Új privát üzeneted érkezett!

Mamy,
:cry: ez szomorú és felháborító történet volt! Utóbbi a védőnő. Nálunk se ért hozzá, de ajánlott egy másik v.nőt, aki igen, csütörtökön felhívjuk. Ő tart uis masszázstanfolyamot. Tán érdeklődj a rendelőben, másik védőnőtől.Gesztikének gyógypuszik!

Simigabi,
édesek a fiaid!

Sz_Kata,
Uramisten! (anorákárak.) A lányok négy anorákja összesen nem volt kilencezer forint! Kettőt Anyu túrt, kettőt én vettem a börzén. Hátha nálatok is van hasonló, helyi újság biztos írja, ha igen. Egyébként Auchanban vagy Corában hirdetnek kétezer forint körül újat.

Mennem kell, bőgnek a lányzók.
Viszont: este cumiztattam a lányokat, és meg kell állapítanom: a cumi az emberiség nagy találmánya hajszolt anyuka-szemszögből (meg síró gyerekéből is, asszem). Averzióim semmivé olvadtak, hogy időben tudtam vacsorázni végre.
Megyek, cumiztatok egyet most is. Már Lilike is elfogadja...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Ma sem aludtunk napközben... :( :( most aludt el az apja kezében, aki közben fél kézzel ralizott a gépen (ColinMcrae-féle, nem egykönnyen tudja abbahagyni a drága...)

Ákata, még a múltkor elfelejtettem: én ettem borsófőzeléket, semmi gáz nem volt (szó szerint :D ), de a szőlő tiltólistás. 2 napos volt gergő, amikor hoztak be a kórházba, és szegénykém egész éjjel lila fejjel üvöltött, szélcsövezni kellett...állítólag héj nélkül mehet, na de ki pucolja meg???
Gratula a hős lányokhoz, akik bátran viselik az oltást, és gömbölyödnek szépen!!

Melinda, részvét az esti nem alváshoz, tuti a front volt a ludas. a szelet is megérzik, márpedig elég durva volt tegnap.
könnycsatornán túl vagyunk, asszem, engem jobban megviselt...látni azt a hosszú tűt..brrr. örülök, hogy ő már nem fog emlékezni rá.

Bunny, mi is kamilláztunk 4 napos kora óta, sőt, egyszerre ment vele szemcsepp is 5 héig, és nem múlt el a váladékozás. Azt mondták, azért, mert nem átjárható a könnycsatorna, nem tud ürülni.
A beavatkozás óta viszont teljesen megszűnt a panasz, pénteken csinálták, és ma már nem volt truty a szemében!!!!péntekig ég adom a szemcseppet, és aztán vége. igazából az átmosás a szülőnek rosszabb, mint a gyereknek...

Szkata, Peti fordítva működik: front idején mosolyog, gagyog és ALSZIK!!! :D :D
Siba, jobbulást neked!!!elég rémes lehetett, de már szerencsére túl vagy rajta. Igyál sok folyadékot! Köszi az infót haemangióma ügyben, remélem, el fog múlni. Én rendeltem be látatlanba az összes Suttogót, de lemondtam már. Azért köszi!!

Edi, máris megjött? Biztos nem lehet, hogy ez még a gyermekágyi maradéka? Sztem kérdezz rá a dokidnál, mert sokszor szoptatsz, fura, hogy már megjött.

Meghjozták a szép új ágyunkat, megyek, gyorsan alszom benne egy kicsit, aztán hajnalban úgyis odafészkelődik a család szemefénye....de legalább most már elfér. (én eddig mindig ülve szoptattam éjjel, most szoktam rá a fekvőszopra, mennyei, rögtön bealszom tőle, és Gergő is!!! :D

Puszi, angel
Vendég

Sziasztok!

Ma sem aludtunk napközben... :( :( most aludt el az apja kezében, aki közben fél kézzel ralizott a gépen (ColinMcrae-féle, nem egykönnyen tudja abbahagyni a drága...)

Ákata, még a múltkor elfelejtettem: én ettem borsófőzeléket, semmi gáz nem volt (szó szerint :D ), de a szőlő tiltólistás. 2 napos volt gergő, amikor hoztak be a kórházba, és szegénykém egész éjjel lila fejjel üvöltött, szélcsövezni kellett...állítólag héj nélkül mehet, na de ki pucolja meg???
Gratula a hős lányokhoz, akik bátran viselik az oltást, és gömbölyödnek szépen!!

Melinda, részvét az esti nem alváshoz, tuti a front volt a ludas. a szelet is megérzik, márpedig elég durva volt tegnap.
könnycsatornán túl vagyunk, asszem, engem jobban megviselt...látni azt a hosszú tűt..brrr. örülök, hogy ő már nem fog emlékezni rá.

Bunny, mi is kamilláztunk 4 napos kora óta, sőt, egyszerre ment vele szemcsepp is 5 héig, és nem múlt el a váladékozás. Azt mondták, azért, mert nem átjárható a könnycsatorna, nem tud ürülni.
A beavatkozás óta viszont teljesen megszűnt a panasz, pénteken csinálták, és ma már nem volt truty a szemében!!!!péntekig ég adom a szemcseppet, és aztán vége. igazából az átmosás a szülőnek rosszabb, mint a gyereknek...

Szkata, Peti fordítva működik: front idején mosolyog, gagyog és ALSZIK!!! :D :D
Siba, jobbulást neked!!!elég rémes lehetett, de már szerencsére túl vagy rajta. Igyál sok folyadékot! Köszi az infót haemangióma ügyben, remélem, el fog múlni. Én rendeltem be látatlanba az összes Suttogót, de lemondtam már. Azért köszi!!

Edi, máris megjött? Biztos nem lehet, hogy ez még a gyermekágyi maradéka? Sztem kérdezz rá a dokidnál, mert sokszor szoptatsz, fura, hogy már megjött.

Meghjozták a szép új ágyunkat, megyek, gyorsan alszom benne egy kicsit, aztán hajnalban úgyis odafészkelődik a család szemefénye....de legalább most már elfér. (én eddig mindig ülve szoptattam éjjel, most szoktam rá a fekvőszopra, mennyei, rögtön bealszom tőle, és Gergő is!!! :D

Puszi, angel
Vendég

Sziasztok!

Kicsit benéztem, mert Geszti fél 9 óta alszik :lol:
Fürcsi előtt kipróbáltuk a szélcsövet! Nagyon jó!!! Jött jó sok puki, és valamennyi kaki is szerencsére. Bár utóbbival nemigen van gond, általában kétnaponta kakil.
Utána láthatólag kellemesebb volt a közérzete, jóízűen cicizett egy órát, aztán belaudt.

Ákata!
Nagyon dühös vagyok a védőnőre, és ezek után meg főleg semmi értelmét nem látom a "szolgálatainak". De nem akarok ellentétet szítani, vagy ilyesmi, nehogy még mi lássuk a kárát. De kérdem én: egy kétségbeesett anya, aki tök egyedül van egész nap, (sajnos semmi segítségem nincs a férjemen kívül, de ő meg dolgozik) szóval kihez is fordulna, ha nem a védőnőhöz? Elvégre azért találták ki, gondolom. De ez a nő, ez valami borzalom!!! Már ránézésre sem mondanám meg, hogy gyerekekkel foglalkozik, és ha szakmai dologról van szó, akkor mindig olyan semmitmondó, általános dolgokat mond, amit én is tudok.
Pl. délelőtt amikor hívtam, és soroltam neki az eseményeket, folyamatosan csak annyit mondott: "igen..." - minden mondatom végén. Mintha közben járna az agya, hogy hogyan rázzon le. Aztán akkor telt be a pohár, amikor kértem hogy jöjjön és mutassa meg a hasmasszázst, hogy ő nem ért hozzá... Akkor mihez ért??? Az a munkája hogy járja a lakótelepet, váratlanul beállít mindenhová, hozza az idióta kórházi cipővédőjét, fontoskodik egy sort, és közhelyeket mond. Jaj de pipa vagyok!!!
A dokinő ma meg a szememre hányta, hogy miért küldtem el a múltkor a védőnőt, amikor jött. Ugyanis kérdeztem tőle (dokitól) hogy mi lehet az oka, hogy Geszti sokszor eszik keveset, stb. Erre közölte, hogy a szoptatási tanácsadás az védőnői feladat, azt vele beszéljem meg, mert ő erre nem ér rá, nyugdíj mellett dolgozik stb. (kit érdekel???) Én meg mondtam hogy a védőnő nemigen mondott semmit ezzel kapcsolatban. Erre szóvá tette hogy a múltkor miért nem engedtem be, amikor jött, mondván hogy nem aktuális? Pedig én ilyet nem mondtam, hanem csak csodálkoztam, amikor beállított reggel 10-kor, férjem pucéran épp akkor jött ki a fürdőből meg minden, be sem volt még ágyazva, stb. az ember nem szivesen enged be ilyenkor idegent a lakásába, nem? Ha én várok valakit, akkor arra felkészülök, elsősorban a kérdéseimmel. Legalábbis én ilyen vagyok.
Na mindegy, hagyjuk. Szóval dühít a helyzet, de nem tudok mit tenni. Még szerencse, hogy elköltözünk. Igaz, csak jövő ősszel... :roll: De már nagyon várom!!! Ez a hülye panel kiborító. Ma délelőtt is folyamatosan fúrtak, de az az idegesítő cincogó fúrás, mint a fogászaton... Jaj... Geszti többször is felriadt rá. :cry:
Na abbahagyom.
Már megint csak magunkról írtam... Bocsánat.
Holnap jövök.

