Új privát üzeneted érkezett!

Katus,
nálunk a Ferenc alatt díszeleg a Hajnalka, de köszöntöttem én már fel pl Réka ismerősömet e naptár szerint és ő azt mondta, hogy nem aznap tartja... Szal végülis volt aznap Réka, csak ő nem akkor tartotta..

:oops: :oops: Na, ez elkerülte a figyelmemet... Hogy Máté beteg... Bocsííííí!!! Jobbulást neki!!!!!! :)

Ja, akkor a GYIK-ot félreértettem... :D :oops: De így már OK! :)

[quote]V írta:iol írta:
de ez a kislány pl. anyós kezében többnyire sír...

Hát az anyosom közelében én is!

:D :D :D
Nekem aranyos anyósom van, csak mivel Dorka még nem sokat látta, sztem azért lehet. Bár az érdekes, hogy fogták már idegenek is, velük mégsem...
Engem az zavar picit, hogy amikor sír nála, nem adja vissza, pedig ott állok, hanem inkább elkezd sétálni vele a lakásban... Én nem akarom mondani neki, hogy adja gyorsan vissza, hisz előbb-utóbb megszokja Dorka őt is, de amikor látja, hogy nem tudja megvigasztalni semmivel, akkor már igazán visszaadhatná... És ilyen már nem egyszer volt... De mindemellett tényleg normális, aranyos. Csak hát ha Dorka sír, ölni tudnék néha. Tudom, hogy nem fájdalmában, de akkor is... Ilyen vagyok, punktum! :twisted:

Gabó,
rágókája van, az sem igazán segít, mert akkora ilyenkor a szája, hogy csak épp hogy odaérinti, nem nagyon rágja. De próbálkozok.

A csőrös pohár nálunk még szarabb, mint a cumisüveg, azt még annyira sem szívja, mint az üveget. Illetve én is kipróbáltam mindkettőt, sztem csőrösből nehezebb.

Remélem előbb utóbb elfogadja az üveget, muszáj lesz. Amúgy védőnő mondta, de már én is úgy hívtam fel, hogy nem kellene-e esetleg...

nadine81

Erika,
akkor ez a Fehérnép itt Hegykőn nem különlegesen ritka, látom Alíznak sem kellett egyből... Huhh... Ha nektek ment, megy nekünk is... :) Jó, azt végülis gondolom, hogy olyan nincs, hogy soha nem kell neki, de kíváncsi vagyok mikor... Vagy létezik olyan, hogy abszolút soha nem kell vkinek?? :shock: Ne ám!!

nadine81

Hát komolyan, aki ilyen fotókat tud csinálni... Le a kalappal! :)

nadine81

Viol!Valami negítív kisugárzása van anyósodnak!
Egyébként ilyenre én is allrgiás voltam mikor Levi pici volt volt,hogy úgy kellett kikönyörögni a gyereket a kezéből ésakkor ráuszittattam a Balázst!Néha nem árt neki!!Milyen tápikát veszel neki?Biztos elfpgja ám fogadni előbb v. utóbb csak kitartás!Ha éhes enni fog belőle!

Édik a képek!!
Vendég

A védőnő Beba 1-et javasolt. Azt mondta kor szerint lehetne már a Beba HA-s, de előbb legyen ez, ez finomabb, picit édesebb, jobban hasonlít az anyatej ízéhez. Szal első körben ez lesz, de egyszerre most csak egy dobozzal, mert hátha nem kell neki vagy vmi.

nadine81

Na itt vannak a képek lurkókról!

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

Viol!

Az én anyósommal sincs semmi, rendi, de a poént nem tudtam kihagyni :lol: :lol: :lol: bocsi!

Hát igen erre én is allergiás voltam, vagyok..........!!!

Szerencsére nekünk az üveggel nem volt baj, mivel a korházban tápit kapott, mert még nem volt tej, utána meg sokáig abból itattam, mert nem szopott fejtem majd 3 hós koráig, akkor tanult meg szopizni, én ezzel kínlódtam..... de megtanulta!!!Ezért mondom kitartás, türelem.
Próbáld ki, amit Erika írt ének, ringatás, sőt a Máté a 6hósan úgy fogatta el a tápot,(mert akkor elapadt a tej) hogy feküdt az ágyon, mikor próbáltam neki adni a tápot és valahogy tök véletlenül a feje felett Jocó csinált valamit, talán csörgőt rázott, vagy valamit, ami lekötötte a figyelmét, és közben elkezdte szívni az üveget, rájött mi van benne, és onnantól ment az is.:)
Csak egy ötlet

katus78

[quote="Katus"]V írta:Katusiol!

Az én anyósommal sincs semmi, rendi, de a poént nem tudtam kihagyni bocsi!

Jajj, Katus, nem baj ááám!!! Én is csak úgy írtam, hogy végülis nem vele van a gond. Asszem. :wink: :D

Köszönöm a tippeket, megpróbálunk mindent! :) Csak egyen ez a kis Tökmag! :)

Gabó,
óóó milyen udvarias a Nagylegény!! :) Felsegítette a földről? :)

nadine81

Viol!Ja nem épp lökött rajta egyet!Mindíg hátulról támadta le!

Na asógornőm most írt,hogy időjárási riasztást kapott Kanizsa(most szóltak a rádióba),hogy viharos szél jön heves esővel 3-körül.Már most tele a gatyám!Ráadásul a Balázs baszott megragasztani azt a pár cserepet ami ha rossz felöl jöna szél alá kap és viszi a mindenséget!!
Vendég

Csajok!!

Sima vizet is fel lehet forralni a tápszerhez, vagy az is legyen vmilyen babavíz??

Köszönöm!

nadine81

Katus!
Se éjjelem, se nappalom :lol: :lol: :lol:
Reggel Janka megint elszállítatta magát velem az oviba, Márton ment az apjával, persze esett, kocsi, Ágnes...
Délben ugyanez :roll:
valamelyikkel mindig van valami. Nemrég Márton hisztizett akkorát, mert becsuktam a munkagépes újságját és nem jegyezetem meg, hogy hol tartott :evil:
Fut a ház, meg én is kimerültem az utóbbi időben, a család is maga alat van Apu miatt, hát éldegélünk.

