Szia Agi!
Hát most én is jó sokáig lustálkodtam, most meg már lassan 3 órája itt ücsörgök.
A pocakom most kezdett el nõni, de ez ugye egy 87 kilós nõnél nem jelenti azt, hogy eddig tök lapos volt a hasa, ezért még igen jól leplezik a ruháim a várandósságomat.
Eddig egy kiló a plussz, tehát most 88, állandóan rettegek nehogy hizzak, mert Zsófinál csak 3 kilót hiztam, szüléskor 88 voltam, hazajövetelkor pedig 78, de sajnos nem vigyáztam és hamar visszajött. Pedig akkor annyira karcsúnak éreztem magamat.
Remélem, most is tartom a súlyomat és most majd jobban vigyázok szülés után.
Optimista ember lévén meg sem fordult a fejemben, hogy elõbb is rámjöhet a szülés, ezért ezt ki is zárom. A terv az, hogy egy vagy két héttel a kiirt idõpont elõtt beköltözünk a nõvéremékhez, Õk ugyanis Pesten laknak. Hát nem irigylem Õket, de túl fogjuk élni valahogy.
Leginkább attól tartok, hogy honnan a fenébõl fogom tudni, hogy eljött az idõ, ugyanis Zsófival is csak azért mentem be a kórházba, mert valami gyanús kis vöröses folyásom volt és kiderült, hogy az már tágulási folyás volt, egy ujjnyira nyitva volt a méhhszájam. Ez volt este 10-kor, 11-kor már kétujjnyi volt, fájás sehol. A férjem éjfél elõtt indult Sopronból, hogy velem legyen szüléskor. Aztán 3-kor kiszállt a a kórház elõtt a kocsiból (nem Õ vezetett, egy barátunk hozta), felrohant a szülészetre, akkor repedt meg a magzatburok és akkor volt az elsõ fájásom és 4 óra 44-kor megszületett Zsófi.
Azért remélem, most is megérzem, mikor kell menni, a nõvéremékhez eléggé közel van a kórház, persze remélem, nem nappal, csúcsforgalomban kell mennünk, mert akkor nem tudom, mire érünk be. De mint mondtam, optimista vagyok, tehát minden menni fog.
Zsófinak egyetlen szava van, ami jelentéssel bir és ez a baba.
Sokszor, mikor hajtogatja, hogy baba, baba, olyankor mutatom neki, hogy itt anya hasában van a baba, de csak mosolyog, jó erõsen belenyomja a hasamba a mutató ujját és ennyi. Talán mire szülök, arra megért valamit az egészbõl. Az mindenesetre biztos, hogy vigyáznunk kell majd, mert a játékbabáját azt úgy hajigálja, mint egy darab rongyot. Nem szeret még babázni, inkább autózik, újságot, könyvet nézeget, stb.
üdv: Réka