Kép
mamy

Dorka,
esetleg nem 7-én kedden kell 6 hetes kontrollra vinnetek a nagyfiút? Petinek akkor lesz hasi UH kontroll, jó lenne összefutni.
potter_76

Sziasztok!

Mamy!
Sajnálom, hogy ilyen kálváriát jártatok és kicsi Gesztike szenvedett, de jó, hogy minden rendbejött.Úgy látszik a védőnők többsége egy nagy f@....sz! (bocs, hogy ilyen csúnyát írtam, de feldühít!!!)

Siba!
Nagyon szépek vagytok a képeken!

Rönci!
Jól vagy? Vannak jóslófájásaid?Te nem vagy türelmetlen?
Bocs a sok kérdésért!

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Úgy néz ki mégsem jött meg, de akkor mi volt? :shock:
Még jópár hónapig jó lenne nélküle :)

E.

Kép
Kép
edi78

Sziasztok,

Mamy,

tényleg gáz a védőnőtök. A hasfájás meg sajnos tényleg olyan, hogy ki kell böjtölni, az csak szerencse, ha a szélcső, meg a homeos bogyók segítenek. (tényleg, azt nem próbáltad?)
Sajnos a védőnők nagy része igazi "oldschool" elveket vall, meg nem is igen értenek a dolgokhoz. Az otthonszülős tanfolyamon mutattak nekünk egy új kiadású tankönyvet, amiból a védőnőket képezik, és abban pl az áll, hogy a csecsemő nem lát, nem hall, kifejletlenek az érzékszervei :shock: :shock: szóval, ilyen könyvből tanulnak...képzelem, milyen lehet a szoptatásos rész :roll:
Bár én megvédem a mi védőnőnket, mert ő meg egy tündér, és bár anyukám kora beli, nagyon modern felfogású, és tök naprakész. nekem pl ő már tudott segiteni. De elismerem, hogy ez ritka, mint a fehér holló.

Edi,

lehet hogy még egy kis "eltévedt" gyermekágyi folyásod volt??

Bali,

sztem, a hat hetes kontroll, a hatodik hét körül van, akkor is, ha még tart a gyermekágyi folyás. én speciel mondjuk még nem mentem el, mert lusta disznó vagyok. De nincs problémám, szóval, én asszem majd a nyolcadik hét körül szánom rá magam. Apa már úgyis megcsinálta a "kontrollt" :oops: és mindent okésnak talált :lol:

Angel,

irigy, irigy a nagy ágyért :lol: majd meglátod, milyen jó lesz reggel úgy ejtőzni az ágyban, hogy Gergő ott magyaráz középen :lol: )nálunk most ez megy :lol: ) fekve szoptatás: király!! én is mindig belealszom:wink:
Petikénk még mindig nem alszik, tegnap napközben másfél órát durmolt, aztán majdnem éjfélig műsorozott, de képzeljétek, már nem zavar. efogadtam, hogy ő ilyen, és nem problémázok rajta, és most igy sokkal könnyebb lett
:lol: :lol:

Ákata,

babaruhabörze lesz szombaton a nemzetközi vásár területén, mi oda akarunk kinézni. pelusokat is árulnak ott, jóval olcsóbban, mint a bótban.

Masszázs: november 22-én indul egy baba masszázs tanfolyam az aranytizben. én asszem oda elmegyek, esetleg valaki még? :lol:
sz_kata

Sz_Kata!

Köszi, akkor megyek a jövő héten... Ezen a héten már csak barnáztam, de most már megint piros..., így meg sem tudom itthon csináltatni a "kontrollt" :oops: :D

Mamy!
Tényleg! Próbáltad már a homeost? nekünk bejött... :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Jó reggelt, Lányok!

Mamy,
orvosváltás költözésig is?sztem nemcsak a védőnőtök gáz... Székcső: beszerzek 1et...

Siba,
gyors regenerálódást! Minden tiszteletem... Lázasasan szoptatásról azért gyermekorvost nem árt +kérdezni...

Kata,
ismerős szokott ezen a börzén árulni pelenkát. Kérdezzek árakat?

Bali,
gyermek +gyógyult már? Folyás: nekem is visszajött, aztán végleg elmúlt.

Angol turi: Váci út, Lehel téri piac után, a piac oldalán. Anyu ennyi paramltert tud, meg hogy nem mindig vannak jó cuccok, érdeklődni kell, mikor van bontás.

Lányok és én 11kor már szunyáltunk, 1kor álometetés, Lili 7-kor keltett csak.. :D

Puszi - K

ákata2

Bocs a sok hibáért, Liza mellen.

ákata2

Sziasztok lányok!

Most voltunk tanácsadáson sajnos fimnak csalánkiütése van nem ehetek semmilyen tejes dolgot sem pedig tojásosat.Hüvelyeset sem füszereset sem(ezt eddig sem ettem).Akkor mit egyek?Valaki tud nekem segitteni mi ez és mennyire sulyos?Mit csináltam rosszul? :(
Vendég

Ákata, Sz_Kata!
Lássuk, jól értem-e...? Tehát ha végre egyszer elmúlik, jobb ha elvégeztetem itthon is a "kontrollvizsgálatot", mert félő, hogy visszajön? :wink: :shock:
Nándi-egészség: még nem akarom elkiabálni....
Mi az az álometetés?

Edi!
...most készülök másodjára megsütni a muffint!:D
...de most egy ici-picit átalakítom...:meggy+fehér csoki, nem kell szódabikarbóna, inkább több sütőpor, mert utálom az ízét... :roll:

ezt muszájjjjj!
Kép

Livi

bali78

Tina!
Nem értem és sajna nem is értek hozzá... :( De most végülis nem tudják, hogy mitől van és ezért ennyi mindent nem ehetsz?

Livi

bali78

Nem tudja a doktornö sajnos mitöl lehet de a tejre gyanakaszik (sajt tej kakao tejföl turo vaj margarin )tutira étrendböl kilöve..És a tojásos dolgok is.Pedig eddig is nagyon figyeltem arra mit eszem. :(
De cuki Nándika :D Csak nem a muffinra néz ekkora szemekkel??

Kép
Vendég

Visszaolvasással lassan haladok...
Jadey még csak most olvastam a születéstöridet :oops: Nagyon megható volt! A legjobban az tetszett, hogy Jade megkérdezte, hogy megsimogathatja-e a testvérét. - annyira aranyos! Olyan jól leírtad, hogy hirtelen szerettem volna a helyedben lenni (na nem a fájásos résznél, hanem a végén :lol: ) őrület. ..nem is tudom igazán szavakba önteni, de azt hiszem sikerült átéreznem a pillanatot

Krisszi - jót röhögtem a blogon! Tea - nálunk is anya, anyós, stb. mondták, így hát kipróbáltuk - nem jött be - Zsolti félrenyelte borzalmas volt. Anyatejen kívül semmit nem adok neki - eleinte annyit szopizott és annyit sírt, hogy mondták, néha adjak neki tiszta vizet - egy kicsit adtam neki - de az se oldott meg semmit - úgyhogy maradtam a tejcsinél. (sőt egy kicsit bánom is, hogy kapott vizet és teát is mégha keveset is - de most már mindegy - annyira kétségbe voltam esve az elején és tudod: jó tanácsokkal tele volt a padlás.)
Jól látom - Ricsike a te szemedet örökölte?

Edit - Kata baba jól van? Küldök neki gyógypuszit! Szopizik rendesen?

Nekünk továbbra is vannak szopigondjaink - eleinte rendesen szívja a cicit - utána egy másodpercig szívja, egy másodpercig elfordul és így jár a feje ide-oda. Így az utóbbi napokban az utolsó szopi két órán át tartott - elvette a fejét, és sírt, visszatette szívott kettőt aztán megint elkapta a fejét sírt - megőrít. Délelőtt meg tud rendesen is szopizni. Úgy kell összefejnem estére még egy keveset - miután azt megkapja utána megnyugszik. Szerintetek ez miért van? Ti tapasztaltatok ilyesmit?

