[quote="mucus"]C írta:mucussatlakozom a cáfolókhoz
Én sem éreztem annak hátrányát, hogy az orvosom "külsős". Sem most, sem az első szülésem alkalmával.
Sőt! nem csak a szülésnél, de a terhesség közben is volt egy 4 napos bent tartózkodásom és ezalatt sem hanyagoltak el:-)
pl. a Te dokibácsid Zseppy "keze alatt" is voltam.
Most, a második alatt is jártam hétvégén az ügyeleten, és az ügyelő orvos is kedves és alapos volt.
Vannak persze nem törődöm dokik, de nem hinném, hogy az alapján látnak el/vagy nem látnak el, hogy kinek a betege vagy.
Maximum az alapján, hogy a választott orvosoddal szimpatizál e vagy sem...
Sziasztok!
Rólam írt Zseppy, nekem volt a dokim külsős. Már akkor gondolhattam volna, hogy nincs minden rendben, hogy a CTG-re el kezdtem járni a kórházba.Előtte sose jártam ott, X. kerből nem akartam átjárni, csak a dokim magánrendelőjébe jártam át Budára. Akkor( a 36. héten) voltam először, és amikor megtudták, hogy ki a dokim, vágtak képeket a terhesrendelésen. A következő CTG-re úgy mentem, hogy a dokimhoz is bemenjek(egy órát rendelt ott), és amikor odaértem megkérdeztem, hogy tudják-e mikor jön.Erre a képembe vágták, hogy hívjam fel, ha tudni akarom, mert ők már 2 napja próbálják elérni. Végül is befutott a dokim.
Aztán eljött a február 2-a, este 9-kor elment a magzatvíz, 11 körül értünk be a kórházba. Fájásaim nem voltak. Úgy indultunk el itthonról, hogy felhívtam mobilon a dokit, hogy megyünk. Azt mondta rendben van, a kórház majd szól neki időben, készül.
Benn Musztafa volt az ügyeletes, burkot repesztett, felkente a tágító zselét, és én többet nem is láttam. Mert hát "majd jön a Szép doktor!".2 óra elteltével kiderült, hogy gáz van a vérnyomásommal, szegény szülésznő rohangált állandóan, kérdezgette Musztafát, hogy mit csináljon, de a doki egyszer se nézett rám. Ez odáig fajult, hogy rosszul lettem, de elmúlt. Ekkor mondták,hogy hívják az orvosomat, mert császár lesz belőle, mivel mindketten veszélyben vagyunk. Telt az idő. kimentem aWC-re, épphogy kijöttem, összeestem a folyosón.Elájultam.Csodák csodája, megjelent az ügyelets Musztafa(aki 4 órája vett fel), és elkezdett sápítozni, hogy ő nem gondolta, hogy ilyen nagy baj lesz velem.TOXÉMIA!És a dokimat nem érik el. Az összeesés után 20 perccel már toltak a műtőbe, és amikor érzéstelenítettek, akkor került elő SZép doktor.Simán lezajlott a műtét, bár utólag mindták, hogy kétszer volt a vérnyomásommal nagy probléma+ a gyerek már belekakált a magzatvízbe.
Utólag beszéltem az orvosommal, és mondta, hogy már nem tudta elképzelni, hogy miért nem szólnak neki, ezért elindult a kórházba. Amikor a kórház kapujánál járt, akkor érték utól telefonon, és SOS engedték be a kapun, mert én már bent voltam a műtőben.
A mai napig nem értem, hogy ha én tudtam, hol lehet elérni, akkor a kórház miért nem.A becsületessége mentett meg Musztafától, mert már aggódott értem. örök hálával tartozom neki, mert egy egészséges, gyönyörű Balázs babám született február 3-án, Balázs napon. Két naponta látogatott, csak miattam jött be akórházba, én voltam az egyetlen betege ott. A varratszedésre is csak berohant két munka között, mert nem akarta, hogy más csinálja.
És tudjátok mit csinált Musztafa?
3 nappal a szülés után bejött és elkezdett velem bájologni, hogy hát ő nem gondolta volna, hogy így megijesztem őket. Nem tudtam mosolyogni egy olyan emberre, aki rám se nézett, mert-ahogy ti írjátok-nem szimpatizál a választott orvosommal.
A szülésznőm, Tódor Éva teljesen más eset, ő az első perctől kezdve maximális segítséget nyújtott, és hiába voltunk egyszerre négyen a szülőszobában, szinte kizárólag velem foglalkozott. Úgy tűnt, hogy ő az egyetlen, aki a dokimat szereti ott.
És szülés után jött az 5 nap az osztályon. Zseppy igazat írt, egy szobában voltunk végig, hogy az orvosok a viziten le....., az 5 nap alatt egyszer sem nézték meg a sebemet.Sőt az első éjszaka a nővér majdnem szembeköpött, mert megkértem, hogy segítsen az ágy háttámláját letenni, mert a friss sebbel nem tudtam erőlködni. És még mertem kérni gyógyszert is!
De persze ez nem általánosítható, a többi nővér nagyon rendes volt. Érdekes, nekik mindegy volt, ki az orvosom.Csak épp a töbi orvos éreztette, hogy én kitaszított vagyok.
Ettől függetlenül kellemesen éltem meg a benti napokat, sokat nevettünk, nagyon jó társaság jött össze, és a csecsemősök nagy része is rendes volt.
Hát ez az én felháborodást keltő kis történetem!
Sziasztok
a legszebb baba