Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Edit!

Levi vega és ilyen jó husban van :lol:
Vendég

Edit: mert előző nap esküvőre megyünk, és szerintem 11 előtt ki sem jönnek az ágyból :)

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Edit!

Levitől kééész vagyok! Nagyon huncut, és látom ő se tűri meg a lábán a zoknit :) Viszont a legelés bejön neki :wink:

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Edit: Levi nagyon édes! Remélem nem izgatta fel nagyon magát a barátnőd!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Botond hője 37,6. Nyűgi, marja a fülét (foga miatt?), a fütyije is begyulladt .... :( (Nem tudni, melyiktől van hőemelkedése.) Figyelnem kell, aztán reggel hívni a dokit. Amúgy egész nap elég vidám volt.
Nekem pedig már a légcsövem is fáj :( , pedig van saját bejáratú orrszívóm (porszívós) :lol:

Így vagyunk mi, ezért bocsi, de nem írok, csak életjelet adtam. Viszont egyre kevesebb az esélye a talinak. :(

Levi zabbantani való nagyon! De sajnálom,ha nem gyurmázhatom meg :wink:

Boscó: Nem semmi hajzuhatag :wink: Gyönyörű a kiscsaj!

Angi: Örülök,hogy jobban vagy!

MInden betegnek jobbulást!

Faby és Mariann, meg Mamacka nekem is ma jutottak eszembe...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Babetta,
Levitől én is kész vagyok. Nagyon kis huncut és a lecsúszó cukni se semmi. Zabálni való. Köszi a sajnálatot, de róka koma volt....
Valószínüleg a nagymamám jó kis szilvásgombócai voltak a ludasak.
Vok,
anyum van itt, de már csak holnapig. Feri jól volt, de vasárnap óta küzd a fogával. Megint az a történet, mint, amikor Lidi született. Holnap megy megint fogdokihoz+én is. Tőle függ, hogy tudunk e menni vasárnap vagy sem.
Bartika,
biztos bepakolsz minden fontosat, nyugi! Nagyon klassz lesz Nektek ott!
Anita,
az jó, hogy a kedve okés. Jobbulást Nektek!!!
Jobbulást a betegeknek!!!! Gyógymanók mennek ezerrel!!!!!!!!!!
angi79

Ildi :)
Száz főre akartam főzni, de úgy látom nem leszünk annyian :(
Haláli ez a sapi Olin :D Háziállatka nagyon édi :D Ki választotta?
Mi volt a fülésznél?

Cory :)
Gratula Lizácska recéihez :D

Angi :)
Sajnálom, hogy nem vagy jól :(
Nagyon jók a képek :D

Anita :)
Sajnálom az arcüreg gyulladásodat :( Nekem gyerekkoromban minden évben volt 1-2 és többször fel is szúrták :( Lámpázz sokat és fújd az orrod!
Nagyon sajnálom, hogy Boti ilyen rosszul van :(
Jobbulást az egész családnak :)

Vok :)
Gyógyulgass :D
Nem kell beszállni, nem nagy munka :) Eredetileg paprikás krumplit akartam csinálni, de anyu inkább a rakottkrumplit javasolta :D

Edit :)
Nem nehézség a főzés, egye fene számíthatsz gyereknek, kaphatsz virsliset :lol:
Levi nagyon cuki :D Nem tudtam, hogy már zöldségekkel táplálkozik

Éva :)
Nálunk most a vizes palack a nyerő, na meg a nővére :lol: Na de ugye ezzel nem mindenki rendelkezik :wink:

Bartika :)
Ne izgulj, biztos nagyon jó lesz a pihenés :D

Annnna :)
Nagyon husi lehet Emma :D Nem kell sok idő és már nem csak a nappaliban fog garázdálkodni :lol:

Gyöngyi :)
Szőnyeg van az oviban, de azon az ovisok játszanak, így viszek plédet is.
Van mikró és gáztűzhely, na meg konnektor, ha olyan bébiétel-melegítőt hozol :)

Ma végre eljutottam fordászhoz festetni :D Olyan jó megint szép hajjal a tükörbe nézni :D
Petire apa vigyázott. Kicsit rázósan, mert az én sosem síros kisfiam vígasztalhatatlan sírásba kezdett :? Apa kifogásolta, hogy nem adtam kezelési utasítást a gyerekhez, nem tudta, hogy csak hason alszik el Peti :lol: :lol: :lol: De a telefonos segítség után 2 perc múlva aludt a lelkem, míg vissza nem értem :D

Péntekig jelezzen mindenki aki biztosan jön, hogy tudjam hogyan vásároljak :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Reggelt!

