Sziasztok!
Hát, ahogy olvastalak benneteket...
Szomorú, hogy ilyen megtörténhet. Leírom neked is, amit minden hasonló esetnél el szoktam mondani: a védõnõi "tanácsadást" saját felelõsségre fel lehet mondani! Fõleg, ha ez számodra idegesítõ, terhes, csak egy papírt kell írni és kész. Nekem 10 hónapos a kisfiam, egész aranyos védõnõkkel találkoztam össze, de hidd el, semmi újat nem tudtak mondani!!! Nem eü-is vagyok, de itt a neten a tapasztaltabb anyukák nagyon sok mindenben segítettek, ismeretlenül is, sokmindenben több infom volt eddig is, mint a védõnõmnek. Amit persze nem csodállok, hisz én most erre vagyok "kiélezve", nekik pedig sok más elfoglaltságuk is van ezen kívül. DE és ez a fontos, hogy egy SEGÍTÕ az az maradjon, és ha nem tetszik a viselkedése, az a legjobb, ha szólsz a felettesének és köszönöd szépen, de nem tartasz igényt a munkájára. Írtad, hogy úgyis úgy csinálod, ahogy te akarod. No, látod ebben van a lényeg, mert õ csak tanácsolhat, elmondhatja a véleményét, ötleteket adhat, DE nem kényszeríthet, mert ehhez nincs joga, és nincs felhatalmazása.
Nálunk mûködik altarnatív tanácsadó, aki nincs megelégedve a körzetével, túl messze van stb. választhat itt is védõnõt, idejár végig a várandóssága alatt, nem kell a körzeti nõgyógyászhoz menni és órákat várni, bemegy amikor neki jó, ha úgy gondolja és megfelleõ az idõ, beugiorhat szívhangot nézetni stb. Ezért 2000,- ot kell fizetni a szülés elõtt, ami 9 hónapra szvsz nem sok, és megoldható, ha nem megy ennek a fizetése.
Szerintem, ha választasz vkit aki segít. érdemes letisztázni, hogy kell-e neki adni vmit a folyamatos segítségért, ez nem szégyen, meg kell kérdezni, azt kész.
Még valami: ezen a "zsarnokoskodáson" csak Te tudsz változtatni, legalább a ti életetekben. Mi az, hogy nem engedte beoltatni? Nálunk nem is a védõnõ dolga pl. ezt eldönteni, azért van a gyerekorvos. Állj a sarkadra és vess véget ennek minél elõbb, mert hidd el ez csak egyre durvább lesz!
Persze azt is tudom, hogy Mo-n ez nem elterjedt gyakorlat, de azért vkinek el kell kezdeni, ha ilyen durva dolgok történnek. Egyébként nagyon felháborított az eseted és hány ilyen fordul elõ nap mint nap az országban...
Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikeredett, ha döntöttél, azért majd írd meg, kíváncsi vagyok rá.
Üdv:
Ágci