Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

hát, ezt nem hittem volna...én, a megrögzött gyűrűk ura rajongó, 20 percig néztem, és MEGUNTAM!!! Mert sokkal érdekesebb volt, ahogy Gergő cuppog, csámcsog (ez a legújabb, hajmeresztően tud csámcsogni :D :D ), és inkább benne gyönyörködtem.

tegnap a dédiéknél is voltunk, és szopi közben megsimogatta a dédi gergő lábát, mire ő rúgott egyet, és morgott, mindezt persze szopi közben.. :D :D :D. elvégre eszik, és akkor nem lehet zavarni őuraságát :) !

A szopi-ügyben nem akartam ilyen keményvonalas lenni, csak olyan rossz érzés volt tegnap látni a síró gyereket, és tudni, hogy csak az tart vissza, hogy MIT SZÓLNAK. Már olvastam olyan vvéleményt, hogy a szoptatás nyilvános helyen gusztustalan és erkölcstelen. Hosszabb útra mindenképpen vinnék cumit én is, de ez egy 25 perces út lett volna...
barátok előtt nekem is sokkal kínosabb lenne szoptatni, az tuti. Az Istvánban volt, hogy 8 idegen előtt kellett szoptatni, először zavart, aztán már fel sem tűnt.

Na, megyek aludni, kihasználva, hogy a "főnök" is alszik... :D

Puszi: Angel
Vendég

Sziasztok!!!

Éjjel 1/2 2-kor megszületett Beuka Botond babája!!!!2870 gr és 51 cm.Kicsit kimerűlten de jól vannak mindketten.

Anita.
csanita

Beuka,
gratulálok! Egészséget, pihenést és sok tejet kívánok nektek - na meg sok boldogságot!

Kata,
szoptatás - igazad van, lényeg, hogy működjön a tanács! :lol: A múltkor írni akartam, csak lemaradt: kisujj-a-szájba nagyon ismerős :lol: Eddig Liza nagyon rá volt kattanva, viszont tegnapelőtt óta elfogadja a cumit is kicsit. Lilikére nem nagyon hat az ujjszopás, illetve a cumizás, ő a ringatásra nyugszik meg (karon, babakocsiban, tulképp mind1).
Köszönöm a linkeket, a legelső nem műxik (errort ír ki).
Egyelőre nem adatjuk be, megvárom, a péterfys doktornő mit mond.

Krisszi,
néztem a helyi lapban, hogy mikor lesz legközelebb bababörze, de nem írták. Felhívom őket, és szólok. Szerintem görénység négy rugót elkérni egy rugdalózóért, ha nem muszáj, ne vegyél ennyiért.
Anyukám gyönyörű dolgokat szokott túrni egy angol használtruha-boltban, valahol a Nyugatinál, megkérdezem majd a pontos címet, talán van telefonszámuk is, és akkor meg lehet kérdezni, mikor jön új áru. Anyu is úgy csinálta, hogy bontásra ment, és elhozott mindent, ami méretben volt (Marks and Spencer rugdalózókat adtak kilóra!!!). Volt, amelyik cuccban még az árcédula is benne volt...

Melinda,
rémes lehet ez kisujjaddal, sajnállak nagyon. Gyógyulást kívánok, meg sok-sok alvást Beninek...

Gigi,
nahát, Petiről meg se mondanám, hogy elhanyagold, éhező gyerek :lol: Mi 6 kajálásnál járunk most (vagy ezt írtam már? :?)

Nyilvános szoptatás:
többször volt, hogy jöttek a barátok/rokonok, és úgy szoptattam. Ilyenkor a férfinépség diszkréten kivonult, a csajok előtt meg nem szégyelltem magam.
Én félmeztelenül szeretek szoptatni, melltartót itthon továbbra se hordok, de ha elmegyünk itthonról, felveszem a szoptatóst, és abban lehet úgy szoptatni, hogy a mellemből szinte semmi se látszik. Vendégségben szoptattam már így, igaz, diszkréten elvonultam egy sarokba Lilikével, de hátat azért nem fordítottam. Orvosi váróban nem szoptatnék, mert valahogy nem érzem higiénikusnak - ha dokihoz megyünk (Pestre, vmilyen nagyobb vizsgálatra), visszük a kaját cumisüveg-melegítőben, de igyexem úgy időzíteni, hogy a következő etetésre visszaérjünk.
Régebben, mikor még nem voltak meg a lányok, sokkal intimebb dolognak éreztem a szoptatást, most inkább természetesnek tartom, minden bensőségessége mellett.

Képzeljétek, Lányok,
túlaludtam magam :lol: :lol:
Hat órát szunyáltam egyfolytában - eddig ötnél több nem volt. Pukkadásig feszült melleim keltettek. a csajok durmoltak még ezerrel...
Etettem, fejtem, és még mindig nem álmosodtam el, így kínomban az este kimosott babaruhát hajtogattam, meg mosogattam... olvastam is pár tíz oldalt, és most kezdek pilledni... Megyek is.

Puszi - Kata

ákata2

újra itt,
Lilikével a cicin... mostanáig aludtunk.

Lányok, van tapasztalatotok SZOPTATÓS PÁRNÁVAL kapcsolatban? Ha igen, melyik fajta (kifli v. bevágott kerek)? Neten van többféle, 4ezertől 14ezerig szóródnak az árak
:shock:

ákata2

Gratulálok az újdonsült anyukáknak!

Peti azért "elhanyagolt", mert nincs állangóan kézben és "éhezik" mert csak 4 óránként kap kaját :lol:

Ákata
Mi nagyon hasonlóak vagyunk :lol: :wink:
Vendég

Sziasztok!

Még tart a visszaolvasás, de azért olvasom a friss híreket is :)

Nyilvános szopi
Látom volt téma... A múltkor én is a kocsiban szoptattam, meg sem fordult a fejemben hogy mit szólnak. Mondjuk nekünk sötétített a kocsi ablaka így a kutya se lát be, de ha látnának sem érdekele. Szerintem ez kb. ugyanolyan amikor a fiatalok nyalják-falják egymást a metrón az orrod előtt, meg benyúlnak egymás gatyójába. Persze ha előre tudom hogy hosszabb útra megyünk akkor fejek mert mondjuk egy villamoson nem tenném meg, de ha barátok ismerősök jönnek az nem zavar.
Pl. múltkor 8 kolleganő jött hozzánk, végignézték a fürdetést aztán a szoptatást, és ott voltunk amíg el nem aludt. Utána ment a buli 1000-el :) Ha meg fickók vannak akkor vagy én megyek át másik szobába, vagy ők vonulnak máshova. Szerintem ez annyira természetes, és olyan jó érzés amikor cummog.

Lányok nem tudom lehet hogy volt téma, de nekem mostanában a Kitti szívesbben iszik teát mint cicizik. Ha sír odadaom neki a cicit, de nem kell neki, viszont a teát úgy szlopálja, hogy megiszik akár 150ml is egyszerre. Nálunk ez sok! Meg bevallom nálunk nincs kialakult rend, pl. 3 óránkénti szopi (már próbálkozom) meg 12-kor séta stb. Kittike nagyon rossz alvó napközben 15-30 percnél nem alszik többet :( De legalább az esték fixek. 7-kor fürcsi és utána szopi (ha éhes) aztán durmi és legközelebb csak 4-kor kel fel. MOndjuk most hogy vissza kellett állítani az órát nem tudom mi lesz, mert eddig is már 6 körül nagyon nyugodt kis szende, már látszik hogy csak a fürcsire vár, mert alig van már nyitva a kis szeme.

Na nem rizsázok többet inkább megyek visszaolvasni.

Ui: Milyen egy sz*r idő van :( Legalábbis Kispesten esik. Így nincs kedvem sétálni menni :(

Puszó mindenkinek: Betti

Kép
bettus79

Ákata
http://www.szopiparna.hu/index.html
Mi nagyon szeretjük
Vendég

Gigi,
igen, én is úgy látom :lol:

Bettus,
nálunk meg fordítva van. A csajok délelőtt durmolnak, mint a bunda, este viszont nagyon nehezen alszanak el. A délután vegyes, általánban nagy séta van, olyankor pedig mélyhűtötten szunyálnak.

Lányok,
Liza megőrjít a szopási mizériájával! Tegnap végre sikerült 130-at szopnia (előtte 80-at... dög éhes volt, gondolom, csak bealudt a sétánál, így nem jelzett), erre ma a durranó mellemből mindössze 50-et préselt ki, pusz üvegből kinyammogott még 30-at, és aztán nemcsak nyelvvel, de még kézzel is eltolta az üveget :( És kettejük etetése két órán át tartott. Nem is fejtem le, nehogy ne legyen elég tejem a következő etetésre. Hát ha van a babáknál kajálási hullamvölgy, hát ő most belecsúszott rendesen. Remélem, elért az aljáig, és elindul felfelé... Ma este mérünk, kíváncsi vagyok, mennyit hízott, már ha hízott...

Ocsmány egy idő van, klassz lesz esővédővel sétálni :evil:

ákata2

Gigi,
köszönöm! Elég nagy ez a párna? Valahogy olyan csalóka a kép... (Látom, van ikres is, szerencsére!) És ha párnán etetsz, felszabadul az egyik kezed? Szeretném egyszerre szoptatni a lányokat, ha nem is egész etetés alatt, de legalább egy tíz percig, míg közös a ritmusuk. Ehhez viszont az kell, hogy szabad legyen egy-egy kezem.

