Új privát üzeneted érkezett!

Baboka - jó, hogy hírt adtál magadról! Félkész ház? Ezek szerint lehet, hogy építkezni fogtok? :shock: Próbálj meg minél többet pihenni.

Mamy - a felkiáltások nagyon aranyosak lehetnek - Zsoltika is kurjangatott már - jókat nevetünk, olyan édes! Fogkiütés és egyéb "támadások" nálunk is vannak - azzal a különbséggel, hogy Zsoltika ilyenkor mindig elsírja magát, és bár nekem fáj jobban, mégis őt kell vígasztalni :lol:
Nagyon szép overálokat vettetek Gesztikének!

Jadey - :D félek megkérdezni, mert amilyen igent mondana! A barátnőim kezében mindig olyan jól elvan :roll: :lol:

Á_kata : ez olyan érdekes - mármint, hogy az ikreknek is különböző személyiségük van - akár lehetnek ég és föld is. A múltkor olvastam egy cikket, miszerint a terhes nő hangulata hatással van a fejlődő magzat személyiségére - na akkor mit mondanak az eltérő temperamentumú ikrekre? Nekem úgy tűnik, hogy ebben a témában még sötétben tapogatóznak az okosok.
Amennyire megfigyeltem Zsoltikával eleinte azért volt nehéz, mert elég érzékeny - fényre, hangra, hőmérsékletre. Például itt van a mérleg: amióta puha párna van rajta, és arra tesszük le Zsoltikát, nem izeg-mozog, le lehet mérni... :lol:
Patika ügy: csak nem akart utánanézni az unott patikus.. . Mi citromsavat szerettünk volna venni, és a patikus azt állította, hogy ne is keressük másik patikában, mert ilyen sehol nincs. A másik gyógyszertárban természetesen volt.
Tök jó, hogy utána néztél a babaúszásnak, az már kevésbé jó, hogy a kőbányai a legdrágább - hozzánk ez lenne a legközelebb.
Lizike altatása :( sajnálom, hogy ilyen nehezen alszik el - úgy tűnik mindent megpróbáltatok... Ha Zsoltika túlpörög akkor vörös fejjel ordít, ilyenkor még a cici se kell neki - otthagyni nekem se lenne szívem, szerencsére a babakocsi küszöbön áttolása mindig bejön.
Öklözés - nagyon aranyosak lehetnek!

Zsoltika legújabb újítása: utánozza az apját, most épp nyálasan ggggggggg betűket - nagyon vicces! Amúgy is szeret nyálával játszani, gyűjti és bugyborékokat fúj :lol:

Kép
nózi

Sziasztok!

Geszti ismét alszik... :shock:

Sz_Kata!
Hehe, milyen igazad van, nagyon jó ez a lista és a sorrend nálam is ugyanez!... :lol: Csak az a baj, hogy a férjem nincs itthon... :?

Nózi!
Olyan klassz, hogy most már nem kezd rögtön sírni, hanem nagyon sokáig elvan magában, nézi a kezét, dumál neki, rágcsálja, egyszerűen bele van szerelmesedve a kezeibe! :lol: A kurjongatásokról nem is beszélve, sokáig eldumálgat, édes babahangon, ha odamegyünk és beszélünk hozzá akkor vigyorogva válaszol, stb. Néha azért még összekeveri a sírást a nevetéssel, és egyikből átcsap a másikba, de az a sírás szerencsére nem komoly. Ma egyszer akkorát kiáltott, hogy még saját maga is meglepődött, ahogy odanéztünk a férjemmel, láttuk hogy döbbenten néz körül, hogy ki volt az?... :lol:

Linda!
Nem vagyok Rh negatív, mindeketten pozitívok vagyunk a férjemmel, csak én A, ő meg B. Ezért számtalan variáció lehet, hogy Gesztinek mi a vércsoportja? Biztos, hogy ő is pozitív, de lehet A, B, AB, és 0 is. Te azért kaptál szurit mert negatív vagy, és a következő terhességnél ellenanyagot termelhet a szervezeted (ha jól tudom). De ebben nem vagyok biztos, remélem nem írtam hülyeséget.

Kép
mamy

Sziasztok Lányok,

Siba,
Leszedték a köldökcsonkunkat, mert magától nem akart leesni- szerencsére nem fájt. :) Köszönjük a puszit!
Beuka, végre megnéztem a képeket. NAgyon helyes Boti!!
Bettus, A Zsófit használjuk:)

Du végre elnyomott minket az álom.:)
rolex

Sziasztok, Lányok,

hát, alvásban a hölgyeményeim se jeleskednek, jobban mondva felváltva szundítanak egyet-egyet, aztán jön a nyűglődés... De odakint a friss levegőn olyat aludtak... Mi meg a férjemmel a faleveleket gereblyéztük, zsákoltuk... Holnap folyt. köv.
Dorka, sajna délelőtt nem jutottam el a boltig (szombaton itt nagyon korán zárnak), hétfőn tuti megyek! Bocsánat :oops:

Liza hiányol, megyek...

Puszi - Kata

ákata2

PS: ne haragudjatok, ha vkinek nem válaszoltam (illetve senkinek se :oops:), kábé két hozzászólást tudtam elolvasni, 1. idő hiányában, 2. b@szaxik a gép, folyton újraindul, kéne bele egy új alkatrész, de azt nem kapni :evil:

Jaj, remélem, nem indul újra, míg ezt leírom:
megvettük az osanos játszóshőnyeget, és a lányok utálják :cry: Merthogy nem látnak ki belőle. Lilike kétszer is zokogórohamot kapott, alig tudtam megnyugtatni. Tán leeresztem a levegőt belőle...

Puszi mégeccer és nyugodalmas estét-éjszakát nektek és a bébiknek!

ákata2

Iza!
Nahát, mi minden történt veletek. Most már tényleg itt az ideje a sikerszériának is :lol: . Január eleje szerintem ideális egy talira, mert akkor már lezajlanak a nagy ünnepek és kevesebb az elfoglaltság. Én legalábbis szívesen találkoznék veled, úgyhogy majd egyeztessünk mielőtt hazajössz.

Siba, Sz_Kata és többiek!
A taliban én is benne lennék, ha nem jön közbe semmi. Mostanában gyakori nálunk a vendégsereg, így eléggé kiszámíthatalan az időbeosztás, de ha előre pár nappal tudom a tali időpontját, akkor azon a napon nem fogadunk senkit :lol: .

Sz_Kata!
Esetleg, ha játszóházban nem találsz helyet, akkor rákérdezhetsz az Aranytízben, hogy mennyiért fogadnának minket valamelyik teremben. Úgy tudom, hogy eléggé befogadóak az ilyen találkákkal kapcsolatban. November 22-én mész a babamasszázsra? Én még utána érdeklődöm, hogy van-e alsó korhatár vagy kitétel a megjelenésre.

Dorka!
Remélem múlóban a hasfájás és már jobban vagytok.

Úgy látszik, hogy a mai nap két táborra szakadtak a babák alvásigény szerint. Mi is az alvósok táborát gyarapítjuk (de csak ma :wink: ), mivel Barni délelőtt is és délután is aludt másfél-másfél órát, ráadásul megtörtént a csoda, ugyanis éjszaka 23 órától reggel 6.30-ig aludt, mint a kisangyal. Néztem is éjszaka, hogy nem hiányolja-e a cicit :roll: . Reggel bezzeg olyan mohón szopott, mintha én vontam volna meg tőle ennyi ideig a kajcsit :shock: .
Egyébként mostanában már kb. 100 g-okat eszik és elkezdte növeszteni a kis tokáját is :lol: .
Kedden kaptunk ajándékba egy zenélő forgót méhecskékkel és Barni egyszerűen tündéri, ahogy nézi őket. Erőteljesen koncentrál és nyújtogatja a nyelvét, majd váratlanul elmosolyodik. Ilyenkor olyan zabálnivaló :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Ákata!
Nem lehet, hogy még túl nagy nekik a játszószőnyeg? Azaz ők túl kicsik még hozzá? Biztos, hogy pár hónap múlva élvezni fogják! Még ilyenkor annyira érzékeny a kis lelkiviláguk. Geszti is ha idegeneket lát, vagy valami nem tetszik neki, akkor percekig gyanakodva bámulja, ráncolja a homlokát, és ha úgy dönt hogy "nem" akkor biggyeszteni kezdi a száját, ami a sírás előjele... Nagyon hamar biggyeszt. Hát majd pár hónap múlva reméljük jobb lesz a helyzet. Tegnap tündéri volt, bementünk a párom munkahelyére délután, hogy kicsit "eldicsekedjünk" Gesztivel. Volt ott egy bányarém nőci, aki úgy közelített Gesztihez, hogy "jaaaaaj, de tündibündiédiaranyospicikisbaba" és hozzá az a fejhang, meg az az értelmes arckifejezés... Geszti biggyesztett, aztán elkapta az arcát, és a kis fejét a nyakamba fúrta... Annyira megható volt, hát hozzám bújt a lányom! :)

Tali: én is benne lennék, elvileg. De nem merek még semmi konkrétumot mondani. Minden Gesztitől függ, hogy éppen milyen napja van... Kábé mikor lenne a tali?