Anyatej a szembe - kipróbáltam. Mármint magamon... Tegnap véletlenül belekentem a sudokrémet a szemembe - be is vérzett, raktam bele pár csepp anyatejet, és kitisztult! Most már nyugodtan cseppentenék a gyerek szemébe is. Anyatej - mindenre jó :lol: mint a nagy görög lagziban az ablakpucoló folyadék! :lol:

Amúgy Zsoltika nagyon jó kisfiú, oké nem az az eszik alszik típus, de jobb is - egyszerűen imádom!

ilyen kis mogyoró volt
Kép

most meg
Kép
nózi

Gabriel:
Nem volt sok a kérdés,ne viccelj!Én is kezdek türelmetlen lenni,meg fáradékony.
Írtad a vizesedést,szerencsére nekem csak a kezem vizesedik,nem vészes.
Ma még kismamatornára is megyek.Igaz nekem könnyű,5 perc a kórház.Mekkora lesz a babátok kb?

Mamy:

sajnálom a kórházi "kalandotokat",és a védőnőd is elég furi.Pedig egy kezdő anya biztos szeretne rá támaszkdni,legalább is segítséget kérni.
A barátnőmnek is furi védőnője van,egyszer pont ott voltam mikor jött.Barátnőm fia nagyon sokat bukik:válasz,ne hagyja hanyatt mert megfulladhat.Jól megnyugtatta mi?Ezt magától is tudta.
És miután megtudta,hogy szakmabeli vagyok,tőlem kérdezte,hogy mikor kell elcsontosodnia a kutacsnak.

Masszázs ügyben:Amit én összeállítottam,nem kakilásra készült,de szerintem arra is remekül használható.
Jadeynek már eljuttattam képekket,meg kéne kérjük tegye fel.Ugyebár nekem nem sikerült.
Én szívesen megmutatnám bárkinek de technikailag nehéz a kivitelezés.

Esetleg megpróbálom leírni.
Próbáld meg a köldök körül kőrkörösen simogatni Geszti pocakját a tenyered minél nagyobb felületével.Más maszír a hasnál nemigen jön szóba.
Aztán fogd meg a 2 lábiját és vidd a pocihoz,majd nyújtsd ki.Lábival csípőből kőrözhetsz is.
Teszek fel 3 képet,ő egy kora baba alanyom volt,biztos nem haragszik érte.
Kép Kép Kép

KépKép
rönci

sziasztok,

Figyelitek mennyi édes kis pasi gyűlt itt össze a topikon :lol: :lol:

Nózi,
őrület mekkorát nőtt a kicsi fiad :shock:
szopi: nem lehet, hogy sok az inger? vagy a másik:esetleg sok a tej az elején, ahgy megszivja, és fullad, azért kapkodja a fejét.

Ákata,

érdekelne a pelus ár. köszike.

Képzeljétek, ma három órán keresztül nem voltam itthon, Petikére az apja vigyázott!!! És működött a dolog:lol: Pedig annyira paráztam
Én meg mit csináltam, na mit? beszabadultam az Árkádba. A H&M totál ki van fosztva, babruhákból, a mácsos anorák már nincs, a macis se :cry: De azért vettem ezt, azt :P 8)
És irdatlanul nyomtam a gázt hazafelé, majd belépve a lakásba, béke és nyugallom, és csend fogadott.... :roll: nem is értem :lol:

Rönci,

jó eza képsorozat. Szerinted érdemes tanfolyamra elmenni, vagy ez is csak egy jó üzlet, pénzcsalogató marhaság?
És tényleg, mikor csontosodik be a kutacs?

Tina,

a tejtermékek okozhatnak allergitá, sajnos. én Peti születése óta semmilyen tejterméket nem fogyasztottam, pont ezért. De ha minden kötél szakad, sült husit krumplival azért ehetsz :lol:
sz_kata

B@sszus, elszállt, amit írtam... :evil:

a lényeg:
Szkata, szuper az ágy, gergő imádja, és elfér...
du. próbáltad már Petit fekve álomba szopiztatni? nekem eddig azért nem ment, mert ültünk.

Mamy, egy jó könyv otthonra, hogy legyen segítség és megnyugtatás:
Kovács Ágnes: a doktor néni válaszol (vagy könyve, ezt sosem tudom)

tina, mindent jól csináltál, vszínüleg ilyen az alkatod. A mora intézetben csinálnak ételallergia.vizsgálatot, ahol pontosan kiszűrik, hogy milyen ételeket nem bírsz. Fizetős, de megéri. (egy ismerősöm volt, ő dícsérte)

Ákata, köszi a turiinfót!

Rönci tök jók a masszázsképek, sokunknak segítettél!

Livi, szbik.bóna nélküli muffin:

25 dkg liszt, fél cs. sütőpor, 15 dkg cukor. összekever.
2 tojás, 1,5 dl tej, 125 ml olaj. összekever.
A két kotyvalékot is összekeverni.

ez alaptészta, mehet bele kakaó, csoki, bármi.

175 fokon 25 percig sül. gázsütőben 4-es fokozaton.

Puszi: angel
Vendég

Sziasztok!

Potter/Ági:

Megnéztem a papírt és sajna minket csak nov. 15-re rendeltek vissza.
Ezzel kapcsolatban szerettem volna kérdezni is, hogy ezen az első kontrollon és UH-on pontosan mit néznekí? És kell sokat várni??
(Azért vagyok tanácstalan, mert a körzeti gyerekorvos meg beutalt csipőszűrésre a Budai Gyerekkórházba, de még nem kértem időpontot, mivel a MÁV-ban ugyanazt néznék, ugye? Vagy rosszul gondolom???)

Amúgy én is szivesen találkznék valahogy veletek!

Sz-kata:
Kitaláltad a mai tervemet - Árkád - de én "csak" a solymári ósanba jutottam el sajnos (1|5 óra shoppng) - nekünk a város nagyon messze van egynlőre.

Apuci addig vígasztalta, és benyomott neki egy kis lefejt tejet, de az fél fogára sem volt elég, így engem üvböltés fogadott. Szeretem, ha ennyire várnak haza!
:P

Rönci:
Az a báránybőr, amin a babóca fexik??? Tök jó - Sears könyv is említi áldásos hatásait.

Á_kata:
Cumi: nálunk minden próbálkozás ellenére is nagy eséllyel kiköpi Bendus.
A ciciről meg NEM hajlandó lemondani a cumisüveg javára - szerencsére.

Úgy imáááádom hogy ilyen kis cicifüggő!!!

Mamy:
Rúgd ki a védőnőt, ha ilyen tapír. Az enyém a szoptatással kapcsolatban tök felvilágosult - de én már mindent tudok.
Dokit meg te választhatsz - én egy fiatal gyerekes orvost választottam - és nagyon jó - teljesen anyatej párti, no tea, no tápszer és a rendelési héten van egy nap, ami a tanácsadás, vagyis akkor éppen az ilyen táplálási gondokkal lehet menni. Hívni meg bármikor lehet. És eddig még nem adtam neki semmit...

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Rönci!
Úgy nézki nagy babánk lesz. A 36. héten mérték 2880grammra és azt mondták, hogy közel lesz a 4kg-hoz! kicsit megis ijedtem, de hát ez van!
Te már kapsz homeos bogyókat? Nekem a 36. héttől kell szednem.
nektek mekkora lesz a babótok?

Kép
gabriel79

Sziasztok Lányok!
Egy ideig nem olvaslak benneteket és mennyi minden történik...
Lássuk mire emlékszem a szita agyammal. Nektek nem romlott a memóriátok? Lemérem Zsófit, mire kilépek a szobájából elfelejtem.. :oops:
Mamy, nagyon szívbemarkoló volt a helyzet. Örülök, h megoldódott.
Beuka és Hettie, nagyon gratulálunk Nektek!!!Sok boldogságot!!
Dorka, breaking news a heggel kapcs. rettenetesen fáj egy ponton a szélén.. állítólag 1 belső varratcsomó még nem szívódott fel..
Sz_Kata, a téli kollekció már el is fogyott???
Nagyon szép baba képek vannak megint!!
Hányan vagytok még 2 in 1?
Ma sikerült Zsófit álmában megszoptatnom! :D Kép Zsófi
Nekem is van iwiw-es meghívóm, ha vkit érdekelne..
Sok puszi Mindenkinek!
rolex

Rolex:
Breaking the news - Régebben ugyanez volt, egyik széle olykr belehasított és fájt - főleg erőltetésnél! Nem erőltetted meg véletlenül???
(De vígasztaljon, hogy ma 15 kilós kutyakajákat cipektem és meg sem kottyant. Prsze ha a doki tudná!

Heg most OK, de ez a vegyszerszagú trutyi nem múlt el teljesen - jövő héten megyek dokihoz.

Álometetés:
Így utólag esett le, hogy múlt héten többször is annyira fáradt voltam, hogy elaludtam az ágyban fekve szoptatsá közben és a gyerek is így velünk aludt - majd hajnalban kómásan etettem, és reggel csak a súlya alapján tűnt fel, hogy tényleg evett is egy csomót. vagyis álometetés volt neki is - de nekem is ám!!:lol: :lol: ! Spontán kimerültség által felfedezett Sears módszer!!! Lehet hogy ő is így dolgozta ki??

Csajok csoda történt - ilyen jó napunk, mint a mai még eddigi kis életünkben nem volt. Üvöltés no - alvás ezerrel - és 10 előtt elaludt.

