Új privát üzeneted érkezett!

Hasonfektetés: Lányok, mindegyikőtöknek nagyon köszönöm a megnyugtatást! Tényleg izgultam, hogy baj lehet abból, hogy nem sokat teszük hasra Zsotit. Persze mi is próbálkozunk, de amikor nagyon mérges lesz, visszafordítom - végül is nem holnap kell indulnia az olimpián! Ráér majd néhány év múlva! :lol: Persze apa is csak párszor tudja kinyomni magát, mit várhatunk egy kiscsecsemőtől :lol:

Mamy - de szép Gesztike! Olyan jó, hogy (azon túl, hogy mindent rendben találtak) ilyen pozitív élményekkel végződött az Uh vizsgálat. Mi még október elején voltunk a házi dokinéni utalta be Zsoltikát. Csak gyorsan megvizsgálták - unott arccal :lol: Zsoltika meg jól lepisilte az uh-os nénit :lol: aztán bukott is egy nagyot.
Örülök, hogy nálatok is múlik a hasfájás, szinte ugyanakkor mint nálunk! :lol: Nekünk is könnyű napjaink vannak mostanában:)
Zsoltika már megmarad kézben is - simul, bújik és sokat nevet.
Orrszívás: szörnyű. Persze muszáj, de akkor is az, sokszor sírok a babával én is. A tengerivizes befúvás meg a másik - múltkor a férjem kellett lefogja Zsolti fejét amíg gyors befújtam, mert különben úgy hátrahajtja a fejét - hogy azt hiszem lemegy hídba. Sajnálom, hogy Gesztike is ennyire utálja ezeket az orrtisztításos dolgokat! Főleg, mert még néhány évig el kell viselniük. Nem is merek belegondolni, később talán még nehezebb lesz, ha már most is két ember kell hozzá.
Fültisztítóval közelítek az orrához, már kezd lemenni hídba. Ja és a sapkát is ugyanilyen nehéz ráadni, akkor is hajtja hátra a fejecskéjét - milyen vicces, hogy ilyen zsenge korban már van egyéniségük a babáknak! :lol:
Ja és képzeld: nálunk is két napja alszik nagyobbat (8 órát) Zsolti! :D
Nem hiszem, hogy így marad, de mindegy, jól esett egy nagyot aludni, gondolom ti is így vagytok vele! :lol:

Gesztenye - a google-ben kerestem rá - "medela mini electric eladó" - és kidobott egy pár oldalt babaapro . hu , teszvesz . hu
Írtam néhány lánynak - kapásból kétezer forinttal kevesebbet mondtam mindenkinek.
Kitartást - figyeld meg napról napra egyre jobb lesz - Barnus is be fog állni "anyabarátabb" ritmusra. :D
Aranyos az anyukád és az anyósod is, hogy visznek nektek ebédet! Na milyen volt a vizsgálat? Nem sírt Barnus, igaz? (Zsoltika mindig egy kicsit megilletődik, ha megvizsgálják :lol: )

Tina - :lol: Megnéztem Marvint - nagyon-nagyon aranyos!!!

Osoa - Gratulálok! Sok-sok boldogságot kívánok Nektek!

Kép
nózi

Sziasztok!

Köszönjük szépen!

Lányok tipp: aranyérre: MÉZ!!! Naggyon jó!
Sokszor külsőleg bekenni és befele, fölfele :lol: is!!!

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Melódia

De jó nektek hogy már kezd átállni a kis drága, az enyém még mindig 1,5 orát bír csak de majd lesz jobb is remélem.

Megyek mert sír.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Na megvolt a hatalmas csípőszűrés... :?
Kezdődött azzal, hogy a rendelőhöz kb. 10 lépcső vezet fel a bejárathoz, és természetesen nincs rámpa, ezért kézben kell felvinni-lehozni a babakocsit. No comment.
Iszonyú tömeg volt, pici babák 90 %-ban. Nem is időpontra mentünk, érkezési sorrend volt. Kb. 1 órát kellett várni. Aztán a vizsgálat persze kb. 5 perc volt. A lényeg, hogy minden oké, tornáztatni kell Geszti csípőjét (gondolom mindenkinek ezt javasolják), és 6 hét múlva kontroll.
Lányok, ti nem vettétek észre, hogy a baba előszeretettel fordítja egy bizonyos irányba a fejét amikor fekszik? Nálunk Geszti általában jobbra fordítja. Megkérdeztük, és kiderült hogy azért van, mert picit laposabb a koponyája a jobboldalon (de szerintem nem emiatt fordítja arra, hanem ez pont ezért alakult ki, szóval a tyúk meg a tojás esete). Most 180 fokban meg kell fordítani a fekhelyét, hogy ha nézelődni akar, és felénk fordulni, akkor balra kelljen fordulnia. Valakinek van hasonló tünete, vagy tapasztalata?
Amúgy persze szegénykém megint sírt, valahogy már most megérzi az orvosokat, jézusom mi lesz később?... :shock:
Ja, és kiderült, hogy nekem meg mindkét csuklómban ínhüvely gyulladásom van... :cry: :shock: Fantasztikus... :evil:

Nózi!

Végülis Geszti és Zsoltika majdnem napra egyidősek :wink:
Nem is írtam, pedig akartam, hogy a "kisvirág" mennyire tündéri volt!!! Egy tünemény a kisfiú!!! :lol: A kis ruhája van az arca körül, amikor átemelted a fején, ugye? Geszti is így szokott kinézni. :lol:
Orrtisztítás tényleg egy tortúra, és mi lesz később?... :roll:

Na mennem kell vacsit készíteni, mindenkinek szép estét!

Kép
mamy

Sziasztok!

Na most akartam éppen irogatni, persze Kata most kezdett el sírdogálni. Mennem kell. Biztos éhes, állandóan az :)
Mostanában napi 11x eszik, a dokinéni szerint túl sokat. Hát nem tudom 700-750g-okat, szerintem ez normális. Nektek mennyit eszik, már aki méri/mérte kiváncsiságból?
Na majd jövök vmikor....

Ja Jadey, SzKata! Nincs semmi baj (remélem) csak kérdeztem gasztroen. Majd írom vmikor miért kérdeztem.

Edit

Kép
Kép
edi78

Szaisztok!

Edi, Ákata:

játszószőnyeg nekünk a lepkés van, kb 4 cm vastag, párnás, puha, vmilyen plüssös anyagú. Van benne tükrös felület is!Van hely rajta saját lógókáknak is.
100x75 cm, sztem picit szűkös a csajsziknak..

gasztoenterológust sajnos nem ismerek, de tényleg,a Veress doki az, és tök jó fejnek tűnik...ugye, nincs nagy baj?

Bettus, én egyáltalán nem szippantok, mert nem náthás, én meg feleslegesen nem akarom nyúzni.