Jaj megébredt, mennem kell.
Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Jó estét mindenkinek!

Olyan hamar eltellik egy nap,hogy csak na!

Beuka
nálunk sincs mindig böfi,de néha akkora hogy visszhangzik tőle a szoba!ha nem böfizik,s mindent megtettem érte(simogatás,paskolás,has masszírozás,láb tekergetés) akkor oldalra vagy pedig hasra fektetem a kiságyba,ha netán még is ki akarna jönni valami.

Hetti
én még nem mertem sétálni a Laurával(5 hetes,koraszül.baba.)de mindennap van friss levegőn.reggel a szobában a kiságyban,beöltöztetve,nyitott ablaknál kb 10,15 perc,du. meg a mózeskosárban kint a teraszon,ott egy kicsit több ideig,attól függ milyen idő van.

nózi
én is szoktam úgy érezni hogy kevesebb a tejci,de tényleg úgy van hogy másnapra"megjavul"s nam kell aggódni a gyerköcök annyit esznek amennyire akkor épp szükségük van.tegnap nálunk is az esti szopi után egy órával sírt,s gyanannyit még megevett,ezután,ez éjfélkor volt,4 ig alukált.még ilyen sose volt hogy éjjel 2.5 3 óránál többet aludjon.ennek igazán örültem reggel 4 kor.4 kor szopi,de 6 ig nem volt hajlandó eleludni,nem sírt,csak néha eggyet -eggyet,meg forgolászott,nyüszörgott,tekergett ide-oda,de ez épp elég volt hogy én se tudjak aludni.na akkor 6tól 8 ig aludtunk.igen fáradtan ébredtem,rszopi után visszafeküdtem,2 órát aludtam,s úgy ahogy helyre jöttem.rem ma jobb lesz!

angel79
köszi a szélcső infót!de mikor kell alkalmazni?honnét tudom hogy fáj a hasa?

Szerdán megyünk csípőszűrésre,fél 5 re.Laura pont akkortájt szokott enni.Mennyivel előtte etessem meg?Vagy ez a vizsgálat úgy sincs összefüggésbe a tele pocival??Mennyi ideig tart a vizsgálat?Ha valaki szolna pár szót:megköszönném!

Kép

Kép
czmelinda

piciza

most néztem a táblázatodat,igen frankó :)
ha nem bánod elküldöm a Laura baba adatait,szoríts neki is helyet!
november 15 re voltunk kiírva,ehelyett október 4. én született,úgy volt hogy majd Keszthelyen,de Zalaegerszegen jött a világra.Első babánk.2480gramm volt(most 3580g)és 49 cm.és nagyon imádni való!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
czmelinda

Piciza:
Köszi az infót,tényleg mindketten a Szt Imrében szülünk Gabriellel.
Dehát erről már lemaradtunk,azt hiszem.

Gabriel:
Hát igen,ez nem jött össze,sebaj.
és a talit is bebuktuk,valóban.

Boboka:
Örülök,hogy jól vagytok!!Tényleg pihizz sokat,amennyit csak tudsz a lányod mellet.Jó lenne még pár hetet kihúznod!!

KépKép
rönci

Linda!
A csípőszűrés pár perces vizsgálat, ha a körzeti rendelőbe mész, legalábbis nálunk az volt. Szegénykének jól megnyomorgatják a lábait, készülj fel rá, lehet hogy sírni fog... Szerintem a tele pocival nincs összefüggésben, hacsak a sírás miatt nem. Amikor mi voltunk, Geszti előtte kb. 2 órával evett, utána aludt, és úgy indultunk el. Akkor még nem volt éhes. Ott még egy órát kellett várni (akkor minek adnak vajon időpontot?) vizsgálat kb. 5 perc, aztán siettünk haza, és azonnal evett.

Na megyek, Geszti elaludt, én is beájulok azt hiszem... Szegény férjem meg még dolgozik, igaz szerencsére itthon...

Jó éjt mindenkinek!

Kép
mamy

Babóka örülök,hogy jelentkeztél.Vissza is raktalak a táblázatba.Neveket találtatok már?Drukkolok a házvásárláshoz,hogy simán menjen minden.És tényleg pihenj sokat.Vigyázz a kis csajszikra!

Jadey vettem LOTTÓt.Vicces lenne nyerni egy halom pénzt.

Gesztenye akkor találkozzunk januárban?Jó lenne.Kiváncsi vagyok a kis Barnusra.Meg persze a többi babára is.Na január eleji ünnepek utáni találka?SzKata szervezhetsz második talit is! :D

Rönci,Gabriel :(.Pedig gondoltam rátok,hátha...

Dorka,csináltál végül teát?Ha igen,hatott?

Rolex,gyönyörű a kis Zsófi baba.Annyira kislányos.Biztos nagyon büszke rá az apukája!

Kitti is tündérke.Édes a kis cakkos szája.Jól áll neki az új sapi.
A rózsaszínnel én is úgy vagyok mint te.Olyan unalmas a csupa rózsaszín ruhatár.A kisfiúknál meg a csupa világoskék.Én mindig szines cuccokat veszek ajándékba.
piciza

Linda titeket is beírtalak.
piciza

Nózi,Rönci,Piciza!
Köszönöm a jókívánságokat és megpróbálok pihenni ami elég nehéz de még én is ki szeretném húzni legalább 4 hétig. Bár még jövőhéten menni kell vásárolni,mert egy pár dolog még hiányzik. Talán ma már a kórházi motyómat is sikerül összepakolni.
Rönci!
Úgy látom te már nagyon a finisben vagy!? Kívánok neked könnyű szülést! Hamarosan a karodban lesz a kis drága. Jósló fájásaid vannak már?
Piciza!
Köszi, hogy visszaraktál a táblicskuba. A lányok nevei:Míra,Ramóna. Persze ezek még lehet, hogy változni fognak de most ez tűnik valószínűnek.
baboka

Sziasztok! Megvan a gép (kocsi)... olyan jó!!!! El is felejtettem, hogy milyen isteni autókázni, pár éve eladtam az autóm, mert pesten elvoltam bkv-val és bicajjal és megörültem, hogy állandóan meghúzták, megbüntettek és lassabban értem mindenhova, mint villamossal.. Tegnap apával kirándulni mentünk kettesben a kenesei kilátóhoz (teszek majd fel képet, ha megint pesten leszünk), a nagymami vigyázott Andrisra, este pedig hatalmas családi muri volt, 15en voltunk és annyit röhögtem, hogy nem igaz.... nem lehetett kibírni... tiszta szicília... a 82 éves déditől a 3 hetes unokatesóig volt minden generáció, mindenki ordított és a gyerekek békésen aludtak, miközben kézről kézre jártak... :) :)

Izám, nem kamuztam, tényleg 100 kiló voltam, tudom bizonyítani, mert jött a banda egy este és még 100as gyertyát is kaptam és rá kellett állnom a mérlegre, 99 egész valamenyit mutatott, de utána még 1 hét volt Andris érkezéséig, amit nem töltöttem diétával, de mérlegre nem álltam, mert sírógörcsöt kaptam volna :) Már lement 17 kiló, de még mindig van minimum 15... hát így jártam..sebaj, lenyomom..

szkata, hajrá hajrá szervezés!!! :) már alig várom a talit!

köszi mindenkinek Andris dícséretét, annyira sokat változott már és reggelente gagyarászni kezd és mosolyog, olvadozunk kollektíven.

futok, mert elugrunk meglátogatni az egyik kis haverját itthon...

puszi mindenkinek

Kép
siba

Sziasztok!

