Új privát üzeneted érkezett!

Beuka:

Sajnos én nemigen tudok tanácsot adni,hisz utánad járok.De szerintem ez már nem jóslófájás,napokon belül biztos ölelhetitek a babátokat!

Boróka:

Köszi,igyekszem még sokat pihenni,és köszi előre is a drukkokat,rám fér!

Bujka:

Nagyon édes Beni!Olyan cuki ahogy micimaciékat nézi a falon!
Hát egy pici és egy kicsi gyerekkel sem lehet könnyű.Elismerésem.

Angel:

Örülök,hogy csípőügyileg minden ok!Remélem nekünk is beválik a kiskád,ha mégsem veszünk másikat.

Bettus:

Megható a szüléstörid!Hamarosan én is beszámolhatok.

Bunny:

Örülök,hogy minden jól alakult,és jól vagytok.Nagy iramban növekszik Máté.Aki nem látott még kora babát annak tényleg riasztó lehet,de ők is olyan édesek.És valóban egész nagy súllyal születtetek.Jó egészséget!

KépKép
rönci

Sziasztok!

Sajnos keveset tudok jönni, mert megszaporodtak a tennivalók! :roll:

Megvolt az első CTG, és minden rendben volt.
Flóra olyan sokat mozgott és nyomkodta a hasamon lévő kütyüt, hogy egyfolytában röhögtünk rajta!Vajon ha kibújik akkor is ilyen örökmozgó lesz??? :shock:

Nagyon szépek a babák nem győzök gyönyörködni a képekben!!!

Beuka!
Nekem már kb. egy hete ilyen fájásaim vannak.Azt hittem a homeobogyóktól amit kaptam a szülésznőmtől, de tegnap megnyugtatott és azt mondta, hogy ez teljesen normális.

Rönci!

Jövőhéten már november!!!!! :lol:
Nagyon közelednek ezek az időpontok!

Piciza!
Szépek a képek!

Kép
gabriel79

Sziasztok, Lányok,

ma hajnalban bedöglött a fejőgép, rabszolgamód megkínlódtam a kézi fejővel, és alig a felét sikerült lehúznom a szokott adagnak :evil: Nemrég ettek a lányok, minden reményem zabagép Lilikémben volt, hogy kajál vagy 160-at, erre 120-nál azt mondta, jóllakott :cry: (Liza a szokott, 80-as formáját hozta...) Most fél órát kínlódtam a kézi cuccal, 30-at még sikerült lefejnem, de a mellem is kivan tőle, meg a kezem is... A gépi fejő egy áldás! Csak rámcuppantom, előveszek egy könyvet, és hipp-hopp, 300 mili már ki is csurgott (persze nem 1 mellből)...
Na megyek, keltem a férjemet, hogy vigye vissza a döglött gépet, és cserélje be egy jóra... Hajnali hétkor már hívtam a SOTE-t, hogy adjanak egy másikat...

Bunny,
mi is a koraszülöttosztály vendégei voltunk, átérzem, miket élhettetek át... A fiad egyébként nagyon szép súllyal született! És az Apgarja is gyönyörű! A SOTE I-en vagy II-n voltatok?

Kata,
egyetértek (táp), bár nekem jó tapasztalataim voltak/vannak. A Péterfy koraosztályán abszolút anyatejesek az orvosok, nagyon sokat segítettek, buzdítottak (volt, hogy egy órán keresztül ott volt mellettem az orvosnő, holott vagy tíz kis betege volt még...) A Jánosban is (ahol a sérvműtét volt) ott szurkolt az orvosnő, hogy minél többet szopjanak, és ő mondta, hogy higyjem el, hiába isszák ki a cumisüveget, szopnak már rendesen. Igaza is volt - csak átvágtak a lányok :wink: Ellenben a SOTE II-n, ahol tíz napig voltunk a bébik születését követően (innen kerültünk át a Péterfybe), úgy kellett könyörögnöm, balhéznom, hogy megpróbálhassam szoptatni a lányokat, holott a nőgyógyászom is szólt már a koraosztályon (ő mutatta meg, hogy kell fejni, tartotta bennem a lelket - nagyon hálás vagyok neki.) Nem az orvosokon múlt egyébként a dolog, hanem a dög nővéreken, akik mindig elodázták a dolgot (majd legközelebb, most váltás van, most apukák vannak, hiába mondott igent az orvos, most másik orvos van...) Volt, hogy a nővér rámförmedt, hogy kérjek engedélyt, hogy merek szoptatni csak úgy. Nyitott inkubátorban voltunk, semmi cső nem lógott a lányokról, más is szoptatott. Csak mi nem jattoltunk, ezért aztán a nővérek úgy bántak a lányokkal és velünk, szülőkkel, mint a selejtes kutyákkal. Volt, hogy nem adtak rájuk ruhát, azzal a címszóval, hogy ők nem fázósak. Más babák gyönyörűen fel voltak öltöztetve... Ezért vannak pár képen csak pelusban. Végül azért jutott nekik is ruha... És érdekes, hogy középen voltunk, mégis valahogy utoljára kaptuk meg a leadott, és felmelegített anyatejünket... Máskor meg rámförmedtek, hogy "anyuka, úgy etessen, hogyha a gyerek nem eszi meg mind, visszakötjük az infúzióra". Ha meg beletömtem félelmemben a kaját, azért kiabáltak rám, hogy mit tömöm a gyereket, hagyjam ott a kaját, ők majd megetetik később. A törött, szilánkos tejesüvegről inkább nem írnék, most is elönti az agyamat a sz*r, ha rágondolok...
Azt a tíz napot sem nem felejtem el, sem nem bocsátom meg nekik. Annyit életemben nem bőgtem, mint akkor... Bocsánat, ha valakinek bántom az érzékenységét, illetve másoknak jó tapasztalatai voltak és igazságtalannak tart, de nekem olyan rossz volt ott, hogy most is elfutja a szemem a könny, ha rágondolok.)

Na most megyek, felkeltem a férjemet, és megpróbálok nem gondolni vissza arra a tíz napra...

Puszi nektek - Kata

ákata2

SZiasztok lányok,

Csengő: Kakidrukkok mennek :lol:

Mamy: Jó, telcsizz majd, hátha mi is tudunk menni. Képzeld, én is bejelentkeztem a hathetes csípőre és már "alig" volt hely, pedig még van addig 2 hét.. Hihetetlen..

Bujka: Beni nagyon szép, cuki az összes képen! Bencus is így forog már a tárgyak után, meg mosolyog is azokra, ami tetszik neki. Rám is :lol: :lol:

Bettus: Klassz volt a szüléstöri, köszi!

Beuka: Szerintem is lassan babázhatsz :lol: Jóslófájás??? Hmm, már csak két napod van hátra hivatalosan is...
Ügyi légy!!!Drukkolok Nektek!

Szkata: Jót nevettem a kis speedybabyden :lol: vagy inkább kakimanó?! Abu: Tibi is ezt várja. Ma álltunk a pelenkázó felett és vigyorogva mondogattuk Bencusnak, persze felváltava, hogy mondd: apu, mondd: anyu!! A végén meg majd kiejti kristálytisztán, hogy : JAde :lol: :lol:

Piciza: Szupik a képek! De jó lenne ott lenni!

Ákata: Tudom, hogy utólag már nem igazán szokta az ember, de szerintem érdemes lenne megírnod hivatalos formában a kórház igazgatóságának is.. Az ilyen embereket ki kellene rúgni!!! Botrányos és egyben szomorú is. Hú, de felbosszantott... Remélem amikor már ezt olvasod, géppel fejsz vagy 300-at!!!:wink:

Ma volt itt a védőnő és leszidott, hogy már 2 órákra viszem ki a gyerkőcöt :shock: Azt mondta, hogy kb 30-40 perc legyen, még túl pici... Erről jut eszembe: TEgnap esti "nettó" súlyunk: 4900gramm...
A front minket is megviselt és bejátszott tegnap a NO alvás.. Kiborító volt 2 napig. Bezzeg ha magamra fektetem, akkor megy a szunya. Lányok, kezdődik a kényeztetés nálunk is :lol:

KépKép
Kép
jadey

Ja és ma vagyunk kereken 1 hónaposak!! Hűűűű. de repül az idő. Szerintem megünneplem Bencust egy csokitortával, persze én eszem meg, 20 perc múlva úgyis a tejciben lesz :wink:

KépKép
Kép
jadey

Iza,
nagyon jók a képek... csodásak! Hobbiból űzöd vagy ez a hivatásod?
Ahogy látom, Angliában már erősen őszlik...
Itt bezzeg... Az imént jöttem be a teraszról, ahol 1 szál pólóban üldögéltem. Fűtés nélkül, nyitott ajtó-ablaknál van bent 22 fok :wink: Ezzel együtt a szórólapok már itt is nyomatják a karácsony-fílinget - pedig még a helovín is irreális ilyen gyönyörű időben.