Rákeresek az Ioko-kft-re, izgat a kenguru...

Angel
Vendég

Nózi,

a sapit Peti is utája, de hát sajnos muszály.... :?
hason fekvés, kinyomás: még lehet olimpiai bajnok
:lol: én éjszaka szoktam a hasán altatni, napközben sose, mert jajj nekem :lol:

Edi,

nem tudom,a dokinéni mit szólna, ha neki is azt mondanák, hogy túl sokat eszik. :twisted: különben, meg mit ajánl, hogyan vond meg a kaját, és legfőként hogyan értesd meg a miérteket egy icipici babával? :twisted: remélem, nem hiszel neki :wink: :P

Angel,

Peti már imádja a játszószőnyeget, nevetgél, amikor meglátja a lecsüngő kütyüket :lol:
sz_kata

Hettie - megnéztem a képeket Artúr nagyon cuki! Biztos nagyon fáradt vagy! Hamarosan ritkábban fog kérni tejecskét - addig is kitartást!

Jadey - gratula a szép súlyhoz! Az én nagyfiam meg 5100 :o Nő mint a gomba, de hát kis súllyal született.
Kószaszopi - nálunk is bejátszik - szerencsére mostanában ritkán kell nyugtatni, amióta elmúlt a pocifájás egészen nyugodt kisbaba lett! Remélem hamarosan Bencusnak is elmúlik a hasfájása! Kíváncsi vagyok a képekre - a kis gombóc babák a kedvenceim! Buci pofink nekünk is van - főleg szopi után!

Edit - mi nem mértük csak szúrópróbaszerűen. Minden pelus pisis volt, és egy hatalmas kakis - és megvolt a folyamatos súlygyarapodás is

Bettus - Kitti nagyon kedves kisbaba, nagyon aranyos!

Mamy - ugyanez van nálunk is - Zsolti is a jobb oldalán fekszik mindig és kicsikét el is formálódott a feje - nem feltűnően. Mi is megforgattuk az ágyat - akkor is a jobb oldalán fekszik :?

Kép
nózi

Hello!

SzKata!
Kedvesen mondta a dokinéni, nem olyan éllel, hogy ne adjak neki, sőt amikor ígényli akkor etessem. Szerencsére nem maradi, 3óránkénti etetés híve. Arra mondta, hogy van fehér, túrószerű a kakijában és arra utal, hogy sokat eszik. Csak megjegyeztem neki. :) Persze, hogy nem hiszek neki, de mondom nem úgy mondta.

Játszószőnyeg. Csütörtök du. úgy néz ki megyünk megint Pestre, kicserélek 1-2 62-es rucit nagyobbra. Hirtelen sokat nőtt a Kata hosszban. Mondjuk csak 56cm 50cm-rel született), de az pont ideális 2hónap alatt. Már tényleg 62est hord :) Ja és lelóg a mérlegről, az nagyon tetszik.

Angel!
Ha minden jól megy nekünk olyan játszószőnyegünk lesz, mint Nektek. :wink: Volt a boltban még nem tudod? Csak azért kérdem, mert ha nagy a forgalom eltetetek egyet telefonon.

Megyek apával fürdeni. :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Nózi!
Hmmm... :? akkor lehet, hogy Gesztinél sem fog beválni a fordítva fektetés?... :? Mást pedig nemigen lehet csinálni. Remélem, nem okoz gondot hosszú távon!!! Mármint, hogy folyton egy irányban fekszik.
Na mennem kell, mert sírdogál...

Kép
mamy

Edi, sztem hívd fel őket, mert nekem vasárnap azt mondták, hogy MÉG VAN BELŐLE... persze lehet, hogy reklámból.

Szkata, tényleg nagyon tündérik, ahogy gagyognak a kütyüknek!
az ágy fölötti felhúzhatós forgó most a kedvenc nálunk, balhézik, ha lejár, és ahogy azt megtudtuk, tényleg nem lehet elég gyorsan felhúzni... :D

Na, futok etetni!

angel
Vendég

Sziasztok!

Most csak kérdezni jöttem két dolgot:

1. Szeretnék venni/kötni/beszerezni Bendusnak egy olyan aranyos kis "Tibeti" füles sapkát - de eddig még csak fényképen láttam (pl. e havi Kisnyanya), aminek két oldalon füle van, a tetején meg egy kicsi bóbita. Azt hiszem felnőttben talán a Bahiában árulnak ilyet.
Kérdés: Valaki látott ilyet valahol???

Vagy esetleg van itt köztünk egy kötésben Istennő, aki leírná nekem hogyan kell ilyet alkotni.
Most ez lett a mániám és volt róla leírásom, de elvesztettem... :shock:

Pleeeeeease help!!!!
------------------------------------------------------------------------------

Esetleg Gigaboszinak címezve az alábbit:

2. Éjszaka végigalvása= reggel le kell fejjek egy cicinyi tejecskét. Ez napi 100-120 ml. Eddig lefagyasztottam, de ha ez így marad akkor esetleg szivesen leadnám a gyűjtőbe - nem a pénz motivál, hanem hogy ezzel segítenék pl. korababáknak.

Szerintetek ennyi mennyiséggel már érdemes belekezdeni a leadásba, vagy még jobb várnom, hogy így marad-e. Valahogy ezt össze lehet egyeztetni az igény szerinti szoptatással? Mert nem szeretnék állandóan fejni, mert akor hogyan kapja meg a gyerekem a hátsó tejet? Valaki adjon tanácsot?!!!

Köszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok lányok!
Megvettük a kengurut.Brendonban kuponos volt.
ezen az oldalon van rola kép:
http://www.brendon.hu/kupon3.html

Boroka:
A brendonban láttam olyan sapit épp ma.2490-2990-ig volt az ára.Nagyon szépek és vagányak vannak.
Vendég

Sziasztok,

láttátok a babanet óráját? Szerintem össze vissza jár, még csak 20:50 felé van, de Boróka hozzászólására is azt írta hogy 22:22. Hol van még 10óra? Na mind1.

Sz_Kata, Geszti,
köszi a kengurus hozzászólásokat. Szerintem az enyém nem újszülöttkortól ajánlott. Felhívtam a védőnőt és ő is mondta hogy még ne kenguruzzam mert pici hozzá, majd csak akor ha már ülni tud.

Orsi
a szüléstörténeted nagyon szép volt, csak a felénél jöttem rá, hogy otthon fox szülni. :oops:

Igaz hogy minél nagyobb lesz annál értelmesebbek a babyk. Ma is olyan mosolyturné volt nálunk, és ma csak akkor sírt ha pukiznia kellett, így főztem is. juhéjj :lol:

Na most már megyek hajat mosni.

