Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rvan!
Nagyon szorítok nektek! Nagyon sokat gondolok rátok!
A wc-re vitt telefonra azért figyelj! Tavaly nyáron lehúztam a telefonom a wc-n! :oops: :lol: Szerintem még mindig a házunk alatt lehet a csatornában, mert a tisztítóidomon nem jött ki, pedig lestem. :D Csak nehogy dugulásunk legyen tőle!

Köszönöm a biztatást lányok.

Tegnap beszéltem az egyik közvetlen szomszédommal (vénlány kb.65 éves) és igen érdekeset mondott, amikor mondtam neki, hogy nemsokára a kutyaugatás mellett gyereksírás is lesz nálunk. Ilyeneket mondott: "Komolyan? Hát az nagy felelőség egy gyerek, meggondolták ezt jól? Olyan fiatal még, olyan gyerekarca van!" (na ezt bóknak veszem tőle) Aztán amikor mondtam, hogy lesz majd testvérke is, teljesen elképedt, hogy bírni fogom-e ezt a strapát, van-e erő a kezembe, meg ilyesféléket kérdezett, azt hittem nem jól hallok, ilyen reakciót még nem tapasztaltam. Aztán amikor mondtam, hogy lehet, hogy 3 gyerekünk lesz, teljesen kiakadt, és megint azt kérdezte, hogy hogy fogom bírni a strapát (azt gondoltam, ez tud valamit, amit még én nem tudok?) Aztán mondtam neki, hogy az 50 kilós kutyával is elbírok, hisz én fegyelmezem, meg én jártam vele mindenhová, akkor talán a kisgyerekekkel is elbírok. Erre azt mondta, hogy akkor jól van.
Azért ilyen törékenyre még nem sikerült lefogynom! :D
Most már értem, hogy a néninek miért nincs családja, eddig sajnáltam, mert azt hittem, hogy biztos nem találta meg az igazit, és milyen rossz lehet társ és gyerek nélkül megöregedni. Most már azért fogom sajnálni, hogy így gondolkodik a gyerekekről és rólam! :lol:

Kép
tirza

Ma délelőtt voltam csecsemőgondozásos tanfolyamon. Igen érdekesen éreztem magam, amikor a tanfolyam elején és a végén szülési légzéstechnikákat gyakoroltak a kismamák. :lol: Megdöbbentem, hogy tényleg nem zavart, hogy körülöttem mindenki nagy pocival volt. Most már kijelenthetem, meggyógyultam! :lol:

Tvera!
De lehet, hogy csupán a jelentkezés is segítene a feldolgozásban. Engem megnyugtatott, hogy akkor most már jó helyen vagyunk. A 21-i találkozóra jöttök? És a 14-ire?

Kép
tirza

Tirza:
Én még nem érzem elérkezettnek az időt arra hogy jelentkezzünk.
Most először szeretnénk építkezni és majd utána.

Nem igazán van még kedvem emberek közé menni, de biztos fogunk menni ilyen találkozókra,ahogy a dátumokat elnézem elég sűrűn van :D!

Szabad megkérdeznem ti miért az örökbefogadás mellett döntöttetek?
tvera

Sziasztok!

Biztos ti is megkaptátok már a Gólyahíres meghívót.
Hááát, rettenetesen nagynak tűnik a sorszámunk,de bizakodom,hogy csak eljön a nagy nap egyszer!

Tvera: Lélekben veled vagyok, és kívánom,hogy mielőbb rendbe jöjj testben és lélekben. Nekem egy évvel ezelőtt volt egy nagy műtétem és még javában tartott a 6 hét táppénz,amikor belevágtunk az örökbefogadásba. Nem akarlak rábeszélni,de nekem rengeteget segített a felépülésben,hogy elindultunk ezen az úton.
A másik pedig,hogy ez egy hosszú folyamat és lehet,hogy érdemes elkezdeni,hogy mikor már tényleg felkészültnek érzed magad,akkor ne kelljen olyan sokat várni. Ha tolakodásnak érzed a soraimat,ne haragudj rám, úgyis te érzed igazán,hogy mikor van itt az ideje! :oops:
csöpke

Tvera!
Nemrég változtattam profilt, igazad van, ebben nincs kép, de az előzőben is Regiről volt!
A másik fórumra már feltettem, de ez a legfrissebb rólunk!
Puszi
Kép

Kép
kajla

Tvera

Én akkor gyógyultam meg, amikor a 2005 őszi találkozón Gabika azt mondta több száz ember előtt, hogy lehet nyugodtan vásárolni, készülni, itt mindenkinek lesz gyermeke :D És tényleg, Te is láthatod nap, mint nap hogyan születik a csoda!

Mindenkinek egyedül kell meghoznia a döntést, hogy mikor adja be a jelentkezését, de amig épül a házatok, addig a sor is haladhatna.

Mi 5 lombik és 3 inszem után adtuk be, és még próbálkozni akartunk, de ahogy meg lett a határozatunk, már nem érdekelt más, és most csak azt sajnálom, hogy nem adtuk be korábban. Ne a saját hibádból tanulj, hanem a máséból.

Ugyan én mostmár abszolút türelmesen várok, de azért néha belegondolok, hogy már két gyermekem is lehetne, ha nem halogatom a témát.

Különben Gólyahíres tali évente 2xvan, áprilisban és októberben.

Azt kívánom Neked, hogy találd meg mielőbb a lelki békédet.

Puszi, Viki.