ákata2

Jade,
Bencus nyelvórái :lol: :lol: :lol:
SOTE: hagytam annyiban, utólag már mind1... Egyébként meg furcsamód más korababák szüleinek nem voltak ott ilyen rossz élményei - legalábbis akikkel én beszéltem. (Hozzáteszem, amilyen smúzolás ott ment 1-2 anyuka részéről, nem is csodálom. Gondolok itt a "hazavisszük magunkkal a Gabi nénit is, ugye, kisfiam"-féle fuvolázások nővérke füléhez közel.) Nekem volt elég sok falramászós esetem velük, de inkább nem borzolnám a kedélyeket (a magamét sem). És tuti nem frissmama-depiről van szó, mert a férjem is tanúja volt pár furcsa dolognak, és ő is ki volt akadva rendesen...
Fejő - most viszi vissza a régit a férjem, remélem, csajok jól kiszivattyúznak :wink:
Séta: három-négy hetesen a koraszülött kölköket már két órára kitoltam. És nem volt sokkal melegebb...
A védőnők néha olyan izék...
Csípőszűrés: mi még nem voltunk, a sérvműtét miatt nem lehetett. Jó hogy írod, bejelentkezem még ma...

Puszi - Kata

ákata2

Kata,

mi csak két napot voltunk a SOTE I . Azt mondták, hogy azoknak a mamáknak, akik kintről viszik be a tejet a prof nem engedi, hogy odaadják, te pumpálsz, mint az állat és utána azt kidobják... No comment és így a gyerek tápszert kap.

Tényleg nővérfüggő az egész. Mi a Rókus kórházban voltunk egy hónapot. Nagyon kedvesek voltak mind az orvosok, min a nővérek. Az egyik nővérkével a mai napig tartom a kapcsolatot, mert barátság alakult ki.

Igazából a személyzeten múlik, hogy engedi e szoptatni vagy sem... A SOTE I erre nincs idő... Ott javarészt szondáznak, de sok szempontból meg is érte őket, de nem értek velük egyet...

Mátét a Rókusban egyből rádobták a cicire, csak, hogy ismerkedjen... Azt hiszem, hogy már több mint két hetes volt, amikor először megszoptathattam. Mi mellbimbóvédővel kezdtünk és azóta is úgy szopik, mert amikor olyan pici volt, ereje is alig volt és sikítottam örömömben, amikor 5 grammot szopott. Ma, épp az előbb 100 grammot evett a drága...

Jaja, ha bedurran a cicitek a La Lecheseket hívjátok. Annyira kedvesek és segítőkészek... Nekem nagyon sokat segítettek és hasznos tanácsokkal láttak el.

Séta: nyugodtan mehetsz, csak először szoktatni kell a gyereket. Ha jól bírja, akkor kint lehetsz két órát. A friss levegő hízlal :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Kép

Máté baba etetés után...

KépKép
KépKép
bunny75

Kép

Még egy kép a törpéről

KépKép
KépKép
bunny75

Kép

Anya, adj enni : )

KépKép
KépKép
bunny75

és egy utolsó, hogy milyn pici volt Kép

KépKép
KépKép
bunny75

Bunny,

de jó, hogy minden rendben a kisbabáddal :lol: az az augusztusi szülés nagyon ijesztően hangzott :cry:

Kata,

osztom Jadey véleményét :!: igenis mindezt jelezni kell, mert még azt hiszik a drága nővérek, hogy nekik mindent lehet. és mi az, hogy nem szoptathatod a saját :!: gyereked :evil:
a csipőszűrésen, az ortopédiai szakrendelésen is ki volt téve, hogy szoptatási igényünket jelezni kell. hát én már ezen is felháborodtam. ott és akkor szoptatok, amikor és ahol azt a babám igényli! ebbe senkinek semmi beleszólása nem lehet :!:

Piciza,

nagyon klasszak a képek :D remélem, hamarosan pocis képeket is láthatunk :wink:

Jadey,
még hogy pici :shock: én napi kétszer egy órát lenyomok, és tuti hogy nem árt. ha bejön a szar idő, úgysem lesz kedvünk sokat sétálni, szóval sztem ki kell használni ezt a jó időt. a friss levegő csak jót tehet :lol:

ma voltam egy lánynál, aki neten mindenféle hordozókendőt árul. jól bevásároltunk, apának is vettünk klassz pasis fekete szinű hordozót. nagggyon macsó :wink:

Peti meg másfél órája lóg a cicimen :D
sz_kata

Sziasztok!

Hát megérkezett a kicsi szoba csöppnyi lakója a kis lencsilány :)
Láttam Rozus már megírta a hírt, köszönöm a gratulációkat :)
Niki egy 48 órás nem alvás után 24 órás vajúdással jött világra, szegény picurt eléggé megviselt volta a végére.
De jöjjenek a képek magukért beszélnek :)

Kép Kép Kép
chesti

Chesti,

gratulálok, csodaszép a pici lány :D

Peti bealudt a cicimen, most meg sem merek mozdulni :roll: adig netezek 8)

Lányok,

van valakinek kedve babás-mamás foglalkozásokhoz? én már úgy mennék. pl: babamasszázs tanfolyam, kismamaklub...
programajánló itt:
www.aktivszules.hu

na, mit szóltok?
sz_kata

Sziasztok!

Sz_kata:
Engem érdekelne baba-mama klub és babamasszázs is. Csak ha be kell mennem a városba, az kissé bonyis a gyerkőccel, mert buszozni nem szoktam vele amíg nem kapja meg az oltását.

Hordozókendő: Vettél több darabot? De minek annyi??? (Bocs ha hülye kérdés.)

Szoptatás nyilvános helyen:
Na, erről eddig 1 élményem, hogy doki néninél csomót kellett várni bár időre mentünk, és persze hogy megbámultak, mert ott szoptattam.

Sajnos ma Magyarországon nagyon prűdek vagyunk - már megkaptam hogy cigányasszonyként szoptatok bárhol, bármikor.

Na, holnap tesóm esküvője - hát hogy ott hogyan oldom majd meg szép ruciban?! És mindekitől bocsánat, de NEM FOGOK A WC-BEN SZOPTATNI!!! Akinek nem tetszik, ne nézzen oda.
(Egyetlen baj, hogy resóm kicsit prűd, és már ő is fennakadt ezen...

Á_Kata:
Durva, hogy így szivatják a korababák szüleit - pedig szegényeknek akkor van éppen elég baja. És felteszem, ha normálisak lennének, Nekde is nagyobb kedved lenne ajándékozni ezt azt nekik, nem?
(MÁV-ban nagyon rendesek voltak, és mi aztán nem smúzoltunk... Legalább 10* segítettek mellretenni, kakiltatni, masszírozni a gyeret. Tényleg a végén én éreztem magam hülyén, hogy nem készültem egy kis ajándékkal. De azután Apa kreatív volt, és vett egy vércukormérőt a szülészetre, mert ami volt az elromlott nekik.)

Chesti:
Gratulálok - lencsike gyönyörű!!!

Jadey:
Sz@rd le a védőnőt - nekem azzal a dumával jött hogy 6 hétig ugye nem szokták kivinni az újszülötteket - mire én rávágtam, hogy mi már minden nap sétálunk 0|5-2 órát.
Nem i értem éppen a levegőn aztán tutira nem lesz baja, ha fel van öltöztetve - úgy alszik a legjobban Bendus.

Védőnő = felesleges heti okoskodás - én eddig még semmi hasznát nem vettem, csak idegesít mert mindég késik...

Apropó hol is kell lemondani???

Tök jó, hogy Bencus is már 4900 gramm - megnyugszom, hogy nem csak Bendus hízik. Mindeki azt mondja, hogy tömöm és túletetem, de csak akor kap ha kér.

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Iza!
Nagyon szépek a képek, és Ti is :) :wink:

Rönci!
Akkor én is nagyon drukkolok Nektek!!!

Gabriel!
Biztos nagyon aktív lesz Flóra idekinn is :)

Á_Kata!
Nagyon durva, amit a kórházról írtál :( nem csoda ha felbosszant.

Jadey!
Köszönöm a drukkot! Gratulálok Bencének az 1 hónapossághoz!!
Csokitorta! :) nyami! A levegőt és nem értem, hisz tök jó idő van, vagyis ahogy mondják még volt ma utoljára. Biztos nagyon jót tesz neki a levegő!