Dorka
én úgy tudom ha leadod az anyatejet azért nem fizetnek, és hogy már 100ml-ért is házhoz mennek, csak előtte egy csomó vizsgálaton kell átmenned. Az elején én is gondoltam rá hogy adok tejcsit, de már nincs annyi, épp elég a babának, én nem fejek egy cseppet sem. Ez baj? :roll:

Marvin videója nagyon cuki, édes mekkora sérója van.

Puszi mindenkinek: Bettus

Kép
bettus79

Sziasztok,

Remélem minden baba és mama jól van!
Ezek az UH-s vizsgálatok kötelezőek v ? Minket nem küldött sehová az orvosunk..
Hétfőn leszedték a köldökcsonkunkat. A hely borzasztó volt, de az ellátás és a doktorbácsi fantasztikus volt. Azt mondta Zsófira, h végre egy jó csaj..:) Észre sem vettem és már le is kapta. Nagyon ragaszkodtunk hozzá. :)
Engem is érdekelne, h kb mennyit szopiznak a babák. Zsófi néha megeszik 140-150-et, de általában 80-90-et. Nálatok? Szép tokát is növesztettünk.:)
Látom ill. remélem, h mindenki békésen alszik.
Puszi,
Rolex
rolex

Kép Zsófi
rolex

Bettus - na akkor lehet, hogy ezzel is összefügg, hogy elszállt amit beírtam. Az előbb (jó egy órája) össze - vissza mutatta az oldalakat, pl. ezen az oldalon volt még az előtt Kittike fényképe is, pedig az az előző oldalon van. Na mindegy.

Á_kata - köszi a gratulát - jól esett, főleg, hogy tudom nem értesz félre. Merthogy a napirend szónak van egy kis negatív felhangja. Pedig itt szó sincs rendről, katonai fegyelemről, sőt. Nekünk inkább arra kell majd figyelnünk nehogy nagyon elkényeztessük - Zsoltika itthon körbe van rajongva. :lol:
Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton - mármint, hogy a lányok egészségesek. Szegény Lilike - képzelem, hogy megijedtetek, mikor nehezen állt el a vérzés! Zsoltinak csak az oltása fakadt ki, de nekem majd kiugrott a szívem a helyéről mikor megláttam a vérfoltokat.
Jók a képek, a 199 -es nagyon- nagyon aranyos - nem is tudom, hogy tudtok betelni velük!
Mi forralással sterilizálunk, amióta a Medelát használom, mert azt írták rá, hogy nem szabad mikrózni - mondom fasza, uis. még az aventhez megvettük a gőzsterilezőt drága pénzért.
A tájékoztatón az állt, hogy gyógyszertári citromsavat kell a vízbe tenni, akkor nem lesz vízköves.
Kutyik hogy vannak?

Sz_kata - sapka: nehéz ügy, mert amint le tudják venni, le is veszik. Talán valami nagyon pihe puha sapit meg lehetne szerettetni...
Remélem ma jobb éjszakátok lesz - Petike úgy látszik nem szereti annyira a meleget, mint te, de hát ez is olyan dolog amit ki kell tapasztalni - ne okold magad!

Képzeljétek, négy napja chilis babot főztem - semmi gondja nem lett belőle Zsoltikának! Olvastam, hogy lehet enni, csak egyes babáknál okoz hasfájást, és mivel előtte már ettem borsót is, gondoltam nálunk nem lesz gond belőle - nem is lett! :)

Kép
nózi

Sziasztok!
Linda vagyok,egy öt hetes Édivirág anyukája.Első gyermekünk.Most lett csak netünk,azért ilyen késői a bejelentkezésem.Kis Édivirág OKtóber 4: én született a 34. ik hétre,hál Istennek egézségesen,2480 grammal és 49 centivel!3 napot volt inkubátorban,negyedik nap már szopizott.Két hetet voltunk a kórházban,szépen gyarapszik már 3400 gramm!Napközben jól alszik,éjjel kevésbé.Másnak is így müködik a kisbabája?Mit csináljak hogy fordítva legyen??
Remélem engem is bevesztek a "csapatba".
üdv:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Bunny!
Szépen gyarapodik Máté. :D Képet tudsz még feltenni?
Gyógyszerárak :( sajnos.
Jó amit bevágtál szöveg. :D

Nózi!
Kata sem szeret hason, mert úgy nem tud cumizni, nem is nagyon tud elaludni. Most azt csinálom pár napja, amikor jól bealudt, hasra fordítom. Lehet, hogy hamarabb felkel így, de legalább van kicsit hason.

ÁKata!
Érdekelne az a mellszívó "gyári" ami neked van, mekkora helyet foglal? :shock:

Mamy!
Örülök, hogy minden rendben volt a dokinál. Tényleg nekünk nem adtak beutalót, ezt kérni kell? Tehát mki maga intézi? Én is várom már, hogy Kata a kezeit nézegesse. :) Szép a Tündérkétek.

Bettus!
Kitti nagyon aranyos, főleg a virággal. :)

Melódia!
Én is reménykedtem vmi szopirendben, de nincs. 2-3-1,5óránként eszik, teljesen kiszámíthatatlanul. Egy nap kb. 11x és kisebb (70-80g) adagokat. Reggel van 2 db 4órás kihagyás, este meg óránként eszik összesen kb 200ml-t és csak utána tud elaludni, ez kb. 23-24órakor történik.

Jadey!
Szépen gyarapodtok. :P

Tina!
Jó a Marvin videótok. :) Édi rajta.

Orsi!
Gratulálok a babádhoz, otthonszülés nem semmi. :) Jó volt olvasni a születéstörténeted. :)

Rolex!
Jó hallani felőled. Zsófinak is jó "huzatja" van. Mennyiszer eszi ezeket az adagokat egy nap? :shock:

Linda!
Üdv itt. Tudsz képet mellékelni? Születéstörid érdekelne.

Edit

Kép
Kép
edi78

Nózi,

most olvastam, hogy a porszívótól félő babáknak az orrát ki lehet szívni, ála mami :lol: Még nem próbáltam, de lehet hogy hatásos, bár egy kicsit bizarr is egyben :lol:

Rolex,

én úgy tudom, kötelező. Kérd meg a körzeti dokit, hogy utaljon be benneteket. Nem vagytok még lekésve semmiről.Zsófi babáról tudsz nagyobb képet feltenni? Alig látok belőle íg valamit :( Vagy inkognitóban tartod, nehogy megrohanjanak a rajongók benneteket? :lol:

Linda,

szerintem nem kell csinálnod semmit. ahogy nyílik a világ felé, egyre több minden lesz érdekes a számára, amiért már érdemes fentmaradni napközben. és így aztán nincs más lehetőség, eset kell aludni, amikor úgyis uncsi sötét van :lol:
De ez csak az én véleményem, biztosan kapsz majd másmilyen tippet is :wink: Az én fiam hét hetes koráig napi nyolc órát aludt, azt sem egyszerre. Most már azért kezd jobban alakulni a helyzet, de azért van, hogy gázosak az éjszakák lásd tegnapi hsz-em :oops:

Edi,

nálunk sincs rend a kajálásban, van hogy öt órát kibír kaja nélkül, van hogy másfelet. És van hogy simán csak cumizni szeretne, és kizárólag a testmeleg anyacici a megfelelő erre :lol:
sz_kata

Végre írt valaki!Én ilyenkor nagyon ráérek,mert a kis Édivirág alszik,épp kint a teraszon a 15 fokban s napsütésben.Majd csak később főzök,persze nem egy hatfogásost!
Küldök majd képet is,de kell a férjem hozzá,ne hogy elrontsak valamit,de mjd csak estefele.

