Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok,
SZÖRCSÖGÉS ügyben várom az észrevételeket, tapasztalatokat és tanácsokat.
Zsófim (csak) hajnalban 2-3 napja szörcsög. Honnan tudom, h ez nátha v nem?
rolex

Rönci!
Csütörtökön megyek UH-ra, NST-re és vizsgálatra.
Ha hétvégéig sem jönne ki, akkor20.-án kell befeküdnöm (amit nem szeretnék! :cry: )!
Kicsit tényleg vicces lenne, ha együtt mennénk szülni, háát még ha egy szobába kerülnénk!Mármint szülés után)

Gabi!
Köszönöm a drukkokat, nagyon jól esik!

Tényleg mi van Tűzmanóval?

Kép
gabriel79

gabriel:

Én meg 20-án szeretnék szülni!!
Csüt hányra mész nst-re?Én 18 órára.

Rolex:

akkor náthás Zsófi ha nagyon szörcsög.Ha csak picit,az nem az.Nekik még elég szűk az orrocskájuk.

KépKép
rönci

Hi,

Hettie, tényleg nagyon szép volt a történet! Már az elején elsírtam magam...
mostanában sokxor itatom az egereket, érzelmes film, haláleset egy fókuszban, de a legrosszabb amikor sérült gyereket látok. Olyankor mindig nagyon szomi leszek :cry: és halálra puszikálom a lányom, hogy ilyen amilyen... gondolom értitek...

Tina: Marvin nagyon bejön nekünk!!! Félretennéd a lányunknak? :lol: Ő is boxol :lol:

Rokonok, látogatók: engem nem zavarnak addig amíg nem kezdenek el okoskodni! Ha sír akkor minden vendég szerint: fáj a hasa... ha ásít akkor: tegyem le mert álmos... (14 óra alvás után :roll: )
2 hetesen már rámosolygott anyósom testvérére... Boztos úgy volt, én nem láttam :lol: és mesélem neki, hogy a Kittinek terpeszpelust kell hordania, mert kötött a csípője. Anyóshoz úgy jutott el a hír, hogy a lányom csípőficamos és már 1 éve hordja a terpeszpelust. 1 éve :roll: még nincs is 3 hónapos... gondolhatjátok milyen épp lehet és 3 órát fárasztott :?

ÁKata, sajnálom hogy nem jött be a csajoknak a játszószőnyeg, nekem tökre tetszik. Jópofa lehetett a múltkori eset amikor az egyik llány kilökte a cumit a másik szájából. Meséltem is a páromnak, erre mondta, hogy milyen jó lenne ha lennének ikreink. Hát nekem a Kitti is éppen elég, régebben még WC-re se tudtam elmenni...
most már azért jobb a helyzet, sőt a te lányaid a rangidősek ha jól tudom.

Tali? Ugye még nincs időpont, mert nem tudtam mindent végigolvasni. Ha lesz akkor jó nagy betűkkel tüntesd fel Kata. köi :wink: Tesz-veszen nézted a széket, mondjuk ott már több mint 8Ezernél tart...

Teszek fel egy boxolást én is. Kicsit kiütötte magát a lányom ...
:D

Kép Kép Kép Kép Kép

Sziasztok: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a dicséretet.

Beuka
Én ugy szoktam csinálni, ha csuklik, adok tejet neki, és vagy eszik is, mert már ideje volt, vagy magától kilöki, hogy nem kell neki, vagy esetleg lehet ugy is, ha nemrég evett, hogy kiveszem a szájából.

Rönci
Kívánok neked is ilyen gyors szülést! :D

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Janna,
üdv köztünk! szopiproblémád kapcsán az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy nagyon bő sugárban folyik a tej Milán szájába, és esetleg ezért feszíti be a hátát?
erre van kimondottan egy szoptatási póz, megpróbálok utánanézni neked, de lehet, hogy a La Leche honlapján is van ábra róla.

Hettie,
gratula a szép és villámgyors szüléshez!

Szkata,
én sajna nem tudok menni a talira, én nem tudok vezetni, és nem merem a városon átcipelni, ahhoz még pici...de ha lesz később is, arra benevezek!!

Linda,
én is tejet adok a csuklásra, eddig még bejött, meg az is, hogy felveszem, sétálva ringatom. Vasárnappal igazad van, jó ötlet, hogy családi napot csináltok belőle (szűk családit).

Edi,
nálunk is néha többet, néha kevesebbet kér, egyik nap benyomott 240-et és még a szemei is fennakadtak, elaludt a mérlegben :D , másnap meg 120-nál befejezte, vacsira csak 70-et kért...először bepánikltam, aztán rájöttem, hogy
1. ő is egy ember, nem robot
2. én sem eszem reggelire, ebédre, stb. MINDIG UGYANANNYIT,
3.neki is vannak jobb-rosszabb napjai evésügyben
4. egyebnletesen gyarapdik
5. tiszta hurka az egész gyerek.. :D
na, azóta nem aggódom, max fejek, ha nagyon telítődik a cici.
Ne aggódj!

Szép a játszószőnyeg, de a baba még szebb!

Beuka
, milyen a kézi fejőd? nekem avent, én szeretem, mert én meg kézzel nem tudok fejni, baromira fáj...

Rolex,
mi is szörcsögünk, csak hajnalban, de mivel orra nem folyik és kap levegőt, nem szívunk orrot. Egész nap nem szörcsög, az orrában ha van fikuszka, az száraz, szóval nincs jele náthának.