Chesti!
Nagyon édes Niki baba! Egyáltalán nem látszik rajta, hogy meg lenne gyötörve, nagyon szép!! Te viszont jó fáradt léehettél szülés után. :( Várjuk majd a bezámolót, ha lesz időd!

Dorka!
Igazad van a szoptatással kapcsolatban! Aki olyan ne nézzen oda!

Holnap megyen reggel NST-re, ha nem jelentkeznék, akkor benn maradtunk. Persze ez még nem jelenti feltétlenül, hogy be is indul a dolog, de ki tudja :)

Bea

Kép
Kép
beuka

Sziasztok lányok!!

Van egy kis időm, rakunk fel apával egy pár képet!! Szüléstörivel még adós vagyok, de bepótolom, ígérem!!
Nagyon jó baba Pistike, tegnap este volt egy kis hasfájás, de apával felváltva virrasztottunk, éjfél után meg már aludt!! Napközben eszik-alszik, tündéri!!

Nagy puszi mindenkinek, Finiselőknek nagy drukk!!!!

Beuka!!
Remélem már nemsokára babázhatsz!!! :lol:

Üdv!! Melódia

Kép
Kép
melódia78

A szülésünk története... háááátt már elöző nap jöttek mentek a fájások, (szombaton) ezért szinte alig aludtam valamit, mert állandóan az órát lestem fájáskor, hogy 5 percesek e. AZtán vasárnap reggel elmentünk az érdi tescoba normális vagyok nem? Este 6-kor beállt stabilan 5 percesre. Mikor szülésznőm mondta menjek zuhanyozni hogy vagy elmúlik vagy felerősödik, hát akkor nekünk 3 percesek lettek, irány a kórház 11-kor. Ezek annyira még nem voltak durva fájások, szülésznő és doki mondta hajnalra baba lesz, én meg majd kiugrottam a bőrömből..csak azt nem mondták melyik hajnalra NA mindegy szóval teltek az órák és semmi...nem akartam tágulni, a fájások meg erősődtek.
A lényeg hogy a 20. óra felé amikor már vagy századjára vizsgáltak és még mindig azt mondták feleslegesen szenvedek, mert még mindig csak 2 újjnyi vagyok, akkor eltört a mécses...szenvedek de minek, közben a szülőszobákból állandóan fel- felsírtak az épp megszületett csöppségek.
Infúzióra raktak, meg szurikat kaptam, behívtak egy másik dokit is mi legyen mert már fáradunk..na az aztán megkínzott rendesen, (nem részletezem) és rá 4-5 órára mikor mondtam nem bírom vágjanak fel, vagy üssenek agyon, valamit csinált megint a doki, mert azt mondta na most szülünk...
AZt hiszem elsírtam magam Rengeteg mindenre nem emlékszem amúgy, de Niki 3. tolásra jött ki, és amikor megláttam...ezekre az érzésekre nincsenek szavak néztem őt, a mellemre rakták a kis forró testét, suttogtam neki, és ő csendben maradt...jajj lányok még most is elerednek a könnyeim.
A férjem elött le a kalappal, végig velem volt, teljesen nyugodt volt, és tartotta bennem a lelket..a végén a megkönnyebbüléstől ő is elsírta magát, azt mondta nagyon fájó volt nézni ahogy szenvedünk.
Gátmetszeni amugy nem kellett, és nagyobb sérüléseim sem voltak hálaég, szóval testileg teljesen rendben vagyunk.
Kicsi Nikim egy tündér néz azokkal a nagy kék szemeivel, és kajci után elégedett mosolyra húzza a pici szájacskáját
:lol:
chesti

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép Kép [/img]

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok!

Mindjárt itt vannak a vendégek, egy csöpp időm sincs. :(
visszaolvasni stb. remélem holnap fog menni.

Kata nem eszik annyit amennyit kellene szerintem, örülök, ha 70-80g-ot eszik, igaz napi 8-10...x-szer. Tegnap csak 500g-ot evett. De van. hogy csak 20-30g-ot. Nem akarok a mérleg felett állni egész nap, de most ki kell derítenem, mi a helyzet. Kaja után sír. Pedig tudom alig evett, de akkor sem kell neki. Erőltetni nem akarom, nem szeretném ha az etetés rossz élményt váltana ki belőle.
Most figyelem mikor eszi az öklét és 2,5 óránként próbálom etetni, mert volt, hogy 3/4 ill. 1óra múltán kért. Nem akarom, hogy köpjön, hányjon. Mindenesetre a kaki zöld, súlygyarapodás kiderül, holnap mérem reggel.
Eddig nem volt panasz, 1hónap alatt hízott 1kg-ot. Most remélem csak átmeneti az állapot. Két hete szerdán volt 4470g. Meglátjuk.

Valakinek hasonló tapasztalat?

Na megyek: Edit

Kép
Kép
edi78

Edi,

szerintem, ha fél, vagy egy órán belül is kér enni, akkor adj neki!! lehet hogy most ennyi kell neki, többször eszik keveset. És többször kináld ugyanazt a melled, hogy a hátsó tejet is tutira ki tudja szivni. azaz., három, akár négy órán keresztül is ugyanazt a cicit kináld neki, amikor mellre teszed. Egyébként pedig a babák kajálási mennyisége és hizása nem lineáris, lehetnek hullám hegyek, hullám völgyek. Ne aggódj, nincs semmi baj!! Én pl nem is mérek, már egy hete visszaküldtük a mérleget :oops: :oops:
Pisis pelusod van elég?

Dorka,

kendő: hordozókendőből is van többféle ám. most vettem egy rugalmas pamutot, ami kényelmesebb szerintem, mint a nandu, és jobban simul rám, igy kabát, kardigán alá is fel tudom venni. Meg vettünk egy megkötős kengurut, ami a kendő és a kenguru keveréke, egyszerűbb felvenni mint a kendőt. Ez a férjemé lesz :lol: Egyébként több infót itt találsz: www.babakozelben.hu

Nagyon aranyos a lány, és a hordozókendős topikban irogat.

most mennem kell, pedig még akartam irni :cry:
sz_kata

Na, Petike most elvan magában, nem is értem....

Melodia,

milyen szép voltál a szülőágyon (is) :lol:

Tezsek fel pár képet, amig van időm:

Találjátok meg Petibabát a képen!
Kép

apa is tud ám szoptatni :lol:
Kép

apa térdén jó aludni igazán
Kép
sz_kata

Jó estét Lányok és BAbák!
Annyit írtatok..
Csengo, hiányozni fogsz. Próbálj azért csatlakozni néha. Kattogtok még?:)
Melódia, nagyon szépek a képek.
Bunny,
De jó hogy újra jössz. Én is meglepődtem Máté milyen "nagy" a korához képest. Átköltöztetek a papagáj házba?
JAdey,
Én is azt hallottam, h nem szabad sokat kint lenni, de annyira szép volt ma is az idő. Kimerészkedtünk 1/2 órára. Holnap hidegfront...
Bettus,
Jó a születéstörténeted. Én ugyan nem spontán szültem, de valahányszor olvasom a történeteiteket- nagyon átélem..:)
Sz_Kata,
Hiszen Peti alszik a képen!!!!!
Chesti, nagyon édes Niki!!
Iza, nagyon szépek a képek, nagyon fotogén vagy.
Ákata, Nagyon felzaklatott amit írtál. Nem is tudtam, h ilyen szörnyű dolgokon mentetek keresztül..
Beuka, Drukkolok nektek!

Ma vagyunk 3 hetesek!
rolex

Sziasztok!

Alvás terén Beni nagyon érdekeset alkotott ma is: délelőtt semmi :shock: , aztán negyed 2-től 3/4 2-ig egy picit, majd 3-ig körülbelül 3-4-szer altattam el a cicin, majd ringattam. Persze rajtam alszik, hisz majd szétesett a fáradtságtól, aztán valahogy 3 körül sikerült elaludnia. De az a röhej, hogy ahogy magamon úgy-ahogy elalszik, majd berakom az ágyba, általában 5-10 percig alszik, majd hirtelen kicsattan a szeme és néz körbe, hogy "Jaj, de kialudtam magam". Aztán persze a cicin utána rögtön beájul... Nem egyszerű, az tuti!!!