Viol!
Nem is tudom hogy írjam le, de nagyon pipa lettem. A védőnő belekalkulálta, hogy egy hétig fosott a Dorka mikor megmérte és kimondta, hogy tápozd? Hiszen dől a ciciből a tej, kiegyensúlyozott a kiscsaj, minek zargatnak annyi hülye méréssel? Volt egy ismerősöm, Csilla ismeri őket, ott a lányka Mártonnál egy nappal fiatalabb, de az 1-1,5kg kétéves korukig megvolt köztük. Folyton piszkálta őt is a védőnő, de Lilkó nagylány lett, talán erősebb is most mint a Márton.
Nem véletlenül nem akarja elfogadni ő a cumisüveget ha jó a cici!
Alíz éhes volt, náluk bevált, de biztos, hogy nálatok is gond van? Ha okoskodtam bocs, a ti dolgotok, de ha másik védőnővel beszélnél mást mondana, nekünk most van az ötödik, de eddig mind másképp gondolkodott. Én meg már alig járok, időm sincs, meg nem is tartom fontosnak. Általában meglátom ha gond van vagy segítség kell. Persze elsőre ez más, csak úgy megzavarják az anyukát.

Kép
Kép
Kép
amica

Viol, jó a sima víz, ha teát adnál azt is abból szerintem.
Emlékszel, Csilla is írta, hogy a fürdővíz is csak a csapból folyik :lol:
Ha jól tudom fél évig kell edényeket forralgatni, egy évig meg az ivóvizet.
Lehet hülyének néztek, de nem forraltam soha, nem volt cumisüveg és a gyerek edényeivel kezdtem a mosogatást amikor már evett.
Persze 8-9hónapos korukig semmi nem is kellett nekik...

Kép
Kép
Kép
amica

Viol, 5éve még azt mondta az egyik védőnő, hogy féléves korára kellene megdupláznia a születési súlyát. (3szorozni egy évre)
Dorka sem volt nagy baba, és még egykis ideje is van :wink:

Kép
Kép
Kép
amica

Viol!egyetértek amicával!Dorka szépen fejlődik nem értem én sem a tápikát.Más lenne a helyzet ha vizesedne a tejed(mint nálam v. csak egyből tudnád etetni),de nálad nem ez a helyzet!Nem értem én sem!!

amica!Oszd csak meg nyugottan a véleményedet te már nagyon tapasztalt anyuka vagy!!

Na eddig a viharnak semmi nyoma,de megint dörög reméem elkerül minket!
Vendég

Én is egyet értek Amicával.
Nyugottan mond el a véleményed, tudunk töled tanulni.

Sajnálom, remélem ki tudod majd te is pihenni magad.
Messze van az ovi?

katus78

Gabó!

Mi a helyzet, vihar? Szorítok, hogy ne legyen semmi.

katus78

Eddig még semmi remélem elkerült minket!Bár ezek hirtelen jönnek,de a sógornőm majd riaszt ha lesz valami!

Na most hívtam a babaúszásos csajszit megyünk vasárnap ha minden jól megy.Tök buli lesz csa reggel 9-re kell menni!Levi meg 8-ig alszik!
Vendég

Na látod Máté fél hétkor kel fel, de többet alszik délben, kompenzálják , látod kb ugyan annyit alszanak.
Biztos szuper lesz.
Sógornőd hol dolgozik?

katus78

[quote]V írta:ero!

Nagyon örülök, hogy Iván nem kapta el, és hogy te is már jobban vagy! Nálatok milyenek az éjszakák, Iván eszik éjjel? Mekkora?
Nem tudod, mi van a védőnőnkkel?

Én is örülök! :) Iván eszik éjjel, mellémköltözött az ágyba, és önkiszolgál éjjel. Kb 8 kilo :shock:
Védőnőnek unokája született, de múlt héten azért megtalált. :P Miért keresed? Ha fontos megvan a száma!

Viol,
Egyetértek Amicával én is. Amúgy a Beba 1 és HA között nem korbeli kölönbség van, hanem a HA hypoallergén a sima 1 meg nem. Én nem adnék simát (mert allergizálhat), a HA meg elég rossz ízű VISZONT ha valóban éhes meg fogja enni. A simának jobb az íze, és ha olyan cumisüvegből issza amiből könnyen tud szopizni, félő hogy teljesen abbahagyja a cicizést. :cry: Miből gondolod h nem elég neki a tejci?
Vendég

Sógornőm is gyeden van a második gyerekkel.
Lehet,hogyha korábban kelne többet aludna bár volt már rá példa,hogy 7-kor felkelt,de egy percel sem aludt többet!Nemtom ennyi az alvásigénye!

Mi is hypoallergént kajáltunk,mert a balázs allergiás!!Jobb az óvatoság!
Vendég

Viol!
Szonja 8 kg volt 1 évesen és nem számított alultáplált gyermeknek.Szerintem a 6 kg 5 hónaposan ezek szerint nem kevés.Egyébként a védőnők sportot űznek abból,hogy riogatják az anyukákat a gyerekek súlyának nem megfelelő alakulásával.A gyerek tudja mennyit szeretne enni és ha nem elég úgyis sír.Ne már,hogy a védőnő jobban tudja mit és mennyit kíván a Dorka?
Egyébként Szonja azért kapott 2 hónaposan tápszert mert ő folyamatosan sírt evés után fél órával(kb) és nem is aludt el evés után.Aztán ahogy megkapta az első adag(BEBA HA)tápszert be is aludt.Szóval nálunk tényleg a nem megfelelő mennyiség és feltehetőleg a minőség volt a hibás.
Dorka egyébként elégedettnek látszik cici után?

Hajnus!
Akkor most van vagy nincs névnapod?Vagy Ferenc is vagy csak mi nem tudjuk? :D :D :D :D :D

Gabóca!
Sok sikert a sulihoz!Nagy fába vágod a fejszédet!Én csak és kizárólag azt szeretem tanulni ami érdekel.Nem sok ilyen dolog van. :wink:

Katus!
Jobbulást a kis Mosolygósnak!Vírusotok van?
Sose jutok el hozzátok kávézni(sóhaj). :( :cry:

KépKép
eszti76

Vero!
Mizujs felétek?Meggyógyultál?Ha nem esik vasárnap babaruházunk?