KÉRDÉS:

mikor kell kifakadni a bcg oltásnak? mindjárt 2 hónaposak leszünk, és még semmi jele... :cry:

több babáról írjátok, hogy ritkán kakilnak-ez mikor kezdődött?

Bunny, sikerült a könnycsatorna-átmosás?

Megyek fogorvoshoz.... :cry: :cry: :cry: :cry: remélem, még a héten fogad, mert nem szedhetek fájd. csillapítót a szopi miatt...

Pusz, angel
Vendég

Janna
Én is kiviszem néha pár percre, de majd növelem az időtartamot. Ha köd van, vagy fúj a szél nem viszem ki én sem. Nagyokat alszik kint, de még csak a hordozóban, mert babakocsi még nincs.

Czmelinda
Hát igen én is utálom ha megfogják, de nem fogom engedni!
Sajnálom az 1 hét ráhúzást a kórházban.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Angel

Kitti most lesz 2 hónapos 3 hetes és nálunk még nem fakadt ki, szerintem nem is fog.
Ennek mindenféle képpen kötelező lenne kifakadnia?

Bettus

Kép
bettus79

Janna, ezt találtam a La Leche honlapján:

Próbálja meg úgy szoptatni a babát, hogy a feje magasabban legyen, mint az anya mellbimbója. Ez né­hány párna segítségével könnyedén kivitelez­hető, de fekveszopta­tásnál is megoldható, ha egy összecsavart törülköző­re fektetik a kisbabát úgy, hogy a feje kissé előredőljön, lefelé, és úgy érje el az édesanya mellét.
Lehet hónaljtartásban is szoptatni: a kisbaba fejét az anyuka a kezében tartja, a teste a hóna alatt van, így meg tudja emelni a fejét. Ebben az esetben dőljön hátra, s párnákkal támassza meg magát is és a kisbabát is.
Ha ilyenkor a baba sok leve­gőt nyel, érdemes gyakrabban büfiztetni a szoptatások alatt. Vagy próbálja meg közvetlenül ébredés után megszoptatni, még félálomban, olyankor ugyanis gyengébben szívnak a kisbabák.
Jó lenne, ha gyakrabban tudná, mindkét mellből szoptatni a babát, akkor nem telítődne annyira a melle, hogy a szopizás kezdetén ilyen erő­sen folyjon belőle a tejcsi.

Remélem, segít!

Amúgy szuper könyv a Gumberger-Horman páros SZOPTATÁS c. könyve, Kismama magazinon keresztül is rendelhető. Én nagyon szeretem, sokat segít, és magabiztossá tesz-szoptatásnál nem egy hátrány... :D :D :D :D

Remélem, segítettem!

ne röhögjetek ki, de hetek óta azon gondolkozom, hogy el fogom végezni a nemzközi szoptatási tanácsadói tanfolyamot...nagyon érdekel a téma, és annyi, de annyi hülyeséget tanácsolnak a szoptatós anyáknak...úgyis pályamódosításon gondolkoztam...

puszi, angel
Vendég

bettus, ezt én sem tudom, asszem, elég, ha csak göbös lesz, de nem vagyok biztos...remélem, vki tud biztosat...

puszi, angel
Vendég

sziasztok,

túl vagyunk a kéthós oltáson. Beadattuk a fertőző agyhártyagyulladásosat is, úgyhogy két szurit kaptunk :( A rendelőben visítottak a gyerekek, Peti meg vigyorgott. És a dokibával is nagyon haverkodós volt, és annyira kis bátor, alig sírt, inkáb csak a meglepődéstől. Utána csókolgattam fél órát, annyira imádtam, olyan jó fiú volt :lol:
És végre aludt is......Gondolom, a két szuri kiütötte. De legalább én is szunyáltam ma délután :lol: :lol:

Lányok, hát senkinek sem kel ilyen gyakran a babája éjszaka, mint Peti? ami egybként nem lenne gond, ha napközben hajlandó lenne aludni. De csak bőg, ha elfárad és bizony, nem hajlandó bealukálni, illetve max tíz percre, bár úgy tűnik, neki ennyi is maximálisan elég, mert ilyen tizpeces alvás után nagyon kismultan, frissen üdén ébred :roll: És atkkor viszont ezerrel igényli a törődést, szórakoztatást.
(anyámból meg elegem van, aki állandóan azt hajtogatja, hogy hagyjam a kiságyában sirni, az jót tesz......:( )

Dorka,

figyu, nem lehet hogy a hasfájáson túl, más baja is van Bendegúznak? mert azért az mindig gyanús, ha egy pici baba nem fogadja el a tejet, nem akar enni. Szerintem, hívd fel a dokitokat.
kattogás: az azt jelenti, hogy nincs váákum, vagyis, levegőt is nyel a pici :arrow: ettől viszont fájhat a pocija.

Janna,

nekem is bő tejem van, és ha ömlik a tej, akkor szoktak így "tekeregni" ránagtózni a babák. Próbáld meg, hogy egy csöppet lefejsz a szopi előtt, de épp csak annyit, hogy ne legyen erős a tejleadó reflex beindulása a szopinál. És próbáld meg hátra dőlve szoptatni a babádat, így a garvitáció "nem segít rá" a tejfolyásra. A beiktatott szünetek is segíthetnek.
Vigyázz a cumisüvegből adásra, egyrészt mert a mellszívóval nem tudod olyan hatékonyan kiürÍteni a melled, mint ahogyan a babád tenné, és ez hamarabbi tejelapadáshoz vezethet, másrészt, a cumisüveg okozhat cumizavart, ha nincs szerencséd.