Hízás: ez tényleg gyerekfüggő és én biztos vagyok benne, hogy a tej is számít (ha valakinek ez nem tetszik, bocsi!) Nekem mindkét gyerkőcnél éppen volt tejem, és híztak mind a bolondgomba. Beni a 2 hónap és az 1 hét alatt hízott közel 3 kilót! :roll: Néha én sem akarok hinni a mérlegnek. Etetni akkor etetem, amikor kéri, nincs rendszer az tuti! Ennek ellenére, hogy iszonyatos mértékben hízik, mindig bennem van a para, hogy éhezik :oops: :roll:

Nyilvános szoptatás: Benit már én is szoptattam nyilvános, jobban mondva a SOTE-n, amikor a veséje miatt mentünk vizsgálatra, egyszerűen nem mondhatom egy 10 napos babának, hogy nincs kaja. Szerintem nem néztek rám csúnyán, de nem is érdekelt volna. Marcival mindezt félévesen tettem meg ugyanitt.

Köszönöm Benike dícséretét! Mi is úgy imádjuk, annyira kis formás, gyönyörű! Én pedig nem vagyok ám elfogult!

Gigi!
Nagyon ügyes vagy a tanulással és a tejcsivel is! Le a kalappal előtted! :D

Geszti!
Köszi a drukkot, a szopi talán rendeződött (kop-kop!), viszont most alvástéren problémázunk...

Csengő!
Köszi a virrasztáshoz az energiát és küldök egy kis kakimanót, de nem sokat, mert nekünk is kéne! 2 hete egyszerűen nem kakilt spontánul, csak ha segítettem. Most megfogadtam, hogy most kivárok és megvárom, hogy dolgozzon érte, de talán most először nem is zavarja (3. napja nincs termés). Nálatok mióta szünetel? Remélem még van neted!
Csattogás szerintem is az lehet, amit Rejo írt: nincs vákuum. Nálunk is pár napja van ilyen csattogás (én is vákuumhiánynak érzem), de nem sokáig és szerencsére a cicimet sem kezdte ki vele.

Nózi!
Szerencsére ujjszopi közben még nem produkált ilyen öklendezést, nem hánytatta magát. Remélem később sem kerül rá sor. Marcim csinált ilyen hánytatós dolgot, és sajna még most is, nagyon érzékeny a gyomra. A kedvedért rakok fel Róla is képeket. :wink:

Beuka!
Drukkolok Neked teljes szívből! Szerintem Te már nem jösz haza Botond nélkül a kórházból. :D

Rejo!
Beni is csinált hasonlót a szopik elején, ezt az őrül rángatózást. Én annak tudtam be, hogy nagyon éhes és őrülten kereste a kajcsit.

Kata!
Sztereósírás és behergelődés durva lehet. Hogy őszinte legyek Beni egyedül is képes olyan szinten belehergelni magát az üvöltésbe, hogy tiszta vörös lesz és totál leizzad.
Mi volt a dokival? Hívtad?
Van benne valami abban, amit írsz, hogy a dokinak biztosnak kéne lennie benne, hogy a tejcsimennyiség kevés és csak utána tápi. Mert ha szegény anyukának van teje rendesen, lehet, hogy valami probléma miatt fogy a baba. Erre gondoltál, nem?
Fejőd megérkezett? Kíváncsi lennék, hogy nekem egy elektromos szívó mennyit kapna ki.
Szörnyű, hogy így bántak Veletek a Sote-n. Sajna én is baromi vacakul éreztem Marcival a Péterfyben, pedig normálisak voltak és Ő csak iszonyatosan sárga volt, kékfény alatt...

Jadey!
Ez hülyeség, mármint a sétáltatás korlátozása, pláne ilyen szép időben. Mi Marcival 3 hetesen mentünk 1 órára sétálni, pedig akkor karácsony volt, hó és cirka minusz 5-10 fok! És még mindig ép és egészséges :D

Angelkriszti!
Mi volt a szemészeten?
Vesére nincs ötletem, de beszélnék dokival a helyedben.

Sz_Kata!
Kis szaros :lol: Lehet, hogy nekem is be kéne ülnöm Benivel a kádba? Már megint 3 napja kakinak híre sincs :(
Annyira kis helyes Petike, nem is gondolná az ember, hogy nem könnyű Vele. Én megtaláltam az Uraságot :wink:

Bunny!
Tündér baba Máté :D Olyan kis formás és jól fésült :D Őszinte leszek: az utolsó képen, ahol a nővérke tartja, összeszaladt a könnyem. Annyira pinduri volt...

Iza!
Nagyon szépek a fotók! Amint időd engedi, írj magatokról légyszíves! :D

Chesti!
Nagyon szép baba Niki! Jól megszenvedtetek mindketten, hogy a világra jöjjön.

Dorka!
Jó bulizást az esküvőn, már amennyire megteheted Bendegúz mellett.

Melódia!
Szépek vagytok Ti is! :D

Megyek, mert Beni ismét levágja a szokásos esti áriáját fürdés előtt, Párom meg vacsizna.

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka,
Akkor mi értelme van a levegőzés korlátozásnak? Nekem azt mondta a védőnő, h max 10 percre és csak akkor, ha süt a nap.
Nagyon szép Benike.
Olyan szép babák vannak itt. Hol vannak a 2006 őszi babák képei együtt??
rolex

Sziasztok!

A héten 2 gyerekem volt... napközben nálam volt a 2,5 éves keresztfiam is...

Olyan szépek a gyerekek :lol: :lol: :lol:

Az én szegény, elhanyagolt, éheztetett fiam így várja a fürdést...
Kép

És már napok óta csak 5 szopi van...
Vendég

Rolex,

nem tudom, miért van a korlátozás, de valószinüleg hülyeség (az más kérdés, hogy egy rakás idegen közé nem vinném a gyereket, na de a természet, az más) a fenti képen, ahol a kollégáimmal vagyok a képen az erdőben, épp egy három és fél órás gyalogtúrát tettünk az erdőben. menet közben, a kendőben még szoptattam is :lol: :lol: és az a nap volt az egyik legnyugisabb napunk :lol:

Bujka,

szerintem neked is olyan nagyigényű, többemberes babád van, mint az én Petim. te nem próbáltad még a hordozókendőt? az ilyen babák azt nagyon szeretik, mert non-stop kaphatják az általuk annyira igényelt testkontaktust. és közben a kezed szabad :lol: énpl mégpisilni is kendőben megyek, most meg úgy netezek, hogy Peti itt skubizik az erszényben :lol:
amúgy az nlcafén irtama szoptatási tanácsadó lánynak a nemalvós problémánkról,és nagyon jó tippeket adott a babához, ha gondolod, nlzd meg. nemalvós baba a kérdés témája és eszká néven tettem fel a kérdést.
sz_kata

Sz_Kata!

Tetszik a kendős link, még tanulmányozom :D

Orsi

Balázs: 2004.04.29., Zsombor: 2006.11.01., Domonkos: 2008.04.17.
osoa75

Hát ez az oldal nagyon jóra sikerült - tele van gyönyörűbbnél gyönyörűbb babákkal!

Bunny - jajj de kis manó volt Máté! nagyon szép kisbaba!

chesti - Kemény szülésed volt! Nagyon ügyes voltál! Gyönyörű a lencsibaba! És annyira illik rá a neve - legalábbis nekem olyan kis Nikis!

Melódia -Szépek vagytok! Pistike egyszerűen gyönyörű! Neki is milyen szép fejformája van.

Á_kata - Sotéről honnan kölcsönzöd a mellszívót? (melyik Sote?) Nekem is kéne, az aventtel nem sok jön le - és biztos ami biztos fejni szeretnék egy keveset.

Gigi - a múltkor is írni szerettem volna, hogy milyen kedves dolog, hogy fejsz és leadod! Minden elismerésem, hogy tanulsz a baba mellett! Petike szép husika!

Sz_kata - Petike még mindig nagyon aranyos!