ákata2

Sziasztok lányok!

Gratulálok minden anyukának a babához!Képeket várunk!

Kicsit le vagyok maradva a visszaolvasásban,ugyanis meglátogattuk a mamákat Komlón és Dunaujvárosban.

Mamy:
Gesztikéröl elsö ránézésre látszik hogy egy kishölgy...Abszolut nem vagy elfogult ezzel kapcsolatban.
Visszatértve a tápszerre képzeld azt nekünk csak véletlenbül adták a gyogyszertárban elnézte a nö a papirt bár nem tudom hogy csinálta mert a BEBA volt felirva.Páromnak meg fogalma nem volt mit kellene kapnia és hazahozta.

Bujka:
Nagyon szépek a fiaid és milyen egyformák..!? :shock:

Ákata:
Ma éjszaka volt nálunk a csucspont a nemalvás terén.Fiam egyfolytában csak sirt pelus kaja rendben pocak szemmel láthatoan nem fájt.Kezeünkben elaludt ha a feje párnát ért azonnal kinyiltak a szemei.Már a falat kapartam az idegtöl.Igy ismételten minden elismerésem a tied.Persze minden anyukáé (és apukáé :D )aki ezt végig csinálja.Lányaid gyönyörüek mint mindig.

Giga:
Milyen jo husban van Petike..Tisztán látszik hogy éhezteted :D

gesztenye:
Én is teáztatom a fiam de nem rakok bele cukrot pusztán az édeskömény hatása miatt adom neki..szerencsére használ is.Igy nem valami izletes és nem akarja töménytelen mennyiségben inni..gonoszságnak tünik de maradjon csak az anyatejnél mint kedvenc ital:D

Bunny:
Az az augusztusi szülés igencsak ilyesztö volt örülök hogy minden rendben alakult.Gyorsan kikivánkozott ebböl is látszik milyen életrevalo kisficko..:D

Igy hatott a fiamra a mama elsö látványa:

Kép
Kép

És egy pár kép rolunk:
Kép Kép Kép
További szép vasárnapot mindenkinek!
Vendég

Ime a szüléstörim remélem nem lett túl hosszú:

Október 2.-án kezdödött minden.A szokásos orvosi vizsgálatra indultunk párommal.Ekkor voltam 40+3.-on.Az orvos miután megvizsgált közölte velem a méhszáj továbbra is nagyon szüken de 1 ujjnyira van nyitva.
Miután felöltöztem nyomta kezembe a beutalot ezzel a mondattal:Ma szülünk!!Valahol nagyon megrémültem de nagyon örültem neki hogy ma már megláthatom azt a kisembert akire 10 évig vártam.Kimentem páromnak elmondtam a nagy hirt aki szintén szohoz sem jutott az örömtöl.
11 óra körül értünk be a kórházba kb 2 ora felvétel és vizsgálatok után vártam a sorsomra a szobámban.De a nagy esemény váratott magára.Este megérkezett az orvosom és közölte ,várunk még hátha a természet besegit és nem kell megindittani.
De az én kisfiamnak esze ágában sem volt kibujni sem akkor sem másnap.Igy 3.-án megbeszéltük a dokimmal 4.-én 10-kor szülöszobán találkozunk.Nagyon megijedtem hiszen csak rosszakat hallotam a megindittásrol.
Másnap a szülöszobán azonnal CTG-re raktak.Kb11-ig semmi nem történt azon kivül hogy a baba állandoan elmászott a gép elöl.11 körül jött a szülésznö és bekötötte az oxitocint.Dél körül megjelent egy másik hölgy aki bekötötte az EDA-t igy aztán tényleg olyan voltam mint egy droid.Mindenhonnan csövek logtak ki.

Kép

.Fájásom viszont semmi.Közben folyamatosan emelték az oxitocin cseppszámot.13.orakor az orvos burkot repesztett.Feküdtem,vártam és miután az EDA is hatni kezdett már azokat a gyenge fájásokat sem éreztem amik a gép szerint kezdtek elöjönni.órák teltek el de nem nagyon akartam tágulni.19 ora körül aztán kezdtek felgyorsulni az események.A méhszáj eltünt.Én persze nagy izgalmamban sms-ben közvetitettem páromnak mi történik ugyanis bejönni nem tudott lányom miatt.Persze anyukám is vonalban volt.És az ország minden pontjárol a rokonság.Háromnegyed nyolckor a szülésznö elkiáltotta magát:Látom a haját!! Erre a mondatra vártam orák ota.Nagyon féltem hogy mindent jol csinálok-e mert azért a fájások nem ugy jöttek ahogy én azokat vártam.Inkább a keményedésekböl tudtam nyomnom kell.De a CTG-is mutatott rossz jeleket ami szerint a baba nem tul jol van.A szivhangunk igencsak lement 80-90.-re.Igy mint egy anyatigris küzdöttem és nyomtam minden erömet beleadva egy fájásban 3.-szor is.
Probáltak gátvédelmet is alkalmazni de sajnos vágni kellett(amin utolag nem is csodálkozom a fejkörfogatát nézve).Miután orvosom látta hogy nem lesz ez igy jo de a baba már majdnem kint van kétszer belémkönyökölve segitette világra a mi kis hercegünket aki még annak ellenére is hogy a nyakán volt szorosan a köldökzsinor azonnal felsirt.Orvosom utolagos elmondása szerint nem véletlen volt az sem hogy nem tudott lejjebb jönni és a szivhang is gyengült hisz a köldökzsinor visszatartotta.Fantasztikus érzés volt amikor a hasamra tették és pislogott rám a pici apro szemeivel.Azonnal hivtuk apát hogy 20 óra 20 perckor megszületett a legkisebb tronörökös 52 centi 3434grammal és 37-es fejkörfogattal.Negyed ora mulva indulhat is be hozzánk.Mondanom sem kell 10 perc mulva kint toporgott a vároban beöltözve.Mig engem varrtak amit persze egyáltalán nem éreztem a fiamban gyönyörködtem.Apa mikor bejött 2 ora hosszat együtt töltöttünk a szülöszobán.Sajnos lányomat nem engedték be.
Azért ehhez még annyit hozzátennék tavaly amikor elvesztettem a kisbabámat a 14.-ik héten ö is kisfiu volt és oktober 4.-re voltam kiirva.(fiam okt 4.-én született)Párommal hiszem azt hogy visszajött hozzánk és megvárta a számára kiirt idöpontot.Nagyon vártuk már öt!

Kép

Az EDA-ra vissztérve nem azért kértem mert féltem vagy mert gyáva vagyok.(Lányomat természetes uton szültem.)Egyszerüen adodott egy ilyen lehetöség és kiprobáltam.Nem bántam meg.Söt én ugy gondolom ha nem lett volna akkor lehet hogy a végére ugy elfogy az eröm hogy a fiamnak esélye sem lett volna ezzel a köldökzsinoros gondal megszületni amihez teljes erömre szükség volt..
Osztozom Mamy véleményében mindenki aki gyermeket hord a szive alatt ugyanolyan anya mint bárki más bárhogy is szülje meg!
Vendég

Beuka!

Gratulálok a kis trónörököshöz! Várjuk a beszámolót! :lol:

Szopi-témához:
Balázs fiamat szoptattam, ahol kérte-igény szerint, Sajnos néha el kellett vonulni, de megrökönyödő arcokat egyszer sem láttam. Hisz ő ugyanúgy éhes, ahogy bárki más lehet. Így elég sok helyre ki is tudtunk mozdulni. Ismertem anyukákat, akik csak otthon szoptattak és rohantak haza pl. a játszótérről, ha cicizni szeretett volna a már nagyobb gyerkőc. Én nem. És mivel tudjátok milyen hatású egy szopi, pl. kitörtő hiszti (ilyen is volt) ellen is jó volt
:lol:

Szóval szerintem ne hagyjuk magunkat! Sajnos még mindig sok helyen nincs pelenkázó+szopihelység (pár éve még kevesebb volt), de azért a helyzet nem reménytelen. Talán most már valamivel bababarátabb a helyzet, remélem :lol:

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Sziasztok!

Mindegyik baba gyönyörű!!! MEg sem kísérlem egyenként leírni, hogy ki miért szép, de nagyon szép minden apróság!

Lányok, ti teáztatjátok a babókat? Páran láttam, hogy igen, de nálunk:
-Ricsi NEM FOGADJA EL A CUMISÜVEGET
-azt mondta a dokink, hogy 6 hós koráig csak anyatejre van szüksége
-valahogy nekem sem tetszik a gondolat, hogy vmi cukros löttyöt itassak vele (édeskömény natúran: próbáltam, kb negyed korty ment le neki, utálja, erőltetni meg nem fogom)

Persze Anyám és Anyósom egy emberként b@sztatnak, hogy szomjaztatom a gyereket és amikor sokat sír, nekem is megfordul a fejemben, hogy lehet, h szomjas???

Help pls.

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Beuka!
Nagyon gratulálok Botond babához és minden jót kívánok!

Képzeljétek, tegnap este teljesen bevizesedtem és reggel mikor méreckedtem 2kg-val többet mutatott a mérleg!?! :shock:
Délelőtt már a cipőmet sem tudtam felvenni, ez kicsit rémisztő, de bitos az időjárás változás miatt van így!