Rolex,

ha csak éjjel szörcsög, akkor nem nátha. a nátha nem ismeri a napszakokat :D
sz_kata

Sziasztok!

Gyors bekukkantás. :lol: Gesztivel játszom a szőnyegén, egyszerűen nem tudok vele betelni!!! (nem is akarok!) :lol: :lol:

Angel!

Állítólag muszály kifakadni a BCG oltásnak, a dokink mindig nézi, és nekünk most kb. 3 napja fakadt ki. Először csak ronda volt mint egy begyulladt pattanás (vörös és dudoros, hegyes) aztán egyik reggel vettem észre, hogy már olyan, mint egy kinyomott pattanás, a teteje sárgás-véres és száraz. De szerintem még ráértek ezen izgulni, bár nem tudom pontosan meddig kell kifakadnia.

Bettus!
Oltári jó a képsorozat ahogy a lányod kiütötte magát! Remélem, azért nem komoly. :wink:

Egy mai kép Gesztiről:
Kép

Kép
mamy

Edi,

nagyon csajos babaszőnyegetek van :lol: És irigyellek, hogy a listám neked nem "vágylista" :lol:

Bettus,

szenzációs a képsorozat :lol:

Mamy,

Geszti már játszik? Micsoda nagylány :lol:

Bali,

mi van veled? te is hiányzol ám..
sz_kata

Bettus!
Nagyon jó a fényképsorozatotok. :) Látom ti is szeretitek a babát fotózni. Nem lehet betelni velük, mi?

Mamy!
Nagyon édes Gesztike, olyan aranyosan fogja a maciját. Milyen a játszószőnyegetek? Nagyon szép.

Simigabi!
Ari Tomi :) Itt beszélgetsz vele, vagy nevet? Amúgy milyen nagyfiú, hány kiló?

SzKata!
Játszószőnyeg :) nem direkt rózsaszín...itt a boltban 3közül választhattam, és azért nem a "tieteket" választottuk, mert a kékre nem illett volna a mi kék nagy bizbaszunk... feldíszítettem mféle színnel. Amúgy az Angel féle színes pillangósat szerettem volna, de Pesten nagy a dugó du. máskor nem érünk rá (Westend környéke halál)

Oltást borogatom. Kata nem nyűgösebb mint máskor. Hónaljban mértem eddig hőt, 37 fok volt. Szeretném elkerülni a végbélben való mérést :?

La Leche honlapja tuti, tegnap olvasgattam, megnyugtató, tök jó dolgokat olvastam. Pl. nem kell a babáknak az "előírt" mennyisésget szopizni, ahogyan régebben előírás volt. Ez az igény szerinti szopi jobb. Ha belegondol mki, nem 3óránként eszünk mi sem. Bár mondjuk én lehet. :oops: Vettem csokit, de odaadtám apának, hogy adagolja naponta 1 kockát.

Tényleg Viola, Bujka, Krisszi mi van Veletek? Tud vki Sue-ról vmit, róla ezer éve nem hallottunk.

Jó éjt Mkinek! Megyek apával filmet nézni...de előtte nagy fürcsi.
Edit

Kép
Kép
edi78

Jó estét!!
Most vagyok itt először. Kislányom, Noémi holnap lesz héthetes. Ma jó hírt kaptam a dokimtól: megszűnt a terhességi diabéteszem. Ha akarnék, ehetnék bármit!!!
tricksee

Sziasztok!

Edit!
Köszi :lol: A játszószőnyegünk olyan "hagyományos" típus, a színei amint látod jó élénkek (direkt ilyet választottam), kék és piros, rajta egy bárányka van középen, finom "bárányos" anyagból amin Geszti fekszik, van füle meg lábai, amiket meg lehet fogni. Volt a nyakán egy nagy sárga masni de azt levágtuk, mert pont ott fekszik, hogy ne zavarja. Körben virágok vannak, fölötte meg lóg két kis bárány, és egy nagy "tükrös" virág, aminek a közepében valami tükröződő anyag van, amiben látja magát, ezt ma fedezte fel, haláli volt, ahogy dumcsizott a saját tükörképének! :lol:

Sz_Kata!
Igen, már nagykislány a Gesztikénk! :lol: Imádja dögönyözni a maciját, és persze rágni a fülét, kezét, lábát, mindenféle testrészét. Néha tiszta nyál az egész maci... :roll: :lol:

Elmondhatom, hogy túl vagyunk egy szuper jó napon, kicsit tartottam tőle, mert hogy reggeltől egyedül vagyok, ilyenkor nagyon nehéz, mert szinte vécére is alig tudok kimenni. De lekopogom, hogy most már nagyon jól elvan Geszti sokáig magában, már el is tudtam mosogatni, és rendesen megebédelni, ami nagy szó. Nem is volt nyűgösebb az átlagnál, és a 9 órás fürcsi után jól belakott, most kb. negyed órája letettem és alszik! :roll: :lol: Most már kifigyeltem a napi ritmusát, és rájöttem hogy nagyon nem szeret nappal aludni. Ha elalszik, akkor max. fél órákra. Hiába sötétítünk be a szobájába, hiába van csönd, mindig megébred magától. Ezért most már nem is nagyon erőltetjük a nappali alvást. Ha mégis alszik néha 2-3 órát, annak csak örülünk. Viszont este a 9-10 órás cici után mindig beájul, hálistennek, és ha letesszük, akkor alszik. Mintha tudná, hogy este van és aludni kell. És most már egyre ritkábban ébred meg hajnalban! Ma éjjel is végig aludt. Tudom, ez nem lesz mindennapos, de egyre sűrűbb. Nagyon örülünk neki! Végülis, ő tudja mikor éhes, ha szüksége van cicire úgyis jelzi.