Anna!
Tuti megyünk! Már jobban érzem magam. Igaz, még nem vagyok 100-as, de tuti nem vírusos, tehát senki se lesz tőlem beteg. :D
Akkor nem szállok be. Viszek helyette ásványvizet, meg valami nasit. :D
Örülök, hogy eljutottál a fodrászhoz! :) Az nagyon kell a női léleknek. :D
Annamarit hozod?
Olyan furák a pasik. tuti, hogy a pérod is 1000szer látta már, hogy Peti hason alszik és mégse jegyzik meg. Ádinak sincsen lövése ilyenekről. Szegényem még azt se érti,hogy miért sír a csaj. Szerintem nem is hallja a különbséget a sírások között...

Viszont képzeld, anyósom rájött valami újdonságra... tegnap mondta, hogy szerinte nem azért kezd el sírni x idő után nála a gyerek, mert éhes, hanem én hiányzom neki... Majdnem gartuláltam a remek felismerő képességéhez! :lol: :lol:

Angi!
Miért emlékeztem én anyósra??? Bocsi! :D Anyudat üdvözlöm! :D
Ferinek nincsen mostanában szerencséje! :( A fogmizériát sajnálom!!!! :( Remélem hamar kilábal belőle! Neked kontroll lesz, vagy neked is fáj valami?
Jövő 7en egy randi, ha nem tudok jönni vasárnap? Lesz kocsim is. :D

Bartika!
Érezzétek nagyon jól magatokat! :D És tuti mindent elviszel, ha meg nem, azt tuti fogjátok tudni ott pótolni. A fontos dolgokat úgy sem hagyod otthon. :D Csak ne úgy járj, mint én. :D Én szimplán magamnak alig pakoltam, de Hannának minden fontos dolga ott volt :lol: És a negyedét nem is használtuk. :D:D

Megyek, felkelt a csajom. :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok Lányok!

Megint nem írok sokat. Bocsesz!

Gyógyuljanak a betegek! Soksok gyógymanó, és puszik repülnek innen! ;)
Mi már hála az égnek jól vagyunk. Ma már nem kis kellett szívni az orrát reggel. Cserébe alig tudtam lenyomni aludni. Most alszik, de délre menni kellene tornázni. :?

Nagyon édesek a bébikék! Meg kell őket zabbantani.:)

Annácska!
Mi is megyünk. Vagy apával, vagy nélküle, de megyünk! ;)

Nah,lépek is. Megpróbálom felkelteni Alát finoman…:?

Kép

Kép
nancsika

Anita!

Jobban lett Boti? Mit mondott a doki? Neki is és neked is jobbulást!

Annácska!

Jó is fodrász után az ember kis lelke :) Biztos szép lettél!

Eszter!

Örülök, hogy te is jobban vagy!

Boscó!

Fannikának is gyógycuppancsok, gyógyuljon meg ő is mielőbb!

Szóval tényleg senkinek nincs használható spenótos babakaja receptje? Én azt se tudom, hogy kezdjek neki, mert életemben nem főztem még spenótot :oops:
Meg annyit mondjatok meg még nekem légyszi, hogy májat mikortól lehet adni?
Köszi!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok

Anita: Én azért szurkolok, hogy hétvégéig meggyógyuljatok. Végülis van még rá 2 és fél napotok. A Lili is sokszor tépi a fülét, én se jöttem még rá mitől van, a másik az állandó szem dörzsölgetés, gondolkodtam is, hogy elviszem szemészetre, de a védőnőnk hülyének nézett mikor megemlítettem neki.