Kép

Kép
czmelinda

Hogyan lehet nekem is olyan "mérőszalagom" az üzi végén ami mutatja nektek hogy mennyi idős a baba???
Edit,mire vagy kiváncsi?

Kép

Kép
czmelinda

Jó a kedvem...
Kép Kép Kép
...de megéheztem...
Kép

Kép
Kép
edi78

Linda!
Pl. arra hogy, hogyan szültél, hol, milyen volt? Itt a fórumon úgy volt, amikor vki megszült kivik voltunk a szülésére, hogyan élte át, élte meg. :) Persze csak ha van kedved, meg hogy ráérsz irogatni. :D
E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok lányok!

Köszönöm a dicsértet fiamrol.
Lányok kezdek hülyét kapni fiam olyan rejély elé állit nem tudok megfejteni.
Pár napja olyan rejtélyes modon pisil ki a pelusbol hogy az száraz marad de a háta közepe (és ez az érdekes!!)csupa pisi.Ma már 3-szor öltöztettem át.A pelusunk nem uj pelus születésétöl fogva ezt használom.HUGGIES newborn2-est.Már nem merem jobban megszorittani sem pedig gumis hátul..

Edi:
jujj de cuki kata baba.Én is már alig várom hogy ilyen tudatossan teli pofival nevessen.olyan zabálni valok!!

czmelinda:
Látom egy idösek a lurkoink.Üdv közöttünk.Kattints arra a vonalozorta amelyik tetszik és feldob az oldalra ahol tudsz szerkeszteni magadnak..De a www.babafalva.hu -n is lehet és az magyar.

Puszi mindenkinek..
Vendég

Edit !
Nagyon édi a lányotok!Két hónaposan már így mosolyognak?

bunny!
Most olvastam az írásodat az első 6 hónapról,úgy röhögtem hogy belefájdult a császármetszésem is!Amúgy még tényleg fáj néha,pedig már eltelt 5 hét.Lehet nem kéne 100 hasprést csinálnom csak 50-et??

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok, Lányok,

csak gyors bekukk, séta esedékes... Lizókám elég nyűgös, mióta bejött a meleg, sokat sír - most épp játszogat, így szakítottam egy kis időt... Lili egy tündér, alszik, mint egy álom (hogy ez milyen hülyén hangzik! :wink: :lol:). Képzeljétek, tegnap Lili rájött, hogy ki tudja venni (vagy inkább a kis öklével verni) Liza szájából a cumit. Kábé ötször kiverte egymás után, és közben tele szájjal kacagott, Liza meg csak lesett - dőltünk a férjemmel a röhögéstől... Aztán láttuk, hogy Liza ráunt a dologra, így aztán arréb toltam őt az ágyon...

Rolex, Edi,
a lányok 5,5 kiló körül vannak, és napi 850-et esznek, +- 50. Ez napi 6x-i adag. Reggel rendesen kevesebbet kajálnak, estére fokozatosan nő a mennyiség úgy 180-ig. Szerintem ez nekik normális mennyiség, 190 és 360 gr közt híznak hetente (az átlag mostanában 240). Ők koraszülöttek, így normális, ha gyorsabban fejlődnek egy kicsit súlyra.

Nózi,
köszönöm szépen a dícséretet a lányok nevében, és special thanks a citromsavas tippért! Bár ma megy a férjem sterilizálóért, de azért beszerezzük... A mi gőzsterilizálónk elektromos (volt, míg tönkre nem ment), abban a mellszívónak nem lett baja.

Edi,
a mellszívó kéttenyérnyi, pusz van hozzá egy doboz, nekem azon áll. Fix helye van, mert áramos.

Linda,
üdv közöttünk! Nálunk is nappal alszanak jókat a lányok, ahogy jön az éjjel, egyre nehezebb elaltatni őket. Cumival egész jó eredményeket értem el.

Most mennem kell, Liza hív.

Puszi - Kata

ákata2

Hát az úgy történt:hogy én mindent elolvastam,kiolvastam a nagy könyvekből,csak a koraszülést meg magát a folyamatot nem,mert még csak a 34. ik héten voltam,s gondoltam még ráérek azzal!Június óta nem dolgoztam,csak pihiztem meg strandra jártunk a csajokkal,sőt júliusban lemotoroztunk a tengerpartra!Ez volt Édivirág első nyaralása,persze a hasamban.Jól éreztük magunkat.Semmi előjele nem volt a koraszülésnek néha bekeményedett a hasam.Október 3. án éjjel csurdogált valami belőlem,azt hittem be pis-pis.De nem!Reggel 8 kor az orvosom megvizsgált,Keszthelyen,s mondta hogy kéri a mentőt hogy szállítsanak át Zalaegerszegre,mert meg van repedve a burok,a magzatvíz meg csordogál,s bizti szülni fogok!A férjem:biztos?nem lehet csinálni valamit?Nem!A mentőt nem kértük,kocsival mentünk fel.Még összepakoltam.Jól megilyedtünk!10 re ott voltunk.Vártak már,megnyugtattak,de én csak sírtam.Nemsokára folytatom.

Kép

Kép
czmelinda

Tina,

Hmmm, ez aztán relytéj :lol: Talán próbáld meg nagyobb pelusba csomagolni, hátha. Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor, hmmmmm, hát nem tudom :roll:
sz_kata

Edit,
Ha eszembe jut megmérem. Random...egy nap kb 2-szer mérem, szóval nem tudom mennyit eszünk. Gyönyörű mosolyotok van!
Sz_Kata,
Valahogy úgy..Majd látod élőben. :D
Linda,
Üdv közöttünk. Ugye csak vicceltél a haspréssel? Én a lépcsőn alig bírok felmenni.
Ákata,
Hogy bírsz ennyi tejet termelni?? :lol:
rolex

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:19-kor.
Vendég

Tina73:
Köszi a sapka tippet - Te melyik Brendonban láttad?
Outletben, vagy sima Brendonban és pontosan hol???