Már én is akartam írni, nekem is feltűnt, hogy jó páran már régen nem voltak! Krisszi, Bujka, Viola, Tűzmanó! Hol vagytok???

Na megyek, nemsokára jön haza Apa (végre!!!) csinálok valami hamit.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztzok!

Mamy, köszi az oltás infót!!!

Tricksee, üdv köztünk! Ha lányom lesz, mi is Noéminek fogjuk hívni!!
jó,hogy elmúlt a diabéteszed! (én tuti, hogy csokiorgiával ünnepelnék :oops: :oops: :oops: )

LÁNYOK, EGY KIS LÉLEKSIMOGATÁS ÉS ÖNBIZALOMNÖVELÉS:

WWW.SZODY.HU, EZEN BELÜL AZ OLVASNIVALÓK LINK.van ott három doc, elolvastam, és úgy éreztem magam, mint egy lelki wellness-hétvége után....Szödy judit az író, a Kismama magazin pszichológusa. Tényleg nagyon jó, főleg a babasírásról szóló rész. Ajánlom mindenkinek!!!

megyek aludni, Gergőm égnek emelt kézzel, nyitott tenyérrel alszik (hogy nem zsibbad el a karja???), nem lehet betelni vele. az a legjobb, amikor hajnalban beteszem az ágyunkba, ott szopizik, babaillatot áraszt, szuszog, kezével kapaszkodik a pizsimbe, és aztán olyan jót alszunk összegömbölyödve reggelig... :D :D :D

Puszi, Angel
Vendég

Sziasztok lányok!
Bocsi, hogy tegnap nem írtam de ennyit a pihenésről egész nap menni kellett valamit intézni, de ma tuti nem megyek sehova és nem csinálok semmit.Megpróbálok írni mindenkinek, bocsi ha valakit kihagyok de csak átfutottam a tegnapi hsz.-at.
Ákata!
Most vagyok a 32. hétben és kíváncsi lennék a BPD-re tudom nem lehet igazán összehasonlítani de azért mégis. Köszi ha megírod.
Rönci,Simigabi,Beuka:
Nektek is köszönöm a jókívánságokat. Tényleg nehéz pihenni főleg 2 gyerek mellett, de a pici lányom elég jó kislány a nagylányom meg már nagy. Igaz pont most van a kamasz korba és néha úgy feltud húzni hogy az nem is igaz.Szóval igazából vele a nehezebb mert mindíg figyelmeztetnem kell bizonyos dolgokra.
Tina73
Már a legelején megmondták, hogy egypetéjű ikrek, kicsit félek, hogy fogom őket megkülönböztetni de mindenki azt mondja, hogy meglehet.Hát remélem én se fogom őket összekeverni.?!
baboka

Rönci!

Én ötre megyek, de a Bartók B. úti rendelőbe.
Képzeld már tegnap este kezdtem megörülni, mert fájások jöttek 20 percenként, mellé hányingerem is volt,de sajna elmúlt! :cry:
Flóra meggondolta magát!

Kép
gabriel79

Bujka,Krisszi,Tűzmanó,Gigi,Manka,Viola,Macifülke,tényleg merre vagytok?Látjátok mindenki hiányol benneteket.
Lányok!Fenyegetőzzek,hogy kiveszem őket a táblából?Akkor biztos jelentkeznek :lol: .

Tricksee,Janna üdv +gratula a babákhoz! Kép
piciza

+Szilv+Jubi+Su+Barbi+Évi ti is régen jelentkeztetek.Minden ok?
piciza

Sziasztok

Beuka :) házaséletről annyit hahozzám ér a férjem úgyérzem magam mint a kapcsolatunk elején :) remeg az egész testem :)
Hasfájás...nekünk az infacol nem igazán jött be...most én iszom a köménymag teát, és kajci elött kicsit bicikliztetem. De azt észrevettem akkor fáj a pocija ha mohón eszik, este atért nem fáj neki mert szép nyugisan szopizik.
Mekünk szinte az elejétől kezdve fájt a pocija.
Te mit csinálsz?

Niki hiányol megyek is :)

Kép
chesti

Piciza!

Aranyos vagy, hogy hiányolsz :) Én inkább csak olvasgatlak benneteket, írni nem igazán van időm. Jázmin tegnap volt három hónapos, ma kapta volna az oltást, de el kellett halasztani két héttel, mert Dani bárányhimlős lett, ezért ha esetleg lappang Jázminban, akkor nem tenne jót neki egy oltás. Remélem nem kapja el :roll: Az egyik orvos szerint az anyatej védettséget biztosít neki, a másik szerint nem. Most kérdezzek meg egy harmadikat is? :roll: Azt mondta a dokink, hogy ha el is kapja, akkor nagyon enyhe lefolyású lesz nála. Tény, hogy amikor Dani volt három hónapos, akkor a bátyja volt bárányhimlős, és Dani nem kapta el tőle. Szóval lehet, hogy tényleg véd az anyatej.... Egyébként érdekes, hogy azt olvastam, hogy családon belül az első gyereknek ha kevés is a pöttye, a következőnek már több lesz, az utána következőnek pedig mégtöbb :( Nálunk ez eddig bejött, Beni annak idején max 10 pöttyel megúszta, Danin tegnap előtt 155-öt számoltunk össze :(
Egyébként Jázmin ma rekordot döntött, tegnap este fél kilenctől ma reggel hétig aludt. Meglepődtem, mert azért öt-hat óra fele fel szokott kellni egy gyors cicizésre, de most kihagyta...és olyan jókedvűen, kipihenve ébredt :D Érdekes hogy magától alakult ki nála két hónapos kora körül az, hogy végigalussza az éjszakákat, nem kellett szoktatni, meg sírni hagyni stb...egyszerűen így alakult.

