Sziasztok!
Évi,
de jó, és lesz folyománya a randinak? Hajrá, lányok, új cél: rendes pasit találni. Akinek sikerül, fizetek egy nagymálnát
Mindenesetre nem félek attól, hog a GYES-em rámegy
Nálunk annyi van, hogy volt egy láthatása 13-án, akkor eljött anyjával, kértem, hogy beszéljünk előtte négyszemközt, elmondtam neki, hogy vagy komolyan gondolja és jön rendszeresen, vagy pedig lesz másnapos apuka, tudjátok, karácsony- és húsvét-másnap. Kértem, nézzen a szemembe és úgy mondja, hogy visszahozza a gyereket, erre ő: miért, mit gondolsz, mihez tudnék vele kezdeni?
Vissza is hozta, fél óra késéssel, de becsületére legyen mondva, szólt, hogy késnek, mert még a zsiráfok hátravannak - állatkertbe vitte. Az viszont már aljas volt, hogy amikor levitte a gyereket, csak az anyja volt ott, amikor visszahozta, akkor viszont már a nő is ... Jellemző.
Aztán meg telefonon megfenyegetett, hogy beperel céges adatok ellopásáért, mert a cégét elfelejtette a bankjánál átjelenti az új címére, én meg véletlenül
kinyitottam a bankszámla-kivonatát, és lám, milliós nagyságrendű összegek repkedtek rajta. A gyereknek meg nem fizeti a havi 20-at sem ... Én meg bepereltem az elmaradt pénzért plusz kértem a tartásdíj felemelését. A nőjére bezzeg nem sajnáljaa pénzt, csak a gyerekére, a lusta dögje nem dolgozik, csak kitartatja magát. Szóval, befenyegetett, épp az ügyvédemnél voltam, mondtam hajrá, tedd azt, erre ő: kis k..va. Két perc múlva újra telefon: Ha lemondok a gyerekről és többet nem megyek, abbahagyod ezt a hadjáratot ellenem? Mire én: hogy mondhatsz ilyet? Neked kötelességed a gyereket látogatnod! Én csak azt akarom, hogy egyszer az életben vállald a felelősséget azért, amit tettél! (fojtogatás). Persze ordítozott, de lepattant. (Klassz kis szerető apuka, nem? Havi 20-ért eladja a gyerekét - HIHETETLEN!
)
Aztán volt bíróság is - a fojtogatás miatt, hogy fenntartom-e a vádat -, és amíg bírónő az ülnöknek diktált, nekem hang nélkül a szájával formálta kétszer is, hogy kis k..va, megint. Kezdem megszokni... Persze akkor elbőgtem magam. Rohadt szemét dolog, hogy akit valaha annyira szerettem, így viselkedik, gyűlölködik, pedig ő akart menni, ő hagyott ott minket és ő bántott engem (meg a gyereket, mert végig kellett néznie)! Akkor mi a fenét akar már? Nem értem, nem értem!
Viszont, megjött a gyámügytől a levél, és mit gondoltok, mit ítéltek nagyszülő láthatásra? Hogy elvihetik egy hónapba egy hétvégére, és nem páros hétvégéken, mert akkor apuka van, hanem az egyik páratlanon, szombat reggeltől vasárnap estig, fellebbezésre való tekintet nélkül. Meg nyáron 2x1 hétre. Természetesen bőszen kihangsúlyozva, hogy nagymama milyen szuper pedagógus és hogy három gyereket nevelt fel. Épp csak az unokájával nem törődött idáig úgy, ahogy illett volna ... Most mitévő legyek? A gyerek nem fogja kibírni nélkülem hétvégét, én meg 220 km-re leszek tőle ...
Ja, és még ki is lettem oktatva, hogy milyenanyukavagyokmá, mert még mindig szopcsizik a gyerek (áprilisban lesz 3 éves és főleg elalváshoz kéri), meg hogy együtt alszunk. Tényleg drámai ... Komolyan, nem hiszem, hogy van igazság. Még csak nem is vitattam, hogy elvihetik majd, annyit kértem, hogy fokozatosan, ismerkedjenek először össze, és ha a gyerek megismeri és elfogadja őket, akkor vigyék. De nem, tipikus rohadt önzésük, adduramdemáris!! Van valami jó ötletetek? Fellebbezni persze fogok.
Katka,
fognak jönni az anyósék? Hogy állsz(tok) hozzájuk?
Bocs, hogy hosszú voltam, de most megint borult a bili...