Kép
tviky

Tviky: Kicsit visszaolvasgattam, és úgy tűnik nektek már nincs olyan messze a várva várt telefon, ugye?

Kajla: Regi változatlanul gyönyörű! Sajnálom,hogy nem találkozunk októberben, májusban Süniéknél sem sikerült,de bízom benne,hogy egyszer személyesen is megismerhetlek benneteket! :P
csöpke

Csöpke:
egyáltalán nem érzem tolakodásnak a soraidat,ti már ebben benne vagytok így biztos nem javasoltok hülyeséget! :D

Kajla:
nagyon édesek vagytok! :D Ha jól látom Regina 1éves múlt,mikor fogadtátok örökbe?

Tviky:
én szívem szerint beadnám,de amit írtatok a környezettanulmányról az visszatart.Ez nem számítana ha sikerült volna a lombik de így.....mi az anyósomék házában lakunk(szerencsére ők nem itt laknak! :lol: )viszont a sógornőmék igen.Van egy kicsike szobánk,és az összes többi helyiséget közösen használjuk.Nem lenne épp ideális ha ide jönnének ki környezettanulmányra.Vagy számítana ha mondanánk hogy építkezni fogunk?Szerintetek?
tvera

Tvera!

Egyetértek az előttem szólókkal. A te döntésed, hogy mikor adod be a jelentkezést, de az építkezés alatt is lehet várakozni. Ha csak akkor adod be, amikor elérkezettnek látod az időt, akkor majd abban a babavárós lelkiállapotodban tudsz még két évet várni, hogy sorrakerülj?
Mi annak idején húztuk, halasztottuk a babavállalást, mondván még építkezünk, még tanulok, aztán amikor jöhetett volna a baba, természetesen nem jött. Az első lombik után adtuk be az öf-hoz a papírokat, aztán a második lombik után lett meg csak a jogerős határozat, és ugyanúgy voltam, mint Tviky, onnantól már nem érdekelt a vsz-i baba kérdése.
A gólyahíres talin teljesen feltöltődtem, végigbőgtem (már örömömben) az új babás családok bemutatkozását, akkor mutatkozott be Kelimoni Gergővel és ha jól emlékszem Gilice is az ikrekkel.
Én megbántam, hogy egyáltalán részt vettem a lombikprogramban, nekem annyit nem ért, hogy legyen vsz babám, hogy tönkre tegyem a hormonokkal az egészségem, a két vetélés is megviselt, ráadásul a lombik elején én nem gondoltam bele, hogy itt életek születnek a petri csészében, és utána a feleslegeket "elteszik láb alól", engem ez a tudat nagyon megviselt, és úgy gondoltam, hogy több angyalkát nem fogok gyártani.

Szóval gondoljátok át, mert hidd el tényleg segíteni fog!
Teljesen megértelek, hogy nem akarsz emberek közé menni, mert én is így voltam a vetélések után, sajnos vissza kellett menni dolgozni, és az irodából kb. 1 hónapig nem mozdultam ki. Kerültem az embereket, még fénymásolni se mertem elmenni. (nagy irodaházban dolgozom) De az örökbefogadós emberek társasága teljesen más lenne, hisz itt mindannyiunkat egy közös szál köt össze.

Csöpke!
Mi is megkaptuk a levelet, 162 van ráírva, nagyon megörültem, mert többre számítottam, március végén 205-ről indultunk. :D
A különleges sorszámunkat sajnos nem tudom, de szerintem az a sor most megállt. :(

Kép
tirza

Tvera!

Egyszerre írtunk! :D
Nem tudom, hogy milyen lakhely kell igazából, szerintem ez megyénként eltér, de a tegyesznél biztos megmondják, ha felhívod őket.
Kavicskáék (régen jelentkezett :( ) most költöztek nagy lakásba, és előtte egy picire is megkapták az alkalmasságit, de ő többet tudna erről mondani.
Sógornődékkel kijössz? Mert az enyém olyan mint az anyósom, hiába, anyja lánya. :lol: Őt is elküldeném szívesen az anyóstalira. :lol:

Kép
tirza

Tvera: A mi Tegyeszes nénink egyetlen olyan esetet tudott mondani,ahol a család "megbukott" a környezettanulmányon.A lakásban nem volt Wc, csak hátul az udvaron!!!
Persze ez szélsőséges példa,tényleg jobb ha megkérdezed az ügyintézőt.

Tirza: Mi még borzasztó hátul kullogunk, 192! :( a sorszámunk,no sebaj,majd "elfogy" ez is. :D
Amúgy teljesen egyetértek veled lombikügyben, bár én tudom, hogyha nem próbáltam volna meg, azt mindig bánnám. Így utólag persze azt mondom,hülyeség volt. Nekem ugyan csak egy lombikom volt, de majdnem el is kapáltam,szóval nem volt nehéz kimondani azt,hogy nekünk más az utunk.
csöpke

Tirza:
Lehet én is benevezem őket az anyóstalálkozóra! :lol: Pont úgy vagyok mint te!Anyós,sógornő egy kutya(kár hogy nincs hányós hangulatjel :lol: )agyamra megy mindkettő!
Szabad kérdeznem mennyi idős vagy?

Azt hiszem nálunk van még egy kis bibi úgy olvastam csak házaspárok fogadhatnak örökbe mi nem házasodtunk össze,én 3 év különélés után júliusban válltam el az exemtől.Kellett a lombikhoz,bár már tervbe volt véve csak nehezen szántam rá magam nem túl szépen mentünk külön.
Ha ez tényleg így van vár még ránk egy esküvő! :lol:

Amúgy csak abból indultam ki amit írtatok hogy "leltárba"vették a bútorokat is!