Az oltásunk nekünk nem fakadt ki, sőt még csak a helye sem látszik, szóval repetázni fogunk :cry:

Jajj, a fotókat mindig megnézem, és nem győzök gyönyörködni!!!! Én is teszek fel egyet:
Kép

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Sz_kata:
kattogás nehéz ügy - ilyenkor próbálom újra mellre tenni, mert én is gondoltam, hogy ez aztán biztos út a levegőnyeléshez - de nem nagyon sikerül. Már gyanakodtam arra is, hogy esetleg az a két alkalom, amikor cumisüvegből kapott tejet esetleg egy kicsit megváltoztatta a szopási technikáját. De ez lehet? Akkor azért mertem neki adni cumisüveget, mert már egy hónapja "ebgyakoroltuk" az ügyes szopizást. Hát így utólag nagy hülyeség volt.

A cicire tevés meg akkor nem megy, ha nagyon fáradt, vagy éhes,
vagy ideges - ilyenkor túl mohó. Nagy nehezen azért mindég sikerül rávezetni, hogy rácuppanjon a Kánaánra.

Anyukád: ne törődj vele. Nem számít, mert Peti ugye a Te gyereked.
Én Anyukám: most telt be a pohár nála is, mert kicsit túlzottan odavan a gyerekért, és ha szépn szólok, hogy mondjuk ne rázza, amikor altatja, akkor megsértődik. Úgyhogy most látványosan rá sem néz Bendusra "merthogy lehet, hogy még azt sem szabad".

Na, pont erre van szükségünk most...

Gabriel:
Meg fog érkezni a kislányod nagyon hamar!! Talán ma????

Rönci:
Neked is drukkolok! Mi van Jadey-ekkel???

Rolex:
nekünk is volt hajnali szörcsögés - hajnali 3-kor kiporszívóztam 3*, de nem jött semmi, viszont szörcsögés maradt. Azóta nem kínzom a porszívóval.

Bettus:
Azt hiszem az is elég, ha látszik az oltás helye. nem kell kifakadnia, de ha a hlye sem piros, akkor újraoltás!!!

Holnap megyünk UH-ra a MÁV kórházba. Hát kiváncsi leszek.

Á_kata:
Ne mérgelődj a szőnyeg miatt, Bendus is sírva fakadt 2 új csörgőtől, amit kapott. Majd később jó lesz.
Ha meg szerinted később sem fognak kilátni belőle, akkor biztos levásárolhatod még most valami másra.

Hízás: csajok, én 11 kilót híztam terhességgel, ami mind lement - viszont a szoptatás miatt állandóan eszem és eszem és durván sok szénhidrátot. Így híztam 1|5 kilót.

Has: iszonyatosan ronda lett az alakja - gyomortájon is kidülled, már reggeli után is!!! Mintha egy bálnát reggeliztem volna.
Ez még jobb lehet, ha mondjuk tornázom? Vagy ebbe törődjek bele??? (A csíkok nem érdekelnek).

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Jó reggelt!

Oltás utáni éjszaka eddigi legjobb volt. Kata 10kor belakott és aludt, igaz fél 4-kor evett, de nem volt gáz. Láza sem volt. Most is alszik a játszószőnyegen. :)

Jubi!
Ma reggel eszembe jutottál, Rólad is régen hallottunk. Nagyon szép baba Jázmin. :) Jó húsban van. :D

Tricksee!
Üdv. köztünk! Örülök, hogy vége a betegségnek. :) Befaltál mindent? :D
Írjál majd magatokról.

Edit

Kép
Kép
edi78

sziasztok,

Petike másfél órája szopizik. és közben szunyál... a kis galád, nem hagyja, hogy az anyja is humjon egy oltárit :roll: éjjel keltem hozzá éjfélkor, meg háromkor, meg négykor, meg fél hatkor, és végül fél hétkor felébredt végleg....tyűű de nagyon tudnék durmolni :wink:

Boróka,

az a baj, hogy anyám engem elbizonytalanít :( lehet hogy elbénázom ezt a gyereknevelés (vagyis nálam inkább gyerekszeretés :lol: ) dolgot ? :?

kattogás: várd meg amíg jó nagyra kinyitja a száját, hogy jól rá tudjon harapni a mellbimbóra. hátha akkor lesz váákum.
cumizavar: próbáld kiiktatni a cumisüveget, hátha még nem késő.
türelemjáték ez az egész, igaz? :lol:
sz_kata

Sziasztok,

Már régóta ígérgetem az újabb képeket...
Nagypapival és JAdivel
Kép

Kép

Kép

Kép Úgy alszom, mint apa

Tigrisrajongó vagyok

Kép

Kép

Kép

Na jó, azért Micimackó is aranyos

Kép

Kép

Kép

Anyuci énekel nekem

Kép

Kép

Kép

Farkasszemezünk Jaddel. jó játéknak tűnt...

Kép

...de ő nyert!

Kép

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok Lányok!

Köszi, a sok tanácsot szopi ügyben, azthiszem ezeken már túl vagyok.

