Sziasztok!
Próbállak utolérni Titeket, ugyanis egy pár napig nem voltunk itthon, jöttünk-mentünk!
Sasha!
Köszönöm a bíztatást, én is így gondolom. Egyenlőre anyatejezünk csak. Egyik nap jobb, másik nap rosszabb. Cca 600-670 gramm között eszik Laura egy nap! (Én az elvetemült őrültek közé tartozom, akik még több mint 5 hónaposan is kajálásonként mérik a gyereket!
lassan le kéne állnom, tudom!
) De múlt héten már hízott 130 grammot! Sajnos ez a hét gyérebbnek néz ki!
1 kg-os havi hízásnál és jókedvnél szerintem sem kell aggódnod. Ez azt mutatja, hogy ha sok jön ki, azért sok is marad bent a pociban!
Kicsilány!
Köszönöm az infót! A levek 100%-osak? Hipp-es 100%-os almalevet próbáltál már? Én ezt gondoltam elsőnek!
Hízás ügyben fel a fejjel, nálunk is volt már fogyás, de a következő héten behoztuk!
Elsőre nekünk is pótlást javasoltak. De kértem 1 hét haladékot, sűrűbben szoptattam és, mint fent írtam 130 grammot híztunk a héten! Szóval szerintem ne add fel, szoptass sűrűbben és esetleg este adj pótlást! Ha mindig pótolsz, nem is lesz több tejed (szerintem
).
Én Sasha ötletét (reflux? - doki) is megfogadnám, ha van tejed. Tényleg, van tejed szopi után? De semmi aggódás, ez csak egy lehetőség!
Szopitanácsadó mit mondott? Beszéltetek már?
Vok!
Szuperül kezeled a hízás-fogyás témát! Nekem sem kéne annyit görcsölnöm! Majd igyekszem! Szerintem is az éjszakai szopi sokat számít, legalább 60-80 grammot/nap!
Nálunk kaki sűrűbben van, általában 2x-3x egy nap, de tegnap pl. 4x volt!
Így persze, hogy nem hízunk rendesen! (Doki szerint fogzás-nyálzás miatt több a kaki. Mit tegyek? Ez van.
)
Andi!
Hogy ízlik Csillusnak a barack?
Szuper, hogy Csillus kinőtte az egy oldalra fordulást - ez jó jel!
Mi a Dévény Alapítványhoz járunk, a Moszkva térnél vannak!
http://www.deveny.hu/ itt mindent megtalálsz! Telefonon kell időpontot kérni az első vizsgálatra (ez ingyenes), de sajnos rossz hír
, hogy beutaló kell - ezért ingyenes! Egyébként a mi dokink szerint is Laura teljesen egészséges, nincs gond a nyakával - ezt mondta. De én ragaszkodtam a vizsgálathoz (ő mégis csak egy általános orvos) és kiharcoltam egy beutalót! Dokinak ez nem került semmibe, de engem megnyugtatott, hogy megnézték Laurát az Alapítványnál! És tessék járnunk kell!
Egyébként, ha szükség van kezelésre lakóhely szerint tudsz gyógytornászt választani, mert több kerületben is vannak, pl: V. vagy III. stb.
A csomó szerintem lehet zsírcsomó is, de nem értek hozzá! Lehet, hogy érdemes megmutatni Neurológusnak is. Az alapítványnál tudnak ajánlani egy dokinénit is - még nekünk is el kell menni hozzá!
Dagi!
Hízás: nekem eddig szerencsém volt. Szülés után +2kg volt rajtam, mint terhesség előtt! Sajnos
mostanra ezt feltornáztam 3-4kg-ra, ugyanis megőrülök az édességért! Ti nem? Nekem régen ilyen nem volt!
OLTÁS!Kérdés mindenki felé:
a mi gyerekdokink egyben infektológus is és régen a Heim Pál fertőző betegségek osztályán dolgozott!
Ő azt tanácsolja, hogy oltassam be Laurát (a kötelezőn felül) egy agyhártyagyulladás elleni oltással. Tudjátok 1 vírus (vagy baktérium - nem tudom) okozta agyhártyagyuszi ellen már kaptunk oltást a kötelező oltási rend szerint.
Ez egy olyan oltás, amit szoktak a dokik javasolni, de...
2 féle módja van:
1) 1 éves kor után közvetlenül 1 szuri
2) 1/2 éves korban 1 szuri, majd 1 évesen még 1 szuri (így olcsóbb, nagyobb rá a támogatás)
Szóval Ő javasolja nekünk, hogy a 2. módszert válasszuk, mert általában októberben van mindig járvány és pont a 1/2 év körüli gyerekek a veszélyeztetettek! Azt mondja, hogy nem javasolná, ha Laura pár hónappal fiatalabb vagy idősebb lenne. Mondtam, hogy gyerekközösségbe nem nagyon visszük, de mondta, hogy sajnos a felnőtt is lehet beteg, de főleg hordozó!
Ti tudtok erről valamit? Mit tenétek?