Mamy - ez igazán aranyos! Mármint a "dumálgatás" :)
Ez már igazi kommunikáció - mintha azt mondaná "úgy örülök, hogy te vagy az anyukám!" És, hogy milyen édes hangokat tudnak kiadni, azt csak az tudhatja, akinek van gyereke!
Hát Gesztike tényleg elég változóan alszik. Az éjszakázások nagyon kemények lehetnek. Megértem, hogy elfáradsz, elkeseredsz. Nálunk kialakulni látszik egyfajta napi ritmus - a Suttogóban olvastam - de még mindig nem olvastam ki! - hogy figyelni kell a jeleket - és sokat segített, hogy felismerem a fáradság első jeleit, és ilyenkor lefektetem a kiságyába - el is alszik! Van mikor nem - de nekünk a babakocsi padlószegélyen való tologatása bejött, sokszor pár perc alatt bealszik így (például ezt a módszert a Suttogóban ellenzik - de hát mindent kritikával kell olvasni - úgyhogy letojom - nem érdekel a susog-ütöget módszerük - ahhoz én lennék alkalmatlan - sajnos baromi halkan tudok csak susogni, az ütögetés Zsoltikámnál pedig végképp nem jön be). (a babakocsis módszert próbáld ki - ha nincs padlószegély jó egy hosszabbító zsinór is, azt hiszem a Liberó oldalán olvastam, hogy a babák szeretik, ha bukkanón tolják át őket)
Szerintem nálatok is alakul, mert ahogy Zsoltit lekötötte a játszószőnyege, attól a naptól egyre több időt töltött el egyedüli játszogatással - itt percekről beszélek :lol: (aztán kb. három napja egy órákat is játszik egyedül. Tehát szinte egyik napról a másikra. így tegnap meg előtte nap pl. tudtam főzni!!!) Sok hely nálunk sincs (két kis szoba), a "nappali" közepére van rakva a játszószőnyeg. Kezdetben, csak pár percig érdekelte, ma már a szőnyegéről nézegette az egész nappalit.

Szerettem volna még írni - de fellőték a pizsit! Jó éjt nektek!
nózi

Sziasztok!

Most mentek el a vendégek. :(
Gyorsan átfutottam az esti termést:

SzKata!
Igen úgy szoktam, hogy egy mellből adok neki 3-5órán át is, ha kevesebbet evett. Amúgy kaki napi 6-7 (zöld), van súlya és ha nincs kaki akkor pisis, és annak is van súlya. Köszi a tippeket, próbálok nyugodt lenni, remélem völgyben vagyunk. :D
Szupik a képek. Játszószőnyeget használtok már? (egyik képen háttérben van)

Gigi!
Vannak ám hurkátok :D
És baj, hogy csak 5 szopi van? ...ot tettél a mondat végére ez jót vagy rosszat jelent számodra?

Holnap jövök: Jó éjt Mkinek, megyek egy kád forró vízbe :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Angel Kriszti!
4D-s orvos nem normális. Én is zebracsíkos lettem és nem lett csíkos a babám :D Ez nemcsak étrend, hanem inkább alkati kérdés. Hiába kentem magam, nagyjából odafigyeltem a kajára, hát csíkos lettem. Ez van.
Olvassad a suttogót a könyvesboltban, ahogyan én is meg SzKata. :)
Nutellás banános turmix, hmmmm, asszem kell vennem nutellát. :D
Farmer: legalább 5cm…L Nagyon szép a „Pocakminisztered”. Sapkát mi sem szeretjük.

Lívi!
Jobbulást Nektek! Én is csokizok apa háta mögött. :) Hogy állsz a muffinnal?

Jadey!
Szuperek a sorozatképeitek! :) :)
A két testvér: szépek együtt nagyon. Apa mit ad cumisüvegből?
Pelenkázóasztalon látom AngelCare befigyel. :D
TV előtt az orrfelhúzós kép ismerős, Kata is szokta. :D

Ákata!
Szupi lehetett a kastély környékén. Finom illat…nekünk is el kellene mennünk kirándulni??

Dorka!
Kedden voltam 6hetes kontrollon, még én sem tisztultam ki, vmi még jön, nem rózsaszín, lehet, hogy csak kisebb folyás. Doki nem mondott semmit. (bocs) :oops: Ja, én nem érzek vegyszerszagot. Amúgy derült ki vmi azóta?

Melinda!
Beni szopizik újra? Lábujj: gyógyulást! Nagyon ari Beni baba. :)

Beuka!
Drukk! Lehet, hogy már babázol?? :)

Rolex!
Én is mindent írok egy füzetben…Sokszor vissza is nézem, meg aztán imádok körmölni. :)

SzKata!
Nagyon ügyes Petike.

Edit

Kép
Kép
edi78

Csengő!
Gyere mihamarabb ha nem lesz netetek. :)

Mamy!
Én 10-10perc alatt szoktam enni, babázás megint, 10perc fürdés….Délután van hosszabb időszak, akkor meg sétálunk. Reggel már többet kell vele foglalkozni, amire meg bealudna, addigra köv. etetés. Megpróbálom nagyon jól beosztani az időt és így tudok mosogatni, mosni, kicsit pakolászni, de főzni azt nem. Anya hozza a kaját. Később nem tudom hogyan lesz.
Nálunk etetés után amikor jól érzi magát Kata, nagyon figyel, mosolyog, akkor játszok vele. Ma énekeltem neki, én elmentem a vásárba félpénzzel :D tetszett neki, tátott szájjal nevetett. Hangokat még annyira nem ad ki. Ma áááá volt, néha ööö.

Bettus!
Szép a születéstörténeted. Jó hogy te is babázol már. :)

Bunny!
Örülök, hogy jól vagytok és hogy jelentkeztél. Gyere ahogy tudsz. Aranyos Máté baba.

Chesti!
Szép a kislányod. :) Hosszan megszenvedtél, de megérte.

Melódia!
Szépek vagytok ti is. A büszke apuka hogy fogja a picit. :) Az NST-vel a pocidon nagyon jól nézel ki.

Lenne egy kérdésem: igény szerinti szoptatásnál kell fejni? Most már nem tudom fejjek vagy ne. (ha betonkemény reggelre vagy délutánra értelemszerűen muszáj leszednem a szoptatásra, mert fáj). Eddig felváltott mellből szoptattam a maradékot lefejtem, mindig termelődött a köv. szopira amennyi kell, plussz fejtem (20-80ml között). Ha kevesebbet evett, ugyanabból etettem.
Azért kérdem mert ugye a kereslet-kínálat értelmében annyi és olyan tej termelődik ami a baba szükségleteit kielégíti. Ha fejek, nem borítom fel ezt? Ti fejtek? Hogyan szoptattok? Köszi.

Milyen az a Sears könyv? Ki írta?

Bocs, hogy hosszú lettem, de Kata, apa is alszik és kihasználom az alkalmat.

Edit

Kép
Kép
edi78

Edi,
a Kismamában egy szoptatási tan.adó azt írta: ha több tejet szeretnél, fejj. Ettől függetlenül én mindig fejek, ha úgy érzem, a lányok mennyiséget (úgy 30 mili felett) hagytak benne. Kivéve, ha annyira elhúzódik az etetés, hogy a következőre nem telne meg...
Én könnyen beszélek, mivel gépi fejőm van, kézivel macerásabb...
Ha túl gyakran hagyod, hogy a melled túltelítődjön (kemény, csomós), kevesebb tejed lesz, mivel a melled érzékeli, hogy a sok tej nem fér el, és kevesebbet termel következőre. Ezt szintén szoptatási tanácsadótól olvastam, és sajna tényleg így van (fejésnél érzem). Én egyébként rosszul vagyok fizikailag, ha túltelítődnek a melleim (kiver a víz, elönt a forróság). Engem nem a lányok, hanem a melleim ébresztenek éjjel :wink: Mint pl. most éjfélkor is...

Na megyek, alszom vissza, a lányokat álmukban megszoptattam, fejtem is kicsit, most aztán kézen fogom a férjem, és beandalgok vele az ágyba :lol: :lol: :lol:

Puszi és szép álmokat!

ákata2

Jó reggelt Babanet, sziasztok Anyukák!

séta: már a kórházban javaslták, hogy ha ilyen szép idő van, akkor érdemes kivinni a babát. Természetesen sziktatni kell, először 5 per, majd 10, aztán 20 perc és ha bírja ucca... Mi sokat sétálunk és Máté nagyokat alszik... Szóval a friss levegőnél semmi sem egészségesebb...

Chesti

milyen szép hajasbabátok van :D majd küldöm a fiam udvarolni

Dorka

Anyatejjel a gyereket nem lehet túletetni.. Adj a gyereknek akkor, amikor kívánja. Máténak is volt olyan időszaka, h 2 óránként evett, majd 4 óránként...

én folyamatosan küzdöm a pumpálással és a csomókkal... Mindig szombaton durran be a cicim... Nekem az avent kézipumpája jött be, az elektromos nem... Ja és amikor csomós, akkor Máté és a kezem...

Bujka

azt mondják, hogy anyatejes babáknál az is természetes, ha a gyerek két hétig nem kakil, mert felhasznál mindent a szervezete. Ha látod, hogy szenved, igazából csak akkor kell piszkálgatni... Az orvos javasolta a végbélnél a masszírozást, vagy pedig a hasi masszírt... Na meg van a régi bevált hőmérős módszer...