Tegnap (bocs a kifejezésért) undorító napunk volt. délelőtt 10-től este fél 7-ig szinte folyamatosan volt itt valaki :evil: :evil: :evil:
Még jó, hogy Botond sokkal jobban viselte mint én. Annyira utálom, amikor szinte elvárják, hogy fölébresszem, hogy láthassák. Hát tudják mikor....
Ma bezártuk az ajtót. Az anyósom úgy hallottam már próbálkozott is (nagyon szörnyű ezt így mondani) de már tényleg elegem van mindenkiből. Pihenni szeretnénk végre!
Na jól kidüngtem magam :)

Pici Boti most aludt el a reggeli szopi után. Ilyenkor picit fenn szokott lenni.

Hettie!
Köszi a cici drukkot :) Szerintem is elég ha kiviszed kicsit a levegőre, lassan csak meglesz a kocsi is, és akkor lehet jókat sétálni. Mi eléggé félve vittük, mert még ugye csak másfél hetes volt, de tudtam hogy ez szinte az utolsó lehetőségünk.

Jadey!
Szűzlány :D :D
Köszönöm az első hozzászólásomat :)

Angel!
Köszi a Medela Weboldalt! holnap felhívom őket.

Sz_Kata!
Lélekben Veletek leszek a találkozón :) Sajnálom a két órás alvásokat. Én nem is tudom, hogy hogy bírsz felkelni éjjel ilyen gyakran :( :(

Most hallom szakad az eső :( :( :(

Tina!
Hihetetlen hogy Marvinnak mennyi haja van! nagyon édes!

Nózi!
Irigyellek a kurjongatás miatt. Nyálbuborékok :D :D

Mamy!
Nagyon tetszett a kiabálós story (amikor Geszti maga is meglepődött) és a banyás is! ELhiszem, hogy örültél, amikor hozzádbújt :)

Rolex!
Mennyi idő után szedték le a köldökcsonkját? Nem akart leesni?Köszönjük a bókot :) :oops: Én azt hiszem learadtam Zsófi képeiről, hol találom őket?

Á_Kata!
Sajnálom a felváltva szundizást :( hátha összhangba jönnek lassan.

Gesztenye!
Lehet, hogy Barni méhész lesz :) :wink: :wink:

Linda!
Na akkor megnyugondtam, hogy nem mindig van böfi. Igen mi is így vagyunk, ha egyáltalán nem siekrül, jön az oldal, vagy hasonfekvés.

Baboka!
Jaj, akkor már neked sem sok van hátra! NAgyon drukkolok! Pihenj sokat. (tudom mindenki ezt mondja :))

Gabriel, Rönci!
Nagyon drukkolok!!!

Na most jövök a buta kérdéseimmel, amiket már leeht, hogy jó sokszor átbeszéltetek :oops:

Csipő:
jaj lányok én olyan dilmmában vagyok. Amikor elbocsájtottak bennünket a kórházból, ott Botinak terpeszpelenkát ajánlottak, a csípője miatt, majd vissza kell mennünk szűrésre.
Ahogy hazajöttünk másnap a mi gyerekorvosunk közölte, hogy nem kell neki csipőpelus, mert jó a csípője. Akkor nem is vettem, de kezd picit degesíteni a dolog. A férjem nagynénje mondta, hogy tornáztassam és az is elég lesz. Szerintetek????

Csuklás:
Tudok ellene tenni valamit? minden nap csuklik szegénykém, én úgy sajnálom, leeht, hogy neki nem annyira gáz?

Büfi:
RÁjöttem, hogy nálunk nem annyira válik be a válra fektetés, hanem magam előtt tartom, a lába az enyémen, és finoman "lovagoltatom". szerintetek ezzel tehetek vele rosszat?

Na eldugulok, mert jó sokat írtam.

Bea

Kép
Kép
beuka

Kép

Beuka sajnállak a látogatók miatt.Hát igen az emberek nagy része sajnos ilyen.Nem veszi észre magát.Fogd be őket segíteni :lol: Főzni stb...

MSE,gratulálok az új autóhoz!Aztán óvatosan!BABY ON BOARD :lol: !!!Klassz lehetett a buli...

Iza
piciza

Sziasztok,

a tegnapi nem volt vaklárma, úgyhogy nem tudtam elmosogatni :?
Petike este tízig játszadozott apukája és anyukája idegeivel. Cicin szépen baeludt, de ahogy letettem sírni kezdett... és ez ment tízig.

Beuka,

jól tetted hogy bezártad az ajtót :wink:

csípő: ha szépen terpeszt a babád, akkor nincs baja a csípőjének. De a tornáztatás akkor is jó :lol: nyugodtan mozgasd meg a lábát, szeretni fogja.

csuklás: a babákat nem zavarja a csuklás, nálunk is van menetrendszerűen, minden reggel. szoptatás álatlában elállítja

büfi:nem tehetsz vele semmi rosszat :lol: :lol:

Puszi
Kata
sz_kata

Jóreggelt, Lányok!

Mamy,
köszönöm a biztatást, elteszem a szőnyeget későbbre... Gesztike édes lehetett! Én akkor szoktam meghatódni, mikor apjuk büfizteti a lányokat, és olyan édesen bújnak hozzá a kis fejükkel!
Szoktam azt csinálni, hogy odadörzsölöm az orrom hegyét a csajokéhoz - erre ők hamm, bekapják! :lol: Annyira aranyosak!

Iza,
nagyon szép a tábla! Mi is a géppel küzdünk - nincs alkatrész :shock: Drukkok mennek a bébifoganáshoz! :lol:

Babóka,
BDP: hányadik hétben is vagy most? (csak hogy tudjam, milyen adatot keressek...) A lányok a 35. héten születtek, így csak az ezt megelőző adatokkal szolgálhatok (legalábbis remélem - ugyanis a kórházi UH-kat nem kaptam meg, mármint amikor két hétig bent feküdtem).
Hogy bírod?
Új ház: jajj, ismerős... egy kalap kitartást...

Siba,
jó lehetett a kettesben kirándulás, és a családi vacsora... Mi ma ebédre megyünk a lányokkal, Anyukámnak ma van a szülinapja, lesz kis unokatesó, dédi... Új kocsi: én régen nagyon BKV-párti voltam, de mikor megtapasztaltam, milyen az, hogy senki sem lép a lábamra, büdösödik mellettem állva, lök arrébb a leszállásnál, nemigen cserélném vissza a kocsit a buszra... Ezzel együtt úgy kerüljük Pestet, mint a pestist, mert irgalmatlanok a dugók - itt, Érden, mindent lehet kapni, elviselhető a forgalom, és minden öt percre van... Nagyon nem bántuk meg, hogy kiköltöztünk.

Beuka,
teljesen igazad van, hogy magatokra csukjátok az ajtót. Így is kell! Én is biztos rágtam volna az állandó vendégeskedés miatt. Jó pihenést nektek!

Megyek, lassan esznek a csajok, és össze akarok pakolni, hogy utána indulhassunk.

Puszi - Kata

ákata2

Sz_Kata,

nálunk is elég rémes volt az este, csajok bealudtak a fél kilences etetés közben, finoman leraktam őket, kisomfordáltam, hogy magunknak is készítsek valamit, erre mindkettő a lehető legdrámaibb SOS-sírást produkálta... úgy döntöttem, nem veszem ki őket az ágyra, hanem ugráltam egyik kiságytól a másikig, cumi, simi, puszi... meg mondogattam, hogy "nemsíraliza-nemsír"... Lilike el is aludt (úgy jó fél óra múlva), de Liza kábé tízpercenként felsírt álmában. (Szívem szakadt meg, úgy hüppögött :() Tizenegykor cicire vettem (methogy akkor meg is ébredt), ott aztán úgy elaludt, hogy fel sem ébredt négyig. Hogy Lilikét is megszoptattam, azt onnan tudom, hogy hajnali négykor ott feküdt a nagyágyon, én meg meztelen cicivel mellette :lol:

Mi van a csili-vili játszószékkel? Megvetted végül?