Mindenkinek további szép napot!

Kép
gabriel79

Hoppá!
Most olvastam vissza és látom, hohy Hettinek is meg van a babója!
Nekik is nagy gratuláció!!!!!!

Kép
gabriel79

Szép napot, Lányok!! :lol:

Húúú, úgy látszik a frontok hozzák a babáinkat világra rendesen!! :D
SZÍVBŐL GRATULÁLOK CHESTINEK A GYÖNYÖRŰ KISLÁNYHOZ, HETTINEK ARTÚRKÁHOZ, BEUKÁNAK BOTOND BABÁHOZ!!!

Annyira jó érzés leírni ezeket a sorokat, főleg amióta én is újra megtapasztaltam, hogy milyen csodás érzés szerelmünk édes gyümölcsét a karjaimban tartani!! Nem lehet velük betelni!!

Tina!!
Lúdbőröztem miközben olvastam a szüléstöridet, olyan meghatóü volt amit a végén írtál, és szerintem is igaz!!

Megpróbálom megírni én is a történetünket, ráveszem magam, és nekikezdek!!

Mindenkinek KÖSZÖNÖM a dicsérő szavaka!!! :lol: :lol:

Mégegyszer sok boldogságot, és egészséget kívánok a pici babucikhoz!!

Üdv: Melódia

Kép
Kép
melódia78

Drága kincsünk, Pistike világrajötte!!!!!

Előzmények:

2006. október 14. : Végre valahára hazahoztuk a kiságyat, apa este össze is állította!!

2006. október 15.: Utolsó simítások, lefertőtlenítettem a kiságyat, feletettem a lepedőt, összekészítettema kisruhákat, amiben hazahoztuk Pistikét, és betettem az ágyikóba!! Bepakoltam a komódba, és lefényképeztem a babsarkot nektek, hogy majd megmutatom!!!
(erre nem került sor :lol: )

2006 október 16 : Egész nap pörögtem, sürögtem, forogtam, kisikáltam 3 edző cipőt a káda hajolva, apával takarítottunk, stb, és közben semmit nem sejtettem...
Este megérkezett hozzánk anyukám, őneki már mondtam, hogy olyan jó lenne, ha megszületne Pistike, mert máe kezdek nyügös lenni, pedig még csak a 38. hétbe léptem bele pont!!
Aztán este megnéztem a kedvenc játékomat a tv-ben, és kb fél 10-kor lefeküdtem aludni!!
22.15-kor kimentem a szokásos folyóügyeimet rendezni, de visszafelé elkezdett valami folydogálni... Még csodálkoztam is, hogy még mindig folyik a pisi? De az nem lehet!! :lol: :wink:
Vissza a wc-be!! törölgettem, tesztelgettem, hogy folyik-e!! Hát megállt!! Erre újból elindultam, és megint folyott...
Akkor már tudatosult bennem, hogy nem inkontinens vagyok, hanem a magzatvíz folydogál... :roll:
gyorsan bepelenkáztam magam, és befeküdtem apa mellé, gyengéden elkezdtem ébresztgetni :" Drágám, folyik a magzatvíz"!!
Hát egyből éber lett!! :lol: Próbáltam hívni a dokimat, de nem vette fel, így elkezdtünk készülődni befelé a kórházba!! Szerencsére minden össze volt készítve, így nem kellett pakolással foglalkoznom!!
Fájásom még nem volt!!
A kórházba menet bementünk még tankolni, mert persze mikor üres egy autónak a tankja??... :oops:
Kb fél 12-kor értünk be a kórházba, a szülésznő leültetett, felvette ráérősen az adataimat, ( kiváncsi lennék, hogy azokkal is így csinálja e , akik görcsök közt mennek be a kórházba? :roll: )aztán hívta az ügyeletes dokit, akitől majdnem leestem az ágyról, annyira "megnyerő volt a kinézete :roll: Aztán szerencsére kiderült, hogy a marcona külső érző szívet takar :wink: Jól megvizsgált, közölte, hogy folyik a víz (nem mondja????? :lol: ), és 1 ujjnyira vagyok nyitva!! Irány a CTG, hosszú még az éjszaka!! A CTG tökéletes volt, ífájás nuku, így bekültek az osztályra egy szobába, megkaptam az ágyamat, és lehet vajúdni az alvó kismamák között!! :cry: Hajráááá!!! Menjek vissza, ha megkezdődnek a fájások, és rendszeresnek érzem!! ÉÉÉn, aki az első gyerekét szinte fájdalom nélkül szülte, és fogalma sincs róla, hogy mi is az a szülési fájdalom!! :roll: na jó, várunk... Apát hataküldték, hogy majd úgyis értesítem, ha beindulnak az események!!
Kb 1 óra múlva 20 perces fájásaim kezdődtek!! Vártam még kb 1 órát, és visszasétáltam a szülőszobába!! Újból vizsgálat, 2 ujnyi voltam, ujabb CTG, minden oké!! Menjek vissza, várjak még, míg sűrűbb, és intezívebb lesz!! Aztán mégis modósítottak, menjek vissza 1 óra múlva, törölközővel, stb, előkészítenek!! Így hajnali 5 órakor újból a CTG-n ültem, és közben apa is befutott!! A baba alszik, közölte a szülésznő!!! :lol: Újabb vizsgálat, még mindig 2 ujjnyi, fájások kb 10 percesek voltak!! Sétálgassak, aztán előlészítenek!! Hát a sétálgatásomnak az lett az eredménye, hogy az a halovány fájásom is elmúlt, ami volt, pedig már reggel fél 6 volt!! Közben már értesítették az orvosomat is!! Megkaptam a beöntést, aztán miután megvolt az eredménye, elmentem zuhanyozni!! Mire végeztem, szóltak, hogy megjött a dokim, mehetek a szülőszobára!! Végre megnyugodtam, hogy jó kezekben vagyunk!! Kérdezte, hogy én hívtam e, mondtam, hogy igen, le volt némítva a telefonja, reggel vette észre!! Egyébként 3 napos továbbképzésen kellett volna lennie!!
Aztán felgyorsultak az események!! bekötötték az oxitocint (úgy látszik én nélküle nem bírok szülni), szóltak apának, hogy bejöhet, és elkezdődött... Ekkor volt 7 óra, hát mát ideje volt...
Közben megtörtént a szülésznők között a műszakváltás, az elgyötört éjszakás szülésznők helyett ( jelzem, egész éjszaka nagyüzem volt) kaptam egy kipihent, friss, tündéri szülésznőt, élmény volt vele, és a dokimmal szülni!!
Aztán jöttek azok a bizonyoa FÁJÁSOK, AMIT SOHA EL NEM TUDTAM KÉPZELNI, HOGY ENNYIRE FÁJHAT VALAMI!! Fájt, és haladtunk is!!
Apának folyamatosan szorongattam a kezét, próbáltam jól venni a levegőt, ami a dícséretek szerint sikerült is!! Nem kiabáltam, ahhoz se volt erőm ( nem úgy mint a szomszéd ágyon lévő kismamának 8) ), én szinte megnémultam, apa közben folyamatosan beszélt hozzám, ez olyan jó volt!! Közben nézte a CTG-n a fájásaim erösségét, amit mindig közvetített is nekem, hogy húúú ez most mekkora volt, mintha nem én éreztem volna... :lol:
Aztán egyszercsak elérkezett a kitolási szak, nyomnom kellett, amit nem is kellett már visszatartanom!!! És én nyomtam, és nyomtam, a szülésznő már látta a haját (a mi kopasznak készült babánknak,m akire apa végig azt mondta, hogy nem lezs haja, mert neki se volt :lol: )ez erőt adott, és a következő pillanatban nagy megkönnyebbülést éreztem, és 9.13-kor KICSUSSZANT a mi várva várt CSODÁNK, rögtön a hasamra tették, és még arra is volt erőm, hogy szóljak apának, hogy fényképezzen!!
Aztán elvittélk ellátni, nekem meg kezdődtek az újabb fájdalmak, de már kit érdekelt az!! A placenta töredezve jött ki, így simán ki kellet kaparni, de az volt a legkevesebb...
Aztán apa visszajött Pistikével, és 2 órát töltöttünk hármasban a szülőszobán, és csak gyönyörködtünk, gyönyörködtünk...

Hát ez volt az én szülésem története, a további napok is megérnek egy regényt, mert szép szülés után egy rémálom volt a 4 napos kórházi tartózkodásunk, de ezt majd legközelebb, de előljáróban annyit, hogy egy katasztrófa a gyermekágyas részlege a kórháznak...

Elnézést kérek a hibákért, de már nincs időm javítani, mert a trónörökös követeli anyucit!! :lol:

Üdv!! Melódia
:evil:

Kép
Kép
melódia78

Újabb gyöngyszem :lol: ismét jót röhögtem, érdemes akár az egész blogot végigolvasni:)

http://velvet.hu/poronty/2006/10/27/kerdezz_felelnek

Babanevelés: ha jó tanácsokkal tele a padlás
gyermekágy
Megérkezett, itt van, imádod. És most hogyan tovább? Hogyan szoptass? Hányszor? Igény szerint vagy ne? Felvedd, ha sír, vagy ne? Éjszaka megetesd, teáztasd, dugj a szájába cumit? Túl sokat sír! Túl sokat alszik! Kiütéses a feneke! A bóraxos krém akkor most jó vagy árt? És akkor most tényleg nem ehetsz fél évig zöldbabfőzeléket meg paprikát? Annyi megválaszolatlan kérdés tolul elborult agyadba, és nincs, aki válaszoljon! Illetve dehogy nincs, jelentkező akad bőven.

