Sziasztok, ezer éve nem volt időm feljönni a fórumra, annyira egymást követték a családban az események... A nagy gyerekek kirepültek (nagyon messzire, meg kicsit messzire), elkezdődött a harmadiknak az iskola és mi Mírával kettesben maradtunk. Rengeteget foglalkoztam vele, miután voltunk a DA gyógytornásznál és nagyon szépen megindult a mozgásfejlődése.
A mostani kontroll alkalmával sem talált semmi problémát sem az izomzatával, sem a mozgásával... megjegyezte ismét, hogy valószínűleg a koraszülöttsége miatt volt kicsit lemaradva...
A héten a kórházban is voltunk kontrollon, nagyon elégedett volt mindkét doktornéni vele, az is aki a születése után azonnal látta és kezelte, meg a neurológus doktornéni is. Persze, a kisasszonyka is produkálta magát, nem csak "szövegelt" egyfolytában, hanem puszit küldött, szeretgetett mindenkit, külön-külön mosolyokat produkált. Elmondta hogyan csinál a cica, hogy kell kikergetni, hogy a kutyus "vauzik", a tyukocska pedig "kokoko"... Teljesen elbüvölte őket. Mint mindenkit, aki kicsit is szimpatikus neki. Imádja a könyveket, nagyon sokat duplózunk, szereti a sétát és a gyerekeket. És nagyon sokat "beszél", az apa már legalább négy-öt hónapja a kedvenc szava, de emellé nagyon sok új szó jön szinte nap, mint nap... és van olyan reggel, hogy jó 10-15 percet csacsog egyfolytában. Még a hangsúlyunkat is leutánozza. A múltkor a kocsiban valakit szidtam ezerrel, mert index nélkül bevágott elém féktávolságon belül, s Míra ugyanazokkal a hangsúlyokkal elmondta a saját nyelvén...
No, gondolhatjátok, azóta ezerszer is meggondolom mit mondok előtte.
Képzeld
Juli, igaz már jó ideje mászik előre-hátra, de még mindig a "fenékencsúszást" részesiti előnybe, ha valamit nagyon el akar érni minél gyorsabban. Kb. két hete hogy önállóan egyedül kapaszkodva feláll a bútorok mellett, eddig csak a kezünket, ruhánkat fogva mert felállni. Mostmár ha nem vagyok ott, akkor is vigyázni kell, ne érjen el olyan dolgokat ami nem neki való. Ám ez egyre nehezebb.
A neurológus szerint ez nem gond, hiszen most 21-én lett volna még csak 1 éves, ne siettessem. Így aztán marad a "gyakorlás az állásra". Felteszem a kanapéra a távirányitót (azt imádja), és rögtön feláll érte, ha kell neki, meg a telefonomat. Bár azt nem szeretem ha "használja". Így megkapta az egyik kiszuperált mobil. Csak az a baj, hogy a kis huncutka pontosan tudja hogy az nem "igazi", azért egy mozdulatot sem hajlandó tenni. Ha viszont valamelyikünk telefonja a kezébe kerül, azonnal telefonál, hallózik... A múltkor felhívta az egyik rokont (elfelejtettem a billentyűzárat bekapcsolni), aki majd három percig "társalgott" vele. Hát csoda hogy sok a telefonszámlám...
És képzeljétek olyan örömmel ül a bilin minden délután, s minden alkalommal "produkál" is bele valamit... Már van három nagyobb csemetém, de ilyen hamar egyik sem lett a széklettel szobatiszta... Olyan kis ügyes... Nagyon büszke vagyok az én kis "korababámra"...
Szóval kicsit megnyugodtam, mert bár nem volt olyan "fürge" mint amilyenek a nagyok voltak, azért szerencsére nincs vele gond.
Már csak a védőnénink ne lenne olyan kukacos, most hogy a mozgása miatt nem tudott "belénk kötni", most a vékonysága miatt piszkál bennünket. Pedig láttam a Mirtillt, ő sem "dundi baba, s ráadásul Míra olyan kis "kerek", még mindig "befőttesgumis" a kis csuklója... kerek a kis pofikája, szóval nem egy alultáplált gyermek benyomását kelti... Mégis, a védőnéninknek semmi nem jó...
Remélem
Ildikó hamarosan meggyógyultok!
Nyabajás remélem az esetünk (ha kicsit visszaolvasod) kicsit megnyugtat. Én is teljesen frászban voltam, de mostmár tudom és próbálom ezt pozitívan a gyerek felé is közvetiteni, hogy ő inkább szellemileg nagyon fejlett, ha azt nézem, hogy még nem megy. Viszont mindent ért, legyen az dicséret, tiltás, szeretet kifejezése, és visszaközvetiti.
A kedvenc szava az utóbbi időben a
"de", minden tiltásra, DE a válasz... és már kotor is s boldogan nevetve csinálja a rosszat. Pl. virágföldezik...
a lakásban, vagy szegény cicát kergeti halálra...
, azóta Sami nem akar benn lenni, pedig előtte ki sem lehetett túrni a házból!
Remélem mindenki egészséges lesz hamarosan, vigyázzatok a kicsi törpillákra és törpékre... Mindenkinek szép hétvégét kívánok!!!!