KépKép
eszti76

helloka,
gyors leszek, bocsi, kakilt már és mindjárt pancsi

andi,
nagyon köszönöm, hogy segítesz, egyáltalán nem okoskodás, nagyon örülök neki, hogy szóltok hogy nálatok hogy volt illetve hogy mia a véleményetek!! :)

sztem nem is annyira a fosás miatt mondta a védőnő, amit mondott, hanem a súlygyarapodása miatt. nem is hozzá viszem mérni, hanem itthon mérem és nem is idegesítem magam azzal, hogy a kajálásait is mérjem, hanem csak hetente. már nincs meg neki a havira lebonott súlygyarapodása sem, és az utóbbi 4 hétben mindig kevesebb volt a súlya. illetve úgy volt, hogy heti 10, megint 10, aztán 8, és most csak 4 deka. pedig már nem is kakil sokat. Igaz már megduplázta a súlyát, mert 2750-nel született és most (ma) 5920. Vagy a hazahozatali súlyát kell nézni?? Az 2820 volt. Akkor is megvan, és tudom, hogy ez jó. Viszont tényleg nem hízik. És amikor korábban zöld volt akakija, a dokinő azt mondta, lehet attól is, hogy keveset eszik. nemtom. cicim ám csak reggelre ázik át, iletve a melltartóbetét. napközben van, amennyi van. nem nézem, hogy mennyit eszik és az órát sem, hanem igény szerint, amikor akarja. ez most úgy 2 óránként van kb, de ez tényleg nem tudom pontosan, mert amikor úgy gondolom, hogy adok neki, akkor asdok.
a szopit végülis ő hagyja abba, de ha nem sokkal később újrav ráteszem, megint eszik rendesen. viszont hízni meg nem hízik, vagyis nem nagyon megy előre. talán egy szopira nem jut elegendő mennyiséghez, vagy először a hígabbat szívja, és a sűrűbbre, táplálóbbra már elfáradhat... nemtom. egy szopira egy cicből szopizik. próbáltam már azt is, hogy amikor befejezte, kínáltam a másikkal, dse csak egy alkalom volt, amikor el is fogadta. amúgy nem kell neki.

különben a doki most a HA-st írta fel, ő is amiatt, hogy az nem allergizál.

az az igazság, hogy én amellet vagyok, hogy kipróbáljuk mi lesz. a védőnőt is én hívtam fel, nem ő javasolta. igaz amikor mondtam neki, hogy miért hívom, hogy csak ennyit hízott, akkor monmdta ő is, hogy meg kellene próbálni pótolni.

gabó,
azt honnan tudod, hogy vizesedett atejed? látni? én honnan tudhatom? látnám?

huhh, most gyorsan ennyit tudtam írni, megyünk fürdeni.

és tényleg andi nyugodtan írj vagy csesszél le akár :D
első baba tényleg nemtom mi a jó vagy legalábbis ti jobban tudjátok.
én azt tudom, hogy szeretném, ha megfelelő mennyiségű tápanyagokhoz jutna és hogy hízzon. de gyümitől és kis főzeléktől nem fog.

köszönöm hogy írtatok és várom továbbra is, ha írtok valamit, szívesen veszem, bármi is az!

lehet hogy még este benézek, nemtom

ja, tápi ma még nincs, holnap megyek érte a gyógyiba

sziasztok

nadine81

Viol!
Persze nincs a tápszerben semmi olyan amitől ne lenne teljes értékű tápanyag a kicsik számára.A tápszer jó dolog ha ténylegesen szükséges.Nem vagyok tápszerellenes,nincsenek előítéleteim ezzel szemben.Csupán azt nem szeretem,hogy a védőnőknek soha semmi nem jó.Ha túl sokat eszik akkor az nem ha kevesebbet akkor az. :evil: Továbbá azt sem bírom,hogy mind mást mond! :evil: Én azért vagyok bizalmatlan mert nekem egy olyan védőnőm volt aki sohasem szült és egyszer azt mondta,hogy csavarjam meg a gyerek pajeszát ha elalszik a cicimen.Normális szerintetek?Szóval egy ilyen nekem ne tudjon.Sajna Kópházán ő az egyetlen.

Megyek kidöglesztem magam egy kis tornával.

Gabóca!
Vihar megjött már vagy elkerült szerencsére titeket?

KépKép
eszti76

eszti,
igaz. én sem vagyok ellene a tápszernek, de tudom, hogy jobb lenne az anyatej, ill. csak az. tudom azt is, hogy talán ő bizonytalanított el - a védőnő - és még anyámat is hallgatom. ugyan visszadurrogok neki, mert idegesít, de tény, hogy korábban többet, de legalábbis egyenletesebben hízott. most meg egyre kevesebbet. a lényeg, hogy nem fogy.

nadine81

Eszti!

Meggyógyultam, és abszolút benne vagyok a ruházásban! :P

Tápszerrel kapcsolatban még annyi h azt is nézni kell ám, hogy nem-e centire nőtt inkább mint kilora, meg hogy jó kedvű-e. Szerintem nem fogja a HA tápszert megenni -hacsak nem valóban éhes-úgysem, úgyhogy rosszat nem csinálsz ha megpróbálod, legfeljebb megnyugszol. :P

Amica,
Szerintem az is bejátszik hogy kicsit féltékenyek, amiért Ágnessel kettesben maradhattok otthon. Szépen beilleszkednek majd az oviba meglátod!! 8) Kitartás!!! :P

Katus,
Kell fizetni a GYIK teremért? Máté jobban van? Gyógypuszit neki!! :P

Ági jelentkezz!!!

Mirama!
Ti hol vettétek Ausztriában a bio-gyümit? :?: Nemsokára nekünk is aktuális a gyümi!
Vendég

Sziasztok lanykak!