Először is már a csecsemősnővér ellát néhány (keresetlen) jótanáccsal. Ezeket vagy megfogadod, vagy nem, igény szerint. Aztán hazamész, és jön a védőnő, meg a gyerekorvos. És persze nőnemű rokonaid. Mivel sanszos, hogy még mindig nem vagy teljesen meggyőzve (bármiről is legyen szó), az első szabad ötpercedben irány az internet. Na és ha eddig nem, ott aztán teljes káosz fogad.

Eltelik egy pár nap, mire rájössz, a sok vélemény nagyjából két térfélre rendeződik. Van a régi iskola, az oldschoolok, akik egybehangzóan állítják, hogy igenis három óránként kell szoptatni, de csak nappal, éjjel igyon a gyerek teát. Ha nincs elég tej, akkor tápszer, jó az is. Ha bőg, hát bőg, majd elhallgat, úgyis a saját szobájában van (nem az ágyadban!), ne zavartasd magad. Egy pár hónapos korában már kaphat egy kis gyümölcsöt, kenyérhéjat, tejbegrízt. Sózz és cukrozz, és a bébikomp egyáltalán nem árt, mert jól elvan benne a gyerek.

Ebbe a táborba tartozik az anyád, az anyósod, az orvosok és a védőnők nagy része, meg Klári néni a közértből. Az ő egyetlen és legnagyobb fegyvertényük: te is felnőttél valahogy, nem? A borderline személyiséged vagy a lisztérzékenységed nyilvánvalóan máshonnan ered.

A másik kompánia egy fokkal szimpatikusabb, legalábbis elveiket tekintve. Én otthonszülőknek hívom őket, persze teljesen indokolatlanul, mert nagy részük egyáltalán nem otthon szül, de az én fejemben valahogy összemosódnak.

Vissza a természethez: igény szerinti szoptatás, legalább 3-4 évig, ha probléma van, csak próbálkozz, de ne használj segédeszközt. Soha ne adj a gyerek szájába cumit vagy cumisüveget, vedd fel, ha sír, aludjon veled, vagy a közeledben, ésatöbbi. Ez a társaság fiatalabb, a már szült anyukák, dúlák, és normálisabb védőnők alkotják. Élőben kevesebb van belőlük, bezzeg az interneten! Ott abszolút átvették a hatalmat, harsányak, agresszívek, és a nagy segíteni akarás közben a sárba tipornak, ha valamit nem úgy csinálsz, ahogy ők.

Gyorsan rájöttem, hogy ha nem akarok megőrülni, a legjobb, ha magamra hallgatok. Valami úgyis lesz, maximum nem sikerül azonnal. Például abszolút pro cumi vagyok. Arról ugyan még nem tudok beszámolni, hogy hogy fogom Samut leszoktatni róla, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz olyan nehéz, mint Andriskáéknak, akik rengeteg értékes órát vesztettek életükből azzal, hogy kisujjukat Danika szájában tartották.

Vagy ott a szoptatás. Az én bal mellbimbóm speciel az első hat hétben úgy nézett ki, mint Juscsenko arca a mérgezés után. A La Leche Ligától a szoptatási tanácsadóig mindenki azt mondja, hogy tűrni kell, ne használj semmi mást. Hát én nem bírtam tovább, és egy hétig bimbóvédővel szoptattam, ami persze tiltólistán van, és konkrétan ez mentette meg a mellem életét. Lehet hogy már nem is szoptatnék, ha még mindig úgy fájna.

Persze tudom, hogy azért mindenki mond hasznos dolgokat is, meg a LLL azért tök jó, hogy van, de szerintem meg kell találni az átmenetet az oldschoolság meg az otthonszülő hippik között, azt, ahogy neked meg a babádnak jó, és nem kell törődni semmi mással. De persze az se baj, ha neked azok a tanácsok jönnek be. Csak ne érezd szarul magad senki miatt, az a lényeg.

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

MA GERGŐ SEMMIT, DE SEMMIT NEM ALUDT...Kissé kivagyunk a fronttól.
ti tudtok aludni???

Beuka, gratula a babához!!!!drukkoltunk nagyon, ügyesek vagytok!

Ákata, hol az a turis hely? nagyon felcsigáztál, mert kifogytunk a ruhákból, és a legtöbb üzletben csak plüssrugit lehet kapni, de én azt lakásban nem adom rá gergőre, mert megsül.
De jó, hogy tudtál aludni, ügyes vagy! na és a lányok is, hogy hagytak!
a kajahullámvölgy rendeződni fog, lehet, hogy a fronttól nyűgösek ők is. Tartsatok ki!!

Bettus, az a 150 ml picit soknak tűnik...próbálj meg felhívni egy szopt. tanácsadót, valószínüleg tud segíteni.

Tina, nagyon szép és megható a szül. törid! Eda vagy sem, tökmindegy, ezt már régebben kiveséztük, itt mindenki egyenértékű, TELJES RANGÚ ANYA. Én is kértem végül edát, de aztán nem kaptam, adokim szerint nem volt rá szükség. ettől viszont egyáltalán nem érzem magam hősiesebbnek, vagy ilyesmi. szültem és kész (és itt az is lényegtelen, hogy csaszi, vagy spontán,a végeredmény a lényeg!!!)

Krisszi, csak magadra hallgass! elég az anyatej, tök jól csinálod, Ricsi szépen gyarapodik, az előtej pedig elsőrangú szomjoltó!!! Ha sírdogál, tedd mellre, ha csak szomjas, akkor pár perc után abbahagyja a szopit.
A sztori szuper, a Juscsenkós hasonlatón visítottam... :D :D

Melódia, neked is nagyon szép a szül. törid! kíváncsi vagyok a gyerekágyas részre..de szerencsésen otthon vagytok, ez a lényeg!

Megyek, mert gergő változatlanul nem alszik, de fáradhatatlanul szirénázik... :( :(

Puszi: Angel
Vendég

Csak egy gyors bejelentkezés:

AZ ÉN LUSTA LIZA LÁNYOM AZ IMÉNT 180-AT SZOPOTT!!!

Ez a világ 8. csodája... :lol: :lol: :lol:

ákata2

Ákata:
Az aztán szép emberes adag.. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Csak a ma írtakra reagálnék...

Krisszi!
Én nem adok teát, csak kamillát próbáltam kakiügyből kifolyólag (nulla hatással, úgyhogy erről is ennyit :wink: ), de azt is csak kiskanállal. Visszagondolva, Marcival 6,5 hónaposan voltam kórházban és Ő akkor szinte csak anyatejen élt és addig (utána sem tudom,hogy meddig) nem kapott semmi plusz folyadékot, pedig akkor forró július volt. A tej mellett nincs abszolúte szükség plusz folyadékra. Anyukám is jött ezzel (csak szépen), de hogy látta, én nem vagyok vevő rá, elfogadta, hogy ma már mások a "szokások".
A blogot majd lyukas óráimban :shock: elolvasom :wink: (A mellbimbós-Juscsenkós hasonlatot elkaptam :lol: )

Melódia!
Születéstörténet :D Sajnálom, hogy a benntöltött napok nem voltak olyan kellemesek.

Liza!
Így tovább!!! Ügyes vagy Te, csak eddig nagyon-nagyon titkoltad :wink: Puszi Neked és Lilinek, na meg Anyának!

AngelKriszti!
Látom Nálatok is beütött a front :evil: Nekünk napközben volt alvás, viszont éjjel csak sivítás, sőt még szopizni sem akart :shock: , már bőgtem Vele együtt. Végül magam mellé fektettem és valahogy cicin végül bealudt.
Látom, Juscsenko Neked is bejött :lol:

Beuka!
Gratulálok Botondhoz! :D Sok boldogságot és még annál is több tejcsit!

Lenne egy kérdésem (bár AngelKriszti már előre válaszolt), hogy volt-e másnál is bömbi tegnap napközben vagy este. Nálunk a nappal még okés volt, viszont az este, meg az altatás katasztrófa. Vele aludtam végül, mert máshogy képtelenség volt elaltatni. Cicizni abszolúte nem akart (még a lefejt sem kellett kanálból, pedig igazán délután 3-kor evett, meg 1-2 nyamnyogás volt még, de az esti fürcsi után fél 9-kor csak sivított. Sajna még tejem sem volt sok, köszönhetően "kedves" anyós-após páros újabb sz@rkavarásának. Benikét végül nagynehezen cicire csalogattam és mellettem aludt el, hajnal fél 3-kor csempésztem vissza az ágyába. Én a szélre gondolok, de kíváncsi vagyok, hogy hányan jártatok így.