Lányok mi is a webcíme a Széna térnél lévő babadiszkontnak??? Elfelejtettem és sehogyan se találom. Szenilitás a felsőfokon!!!

Köszi,

Még jövök, de most megyek. (éjszaka borzalmas volt, mindent sikerült tegnap elkiabálni.)

Sterilizálás:
Mi a mikrohullámú ba rakható Chicco sterilizálót használjuk és én nagyon meg vagyok vele elégedve - no vízkő.

Á_kata:
Főzés - eddig azért nem kellett, mert Anyukám velünk lakik és ő szeret főzni, de mostantól mindeki elvi kérdést csinál abból hogy én is tanuljak meg rendesen és főzzek is.
De nekem meg nagyon nem megy az időbeosztás.
Ha végigalussza az éjszakát akkor tök jó a napunk, akkor haladok a házimunkával, de ha éjszaka is kelnem kell, akkor nem jutok semminek a végére.

Lányok Ti hogy csináljátok???

U.i: Azt hiszem már fdelébresztem Bendust, mert tökre bealudt - 13 óra óta elszik és délben evett utoljára - ennek még meg lesz a böjtje attól tartok.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Boróka,

www.babyfun.fw.hu nézd meg a nature boy pélust tök ócsó és jó!!
Tényleg, pelus: nekünk eddig mindegyik jó volt (még a tesco gazdaságos is) feltéve ha eltaláltuk a méretet. Törlöőkendőben a legkirályabb szerintem a dm-es babylove olajos törlőkendője.

hogyan csináljuk? Hát én leginkább sehogy. Ha Petike alszik és én sem vagyok hulla, megpróbálom behozni az elmaradást. Ha meg nem alszik, és vagy én hulla vagyok, akkor kupi, kosz, káosz van :lol: És sztem nem ez a megfelelő alkalom, hogy megtanulj főzni. Ha anyukád már nem főz, akkor rendeljetek kaját valahonnan. Mi is azt akartunk, de anyós annyira lelkesen kotyvaszt :lol: Főzni meg majd ráérsz akkor is megtanulni, amikor már kicsit "normalizálódik" a helyzet.
nálunk most épp csend van, hosszas nyügi után betettem a görgethető járókába, ringattam, és egyszer csak az oá, oá-ból az o közepén Peti elaludt :lol:

Simigabi,

kendő :lol: Bár néha frusztrál, hogy a környékünkön mindenki babakocsit tologat, csak én kendőzöm. Mindenkinek normális a gyereke, csak az enyém utálja a kocsit?! Ráadásul úgy néznek rám, hogy "szegény csóringernek nem telik kocsira". Aztán a múltkor megláttam egy anyukát, szintén a kabátja alatt volt a gyerek, na jól összenevettünk. És már nem éreztem annyira különcnek magam :lol:
sz_kata

Bocs, Lányok,
férjem nagy munkában, csak gyorsan Dorkának:
sapkát itt Érden a sarki kisbutikban láttam, kívül kötött, belül bélelt, füles, 800 Ft. Én is akartam, de csak nagy volt, holnap megnézi, tud-e hozni kisebbe. Másik lehetőség: veszel nagyobb gyapjút, és kimosod 60 fokban - tuti összemegy... Egyébként nekem van ilyen tibeti, szerintem szúrós kicsit (főleg egy babának). Vagy én vagyok túlérzékeny?...

Mennem kell, puszi - Kata

ákata2

Sziasztok Lányok!!

Szégyenlem magam, de megint csak egy kérdés erejéig jöttem csak!! :oops:
Annak idején láttam, hogy sokat írtatok a gyermekágyi folyásról!! Kiváncsi lennék, hogy kinek mikor múlott el, mert az enyém még mindig nagyon intenzív, sőt darabos... Már gondoltam rá, hogy felhívom a dokimat, mert azt olvastam, hogy kb. a 7. naptól már rózsaszínesnek kell lennie, és egy picit megijedtem!! Nem tudom már, hogy a lányomnál milyen volt!!! Mindenesetre maradt még egy kis Ergam cseppem, amit szülés után kapatam méhösszehúzódásra, újra elkezdtem!!
Köszönöm, ha írtok!!

Pusz!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok lányok!

Boroka:
A Váci uti brendonban.Mi ilyent vettünk nagyon puha anyaga van.De az a fajta is van amit te keresel.Az én nappaljaim is katasztrofálisak ha éjjel kelnem kell.Ma is olyan vagyok mint egy zombi.Pedig a baba szépen visszaalszik csak nekem nem megy.Mire elaludnék ismét kelnem kell.:(

Kép

Rolex:
Nem nagyon látszik a képen Zsofi baba. :cry: Kaphatunk majd még rola?

Sterilizázlás:
Mi a BÉBÉ Comfort fertötlenittö tablettát használjuk.

Na majd a pelushoz celluxozom fiam kukacát a pelus közepére :lol: :lol:
Vendég

tina73
köszi a vonalzót,majd áttanúlmányozom!

rolex
nem vicceltem a haspréssel,de ma csak 50 et fogok csinálni.Ja és amúgy seggre is gyúrok,ami nem nagy ,inkább széles és lötyi.Ez nem fogyi,csak kondibahozás,mert sajna én is megveszek a csokiért,de csak mostanában,kb:2 hete.ezétr gyúrok.

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Tina,

mi is pisiltünk így!!!! Pelus csontszáraz, derék, hát, nyak (!!!) egy merő pisi...
ugyanis nem hajtottam le a kukiját... :oops: ha felfelé van, akkor produkál ilyet, amióta normál állásban van, soha. Igaz, a hátát már lekakilta párszor, de ez már más kérdés.. :D :D

Melinda,

üdv köztünk! Nem semmi vagy a hasprésekkel!Nekem is kéne, de még nem jutottam el odáig. Lehet tudni, hogy mitől indult be ilyen hamar a szülés? Mindenesetre jó, hogy nem volt komolyabb baj. Alvás: sztem nem kell semmit sem csinálnod, hagyj időt neki, hogy beálljon a ritmusa. Én ebben a korban nem vagyok híve a napirend bevezetésének, (lásd lejjebb) nem tudnám következetesen csinálni. Még olyan picik! Be fog állni, hidd el, idővel minden könnyebb lesz. Nálunk bevált, hogy magunk közé vettük a családi ágyba, ott elégedetten elterül, és 3 percen belül alszik, szereti a tesmeleget, és a szülei közelségét.