Bettus:
Azt akartam írni, hogy a Babamosoly tea leírásán látható, hogy csak !HÓNAPOS KORTÓL AJÁNLJÁK!!! Ezt a szórólapot is mellékelték a filterhez a kisnyanyusz csomiban. Vagyis igencsak felejtős a dolog!!!

Amúgy Anyám ma azzal fárasztott tea érvként, hogy azért adjak teát a gyereknek, mert észrevette hogy túl sűrű a nyála - szegényke szomjas. Hihetetlen erősen nyomul az anyáink féle tea lobby! Le vele!!!!

Sz_kata:
Kis kutacs 3 hó (azt hiszem), nagy kutacs viszont csak 1,5 éves korban csontosodik össze, ha jól emlékszem.

Kihasználom és durmolok én is.

Minden kis bőgicsélő gőgicsélőnek gyors megnyugvást kívánok és küldök össznépi jóéjtpuszit a babáknak!!!

Ciao,

Dorka

boróka1973

Sziasztok!

Csak egy pillanatra ugrottam be olvasni, hogy levezessem a feszültségemet. Hát látom, hogy Nózi is hasonlókkal küzködik, mint én. Beni egyszerűen elfelejtett szopizni, néha csak szopogatja a cicit, állandóan kicsusszan a szájából, vagy ahogy Nózi is írja szippant kettőt, aztán forgatja a fejét, rángatja a cicit, ezáltal, hogy nem figyel, állandóan félrenyeli a tejet... Annyira idegesítő. Meg van úgy, hogy már ha cicire raknám, csak ordít. Nekünk is az volt eddig, hogy legalább délelőtt evett, de ma már a reggeli szopinál csinálj a cirkuszt.
Miért van az,hogy nekem mindkét gyerekkel vért kell izzadni a szopiért és a tejért?! :twisted: Beni még sosem kapott cumisüvegből tejet, így tutira nem amiatt van, hogy nem tud szopizni rendesen.

Csak kiírtam magamból...
Bocs,most sírok egy kicsit.

PusziMindenkinek: Melinda

ui: elnézést, hogy csak a saját nyomoromat terítem...

KépKép

KépKép
bujka

Nózi, Melinda,

ugyanez a helyzet Lizával. Délután már megőrjített, nemhogy mellen, cumisüvegen is uezt csinálta... másfél óráig etettem, ráadásul alig aludt valamit. Egy óra eltelt, és tömte magába a kezecskéjét, cumi nem kellett, hát gondoltam egyet, megkínáltam mellel, miközben a Szomszédokat bámultam. És láss csodát, százat kiszopizott! Talán mert én se stresszeltem, hogy mennyit eszik (bevallom, oda se figyeltem, azt hittem, csak nyugtatja magát, elvégre nemrég gyűrte le nagy nehezen az előző adagot). Miután kiszopta a cicit, még kért, kénytelen voltam neki adni még egy kis tápot, mert a sok vacakolásban alig maradt már tejem.
Ezek a nonsztop etetések kikészítenek idegileg, már úgy ülök le szoptatni, mintha követ törni mennék, és ez nagyon nem jó így, a gyerekeknek főleg. Melinda, szerintem neked is a tej rovására megy ez a cirkusz - tudom, hülyén hangzik, de próbáld lazán venni, én is igyexem. Lilike szerencsére nagyon jól szopik, és Lizának is vannak jó pillanatai, de összességében egy kínszenvedés vele. És hidd el, tényleg nem a cumisüveg számít, örömmel veszi a cicit, de hatvan-nyolcvannál jön a sírás-küszködés... És soxor azért, mert nincs több tej a ciciben, máskor viszont van még, de akkor is zokog és eltolja... Én nem sírok, csak nagyon fáradok, ráadásul nem etethetek órákig, mert Lilikéhez is igazodnom kell, aki szintén szeretne szopizni...
Kitartás, lányok, csak megoldódik - mindenesetre én nagyon várom már a fél éves kort, a mi szoptatási cirkuszaink és az állandó fejés után felüdülés lesz bébiételt pacsmagolni. Lehet, ezen sokan megütődtök, de két, általában egyszerre ébredő, elétrő habitusú babát szoptatni nem leányálom...

Livi,
álometetés: mikor picit forgolódnak és nyögnek álmukban, óvatosan kiveszem őket, peluscsere nincs, csak hami. Közben alszanak, legfeljebb 1-1 pillanatra ébrednek meg. A lányok éjjel kapják a tápot, mikor teljesen elapadtam, így az álometetés nálunk üveggel zajlik, de volt már szoptatás is. Gyakran a reggeli szopi is álometetés (csak addig ébrednek meg, míg mellre teszem őket). A Suttogó ír erről.
Gyermekágyi folyás nekem 3 héttel császár után elmúlt, aztán egy-két "tiszta" nap múlva pettyezni kezdtem. Az orvosi vizsgálat alkalmával (rákszűrés) a doki megtörölgette belül egy tamponnal (bocs), és ezzel el is múlt - furcsa, nem? A házaséletet - hogy e szép kifejezéssel éljek - csak három napra rá kezdtük.
Nándi szééép! Életben is ilyen szép fekete szeme van?

Nózi,
nagyon aranyosak vagytok...

Tina,
kissé drákói ez az ételmegvonás, nem? Biztos én is elhagynék mindent, ha az orvos ezt mondaná, de kívülállóként logikusabbnak tűnik egyszerre csak egy-egy ételcsoport elhagyása, mert akkor talán kiderül, mi is okozza valójában az allergiát. (Pl. egy hétig nem eszel tejterméket, és ha még mindig van kiütés, leállsz a tojásról is.) Persze biztos én is pánikszerűen felhagynék az allergén(nek vélt) cuccokkal, de kívülről könnyű okoskodni.
Angel írta a vizsgálatot, de én azt olvastam tegnap a Kismamában, hogy babáknál nem ad megbízható eredményt.
Egyébként a teljes tejtermék-stopban az a durva, hogy egy csomó főzelék kötőanyaga is tejtermék :cry: Viszont úgy tudom, a margarin növényi olajból készül, úgyhogy nem értem, a doktornő miért tette tiltólistára. Csokoládét egyébként nem mondta? Én kiskölökként allergiás voltam rá (a tejre nem, azt csak szimplán utálom/utáltam), a kisgyerekeknél ez is előfordulhat.

Kata,
Apa, gondolom, büszke volt...
Tegnap éfjélkor jutottam volna hozzá a pelenkás ismerőssel való csevejhez, de akkor már nem forszíroztam. Ma viszont mindenképp felhívom.

Teáztatáshoz:
érdekes, nálunk Anyu ezt meg sem említette. Engem sem nagyon teáztattak - ahogy elmesélte, koraszülöttként naponta ötször kaptam tejet lefejve (én aztán az Istennek sem akartam szopni, igaz, hat hétig voltam a koraszülöttkórházban, és akkor ott még nem lehetett szoptatni), egyszer meg tápot. Pedig Anyunak rengeteg teje volt, mégis ez volt az előírás... Micsoda marhaság... Anyu szerint egyáltalán nem volt divat akkoriban a hosszú ideig tartó szoptatás, fél év már csodaszámba ment :shock: Hozzáteszem: abban az időben már ugyanúgy volt gyes, mint most, nem kellett visszamenni hat hét után dolgozni.

Na, mingyá szopitájm, gyorsan háztartásozom kicsit. Hogy milyen ocsmányul undorító idő van ma... Igazi halottak napja...
Jó lenne, ha az idő eldöntené, hogy ködlik-e vagy csak borul, mert ködben tudtommal nem szabad sétáltatni :shock:

Puszi - Kata

ákata2

Rolex,
Zsófikának mekkora óriási haja van!! Gyöngyörű!

ákata2

Osoa:
Izgi nagyon,csak 1 nap hivatalosan!Szorítunk nektek!!

Nózi:
Göröglagzis ablakmosó-édes hasonlat,jót kacagtam!
A kis mogyoród nagyon édi.

Szkata:
Szerintem a babamasszázs jó dolog,én is ezt tanítottam a korababák szüleinek.Hisz ők így plussz feladatot kaptak,nem voltak olyan tehetetlenek,és nagyon jó hatással van az anya-gyerek kapcsolatra.
Ahogy Boróka is írta,kiskutacs,kb 2 hó,nagykutacs,kb 1,5 évesen csontosodik be.

Angel:
Örülök,hogy segíthettem,tényleg.
A muffint a múltkor megsütöttem,nagy volt a sikere.

Boróka:
Igen,bárányszőrön fekszik a baba.Ott az osztályon már 10 éve használják,nagyon jó a tapasztalat.
De én is szívesen feküdnék rajta.

Gabriel:
Nekem most a 37.héten volt kb.2800 gr,és 3400 gr körülire saccolta a doki.Érdekes.
Az arnica m-t mondták,hogy szedd,nekem csakva júdásra ajánlották.Most málnalevél teát kortyolgatok,és vettem gátmasszázsolajat.
Neked csak 14 nap hűűűű!!!