Mindenkinek szép napot!
Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok, Lányok,

Tina,
Marvin egy édes hajasbaba... :D Köszönöm az elismerést, de őszintén szólva olyan mind1, hogy 1 vagy 2 bébi üvölt órákon át... A nehezítés csak annyi, hogy néha felváltva üvöltenek :wink:
Liza 180-as adagja sajna nem ismétlődött, de sejtem már, miért - tegnap mind2 mellem csak az övé volt, Lili üvegből evett. Ma reggel 1-1 mell jutott nekik, mind2t szoptattam. És a jobb mellemben kevesebb a tej - Liza ezért ha akart volna, se tudott volna többet szopni 80-nál (ráfejtem, és alig tudtam kipréselni valamit... :cry:). Lehet, visszatérek a váltva szoptatáshoz.

Angel,
részvétem... Nálunk is hüppögős volt az este, szerencsétlenek kínjukban már a cumit is efogadták (megfigyeltem: ez csak este fordul elő), de nem használt (a babakocsis ringatás sem). Most persze alszanak ezerrel.

Babaruhás bolt: nem felejtettem el, anyukám ma jön haza egy többnapos kirándulásról, este beszélünk, akkor kikérdezem a paraméterek felől. A lányoknak rengeteg vékony pamutrugdalózót hozott onnan, nagyon szeretjük.

Krisszi, Bettus,
én nem teáztatok, őszintén szólva feleslegesnek tartom - a tej a szomjukat is oltja. Lehet, Kitti azért eszik kevesebb tejet, mert a tea 1. édesebb (már ha cukrozod), mint a tej, és a babák nagyon szeretik az édeset, 2. könnyebb meginni, mert hígabb - pláne, ha üvegből adod. Sima babavízzel (édesítés nélkül) próbálkoztál már?

Krisszi, minden anyának megvan a maga Mekkája - az enyémnek a nem-öltözteted-őket-elég-melegen (másfél hete, az egyetlen esős napon azzal példálózitt, hogy ahány babát csak lát, téli anorákban van - hrrr!), a tiednek, úgy látszik, a teáztatás a heppje. Én is őrjöngök az ilyeneken, feleslegesen - az anyák nem változnak, igaz, a leányaik sem :wink: (Zárójeles: mindazonáltal most mosom az anorákokat, meg elővettem a sálakat-kesztyűket is, az ordenáré szél miatt :()
Tetszett a belinkelt szöveg :lol: Egyetértünk :lol: :lol:

Melódia,
nem tudom, gratuláltam-e már a babához, mindenesetre most (még egyszer?) megteszem :D Szépek vagytok!

Gabriel,
ennyi idős terhesen már "bátran" vizesedhetsz, de azért egy vérnyomásmérés talán nem ártana...

Jadey, Rönci,
mi van veletek? Rönci, csak nem?! :lol:
Jadey, tegnap kipróbáltuk rugdalózó helyett a pamut hálózsákot (egyszer írtunk erről, emléxel?) - hát... Lili egyfolytában lerúgta a takarót magáról. Még egy estét megreszkírozok. (A zsákok egyébként vékonyak, kell rá a takaró.)

Jaj, Lányok, ez az ocsmány szél... Én már azt hittem, enyhe nyarunk lesz idén télen, erre most olyan hideg van kint, hogy a kutyák is bekéredzkedtek öt perc után :cry: Nemcsak a lányok téli ruháit, de a bőrkabátomat is előszedtem :cry:

Délután megyünk oltásra, lehet, nem jövök ma már, ha a lányok nagyon nyűgösek lesznek...

ákata2

Melinda,
Liza köszöni a puszit, csakúgy, mint Lilike és Anya :lol: :wink: Továbbá puszit küldünk Marcinak, Beninek és Anyukájuknak, remélve, hogy ma jobb éjszakájuk lesz...
A lányok is elég zizik voltak este, és én még annál is jobban (a széltől). Leszámítva egyébként Liza emberes adagját (ahogy Tina írta :D), a lányok se remekeltek evés-fronton, pedig Lili egy csepp zabagép (anyukájától örökölte). Utóbbi gyermekem a héten 320 grammot hízott, míg nyammogó, ám kövérebb nővére 140-et... Egy hónapja még fordított volt a helyzet, úgy látszik, más-más ütemben fejlődnek. Lényeg, hogy valamennyi hízás azért legyen...
Kamillatea: sztem felejtsd el, nekünk se jött be. Doktorbácsi kevertetett egy lötyit, azt kapták két napig, és azóta jó a helyzet, két-három naponta van termés. Ja, zöldborsó: mindössze annyi hatása lett, hogy a csajok végre termeltek egy-egy nagyot! Úgyhogy meg fogom próbálni a pürésített sárgaborsót is (mármint nálam). Babot persze nem...

Megyek, Lili éhes...

Puszi nektek! Kata

ákata2

Sziasztok megint!

Megjött a Foodexpress-es kajám :D Hurrá!!!

Kata!
Látom, Ti is szenvedtetek tegnap :( Undorító tényleg a szél :evil: Viszont az a röhej, hogy múlt héten még egy szál pulóverben járkáltunk meg 20+ fok volt, a hétre meg már hózáporokat mond! :shock: Meg kell bolondulni, nem csoda, hogy a Babák is ezt teszik...
Drukkolok, hogy a Lányok hősként viseljék az oltást és ne legyen semmi utóhatás. Nálunk szerencsére nem volt. Ez ugye még a 2 hós, a kül. csúszások miatt. Nem vagytok semmiről lemaradva :wink:
Babaruhásra én is kíváncsi vagyok. Beni Marci ruháit örökli, de mivel Marci decemberi, így a nyári hónapok során szinte csak napozói, bodyjai voltak, így Benire pótolnom kell a ruhatárat...
Köszönjük mi is a puszit! :D A kamilla tényleg felejtős nálunk. A dokinénire rákérdeztem, hogy mit tegyek, de ő kúpot mondott :roll: , ami számomra rosszabb megoldás, mint a hőmérő. Ő direkte nem akart olyat adni, ami az emésztésére hat. Hát ez van! Egyébként az érdi dokinénkkel sokkal jobban meg voltam elégedve...

Bunny!
Végül lett tegnap kakink 5 nap után! :D Nem a masszír hatása, de azért ahogy kakilt kicsit, utána is masszíroztam és akkor jött még :D Csoda boldog voltam!

Hetti!
Gratulálok Artúrhoz!!! Sok tejcsit!!! Legyetek boldogok! :D

Angelkriszti!
Könnycsatorna-átmosás :( , biztos szörnyű lehetett. Drukkolok, hogy most már minden rendben legyen!!!

Krisszi!
Édes Ricsi! Marcinak is nagyon tetszett: itt babázik és integet Neki, ja és Neked azt hajtogatja, hogy NÉNI-NÉNI! :lol:

Nózi!
Marcinak kicsit sötétebb volt a szeme kisebb korában, de tényleg gyönyörű és látnád élőben :wink: ! Világít a kis arcából. EGyébként Beninek is nagyon szép, egyenlőre sötétkék szeme van. Nem tudom, kitől örökölték, mert mindkettőnknek vegyes zöldes-kékes-barnás szemünk van, semmi extra.
Hajrá Neked is a tejcsihez!!! Sajna nekem is megcsappant, ahogy előbb írtam, após-anyósnak köszönhetően. De talán ma már jobb, de nem kaibálok el semmit.

Orsi!
Hú, Te is finiselsz már! Otthon lesz a szülés most már tuti?

Bettus!
Én úgy gondolom, hogy a tea azért kell Neki és azért csúszik jobban, mert az üvegből sokkal könnyebben jön és nem kell úgy megdolgoznia érte, mint a tejcsiért. A pociját viszont eltelíti (pláne, ha ilyen sokat iszik) és tejcsit nem kér, ami a Te tejhozamodnak nem tesz majd jót. Épp előbb írtam Krisszinek, hogy a tejcsi dosztig elég a babáknak. Ha meg a pocifájásra adsz Neki, akkor nem kell belőle sok, 10-20 ml is elegendő.

Tina!
Nagyon édes Marvin a bozontos hajával :D (Ő is nagyon tetszik Marcinak! :wink: )
Köszönjük, hogy megosztottad velünk Marvin születését. Amit pedig az elvesztett Babátokról írtál, nagyon megható volt.
Tényleg egyre jobban hasonlítanak egymásra a Fiacskáim.

Mennem kell, mert Beni aludt közel 2 órát, ami nálunk a délelőttöt tekintve nagy teljesítmény!!! Félek, hogy lesz ennek még böjtje, bár lehet, hogy a tegnapi estét piheni ki.

Puszi mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Angelkriszti

nekünk is váladékos a szemünk, de azt mondta az orvos, hogy kamillázgassam, mert ezt kinőheti. Nektek miért kellet átmosni... Help ez ügyben tanácstalan vagyok....

Krisszi

ne teáztasd, asszem angel79 írta, az előtej a legjobb szomjoltó.. nem kell tea.