Angel, az LLL honlapjáról hívtam a szopis tancsadót aki elmondta ugyanezeket amiket bevágtál, de sajna így sem változott semmi. Már 2 mellből etetek, mert ha kicsit is dolgoznia kell a tejciért na akkor kezdi a szenvedést. Kérdeztem, a tanácsadótól, hogy ez nem cumizavar-e mert nekünk van cumink és mondta, hogy akkor nem szopizna 120-akat, mert olyankor a technikával van gond. Nem akarom teljesen megvonni a cicitől mert éjszaka mindenképp azt fogja kapni, csak legalább napközben nem cincálja szét a cicimet. Tegnap már komolyan mondom sirni tudtam volna annyira fájt a mellbimbóm mert ő ráadásul este óránként eszik.

Boróka, sztem nem a cumisüvegtől nem tud rendesen szopizni, lehet neked is fel kellene hívnod egy szpois tanácsadót, nagyon segítőkészek, kedvesek.

Sz_Kata, nagyonn fárasztó lehet éjszaka 2 óránként kelni, biztos eleget eszik Petike? Nekem a nagyobbik kelt eleinte 2 óránként de az azért volt mert tápszeres volt és keveset adtam neki belőle.
Milán eszik 17,18, majd fürcsi után mégegyszer utána általában csak 1-2 körül kel éjszaka, majd 4-5 körül és alszik 7-8-ig pedig még csak ma 6 hetes. Ő nappal is sokat alszik (kivéve ma), de ha fenn van akkor ő is igényli a foglalkozást.

Juborka, nagyon szép Jázmin, szegényke miztos nem fog örülni az újra oltásnak.

Chesti, nekünk sem jött be az infacol, viszont az Espumisan igen és a Grippe Water is (Angol víz) nem tudom jól írtam-e.

Lányok, nektek milyen a mai napotok? Nekem borzasztó, eddig mindig aludt Milán jóformán délután 15-ig csak enni kelt fel, ma meg egyszerűen még 1 órát sem aldut és már nem igazán bírom a két gyerkőccel :( .

Kép
Kép
janna

Bocsi a rengeteg képért, úgyis rég küldtem már :lol:

A hétvégén k kegyetlen volt, Bencusnak nagyon erés hasfájásai voltak, plusz még a front.. Nem igazán tudott elaludni, no persze mi sem.. Most próbálok töltődni egy picit...

Ti ilyen mocsok időben is sétáltok??? Mi Jaddel vasárnap úgy jártunk, hogy elmentünk sétafikálni, majd rá 15 percre szakadt az eső, szinte a szél repített haza minket!!!

Jubi: Jázmin tündéri, gyönyörű szemei vannak!!!

Mamy :HAtalmasat nőtt Geszti és ahogy azt a macit ölelgeti, hát zabálnivaló!!!

Dorka:Jól esik, hogy hiányolsz. ritkábban tudok jönni (egyelőre), mint eddig, de látod, igyekszem.. MAx. képekben mesélem el, hogy mi történik velünk :lol:

Rolex: Nyugi, mi is szörcsögünk, de csak éjjel... Lehet, hogy ez a környékbeli gyerekek tulajdonsága :wink:

Szkata: Bencus is cicifüggő lett, jobb lenne, mintha:

Kép

KépKép
Kép
jadey

Janna,

Üdv a csapatban!!!!

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Nálunk megvolt ennek a szolidabb változata :D :
Kép

Bencus nagyon aranyos, és milyen sokat nőtt!!!

Mamy!
Geszti is hatalmas!! A maciján kívűl mást is tud már fogni? Úgy értem pl. rágókákat? Mivel Jázmin állandóan az öklével masszírozza az ínyét, ezért próbáltam a kezébe adni rágókát, de még nem igazán tudja tartani, a száját eltalálni vele meg pláne nem...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

....a fotókról jut eszembe: gondolom ti is ezerrel fotózzátok a babákat. Most a dm-ben 100 kép előhívása csak 1979 ft, és neten keresztül is lehet rendelni...ez szerintem jó ár, és én jobban szeretem albumban nézegetni a képeket, mint a gépen.

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok!

Jadey:
Á, tök jó, hogy itt vagy!!! :lol:
Hétvége nekünk is dettó, mint nálatok - no alvás, no evés, bőgés ezerrel, hasfájás. Éjszakák viszont nagyon OK.

Séta: Figyu Jadey - nálam Bendus általában eléri azt a nyüglődési pontot, amikor ha nem zuhog, vagy nem fúj orkán - én elviszem sétálni , mert egyszerűen képtelenség másképpen (kivéve a kedvenc cicikéjét) elaltatni.

Sz_kata; Jadey:
Cicifüggés: szerintetek az nagyon gáz, ha mostanság bendegúz csakis ciciztetéssel hajlandó elaludni. Ilyenkor csak nyugtatja magát, de ez mostmár naponta összeadva akár több óra cicin lógást is jelent.
És ha máshogy próbálom (pl. ringatás, ölben hason altatás), akkor bevágja a céklafejű hisztit.

És mindég ő nyer :lol: , mert azt nem bírom ám hallgatni!!!

Mi lesz, ha később is csak cicivel tud majd elaludni???

Valaki tapasztalt Anyuka írjon!!!

Csak a fiúk ilyen cicifüggők???

Edi:
Nálatok tényleg Kata elalszik "csak úgy" pl. a játszószőnyegen???
Nálunk kizárt az ilyesmi.

Körkérdés:

Ki hogy tudja elaltatni kisbabáját????