KépKép
rönci

Sziasztok lányok!!

Most van egy kis időm pár sort írni magunkról, mert már fénykép, meg szüléstöri belefért, de helyzetjelentés nem!! :D

Nálunk szerencsére szépen megy a szopi, döcögős indulás után!! mert sajna a szülőágyon nem tettük mellre a pici szívemet, mert a szülésznő nem ért rá, én meg nem mertem, már bánom!! :oops: aztán mikor kitoltak a szobába, egyből velem volt, szopikázta az előtejet, akkor is teljesen saját magamtól tettem cicire, mert kutya nem nézett ránk, mint friss gyermekágyasra :evil: Picit fura volt, mert a lányomnál még wc-re is kiksért a nővér, most meg még be se jött!! még jó, hogy apa egész délután velem velünk volt, és elkísért pisilni!! De akkor is megállított a nővér, hogy hova is megyek??? utána meg agyonra dícsért, hogy már vcoltam Wc-n!!
A csecsemős nővérkék is furák voltak, tisztelet a kivételnek!! nagyon nehezen akart a második naptól szopikázni a picikém, erre beetették tápszerrel, hiába kértem, hogy ne!! Amikor visszahozták pancsi, vagy vizit után, mindig úgy aludt, mint aki be vabn lőve!! Amrddigre szopizott volna, már megint elvitték valamilyen indokkal!! Persze éjszakára meg otthagyták volna, úgy , hogy még nem volt tejcsim!! :roll: Én meg tiltakoztam, mert nem akartam, hogy szegény az egész éjszakát végigsírja, mert éhes!! Aztán amikor belövelt szépen a tejcsi, szegénykém besárgolt, és aluszékony lett, a szopi megint nem akaródzott menni!! Viszont már kellően kétségbe voltam esve, amikor vjött a gyerekorvos, és közölte, hogy Pistikével minden rendben van, DE :
-tulajdonképpen:
- kötött a csípője
-el van törve a jobb kulccsontja (3. napon vette észre!!!!!!!!) Majdnem sikítottam!!! :twisted:
-elég jó sárga (valószínű, hogy azért, mert én RH negatív vagyok)
-és zuhan a súlya
ENNYI!!! :? Hát elkapott a bőgőroham!!!
Telefonáltam apának, aztán elkapta a kedves főorvos asszonyt, és kérdőre vonta, hogy ugyan mit csináltak ők ápolási címszó alatt, mert az egy dolog, hogy én nem vagyok ellátva, de, hogy a gyerek se, ez már felháborító!! Teszem hozzá. hogy az ápolási 9 ezer forintot eddigre már keményen leperkáztuk nekik, mert az volt az első, hogy kérték, mivel körzeten kívül szültem!!
Hát gyorsan magyarázkodott a főorvos hölgyike, hogy nem olyan súlyos dolgok ezek, hamar rendbejönnek, stb, de könyörgöm, miért a 3. napon kell megtudnunk, hogy pl. szülés közben eltört a kulccsontja???????? :twisted:
De szerencsére szépen gyógyulgatott, nekik még hamar beforr, és nem okozott gondot!!!
Aztán a szopi is megindult a hazajövetelünk elötti napon, és azóta abba se hagyja.... :lol: de ez is csak annak köszönhető, hogy addig küzdöttem, míg nem fogadta el szépen a cicit, meghogy kitartóan fejetem amig nem akarta elfogadni, és persze az ment a csapba, mert nem adhattam oda neki :cry:

Úgyhogy megfogadtam, hogy ebbe a nagy anyavédelmi közponba a lábam többé be nem teszem, habár az orvosom miatt nagyon sajnálom, mert vele maximálisan meg voltam elégedve!! Pedig még egy tesót jó lenne nála szülni!! Lehet, hogy addigra majdcsak a szépre fogok emlékezni, és ott szülök, de egyenlőre még a hideg is kiráz a gondolattól!!

Szóval hazajöttünk, és gyönyörűen megy a szopi!! Igaz picit més össze-vissza, ritkán bírja ki a 3 órát, viszont a széklete gyönyörű aranysárga, addig nem aggódom a rendszertelen evés miatt!! Mérni nem mérem, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mennyit szopizik, viszont eszik, alszik, és kiegyensúlyozott!!Egy héten egyszer méri a doktornő a védőbe, holnap viszzük, kiváncsi leszek gyarapodott e!!
Éjszaka is egy kisangyal, eddig csak pici pocifájásunk volt, reméljük ez így marad!!
Terpeszbugyit használunk a csípője miatt, és reménykedünk, hogy renbejön neki a 6 hetes csípőszűrésre!!

Bocsi, hogy most csak magunkról írtam, de jól esett ezt kiírni ,magamból!!

Teáztatás: én se teáztatom, lányomat se itattam, a védőnök is csak nagy melegben szoktak ajánlani egy pár korty teát, vagy vizet!! Habár a nagymamám már az első napon engem is kiidegelt kellően a teával... :lol:

Mamy!!

Sajnálom, hogy ennyire hasfájós Gesztike, próbáld aki a Rönci által mutatott masszást, nálunk már a lányomnál is bevállt, sőt már Pistikénél i scsináltam!!
Védőnőt meg sajna tényleg nem lehet szabadon választani, de viszont ha a dokitok más körzetben van, mint a védőnőtök, akkor viheted a dokitok tanácsadására, és ott másik védőnő van... Az enyém se ér egy rakat k@akit se, de a gyerekdokink legalább normi, hozzá hordom mérni is Pistikét!!

Jadey. Sz Kata!!

köszönöm a bókokat, én nem éreztem annyira gyönyörűnek magam a szülőágyon, de apa is azt mondta, hogy az voltam!! :lol: :P Hiszek nektek!!!! :D :D :D
Nagyon szép Bencus, gyönyörűen fejlődik, és az összes baba vele együtt!!! :lol:

Na megyek, mert kéne szopi elött egy gyorsat vasalni!!!

Puszi!!!

Üdv. Melódia

Kép
Kép
melódia78

Kölkek még durmolnak :shock: Kicsi babácskáim, biztos érzik, hogy sz,r az idő... Én meg már ülök a tűkön, nem merek belefogni semmi értelmesbe (előbb már csekkeket szálaztam...)

Angel,
muffinformába kell sütőlapocska? Feléig kell tölteni, ugye? Ma kipróbálom a receptet!

Rönci,
köszi a masszázstippet, képeket, kipróbálom! Mi holnap jelentkezünk be az SZTK-ba tanfolyamra... Báránybőr: mire is jó pontosan?

Na, Lilike megéhezett :D Megyek
Puszi

ákata2

Szervusztok!

Amilyen szép volt az este, olyan nyomi volt a hajnal: 4-től 6-ig etettem, altattam - de babuska teljesen fel volt pörögve, nézelődött, dumált és hiába tömtem bele 180 grammot már reggel 7-kor megint sírt. Na, és akkor nálunk is jött ez az éhes is vagyok meg nem is, ezért alukálok a cicin - újabb két órás küzdelem. Így most kicsit elegem van.

Bujka - cicire tevés: Bendus is olykor elfelejtii, nekünk bejött a forralt majd lehűtött víz befecskendezése a szájába cicire tétel közben. Próbáljátok ki - ettől Bendus mindég rákapott (kórházban mutatták meg).

Melódia:
Hát a kórházas tapasztalataid alapján ezer szerencse, hogy mégsem ott szültem - mert már az elején annyira elrettentem az ottani állapotoktól, hogy váltottam.
És nem szégyellik magukat, hogy a ti szoptatásotokat nehezítik meg (vagy teszik lehetetlenné) a hülye hozzátáplálással.
Gyere a MÁV-ba szülni, ott maximálisan segítettek nekünk végig, és mindég üvöltő gyereket kaptunk fürdés után, meg éjszaka is vagyis tudtunk cicire tenni. Lett is tejem bőven. És tényleg nagyon sokszor jöttek személyre szólóan is segíteni - sőt volt hogy órákat én töltöttem bennt a hasfájós gyerekemmel a csecsemősöknél, mert nem akartam a többieket felébreszteni, meg már nem tudtam mit csináljak szegénykémmel.
Jó orvost ott is találhatsz.

Az anyavédelmi központ meg csak a nevében az - tapasztalataim szerint nagyon szuper ott a korszülött ellátás, de a sima szülésekre nem annyira alkalmas.

Á_kata:
kitartás a hosszú szopikhoz - nálunk is sokszor ez megy. Meleim már kifacsart citromok néha.

Ciao,

Dorka

boróka1973

Sziasztok Lányok,

bejött a hideg, nyálas ősz :cry: így már nem lesz akkora élmény sétálni...