Gratula az új babákhoz

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok,

Irtó hideg lett :cry: :cry: lefagyott a kezem a ami séta alatt. és hétvégére már havat monadnak! :shock: Még a héten visszamegyek a h and m-be megvenni azt a cuki overállt :lol:
A Brendonban voltunk, nétzünk overállt, potom 16 ezerért már lehet is kapni :shock:

Krisszi,

jó a linked :lol: Az otthonszülős hippiben azért magamra ismertem :oops: 8) De csak részben :P az otthonszülés, meg a hippi azért stimm :lol:
teáztatás: az én Petim csak anyatejet kap. Eszembe sem jutott, hogy mást is adjak neki :roll: amikor néhe megkérdezik tőlem, hogy mit eszik a gyere, akkor rávágom, hogy abáltszalonnát pörkölttel :lol:
anyatejes agy: képzeld, úgy örültem, hogy megjött a Kismama mgazinom. már napok óta lestem a postaládát. Régen a Cosmopolitant vártam igy :roll: :lol: nagy a változás :lol:

front és szél: nálunk nincs hatása a frontoknak, igaz, Peti a szülétésekor sem reagált se hidegfrontra, se melegre, se teliholdra :lol: Rokonoknál voltunk, Peti kézről kézre járt, mondtam is, hogy lehet sorszámot húzni :lol: És Petike végig vigyorgott meg sikongatott, aztán amikor már nem tudta feldolgozni a túl sok ingert, "önvédelmi alvásba" merült :wink: Nem zavarta az irtó hangzavar, aludt mint a bunda, anyám kezében. És este is egy tündér volt, nagyon magyarázott az apjának pancsi közben.
ezek után már nem is zavart, hogy kettőtől megint óránként kelt :? Na, mindegy, talán majd ma este jobb lesz.

Ja, és a szita agyammal majd elfelejtettem:

Nagyon sok boldogságot minden ujdonsült maminak és a babáiknak!!! :lol:

Kata
sz_kata

...nincs sok időm, de szívből gratulálok az új babákna és mamáknak!!!!

Bunny!

Mi a szemébe is egy-egy csepp anyatejet raktunk, ha váladékos és egy-két alkalom után teljesen elmúlt... Nyugi, nem én találtam ki!! :lol: :lol: A barátnőim is így csinálják, és azért jobb mint a valódi kamilla, mert az apró kis virágdarabkák néha még nagyobb galibát okoznak... Tudod, azokra aszálacskákra gondolok, amit képtelenség leszűrni...

Sz_Kata!

Nálunk a párom üríti a postaládát és mindig a legszélesebb mosolyával adja át a Kismama magazint, mert tudja, hogy azért jutalom jár! :wink: :lol:

Jut eszembe, jutalom: lenne egy buta kérdésem... szerintem az én gyermekágyi folyásom soha nem fog elmúlni..., ezért kérdezem, hogy 6hét után menjek vissza a dokihoz, vagy ha teljesen elmúlt?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Jó régóta nem írtam, mert a múlt héten a hólyaghurut totál kikészített, a végén már 2 napig volt egyfolytában negyven fokos lázam, szegény anyukám rohangált a nőgyógyászhoz, mert én mozdulni sem tudtam, maradt az antibogyó és negyven fokos lázzal is szoptattam a szülésznéni tanácsára..Ez nem a saját nőgyógyim volt, rá rettenetesen berágtam, de most nem részletezem a sztorit. A léngyeg, hogy még a 6 hetes kontrollra sem fogok visszamenni. Néha még érzem, hogy valami van ott lenn, de most, hogy az antibigyót kivégeztem, tőzegáfonya kapszulát szedek, remélem nem fog visszatérni a hurut, mert nem kedvelem ezt a hátbavágott feelinget.

Olvasgattam vissza, de írni nem volt időm és a képeket sem tudtam leszedni, láttam Rolex kérdezte, hogy hol van a fórumbabás oldal, hát remélem egyszer lesz időm frissíteni :) :)
Most pár válasz, amiket lejegyzeteltem és el tudom olvasni, ez már tényleg a vég, hogy a saját írásomat sem tudom elolvasni. :)

Angel, hemangioma: nálunk a családban két unokatesómnak és nekem is volt, anyai ágon, az uncsitesóimnak felszívódott, nekem nem, 9 hónapos koromban szedték le, jól megmaradt a helye, de legalább lehetett kábítani a fiúkat, hogy megharapott a tigris az állatkertben, amikor meg akartam simogatni! Na csak viccelek, biztos, hogy nektek is fel fog szívódni, nagyon gyakori állítólag és általában felszívódik. Örülök, hogy túl vagytok az átmosás ügyön.

Hettie, Chestie, Melódia és Beuka, nagy nagy gratula nektek a babákhoz!! Imádom a képeket az összes fórumbébiról!! Iza, bazi szép képeket csináltál! Látszik, hogy profi! :)

Krisszi, Ricsi cuki nagyon, Andris is rajtam alszik el legszívesebben, de annyira imádom szaglászni a hajacskáját meg érezni, ahogy szuszog, hogy nincs erőm elvenni tőle ezt az örömöt.. Mondják is, hogy amikor majd bökni fog a szakálla mit csinálok.. :) A wiwen milyen név alatt vagy?

Olvastam a Suttogós vitát, nekem nagyon sokat adott ez a könyv, marketingszag ide, vagy oda.. Nyilván az ember néhány hét után már belejön a dolgokba és könnyen kritizál, már én is sok mindent másképp látok, mint az elején, de mindenestre nekem sokat segített. Valaki írta, hogy már berendelte a második és a harmadik részt is, én szívesen átveszem, mert kiváncsi vagyok rá. (mármint megveszem, ha segítek vele).

Gabriel, remélem már csak rossz emlék a baleset, nagyon örülök, hogy nem lett baj!

Bujka, drukkoltam, hogy a szopi krízis elmúljon és el is múlt, aztán jött a kakikrízis! Remélem már az is jobb!

Pár infó, amiket most hallottam és eddig nem tudtam (mert persze mindenki tanácsot ad a tejtermelés fokozására): Nem szabad együtt nyomni a homeos bogyót és a Laktoherbet, mert állítólag ellentétes hatást fejt ki.
Az Avent Isis mellszívóból érdemes kivenni a masszázspárnát, mert hatékonyabban szív anélkül.
Szívás közben masszírozni kell a mell alsó részét, ahogy tartja az ember.

Na, most eldugulok, megyek mert annyira szörcsög ez a kis tündér virágszál és mennem kell a tejért is lassan.

Puszi midenkinek, teszek fel pár képet!
Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
siba

Bali78

nagyon profik a képek. Apa fotós??

KépKép
KépKép
bunny75

Nem, közgazdász! de a Sibáé lehet... :wink: :lol: :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Siba:
Nagyon édi ez a fiú,jók a képek!!
Neked jobbulást,jól kikaptad ezt a felfázást!

Ákata:
Köszi,velem még minden ok.Ma voltam dokibánál,zárt a méhszáj.szép a lepény.kb 2800 gr a kis Míra.
Jadeyék is jól vannak,csak szerintem Bencus is érzi a frontot,ma és tegnap sokat sírt.

Hettie,Beuka:
Gratulálok,ti is mamik lettetek!!Aztán kérjük a beszámolót!!

Íme egy kép Jadey Bencusáról.Ez neki is meglepi,tegnap készült náluk!

Kép

KépKép
rönci

Sziasztok!

Gabriel 79!
Ne aggódj a vizesedés miatt. Nekem 38-as a lábam és most 40-es cipőben járok, és kb. 6 kg-val többet híztam, mint az előző várandósságom alatt.
:roll: Először megrökönyödtem, hogy egy cipőmbe se fér a lábam, de hát mit lehet tenni? :)

Bunny75!
Minket anno a doki néni rögtön küldött volna be erre a könnycsatorna izére. De mivel elmúlt egy idő után, a kórházban azt mondták, ne menjünk. Szerintem várjatok vele, lehet, hogy elég a kamilla tea vagy egy kis anyatejcsi.

Melinda!
Hát, igen, elvileg 3 napom van még... :shock:
És itthon tervezzük világra hozni ezt a kis tökös legényt. :)

Melódia!
Gratula a babához!!!

Orsi

osoa75

Orsi,

sokat gondolok ám rátok!
sikerült elkészülni a lakással? végül hogy döntöttetek, a nagyfiad otthon lesz a nagy napon?

kata
sz_kata

Siba,

nagyon rossz lehetett neked :cry:
de a kis lurkód egyszerűen gyönyörű. :lol: :lol:
ésa képek...tényleg ebből kellene megélnetek :wink: :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Időm sajnos megint nincs olvasgatni...:(

Gratulálok minden újdonsült anyukának! Sok boldogságot, jó egészséget, sok tejet kívánok!!!

A feltett képek egyől egyig jók, szépek a babák.