Na mostmár tényleg megyek.

Puszi - K

ákata2

Szkata:
tetszett a vágylistád!!
Mosogatás?Az sem rossz.

Kiírtam a múltkori recepted,és milyen sajt kell a besamellbe?Lehet válaszoltál,csak elsiklottam felette.

Piciza:
Köszi,az esély azért megvolt.

Babóka:
Köszönöm a jókívánságokat.Igyekszünk majd ügyik lenni.És ne haragudj,de már 2 gyerkőcöd van,pláne nehéz lehet pihenni.
Azért ikreknél főként minden hét számít!!
Vannak bizony néha jóslófájásaim,de nem olyan komoly még,szerintem nem szülünk még.

Siba:
Nem semmi,100 kg.Én sem hittem el.De -17 az már dícséretes!!

Beuka:
Köszi a drukkot!!!
Csuklás:Nem gond ha sokat csuklik,ha jól emlékszem a pocidban is sokat csuklott.Egyébként Míra is napi 3*.
Annyit tudsz tenni,hogy picit ráfújsz az arcára,és akkor levegőt fog venni.Párszor megismétled,és van esély,hogy abbahagyja.

Jadey is kipróbálta,Bencus még mosolygott is.
Hátha bejön.

Ákata:
Érd melyik részén laktok?Tudod én is ott nőttem fel.Ha jól emlékszem ti is ligeten.

KépKép
rönci

Sziasztok!

Nálunk végre kisütött a nap, kezd jobb kedvem lenni, mert már elegem van abból, hogy mindenki 10prcenkét telefonál, hogy egyben vagyok még! :evil:
Tudom, hogy örülnöm kellene a sok ismerősnek, barátnak, de már annyira türelmetlen vagyok, hogy ezek a hívások mégjobban azzá tesznek!
Bocsi a panaszáradatért, de közel állok ahhoz, hogy a bendtragadtbabáktopikjába kerüljek!

Beuka!
Köszi a drukkot és megértelek, hogy magadra zártad az ajtót!

Siba!
Én is 95kg-nál tartok és én sem állok mérlegre! vagy kéne?Hátha a kiakadt mérleg láttán megindulna a szülés? :cry:

Piciza!
Köszönjük, hogy ránk gondoltál!

Rönci!
Remélem jól vagy!Te is türelmetlen vagy?Vannak jóslófájásaid, vagy keményedik a hasad? Mert nekem ritkán!

sz_kata!
Tényleg végül megvetted a pihenőszéket?

Kép
gabriel79

sziasztok,

pihenőszéket elorozták előlem :twisted: de most egy másik, ugyanolyanra licitálok :lol:

Rönci,

bármilyen reszelni való sajt jó a besamelbe, ha nagyon puccos kaját akarsz, akkor parmezánt teszel bele
:lol:

Ákata,

mi, úgy néz ki, folytatjuk a tegnai műsort :?
de ma megjött anyám, hogy segítsen, ami főleg holnap lesz fontos, mert megyünk a kéthós oltásra.

Csajok,
akkor szervezem a talit, majd referálok
sz_kata

Beuka!
A csuklás miatt ne aggódj. Nálunk Barni a pociban is sokat csuklott és mióta megszületett naponta legalább 2-3 alkalommal előfordul. Én sem tudok rá jó megoldást, de olyankor segít, ha rajtam van és csendben nyugtatgatom. Ált. 4-5 percig kell kibírnia és utána ismét szép a világ. Viszont a nagyikra nem kell hallgatni, mert szerintük citromot kell csepegtetni a szájába és attól elmúlik, meg szerintem jól kimarja a gyomrát :x , így ezt az ajánlatot egyből elutasítottam.

Nálunk valami kikezdte a pocimat, így tegnap óta elég gyakran látogatom a mellékhelységet, miközben görcsölget a pocim. Úgy néz ki, hogy Barnira sem volt jó hatással ez a dolog, mert ma délelőtt nagyon fájt a pocija és ennyire keservesen még szinte sosem sírt. Remélem hamarosan javul a helyzetünk. Egyébként azon filóztam, hogy van lefagyasztva tej és inkább azt adom oda Barninak és a mostani tejet lefejem és kidobom, hátha attól fáj neki is, hogy átment a tejbe (bár nem tudom, hogy mi okozza). Valakinél már felmerült hasonló? Mit tennétek a helyemben? Esetleg diétázzak?

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok lányok!!

Húú, lemaradtam egy napról, és termeletetek ám!! :D Apa elvitte a gépet dolgozni, a laptopra meg nem tudta felberhelni a netet, így tegnap vsöndben voltam!!! :lol:
Elég békésen telnek a napjaink, néha van egy kis pocakfájás, olyankor adok neki egy kis Mecsek baby teát pár kortyot, és tök jól beindul tőle a rotyi!!
Ma is olyan békésen alszik, pedig azért jócskán front van, és fúj a szél! igaz a szél most inkább a kányomra van hatással, tiszta szeles kata lett mostanában!! Ki kitör rajta a féltékenység... :roll:

Apát meg szegényt elkapta a minden évben szokásos mandulagyuszija, úgy sajnálom, annyira tud szenvedni!! Most ő használja a szájmaszkot, ha pistike közelébe megy!! Felváltotta a Fatit, mert ő is mindig taknyos!! Mi még nagyon jól bírjuk Pistikével, habár szedem is a Maternát, mint őrült, nehogy elkapjuk! :roll:
Holnap csoportosan vonulnak az orvoshoz!!

Beuka!!
Jól tetted, hogy kizártad a rokonságot!! Nekem most ment el a nagynéném, 2 napig itt volt, de haláűlra idegesített!! Lehet, hogy kezdek elsárkányosodni, mert szegény aranyos, meg csk jót kart, vasalt, segített, de én már úgy örültem, hogy hazamnent!! Úgy elfáradtam, hogy mindent mondani kell, hogy mit hova rakjanak, mit csináljanak, stb. Inkább megcsinálom én magam!!
Igaz még olyamn nagy rokondömping nem volt, lassan szállíngóznak csak, de jó lenne ha már lecsengene, úgy szeretünk 4-ben lenni!! Vagyis 5-ben, mert anyukám is itt lakik velünk, de ő éli a saját életét!! :wink:
Csuklás: Pistike is csuklik jó nagyokat, főleg egy kiadós böfi után, de ők ezt megszokták már a pociban!!! Persze sajnálom, de nem nagyon lehet segíteni, esetleg megszopiztatni, vagy egy pár korty teát adni, persze, ha van kéznél!!!

Terpeszpelenka: Pistikének is kötött a csipője, ajánlották a terpeszpelust!! Rendeltem terpeszpelust a neten, a egy szekszárdi cég gyártja, tök jól elviseli, nincs vele semmi gond!! utánanézek a honlapjuknak, mert szita az agyam már, és beírom a címüket!!
Kiváncsi leszek, hogy mit mondanak a csipőszűrésen, remélem elnövi, meg Boti baba is!!

Böfi: Az elején Pistike se nagyon akart böfizni, mostmár egyre többet, sőt kicsiket bukik is!! Ha nem igazán akar böfizni, akkor oldalra fordítom az ágyikóban!!
A gyermekágyi folyásommal az volt a gond, hogy még szerdán is nagyon darabos volt, és jó véres!! aztán elkezdtem újból szedni a méhösszehúzó cseppeket, és mostmát szerencsére alig van, már látom a végét... :wink:

Fényképet már raktam be, de már van sok új, ha apa jobban lesz, rakunk fel!!
Jadey!!
Én meg már azt várom, mint egy szűz lány, hogy mikor lehet már házaséletet élni... :oops: :lol:

Minden finiselőnek megy a drukkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Szia druszám, Linda!! Bocsika, hogy még nem írtam neked, mindig akartam, aztán a végére elfelejtettem!! Én is Melinda vagyok!! :lol: Üdvözöllek közöttünk!!! :lol:

sz Kata!!