Csöpke:
Átrágom amiket javasoltatok és lehet hogy felhívom őket,majd kiderül mit mondanak!

Húúúúúúú!Visszaléptem egy oldalt és azt hittem eltünt a litániám!
Gyorsan elküldöm mielött tényleg elba..... valamit!
tvera

Sziasztok! :lol:

Marci&Lili-anyu!:)
Itt is gratulálunk a kicsi Lili megérkezéséhez! Legyetek nagyon-nagyon BOLDOGok!!! :wink: :lol:

Moncsi3!:)
Megkaptam a képeket és már tettem is a fotótárba!!
Köszönjük!! :wink: :lol:

Naninga!:)
Hááát -hááát.. Figyuszka:)
Azért az nem teljesen igaz, hogy nincs ruhaneműtök:)))
Helyesbítést követelek!!! :lol: (Mert van ott 1 db kabalarugdalozó is ugyebár..;) )

Tvera!:)
Üdv köztünk:) Hidd el a csajok tapasztalatból beszélnek és csak csupa jót kívánnak, mint én is;)
1-2 telcsi nem kerül semmibe, viszont évekkel lehetsz közelebb a babátokhoz!!:) És visszaút mindig van!!

Puszi mindenkinek!

KépKép
napsugaracska

Tvera!
Esküvő! Szuper! Mikorra tervezitek? :D

Nálunk nem csinált bútorleltárt a tegyesz.
Nahát igen, a korom :oops: Még december végéig 31 vagyok. :)

Napsi!
Mi újság veletek? Norisz hogy van? Látom megint éjjeli bagoly voltál! :lol:

Kép
tirza

Sziasztok!

Először is: :lol:
Kedves Marci-Lili Anyu, Apu és Marcika!
Nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek!
Tiszta szívből gratulálunk, reméljük nemsokára láthatjuk is együtt a boldog családot.
Kép

Most látom, hogy péntek óta nem is írtam :cry:
Annyi minden történt a héten.
Robinak szombaton becsípődött a háta egy egyszerű lehajlástól.
Szerencsére már sokkal jobban van, persze orvoshoz nem ment. :roll:
Kedden megvettük Robinak az új bringáját. GYEREKÜLÉSSEL és SISAKKAL :P Már kétszer voltunk bringázni. Miklóska jól érzi magát, csak nem lát ki Apa háta mögül :D Olyan ülést vettünk, amit egy gombnyomással le lehet venni és átteni a másikra. Csak sajnos még nem kaptunk olyan szerkentyűt az én bicajomra. A sisak beállítása valami tragádia volt :wink: , de most már elviseli a fején a nagylegény, de csak szigorúan addig amíg a bringán ül :lol:
Kép

:roll: Már több védőnő és orvos megkérdezte, hogy Miklóska épít-e? Csodálkoztam, hiszen sokszor a kiscsoportosok is inkább rombolósdit játszanak. Bántott a dolog. Hiszen kicsi fiúnk nálunk látott először kockát, 13 hónapos koráig azt sem tudta mi az. Két hete már próbálgatta egymásra tenni a műanyag poharait, óriás lego-ját, de nem okozott neki sikerélményt. Kedden elcsente :lol: a kamrából a zacskónyi mosogatószivacsom és épített. Sajnos már csak a 3. tornyot tudtam megörökíteni: :lol: Kép

Tegnap lett 1,5 éves Miklóska. Megkapta az oltást. Tapasztalatokat kérhetek? 37,7-ig ment fel eddig a láza :( , nehezen hajol, combba kapta. 11-kor elaludt ülve. Eléggé rosszul viseli, csak hempereg az ágyon vagy karomon tartom és sétálunk. Még a kedvenc játékai is csak egy percig terelik el a figyelmét. :(

Tegnap a sógornőmék olyan aranyosak voltak :lol: Este beállítottak sütivel, amin 1,5 gyertya égett. :lol: Úgy örült :cry: :P
Kép

Örülök, hogy írtok :P Két hét múlva találkozunk!!!!!!
Mindenkit ölel: Süni
renóca

Tirza:
Esküvő?Igazából még nem beszélgettünk róla bár a párom átlag havonta felteszi ezt a kérdést :lol: !A lombikhoz nem kellett volna elég ha egy közjegyző ad egy papírt hogy mi tényleg együtt élünk.De ha ide kell tényleg,akkor elöbb-utóbb csak rászánom magam :lol: !Mi így is tök jól elvagyunk nem kéne egy darab papír hozzá hogy tudjam mi együtt maradunk!
A korodon pirulsz?Én januárig vagyok 31 éves! :lol:

Napsugaracska:
Ha belevágunk nekünk nem lesz visszaút!Nem tudom elképzelni a hátralévő életemet gyerek nélkül!

Véletlen átmentem a másik örökbefogadós topicra is nem tudtam hogy oda is írtok! :DMajd ezután azt is figyelem!
tvera

sziasztok!

csak egy gyors bekukk, itthon vagyok, túl vagyok a műtéten. most is fekszem, de majd jövök.

kizsó

Marcianyu!Sok-sok boldogságot kívánok a családodnak!!!