Elnezest a hosszu hallgatasert, de par napig a gepunk szarakodott, aztan meg annyira elfoglalt voltam, hogy meg olvasni se nagyon tudtam, igy teljesen le vagyok maradva. Nem igerem, hogy utana tudok olvasni a sok irasnak, de azert megprobalom majd.
Csa azt latom, hogy Vero kerdezi az utolso hozzaszolasban, hogy hol lehet bio gyumolcsot venni Ausztriaban. En ugy tudom, hogy a Merkurban a JA! termekek a zoldseges reszen azok biok.

Most is szarozik a gepem, nem latom amit irok, nem irja ki a betuket. Ugyhogy megnezem elonezetben, hogy irtam-e egyaltalan valamit? :D

Most meg csak ebedido van nalunk, ugyhogy ha lefekudt a Balint jovok es irok bovebben. Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
agi

sziasztok!

ez a hízás dolog tényleg szar!én is andi véleményén vagyok(no nem a tápszer ellenesség miatt).meg ha eddig jól olvasgattam dorka alszik rendesen éjjel,nem?!zóra eszik,hízik rendesen és mégsem alszik rendesen.éjjelente legalább 4 alkalommal ébred,olyankor cici és legtöbbször vissza is alszik,de mégis szar,hogy olyan sokszor fel kell kelni.én is állandóan álmos vagyok.nálunk is az éjjeli ébredések ellen javasolta a doki néni annak idején a tejpépet vacsorára,de úgy sem aludt kinyúlva.és míra is ilyen volt,mikor leszokott a ciciről akkor átaludta az éjszakát.most meg már zóra is rendes vacsorát kap(kenyérke,rá akármi),ami eltelíti,aztán mégis zaklat éjjel(apa helyett :wink: ) :twisted: .úgyhogy én sem bántanám tápszerrel viol helyében.de azért ha mégis tápszerezel,azért a vizet forrald fel,kicsi még,sose lehet tudni!mert azért nekünk andival könnyű dolgunk volt,nálunk sem volt mírának se cumisüveg,se tápszer,de azért zórának is még mindig forralom az iszihez a vizet(áltelában).de esténként meg fulladozik a kádban,mírával versenyt lefetyelnek.

katus
gyógyuljatok hamar!kávé!!!én már minden nap iszom egy 3:1-t,finom,de szerintem hatása nulla.

zsanett
gratula a kistesóhoz!nagyon jó lesz nektek!aztán meg majd abba sem tudjátok hagyni :wink: ,jöhet a harmadik is! :lol: :lol: :lol:

rik
én azért lakás,ill anyagiak terén nem értek egyet a férjeddel.a gyerek szerintem ne a lakás méretétől függjön.mi 50 m2-re vállaltuk zórát(bár kicsit későbbre terveztük,hamar megfogant).de az sem gáz,hogy dolgozol picit.én is csak pár hónapot dolgoztam szecső után(májusban ment bölcsibe 2 évesen,következő áprilisban született míra),akkor sem gondoltuk,hogy ilyen hamar összejön.de lényeg,ha szeretnél 3 gyereket,rágd apa fülét!ne add fel!!!igaz van jó sok meló,de megéri!imádnivalóak így hárman.andi is igaz fáradt,de ő is nagyon vágyott harmadik babára és biztos vagyok benne,hogy nem bánja a sok fáradtságot velük!

na jó hosszúra sikeredtem,bocsi.jó éjt mindenkinek!holnap már én rohanok velük reggel,apa délelőttös :cry: .úgyhogy holnap aztán jöhet is a kávé :roll:

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

ja,és elfelejtettem!szeszike,katus
zórának még mindig csak 8 foga van :cry: .de már hetek óta nagyon duzzadt bal alul az ínye,de semmi.és nekünk nem jött be sosem egyik rágóka sem.a többieknek ilyen idős korukban már jó sok foguk volt,ő meg elfelejtkezett a fognövesztésről
eszter
mehetünk protkót csináltatni zórának?! :lol: :roll: :wink:

csilla
Kép
Kép
Kép
szemizo

Sziasztok!Köszönöm a gratulációkat mindenkinek!Képzeljétek Apa elvitt minket tegnap vacsizni. :P Virágnak nagyon tetszett.Este még felhívtuk a mamákat,tök örültek.Holnap megyek dokihoz kicsit izgulok.
Viol!Virágot csak két hétig tudtam szoptatni,ő tápszeren nőtt fel.De mindent elfogadott szerencsére.Hát csak reménykedem,hogy most tudok majd szoptatni.Nagyon bánkodtam akkor amikor nem volt tejem :( Olyan rossz érzés volt :(
Szemizo!Nem hiszem,hogy kettőnél több gyerekünk lesz.
kola2

Viol,
ahogy vero is mondta, lehet, hogy hosszában, növekedésében, idegrendszerében vagy ügyességében fejlődött Dorka hatalmasat, mi lenne ha mindig csak hízna :lol: :lol: :lol: :lol:
Márton dundi volt, visszakerestem neked, Jankát is.
M: 3250, 3hó 7280, 6hó 8820, 12hó 10.300
J: 2750, 3hó 6200, 6hó 7700, 12hó 8840, 2év10.730

Látod, Márton fél évesen volt annyi mint Janka 1évesen és a 2éves Janka súlya az 1éves Mártoné
pedig ugyanannyi volt a tejem, ugyanaz a cici...
Janka most 4kilóval kevesebb mint Márton volt ennyi idősen.

Szerintem nálatok minden ok.!

Mindenki, nagyon kaka napom volt, rettenetesen féltékenyek, mind csak engem akar :lol: :lol: :lol: :evil: :roll: :wink: , és négyen vannak :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!! :lol:

Jó éjszakát!

Csilla, nekem is csak szopi után aludták át az éjszakát... puszi :D

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Zsani! Hát nagyon-nagyon gratulálok! Tök jóóóó!! :lol:

Noel is alig hízik, kis gebe. Még csak épp-hogy 8 kiló pedig nagy súllyal született. De nem adtam Neki tápot sosem. Ö ilyen alkat. Pedig eszik rendesen.

Vero! Igen, a Merkurban meg a Sparban vannak bio dolgok. A JA termékek tényleg azok, Ági jól mondja. :wink:

Nálunk is megy a fogzás, már régóta 4 fog van de most jön még alul is felül is. A nyála meg ömlik.