Én is jelentkeztem elsőként, hogy szívesen mennék talira, velem is számolj, légyszi!!! :lol: :lol:

Lányok!! Látom a súly a téma!! Nekem az a nagy dilemmám, hogy fogalmam sincs, hogy hány kiló lehetek, mivel a kórházban nem volt mérleg, sőt itthon sincs!! Mindenki azt mondja,hogy egyre fogyok!! Igaz, már 2 hét után simán belefértem a "lánykori" gatyámba!! Pedig nyomatom a csokit ezerrel!! :lol:

Na megyek, mert a lányom, már itt "liheg" a nyakamban, hogy adjam már át a gépet neki!!

bocsi, a hibákért!!

Puszi!! Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Beuka!! A terpeszbugyit innen rendeltem:
www.bambino.hu

Puszi!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:18-kor.
Vendég

Sziasztok!

Ma jót pihentünk :)

Sz_Kata!
Sajnálom a tegnap estét :( ma hogy van Petike?
Boti egyébként szépen terpeszt, de mindenképpen el fogom kezdeni a tornáztatást, csak nem akarok "zöldfülűen" nekiugrani.
Köszönöm szépen a válaszokat!!
Drukk a holnapi szurihoz!

Á_Kata!
Jaj én annyira csodállak Téged! Nem semmi amit végigcsinálsz a csajokkal! Most már látom mekkora feladat ez :) Nagyon nügyes vagy!

Rönci!
Igen jól emlékszel, már a pocakban is csuklott Boti, de azért nem olyan sokszor, mint Mira :) köszönöm a tippet!

Gabriel!
Telefonok :evil:

Gesztenye!
köszönöm a csuklástippet :) citrom :evil: Mielőbbi jobbulást!!!!

Melódia!
Jaj Nektek is mielőbbi jobbulást!!!!2 napig egy nagynéni, jaj.. anyikád akkor tök rendes!
köszi a választ a csuklásra. Akkor nálad úgy néz ki nemsokára elmúlik a folyás? Én is már nagyon várom, hogy lehessen házaséletet élni, bár a doki közöte, hoyg 6 hétig, ne. De hát ha már hamarabb lehetne...

Gabi!
Nem semmi lehetett Tomi!

Nálunk szerencsére még csak összepisilés volt, de hát nem is csoda, hisz még csak 2 hetes.

Megint pár kérdés

Nálatok mikor jött össze annyi lefejnivaló, hogy már érdemes volt fagyasztani? Én még nem tudok annyit fejni. VAgy nem is fogok tudni?

Mikor váltottatok az újszülőtt pelusról? Vagy ez súlyfüggő?

Köszi előre is :)

Szép és nyugodt estét mindenkinek!!!

Kép
Kép
beuka

Sziasztok lányok!

Ákata:
Sajnálom hogy a lányoknak nem jött be a szönyeg.Talán ha kicsit nagyobbak lesznek.Akkor biztossan jol jön hogy van oldala is.Az én fiamnak is még tul nagy de elnézelödik benne.Bár egyenlöre a lányomnak jobban tetszenek rajta a csörgö zörgö biszbaszok az oldalán. :lol:

Gabi:
Mi a büfizéssel jártunk igy.Egy nagy adag a nyakamba következö ismét oda persze 5 percel késöbb amikor már mindketten tisztába bujtunk :lol:

Beuka:
Mi még mindig a newborn pelust használjuik pedig Marvin 4650 gramm.Igaz hogy a 2 -es méretet.A fiam is rentgeteget csuklik de nem csinálok vele semmit.Anno a pocimban is sokat csuklott.

Sz_kata:
2 oránként etetni?? :shock: Hát tényleg nem semmi kis vasgyuro Petike.Én meg itt siránkozom hogy a fiam rendszeresithetné a 6 orás végig alvást minden éjszaka mert hulla vagyok.

Siba:
Nagyon szép a kisfiad végig néztem ám a képeket.Irigyellek a buli miatt meg a kocsi miatt is.Mi pont egy éve adtuk el az én kocsimat mondván nem kell kettö ugyis együtt megyünk mindenhova.Én most már nem nagyon értékelem az akkori jo döntésünket ez ügyben.Szivesen kimozdulnék egyedül is ha apa nincs itthon.Meghát ismét vezetni sem volna egy uccso dolog.Apa kocsiját pedig képtelenség ugy hogy ö is ott van.. :oops:

melodia:
A sulyomat már nem is nézem 6 kilotol egyszerüen képtelen vagyok megszabadulni.56 vagyok csak de nagyon látszik rajtam a felesleg.Ugylátom egy cipöben járunk a csajok terén az én elsöszülöttem sem hagy 5 percet a gép elött ülni.( most épp fürdik :lol: :lol: ) .Ha ez mégis összejönne akkor a másodszülöttem kezdi el a hangskáláját végigprobálni.Apának javulást.

Baboka:
Nagyon szép neveket találtatok a lányoknak.Lehet hogy irtad már bocs de egy vagy kétpetéjüek lesznek a lányok.Vagy azt még nem tudni..??

Iza:
Tök jo lett a tábla.Reméljük nemsokára te is rajta leszel.

Jadey:
Köszi a dicséretet.Képeket Bencusrol és a nagylányrol mikor kapunk?

A kipisilés megoldodott nálunk is .Vettünk eggyel kisebb pelust de abbol is kifolyt.Igy maradt a kukac mindenkori irányba állitása pelusozáskor.Azota lekopogom semmi nem folyt mellé.
Bujka.Napraforgo, Viola,merre vagytok???
Vendég

Szaisztok!
tegnap csoda történt: gergő 5.5 órát aludt du...már kezdtem aggódni, hogy mi van...10-kor felébredt, fürdés, evés, és elaludt megint...ilyen nincs...nem is élem bele magam, bizos az idő volt a "tettes"..

Nózi, köszi a receptet, nyammmm...az még jobb is, hogy konzerves, így sokkal gyorsabb, és az idő -hát az kincset ér a baba mellett.

Melinda, ha céklaszínű fejjel, egyhangúan, légvétel nélkül, felhúzott lábakkal sír a baba, akkor fáj a hasa. (Gergő pl. a lábát nem húzza fel) Evés után, ha a pelus is tiszta, és így sír, na az tuti hasfájás. Akkor jön a szélcső, és segít, jön a puki, meg kaki is.

beuka, minél többször szoptatsz, annál több a tejed. az elején nekem sem volt mérhető, lefejhető tejem, most már sok van, de mivel Gergő igény szerint eszik, időm sincs fejni...néha, ha egy cici után bealszik, és a másik már nagyon feszül, akkor lefejem, és azt elrakom. Jégkockatartó zacsiba öntöm, mert úgy a kiolvasztásnál jobban tudom majd adagolni. (és jóval olcsóbb, mint az anyatejgyűjtő zacskók) Amúgy azt mondjákk, ha a baba igény szerint szopizik, akkor nincs szükség fejésre. ha direkt el akarsz teeni tejet, akkor fejj, ezzel növeled is a mennyiséget. de a legfontosabb, NE AGGÓDJ A TEJMENNYISÉG MIATT-akkor lesz elég. hülyén hangzik, de én a saját példámból tudom. ha stresszelek, akkor mérhetően fogy a tej...
egy barátnőmnek ma este vágták fel a mellét, mert betályogosodott...ő az, aki nem akart éjjel igény szerint kelni a babához...sztem ettől lett a baj, mert nem tudott elég gyakran ürülni a melle. már a fejés sem segített, lázas lett, és antibiotikumot adtak neki, de már késő volt..nagyon remélem, hogy azért tud újra szoptatni
.ezt csak azért írom le, hogy tényleg milyen fontos az igény szerinti etetés, még éjjel is...

puszi, krisztiangel
Vendég

Beuka

Én is a teraszra viszem ki egyenlőre 10-15 percre.
Csuklás: Én olyankor adok neki egy kis tejet, és akkor el is múlik. De eddig még nem zavarta.

Nózi
Köszi a dicséretet. :)

Súly: én sem tudom mennyi ehetek, pedig nagyon kiváncsi vagyok rá. Itthon nincs mérleg, csak anyukáméknál.