Ja meg azt is kérdeztem tőle, hogy mi miért nem kaptunk beutalót a mai napig hasi és koponya uh-ra. Közölte, hogy ezek nem kötelező vizsgálatok, és különben is szülés után ezt meg csinálják még a kórházban...hát nem tudom ez igaz?

Babetta: Nagyon ki mozgolódós a Levi, a pociban is ilyen volt? :D Szinte hihetettlen, hogy egyidősek a gyerkőceink, a Lilkó még fele ennyire se fürge, de majd egy év múlva már biztos behozzuk a lemaradást :) Tegnap este egyébként megfordult hátról hasra, de lehet, hogy csak azért mert kicsit lejtett az ágy, ahogy ráültem a nagy kufferommal :wink:

Annácska: Okszi akkor viszek én is plédet

Na megyek ránézek a lányomra

Kép

Kép
pgyöngyi

Nem küldenéd mégis el a tiedet, és te majd rendelsz magadnak másikat miután hazajöttetek a nyaralásból? :roll:
Vendég

Ó, ó!!!!

Ez privi akart lenni Bartikának! :oops: :lol: :wink:
Vendég

Annácska:örülök hogy sikerült "megszépülnöd"Én jövőhéten készülök! :shock: Az én párom legújabb sztorija:telefonálnom kellett,mondom neki add már rá a tipegőt míg beszélek!Jelzem,hátulgombolós fajta!Nagy büszkén jön,mutatja hogy kész,csak éppen fordítva adta rá.Föl sem tünt neki,pedig még elől mintás is,és az most sikeresen a hátára került a bébinek! :lol: :lol: :lol: :oops:

Vok:én azt hittem minden babának minden nap kell mosni a haját.Én eddig ezt tettem Nívea babasamponnal.De most hogy nagyon beteg Fannikám,hanyagolom a hajmosást!

Babetta:nagyon kis huncut szemei vannak Levinek!Gndolom nem unatkozol mellette! :lol: :lol: :lol:

Évi:nekem nincs receptem!

Fannika tegnap este is,és ma is sugárba kihányta aamit től meg kellene gyógyulnia!(klabax)Úgyhogy ma újat íratok!Megkóstoltuk,és iszonyat rossz íze van!Szegénynek még a cici sem kell utána!Sem előtte! :roll: Úgyhogy ma még alig evett!Az éjszakánk is iszonyat volt,sokszor kelt,mert nem kapott levegőt!Jól viseli,látszik a szemén hogy beteg,de az hogy nem eszik kicsit kétségbeejt!

Bartika!Csak nyugi!Minden oké lesz!Érezzétek jól magatokat!
Vendég

Sziasztok!

Évi!
Kérdezd meg a tápos topkiban. Biztos tudnak modnani valami jó spenótos receptet a lányok! :D

Boscó!
Én úgy vagyok vele,hogy nem lesz még piszkos neki. Elméletben a fürdés az csak azért kell minden nap, hogy hozzászokjon. A saját hajamat se mosom naponta. Ha szerencsém van, akkor elég hetente 1x mosni, ha nem, akkor is max 2x.
Mi az a klabax? Lemaradtam, antibika?

Gyöngyi!
Hát, nem tudom. A Péterfyben nem ultrahangoznak, csak ha kell. Nekünk automatikusan adta a dokinéni a beutalót az uh-ra. Szerintem nézesd azért meg, bár mostanra tuti kiderült volna, ha van valami baja a drágának. :D Hanna akkor dörzsöli a szemét, ha álmos. De akkor nagyon be is pirosodik neki körülötte.

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Megint írtam hiába, elszállt!
Olvasgattam, a beteg babócáknak jobbulást kívánok!!!!!!!!!!
Vasárnap készülünk a talira, jön velem Anett is, bár a vonatunk 8-ra beér, de elütjük majd az időt.
Tegnap voltunk védőnőnél.
Szófi 7200gr és 70cm.
Ma nagyon rossz napja van nyügi felsőfokon
A taliig milló pusszancs mindenkinek.