Tvera!Megértelek,hogy még egy kicsit úgy érzed várni szeretnél,túl sok dolog történt veletek mostanában.Előbb szépen épülj fel testileg ,lelkileg,egy-két hónap múlva már másképp fogod érezni magad,teljesen meg kell érnie bennünk az elhatározásnak,mert bizony az alkalmassági vizsgálódásnál érhet bennünket egy-két kellemetlen élmény és aki teljesen elszánta magát azt nem tántoríthatja el semmi sem!!!
A pszichológus például biztosan ráérezne,hogy még túl friss a vér szerinti gyermek nem lehetséges volta miatti "gyászod".Mert meg kell gyászolnunk és le kell tudnunk zárni magunkban ezt,hogy számunkra úgy tünik ez nem járható út.Én például a 3. lombiknál 20 hetes ikerterhesként vetéltem el,szenvedtem,mint a kutya,főleg,mert szülésznőként egy hónap múlva már dolgoztam.Ezt követően még kétszer belevágtam a lombikba,de talán azért sem sikerült mégegyszer,mert végig bennem dolgozott tudat alatt,hogy mégegyszer nem bírnám elviselni,hogy ennyi éves küszködés után elveszítsek egy nagyobb magzatot.
Nagy szerencsémre a lombikos fórumon az egyik kedves sorstársunk kezdett el nekünk beszélni arról,hogy nekik kétszer elég is volt a lombikból és ők most örökbefogadnak majd.Annyira aranyosan és természetesen kezelte az örökbefogadás gondolatát,hogy akkor kezdtem el magamban gondolkozni,hogy elég a szenvedésből a meddő évekből,hiszen van megoldás.igaz azt tisztába kellett tennem magamban,hogy bármily szép állapot a terhesség arról biza le kell,hogy mondjak.Ez nem is volt olyan nehéz azért,mert rettenetes megrázkódtatás volt a 20 hetes vetélésem,igaz előtte a mennyországban jártam amíg el nem veszítettem a babákat.
Szóval nálam így ért meg az elhatározás és már nem fáj,hogy így kellett lennie!
Nagy kő estt le a szívemről.
Kívánom,hogy te is szépen rendbe tudd magadban tenni a titeket ért megrázkódtatást,ezt nem lehet időhöz kötni majd te érzed mikor jelentkezel be a TEGYESZ-hez.

Renóca!Mikor elkezdtem olvasni ezt a fórumot pár hónapja,akkor a profilodnál az összes hozzászólásodat végigolvastam és így követtem hogyan került hozzátok Miklóska!Nagyon jó helyre került ez a kislegényke!!!Tényleg nagyon aranyosak a sogórnődék,másfél éves szülinapi torta :D !

Tviky!Akkor ti is hozzánk hasonlóan hosszú utat tettetek meg,amíg megérlelődött bennetek az elhatározás.
Sokszor eszembe jutott,hogy a legszebb éveinket a férjemmel evvel a végelátthatatlan lombikozással szenvedtük át,de amit írtál,hogy mikor mondta nektek Gabika,hogy itt mindenkinek lesz gyermeke most már csak végre azt látom,hogy igenis van tovább és van megoldás a reményvesztettségből!!!Lesz jövőnk,boldogságunk,mert lesz gyermekünk!!!

Tirza!Én is 31 éves vagyok és érdekes,hogy milyen sokan vagyunk ennyi idősek itt a fórumon!
Tirza,Csöppke!Drukkolok nektek,hogy mielőbb ti legyetek az 1-es sorszámúak!

Kajla!Nagyon édes a kis Regina!

Magunkról annyit,hogy hétfőn írja alá a vsz anya nekünk a családba fogadáshoz a papírokat a hivatalban,majd ha megvan teljesen az örökbefogadási alkalmasságunk akkor aláírja,hogy lemond a nevünkre.
A múltkor írtam nektek,hogy nem tudom mitévő legyek,de úgy érzem oka van,hogy ezt a kicsifiút a sors az utamba sodorta és megküzdök érte.Haza csak akkor vihetem a csecsemő osztályról ha megjött a határozat ami akár még egy hónap is lehet,de mindennap látogathatom és dajkálhatom őt.
A vsz anya most már nem volt többször a kicsinél és megígérte nem is megy többé.

Aandika
aandika

Kizsó!Milyen műtéted volt?Mielőbbi gyógyulást neked!

Aandika
aandika

Sziasztok!

Tirza,aandika!

Én is csatlakozom a 31 évesek táborához! :D Novemberben töltöm be

Kizsó: Gyors gyógyulást kívánok neked!!!

Sünike: Miklóska nagyon édes,és nagyon sajnálom,hogy nem tudunk menni hozzátok! És ti meg nem jöttök az októberi talira,igaz? :( :( :(

Aandika: Nagyon drukkolok nektek! :) :) :)
csöpke

Sziasztok!

Tényleg hasonló korúak vagyunk. Én novemberben csatlakozom a 30-asok táborához.
Mi is megkaptuk az októberi talira a meghívót. 64-es a sorszámunk. Nagyon örültem neki, mert látom, hogy halad a sor. Megkérdezhetem, hogy van-e valaki, aki hasonló sorszámú, első picijét várja, és nem jelentkezett a különleges sorra. Tudom sok kérdés egyszerre. De hátha van ilyen a fórumon. Vagy esetleg valaki, aki szegedi. Köszi.

Kizsó!
Jobbulást kívánok. Gyógyulj meg minél hamarabb.

Renóca, Kajla!
Aranyosak a picik a fényképeken. Olyan jó, hogy raktok fel néha pár képet. Jó nézegetni, gyönyörködni bennük.

Aandika!
Én is nagyon drukkolok nektek, ha érzed, hogy a szívedbe a tiéd már a baba, a tied is lesz.

