Sziasztok!
Gyorsan néhány gondolat... alszanak a kölkök, bár Bari nyafog álmában.
Szoptatás: igen, Kincső másfél éves koráig szopizott, el kellett választanom, mert Barangó már a pocakomban volt. Barangót is szeretném kb másfél éves koráig szopiztatni, addig sem kell tápszerezni, utána meg ihatja a bolti tejet.
Dzsú, csak saját tapasztalatból tudom, hogy a fogas szopi nem fáj. Megszokja a bébi, hogy foga van.
Viszont Barangó imád harapni, ha nem éhes.
Noémi, 9,5kg? Nem semmi. Bár már a kórházban sem volt pici és ott is rengeteget tudott enni.
Lilla, ha van még tejed, akkor miért a tápszer? Ha úgy érzed, hogy kevés, akkor igyál valami tejserkentőt. alkoholmentes sör? Nekem az bejött.
Amúgy én még mindig iszom a laktoherbet, szeretem...
Szilpa, mi a választott nevetek, ha nem titok? Írni kell az MTA-nak (a pontos címet is megírom később) levelet, hogy ezt a nevet szeretnétek, ha ügyesek vagytok, megkeresitek a név eredetét. Majd ők válaszolnak, hogy ok-e. Ha ezt a baba születése előtt megteszitek, akkor már ezen a néven lehet anyakönyvezni és 2000 Ft, ha jól tudom.
éjszakai alvás: nálam Kincső volt másfél éves koráig nemalvós. Eddig szopizott. Nem érdekes? Ahogy elválasztottam, vége lett az éjszakázásoknak. Na jó, azért még néha ébred, de szerintem csak álmodik, azért.
Barangó aránylag jó alvó, de ő is elkezdte az éjszaka többször ébredek és szopizok projektet. Így fürdés előtt teletömöm főzelékkel vagy sűrű tejpéppel, fürdés után szopi 8-9 között, így kb 3ig bírja.
Talán Barangó azért is alszik jobban éjszaka és délután, mert van napirendünk (Kincsővel nem volt, első gyerek, és imádott babakocsiban aludni, az ágyban viszont nem). Naponta 2* megyünk játszóra (de 3 óra, du 2 óra), ahol Bari is jön-megy. Hintázik, mászik a nagyok után, homokozik, udvarol a csajoknak, falevelet gyűjt.
Eljött az idő, hogy 2felé kell rohannom.
De élvezem...
Van egy olyan fotóm, ahol együtt hintáznak a gyerkőcök. Megkeresem és felteszem...
Fog: ez van, meglepetésszerűen ért, de utólag sokkal jobb volt így. kb 10 perc és kész volt a kezelés. viszont egy kicsit még mindig fáj, lehet, hogy holnap ismét mennem kell.
Sudi, én végre találtam egy fogorvost, akitől nem félek, akármennyire szadi volt a dolog.
Üdv mindenkinek, remélem jövök még. Hú, mennem kell főzni, bocsi...