Ma mentünk ki először ugy hogy elmentünk anyósomékhoz. Már egy hónapja csak itthon voltam, ez egy kicsit elszomorító. Ugy mennék már valamerre, de nem tudom merjek-e. Holnap ugyanis lesz kenguru, azzal könnyebb közlekedni. egyenlőre még nem mernék buszra ülni, mert 10 km-re lakunk Gyöngyöstől, és inkább ott szeretnék sétálni, meg szétnézni, vagy elmenni anyumlékhoz, de egyenlőre nem akarok.
Ti meritek, vagy szertitek, ha a babát más is kézbe veszi, vagy fogdossa? Én nem nagyon, remélem nem lesz baja, mert ma volt pár kézben. Annyira féltem.

Finiselőknek nagy drukkkk!!!!
Nemsokára betelik a tábla, és akkor már mindenki babázni fog.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Elkészültem a szüléstörténettel, íme:

Éjjel fél 4-kor kimentem a wc-re és éreztem valami olyat, mint amikor megpattan valami, azt hittem hogy csak a szelek, meg hát nem tudtam hogy a wc-zés közben, hogy most jön más is. Elmentem visszafeküdni, kb 10 percig feküdtem, és gondolkoztam, na most ez mi volt? Az lesz, vagy nem? Aztán éreztem hogy folyik, hát ez bizony már az!
Felkeltem, szóltam Lacinak hogy elfolyt a magzatvíz! Mennünk kell. Még szerencse hogy otthon volt, mert éjszakás lett volna, csak elcserélte délutánosra, mert aznap egy szülinapi főzésre voltunk hivatalosak. Felhívtam a szülésznőt, azt mondta hogy nem kell sietni, csak nyugodtan menjünk. Elmentem zuhanyozni, majd összepakoltam a piperecuccokat, de ez már lassan ment, mert elkezdődtek a fájások, amik 5 percesek voltak. Elindultunk fél 5-kor, de még bementünk Gyöngyösre köntösért. Végre elindultunk, fájások jöttek, sűrűn.Én meg csak mondtam magamban, még nem kéne ilyen sűrűnek lennie, talán majd ritkul.Hát nem ritkultak. Néztem az órát, egy idő után már 3 percesek voltak! És néha már ugy éreztem mintha nyomni is kellene, de nem mertem. Beértünk Pestre a kórházba, kb 6-ra. A lépcső előtt le kellett guggolnom, mert már annyira fájt. Nagy nehezen megmásztam, de az ajtóban megint le kellett. Ekkor valaki kért nekem egy kerekesszéket, meghozták és felvittek a szülőszoba elé. A szülésznő már várt. Megvizsgált, nagyon óvatos volt.Már 4 ujjnyi! Átöltöztem, irány a szülőszoba. Közben felhívta a dokit, hogy jöjjön. Laci is átöltözött, és bejött. Közben rámrakták a ctg-t és jött az ügyeletes is ő is megvizsgált. Nagyon hamar megérkezett a dokim is, ő is megvizsgált. Tényleg elég sokszor megvizsgáltak engem is, de annyira nem fájt, na jo azért a végén már igen. Itt egy órán belül baba lesz- mondta adoki. Közben oldalt feküdtem, nyomtam a fájások alatt. Többször is a hátamra is kellett fordulni, ami iszonyúan nehéz volt, alig bírtam amugy is mozdulni. Sajnos nem eléggé nyomtam hosszan, pedig a baba nagyon jött volna. Aztán megint hátra fordulás. Valamikor adtak infúziót is, meg talán oxitocint, de én nem éreztem hogy ettől jobban fájt volna. Közben nézték a szívhangot, minden rendben van-e. Szerencsére igen. Amikor bekötötték az infúziót végignéztem, pedig sosem bírtam az ilyesmit nézni, most meg! De ilyenkor teljesen más állapotban van az ember. Már eléggé fájt, én meg nyomtam, de persze nem eléggé hosszan. Ekkor az orvos is segített és nyomta a hasam. Én meg csak néztem hogy hogy néz ki, elég fura volt, meg ilyesztő. Közben Laci biztatott, meg simogatott, ami nagyon jó volt. Mondta hogy meg tudom csinálni. Aztán jött az utolsó fájás és nyomtam egyet, majd mégegyet és kint is volt. Ezen nagyon meglepődtem, hogy máris? És ott volt ahasamon. Annyira furcsa volt ahogy ott volt, mint egy kis ázott veréb. Ekkor volt 8:40. Hihetetlen, hogy most itt van, aki bent volt. Hát ezt nem tudom leírni. Pihent egy ideig, majd Laci elvágta a köldökzsinórt. Megfürdették, mondták az adatokat. Közben kijötta lepény is. Mondta az orvos, hogy ez nem 38 hetes, hanem több. Hát nem tudom. Majd varrt belül. meg kívül is egy repedést. Ettől az utómunkűlatoktól is féltem, de nem is nagyon foglalkoztam vele. pedig fájt ez is, meg még a katéter is, de inkább csak néztem Lacit meg a babát.
Beöntés nem volt, uis mondtam a szülésznőnek hogy aznap éjjel voltam wc-n, mert bepalacsintáztam, és kicsit sok volt. Ennek ellenére végig minden nyomásnál jött. Nincs is annyi lepedőnk, mondta a szülésznőm. Gátmetszés nem volt, szerintem, hála a masszázsnak. Még egy aranyos momentum: már bent volta kis kocsi amibe a babát teszik. Mondta a szülésznő Lacinak, hogy beleteheti. Ő meg mondta, hogy dehogy teszem még.Nem adom. Annyira aranyosak voltak ugy együtt.
Hát röviden ennyi a mi történetünk.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Hettie Linda:
Mi már 7 naposan kimentünk levegözni igaz akkor még 24 fok is volt.Most hogy ilyen szar az idö nem megyünk ki max 20 percre a babakocsival , de kocsival vásárolni többször is elmentünk már.Nagyon szeret autokázni ahogy berakom az ülökébe bealszik.
Hettie:2 hetes volt a fiam amikor lementünk Komlora a mamához (visszafele a másik mamához Dunaujvárosba) ott volt a népes rokonság is.De a tudomásukra adtam hogy még picike hagyják a kocsiban pihizni.
Linda:
Bár babáink egyidösek megértelek hogy a picit nem vitted még ki hosszab idöre.
Jo éjt mindenkinek.
Vendég

Sziaztok!

(Bendus cicin lóg, bocsi a hibákért!)

Iza és Jadey:
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK AZ S.O.S. TEARECEPTET - kipróbáltuk, de nem nagyon vált be.

Viszont azóta, vagyis 3 napja szenved valamiért Bendus - nem eszik rendesen - délután szinte semmit és nem is alszik napközben, csak sír, sír. Ha el is alszik, berakjuk az ágyába - azonnal felébred.
Nem tudom mi lehet a baja - a korai fogzásra gyanakszom hasfájással kombinálva, mert a nyála is folyik kicsit.
Éjjel viszont ilyentájt elalszik és reggel 6-ig 7-ig alszik.
Ja, és cicizés: egyrészt csettegünk, másrészt már megint elfelejtettük....
Csak egy picit nehézkes Bendussal mostanság - de voltak vendégek, így szerencsére volt profi ringató kétgyerekes anyuka is!!!

Á_kata: sapka ráér!!!

Sz_kata:
Talira megyek - számolj velünk is légyszi!

Hetti: szülésed története nagyon szép és gyors. Gratulálok Arthurhoz (ahogy te szeretted volna)

Gábriel: A benntragadt babák tutira szerencsét hoz - tessék oda írni!! (Sz_kata, Jadey, Bujka- ezúton is köszi anno a drukkokat Bendsuhoz!).

Na, muszáj aluszikálni, ha valakinek nem válaszoltaM, NÉZZE EL EGY gyengeelméjű kisnyanyának.

Ciao,
Dorothea

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Bár már régóta olvasgatlak benneteket, eddig még nem volt időm írni, remélem bevesztek a csapatba:).

Rólunk: 2006.okt. 3-án született meg második kisfiam aki a Milán nevet kapta. Elsőszülöttem 3 éves lesz most 27.-én ő Erik. Tök egyedül élem napjaim met a nagyik dolgoznak a párom is dolgozik és kezdek az egyedüllétbe kicsit beleőrülni így 3 év után.