KépKép
csema

Sziasztok!
Megint írtam hiába, elszállt!
Olvasgattam, a beteg babócáknak jobbulást kívánok!!!!!!!!!!
Vasárnap készülünk a talira, jön velem Anett is, bár a vonatunk 8-ra beér, de elütjük majd az időt.
Tegnap voltunk védőnőnél.
Szófi 7200gr és 70cm.
Ma nagyon rossz napja van nyügi felsőfokon
A taliig milló pusszancs mindenkinek.

KépKép
csema

szuper!
Most aztán ez meg duplán ment!!!! :lol:

KépKép
csema

Sziasztok!

Ismét kérni szeretném valaki segítsékét!

Bartika mint tudjuk elutazik, de valaki nem küldené nekem el a Suttogó lll. kötetét!
Vendég

Meli!

A www.bookline.hu -ról tudsz rendelni és kiszállítják. :D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!

Ezzel csak az a baj, h regisztráció közben azt mondja, h a megadott mailre kapok egy levelet és ebben kattintsak a linkre, h befejezzem a regisztrációt. Csakhogy a levélben nincs link. Erre a válasz, h telefonáljak munkaidőben. Ma 6x hívtam őket, de foglalt volt.

Közben az előbb mikor kimentem oda ahova a király is gyalog jár összefutottam Pirikével. A kis szemtelen megint beállított hivatlanul. De jól elvagyunk, még azt sem érzem, h itt van. Pár napig csak elleszünk. :)

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ma megháromszorozta Boglárkám a születési súlyát!
Pontosan még rá is is tett egy picit 10gr és lett 7060gr.
Vendég

Sziasztok!

Gyöngyi: a jahnferencben minden babánál mielőtt hazajöttünk csináltak koponya és hasi UH-t. Egyébként én is úgy tudom, hogy ezek a vizsgálatok nem kötelező szűrővizsgálatok, de a háziorvos kérésére megcsináltathatók, ha ő úgy ítéli meg.
Egyébként amikor a csípőszűrésre küldött minket a dokinénink, akkor bár a beutalón nem szerepeltek ezek a vizsgálatok, de az I.sz. gyermekklinikán a vizsgálóorvos elvégezte ezeket is a csípőszűrésen túlmenően - ha már ott voltunk (nyilván így jobban megéri a kórháznak - ezeket is el tudták számolni :)

Samu ma felállt - megkapaszkodott az ülőgarniturában, és feltolta magát - a legnagyobb megrökönyödésünkre... :shock: egyébként ezt már gyakorolja néhány napja, de "csak" a térdeplésig jutott el. Mindenesetre a felállásnak aztán úgy megörült, hogy elengedte a támasztékot, és persze elborult, lett is nagy sírás-rívás-vigasztalás

ApaésSamu: nálunk is az öltöztetés jelenti a nagy kihívást apa számára, de szerencsére fejlődőképes. Csütörtökönként ő vigyáz a picurra, így aztán egyre jobban mennek neki a dolgok...
Üdv:
É

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Sziasztok!

Az őszi babásoktól vagyok, és hozzátok, mint tapasztalt anyukákhoz lenne egy kérdésem:

Kisfiam két napja úgy szopizik, hogy egyik mellemből szopik 60-at, majd bealszik rajta, vagy csak cumizik. Ilyenkor leveszem büfizni - de általában bukik is és sír, mert még éhes. Visszateszem ugyanarra a mellre, de abból már nem eszik. A másikat elfogadja, és onnan is kiszopizik kb. 60-at. (eddig egy mellből is megvolt a 120ml)
Nem tudom miért van, és azt se, hogy mit kéne csinálnom. Félek, hogy ha így folytatódik, apadni fog a tejem.

Ti találkozkoztatok már ilyen problémával? Valaki tudja a megoldást?

Előre is köszönöm!