Írtam pár napja, hogy Kata nem eszik, ahogy kell, nagyon ronda, nyákos zöld kakival párosítva. 3 nap alig evés után, vasárnap már annyit evett, amennyi az "előírás", és ma is jól evett eddig. Kihívtam a dokinénit, székletvizsgálatra már el is küldtem a kakit. Kaptunk C vitamint, meg gyógyszert. A folyadékvesztés végett forralt vizet adhatok neki kis cukorral. Tudom felesleges energiabevitel, de tea helyett ezt ajánlotta. 1liter forralt víz + kis kanál cukor. 2 szopi között 10-20ml-vel megkínálom. Súlya rendben, mondjuk kevesebbet hízott a múlt héten, 120g-ot, de legalább hízott még ilyen bélfertőzés mellett is. Na ez van, megyek mellé figyelem hogy van. DE a lényeg, hogy nem lázas, jókedélyű, nem sír, alszik ahogyan kell. Meg nem mondaná senki, hogy van vmi baja, remélem hamar produkál sárga kakit. :) Tegnap 5x, ma 2x öltöztettem át, mert a kakija hígabb és kifolyik. (bocs)

Ja ma reggel meglepődve láttam reggel a Wc-ben: úgy néz ki megjött, Kata 7 hetes, naponta kb. 10-szer szopik. :shock:

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Lányok, ne haragudjatok, de képtelen vagyok visszaolvasni, csak átfutottam ezt az oldalt, a képek csodálatosak, minden babóca gyönyörűséges, gratulálok minenkinek! Szüléstöriket sem olvastam még, de pótolni fogom!
Egyszerűen semmi energiám, leginkább agyilag.
Képzeljétek, Gesztivel tegnap este 11-kor be kellett mennünk az ügyeletre a Madarász utcába, olyan hasgörcsei voltak, és fel volt nagyon puffadva. Délután kezdődtek a bajok, aztán este 6-7 óra felé kezdett tetőzni, megállás nélkül visított, vörös volt meg lila, megfeszítette magát, és szinte önkívületben volt. Jöttek a kis pukik, de nem eléggé. Iszonyúan megijedtünk!
Először hívtam a védőnő által megadott Bethesda utcai kórház ügyeletét, ahol kb. 10 percig foglalt volt, és 1 db telefonszám van. Aztán egy nő felvette, bőgéstől elfullat hangon elmondtam neki gyorsan hogy mi van, erre közölte hogy tartsam egy kicsit mert vonalban van. Aztán szép komótosan még beszélgetett egy kicsit a másik telefonon, (igaz hogy az úton levő dokival beszélt de akkoris), és végül visszajött. Aztán azt mondta hogy szélcsövezzem meg, mondtam hogy az nincs itthon, akkor hőmérőzzem, mondtam hogy már túl vagyunk rajta és nem segített semmit, erre közölte hogy akkor vigyük be a Madarász utcai sebészeti ügyeletre mert ott van ultrahang, ugyanis lehet hogy bélcsavarodása van ami a 2 hónapos babáknál előrordul. Majdnem kiejtettem a telefont a kezemből, tiszta kómás lettem, hogy az mit jelent, mivel jár? De már nem is nagyon emlékszem mit mondott. Párom már készülődött és rohantunk mint az őrült, szegény Geszti épp abbahagyta a sírást pár percre, öltöztettem a kis izzadt testét, ráadásul az a hülye hideg szél is tegnap jött. Szóval rohanás, Hungária krt-on kb. 120-al hajtott a párom... tőle nem megszokott módon szlalomozott az autók között, még jó hogy nem volt nagy forgalom. Hamar oda is értünk. Ott az ügyeleten, hihetetlen de mint hétfőn délelőtt a rendelőben, úgy ült a tömeg. Majdnem sírva fakadtam mikor megláttam mennyien vannak. Aztán szóltam egy nővérnek, meg még egynek, hogy a kislányom rosszul van, végül hálistennek egész hamar bejutottunk, gondolom látták milyen állapotban vagyok... (kócos haj, kisírt szem, slamposan felkapkodott ruhák... :oops: de ilyenkor ki foglalkozik ezzel???)
Szóval bementünk, ahol egy nővérnek újból elmondtam, kérdezte mit ettem, mondtam hogy semmi különöset (húsleves, rántott hús, szokásos vasárnapi kaja), aztán jött a doki és közölte hogy semmiféle szélcső nem lesz, mert ilyen pici babánál nem lehet (???!!!) és iszonyatosan megnyomkodta Geszti hasát, szegény üvöltött rendesen, de jöttek is a pukik. Mondta hogy csak ezt tudjuk csinálni és menjek másnap a védőnőhöz. Bélcsavarodástól nem kell tartani, csak akkor ha NEM JÖN a puki. Persze meg sem ultrahangozták. Aztán hazajöttünk, és szerencsére már jobb lett a helyzet, Geszti bealudt az autóban, aztán itthon evett, utána ismét elaludt olyan éjfél körül, reggel 6-ig. Ma már jobb a helyzet hálistennek!
Délelőtt felhívtam a védőnőt, kérni akartam hogy jöjjön ki, mutassa meg a hasmasszázst, erre tudjátok mit mondott ez a s..gg?????? HOGY Ő NEM ÉRT EHHEZ!!! Kérdezzek egy olyat aki végzett babamasszázs tanfolyamot!!!! És hogy mutassam meg a dokinak!!!! Hát nóóóóóórmális, milyen védőnő ez???? ISZONYATOSAN FEL VAGYOK HÁBORODVA! Kérdeztem, hogy ha puffadt a hasa akkor mit csináljak? Erre közölte, hogy "anyuka ezt ki kell böjtölni majd kinövi" - :evil: :evil: :evil:
Végül délelőtt kijött a doki (kértem hogy jöjjön), ő is megnézte, semmi szervi eltérés nincs, "egyszerűen csak gázos" - hát köszi, aztán mondta hogy igenis vegyek szélcsövet mert segít.
Lányok, mi a tapasztalat? Miért mondta az ügyeletes hogy nem lehet szélcsövezni mert az vastag és nem fér bele a popsijába??? Nem értem. Mindenesetre most megyünk nemsokára a gyógyszertárba és veszek szélcsövet.
Igyekszem még jönni, most megyek mert Geszti megébredt, és tényleg ne haragudjatok hogy nem írok most senkinek, de totál kivagyok, idegileg és fizikailag is, alig aludtam valamit, zúg a fejem, tiszta zizi vagyok.

Kép
mamy

Lányok,
csak egy gyors helyzetjelentés:

túl vagyunk így 3 hónaposan a 2 hós oltáson, mindkét lány hős volt!

És ami a legszebb: Liza a mostani súlya alapján olyan, mintha 3 kilóval született volna (2,10 volt), Lilike pedig 2,80-nal (1,84 helyett). Ezt a súlygörbék alapján mondta a védőnő, uis ma volt a 3 hós mérés is.

Most robogok, jön a vigaszszopi (időben is vagyunk pont...)

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Bocsi, csak Krisszihez írok, ill. kérek!

Krisszi!
Meg van még az iwiw-es meghívód? Ha igen, akkor a Párom igényt tartana rá. szlonkai.gaborkukacinvitel.hu

Előre is köszönöm: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Mamy - :cry: sajnálom ami veletek történt, de lényeg, hogy már minden rendben van! Szélcső nálunk bevált, néhányszor használtuk csak, azóta is tud rendesen pukizni, kakizni - tehát a csövezés nem zavart be nála. A kisebbik keresztmetszetű végét helyeztem be a popójába másfél-két centire. Jött is rendesen a puki és a kaki. Eléggé megkönnyebült utána.
védőnő :evil: (az meg ki? Úgy értem mi nem is ismertjük - uis. csak egyszer volt kint nálunk.)

Szerencsére nem lett baj!
nózi

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:20-kor.
Vendég

Sziasztok,

Nem tűntünk el, csak nem volt sok időm géphez ülni, amikor meg leltt volna időm, akkor "elájultam", Tibi és Jade meg is örökítette és lefényképeztek nyizozz szájjal.. :roll:

Először is GRATULÁLUNK Chestinek, Beukának és Hettienek. Szuperügyik vagytok!!!

Mamy: Nagyon megijedtem, amikor elolvastam az első pár sort... Aztán egy kicsit megnyugodtam, ahogy végigolvastam..

Krisszi: Gyönyörűséges Ricsike!!! Mindig lenyűgöz a csodás szemecskéivel :roll:
Te is nagyon szép vagy! És vékony!!!

Melódia: Szép volt a szüléstörid,köszike. Annyiraszép vagy azon a képen, hogy csak na! Jól állt neked a szülés :lol: Meg a baba is nagyon szép, az apukán pedig látszik, hogy milyen büszke a fiára!!!

Tina: Szüléstörit Neked is köszi, Marvinnak irigylésre méltó hajkoronája van :D Megnéztem a lányod weboldalát, böszke lehetsz rá, hogy milyen ügyes. És lerí róla, hogy odavan a tesójáért!!! :wink:

Bunny: Én is megijedtem anno... Izgultunk értetek és örülünk, hogy minden okés! Szépek vagytok és szépen fejlődtök. Gyere sűrűbben Te is !

CsengőÉ Tényleg nem vagy már?? Hiányzol!!!

Chesty: Tisztára olyan Lencsilány, mint egy játékbaba, olyan szép bőre van, jaj, én is ilyet szeretnék :lol: És azok a szemek!!! A Ti szüléstöritek se volt semmi, ügyes voltál!!!

Ékata: Remélem a lányok nem lesznek nagyon nyűgik az oltástól, puszi nekik!!! Hálózsék, persze, hogy emlékszem!!! Nekünk is bevált, a takarót csak nappal használom, és állandóan ellenőrzöm...

Szkata: Édik a képek, én megtaláltam Petit a kirándulóson. Lehet valamit nyerni, ha beküldöm a választ? :lol:
Amúgy még mindig nagy a hasonlóság..

Rönci:Tényleg meglepődtem, de nagyon örültem ám neki. Meg annak is, hogy itt voltatok!!! Bencus ma már egy kicsit nyugisabb volt. Voltunk sétálni is, azt végigaludta, 8 fok volt, úgyhogy jól bebugyoláltam..