Sz_kata:
Nyugi, engem is azért elbizonytalanít ám olykor Anyám.

De Te szegény ezek az éjszakák iszonyatosak lehetnek.
S Peti ilyenkor meddig szopizgat? közben Téged is teljesen felébreszt, vagy csak odagördülsz az oldalhajóhoz és félig alva eteted?

(Peti számomra egy rejtély, hogy éjjel sem és nappal sem hajlandó néha aludni.)

Figyu, ha nincs erőd a találka megszervezéséhez csak írd meg és kitalálunk valamit!!!

KITARTÁS!!!!!!

Üdv,

Dorka

boróka1973

Szkata: Ennyire kómás vagyok:

jobb lenne, mintha=jobb, mintha ilyen lenne... :oops:

KépKép
Kép
jadey

Dorka4

Válasz a körkérdésedre: nálunk így alszik el Jázmin:

a) evés után még él egy kis társasági életet, és ha látom, hogy ásítozik, akkor beteszem az ágyába, megpuszilom, berakom a cumit a szájába és kijövök a szobájából, néhány nyögés után már alszik is.

b) ha nem jön be az a) verzió, akkor ölben sétálok vele néhány percig, szájában cumival, és mikor elalszik beteszem az ágyába

c) ha éjszaka - hajnalban - felkel enni, akkor szopcsi után visszateszem az ágyába, lekapcsolom a kislámpát és már alszik is - ilyenkor nincs cumi

Nálunk ezek a variációk vannak...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Dorka: Céklafejű hiszti :lol: Nagggyon találó! Nálunk is dettó...

A sétával néha én is így vagyok. Meg a cicinelalvással is! Most is ezt "parancsolta", már félrenyel a tejtől, mert abból persze elég volt egy órája a normális szopikor :shock: Pedig mondtam már neki, hogy ez nem egy hatalmas cicialakú cumi, úgy látszik nem értette meg :D Néha annyi kószaaltatóscicizés van, hogy ,már azt sem tudom, mikor van a normális szopi ideje :roll:

Mi rontjuk el, de az a röhej, hogy néha azt mondom, hogy na jó, elég volt, puszi, jó éjt, leteszem, megsimizem stb... És mintha tudná, hogy na akkor trükkhöz kell folyamodni: most jól félrenyelek, vagy bukok, vagy köhögök, anyu tuti bekajálja és felvesz :roll: Hihetetlen...

KépKép
Kép
jadey

Jubi?

Kürkérdés válaszra kérdés:

Mit tegyen az az anyuka, akinek az a,b és a c variáció sem jön be???

Bencus élből 20 méterre kiköpi a cumit :roll:

Tudom, tudom, én már " tülvagyok" egy ilyen törpén, de arra sajna nem emlékszem... Pontosabban hasonlóképp cicivel a széjéban nőtt fel :lol:

KépKép
Kép
jadey

széjéban=szájában

KépKép
Kép
jadey

Jubi :Naggyon cuki az a kép!!!

KépKép
Kép
jadey

kürkérdés: körkérdés
tülvagyok: túlvagyok :oops:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!

Hát, sajnos nem tudom :roll: Nekem szerencsém van Jázminnal, neki nincs alvásfóbiája, sőt, kifejezetten szeret durmolni, ebben rám hasonlít :D...de ez már meg is érdemeltem két olyan gyerek után, akik két éves korukig éjszakáztak :D
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Hettie :SZép és hihetetlen gyors szülésed volt! Tetszett az utolsó mondat a párodtól :lol:

Ezzel még tartoztam Neked:

Sziasztok!
Én még uj vagyok, csak olvasgattam amiket irtatok. Én most vagyok 9 hetes és 1 napos. Oktober 27-re várhato a dolog, de ugye ez változhat. A SZent Imrében szertnék szülni, mert én is ott születtem, és nagyon jokat hallottam rola, meg szimpatikus helynek is tartom.

Rejo: néztem fentebb a táblázatot, és láttam hogy te is kb akkorra vagy kiirva, és te is a Szt. Imrében fogsz szülni, lehet hogy találkozunk?
Remélem a gondod el fog mulni, és nem lesz semmi baj.
Nekem most egy kicsit nehéz, mert egyedül vagyok, a férjem uis. február 25 ota Koreában van, és ápr. 22-én jön haza, már alig várom, és azt is hogy megláthassuk az első babánkat az UH-n.
üdv. mindenkinek!

KépKép
Kép
jadey

Beuka: Szívesen!! :D

Tina: Képek mentek, csak Neked :lol:

Simigabi: Remélem is, hogy összehozzuk végre!
Most láttam a képeket Tomiról!! Nagyon szép fiúcska, hihetetlen nagy és gyönyörű mosolya van!!!

Jubi: Akkor ezek szerint nekem is a harmadik lesz ilyen? :lol: Jade is nemalvós volt... Csak az a gond, hogy Tibi nem akar harmadikat... De erre még visszatérünk.

Tényleg, csajszik, lehet, hogy még korai a kérdés, de ki tervez tutimásodik kistesót??? Kis korkülömbséggel??? Csak kivi vagyok.