Képzeljétek, a múltkor irtam, hogy már nem idegesitem magam azon, hogy a kisfiam nem alszik, és hogy csak kézben van el.
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de azzal, hogy megnyugodtam, és elfogadtam a helyzetet, elkezdtek megváltozni a dolgok. Petike egy tündér :lol: nemalvós tündér, de tündér :wink: :lol:
Egész nap dumál, vigyorog, és alig ali sir, sokat nézelődik (ölelő karjaim biztonságából :D ) és úgy általában nagyon édesen viselkedik, imádom :lol: és tegnap este, anyukám és a férjem is jelen volt, amikor - és most azt fogjátok hinni, hogy tulcsordult az anyatej az agyamban- szóval, Petinek az csúszott ki a száján, hogy a.p.a. tisztán, érthetően :lol: tudom, hogy ez nem tudatos, de úgy örültünk :D
szóval, Jadey, nálunk bejött az, hogy az apja vég nélkül mondogatja neki, hogy mond apa :lol: :lol:
nagyon boldog anyuci vagyok ám :lol:

és egy sztori: tegnap mutatom apukám barátnőjének, hogy lehet hogy Petinek valamilyen csúnya bőrbetegség van a füle mögött, mert tiszta varras a bőre ott, meg büdös is és nem tudom, mit kenjek rá. erre ő mondja, hogy leginkább olajos vattával töröljem meg, mert hogy ez vastagon oaszáradt anyatej.
és tényleg az volt :oops: :oops: én meg már féltrm, hogy leprás a gyerek 8) :lol:
sz_kata

tisztába tettem Petyát, most folytatom.

Rolex,

feledékenység: én is mindig elfelejtettem, mit mértem, sőt legtöbbször efelejtettem megmérni a gyereket. vagy szopi előtt felejtettem el mérni, vagy szopi után, de sokszor előtte is, utána is :roll: :oops: úgyhogy visszavittük a kölcsönzőbe a mérleget, dísznek nem volt szép :wink:

Melódia,

a történetedet olvasva elszállt az agyam. Egyrészt, mert belegondolok, hogy velem, az otthonszülés miatt aláírattak egy papírt, hogy büntetőjogi felelősségem tudatában megtagadom a kisbabám kórházi ellátását, amellyel veszélyeztetem őt. Ugye, nem kell modanom, hogy az otthoni ellátása szerintem százszor jobb volt, mint bármelyik kórházé. :evil:
a másik, amit nem tudok sose megérteni, hogy hogyan veszik maguknak a bátorságot a nővérek, hogy ne adják oda a babádat, amikor kéred, és hogy direkt e kérésed ellenére tápszerezik. Ez engem nagyon felháborít! Miért kezelik úgy az újdonsült anyukákat, mintha debilek lennének, akik nem kéesek ellátni a saját gyereküket, vagy hogy nem kéesek megítélni, hogy mi a legjob a babájuknak?! :evil:

na, uff, leálltam....

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Dorka - akkor jó fáradt lehetsz! Zsoltikát öt hetes korában tudtam először visszatenni az éjjeli szopi után... addig ugyanaz volt mint nálatok - két órán át nem lehett visszafektetni. A hatodik hét fordulópont - addig kell átvészelni kevés alvással - utána ha nem többemberes a babád, fog aludni éjszaka (úgy értem szopi után visszaalszik)

Sz_kata - gondoltam, hogy a túl sok inger is bejátszik, mert a hajnali szopi simán megy. ... de az is lehet, hogy a fogakhoz van köze, úgy olvastam, hogy az ínyük is viszkethet már a harmadik hónap tájékán, de nem akarok hülyeséget mondani.
Akkor nálatok is fordulópont volt a hatodik-hetedik hét! :D

Bujka, Á_kata : abban reménykedek, hogy átmeneti az állapot. Minden esetre, most már újra kell fejnem - így már kezdem érteni Kata helyzetét - fejni unalmas! Ráadásul hajnalban inkább aludtam volna... de azt hiszem tudjátok, hogy miről beszélek. Nem ezt nevezik szopisztrájknak? Nem hiszem, hogy cumizavar lenne, mert cumisüvegből mi se etettük, csak szopizott. És úgy emlékszem, hogy Csengőnél is voltak gondok (cuppogás a cicin) és ő cumit se adott Bálintkájának - tehát ez valami más miatt lehet. (legalábbis nagyon remélem mert 100 ml-ket nehéz lenne kanállal adagolni a babónak)

Melódia - nagyon megható volt a születéstörténeted, és szerintem is szép voltál a szülőágyon. Az a tekintet - én is így néztem szülés után - minden elmond!
Sajnálom, hogy ennyire rosszak voltak a kórházi körülményeitek, a kulcsonttörést és a sárgaságot! Zsoltikám is besárgult, kétszer is vissza kellett menni kontrollra, és nagyon nehezen indult a szopi - (a férjem is segített minden szopinál mellre tenni és ébren tartani a babát!) úgyhogy tudom milyen nehéz lehetett nektek, de az a lényeg, hogy most már minden rendben van!

Rönci - köszönöm a képeket, nekünk is jól jön!

A babák nagyon szépek!
nózi

Sziasztok!

Melinda!
Vendégek, gáz volt, hangosak. Apának szóétam mehetnének már, ráadásul abban a 3 napban volt, amikor a Kata nem evett, sírt...mondta bírjam ki... :( egy darabig nem akarok itt látni senkit
vasárnap jön mondjuk sógornőék, majd ebéd utánt mondok nekik, mert 6tól már fürdés, nyűgi van. Meg megyünk aznap Brendpnba venni vmit.
Szopiügy: nálunk is ilyen volt, szerintem a betegsége miatt, ahogy odaért a cici a szájához sírt, ha bekapta pár sec. után kiköpte és sírt. Pár napja helyreállt a dolog szerencsére.

Nózi!
Köszi a gyógypuszikat, remélem használni fog. Kata amúgy jól van, jól eszik 4 napja ,már, de a kaki még mindig csúnya. Kapja a gyógyszert. Remélem a súlya is elkezd végre nőni újra. Jó a kedve, ugyanúgy alszik, mosolyog...Késői fekvés még megvan, 11kor eszik uccso, de engem nem zavar...:)
Arik vagytok a képen. Tényleg sokat nőtt Zsoltika.

ÁKata!
Írtad, hogy félmeztelün szoptatsz. Neked nem folyik a nem szoptató melledből is a tej? Meg alapból, ha a másik spriccel, eláztatok alkalmanként egy pelust majdnem, mert persze kiköpi és odafolyik a tej, ameddig újra nem kapja be. Gondolom nálad is ömlik az elején, amikor beindul, nem?
Szépen gyarapodnak a lányok.

Bettus!
Én írok egy füzetet, amibe vezetem, mikor eszik, mennyit (ha mérem), fejés mennyi, kaka, egyebek. Imádok írni, dokumentálni, nekem ez természetes, hogy írjam és időben sem sok. Akármi van vissza tudom nézni, dokinéninek elmondani....

Lívi!
Muffin...hmmm jól hangzik, fehér csoki, meggy. Fincsi lett?

SzKata!
Kálcium bevitelt hogy oldod, meg hogy nem iszol tejet stb......?

Edit

Kép
Kép
edi78

Mamy,
én 3 éve jártam Szaffival masszázsra, gyakorlatilag ugyanezeket csináltunk, mint ezen az oldalon le van írva:
hasmasszázs
hogyan masszírozzunk

Védőnőtöknek meg :evil: :evil: :evil:
jamina

Sz_Kata,
Én is elfelejtek mérni. De nem ezen van a hangsúly, hanem azon, h mindent elfelejtek!!! Tele van a telefonom e,mlékeztetőkkel.
Edit,
Én is tele írtam már 1 füzetet. Mikor? mennyit? Kaki/Pisi Jobb v bal mell vitamin alvás ébrenlét egyéb témakörökkel...:)
JAmina, köszi a linket!
Ákata, majd nektek is lesz ilyen..Nekünk meg úgy tudom kihullik...
szoktuk fésülgetni is ám!!
Dorka,
Persze, h nem kíméltem magam. 1x felcipeltem a 12 kg-os babakocsi vázat a 2.-ra. Azóta fáj. Most már a kocsiban tároljuk.
Melinda,
Kitartás!!Majd változik a helyzet. Lehet, h holnap!!!:) Fel a fejjel.
rolex

Sziasztok lányok!

Ákata,Szkata:
Én is ugy döntöttem egyenlöre a tejes dolgokat mellözöm az étrendemböl.Bár tojást olyan látványosan nem is ettem.Csokit nem tiltották le. :lol: :lol: :lol: Köszönöm a segitséget.
Szkata:
Jol tetted az olajos vattás törlést.Én a fiamnak minden hajlatát honalj térd mögötti részek fül mögött fürdés után babaolajjal törlöm át.

Edi78:
A kalcium bevitelt én most napi 2 kalcium pezsgötablettával potlom. :cry:

Melodia:
Nem semmi ami veled történt.Az meg föleg hogy nem szoltak azonnal.Szerencsére én egyedül voltam egy szobában az utolso 2 napon és mivel belövelt a tejem a baba mindvégig velem volt még éjjel is.pedig nem baba-mama szobában voltam. Nagyon rendesek voltak.Lényeg hogy a pici már jol van.