Nálunk kezd kialakulni egy napirend, és nagyon örülök, mert nem én irányítom, hanem Gergő. kaja reggel 5-6 között, aztán kaki, pisi, kaki, alvás, kaki. (mikor jön el már a ritkább kaki-time, azt nem tudom... :D ) Aztán 9-kor kaja, kaki, játék,
(gügyögés, sikongatás a forgónak, ill. 234x felhúzatni anyával és nagyival a zenélő forgót, ennek szélesen vigyorogni, ezzel elolvasztani mindenkit... :D :D )
11-kor séta, aztán kaja, aztán 3 óra alvás, kaja, fürdés, kaja, és alvás, lehetőleg anya és apa közt.ÉS MÁR LE TUD TÚRNI AZ ÁGYRÓL!!! állandóan bújik hozzám, 2 cici közé, én meg szorulok le azágyról... :D

Ja, és van két gödröcske az arca két oldalán, hát ettől végem van... :D

Szkata,

mi is vettünk kendőt, de egyszerűen nem tudom használni...olyan bénán ül benne gergő, hogy rémes...pedig nagy reményeket fűztem hozzá...majd ha már tud ülni, azért újra megpróbálom.
én is nagyon fagyos vagyok, néha én is jól túlöltöztetem gegrőt, de kijönnek rajta a melegkiütések, azóóta korlátozom magam.

Éjjeli ruhánk: rövid ujjú body, hosszú ujjú PAMUT rugi, ujjatlan pamut hálózsák, mert a takarót lerúgja. én a plüsst nagyon utálom, lakásban soha nem adom rá, tiszta műanyag. Csak sétához adom rá, akkor sincs oda érte, ahogy a sapkákkal is örök haragban áll, de ott nincs kecmec, mindig feladom rá.

Rolex,
Zsófi tényleg jó csaj!!! de nagyobb kép tényleg jobb lenne!

Edi,
ha Kata ilyen vidám, akkor mi lesz itt a játszószőnyegen??? :D :D

Nózi,
csilis bab, nyammmm...nem írnád le a receptet??? Lécciléccilécci... :D

Gergő 8 hetes lesz, és egy szopi alatt 180-240 g-ot eszik... :oops: naponta kb. 6-7 szer, de ez nem csoda, ha egyszerre ennyit benyom...igény szerint eszik, éjjel csak egyszer kel.

Ákata,

Lili jobbegyenesét megnéztem volna!!! :D :D Nem semmi! persze indig a másik cumija zöldebb, szegény Liza meg nem értette mi van..nagyon szépen gyarapodnak! Még egyzser megnéztem a játszószőnyeget, nem férnek rá ketten, mert középen van egy párnarész, az meg kicsi kettejüknek. :cry: Meg, amint a mellékelt ábra mutatja, Lili szeret hadonászni... :D

Simigabi,

Tomi sem vesztegeti az idejét növekedés közben!!! Szopi majd beáll, meg lehet, hogy most van egy növekedési ugrásotok. Oltásnál bátrak voltatok!

Megyek, benézek a kis drágámhoz... :D

Puszi, angelkriszti
Vendég

Melódia, nekem 6 hétig végig volt folyás, de nem volt darabos, csak az első pár napon. Sztem menj el a dokihoz, mert már nem lenne szabad darabkáknak lenni.

Tina, nagyon édes a sapka!!! Na meg az is, akinek a fején van!!!

Sterilizálás:én nem sterilizálok... cumit, cumisüveget nem használok, cicit a szopik közt le sem mosom, és semmi gond vele. Ha Gegrgő erősebben csócsálja, még jó is rá a babanyál meg a tej.
az immunrendszere sztem jobban fejlődik így, mintha sterilizálnám a cicit szopik között. Eddig minden ok.

Viszont vissza kell vinnem Gergőt könnycsatorna-átmosásra... :cry: :cry: de most magándokihoz megyünk, talán az jobban odafigyel, és végre helyrehozzák...beleszakad a szívem, hogy megint tűt szúrnak a szemébe.. : :cry: :cry: :cry:

Puszi, krisztiangel
Vendég

Ja: rémfilm:f

fent laktok a hegy tetején, pesttől 25 km-re. November eleje van, iszonyú vihar tombol, fákat csavar ki...este 11-kor elmegy az áram, ami a fűtést is érinti, merthogy a gázkazán ezzel működik...se villany, se fűtés, se hűtő...ellenben van egy 7 hetes csecsemő a házban. teamécsesek fényénél zseblámpát keresel, persze fogyóban az elem, bepakolod a pici ruháit a hűlő lakásban,a hűtő tartalmát hűtőládába rakod, meleg ruhába öltözteted a babát, és éjfélkor elindultok pestre a nagyihoz, ahol meleg lenne, HA NEM A HÉTEN ROMLOTT VOLNA EL A CSERÉPKÁLYHA!!!! éjjel egykor érkezel meg, hullafáradtan, baba ébredezik, behúzódsz az egyetlen szobába, ahol meleg van, mert ott konvektor van... és 3 óra alvás után kelsz, és imádkozol, hogy otthon legyen áram, hogy a pici babád ne fázzon...
Hát ez történt velünk vasárnap éjjel, nem kívánom senkinek..de már itthon vagyunk, meleg van, hurrá. Most fatüzelésű kályha építésén gondolkozunk, hogy ha legközelebb kimegy a villany, legalább fűteni tudjunk.

angel
Vendég

Folytatás:A kórházban megvizsgáltak:egy újnyi tágulás,irány a vajúdó,ott infúzió,fájásleállító,ami azért kellett mert kaptam egy tüdő érlelő szurit,aminek 24 óra volt a felszívódási ideje.Másnap okt. 4. én letelt a 24 óra.Délután egykor ultrahangra mentem:magzatvíz már nem volt,a baba szíve meg minden más ok volt,becsült súlyát 2400 grammra mondták.(2480 g lett)Na ezek után akkor írány a szülőszoba du. 2 kor,férjem végig velem.Infúzió,katéter meg ilyenek következtek.Ja az infúzióba:fájásgyorsító csodaszert(szegény szervezetem)raktak.2 től 5-ig nem is fájt,csak ott voltunk,óránként lejött az "új" orvosom (nagyon szimpi volt)egy bekukkantásra.Semmi változás,vagyis annyi hogy az egy újnyiból,szűk egy újnyi lett.Na kkor meggyorsították a fájásokat,este fél 7 kor már igen sűrűn jött,s fájt is,a keresztcsontomról nem is beszélve!!!!!De sajna nem tágultam!Este 8 kor megbeszéltük hogy nem várunk tovább,mert már a magzatvíz lassan 48 órája elfolydogált,s ne hogy fertőzés lépjen fel.Leállították a fájásokat,az is fájt!9 kor mentem a műtőbe,és 21.25 kor világrajött Laura baba!49 centivel és 2480 grammal!!!!

Kép

Kép
czmelinda

Melódia,
szerintem 6 héten túl nem szabad hogy follyon. Nekem már a 4. héten alig volt pár csepp. Hívd a dokit!!!

