2001.03.10 20:18
Szerző: Anonymous
Sziasztok,
Saci, igen en is a 17. hetben vagyok, es azt hiszem Shajni is, Andrea pedig talan egy fel hettel utanunk. Es ez az elso baba.
Shajni, en is voltam a heten genetikai UH-n a SOTE I-en, de kiakaszto volt, mert azt vartam, hogy itt nagy tapasztalatu UH-s orvos vizsgal, erre egy fiatal szonografus asszisztens vizsgalt. Az eddigi ket normal UH-mat tapasztalt orvos vegezte, nem ugyanitt, es azt hiszem, bennük jobban bizom. Azt hittem, hogy pont itt a legtapasztaltabb orvosokat gyüjtik be. Az elejen amugy kerdeztem, a nemet lehet-e majd latni, azt mondta, ilyenkor ritkan mar igen. De aztan nem mondott semmit, en meg mar nem kerdeztem. Ja, fotot sem adott, mig az elözö 2-nel kaptam. Mindenesetre mindent rendben talalt. Jo neked, hogy te mar tudod, szeretnem en is, ugy jobban el tudnam kepzelni. Az AFP-t nekem is levettek, 1 - 1.5 het mulva lesz meg.
A nyaki redö merest mindenkinek csinaltak közületek? Korabban olvastam rola es meg is nyugodtam, hogy en pont a 12. heten ugy is UH-n ra kellett, hogy menjek. A doki mindent rendben talalt, gondoltam a redöt is, azota nem is gondoltam ra, de most olvastam a Rendelöt is, meg Larat is. Nekem semmilyen redö adatokat nem vettek fel. Ez hiba?
A vedönö-terhesgondozasos temaban: nekem van egy sajat dokim, aki csak felig meddig van felkerve, ingyen, anyam kollegaja es eddig 1-szer voltam nala, a többit telefonon (mivel semmi bajom) es ö irja a beutaloimat, meg mondja meg, mikor milyen vizsgalat kell. Amugy azert nincs meg komolyabb orvosom, mert ugy terveztük, Becsben szülök, de a biztositast meg nem sikerült elintezni, ugyhogy a vegen lehet, hogy megis Pest lesz belöle. Terhesgondozasra havonta kell jarnom, ott megmerik a sulyom, vernyomasom es küldenek vizeletvizsgalatra, mikor mire. Van ott egy orvos is, aki meg nem vizsgalt, de kikerdez mindig arrol, hogy vagyok.
Ja, meg annyit, hogy korabbi asztmaskent a 2. honapban ujra visszatert egy kicsit a dolog, ejszakai nagyon enyhe fulladas formajaban, ami miatt nem tudtam aludni. Ez 1 honap mulva eltünt, azota megint tünetmentes vagyok. De emiatt el kellett mennem tüdögyogyaszati vizsgalatra, es kideritettek, hogy az elmult 5 evben teljesen kierösödött az asztmam, ugyhogy most napi 2x2 rendszeres gyogyszerezest irtak elö. Mondanom sem kell, repesek, hogy bar tünetmentes vagyok, terhesen gyogyszereznek. De biztositottak rola, nem art, meg hogy a terh. miatt komolyan kell venni az asztmat.
Shajni, mintha te is asztmas lennel (bocs, ha tevedek). Te mit tudsz, mit szedsz? En Pulmicortot szivok be (most mar)rendszeresen, es persze ott van a Brycanil vesz esetere, de attol nem felek, mert nem asztmas kismamaknak is fel szoktak irni izomlazitokent.
Nagyon hosszu voltam, bocsi. (Talan meg annyit, en is budai (Hidegkut) vagyok, maramikor nem becsi.
Puszi mindenkinek, mindent bele Geri, Evi!
Cili2