Rolex:

Kislányodhoz mélto a neve.Tényleg egy kis hercegnő.Gyönyörü a hajkoronája.

Rönci:
köszönjük a képes bemutatot.Nekünk nagyon bevált.Jön a puki ezerrel.

Ugylátszik a front hatással van a babákra mert sokan irtátok hogy nyugtalanul szopizik a baba.Hát nálunk dettora ugyanez ahelyzet.igaz mi cumisüvegezünk is de ez eddig nem okozott gondot söt:A cicit bármikor elfogadta.Most meg??Kettöt sziv és kiköpi izeg mozog és forgatja a fejét ide-oda..Pedig éhes.

Sikerült bejelentkeznem a Madarászba koponya és hasi Uh-ra volt már valaki?Nem gondoltam volna hogy már ezt is fizetössé tették. :wink: Épp most néztem utánna lányomnak a korházban születésekor a azonnal megcsinálták nem kellett fizetni. Nem tudom ki adja a babájának az Infacol-t de ott is az a tapasztalat hogy nem igazán csipi a baba az izét?A fiam vad ordittásba kezd azonnal ha a szájába ér.
Vendég

Hello!

Mamy!
Remélem már minden rendben Gesztikével, elhiszem mennyire megijedtetek, amikor annyira sírt. És azóta jobb a helyzet? Végülis attól volt, hogy nem tudott kakilni vagy szélgörcse volt? Doki mit mondott erre? A védőnő meg egy kalap sz@rt sem ér, kedvesebb is lehetett volna, ha már nem ért a masszírozáshoz. Végülis neki az a dolga, hogy segítsen és bizalommal lehessen hozzá fordulni. AZ én védőnőm kicsit maradi, volt nálam 2x, jővő héten is kijön. Aztán már nem talizok vele, max. ha beviszem a rendelőbe a gyereket, de mivel a dokinéni kijön házhoz, nem fogom egy darabig látni.

Melódia!
Szegény te is mit éltél át a kórházban!!!, befizetted az összeget, aztán le sem sz@rnak, meg amúgy is, pénz nélkül is segítsenek, az a dolguk. Nálunk semmit nem mondtak, max. ha kérdeztél...
DE lényeg, hogy rendben vagy és a kicsi is. :D és ez számít. Amúgy nem egyszer volt olyan, hogy kihozták a babát és abban a pillanatban kijött belőle a tea, és így kezdtem el etetni...még szerencse így is sokat evett, ucccsó 2 éjjelre meg beadtam a lefejt tejet, de bár egy nappal hamarabb beadtam volna, azt a jó sok, szép előtejet. Na mindegy.

Születéstörténetek szépek voltak, bele élem magam mindig, mivel nem természetes úton szültem. Mintha ott lettem volna, ahogy olvasom. :)

Rolex!
Alvást, ébrenlétet nem írom :) de hogy melyik mellből evett azt igen :D

A takaró amit szülés előtt majdnem megvarrtam (szerintem a nagy igyekezetbe meg is szültem másnap :D )
Kép

Kata
Kép Kép
Kép

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Teljesen reménytelen, hogy visszaolvassak. Kérek mindenkit, hogy ne harizzon, ha esetleg nem reagálnék valamire, amit nekem címzett. Képtelen vagyok a gép elé ülni hosszas ideig, Geszti minden percemet lefoglalja, ha egyedül vagyok, de ha nem, akkor meg ezerrel csinálom a dolgomat, amire máskor nincs időm.

Edit!
Gesztinek szélgörcse volt vasárnap, de sajnos nagyon. Kakilni tud, azzal nincs baj, általában 2-3 naponta van termés. Később egyébként kiderült, hogy sajnos, én állat voltam a hunyó. Ugyanis előző nap megettem 1 tányér zöldbablevest. Bár ne tettem volna!!! De erre csak hétfőn jöttünk rá a párommal, mikor visszagondoltunk, mi is lehetett a gond? Szóval még zöldbab közelébe sem megyek a jövőben. Persze minden egyéb k-betűs és puffasztó kaja ki van zárva az étrendemből, most nem is tudom hogy ütött be ez a hülye zöldbableves. Persze mert ott volt a hűtőben már rég, és gyors kaja címén főztem egy levest. Na mindegy most már. A lényeg, hogy már jobb a helyzet, minden délután van torna és masszázs, ezúttal köszi mindenkinek a tippeket!!! Nagyon tetszett neki ma délután is, volt is puki utána, és aztán édesen aludt, igaz csak 1 órát, és azt is rajtam... :roll:

Mostanában biztos hogy csak ritán tudok jönni, de azért ha lehet ne "zárjatok ki" magatok közül... :cry:
Senki mással nem tudok beszélgetni egész álló nap, csak veletek tudnék, és jövök is ha időm engedi.
Puszi mindenkinek.

Kép
mamy

Edi,

nem csak a tejélékben van ám kálcium :wink: pl: mogyoró, dió
na meg én is szedek terhesvitamint.
Szopi közben nálunk is elázik egy pelus, és én hajnalfelé rendszeresen tejben úszom. pedig Peti min két óránként kajcsizik este :shock:

Tina,

ti izettek az UH vizsgálatért :shock: nekünk ezeket ingyen csinálták a gyerekklinikán. nem is értem, egyik helyen fizetni kell, a másikon meg nem? most akkor ezt támogatja a tb vagy nem?

Nózi,

ugyan Peti még közel sem alszik öt-hat órákat éjjel, de azért valóban fordulópont volt a hetedik hét :lol: Azt hiszem, a kicsi fiam mostanra fogadta el azt a szomorú tényt, hogy ezentúl anyu hasán kivül zajlik az élet :lol: aludni továbbra sem szeret, de nekem már az nagyon nagy könnyebbség, hogy nem ordít non-stop :D
ha szopiügyben gyanakosz a túl sok ingerre, akkor fontos, hogy minden szopinál megteremtsd a nyugodt körülményeket. A sok tejcsit kizártad? ha nyökök, erőteljesen nyeldekel, és liheg, akkor az is lehet hogy hitelen sok tejcsi zúdul a szájába, és ezért rántja el időnként a fejét. Nálunk ez is bejátszott, az volt a megoldás, hogy igyekeztem fekve, vagy hátra dőlve szoptatni, hogy ne follyon úgy a tejcsi.

Rolex,

elvileg három óra hoszán keresztül szoptatok egy mellből. csak ehhez meg kéne jegyeznem, melyikből volt a legutóbbi szopi. ugye elvileg ehhez nem kell egy einsteinnek lenni? De esküszöm, törnöm kella fejem, hogy melyik melemből volt a szopi utoljára :oops: :lol:
a férjem tanácsa: ixeld piros filctollal....no comment :lol:

Mamy,
kitartást, szegénykém :cry:
sz_kata

Mamy:
örülök hogy minden rendben Gesztikével.a pukigond nálunk is elöjött de szerencsére az Infacol segit.

Szkata:
Akkor már tényleg nem értem.Azért csodálkoztam hogy anno 11 éve még ingyenes volt.Az OGYK-ban nem csinálták meg de a védönöm ajánlotta a Madarászt és ök mondták hogy 4000 forint.Nov 6.-ra vagyunk berendelve.
Piros filctoll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hmm lányok a nagy tejmegvonásban rátaláltam a györi édes joreggelt-re kakos változatban isteni.Remélem ezt a fiam is csipni fogja..
Vendég

Képzeljétek fiam felfedezte a piros gombaházikot az ágya szélén képes percekig bámulni és gagyog hozzzá olyan édes,megzabálom. Bocsika hogy ennyi képet dobok fel.

Kép Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Mamy!
Kitartás és buatság a kizárásra gondolni!

Rönci!
Nekem caulophillum c30 és cimicifuga c12-t adott a szülésznő és még csak fizetnem sem kellett érte.
Igen 14 nap, de szerintem ezek lesznek életem leghosszabb napjai!Már most nyűgös vagyok és el sem tudom képzelni milyen lesz a szülés!Ha jól látom csak 6 nap van közöttünk még az is lehet, hogy beelőzöl!
Jó lenne ha nekünk is 3 és fél kiló körüli lenne ez a gyermek, mert kicsit ijesztő az a négy kiló!!!! :shock:

Melódia!
Sajnálom, hogy rossz élményid voltak a kórházban, de az a fő, hogy most minden rendben van! Úgy látszik a csecsemősöknek mindenhol rossz hírük van!