KépKép
KépKép
bunny75

Jó reggelt, Lányok!

Másfél órán keresztül szoptattam két gilisztamód tekergőző lányzómat :roll: Úgy érzem, a szél bántja őket, nehezükre esik enni... Lehet ez attól a két fürt szőlőtől, amit tegnap ettem? Ma zöldborsót főzök, nagyon kívánom, kedvenc főzelékem, és hónapok óta nem ettem... szerintetek a zöldborsó gázos? (A szó szoros értelmében...) Valahogy úgy érzem, hogy most, hogy három hónaposak a csemeték (pont ma!), kicsit lazíthatok az étrenden...

Bunny,
szép nagyra nőtt Máté! És milyen klassz, hogy korababa létére ilyen jól szopik! (A lányaim több mint egy hónapig tanulták...) Milyen vizsgálatokra jártok? Nekünk csak szemészet volt kifejezetten a koraszülöttség miatt - lehet, idegvizsgálatra is kell majd mennünk, de eddig még nem szóltak a SOTE-ról. A Péterfy-be visszük őket időnként kontrollra. (Volt sérvműtétjük is a lányoknak, de az amúgy is előjöhetett volna, bár koraszülötteknél gyakoribb. A te fiad nem küzd ezzel?) Fejés: kézzel két cseppet ha ki tudok sajtolni...
Amit írtál a SOTE I tejkidobásáról, az megdöbbentett - a II-n odaadták a gyerekeknek a lefejt tejet, feltéve, hogy frissen volt fejve.

Kata,
megtaláltam ám én is Petit a képen! Olyan nyugis és elégedett gyereknek látszik... akár egy angyalka...
Amit írtál a három óráig egy mell-dologról, az elgondolkoztatott. Valahogy nekem ez nem stimmel. Az én gondolatmenetem szerint ha a baba keveset eszik és nem üríti ki a mellet, és úgy egy-másfél óra múlva ugyanazt a cicit kapja, megintcsak nem a sűrűjét fogja megenni - ugyanis a tej azóta újratermelődött. Szerintem ha az a baj, hogy a gyerek csak a híg tejet eszi meg és folyton éhes, de egyszerre csak keveset enne, az a megoldás, hogy kaja után lefeji a mama a sűrű tejet, és ha a baba éhes lesz, ezt adja oda neki (kanállal, pohárral, cseppentővel, akármivel). Saját tapasztalat: míg a lányok kevesebbet szoptak és nem ürítették ki a mellem, mindig az volt az éhesebb (tehát hamarabb jelzett a kajáért), amelyik előzőleg szopott, és nem üvegből kapta (korábban felváltva etettem őket üvegből és ciciről, amióta gyorsabban esznek, mindkettőt mellre teszem minden alkalommal). Az üvegben ugyanis ott volt a lefejt sűrűje is... Mióta többet esznek mellről, nincs ilyen probléma...

Melinda,
ilyen alvásgondok nálunk este vannak - tegnap is babakocsiban altattam a 8 órás evés után. Egy órát ringattam őket, és olyan mélyen elaludtak, hogy éjfélkor álometettem (már durrantam szét). Ilyenkor beviszem a babakocsit, és lábbal tologatom (legalább izmosodom is :wink:). Próbáltad már babakocsiban altatni Benit? Mármint bent...

Nem írom ugyan, de nagyon drukkolok minden finiselő mamának! Talán ez a front meghozza a bébiáldást...

Lányok,
tanácsot kérnék.
A gyerekdoki nem ajánlotta a tüdőgyulladás elleni pénzes oltást, mert azt mondta, hogy a pébetűvel kezdődő, tüdőgyuszit okozó nyavajából van többféle alfaj, viszont a szuri csak egy változat ellen véd - szerinte drága és felesleges, uis hatezer egy oltás, és három kell belőle egy éves korig... A pénz ilyen esetben nem számít, de ha tényleg felesleges...Ti mit tudtok erről? Hétfőn megyünk oltásra, szeretném addig eldönteni, és nem biztos, hogy lesz időm utánanézni a neten.

És köszönöm együttérzéseteket a koraosztályos negatív élmények miatt - eddig azért nem akartam leírni, mert tartottam tőle, hogy megijesztek valakit (ha gond van, ide szállítják a mamát-babát más kórházakból is - orvosilag és felszereltség tekintetében le a kalappal az intézmény előtt). Írtátok, hogy tegyek panaszt. Nem szeretnék - a gyermekágyas és a pathológiás nővérek annyira rendesek és kedvesek voltak velem, az intenzíven tölött négy napra sem lehet semmi panaszom, sőt - megpróbálom inkább egészében nézni az ott töltött heteket, és a többiek segítőkészségére gondolni...

Puszi és szép napot nektek!
(A Velencei-tóhoz készültünk, de úgy látom, az idő nem úgy akarja...)

ákata2

Ákata

Prevenarra gondolsz? Én beadatom a gyereknek és a másik az a rotavírus elleni, amit nem hagyok ki...

KépKép
KépKép
bunny75

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok,

Kata,

nekem ezt az egy mellből szoptatás lll-es tanácsadó javasolta, és nekünk megoldotta a zöld kaki,hasfájás gondot. Valószinűleg három óra alatt még nemtermelődik újra a tej. Őszintén szólva, nem tudom, de a lényeg, hogy nekünk bevállt!
Petike tényleg nyugodt baba ha:
-anya kezében van
-apa kezébenn van
- bárki kezében van
-énekelek neki
-dajkálom, puszilgatom
-alszik (ritkán)
:lol: :lol: :lol: Amúgy meg üt, vág, rúg karmol... mi lesz velem, ha foga is lesz? :lol: :lol:

Edi,

a játszószőnyeg egyenlőre csak disz :lol: bár azért három kemény percig elnézegeti a fityegő izéket :wink:

Orsi,

én ma felavattam a kötős kengurút. Ebben a hátamra is köthetem Petit, mert van ami tartsa a fejét. így házimunkáztam, Peti meg a vállam felett kukkolt :lol: :lol: nagyon édi volt. Csak a mosogatás nem tetszett neki (abban egy helyben állok, nem mozog a ki segge :wink: ) szunyáláshoz meg a pamutkendőt használom :D

Védőoltásokkal kapcsolatban az otthonszülős tanfolyamon ezeket a linkeket ajánlották:

www.mare.hu/download/vedonokent. ocsei.ppt

remélem, jól irtam le :shock:

web.axelero.hu/nyitottk
ww.antsz.hu/oek

én még nem néztem meg, de lassan ideje lenne, ez az oltsuk-ne oltsuk kérdéskör is eléggé fontos :roll:

Puszi
Kata
sz_kata

Sziasztok!

Bunny!

Csodálatos, hogy milyen kis pöttöm fiúcskából milyen jó husi legényke lett! :lol: Tüneményes lehetett a 42-es ruciban! Hálistennek, hogy minden rendben volt, a lényeg az egészség! A növekedést meg látod, milyen szépen behozta!

Jadey!
Most hogy jön a sz@r idő, nem tudom mikor megyünk legközelebb, de telcsizek!
Csípőszűrés: remélem az nem gáz, hogy mi már 11 hetesek leszünk, amikor megyünk! Tiszta röhej, nekünk senki sem mondta (doki sem) hogy ezt 6 hetesen kell megejteni? Adott ugyan beutalót, de amikor hívtam a rendelőt, már csak nov.7-re adtak időpontot. Na mindegy. Gyakorlatilag minden rendben Geszti csípőjével, doki mindig megnézi, és azt mondta hogy gyönyörű.

Jaj most mennem kell, pedig visszaolvastam és mindenkinek akartam reagálni, de Geszti közbeszólt, a szó szoros értelmében. :wink: Még jövök!

Kép
mamy

Lányok,
köszönöm az oltásinfókat.
Most ennyi telik tőlem, vár az ebéd, meg az üvöltő Liza (rémes délelőtünk volt, alig ettek, ellenben bőgés, az van...). Asszem, a szelet (mármint az odakintit) nem bírják, attól én is hirig leszek... De legalább a nap kisütött...

Puszi - Kata

ákata2

Sziasztok!

Ismét van egy pici időm. Geszti most hamizott, kicsit most elvan magában, persze kérdéses hogy meddig.

Chesti!
Tündéri a kislánykád! Olyan igazi kislányos pofija van. Gesztiről is azonnal megmondják, hogy kislány. Sosem volt még olyan kérdezősködés, hogy "jaj de édes, kisfiú vagy kislány?" :lol: Inkább ez hangzik el: "de szép ez a kislány". Persze én elfogult vagyok, de tényleg mindenki ezt mondja...