Tvera!
Nem akartalak a bútorleltárral elkedvetleníteni. Csak nálunk így volt, de ez nem feltétlenül így van másutt is. Ahány ember annyi féle. Szerintem is, ha túl vagy mindenen, minél előbb ad be a papírt. Így a reményt is visszanyered, és a lehetőséget, hogy lesz egy pici babátok.Az építkezés alatt meg majd gyorsan telik az idő. Én is akkor nyugodtam meg, amikor beadtuk a jelentkezést az örökbefogadásra. Az sokat jelentett. Illetve, amikor voltunk a gólyahíres talin, és Gabika azt mondta nyugodtam berendezhetjük a babaszobát, vehetünk cuccokat, mert előbb-utóbb ott lesz a baba. Ettől jobb biztatás akkor nem is kellett.
Amúgy más téma. Anyós és sógornő nálunk is dettó. Akkor jó, ha messze vannak.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Hogy itt micsoda tinilányok vannak!
Lehet, hogy én vagyok a legöregebb a bandában?? :shock: :shock: Én már háromnegyed 36 vagyok. :cry: :cry: Persze ez azt is jelenti, hogy mikor ti ilyen öregek lesztek mint most én ,ti is a negyedik babát fogjátok várni??!! (Na és ha ilyen tempóban haladunk a sorban lehet, hogy még én is őt fogom várni akkor!)
steiff

Szia Steiff!

Hát annyira már nem tinilányok, de köszi. Hogy-hogy a negyedik babát várod. Hány babóczád van. Öribabák, vagy saját? Lehet butákat kérdezek, de írj.

Zsu
nagyzsu

Húúú lányok, azt hiszem, jobb lesz, ha én le sem írom, hány éves vagyok......
Szerintem egyébként az öreg, aki annak tartja magát :wink: Ti még nagyon messze vagytok attól.
Lombik témához: kezdem egyeltalán nem bánni, hogy mi meg sem próbáltuk, annyi rosszat hallottam róla - igaz, jót is.
Tirza: vajon mi lehet Gittáékkal? Biztos megszülettek már az ikrek :) Írtam nekik, de még nem válaszoltak.

Jó éjt nektek!
obea

Nagyzsu:
Engem nem könnyű elkedvetleníteni,nagyon egy makacs nőszemély vagyok :lol: !Ha én valamit a fejembe veszek......!

Steiff:
Tinilányok?De jó lenne! :D

Nagyon sokat jelent nekem hogy vagytok és olvashatom a soraitokat!
Köszönöm hogy befogadtatok!!! :lol:
tvera

Sziasztok!

Eddig csak olvasgató üzemmódban léteztem és ez nagyjából így is fog maradni, de most írok aandika miatt. Nálunk a második gyerkőc családbafogadással került haza (vsz tesók), a jkönyv felvételét követően a gyámi kirendelő határozat 1 héten belül elkészült és azzal kiadta a kórház (akkor 5 hetes volt)! Tehát: nem kell megvárni az öf határozatot. Ha gondolod írj!

zsomik
zsomik

Obea!
Mert hány éves is vagy? 26-27? (Így ránézésre- mármint a fotóról amit a másik fórumra tettél fel.) :shock: Jól emlékszem, hogy te eredetileg fehérvári vagy? Olyan ismerősnek tűnsz, merre laktatok?

Nagyzsu!

Bizony nálunk cél a saját focicsapat! A lényeg röviden: mi kevesebb, mint másfél év alatt lettünk nagycsaládosok! Dióhéjban két örökbefogadás között szültem egyet. 2004 márciusban hoztuk haza az akkor 2 éves kislányunkat Biankát. Még abban a hónapban terhes lettem (!) és karácsony előtt egy héttel megszületett a kisfiam Roli. Mivel 3 gyermeket szerettünk volna, még a terhességem alatt elindítottuk az újabb alkalmassági procedúrát.Igazából csecsemő kislányt szerettünk volna, ehelyett lett egy 3 éves kisfiunk Norbi! Ő 2005 májusában került hozzánk és egyébként Bia csoporttársa volt az intézetben, együtt nőttek fel.(Amúgy ő az én szívem csücske volt, hiszen ismertük a látogatásokról. Szívesen elhoztuk volna akkor őket együtt, de jogszabályilag nem lehetett.) Tulképpen Bia intézte el, hogy Norbink legyen, de ez már egy másik történet. Na szóval bár 3 gyerkőcre voltunk berendezkedve, azért hiányzik az a csöpp pici lányka , ezért belevágtunk újra. (A tegyesznél örültek gondolhatod. :twisted: ) Na ez már majdnem egy éve volt, most állítólag másodikak vagyunk a sorban, ami kb. azt jelenti szerintem, hogy röpke 4-5 év :twisted: és meg is érkezik a hugi.
Íme egy kép a trióról, amit ugyan már láthattatok , de nagyon szeretem (ja a rakás alatt én vagyok):
Kép
steiff

Nagyzsu!
Mi szegediek vagyunk!! Ha gondolod szívesen találkozunk veletek! Akár el is jöhettek hozzánk, de a városban is összefuthatunk.

Lányok képzeljétek!
A kicsi lányom végre ZABÁL! a szó szoros értelmében. :) A 10 napi kórház annyiban hagyott nyomot benne, hogy ha lehet még jobban anyás lett...

Itt is megírnám nektek, hogy mi sajnos nem tudunk menni Sződre. :( Viszont a Gólyahíres talin ott leszünk a bemutatkozó családok közt.