Angel: Szegénykéim... Nem lehetett semmi ez az átmosás... Bencusnak is hetek óta trutyis a szeme, hol kevésbé, hol jobban, ma már csepentettem bele anyatejet, meglátjuk. REmélem haSZnál.

Siba: Remélem jobban vagy. Már hiányoztál! A képek ismét nagggyon profik lettek!!! Andris gyönyörű, igazi kis pasi, főleg abban az ingecskében! Mi is kaptunk hasonlót Rönciéktől, már alig várom, hogy ráadjam... :wink:

Bujka: hogy van a lábujjad??? Cukik a fiúcskák, szerintem is nagyon hasonlítanak egymásra!!!

KépKép
Kép
jadey

Simigabi: Már régen hallottunk rólatok: Tündéri ez a tesóskép, édesek, ahogy mindketten mosolyognak rajta! Remélem, hogy mi is hamarosan hasonló jókról számolhatunk be, klassz, hogy Veletek minden rendben.

Bencus is sokat szenved a pocifájástól, én sokszor vele sírok, amikor már mindent megpróbáltam és semmi sem segít.. Jade uganilyen volt, tudom, hogy elmúlik, de úgy sajnálom őket...Azért már egy kicsit rutinosabb vagyok és egy puki miatt nem hívom ki az éjszakai ügyeletet, mint anno :roll:

KépKép
Kép
jadey

Bocsi, ha valamit v. valakit kihagytam volna, nem direkt volt. Amúgy is akartam már írni, hogy néha véletlenségből nem válaszolunk egymásnak, ha észreveszi valaki, hogy válasz nélkül maradt, please emlékeztessen rá. Köszike.

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Simigabi:
Jó, hogy tudtál jönni - fiaid szépek, hasonlítanak egymásra.

Ákata:
Gratulálok a gyarapodáshoz - nagyon szép "munka" ... :lol:

Mamy:
Örülök, hogy nem lett baj Gesztivel.
Tudom, hogy nehéz, de nem kell úgy megijedni - nálunk Bendus naponta sír órákat vígasztalhatatlanul vörös fejjel.

Nekünk ma van borzalmas napunk, nagyon nyűgös a gyerek és nem hajlandó aludni. Csak a séta volt jó, de most megint csak sír ha nem lóghat a cicikén.

Ja, csajok megvolt tesóm esküvője - a polgári alatt szoptattam illetve cicin lógás volt, az egyházi alatt apuka nyugatgatta a hátsó sorban (így ő maradt le a szertartásról), de szerencsére a vacsora alatt bealudt, így azt kiélvezhettük. A buliról meg eljöttünk haza. Végülis jó volt.

Egyeteln mellékhatás, hogy Bendus utána hajnalban fékezett habzásút kakilt - szerintem az alkoholmentes sör mellékhatása lehetett.
:oops:

Rozus:
Akkor drukkolok, hogy ne csak homemade babátok legyen, de home born is!!!

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Krisszi, annyira jót röhögtem! Aztán megnéztem a linket és rájöttem, hogy honnan olyan ismerős a stílus, meg a Samu név és tényleg... osztálytársam volt a csaj, aki írta és pont a szülésem előtti napon babamuriztunk .. mindjárt írok is neki, hogy milyen kicsi a világ!
Mamy, örülök, hogy minden rendben Gesztivel, szegénykéim.... biztos, hogy nagyon meg voltatok rémülve!! :(
Andris ma 1 hónapos és olyan szép ajándékot kapott tőlem....:( kiporszívóztam a teljesen eldugult orrocskáját....Na, megyek mert tele a cickó és rí a gyerek!
Pusz:
siba

Kép
siba

Sziasztok!

Köszi szépen mindenkinek az együttérző sorokat. Hát valóban nagyon megrémültünk, nem kívánom ezt senkinek. Persze lehet, hogy valójában nem volt akkora a baj, mint hittük, de egy szülőnek minden apróság szörnyű. De hát tudjátok.
Most csak gyorsan benéztem, de már megyek is. Csak annyit akartam írni, hogy vettem szélcsövet, 858 Ft volt egy kb. 10 cm-es kis gumicső, aminek még csomagolása sincs, egy kis papírfecnibe hajtogatva adták... :shock:
Ezt ki lehet főzni? Vagy megolvad? Valahogy azért sterilizálni kéne, mielőtt a fenekébe dugom, nem?...
Fürdés előtt ki is próbáljuk.
Remélem, hogy holnap több időm lesz "magamra" itthon lesz a párom, és majd ha abajgatja Gesztit, akkor próbálok jönni.
Puszi mindenkinek!

Kép
mamy

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációt!
A szüléstörit, majd elkezdem írni, de nem lesz valami hosszú, mert gyors volt az egész.
Artúr egész nap csak alszik, csak enni ébred fel, éjszaka meg felvan, habár a ma éjszaka egész jo volt, mert most aludt szerencsére. Nekem mindig bealszik a szopi felén, így az altatással nem kell bajlódni. :)
Elég sokat kell fejnem mert mindig annyira tele vannak a melleim, hogy majd szétdurran. Nem is tudom hogy mi lenne akkor ha átaludnám az éjszakát.
Én még nem adtam neki teát, de egyenlőre nem is tervezem, mert elég neki a tej is.

Nyilvános szoptatás: én is szoptattam hazafelé a kocsiban, még akozben is, mikor apa megállt tankolni, nem igen zavart, mert ha éhes a kis drága akkor nem szívesen kínzom.

Tina, Melódia:
Köszönjük a szép szüléstöriket! Marvinnak tényleg nem semmi milyen sok a haja. :D

A képeket Artúrról itt nézhetitek meg:
http://veres.uw.hu

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Ákata és ikres szülők
MINDEN ELISMERÉSEM a 2 GYERKŐCHÖZ!!!

Tea ügy
Anyósék, meg a szüleim annyit papoltak, hogy teáztassam, mert ugye az ő idejükben az volt a divat, hát rá is fáztam:( Lehet így elapad a tejem:( :roll: De az a legnagyobb gondom hogy amit nappal szopik azt kihánnya. Azt hiszem elmegyek majd a dokihoz...
Mert este 4-kor, mikor felkelt akkor 190 grammot szopott. Azért az nem kevés nem??? De nappalra már nem annyira telített a mellem ezért (gondolom) nem jön belőle olyan gyorsan a tejcsi, így persze hogy szívesebben iszik teát. Amúgy babamosoly (édeskömény vagy kamilla) teát adok neki. Ezt még a kórházban kaptam az "anyacsomagban" vagy mi volt az. Jó dolgok voltak benne, több mint a várandós csomiban. Még babakönyv is volt benne.

Krisszi
Ne kövesd az én hibám, ne teáztasd! Nem hiszem hogy szomjas lenne. (Nekem pl. akkor is sír ha fáradt.) Tudod milyen harc lesz őt leszoktatni erről:( Nyugodtan harcolj anyósékkal, végülis a Te gyerkőcöd én gyenge voltam. Mondjuk én is tápszeres és teás voltam, valahogy csak felnőttem és lekopogom hogy semmi bajom nincs!!!
Amúgy Ricsi és Kitti között 1 nap van ha jól látom :D
Ari volt a gyöngyszem és nagyon sok igazság van benne!!

Apropó babakönyv
Ti írtok? Én vezetek minden nap írok valami kis apróságot. Olyan aranyos :lol:

Tina73Édes volt a szüléstörténeted :) A végén kirázott a hideg olyan megható volt :D

Melódia78
A szépséges szüléstörténet után, szívesen olvasnám a borzalmas kórházi élményeket is.

Mammy
Megértem a félelmedet. Nekünk is egyszer volt hogy kb. egy óráig sírt. Hívtam is a dokinőt, aztán mondta hogy tegyem hasra, nyugtassam meg stb. de ha nagyon nem nyugszik akkor irány a HeimPál. Aztán hasra fektettem és abba hagyta. De én is úgy megilyedtem, vele együtt sírtam annyira sajnáltam. AZtán azóta se sírt annyit. kop-kop

Éjszakai alvás
Mindenkinek sok-sok erőt akinek éjszakai életet él a babája. Az elején én se tudtam hogy mit csináljak vele amikor este sírt. Órákig kőröztünk a lakásba felkapcsolt lámpákkal. Aztán mondta a védőnő, hogy éjszaka csak egyen és aludjon ne éljünk vele társasági életet. 1 hét alatt megtanulta, hogy este nincs hiszti csak hami. Úgyhogy ez nálunk bevállt, így legalább tudok pihizni valamennyit.

Bujka
Köszi a jótanácsot teával kapcs.-ban, de lehet már késő visszaszoktatni. Max. holnap csak vizet teszek bele mert azt nem issza meg :lol:

Mindenkinek jó babázást. Puszi: Betti

Kép
bettus79

Sz_kata!

Hát, elkészültünk, de csak a szobákat csináltuk meg.
A szombati tanfolyami nap után úgy döntöttünk, hogy nem lesz ott a nagy srác. Talán ez még tényleg túl korai és én sem tudnám, hogy reagálnék. Meg akkor ott kellene, hogy legyen +még valaki, és asszem ez is döntő szempont.

Jó lenne azért már, ha kibújna ez a gyermek... :lol:

Orsi

osoa75

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?