Katus! Jobbulást Máté fiúnak!! Képzeld, pénteken adtam fel ajánlva a gyógyszert és még nem kapta meg a lány. :cry:

Viol! Jók a keresztelös képek. Ez mindig egy fájó pont nekem, Mira ilyenkor már rég megvolt keresztelve, Noelnél meg csak húzzuk, nincs megfelelö keresztszülö. Nem vállalja el valaki? :lol:

KépKép
KépKép
mirama

Jesszus, olyan sokat irtatok amiota nem voltam, hogy nem birom visszaolvasni az egeszet. :(

Zsani!
Gratulalok a babahoz!!!!!

Viol!
Tudod, nekunk sem volt se cumi, se cumisuveg egyik gyerekkel sem, igy aztan tapszer sem. Nalunk is ugy volt, hogy a Bence jobb evo volt, a Balint egy iszonyat meg most is. Az anyatejen kivul nem akart mast elfogadni, es most, hogy mar nincs cici, nagyon rossz evo.

Amica, Csilla!
Ti hosok vagytok, hogy 3 gyerekkel igy birjatok. Nekem is mostanaban arrol szolnak a napjaim, hogy mindenki rajtam log (a ket gyereket ertem ezalatt), es iszonyuan lefarasztanak estere. Hozza meg az ovi, minden reggel kelni, hogy idoben rend legyen es keszen alljunk a sorakozonal az oviban.
Tegnap este mar a furdes elotti 1/2 orat nem birtam, mondtam a Jasonnek, hogy felmegyek, es senkinek ne jusson eszebe utanam jonni, mert ELEG VOLT, hogy mindenki az en olemben ul, es meg az sem eleg, hogy esetleg kozvetlenul mellettem legyenek, hanem rajtam kell ulni. Szoval igy ultunk a fotelban: En, rajtam a Bence, o rajta a Balint. Ekkor lett elegem. Mindezt azutan, hogy fozni sem tudok, mert a Balint olyan szofogadatlan es nyavogos/hisztis lett, hogy iszonyat. Mindenhova felmaszik (konyhapult pl.) aztan figyeli, hogy mit szolok. Ha meg nem engedunk neki valamit nyavog, hisztizik. Szoval le a kalappal elottetek, mert nekem a ketto is sok.

Katus, majd privibe megirom a cimemet, es elore is koszi a lemezeket!!!!!

Kriszti!
Az a lemez amit a talin adtal a nyaron olyan jo, minden nap hallgatjuk!!!

Ahogy atfutottam nagyjabol a hozzaszolasokat, ujabb tali keszul? Vagy mi lesz a GYIK-ban?

Na meg olvasok tovabb.

Kép
Kép
agi

Csak gyorsan vegigporgettem a kepeket. OLyan edes minden baba!!! Tok jo a traktoros Szonja, meg Aliz es Mate (Katus tok szep a lakasotok!)

Vero!
Ivan oriasi! Pedig meg csak most szuletett. Legalabbis nekem ugy tunik, hogy nem volt olyan regen. Nagyon edes o is!
Viol,
Az a husi ami a kepen van hogy keszul? Nagyon jol nez ki! Ehes lettem egybol! :)
Szoval Dorkanak megvolt a kereszteloje! Es neked a 25. szulinapod! Utolag is sok boldogsagot!! A tortad is jol nezett ki! Milyen fajta volt?

Kép
Kép
agi

Jó estét mindenkinek cajok! :lol:

Bence csak most aludt el,nagy nehezen.Pedig csak ebéd után aludt kb. 2 órát. :?

Viol,én már nem akarlak azzal fárasztani,amivel a többiek.De annyit azért leírok,hogy szerintem az a legnagyobb gond,hogy gyakran méred Dorkát.Elég havonta egyszer szerintem.Bár Bencével nincs ilyen gond,Istivel ugyanezt végigjátszottuk.Csak én nem adtam tápszert,hiába mondta a drnő.Persze 9 éve még másfajta tápszerek voltak.De most direket megnéztem a kiskönyvét és pl. 1 éves korában csak 9 kiló volt,pedig 4400gr-mal született.Két évesen pedig nem egész 12 kg.Szerintem ha nem lenne elég a tejci,akkor kérné a másikat is,nem?Hú, nagyon nem akartam erről ennyit írni.Bocsi.

Köszönöm a köszöntést,de tényleg nem most tartom(márc.27).Viol,milyen naptárban nézted?A férjem azt mondta tegyük át mostanra,mert ő meg Ferenc,bár őt meg decemberben ünnepeljük.Tarthatnánk együtt ma :lol:

Eszti,az a védőnő tényleg nem normális!!!

Hát most inkább lefekszem aludni,mert gondolkodni sem bírok,hogy miket akartam.Holnap meg megint 6kor kelés :(

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép
hajnus

A természet igazságos: aki vak, az jobban hall aki süket, az jobban lát,akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik.

Nem értem miért mondják, hogy megint felment a benzin ára? Ma is ötezerérttankoltam!

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövore. A másik felének nincs pénzedrogokra.

A nok azért nem haltak ki az evolúció során, mert sunyi módon hozzánőttek a vaginához!

A horoszkópom azt mondta, hogy a sors ujja rám fog mutatni. Sajnos ez a középső ujja volt

"Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám: álmában, csendesen, gondtalanul,nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikban, mint az utasai."

A törhetetlen játékok legfobb haszna, hogy ezekkel kiválóan össze lehet törni minden mást.

Addig amíg a fonököm úgy tesz, mintha jól megfizetne, addig én is úgy teszek mintha jól dolgoznék.

Ha majd lesz gyerekem, veszek egy iker-babakocsit, és azt mondom majd neki, hogy volt egy ikertestvére, de nem fogadott szót..

Kép

Kép
hajnus

Sziasztok!

Na megint jól lemaradtam.

Képzeljétek, ma voltam először vizigimnasztikán terheseknek. Az usziban csinálja az a lány, aki a babaúszást is. Nagyon jó volt!!