KépKép[/b]
nózi

Nózi: a tej nem fog elapadni. Ha utánaszámolsz, napi szinten most így is pont ugyanannyit termel mindkét melled, mint akkor, ha egy mellből szoptatsz egyserre, csak akkor 120-at evett, de azt csak minden második etetésnél. Szóval ezzel nincs gond. Én alapvetően nem a mérleget nézném, hanem azt, hogy mennyi pisis-kakis pelusa van, hogy érzi magát. Ez a bukás pl milyen? Minden szopi után van? Mennyire sok?

cory
Budapest

Sziasztok!!

Ma voltunk tanávsadáson és azt mondta a doki hogy a Niki akkora mitha 3kg lett volna :)
Egyébként jól vagyunk Máté ovizik jövőhéttől már ott is alszik. :cry:
Annyira nem várom...,
Most megyek ledobom magam.
A kicsi betegeknek jobbulást.

Kép
Kép
zitacicu2

Szia Cory!
Köszönöm a gyors választ, és a megnyugtatást is!

A bukás az első mell után elég kevés, szerintem csak a böfi hozza fel. A második mellből való szopi után viszont elég sok - nem mértem, de ma a bukás miatt le kellett fürdenünk, olyan nagy mennyiség volt.
Két nappal ezelőtt, mikor még egy mellből jóllakott, akkor szopi után csak keveset bukott.
Pisis és kakis pelus minden szopi előtt van (előtte teszem tisztába).
A súlya is szépen nő, az elmúlt két napban is gyarapodott.
Hangulata: Kicsit mintha nyugtalan lenne, de nehéz válaszolni, mert az ébrenlétek a folyamatos szopiról szólnak, ha végre jóllakott, akkor elalszik. Amint leveszem a mellemről rögtön sír, de van, hogy már a mellemen is sír, sőt rángatja a kis szájával. A második után viszont jóllakottan elalszik.

Válaszodat előre is köszönöm!

KépKép
nózi

Nózi: úgy tűnik, a babád két mellből akar szopizni :) Bukásra esetleg próbáld meg teljesen kiiktatni a tejtermékeket az étrendedből, hátha az segít.

cory
Budapest

Jólesett ez a gyors segítség, nagyon kedves vagy! Megijesztett ez az egész helyzet. Most fejeztük be a szopit a második mellből és a baba egész nyugodt - látszik, hogy most már jóllakott. Nem hittem volna, hogy ennyire elszánt kis csibész, hogy képes "órákig" nyamnyogni az elsőn, csakhogy megkapja a másikat is :lol:

(Érdekes, hogy tényleg kb. két napja iszom tejes kakaót.)

Komolyan féltem, hogy csökken a tejtermelés, mégegyszer köszönöm a megnyugtatást!

KépKép
nózi

Sziasztok!

Annácska!
Mi megyünk Martinnal, Apa még kérdéses.

Edit!
Édi a lelegő Levi!

Tünde!
Köszi, az "orrszívó porszívót Én szívom a porszívó helyett" tipett. Nem is tudtam, hogy ekkora a vákum bennem. Főként, hajnali 2-kor! :P Bevállt!

Boscó!
Gyönyörű Fannika a nagy fürtjeivel.

Erpé!
Én is a Janh Ferencben szültem. Ki volt az orvosod?

Pgyöngyi!
Nekünk is megcsinálták az uh-kat a kórházban. Olyan édik voltak. Egy zsúrkocsin vittek 9 babát, egy nagy pokróccal teljessen letakarva. Mind sírt egyszerre. Éneklő zsúrkocsi. :D :D :D

Eszter!
Nagyon, egyformák vagytok Hannával!!!

Rajta vagyunk a kistesó projecten.

Csajok!
Miből fogom tudni, hogy van újra pocaklakom?
Mezeszem szülés óta nincs, a melleim meg alapból feszülnek néha.
Vegyek egy rakás tesztet? A dokim 6000Ft/alkalom. Ez egy kicsit sok lenne.
Van valakinek tippje?

Csema!
Szép 7 -es méretek. (7 hónapos, 7 kg, 70 cm) Gratula!