Puszi mindenkinek!

KépKép
jiny

Kizsó!

Örülök, hogy túl vagy rajta. Pihenj sokat. Melyik módszerrel csinálták? Vágták vagy a három lyukassal?
Gyerekek hogy viselték, hogy nem voltál itthon?

Süni!
Jobbulást a párodnak. Miklóska nagyon édes és nagyon ügyi, és igen kreatív, ami szerintem nagyon jó tulajdonság.

Aandika!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen!

Lányok, akkor megalakíthatnák a 30-as nők klubját, aki még nincs 30 éves (most nagyon irigykedek) az tiszteletbeli tag lehetne, egyszer úgyis be fogja tölteni a 30-at! :P
Nagyon sokat gondolkodtam, hogy miért érint egyre több korosztálybelinket a meddőség, lehet, hogy Csernobil az oka, hiszen akkor voltunk pont ivari fejlődésben. (leírva nagyon csúnyán hangzik az ivari :? )

Obea!
Tényleg az az öreg, aki annak érzi, tartja magát. Csak olyan problémám szokott lenni, hogy sokáig a munkahelyemen fiatalnak számítottam, aztán ugye mindig vettek fel új embereket, és egyszer csak azzal szembesültem, hogy valaki 81-ben született. Teljesen megdöbbentem. Sajnos ehhez hozzá kell szokni, öreg rókának tartanak a szakmában, pedig magamat még mindig kezdőnek érzem. Olyan vagyok mint apukám, 66 éves, de 25-nek érzi magát. :D
Gittáéknál már szerintem is biztos megszülettek a babák, biztos babáznak és a kettővel nagyon elfoglaltak. Édesek lehetnek. :D

Tvera!
Én is örülök, hogy csatlakoztál. :lol:
(a talit azért gondold meg :wink: )

Kép
tirza

Tirza! Hidd el születtek még emberek 81ben is. Többek közt én is. :lol:

KépKép
jiny

Jiny!

Örülök, hogy a kisasszonynak megjött az étvágya! Reméljük, most már így is marad. :lol:
Aranyos ez a sapis kép a vonalzóban! :D

Kép
tirza

Jiny!
Én 81-ben kezdtem az általánost! :oops: :lol:

Kép
tirza

Tirza! Ha nem baj, azért nem fogok csókolommal köszönni. :D

KépKép
jiny

Tirza!
Én 81-ben már pasiztam! Én nyertem-én nyertem!! :lol: :lol:
steiff

Sziasztok

Na most már én is hozzászólok ehhez a 81-hez. :D
Van aki akkor született, van aki akkor kezdte az általánost, van aki már pasizott (jó korán kezdted :lol: :lol: ), és én akkor ballagtam nyolcadikból. :lol:

Kép
Kép
atan

Steiff:
11 évesen már pasiztál?Tényleg korán kezdted :D .

Én is 81-ben kezdtem az általánost,holnap lesz az osztálytalálkozónk ennyi év után először.
17 év telt el azóta még leírni is sok :lol:

Steiff:
Nem biztos hogy jól számoltam...... :oops: :lol:

Tirza:
Nem leszünk itthon 21-én,kicsit elmegyünk pihenni a 3 szabadnapra.A következőn biztos ott leszünk!
Amilyen gyorsan telik az idő(vasárnap már október!)mindjárt itt lesz az is!
tvera

Tvera!
Tudod a jó dolgokat nem lehet elég korán elkezdeni! :twisted: :twisted:
steiff

Kedves Lányok!

Köszönöm,hogy ennyien szoritotok értünk!!! :D

Zsomik!Írtam neked pü-t!!!

Nagyzsu!Elég furán hangzik a butorleltár,de ha ez kell nekik jöjjenek!!!Már várom őket :evil: !

Tvera!Remélem szépen gyógyulgatsz!Párod kényeztet?

Obea!Gitta a Családinetes :"Babákért küzdünk-lombikbébi" Dakini-je lenne?
Már megvannak a babák!És nagyon jól vannak!!! :D

Steiff!Nem is tudtam,hogy így alakult a családotok története!De érdekes!!!Sok örömöt a gyerekekhez!

Jiny!Mennyi idős most a kislánykátok?Nagyon szép kislány,láttam rólatok már képeket többször és hasonlít rátok!

Tirza!Már bennem és anyukámban is felmerült a csernobil elmélet!!!Rengetegen vagyunk ebből a korosztályból hasonló cipőben. :roll:

Kizsó!Hogy vagy?

Aandika
aandika

Aandika! Dorkám ma 5 hónapos 2 hetes és 2 napos. :lol: 5 naposan otthon volt, két hónap múlva pedig a nevünkön, az összes papírral együtt. :) És imádjuk.... mint mindenki a sajátját.

KépKép
jiny

Sziasztok!

:lol: :P Látom alakul a harmincas nők klubbja, én dec 1-én leszek az. :lol: :P És 81-ben már majdnem férjhez mentem, ami nem rossz teljesítmény, ahhoz képest, hogy 76-ban toltam ki a nagy fenekem.:lol: :P csak a pasizáshoz kapcsolódóan, akkor zavart apu be a szobába, mert nem értettem meg, hogy én mért nem mehetek férjhez. :lol: :P Még megvan a feleségül kérő levél, a nővérem annyit nevetett rajta, hogy megőrizte nekem. :P :lol: Ne tudjátok meg milyen hisztit vágtam le. :lol: :P

Kizsó: Jobbulást kívánok, remélem gyorsan fel fogsz épülni! Gyerkőckék hogy vannak?