Vero,
valahol korábban még azt írtad, hogy Iván több volt, mint 4 kg és gátvédelemmel szültél és nem ajánlod. Jól értem? Szóval rossz volt? Bocs, hogy értetlenkedem, csak azért kérdem, mert nekem a fő problémám a szüléssel "csak" az volt, hogy hónapokig nem gyógyult be a gátsebem. Szóval, kicsit félek attól, hogy megint vágnak és megint nem gyógyul, mert minden csodás lett volna, ha nem az van, hogy 8 héttel a szülés után még úgy jártam, mint aki 2 napja szült - és persze baromira fájt is.
Elnézést, a hosszú kommentárért.

Viol,
nekem egyszer a dokinéni, amikor nagyon bizonytalan voltam, azt ajánlotta, hogy 24 órán keresztül mérjem és írjam, hogy Vince mennyit szopik és abból egyértelműen kiderült, hogy jól eszik-e.
Az a baj, hogy a mennyiségekre már nem emlékszem, de ebből egyértelműen kiderült, hogy eleget szopizik. MÁsrészt valóban volt időszak, amikor lassabban hízott, vagy egy kicsit megállt.

Érdekes, hogy itthon gyümölcsöt ajánlanak először. Kint nekünk a zöldséget mondták, hogy avval kezdjünk, majd husi és csak utána gyümi és Vincének a sutőtök volt az első étel, ami be is jött, szóal, amit meg is evett, sőt a mai napig nagyon szereti. (igaz én is :P )

Katus,
remélem, már jobban vagytok!

Andi,
most már csak minden rendeződik. Szurkolok, hogy egy picit pihenni is tudj.

Ági,
kicsit megijesztetek néha, mi lesz, ha már a második is megérkezik.

Egyenlőre azért van néha rossz lelkiismeretem, mert gyakran csak akkor jut eszembe a pocaklakó, amikor lefekszem, meg reggel, amikor a melltartómat felveszem - jaj, nagyon nagyok és érzékenyek :shock:

Csilla,
a mi dokinénink szerint nem kell aggódni a fogak miatt, Vincének egyenlőre 6 foga van, de az utóbbi időben neki is ömlik a nyála, talán jön máisik is. Szóval állítólag legalább addig sem romlik az a fogacska. 8)

Gabó,
szerintem klassz dolog, hogy iskolába mész!! Ráadásul igazán érdekes dologot fogsz tanulni - azt hiszem. Mondjuk én nagyon tanuláspárti vagyok. Persze ez nem azt jelenti, hogy szenvedni kell, hanem, hogy a bírás határain belül, de a tanulás egyfajta frissentartást és ingerhalmazt jelent, amitől többet érzékelünk a körülöttünk levő dolgokból. Szerintem ezek mindig hosszútávra szólnak és a megtanult dolgokat nem bánja meg az ember. De az is fontos, hogy ha valami nem jó, akkor egyszerűen ne csinálja az ember csak azért végig, mert már elkezdte. Szóval, hogy változtatni is merni kell.
Jaj!! Ne haragudj, nem akartam prédikálni BOCSÁNAT!

Na most az egész napi lemaradásomat próbálom bepótolni...

Zsani,
szurkolunk az orvos miatt! Jó, hogy megnnepeltétek, az olyan jó lehet. AZ én uramnak mindig (eddig 2x) hosszú időbe tellik míg felfogja, megemészti és még az örömét is kifejezi baba esetén :oops:
Pedig akarta őket, csak valahogy ilyen.

KépKép
KépKép
esztermami

Viol,
csak elküldés után olvastam Hajni hozzászólását, lehet, hoyg neki van igaza és nem akartalak a sok méréssel összezavari. Úgyis azt teszed, ahogyan jónak látod, úgyis minden babó más.

Lányok,

hallott valamelyikőtök arról, hoyg Kópházán valami játszóház indul, ahol ott is lehet hagyni a babákat egy kis időre?
Nem tudjátok hol lehet ez, ki csinálja?

KépKép
KépKép
esztermami

jó éjt!

KépKép
KépKép
esztermami

Sziasztok!!
egy nap alatt annyit irtatok,hogy csak na...Nem is fogok tudni irni mindenre!!

Elöször is az én témámhoz,köszi a véleményeket.Szeszike irta,hogy neki a 68 kevés,hát most elárulom akkora lakást akarunk mi venni...Szerintem az bőven jo,három szobás..Annál nem is kell több,mert aztán meg takaritonőt kell fogadnom :D :D
Szoval,azt hiszem igazatok van.Ez a lakás kicsi.Végülis apa ugy tervezi :lol: ,hogy egy évet ledolgozom aztán a végefelé rákapcsolnánk."008-ban szülessen,szerinte az lenne az ideális.Én is igy gondolom ezt,de azt szerettem volna,hogy ne kelljena Petrust betennem bölcsibe,hanem velem maradjon 3 éves koráig.Olyan sok anyuka megteheti,én meg pont nem.És ez FÁJ!A Rékával már másfél évesen dolgoztam.Már akkor 6-ra vittem a bölcsibe.Na ezt nem akartam megint.Szerencsére a mostani melomba 8-ra kell menni,csakhogy azek öregek,ide nagyon kell a türelem,nem tom még hogy lesz-e.Most nagyon nem az ő hullámhosszukon vagyok.Mit szoltok TI???Nagyon várom hogy megirjátok a véleményeteket,mert most állandoan ez jára fejemben.Ja még álmodni is azt álmodtam ma,hogy lakást néztünk,szuper nagy volt!!

Gabo

jo dolognak tartom,hogy el akarsz menni tanulni.A szociális téma nehéz(én tudom,hisz ott dolgozom!).Nagy empátia,és beleérzőképesség kell hozzá.Ha neked tetszik,én kitartást kivánok hozzá,és remélem felvesznek.Apropo,ha meglesz a második baba,akkor is tudsz majd suliba menni,a férjed vigyáz majd addig rá,vagy az anyosod??Az jo hogy helyben van!!!

Katus

jobbulást Mátékának!!!!