Cspő Uh
nálunk terpeszpelenkáztatást javasoltak, hogy jól szétfeszítse a Kitti lábát:cry: , mert merev csípője van. De az Uh-on azt mondták minden ok? Majd jövő héten megyünk vissza kontrollra, remélem valamit javult. :roll:

Linda
üdv, várjuk a szüléstörténet folytatását. :wink:

Szopirend
nálunk sincs, viszont ma értük el az 5 kilót, így 2 hónapos 2 hetesen. És ma is akkora mosolyturné volt, úgy imádom amikor mosolyog :lol:

Edi, Nózi
a hasonalvás nálunk is úgy történik, hogy előbb elalszik és amikor átviszem a kiságyba akkor hasra teszem. Mondjuk elég nehéz a terpeszpelus miatt, de azért sikerül. Aztán hála 3-ig vagy 4-ig szundi van! :lol:
Edi Kata baba nagyon édes kiscsaj, nekünk ilyenkor még nagyon nehéz volt elkapni egy-egy mosolyt.

Tina, kipisilés
nekem is sokáig volt gond ez. Még a védőnőnek is mondtam, de nem értette hogy lehet. Így elkönyveltem hogy én vagyok béna, még pelusozni sem tudok. :roll: Aztán rájöttem, hogy csak akkor folyik ki, hogyha oldalt van, mert mindig szopi után volt csurom pisi.
Nem tudom lehet, hogy nálad is ez a baj?

Sz_Kata, Simigabi
a kednőbe olyan jó vinni mint a kenguciba? Vagy teljesen más?
Láttam a neten, hogy egy ilyen kendőt mennyi féle módon lehet megkötni. Szerintetek érdemes lenne vennem egyet, láttam a tesz-veszen 1000-ért vadi újat. Az jó ár érte?

Hmmm. már 17:00óta fexik és csak gügyög a Kitti. Hála a délutánok már sírásmentesen :wink:

Puszi: Bettus

Kép
bettus79

Köszönöm Angel, holnap felhívom a dokimat!! :roll: Remélem nincs nagy gáz... :roll:

Bettus79!!

Neked is köszi, bár még a 3. héten tartunk, de azért aggaszt!!

Puszi lányok!!

Melódia

Kép
Kép
melódia78

Melódia,

még benne vagy a hat hétben, és addig lehet vérzés, még darabos is. Nekem harmadik héten múlt el a folyás, de egyszr az ötödik hét környékén, tusolás közben kijött belőlem még egy "darab". vérzés nélkül. Azóta nincs semmi bajom :lol: de ha nagyon aggódsz, hivd fel a dokidat.

Bettus,

szerintem sokkal jobb. viszont bonyolult a megkötés, de ha egyszr az ember lánya belejön... :lol: 1000 Ft nagyon jó ár, de: kérdés milyen az anyaga, és legfőképp hogy milyen hosszú, mert a rövidebbel nem minden verziót lehet megkötni.

Teszek fel képet, ez most készült, és a kedvencem, mert olyan, mintha a kisfiam arcára lenne irva, hogy "szeretlek, anyu" :lol:
Kép

Ja, és babanetezek közben :wink: a béna foltot a mellemnél meg én csináltam, mert a fotózáskor nyitva maradt a szopis melltartóm 8)
sz_kata

Angel,

húú, szörnyű lehetett nektek. Még szerencse hogy Gergő nem sokat észlelt belőle. :?
sz_kata

Melódia
hmmm valóban, bocsi nem megy jól az angol. :roll: Kicsit elnéztem az időpontot, valóban a 3. héten még lehet valami, de nekem már akkor is nagyon kevés volt, darabos semmiféle képpen nem.

Sz_Kata
nagyon édi Peti! Hát igen a cici a legjobb dolog! :lol:
Amúgy nekem mostanában annyira erősen tud szopni, hogy már azon gondolkoztam nem-e a foga jön. :?: MIcsoda hülyeségeket gondolok :roll:

Tina nagyon cuki Marvin, és a sapi is fincsi lehet, habár nálunk sincs rajongás sapi téren. Imádom a nagy séróját, pedig még azt hittem az én lányomnak van nagy haja?! :D

Angel
Nagyon sajnálom a babód a könnycsatorna mosás miatt. Mi a baja a szemének, válladékos?
És a horrorfilmed is nagyon szomi volt, én is utálok fázni, de így babával még rosszabb lehetett. :roll: Remélem már minden OK.

Teszek fel egy pár képet, ha nem zavar senkit.

Rolex, kérünk még képet a kiscsajról!!!!!!!!! Jó nagyot, hogy lássuk a tündérke pofiját. :D

Párom azt mondta úgy néz ki benne mint egy orosz tanksofőr. Mellesleg ő vette a sitykát a brendonban, de jó meleg. Kép Sapiban Kép Kukucs Kép Játszószőnyegen

Kép
bettus79

Sziasztok lányok!

Hát nem akarom elkiabálni, de ma is szuper éjszakánk volt, immár harmadszor, tegnap este 11-től ma reggel 7-ig aludt Geszti... :lol:
Csak arra ébredtem, hogy világos van... Amikor odamentem hozzá az ágy mellé, rám nézett, aztán abban a pillanatban elmosolyodott, hát én ilyenkor olyan vagyok mint 10 deka vaj a napon... :lol: :lol:

Tina!
Megnéztem a kengurut. Ezt mekkora kortól lehet használni? Én még nem merném Gesztit kenguruba tenni, bár már lassan 3 hónapos lesz, de úgy tudom csak akkor lehet függőleges helyetben hordozni, meg ültetni, ha már magától is tud ülni. Gondolom, még ti sem használjátok.

Rolex!
Beutalót kérni kell, a gyerekorvos adja. Arra figyelj, hogy legyen rajta beutaló kód. Mert anélkül nem fogadnak sajnos, a hülye szigorítások miatt. Legalábbis ezt mondták nekünk a Királyhágó úton az uh-n.
Zsófika tündéri, és milyen aranyosan tartja a kis kezét az állán!

Ákata!
Asszem te kérdezted korábban a sterilizálást. Én mindent mikróban gőzölök ki, 2500 Ft-os műanyag steriliziálóban. Szuper jó. Olyan benne a hő, hogy a múltkor véletlenül beletettem a cumisüveg mosó kefét és megolvadt a szárának a műanyag borítása... :shock: De az aventes cuccoknak persze semmi baja.