Jiny: Én is megírtam pü-ben, utólagos engedélyeddel hogy szegedi vagy, én meg makói. :lol:

Tirza: Ez szerintem tuti, nézd meg a klubbunkat... :roll:

KépKép
ancsúr

Jó reggelt!

81-ben már nekem is volt lovagom, aki cipelte az iskolatáskámat hazafelé. :lol: Ő imádott engem, részemről nem volt semmi érzelem, de őt ez nem zavarta, négy évig bírta a táskacipelést. :lol:
Abban az időben én minden nap szinte másba voltam szerelmes, és mindenkiről azt képzeltem, hogy ő lesz a férjem. Emlékszem az oviban volt egy ikerfiúpár, én nem tudtam megkülönböztetni őket, így szerettem mindkettőt :oops: :lol: , ők is viszont szerettek, anyukámat faggattam, hogy lehetne megoldani, hogy két férjem legyen egyszerre. :lol:

Akkor megállapítom, hogy a 81-es dátumhoz mindenki kötődik! :lol:
Van itt a fórumon, aki még meg sem született 81-ben? :shock: :D

Steiff!
Kiváncsi leszek, ha majd a lányod mondja ezt neked, ha te kérdőre vonod, hogy miért kell ilyen korán kezdeni. :lol:

Tvera!
Még nekünk sem volt általános osztálytalálkozónk. :(
És 14-én ráértek? :wink:

Kép
tirza

Jiny!De jó,hogy már a kezdetetktől veletek lehetett Dorka! :D
Sajna velünk leghamarabb egy hét múlva lehet itt a kis Danikánk és addigra már 5 hetes lesz,az igaz,hogy mindennap megyek látogatni,de az mégsem olyan mintha ithon lenne :cry: !
A munkahelyemen meg olyan bunfordiak velem,már a lombikoknál kihúztam a gyufát,pedig az utolsó háromnál már egyáltalán nem vettem ki táppénzt,hanem szabi rovására mentem.
Jól tudják,hogy nekem mindennap a kisfiamhoz kell mennem és volt még egy csomó szabim,ennek ellenére visszarendeltek szabiról,hogy azonnal jöjjek,mert valaki felmondott ,valaki táppénzre ment és egyébként is ők is ki akarják venni a szabijukat míg én vagyok :evil: :evil: :evil: !!!
Minősíthetetlen,hogy ugrottam az első szóra és jövő hétre is olyan beosztást írtak,hogy csak aludni járok majd haza.Holott nekem hivatalokba kell mennem és két helyről is jönnek környezettanulmányra,mindez senkit sem érdekel.Arra hivatkoznak,hogy hivatalosan én még senkije sem vagyok annak a kicsinek és nem jár meg a szabi.Azt is kérték,sőt követelték,hogy legalább még bő másfél hónapig jöjjek,mert addig még ők el tudnának menni sorba szabira.
Persze meg lesz a határozatom,hogy vihetem haza a kisfiamat én pedig otthagyom a kórházba,majd ráérek még hazavinni másfél hónap múlva!!!Na nem :x !

Tirza,Ancsúr!Nagyon jót mulattam a nosztalgiázásaitokon!!!
Feleségül kérő levél :lol: :lol: :lol: ,táskacipelő viszonzatlan szerelem :lol: :lol: :lol: !!!

Nekünk most lesz az általános iskolai osztály találkozónk október 7-én.Érdekes dolog,hogy abban az épületben van a TEGYESZ most ahol akkoriban az iskolánk volt és ott találkozunk az épület előtt.
Illetve én nem megyek ha itthon lehet velem végre a kicsifiam.
A férjem kinyomtatta tegnap este a kicsiről készített egyik képet és a mellkasára tette,hogy itt van velünk a kicsi és most itt fog aludni,persze majdnem sírtunk,hogy ez még legalább egy hét...

Aandika
aandika

Sziasztok!

Jiny!

Köszi, hogy írtál. Végre egy szegedi. Az októberi talin mi is ott leszünk. Remélem sikerül majd beszélgetni, ha nem akkor majd lehet összehozunk egy talit.

Ancsúr
Nemcsak közel lakunk egymáshoz, hanem egy korosztály is vagyunk. Én is 76-ban láttam meg a napvilágot. Igaz beelőztelek egy hónappal.
Igazi rokonlélek.

Tirza!
A csernobili dolog már nekem is eszembe jutott. Lehet, hogy nem hülyeség. Akkor kezdtünk érni. Még belegondolni is rossz.

Steiff!
Nagyon aranyosak a gyermeid. Akkor előre a focicsapat. Anno én is nagy családot képzeltem el. Minimum három gyermek, vagy ahogy az élet hozza több. Sajna az élet nem úgy gondolta. Hátha azért egyszer még lehetünk nagycsaládosok.

Zsu
nagyzsu

Sziasztok Lányok!
Akkor én is csatlakoznék a klubbhoz, aug.-ban múltam 31éves! :cry: Sajna! Ha mégegyszer 20 lehetnék... :roll:

Csöpke!
Köszi! Ha Békéscsaba felé jársz egyszer, ugorj be hozzánk!

Tvera!
Ha az elejére mész egyszer a topiknak, úgy 2005.07.07.környékére, elolvashatod, hogy mi is történt velünk! Regi 1hetes volt, mikor aláírtuk a papírokat és 8naposan már haza is hoztuk! De régen volt már és milyen jó volt! :D

Kizsó!
Gyógyulgass!!