KépKép
Kép
jadey

Szkata, Dorka: Eszembe jutott valami!!! Nyissuk meg a csakcicnelalvók topikját, hátha :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
jadey

Jadey!
Nagggyon jó a sorozatfotótok. :D Arik vagytok nagyon, jók a beállítások. Mekkora már a fiad? Eszik ezerrel mi? :D
Kedvenc: tigrisrajongó 2. kép és anyuci énekel nekem :D

Dorka!
Elalvás variációk: uaz, mint Jubiéknál.
Játszószőnyegre letettem, kicsit nézelődött, háttérben ment gyerekzene és aludt, igaz mostanában fél , egy órákat, de magától elalszik. Éjjel vagy első etetés után, még tisztába teszem, ha kell (mostanában ha csak pisi van, nem szekálom éjjel), beteszem a kiságyba, cumi nélkül visszaalszik.

Jubi!
Jázmin annyit evett, hogy bealudt hason? :) Cumisüvegből is adsz neki tejet, vagy az nem tej?

Edit

Kép
Kép
edi78

Jadey:

"Csakcicinelalvók (vagymégúgysem) topikja" - :lol: :lol: :lol:

Naggyon jóóó! Jót nevettem (és közben persze megint a cicin lógunk... :D )

Kószacicizés - nálunkis ez van, de mostmár állandóan!!

Jubi: Hát akkor tényleg megérdemled a Kisangyal Jázmint.

És esetleg trükkök a többi gyerkőcöddel anno?

T-gyás:
Már a nemtom hanyadik menetet vívom a cégem által megbízott cég szellemi fogyatékos és hanyag ügyintézőjével, aki képes volt 3 hétig fektetni az asztalán az igénylőlap kitöltését (legalább 15 perc munka lett volna), a táppénzt teljesen elrontotta, és még mindég újabb mellékletekért üldöz. hiába magyarázom neki, hogy a 4 alkalmas igazolást már sajnos leadtam az anyaságihoz, azt mondja ide is (T-GYÁS) az kell - mehetek érte vissza a dokihoz.
Közben üvöltő gyerek, majd a mellen.

Hát ennek a "jóindulatú" nőnek tutkón nincsen gyereke!
Még nem küldtem el melegebb éghajlatra...
Uff. Kipuffogtam magam.

Fogorvos: Na, én is voltam a gyereket is vittem. Erre öreg bácsi 10 perc vártakozás után odajött és közölte, hogy ő volt ott előbb, csak WC-re ment. majd megkérdezte, hogy miénk-e a baba, s utána természetesen bement az orvoshoz előttünk.

Szidom magam, miért nem mentem el még terhesen.

Ciao,

dorka

boróka1973

Edit!

Az sajnos nem tej, hanem tápszer. Nálunk a szopik után még van tápi pótlás is, kivéve az éjszakát, olyankor csak szopcsi.
Jazi egyébként nem szokott hason aludni, nekünk nagyon nem ajánlotta a védőnő, mert nincs légzésfigyelőnk. Viszont a múlt héten láttam a tv-ben, hogy állítólag amerikai kutatók rájöttek a bölcsőhalál okára: egy agytörzsi rendellenesség okozza. Tehát, akár aludhatna is hason, de nem szeret

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

sziasztok lányok!

Bocsi, hogy nem írtam, de olyan jó kisfiam van, hogy van alkalmam mellette mosni, főzni, takarítani stb, plusz együtt járunk ügyintézni az OTP-be... (van diákitelem :oops: )... Most meg annyira fáj a torkom, meg a fejem, hogy majd elsírom magam... Nem tudom, hogy kerülhetnénk ki, hogy a manó is beteg legyen... :cry:
Még sajna nem olvsatam vissza, csak a képeket néztem meg, zzzzzzzabálni való kölkök! Szüléstörit még mindig nem írtam, lehet majd csak a következővel együtt... :oops: :D
Szóval csak puszit akartam küldeni nektek!
:lol:

Sz_Kata!

De édes vagy, hogy hiányoltál! :lol: Neked már egy hete akartam írni, hogy nem, nem csak a Te fiad utálja a babakocsit! :D Így marad a hordozó kendő, amire az emberek kétféleképpen reagálnak (közömbös nincs)
akik szeretnek: "milyen ötletes, hogy magadra tekerted azt a rongyot, mintha kenguru lenn..." :shock:

akik utálnak:
"nem sajnálja azt a gyereket???? Hát megfázik és a kis gerince is ferde lesz!!! .... hááááát maga tudja"
:roll:

Hozzáteszem, a mi kis városunkban eddig egy hordozókendős nőt láttam, aki a barátnőm és én vettem neki... :lol:

...majd jövök!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Egy kérdés azokhoz akik a Szt. Imrében szültek és nem egy ágyas szobiban voltak:
a két ágyas szobákhoz is van fürdőszoba, vagy kívűl van?
Nem néztem meg a látogatáskor! :oops:

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok!
Még a terhességem elején bejelentkeztem 1-2x, de nem tudtam jönni rendszeresen, így elmaradoztam. Ha visszavesztek akkor jönnék mostmár sűrűbben.
Kicsit rólunk:
Van egy "nagy" fiam Matyika, aki elmúlt 2,5 éves, valamint szeptember 28.-n megszületett Pannikánk, 2300gr-al, a 36+0. héten, császárral :P
Pannika mostmár 4kg-s, csak szopik (bár a dokink már gyümölcslevet akarna vele itatni... :evil: ) néha hasfájós, néha nem (nem igazán igazodok ki rajta, még). Most náthás, folyik az orra, kap rá 0,5 ml calcimuscot napi 2x, meg cebiont (c-vit).

Szüléstörit ha kéritek bemásolom majd, nem nagy szám (sajnos)...
Ja és kecskeméti vagyok. :P

Most mennem kell, Matyika vár, hogy játszak vele, Pannika meg alszik. :wink:

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?