Linda!
Üdv itt, gratulálok a kislányodhoz! Mi a neve? Várjuk a szüléstörit, ill. a folytatást. A haspréssel kapcsolatban én is akartam kérdezni, hogy ugye csak vicc? Aztán látom, hogy nem. Ne hari hogy ezt mondom de nagyon vigyázni kéne, 5 hetes császáros sebbel, szerintem ne nagyon erőltesd. A 6 hetes kontrollig szinte semmi megerőltetőt nem szabad csinálni, utána is csak akkor ha a doki engedi, és mértékkel. Saját magaddal szúrsz ki, hidd el, én is császáros vagyok, nagyon vigyáztam magamra, és hálistennek ma már nem is érzem hogy fel volt vágva a hasam. A csaszi egy komoly hasi műtét. Szerintem inkább megéri várni pár hetet a komolyabb tornával, minthogy később pl. sérved legyen... Bocs a belekottyért.

Edit!

Szerintem napok kérdése, és Kata is felfedezi a kezét. Geszti is kb. 1 hete kezdte. Most már kb. 1 órán keresztül is elvan magában, nem sír, hanem hipnotizáltan nézi a kezét, néha közelebb viszi az orrához, akkor persze bebandzsít. :lol: Aztán hangosan kiabál neki, ez a legújabb, olyanokat kurjant, hogy néha kiesnek a tárgyak a kezemből. Meg kell szoknom ezt az új hangját. :wink: :lol:
Gesztike barátkozik a kezével:
Kép

Kata nevetése nagyon bájos, pont mintha Gesztit látnám! Remélem most már róla is tudunk készíteni ilyen nevetős képet! A múltkor így nevetett rám hangosan, de mire elővettem a fényképezőt, nagy komoly arccal bámult rám, hogy mi az ott a kezemben?...

Angel!
Klassz hogy van már napirendetek! Nálunk is alakul, főleg az esti, aminek nagyon örülök! Nálunk az vált be, ha Gesztit kb. 9-kor fürdetjük, utána maratoni cicizés, kb. 11-ig, no tévé, no lámpa (csak egy pici éjszakai fény), finoman beburkolom a kedvenc takarójába, és csicsi. Általában bealszik a cicin, és Apukája szokta letenni, van hogy meg sem ébred, most az utóbbi 2 napban így volt, és reggel 7-ig aludt... :lol: A nappalok még kicsit zűrösebbek, főleg ha nem nagyon tudom tartani a megszokott sorrendet, pl. hétfőn és tegnap iis dokinál voltunk, csúszott a cicizés és ezáltal minden.
De az este a lényeg, hogy tudunk aludni! :lol:

Lányok!
Voltunk ma az Árkád C&A-ban, szuper jó babaholmik voltak, már amennyire körülnéztünk, mert Geszti a hordozóban aludt, Apája cipelte, én meg célirányosan mentem a téli cuccokhoz. Teszek fel képet, vettünk két téli overállt, (kezeslábas-kesztyűs-cipős-kapucnis), egy 56-ost ami most lesz jó, ez a bundásabb, és egy 62-est, ami majd később, esetleg tavasszal, ez nem is annyira bundás. Persze sokkal nagyobbak, mint 56-os és 62-es... Én nem értem ezeket a számozásokat.
Ja és kapott egy cipellőt is a kis Hamupipőke :lol:

Kép
Kép
Kép

Kép
mamy

Sz_Kata!
Jaj, de aranyos Petike tényleg!!! :lol: Micsoda elégedettség van az arcán! Béna folt: :? :lol:

Angel!
Jaj ez tényleg rémfilm... :shock: ilyenkor minden összejön...

Bettus!

Terpeszpelust kell használnotok?... :cry: Az milyen? A csípője miatt kell?

Kép
mamy

A mi nagy napirendünk: szopi - pelusozás és játék - alvás.
Tehát szopizunk általában egy órát (nálunk ezért nincs óránkénti szopi :lol: ) utána mindig megböfiztetem (ezért nincs cicinalvás - mert böfi közben felélénkül és nagyokat nevet) ilyenkor lehet szórakoztatni a játszószőnyegén - aztán - közben peluscsere (ami szopi előtt nem jó, mert mindig végigsírta, igett mozgott alig tudtam átpelusozni - kb. két hete van szopi után a csere és bejött :D ) ezek után van hogy öt percre, van hogy negyven percre (nem én irányítom) elkezd nyekeregni. Ilyenkor átviszem a hálónkba, behúzom a sötétítőt, felhúzok egy halkan szóló zenélőt, és simizem a fejét - ilyenkor már nem sír csak nagyokat pislog. De volt rá példa, hogy behúztam a függöny, és mire visszamentem az ágyához aludt is :shock: Ha későn teszem le alukálni és túlpörög - akkor cicivel nyugtatom és van hogy az se elég - babakocsiba húzogatom a padlószegélyen át.
És tényleg máshogy sír amikor éhes, és máshogy ha álmos.

Csak azért, hogy nem kell feltétlen rosszra gondolni a napirend szó hallatán. Jó négy hete egyszer csak beraktam a kiságyába napközben - és elaludt. Aludt három órát - akkor döbbentem rá, hogy az én felelőségem az, hogy idejében letegyem aludni, segítenem kell neki - azzal, hogy megteremtem a nyugodt körülményeket - nem pedig ringatom, mert úgy nem tud aludni.
Persze ettől még más babának pont a ringatásra lehet szüksége.

Az empátiában hiszek, a másikra való odafigyelésben - és bejött :lol:

Na mennem kell pelusozni, mert rotyi volt - pedig még nem szabadna, mert nincs itt az ideje! (na jó csak vicceltem)
nózi

Orsi!
Gratulálok Zsombi babához!

Rolex!
Nálunk eddig max. 130 g-ot nyomott be egyszerre és ált. 90-100-at szokott szopizni. Viszont 2 napja egy kicsit fordítottan működik a rendszer, mint a legtöbb babánál, ugyanis Barni reggeltől délutánig sokat szopik, majd az utolsó két szopinál 70-80 g-nál megáll és többet nem kér. Először megijedtem, hogy éjszaka többször fog felkelni a megszokottnál, de minden maradt ugyanúgy (legalábbis eddig, kipp-kopp). Mi kaptunk beutalót az ortopédiára és az uh-s vizsgálatot a gyermekorvos ajánlotta, mert ki lehet vele szűrni a terhesség és szülés során fellépő fejlődési rendellenességeket.

Angel!
Nem irigyellek a vasárnapi éjszaka miatt, de örülök, hogy most már minden rendben. Remélem máskor nem fordul elő.

Mamy!
Mintha csak Barniról beszéltél volna. Ő pár napja kezdett el mosolyogni és általában a délelőtti órákban szopi után ilyen kis vidám. Amikor előveszem a fényképezőt, hogy megörökítsem ezeket a szép pillanatokat, akkor hirtelen bambán néz és pár percen belül elkezd sírni. Ha leteszem a gépet és újra vele foglalkozom, akkor ismét teli szájjal mosolyog (ilyenkor olyan édes a kis fogatlankám :lol: ). Valahogy nem szereti a fotózást :roll: .

Gesztenye
gesztenye78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?