Á_kata azthiszem te írtad, hogy neked egy ipari mellszívód van amit bérelsz valamelyik korházból, megírnád pontosan honnan és mik a feltételek ugyanis a kicsi fiam utál szopcsizni. Állandóan feszíti magát pedig dől a tejci a szájába és nekem semmi élvezetet sem okoz a szopás ami egy kínszenvedés neki is és nekem is. Van valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? Már felhívtam egy szoptatási tanácsadót is de nem tudott segíteni sajna. Szóval most azon gondolkozom, hogy akkor lefejem és cumisüvegből kapja a tejecskét.

Hetti, nekem a védőnő azt mondta annak idején Eriknél aki nov.27-én született, hogy 3 hetesen kezdhetem hozzászoktatni a kinti levegőhöz, ami már decemberre esett és én emlékszem, hogy 1 hét alatt már annyira hozzászoktattam, hogy órákat aludt a babakocsiba. Milán is képes 3-4 órákat a teraszon kinnt aludni. Ha nem fúj a szél és nincs párás idő sztem már nyugodtan kiviheted. A busz az más téma oda én sem vinném még.

Na mennem kell mert ébredezik a fiatalúr :)

Anna
janna

Mindenkinek szép hétfői napot kívánok!

Anna
Gratula a Milánhoz! :D

Tina
Holnap lesz az első autós utunk,ami azt is jelenti hogy kicsitt többet leszünk levegőn.Anyucimhoz megyünk az irodába,mert a kolléganői nem hagynak békét neki.Amíg terhes voltam gyakran bejártam hozzájuk és már nagyon hiányolnak.Persze nem fogom a fél napomat ott tölteni!Szerdán szintén autózunk a csípőszűrésre.A bébi hordózót ugye menetiránnyal háttal kell bekötni? :?:

Hetti
Én is utálnám ha más is taperolná a gyerekünket!Ne engedd! :x Mi bentraggadtunk a kórházban plussz egy hetet egy ostoba fertőzés miatt:két seb volt a Laurán,ilyen horzsolodásos,hónalj hajlatban,meg a hátán,de két nap után már szépen gyógyult,kenték neki,szépen száradt le, de még 7 napig antibiotikum szurit kapott. :cry: A pláne az hogy rajta kívül még 2 baba is elkapta(egy roouming szobában voltunk)és hármojukat ezután egy külön korterembe költöztették :( Nem volt jó érzés!Na utána mindenki tartott tőlunk nehogy az ő baba is elkapja a fertőt.Nem kapta el senki,de azzal fárasztottak minket,hogy mikor megyünk már haza,meg mit mondott az orvos.Persze mi meg nem mondtunk semmit,had parázanak!Ezt csak azért írtam mert úgy gondoltam hogy ha hazajövünk,akkor a látogatóknak domesztoszos fürdőt kell venniük,utána szkafandert,kesztyűt,maszkot és még egy sterilizáló zuhanyt!!!! :) :) :) Na ebből csak annyi lett hogy:NO TAPI,meg alapos kézmosás: :roll:

Angel
A Laura hála Istennek nem szokott "céklafej " lenni,de ha az lesz,akkor már tudom mit kell tenni!Köszi! :lol:

Iza
Szupcsi a táblázat,köszi hogy mi is szerepelünk. :lol:

Mamy
nem írtál zöldeket(sem céklaszínűeket :lol: )az RH val kapcsolatban.Köszi a csípőinfót! :wink:

Simigabi
Jó hogy már túl vagytk a csípőszűrésen,minden ok volt?A "trotyis" sztori is gut volt! :lol:

Melódia
Szia neked is! :wink: Gyerekkorom óta a Linda nevet használom, barátaim mind így hívnak,a Melinda megmaradt hivatalos névnek,papirokhoz,bemutatkozáshoz,igényléshez na meg a számlákhoz is ez a név dukál. :roll:

Beuka
Hozzánk is gyakran jönnek látógatók,és nha tényleg már elég belőlük! :roll: Mi a vasárnapot mindig megtartjuk magunknak,mert a vasárnap az vasárnap!Ez Laura baba előtt is így volt:nem csináltunk semmit,csak pihiztünk,filmeztünk,motoroztunk(nagy motrosok vagyunk)ja és én sosem főztem vasárnap! :wink: Egyszerűen jól éreztük magunkat!
Csuklás:Laura is tök sokat csuklik:3x,4x egy nap,abból 2x bizti hogy éjjel!Én egy kis vizet szoktam neki adni kiskanállal,néha elmúlik,néha nem,néha pár percig tart,néha meg negyed óráig is.Azt olvastam hogy az idegrenszer éretlensége miatt van,aminek következtében sírásböfizés,nevetés,fázás hatására arekeszizomfokozott ingerlékenysége folytán ritmusosan összehúzódik.A babákat ez nem zavarja.Tejet,teát,citromlevet javasolnak,A vizet nekem a védőnő mondta.A férjem szerint meg kellene ijeszteni.Olyan kuka :!:

Na most ennyi!Jó babázást!
A finiselőknek én is szurkolok!!!

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Anna!
Üdv. köztünk. :) Gratulálok a kisfiadhoz.
Nálunk is szokott lenni, hogy tudom éhes, de nem akarja bekapni :( és sír, meg hasonlókat csinál mint a fiad. Én vmikor erőltetem, de inkább hagyom, ha éhes/éhesebb majd eszik. Most nálunk 2-3napja van az megint, hogy kevesebbet eszik, dehát ő tudja... :shock:
1x adtam 80ml-t cumisüvegből, mert nagyon kivoltam, hogy nem akar enni.

Nálatok is szokott olyan lenni, hogy a baba kevesebbet eszik pár napig, aztán megint többet. Nálunk vmikor 2perc szopi után beadja az unalmast, a max. szopiidő is kb. 6-7perc. (kiszivott mennyiségre 60-100ml)?

Ma kapjuk a 2hós oltást. :?

Kata a játszószőnyegen:
Kép Kép

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

A tegnap csúcs volt nálunk.
Ahohy olvasom nálad is Gesztenye. Tegnap 38 fokos láz, hányás hasmenés, erőm semmi :? Mára hála a jó égnek rendben minden. Lehet hogy a kettős front?

Beuka rokon látogatás gáááz. Ha idegesitenek mond meg nekik nyugodtan, én mondjuk már a terhesség alatt közöltem mindenkivel, hogy olyan nincs hogy csak beállitunk, majd ha szólunk jöhetnek. Mi most egy család lettünk, új élet, új helyzetek, hagyjanak minket összekovácsolodni. Megértették :)

Lekopogom Niki hálaég az estéket nyugisan viseli eszik és már alszik is. Nemtudom mi a különbség a nappalok között, akkor miért fáj a pocija?
Házaséletet már én is nagyon várom, de hát hol van az még :) :shock:

Na most ennyi Niki ébred mennem kell :)

Kép
chesti

Valaki!

Kiválasztottam a babafalván a vonalzót,kaptam is imélt,de hogy a francba jön át ide? :x
Annyira bandzsa vagyok ehez,s nincs itthon senki aki segítsen.

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Linda!
A babafalvás honlapon, ahogy megcsináltad a vonalzót lett egy kór valahogy úgy kezdődik [url=http... ezt másol át, menj bele a profilodba, és ott az aláíráshoz illeszd be!

Kép
Kép
beuka

Tina!
Akkor megnyugodtam, mert van még egy csomó New born penenkánk :) köszi a csuklós hozzászólást :)
Jaj én a kukit mindig elfelejtem lefordítani, pedig nálunk is előfordul kicsurgás. Na most már jobban odafigylek!

Angel!
Igazából mi is akkor szopizunk, amikor Boti éhes lesz, de ez általában 2-3 óránként következik be, szóval elég jól beállt egy napirendre. Éjjel meg 4-5 óránként ébred, és akkor szopizunk. Próbálom nem stresszelni magam a kevés tej miatt. Nálam is az a gnd, hogy nem mindig van időm rögtön a kajcsi után fejni, ráadásul kézzel csinálom, mert a kézi fejő semmit nem szív, és elfárad a kezem. Iszom ezerrel a teát, remélem, hogy lesz elég, ha tudok fejek. köszönöm a segítséget! jaj nagyon durva, amit a barátnődről írtál!