Kép
kajla

Tvera!
Nem írtam, hogy akkor még Rayo néven futottam!
Bocsi

Süni!
Nagyon szép kis tornyotok van! Regi sem akar építgetni, kéményt rak a Legoházra, esetleg 2kockát egymásra, aztán lerombolja! Ez van!

Jiny!
Örülök, hogy minden jól alakul!

Napsi!
Végre :D :D :D

Kép

Kép
kajla

Aandika, elképesztő, amit leírtál, micsoda empatikus kollégáid vannak... :evil:
"hivatalosan én még senkije sem vagyok annak a kicsinek " - ez a legszebb, igazi nemes gondolat. :evil:

Most verseny van, hogy ki a legidősebb? :wink: Ne törjétek Magatokat, szerintem viszem a pálmát (1969). :)
rkata

Sziasztok!
Akkor én is hozzászólnék a 81-es témához: akkor még -1 éves voltam :oops:

Aandika!
Lehet, hogy ők azok, nem tudom. Egy kisfiuk és kislányuk van: Maja és Brúnó. Írtam nekik emilt, de lehet, hogy most nincs idejük válaszolni. Lehet ott róluk képet is nézni? Már nagyon kíváncsi vagyok. :)

Ma elég béna voltam... Leestem egy székről :oops: És most iszonyatosan fáj a derekam és hatalmas zúzódás van a lábamon... Alig bírok menni, meg ülni...

Most "mennem" kell, sziasztok!

KépKép
obea

Kajla: Még 20-nak sem nézel ki itt Regi mellett. :lol: :P

Obea: Ajaj, vannak néha ilyen napok, kívánom, hogy gyorsan múljanak el a kék foltjaid. :wink:

Nagyzsu: :lol: De éppen csak beelőztél. :lol: És ám a talit össze lehetne hozni szegeden, legalább megismernéd Dórikát is.

Andika: Nem ér kinevetni a kisebbet. :lol: :P Akkor még Guriga volt a nevem, pedig csont sovány voltam, most inkább vagyok guriga. :lol: Hát hallod-e ezek az emberek nem is minősíthetők embereknek. :x Hogy mondhat ilyet valaki??? Ennyi empatikus készség még egy kimúlt békában is lenne. Hogy mért éppen a béka jutott eszembe nem tudom. :roll:

Tirza: Nekünk most lesz majd! :lol: :P És remélem most már felnőttek a fiúk is, és ott lesznek meg kultúráltak lesznek. Sajnos a mi osztályunkat érte egy trauma 5.-ben, meghalt hirtelen a 28 éves imádott oszifőnk, és aztán sok gyereket elvittek onnan, mert kezelhetetlen bagázs lett. Direkte nem fogadtak szót a másik of-nek. :roll: Azért maradtunk törzstagok jó páran, meg lányok is, akikkel azért lehetett bírni. :P :lol: De annyira buták voltak, hogy még most se akarták az oszifőt meghívni, aztán mondtam nekik, hogy meg kell, ennyire törpe agyúaknak nem szabad lenni, és ki megyünk vele a temetőbe is koszorút vinni. Szegény igazán nem tehetett erről. És ráadásul mindig olyan kedves. Na de azért Te sem vagy semmi. :lol: Hordárjaid is voltak?? :lol: :P És igazad volt, ha nem tudsz dönteni, jöhet mindkettő. :lol: :P Annyira aranyosak az ilyen sztorik a gyerekeknél, az osztályomban volt egy kisfiú és két lányba volt szerelmes. A lányok meg belé, de ettől függetlenül nem volt harc köztük barátnők voltak. Olyat nevettem, persze otthon, amikor megemlítették nekem, hogy megoldották a problémát, mert a fiú elveszi az egyiket feleségül a másik meg a szeretője lesz. Mindez első osztályban. :P :lol: :P Kíváncsi lennék 20 év múlva rájuk. :P

Rkata: Gyönyörű a kisfiad, olyan szép mosolya van. :lol:

Napsi: Szia, hogy vagytok? :lol:

Steif: Igen én emlékszem erre a képre, és nagyon irigyke vagyok ám. Na jó tudod hogy értem, ez egy szuper móka. :lol:

Jiny: Olyan jó, hogy szépen eszik a kis tündérkém. :lol: :P :lol: Hildust nem is kérdeztem. :shock: Pedig őt is meg szerettem volna ismerni. Hogy állnak a költözéssel? Tudsz róluk?

KépKép
ancsúr

Sziasztok!Én is 31 éves vagyok.

CSÖPKE! Rég hallottam rólad... Mi is csalódtunk egy kicsit, mikor megjött a sorszámunk (174) Én azt gondoltam, hogy már úgy 150 körül leszünk, de hát majd eljön az az idő is... Addig türelmesen várunk és tervezgetjük , hogy milyen lesz az életünk gyermekes családként.

AANDIKA! Nem lehet kellemes ilyen hatalmas empátiával rendelkező kollégákkal együtt dolgozni. El sem tudom képzelni, hogy tudnak emberek kollektíven ilyen gonoszak lenni...

JINY! További ilyen jó étvágyat kívánok Dórinak!
mirosz

Sziasztok!

Köszi, jól vagyok! Jól esik az érdeklődés! Pihenek, amennyit csak tudok a csajoktól. Kingus nagyon segítőkész, Zsófinak meg egy nap vagy 20-szor meg kell mutatni a "bibimet". :D

Én is 30 éves vagyok! :lol:

kizsó

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?