Edit!
Valahogy én is így vagyok vele, mostanában én is úgy vettem észre, hogy Geszti inkább többször eszik keveset. Persze relatív, mert van hogy csak 80-at eszik, de van hogy 120-at. Szerintem fölösleges ahhoz mérni magunkat, hogy "jaj ilyenkor már 140-et kéne ennie és más babája már 200-at is megeszik" - minden baba más és más. Ha nekik ez a jó, akkor egyenek így. Még a mellünknek is jót tesznek vele. Mióta nálunk ez van, sokkal több a tejem, két etetés között is folyton csöpögök, de fejni nincs időm mert Geszti már jelentkezik.
A gyakoriság is változó, Geszti általában 2-3 óránként eszik, de előfordult már, hogy 5 óra lett belőle, mert elaludt. Én meg biztos, hogy nem ébresztem fel. Ha éhes, úgyis megébred és jelzi. Kaki nálunk napok óta sötétsárga, inkább olyan narancssárgás, híg, és nincsenek benne fehér csomók. (Nemrég még voltak). Szerencsére a kaki is általában 2 naponta van, de kb. 4 napja naponta termel.
Ha a gyarapodás jó, akkor szerintem nincs ok aggódni. Mi már alulról súroljuk a 5 kg-t, ma este lesz a heti mérés, múlt héten még "csak" 4.53 kg volt. Általában 20 dkg-t hízik egy hét alatt.

Gigi!
Szép húsban van Peti. Miért írtad ezeket, hogy éheztetett, elhanyagolt?... Valaki ezt mondta?... Bocs ha félreérteném.

Na megint mennem kell... Geszti nagyon reklamál, mert egyedül hagytam.
Csak annyit még, hogy normalizálódott az alvás téma, remélem így is marad. Tegnap napközben sokat aludt, aztán este 10-től ma reggel fél 6-ig! Utána hami, majd fél 10-ig ismét.

Még igyekszem jönni ma.

Kép
mamy

Sziasztok!

Sz_Kata!
Egyébként az én fejemben is megfordult már Benivel kapcsolatban, hogy Ő is többemberes, de min. 1,5 emberes baba. :lol: Hordozókendőt én valszeg nem fogom kipróbálni. Nekem ott figyel Marci is a lábam alatt, a derekam, hátam már általa jól igénybe van véve 2 éve, így majd be- ill. leszakad. Gondolom ha ügyesen használnám a kendőt, akkor nem fájna, de egyenlőre még kitartok... Meg lehet,hogy az én hülyeségem, de félek, hogy ebben még inkább hozzámszokik és már abszolúte nem tudnék nélküle egy lépést sem tenni. Valahogy a két gyerkőc mellett hiperfáradt vagyok már reggel 10-kor is :shock: Meg apropó, most a törött lábujjamra nem állhatok rá és még állva ringatva hagyján Beni, de ha egész nap rajtam lógna azt szerintem a lábam nem bírná (sőt így is nagyon hasogat estére). Most így megnézve, kész hadirokkant vagyok :lol: :roll:
A nemalvásos infokat megnézem! Köszi! :D

Rolex!
A sétakorlátozás szerintem is hülyeség, de a mértékletesség, szoktatás sosem árt.
Az összegyűjtött fotók nem tudom hol vannak sajna.

Gigi!
Ez a szegény Petike tényleg éhezik :lol:

Edit!
Hú, ez nagyon gáz, hogy este fél 11-ig vannak Nálatok vendégek! Én biztos, hogy jeleztem volna számukra egyértelműen, hogy késő van. Bár lehet, hogy Titeket nem zavartak. Bocsi a belepoffért!
Beninek helyreállt a szopija. Valszeg a pocija fájt, ugye nálunk ritka a kaksi, meg az Infacolt is abbahagytuk akkor már 1,5-2 hete és most újrakezdtük, harmadik tippem pedig a Naturlandos szopitea (neve nem jut eszembe), amiben levő édeskömény zavarhatta. Lekopogom most a szopi oké!
Köszi a gyógyulás kívánságot és Beninek a bókot! :D
Én kizárólag este fejem le mindkét cicit, hogy az éjszakának üresen induljak, meg egyszer-kétszer már megcsappant a tejem és biztos, ami biztos. Meg ugye akkor, amit Te is írsz,ha már szét akarok durranni. Egyébként szerintem nem kell, mert így csak még több lesz és még jobban feszül a cici és ugye ez ördögi kör...
A Sears-es könyvet egy Sears vezetéknevű fickó írta :lol: Éjszakai gondoskodás a címe. Nekem nincs meg, csak sokat emlegették a csajok.

Bunny!
Köszi aranyos vagy a kaksival kapcsolatban. Azt tudtam, hogy anyatejes babáknál nem gond, ha ritkán van kaki, de nálunk sajnos zavarta Benit. Ilyenkor meghőmérőztem, de most már nem akarom, mert nem azt akarom elérni, hogy kizárólag én szedjem ki belőle az anyagot. A pocimasszírnál csak ordít és nagyon sajnálom, de a végbélmasszírt akkor csinálom (eddig félve csináltam). Köszi!

Kata!
A szőlőtől én is tartok, de azért ettem pár fürttel én is, bár inkább kisebb mennyiségben egyszerre. Sajna a borsóról is azt tartják, hogy puffasztja a babákat. A hozzátápinál is először átpasszírozva ajánlják adni, így a héja nem kerül a kajába. Remélem ha már belaktál belőle, akkor a Lányoknak nem lesz tőle semmi baja!
Védőoltásból Marci semmit nem kapott a kötelezőkön kívül és lekopogom, nem történt Nála semmi komoly baj, náthákon és egy hörghuruton kívül. Szerintem Beninek sem adok be mást, de azért a linkeket átnézem.
A babakocsis altatással is úgy vagyok, mint a hordozókendővel, félek nagyon hozzászokik a szarossa (bár az lenne már! :roll: ), meg ide az első emeletre elég nehéz lenne felhozni és mindig kicígölni (ugyebár elég szűkösen vagyunk így is). Ja meg egy barátnőm a kisfiát nagyon sokáig így altatta és nem akarok odáig jutni,hogy a közel 1 éves kölkecet is abban kelljen elaltatnom... De köszi! :wink:

Mamy!
Írigy az alvásotokért! :wink: Tényleg egyértelmű, hogy Geszti kiscsaj, annyira csajos :D

Bunna, Sz_Kata!
Köszi az oltásos linkeket!

Beuka!
Szorítok! :D

Finiselők!
Nektek is mennek a drukkok ezerrel!!! :D

És tegnap lemaradtak a Marcis képek, Nózi kérte őket...

Kép

Kép

Kép

Kép

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Bujka!

aztán óvatosan a végbél masszírral, mert tud ám fröcskölni :-)

Máté csütrötökön alakított... Bekakiklt és plust cseréltem, na mondanom sem kell akkor megint rájött a kakilhatnék, de az pukiba érkezett,, én olyn kakis lettem, hogy még a hajam is kapott... Oké, lemostam és utána a gyerek szökőkútat alakított és lepisilt... Elfelejtettem lottót venni

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok!

Nem is tudom már mit gondoltok hogy hova tűntem. Ne haragudjatok :oops: , de csak most tudtam végre a gép elé ülni. Még anno pénteken 13-án írtam, hogy vajon ki lesz a következő, hát én lettem. Okt. 14-én 8 40-kor megszületett Artúr. 3200gr és 54cm. Nagyon gyorsan történt minden, épp hogy beértünk. 6-ra voltunk bent a kórházban, és meg is lett 2 és fél óra alatt. De majd részletesen leírom a dolgokat. Sajna belázasodtam a tej miatt, így csak 1 hét után engedtek haza.
Most alszik a kis drága, még összekeveri a nappalokat meg az éjszakákat.
Képeket majd a párom tesz fel, mert én nem tudom hogyan kell.
Láttam azóta 2 baba is született: Gratulálok Chestinek és Melódiának!
Majd még jövök.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Lányok, a könnycsatornaátmosás...be kellett mennem, és nekem kellett lefognom a fiamat, aki ordított, keservesen, és tekergett, én meg csak fogtam, és mantráztam, hogy jót akarnak neki, ne légy hülye..és majdnem bőgtem...a doktornő nagyon kedves és profi volt, de amikor meláttam a 10 cmes injekciós tűt, amit beleszúrt a szeme sarkába...hát nem bírtam odanézni. Szerencsére ahogy kiléoptünk, Gergő elhallgatott, és elaludt az átéltektől. nekem még egy óra múlva is remegett a kezem. De gyönyörűen ürül a trutyi a szeméből, tisztul, ennek nagyon örülök. de tegnap 10 évet öregedtem 2 perc alatt, mert amúgy eddig tartott az egész..
KÖSZÖNJÜK A DRUKKOT MINDENKINEK!!!!(TÉNYLEG!!!)