Viol

én is azon a párton állok,hogy ne mérd annyit.Ha egy cici elég neki,akkor valszeg nem éhes már!!!!!Pont ez szokott lenni minden kismama aggodalma,és itt el is rontják,mert egy jol szopo,jokedvü,jol alvo babának a nem megfelelő(MI a megfelelő????????)sulygyarapodás miatt tápszert irnak.Szerintem adj neki gyümit,főzléklet mellette,és meglátod hogy Dorka jol fejlődik,seemmi gond az ég világon!!!Azt irtad,hogy a gyümitől,fözeléktől nem fejlődik ugyebár!!!Ezt honnnan vetted???DEHOGYNEM!!!!!pont ez a célja!!!
Bocs,nem kioktatás volt!!!!Szeretnék segiteni!!!!
Vendég

[quote]B írta:ence csak most aludt el,nagy nehezen.Pedig csak ebéd után aludt kb. 2 órát.

Érdekes Hajnus, Ivi is tegnap 10 utánig fent volt!! :roll: Pedig max 9kor mindig alszik!!

[quote] írta:rdekes, hogy itthon gyümölcsöt ajánlanak először. Kint nekünk a zöldséget mondták, hogy avval kezdjünk, majd husi és csak utána gyümi és Vincének a sutőtök volt az első étel, ami be is jött, szóal, amit meg is evett, sőt a mai napig nagyon szereti. (igaz én is )

Ez csak a szokás miatt van így Mo-on, lehet zöldséggel is kezdeni, de almával szoktak mert az, meg a krumpli allergizál legkevésbé. Valahogy úgy van ez, hogy azzal kell kezdeni ami az adott országban is terem, zöldség vagy gyümölcs, mert az a legmegfelelőbb nekik. Pl a banánt meg ilyesmiket nem is nagyon ajánlják. (Meg hát azokat kezelik is valamivel hogy frissek maradjanak a szállításkor. :( ) Szóval lehet zöldséggel is de: a sárgarépa pl fogós, a krumpli is önmagában, olajat meg husit pedig később lehet csak tenni hozzá. Van egy jó kis táblázatom, én is úgy kaptam ideteszem mindjárt.
Vendég

babaétrend

táblázat

Mondjuk én szerintem a 6 hónap sem szentírás, két héttel előbb vagy később sztem mindegy.
Vendég

gabo

vihar elkerült benneteket???
cserepek a helyükön???

csilla

most olvastam csak,Te is aranyos dolgot irtál az 50 nm-ről. :lol: :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Jobbat mint nekünk! Ma teljesen le vagyok hangolva, megint betörték a szélvédőnket! Az a szemét aki 3 éve ezt csinálja velünk. Eddig egy 22 éves Golfunk volt, azt öntögette már cromofággal is, de 1 éve 3 éves Corsánk van, így még idegesebb vagyok. (az a nyamvadt szélvédője 3-szor annyiba kerül). Na nem panaszkodok tovább.
Kép

Olvaslak ám mindig titeket, figyelek és tanulok! Tápszer,fogak, súlymérés... adjatok csak infókat!! Okosítjátok a buksimat!! :lol: :lol: :lol:

A lakástémához annyit szólnék, mindig azt mondtuk ha végre befejezzük a lakást jöhet a baba. Ugyanis csupasz falak voltak sok helyen, törött bejárati ajtó, valahol ajtó se, csempézettlen wc, féligkész szoba,régi bútor,szétnyíló régi parketta....szóval iszonyat álapotok. Ha még mindig arra vártunk volna, hogy majd ha befejezzük, akkor most se jönne a baba. Így viszont minden meglett az elmúlt hónapokban, több mint az elmúlt 3 évben és több mint amit szerettünk illetve álmodtunk volna. Csak azt akarom ezzel mondani, 9 hónap hosszú idő, az alatt sokminden történik, ezért nem kell várni a gyerekkel. Volt egy évem amikor 3-szor költöztem, pedig az a sok kramanc ami nekem van!!!:shock: :oops: :lol: Szerintem! Viszont a 40-es lakás tényleg kicsit kicsi ennyi csemetéhez, de ha belegondol az ember hányan élnek sokkal de sokkal nehezebb körülmények között, máris nem olyan pindur. Bocs ha én is okoskodásnak tűntem, csak egy vélemény. :oops:

Cascotémához nem tud valaki hozzászólni? Ha a szerződés 10% önrésszel van és min 50.000 ft, más az ha rongálás van, mintha én okoztam volna kárt, vagy baleset,ilyesmi...? Hüle vagyok ezekhez!

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

[quote]V írta:ero,
valahol korábban még azt írtad, hogy Iván több volt, mint 4 kg és gátvédelemmel szültél és nem ajánlod. Jól értem? Szóval rossz volt? Bocs, hogy értetlenkedem, csak azért kérdem, mert nekem a fő problémám a szüléssel "csak" az volt, hogy hónapokig nem gyógyult be a gátsebem. Szóval, kicsit félek attól, hogy megint vágnak és megint nem gyógyul, mert minden csodás lett volna, ha nem az van, hogy 8 héttel a szülés után még úgy jártam, mint aki 2 napja szült - és persze baromira fájt is.

Hát igazság szerint nekem az első babánál vágtak és SEMMI problémám nem volt a sebbel. Ivcsinél nem volt vágás, dehát 4 kilo az 4 kilo és (én úgy éreztem h) órákig varrtak össze. Mondjuk kívül csak 1 öltés volt, belül viszont nem tudom de nagyon sok. :shock: Nem fájt igazán maga a seb, viszont nagyon érzékeny a helye. Mondjuk az is hozzá tartozik hnagyon érdekes szülésem volt, egy darab rendszeres fájás nélkül eljutottam (otthon, abszolút fájdalommentes jóslókkal!! :shock: :arrow: ezt asszem úgy hívják hogy rohamos szülés) a méhszáj eltűnéséig. Éjjel 3kor felébredtem arra h nyomásingert éreztem. Bent mondták hogy azonnal szülőszoba és nyomhatok is amint érzem h kell. De nagyon fura tolófájásaim voltak ui csak addig fájt amíg nyomtam. :shock: Fájásgyengeségnek írták a zárójelentésen, kaptam is oxit, de akkor sem fájt jobban. Szóval szegény kicsi Ivi "sokáig" volt a szülőcsatornában, végül úgy sikerült megszülni hgy a Laci átvert és azt mondta h már csak egyet nyomjak és kint lesz. Később mondta h csak kamu volt. :P Hát nagy segítség volt a kamuja, mert így kibújt a kis manó. De azért nem volt nehéz szülés össz-vissz fél órát voltunk a szülőszobán és én ezt nagyon értékeltem, mert az elsőnél 3 órát, amiból 1 óra nagyon durva volt. Most ilyen nagyon durva fájásaim egyáltalán nem voltak... :P :P
Vendég