Hettie!
És amikor csuklásra tejet adsz Artúrnak, hogy "szakítod" meg, hisz gondolom, akkor hozzáfogna szipozni? Jaj nekem is feláll a szőr a hátamon, amikor más szeretné megfogni a babát. Attól meg egyenesen falnak megyek, amikor valaki megpuszilja!
Akkor gondolom nagyon izgultál az autóban Pestig! De legalább nem volt nagy forgalom! Nagyon ügyesek voltatok!!!!!!!

Linda!
MIvel adod Laurának a vizet? igazatok van a vasárnappal kapcsolatban!!!

Chesti!
Jól csináltad, hoyg előre szóltál. Mondjuk én is szóltam, de én csak a fürdetés miatt, hogy azt tényleg csak 3-asban szereténk, volt is sőt még van is nagy morgás! NEm érdekel, álljon már meg a menet..
Te már közelebb vagy a házasélethez, mint a szüléshez :D :D :D
Mit csinálsz a picifájással? mióta van?

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok!

Edit!

De aranyos Kata!!! Geszti is most éppen a játszószőnyegén van, és nézi magát a feje fölött lógó tükrös virágban :lol: tündéri! Próbálok majd képeket csinálni.
Nálunk is van olyan (pl. ma délelőtt is) hogy éhes, de alig akar enni, (pedig ez nem jellemző rá... :roll: ) rágja az öklét és a hüvelykujját őrülten, és nyáladzik, ha próbálom akkor őrülten kap a kisujjam után ebből gondolom hogy éhes. Cicire teszem, mohón bekapja, szív párat, aztán elrántja a fejét (pedig jön a tejci) és inkább nézelődik, ha ismét a szájába akarom tenni a cicit, akkor nemtetszését nyilvánítja ki (kiabál). Persze negyedóra múlva megismétlődik a dolog mert éhes. Hát nem tudom, lehet hogy most ilyen fejlődési szakaszban van. Bár Geszti kicsit "idősebb", és nem emlékszem hogy 2 hónaposan ilyet csinált volna.
Drukk az oltáshoz!!! Geszti sajna elég nyűgös volt utána való nap, aludni is alig akart éjjel, de lehet hogy semmi összefüggés nincs. Szorítok hogy nálatok ilyen ne legyen. Mi 22-én megyünk a 3 hós oltásra... Már előre félek.

Anna!

Gratulálok a kisfiadhoz, teszel fel képeket? :wink:
Merre laktok?

Hettie!
Nagyon szép a történeted!

Igyekszem visszaolvasni, de most megint zűrös napunk van, egyedül vagyok késő estig, és ilyenkor Geszti nagyon hiányolja Apuciját... Komolyan, szerintem hiányzik neki!!! :roll: Gyorsan megebédelek, amíg eljátszadozik magában.

Kép
mamy

SZKata!
Milyen honlapon licitálsz? Hogy áll a második licited?
Nálatok Petike sokat sír még vagy csak nem alszik? :shock:

Nózi!
Nyálbuborékfújás :)

"- illatos habfürdőt vennék
- aludnék ----10kor keltem ma is :oops:
-szerelmeskednék a férjemmel
-karosszékben ülve (!) megnéznék egy filmet
- kénylmesen ülve (!) megkajálnék "
Akkor nem panaszkodhatom, ez nálunk mindennapos. :D :D

Beuka!
Látógatók :evil: . Nálunk szerencsére lement a látogatás hadjárata. Az első héten csak a szülők és testvérek voltak, és nem órákra...De még most is nehezen viselem a látogatókat, ha nyűgös, sírós, nem evős napunk van. Én is ingerlékenyebb vagyok és még foglalkozzak a vendégekkel...Jól teszed, hogy nem engedsz be senkit, épelméjű ember megérti, akkor jöjjön, ha segíteni is tud és nem ba@ogatni a babát. (bocs), én fel nem keltettem akárki jött.

Csuklás: nem gáz

Fejés: nekem a 3.héten volt annyi, hogy fagyasztottam 150ml-t. Mármint naponta pluszban több mint 200ml volt, de hetek óta nem fagyasztottam, de fejni szoktam, ha bedurran, ami ma reggelre is volt. Én vettem Medela zacskót (1500ft a 10db), abból 5-öt megtöltöttem, még a többit is majd. De itt volt téma annó, ki miben fagyaszt és tetszik a jégkockatartós megoldás, később hozzátáplálás esetén.

Simigabi!
Trotty :D ismerős. Tegnap anyáéknál ebédeltünk, vittem váltásruhát, 4pelenkát, háááát 1x nyakig, de még a karja is kakis lett, ahogy levettem a bodyt és persze még 2x rottyantott...Legközelebb 2 váltás ruhát viszek, biztos ami biztos alapon.

Tina!
Bárcsak 56lennék, rajtam is megvan még az 4 kg, ami nem megy le. Bár nem is csodálkozom, mert eszek is eleget...Én Karácsonyra tűztem ki a 60kg-ot (65vagyok), aztán remélem lemegy még 2-3. Annyival tökéletesen megleszek elégedve.

Időközben megkaptuk az oltást.:) Kata hősiesen viselte, nagyon hamar megnyugodott, remélem lázas sem lesz. Kaptunk beutalót vérvételre és hasi UH-ra.

Tök jó, hogy a táblánk mindjárt betelik. Kicsit hiányozni fog az a nagy várakozás kinek mikor születik meg...

Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy!
Köszi a drukkot, én is csak reménykedem, amúgy a másik szobából cuppogás hangokat hallok, pedig előbb etettem...

Kép
Kép
edi78

Köszönöm a Gratulációkat, ha lesz időm teszek fel képeket.

Edi, nálunk sajna nincs olyan hogy magától elengedi a cicit. 5 naposan 130-at evett és 2 óráig sírt mire elmúlt a hasfájása, azóta én szabályozom mennyit ehet max. most egyébként 100-120 között eszik, és nagyon jó ütemben fejlődik :D . Ez a cici nem szívásos időszaka 2 hete tart eléggé fárasztó már, de ma ha minden igaz a férjem már egy mellszívóval jön haza. Nekem most Aven Isis-em van itthon ami jó is de lassan inhüvelygyulladást kapok. Most azzal fogok próbálkozni, hogy lefejem és cumisüvegből adom neki, kivéve éjszaka akkor megkapja a cicit úgyis hamar bealszik.
Nagyon édes a kislányod és milyen szép játszószőnyege van!

Mamy, Vecsésen lakunk a férjemmel és a 2 gyerkőccel.

Rokonok: mivel második gyerek már idomítva vannak :D
Csuklás: 5 perc után forralt víz kiskanállal.
Utazás: elég gáz, 10 perc kocsikázás után üvöltés ezerrel. 2 hét múlva Kalocsára megyünk eljegyzési partira az innen 2,5 óra autóval , hát kiváncsi leszek.

Kép
Kép
janna

Sziasztok!

Boróka!
Köszi a tippet, még várok szerdáig a, a hivatalos határidőig és másnap azzonnal írok a bennragadós topikba! :D

Hettie!
Köszönjük a szüléstörit!

Edi!
Kata baba nagyon élvezi a játszószőnyegét, puszi a pofijára!!! :D
Ja és már jó lenne, ha betelne a tábla!

Szia Anna!
Várjuk a képeket!

Kép
gabriel79

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:16-kor.
Vendég

Sziasztok!

Lányok nem tudom már ki kereste a Chicco fertötlenitö folyadékot de a BabyPlanet -ban van folyadék és tabletta formában is. 1390 ill 1990 forint

Késöbb még jövök.

Pussz mindenkinek.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:16-kor.
Vendég

Hettie:

Nagyon megható a szüléstörid.Én is ilyen gyors szülést kérnék,dehát nem kívánságműsor.

A babák nagyon édesek!!!

Gabriel:

Kitartás!!!!Jönnek-mennek a frontok,még akármi is lehet.
Mikor mész dokihoz?
Én holnap délután.Utána este majd írok mit mondott.Ki tudja tényleg kézenfogva megyünk szülni.

Tűzmanóról nem tud senki?A másik topicban is keresik már.

KépKép
rönci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?