Csengő, Ákata, melinda, köszi a vesedrukkot, de nem az, adokim szerint a derekam ment szét szülésnél, tornázzak és megerősödik. Amúgy MINDENRE engedélyt kaptunk... :oops: (de tegnap elaludtunk a kimerültségtől..). Kérdezték a fogogátlást, mi a 6 hónapot kivédekezzük vhogy, aztán, ha akar, jöhet a tesó!! :D

NYILVÁNOS SZOPI:
Tegnap egy óra alatt értünk be Sztendréről Pestre, (útfeltúrás, lezárás) közben Gergő felébredt. 5 percig bírtam a sírását a könnyeit hallgatni-nézni, torkom elszorult, majd levettem a kabátom, oroszlános takaróját az ablakba akasztottam, kivettem a hordozóból (tyúklépésben mentünk, ezért mertem), és a kocsiban, Békásmegyer közepén SZOPTATTAM!!! És baromi jó volt, mert Gergő őrültem szopott, és majdnem bőgtem a megkönnyebbüléstől, senki-semmi nem érdekelt, hogy meglát, stb. amúgy belőlem semmi sem látszott, gergő mindent takart. Mögöttem egy busz volt,a sofőr láthatott, de ez sem zavar. Ha rendőr állított volna meg a hordozóból való kivétel miatt, az sem izgatott volna. A fiam éhes volt és kész, és 20-al mentünk. Különben is, a város televan félpucér nőket ábrázoló plakátokkal, akkor egy szoptató anya ne legyen már szeméremsértő...utálom az ilyen álprüdériát. (bocs, ha vkit megbántanék a gondolataimmal)
a gyerekünk táplálása a legszebb dolog a világon, tök mindegy, hogy cumival vagy cicivel. csak azért, mert utcán vagyok, nem fogom bevezetni a cumit..persze nem fogok a Nagykörút közepén meztelenül etetni, de ha tényleg semmi nem látszik belőlem???Ahol a pulóver véget ért, ott már a Gergő volt.

Boróka, kaja miatt ne aggódj, természetes az ingadozás. gergő egyik szopinál 100-at eszik, aztán 230-at, és minden ok. csak hagyd ahogy ő szeretné.

bunny, le a kalappal a kiartásod és a már nem is olyan pici Máté előtt! gratulálok!!

Beuka, köszi a drukkokat, megy neked is!! talán már anyuka is vagy! :D

Ákata, én is nagyon sajnálom sote-tortúrádat...de a két királylány mindenért kárpótol... :D Bátor és erős voltál, mert végigcsináltad minden nehézség ellenére.

Jadey, boldog 1 hónapos szülinapot, és jó tortázást!

Chesti, gratula Nikihez, nagyon szép baba, te meg egy hős vagy, hogy ezt mind kibírtad!!!

Melódia, nagyon szépek vagytok együtt!

Edi,
William Sears: Éjszakai gondoskodás
2500ft-én nagyon-nagyon szeretem.
Fejés, ha igény szerint eszik, nem kell. Én eddig kétszer fejtem...És Gergő eszméletlen tempóban gyarapodik..
KÉT HÉT ALATT 60 DEKA....
A4d orvos tényleg hülye volt csík ügyben, gergő is csíkmentes...

Hettie, gratula!!!!

Megyek vacsizni, aztán vacsiztatni.. :D :D (ma gyűrűk ura!!!-asszem, szopi közben megnézem, bár nem pártolom a tévés szopit, de ezt most muszáááj. :oops: :oops: :D

Puszi: angel
Vendég

Sziasztok!

Gratula Hettinek, Chestinek és Melódiának!!!

ÁKata, nem semmi a SOTE-s sztorid... megdöbbentő. Pont most írok a Kismamának a szuper kórházi napokról. Velem mindenki olyan rendes volt, nem értem. a csecsemősök rohangáltak napjában többször hozzánk, hogy segítsenek szoptatni... Nagyon sajnálom a történteket!

IWIW-MEGHÍVÓ??? Hát senkit sem érdekel? :wink: A múltkor írtátok, hogy milyen szemétség, hogy nincs meghívó meg hogy ilyen belterjes az iwiw, hát itt a lehetőség, nem éltek vele? :lol:

Úgy felhúztam magam, elmentem babaruhát venni (kinőttük a 62-es), hát egy gagyi 68-as rugi 4 rugó. a h&m meg a C&A tök messze van tőlünk.

teszek fel pár képet:
egyre gyakoribb a vigyor mifelénk:

Kép

jól megnőttünk:

Kép

ilyen egy aggodalmas Ricsi - arcocska:

Kép

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Edit! - nyerünk egy órát - jön a téli időszámítás - későn fekvő babák anyukájának ez jó hír! Mostanában Zsoltika is éjfél körül fekszik, jobbkor nem is jöhetett volna az óravisszaállítás :lol:

Bujka - gyönyörű kék szeme van Marcinak - kitől örökölte? Picibaba korában is ugyanilyen kék volt, vagy változott? Hallod, nem csodálom, hogy fáradt vagy, ha Benike ilyen keveset alszik. Nálunk mostanság javult a helyzet - szerencsére. Tejmegcsappanás - ez lehet nálam is - most újra fejek - csak az Aventtel megjártam, mert nekem se jött be - fáj tőle a mellem (nem vészesen) és alig jön le pár ml.

Mamy - jó, hogy rendeződnek az alvásügyek!

Nem is írtam: múlt héten voltunk bent a munkahelyemen megmutattni Zsoltikát! Tök jól viselkedett, nevetett és nyugodt volt, olyan büszke voltam rá. Hazajöttünk öt órától a este tízig nem lehetett bírni vele... Talán mégis van abban valami, hogy a babák nem szeretik, ha túl sok inger éri őket :roll:

Azóta viszont egész jó kisfiú, mondjuk itthon egész nyugalom van (amióta a férjem elvette a felső szomszéd mélynyomóját :P :lol: )
nózi

Á_kata - ja, írni szerettem volna, hogy engem is felháborított az, ahogy a kórházban bántak veletek! :cry:

Hettie - gratulálok, sok tejecskét és sok-sok boldogságot kívánok! Hamarosan rá fog jönni a kisbabád, hogy mikor van éjjel - addig is kitartást!

Krisszi - Ricsike nagyon aranyos!
nózi

Sziasztok!
Olvastam a mostanában írt szüléstöriket és gratula az új anyukáknak és babájuknak.
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de szerintem annyira gyönyörűek az őszi babócák :lol:. Lehet, hogy egy csöppet elfogult vagyok :roll: ?

Jadey!
Kicsit meglepődtem, amikor tegnap azt írtad, hogy már egy hónaposak vagytok :shock: , aztán ránéztem a vonalzódra és biztos úgy értetted, hogy 4 hetesek. Csupán azért csodálkoztam, mert Barni ma 1 hónapos és Bence rá egy napra született :lol: .

Sz_Kata!
Engem is érdekelnének a foglalkozások, főleg a masszázsos. Tényleg várni kéne az első oltással, mielőtt elkezdünk utazgatni a nagyvilágban? Elvileg 2 hónaposan kapná az elsőt, de én már november közepén bevinném megmutatni a munkatársaknak. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Azért vigyázz majd azokkal a fogacskákkal, mert a végén még lenyomatot hagynak a cicin :lol: .

A nyilvános szopival kapcsolatban még nincs kialakult véleményem, de én egy kicsit talán szégyenlősebb vagyok a kelleténél. Ettől függetlenül, ha pont akkor lenne éhes Barni, amikor nem otthon vagyunk, akkor biztos megetetném, de inkább megpróbálnék elvonulni valahová (már, ha van rá lehetőség).
Egyébként így belegondolva jobban ódzkodok a barátok előtt történő szopiztatástól, mint az idegenek előtt, mert velük nem valószínű, hogy valaha is találkozom, viszont a barátoknak nem igazán mutogatnám magam (a végén még később is erre fognak emlékezni velem kapcsolatban :shock: ) ). Jelenleg így gondolom, de lehet, hogy ez még változni fog, ha már szabadabban járunk-kelünk a nagyvilágban és a barátok is gyakrabban látogatnak minket.

Gesztenye
gesztenye78

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?