Sziasztok lányok!!
Most van egy kis időm pár sort írni magunkról, mert már fénykép, meg szüléstöri belefért, de helyzetjelentés nem!!
Nálunk szerencsére szépen megy a szopi, döcögős indulás után!! mert sajna a szülőágyon nem tettük mellre a pici szívemet, mert a szülésznő nem ért rá, én meg nem mertem, már bánom!!
aztán mikor kitoltak a szobába, egyből velem volt, szopikázta az előtejet, akkor is teljesen saját magamtól tettem cicire, mert kutya nem nézett ránk, mint friss gyermekágyasra
Picit fura volt, mert a lányomnál még wc-re is kiksért a nővér, most meg még be se jött!! még jó, hogy apa egész délután velem velünk volt, és elkísért pisilni!! De akkor is megállított a nővér, hogy hova is megyek??? utána meg agyonra dícsért, hogy már vcoltam Wc-n!!
A csecsemős nővérkék is furák voltak, tisztelet a kivételnek!! nagyon nehezen akart a második naptól szopikázni a picikém, erre beetették tápszerrel, hiába kértem, hogy ne!! Amikor visszahozták pancsi, vagy vizit után, mindig úgy aludt, mint aki be vabn lőve!! Amrddigre szopizott volna, már megint elvitték valamilyen indokkal!! Persze éjszakára meg otthagyták volna, úgy , hogy még nem volt tejcsim!!
Én meg tiltakoztam, mert nem akartam, hogy szegény az egész éjszakát végigsírja, mert éhes!! Aztán amikor belövelt szépen a tejcsi, szegénykém besárgolt, és aluszékony lett, a szopi megint nem akaródzott menni!! Viszont már kellően kétségbe voltam esve, amikor vjött a gyerekorvos, és közölte, hogy Pistikével minden rendben van, DE :
-tulajdonképpen:
- kötött a csípője
-el van törve a jobb kulccsontja (3. napon vette észre!!!!!!!!) Majdnem sikítottam!!!
-elég jó sárga (valószínű, hogy azért, mert én RH negatív vagyok)
-és zuhan a súlya
ENNYI!!!
Hát elkapott a bőgőroham!!!
Telefonáltam apának, aztán elkapta a kedves főorvos asszonyt, és kérdőre vonta, hogy ugyan mit csináltak ők ápolási címszó alatt, mert az egy dolog, hogy én nem vagyok ellátva, de, hogy a gyerek se, ez már felháborító!! Teszem hozzá. hogy az ápolási 9 ezer forintot eddigre már keményen leperkáztuk nekik, mert az volt az első, hogy kérték, mivel körzeten kívül szültem!!
Hát gyorsan magyarázkodott a főorvos hölgyike, hogy nem olyan súlyos dolgok ezek, hamar rendbejönnek, stb, de könyörgöm, miért a 3. napon kell megtudnunk, hogy pl. szülés közben eltört a kulccsontja????????
De szerencsére szépen gyógyulgatott, nekik még hamar beforr, és nem okozott gondot!!!
Aztán a szopi is megindult a hazajövetelünk elötti napon, és azóta abba se hagyja....
de ez is csak annak köszönhető, hogy addig küzdöttem, míg nem fogadta el szépen a cicit, meghogy kitartóan fejetem amig nem akarta elfogadni, és persze az ment a csapba, mert nem adhattam oda neki
Úgyhogy megfogadtam, hogy ebbe a nagy anyavédelmi közponba a lábam többé be nem teszem, habár az orvosom miatt nagyon sajnálom, mert vele maximálisan meg voltam elégedve!! Pedig még egy tesót jó lenne nála szülni!! Lehet, hogy addigra majdcsak a szépre fogok emlékezni, és ott szülök, de egyenlőre még a hideg is kiráz a gondolattól!!
Szóval hazajöttünk, és gyönyörűen megy a szopi!! Igaz picit més össze-vissza, ritkán bírja ki a 3 órát, viszont a széklete gyönyörű aranysárga, addig nem aggódom a rendszertelen evés miatt!! Mérni nem mérem, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mennyit szopizik, viszont eszik, alszik, és kiegyensúlyozott!!Egy héten egyszer méri a doktornő a védőbe, holnap viszzük, kiváncsi leszek gyarapodott e!!
Éjszaka is egy kisangyal, eddig csak pici pocifájásunk volt, reméljük ez így marad!!
Terpeszbugyit használunk a csípője miatt, és reménykedünk, hogy renbejön neki a 6 hetes csípőszűrésre!!
Bocsi, hogy most csak magunkról írtam, de jól esett ezt kiírni ,magamból!!
Teáztatás: én se teáztatom, lányomat se itattam, a védőnök is csak nagy melegben szoktak ajánlani egy pár korty teát, vagy vizet!! Habár a nagymamám már az első napon engem is kiidegelt kellően a teával...
Mamy!!
Sajnálom, hogy ennyire hasfájós Gesztike, próbáld aki a Rönci által mutatott masszást, nálunk már a lányomnál is bevállt, sőt már Pistikénél i scsináltam!!
Védőnőt meg sajna tényleg nem lehet szabadon választani, de viszont ha a dokitok más körzetben van, mint a védőnőtök, akkor viheted a dokitok tanácsadására, és ott másik védőnő van... Az enyém se ér egy rakat k@akit se, de a gyerekdokink legalább normi, hozzá hordom mérni is Pistikét!!
Jadey. Sz Kata!!
köszönöm a bókokat, én nem éreztem annyira gyönyörűnek magam a szülőágyon, de apa is azt mondta, hogy az voltam!!
Hiszek nektek!!!!
Nagyon szép Bencus, gyönyörűen fejlődik, és az összes baba vele együtt!!!
Na megyek, mert kéne szopi elött egy gyorsat vasalni!!!
Puszi!!!
Üdv. Melódia