Edi!
Gyönyörű ez a takaró, lehet ,hogy Kata még az óviba is ezt viszi magával! :wink:

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Ahogy olvasom az álometetést hát nekem is az szokott lenni, nemcsak a babának, ugy mint Borokának. Bealszok rajta, aztán meg arra ébredek, ha felébredek, hogy ott alszunk mind a 3-an egy ágyban. Van mikor én is félálomban etetem meg ujra, multkor kérdeztem is a páromat, hogy mikor evett éjjel, mert nem emlékszem rá. :shock:

Melódia
Szomorú hogy milyen kórházban voltál. Nem tudom hogy a beleegyezésed nélkül hogy etethetik meg tápszerrel? Meg hogy később vesznek észre dolgokat, mint azt hogy eltört a kis csontocskája. :( És hogy ezért még fizetni is kellett?!
Nekem szerencsém volt hogy a Szt Imrébe mentem, mindennel és mindenkivel meg voltam elégedve, mindenki figyelmes volt és kedves. Amikor kérdeztem, hogy adnak e neki vmit, pl, tápszert, azt mondták, hogy nem, csak anyatejet adjak, mert az a jo, a tápszert nem adják. Egész nap velem lehetett, meg éjszaka is, akkor volt velem amikor akartam. Csak fürdetni vitték el. Nem kellett fizetnem sem, pedig én aztán tényleg nem a körzetemben szültem.
De most már aza lényeg hogy otthon vagytok.

Képek:
http://veres.uw.hu

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Szépjóestét, Lányok,

csajok zizik voltak egész nap, alig aludtak, most ájultak be, úgyhogy kihasználom az időt egy kis habfürdős kádazásra, és csak gyorsan írok:

Pelusárak a börzén:
ismerős szerint két-háromszáz ft-tal lehet olcsóbb, szombat reggel felhív és pontosan megmondja (jumbó csomagról van szó).

Mamy,
dehogy zárunk ki! Pihend ki magad, ha tudod... Zöldbab: nehogy hibáztasd magad, szerintem nem az volt a bűnös - én többször is ettem, és semmi bajuk nem lett a lányoknak, pedig nagy pukimester mind2.

Rolex,
Lizának óriási tüskehaja volt, aztán kihullott :cry: Most inkább Kojakra hajaz, illetve kopaszoz :wink: Lilikének viszont alig hullott, igaz, neki kevesebb volt születésekor.

Tina,
Marvin nagyon édes! Mint egy kis rajzfilm-hős :D A védőnő azt mondta, hogy az ágyra-bkocsira szerelt játékok legalább 30 centire legyenek a bébi szemétől (bármelyik irányban is nézzük), hogy ne kancsítson rá, hanem egyenesen nézze. (Én ezt nem tudtam, sokkal közelebb is volt a bébijáték.)

Most megyek, várnak a fííííííííínom habok...

Ja, és megcsináltam a muffint, és nagyon finom lett! (Melindának is van 1 jó receptje, de hogy azt hova tettem :oops:) Én egy kirájjjj joghurtos sütivel tudok beszálni a mamás receptklubba, véregyszerű, holnap közkinccsé is teszem.

Ti sétáltok ilyen időben? Én félek, hogy a sz,r idő lenyomja a kéményfüstöt, és egészségtelenebb, mintha ki se viszem őket. (Kertes övezet, kémények elég lent vannak.)

Puszi - Kata

ákata2

Én is megcsináltam a muffint fehér csokival és meggydarabokkal!!!!! Nagyon király lett! Köszi lányok! :lol: :lol:

Lányok!
Egyre jobban vérzek :cry: Most menjek a jövő héten vagy ne dokihoz? Tudom, az még messze van, de most nem úgy néz ki mintha el akarna múlni. Keddre van időpontom...
Még valami: Annyira fáj a bal mellem, hogy már nem tudok tőle aludni (pedig azt jó lenne)... Szopi után fáj, tehát nem ilyen túl sok kaja, csomós mell-probléma... És maga a "husi" fáj, nem a bimbó... Olyan, mintha a hideg járkálna benne... :shock:
Ötlet?

Tina!
Tényleg meg kell zabálni!!!! :lol: :lol:

Ákata!
Mi sétáltunk kb. 20 percet. csak nem lesz baj! :roll:
Én is szoktam joghurtos sütit csinálni :wink:

Livi

bali78

Ákata:
Köszönjük a dicséretet.Valojában messzebb van a játék csak a bébi tornázta közelebb magát hozzá.Eddig még észre sem vette csak zenélt azért is volt odarakva az ágya szélére.Most már kicsit távolabb is rakjuk mivel ugytünik látja is..

Livi:
Köszönjük neked is a dicséretet. :oops:
Ezt a fájdalmat érzem én is napok ota.Hason nem is tudok aludni töle ha fáj.Azt hittem a tejtöl lehet.
Vendég

Szép Jó estét,

Már megint nem volt időm netezni... Na most egy kicsit tudok.

Edi, Tina: Szuperédik a babák!!! Kata mosolya nagyon édi!! És Marvin tényleg nagyon szemezik a gombával :wink:

Bencusnak is vannak már "kedvenc" játékai :lol: Amit Jade csinált kis figurát a falra, Rudolf, a rénszarvas, na azt nagyon komálja! Meg a Liberos zacsin a babát, annak mindig dumál, múltkor már mondtam neki, hogy kezdek féltékeny lenni!! :lol:

Szkata : Apa.. Tibinek már nem is merem mondani. A végén nem menne dolgozni, csak tanítgatná a fiát :lol:

Nózi :Köszi a visszajelzést a szüléstörire, nagyon jól esett! Zsoltika nagyon cuki a képeken, ő is sokat nőtt ám!!

Rolex :Zsófi baba változatlanul egy tündér :wink:

Tina: Hmmm, pöttyök, az nekünk is kijutott... Kezdek félni, hogy ez nem tejkiütés. Lehet, hogy nekem is el kéne mennem vizsgálatra??? A szemecskéjétől is félek, mert még mindig gyulladt, bár a tejcseppentés óta szerintem javult. Jaj, csak ezt az átmosásosdit ússzuk meg...

Ákata: Én se mertem ma kivinni Bencust, annyira gusztustalan idő volt ma! Párás trutykós... Remélem holnapra jobb lesz, mert imádunk sétálni.

Bujka :Mi van a lábujjaddal??? Már múltkor is kérdeztem, csak biztos átfutottál rajta...

Szegény Bencusomnak ma is rengeteget fájt a pocija. Amiért nyugtalan vagyok, hogy álmában is állandóan nyögdécsel. Sokszor erőlködve nyom, néha meg csak nyöszörög. Annyira sajnálom!!!

Puszi Mindenkinek!!!

KépKép
Kép
jadey

Edi: El is felejtettem: A takaró szuper lett!!! Ha terveztek második babát, szerintem elkezdheted hamarosan z övét is :lol: :lol: :lol:

Csak vicceltem.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, Lányok,

szörnyű volt a tegnapunk... Nem vagyok egy bőgős típus, sőt (azóta nem bőgtem, hogy kiszabadultunk a lányokkal a SOTE-s koranővérek karmai közül, előtte meg aztán végképp nem), de éjjel egy körül a férjem vállán zokogtam, ott váltott negyedóra múlva Lilike, azzal a különbséggel, hogy neki van cumija, nekem meg nincs, de asszem, ha ma megyünk pelenkáért, magamnak is veszek egyet (múltkor a táskámban felejtődött az egyik cumi, és kipróbáltam - tök jó volt! Álltunk a sorompónál, én meg bőszhedten cummogtam a sárga pillangót formáló dudlin... Kínáltam a férjemnek is, aki mindig ideges a sorompóknál /érdiek értik, miért/, de neki nem kellett...) Visszatérve a főirányra, a lányok szinte semmit sem aludtak egész tegnap. Próbáltunk mindent. Volt ringatás, letevés, cumizás, kisujj, Apa karja, Anya öle, cici, cumisüveg, nagyágy, kiságy, babakocsi, fény és sötét, csend és tévé, felemelem-leteszem, magam mellé veszem - tökmind1 volt. Liza végül két bőgés közt elaludt mellettem, erre Lilike rákezdte - ekkor kötöttem ki a férjem vállán. Reggel ugyan aludtak úgy fél nyolcig, de rajtam ez nem segített, mivel hatkor arra ébredtem, hogy olyanok a melleim, mint Z. Cinié implantkiszedés előtt, és elázott a pizsamám eleje teljesen. Másfél órát fejtem, három pohár lett tele, lányaim a fejő ellenszenves hangja mellett is aludtak hibernáltan. Persze mire kifacsartam magam és dőltem volna vissza, mindkét tündérkém felébredt... Kaja után visszahanyatlottak mélyálomba, olyannyira, hogy Lilikének kétszer bejelzett az az ótvar légzésfigyelő. (Amit kölcsönk kaptunk, és volt, hogy egy éjjel ötször is megszólalt, mert a szivacsborítású kókuszmatraccal nehezen birkózik meg. Igaz, Lilike nagyon mélyen tud aludni, de odateszem a kezem a nózijához, és érzem, hogy veszi a levegőt.)
Én is tűnődöm a visszaalváson, de asszem, inkább megyek, veszek egy hatalmas tust, és levágom a hajamat. Aztán majd jövök, és elmesélem, hogy sikerült.
Csak azon dilemmázom, bemenjek-e a szobába a nagyollóért, vállalva a rizikót, hogy felébrednek a bébik, vagy essek a sérómnak a körömollóval... (Az érdekfeszítő folytatás nemsokára következik!)

Puszi - Kata

ákata2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?