Na, a lényeg kimaradt: szóval nem teljesen az van h nem ajánlom, mert ha mégis kell, úgyis megcsinálják. De a repedés sem fáj jobban ill. kevésbé kb ugyanolyan. VISZONT ha nem reped, akkor nagyon jó lesz neked, kérdezd csak Amicát vagy a Renit!!!! :P :P
Vendég

casconál én úgy tudom mindegy ki okozta a minimum önrészt meg kell fizetni + emelik a havidíjat. Úgyhogy sokszor jobban megéri ha nem is szólsz (pl ha kevesebb vagy kb 50.000 a kár)
Cascózni leginkább akkor érdemes ha sz@rrátörik az autó. :? :cry: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Ja Zsani, még azt akartam mondani Neked, hogy nem biztos ám hogy ha az elsőt nem tudtad szoptatni a másodikat sem fogod! Nagyon sok olyan nőt ismerek akinek a másodikat sikerült, pedig az elsőt nem!!! Tapasztaltabb is leszel, meg nyugodtabb is, ha akarod menni fog!!!! :P :P
EZ így van a császáros szüléssel is (Gabó) a hegvastagságon múlik hogy megengedik-e a hüvelyi szülést. Ha elég vastag, akkor engedik!!!!! Ismerek is olyat akinek sikerült, kettőt is!!!!!!!! :P :P

SZóval semmi sem lehetetlen!!!!!!!!!
Vendég

Eszti!Hát hál isten elkerült minket úgyhogy ezt megúsztuk!
a suliba csak azért merek belevágni(Ha indul),mert nagy kedvem van hozzá és helyben!Meglátjuk!

Viol!Igen lehet látni ha vizesedik,mert majdhogy nem átlátszó a tej színe(legalább is nálam)!Aztán pár nappal rá el is ment!
Nálunk is úgy volt,hogy Levinek nem volt elég és ezért kellett a tápika szopi után egyből sírt aztán felírták a Beba Ha START-ot és megnyugodott!Szerintem is jó Dorka súlya,de ha úgy gondolod akkor természetesen adjál neki és majd meglátod,hogy lesz-e rá igénye!
e nagyon szépen fejlődik és már egyre többet mocorog és kevesebbet is fog hízni!

Ági!De jó,hogy itt vagy!!Hú és ez még roszabb lesz!Mármint Bálint!Legalább is nálunk!Nemhogy javulna a helyzet egyre rosszabb!Iszonyú szófogadatlan hiába verek rá a segére v. a kis kezére,hogy nem szabad ordít egyet és újra csinálja 100*!Iszonyat rossz gyerek!És most,hogy szar idő van ki sem tudok vele menni az őrületbe kerget idebent!
Bence még mindíg csípi az ovit?

Szemizo!Majd csak kibújnak a picur fogacskái!!

esztermami!Ne legyen lelkiismeret furdalásod a pocaklakóval szemben hisz épp elég neked most Vince aki kiszívja az enertgiádat.Majd mikor már nagy pocid lesz ráérsz vele foglalkozni.Persze azért dumcsiztok ugye?
Az az igazság,hogy mióta itthon vagyok butulok és hiányzik a mindennapi társas élet a pörgés és szeretnék okosodni is!Nem vagyok egy szupermen a tanulás terén,de ha valami érdekel az menni is fog!És ez ahogy már korábban is írtam nagyon is érdekel,mert emberekkel kapcsolatos!

rik!Mennyi időn belül fogtok lakást venni?Ha apa nagyon így szeretné (ezen nem érdemes összeveszni)akkor menj vissza kicsit melózni és közben hajcsatok rá!Te is nyugottabb leszel ha már meglesz az új lakás és abba fog érkezni a pronty és bőségesen el fogtok férni!
A bölibe adás nem jó dolog ilyen picin én is beadhatnám Levit,de még olyan picike pedig biztos élvezné,de én úgy vagyok vele,hogy amíg nem tudja megmondani,hogy mi a baja addig nem szeretném beadni.Lehet,hogy hülyén gondolom és mikor mi picik voltunk már javában jártunk bölibe,de én így gondolom.Jó helyük van ott,de akkor is!!Petra mennyire szereti a közösséget,gyerekeket?Ja meg atöbb a GYEd-em mint a fizum volt tehát ezért sem adnám be!
Anyósom tud majd rájuk vigyázni ha megyek suliba!
Vendég

Sziasztok!

Vero, köszi a válaszokat.
AMúgy azt mondják, hogy az a probléma, hogy nem gyógyul a gátseb, nagyon ritka és egyszerűen ilyen szempontból pechhes vagyok. Valami biztos lesz. Végülis 14 hét alatt ebből is kimásztam, csak nagyon hosszúnak tűnt és most Vince is itt lesz :roll:

Nitta,
ez nagyon rossz lehet. Nem lehet valamit ellene tenni? Tudjátok is, hogy ki csinálja?

Rik,
azt hiszem ez nagyon nehéz kérdés, mert van, aki jól meg van sokadmagával is kis helyen, de van, akinek nagyon fontos, hogy néha magára zárhassa az ajtót.
Gyerek szempontól pl. nekem az meghatározó emlék, hogy a bátyámmal egy szobában nőttünk fel 18 éves koromig és hiába volt szekrénysor közöttünk, mégis 1 szobánk volt és én ezt nagyon terhesnek éreztem. Általában, ha tehettem, nem is voltam otthon.
A szüleimnél is ez idővel probléma volt. Mármint az, hogy apukámnak nem volt külön szobája.
De nem okoskodom. Ez volt az én családom verziója, de persze ez mindenkinél más.

KépKép
KépKép
esztermami

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?