Évi!
A "csecsemők szakácskönyvében" ezt találtam:
Spenót burgonyával:
100 gr tisztított spenótlevél
50 gr burgonya
15 gr banán
1 mokkáskanál olaj
A burgonyát megpároljuk. A spenótot megfőzzük (4-5 perc), majd szűrőkanállal kiszedjük és hideg vizzel leöblítjük.Szűrőn átpaszírozzuk a banánkarikákkal együtt. A megpuhult burgonyát áttörjük és állandó, gyors keveréssel felmelegítjük a tartaléklángon az olajjal. A finom, habos püréhez, hozzákeverjük a spenótpürét is.

Martin még mindig taknyos egy kicsit. Legfőképpen reggel és délelőtt. Holnapra kihívtam a doktornénit. Bosszan, hogy már lassan 3 hete tart. Lázunk tobábbra sincs.

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Annácska!
Mi megyünk Martinnal, Apa még kérdéses.

Edit!
Édi a lelegő Levi!

Tünde!
Köszi, az "orrszívó porszívót Én szívom a porszívó helyett" tipett. Nem is tudtam, hogy ekkora a vákum bennem. Főként, hajnali 2-kor! :P Bevállt!

Boscó!
Gyönyörű Fannika a nagy fürtjeivel.

Erpé!
Én is a Janh Ferencben szültem. Ki volt az orvosod?

Pgyöngyi!
Nekünk is megcsinálták az uh-kat a kórházban. Olyan édik voltak. Egy zsúrkocsin vittek 9 babát, egy nagy pokróccal teljessen letakarva. Mind sírt egyszerre. Éneklő zsúrkocsi. :D :D :D

Eszter!
Nagyon, egyformák vagytok Hannával!!!

Rajta vagyunk a kistesó projecten.

Csajok!
Miből fogom tudni, hogy van újra pocaklakom?
Mezeszem szülés óta nincs, a melleim meg alapból feszülnek néha.
Vegyek egy rakás tesztet? A dokim 6000Ft/alkalom. Ez egy kicsit sok lenne.
Van valakinek tippje?

Csema!
Szép 7 -es méretek. (7 hónapos, 7 kg, 70 cm) Gratula!

Évi!
A "csecsemők szakácskönyvében" ezt találtam:
Spenót burgonyával:
100 gr tisztított spenótlevél
50 gr burgonya
15 gr banán
1 mokkáskanál olaj
A burgonyát megpároljuk. A spenótot megfőzzük (4-5 perc), majd szűrőkanállal kiszedjük és hideg vizzel leöblítjük.Szűrőn átpaszírozzuk a banánkarikákkal együtt. A megpuhult burgonyát áttörjük és állandó, gyors keveréssel felmelegítjük a tartaléklángon az olajjal. A finom, habos püréhez, hozzákeverjük a spenótpürét is.

Martin még mindig taknyos egy kicsit. Legfőképpen reggel és délelőtt. Holnapra kihívtam a doktornénit. Bosszan, hogy már lassan 3 hete tart. Lázunk tobábbra sincs.

KépKép

KépKép
lingelera

Csajok akik jöttök a találkára!

Egy ismerősöm áthozott egy csomó új fehérneműt. Egy gond van, -az én nagy bánatomra - hogy csak B és C kosaras van, de az 70-100 méretig. Push up -tól a sima hagyományos melltartóig van közte minden.
Melletartót és bugyit együtt 1300 - 1500 Ft-ér adja. Külön is meg lehet venni és variálni is lehet a méreteket. Melltartó 1000-1200 Ft. Bugyi:300 Ft.
Ha érdekel valakit, írjátok meg, hogy milyen méret, tipus és viszek a talira. Szerintem ott, fel is lehet próbálni.
Néhány fotó a kínálatról. Ami, sárgának látszik a képen az tök fehér csak a fotó sz@r!
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
és még van fekete csipke és nem csipke együttes is és még sok más....

Jó éjt

Era

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Era: én időnként csinálnék teszstet, ha nem védekeznénk.

cory
Budapest

Sziasztok!

Könyv problémám megoldódott! :)

Era!
Neked szabályos ciklusaid vannak már? Nekem most jött meg másodjára, de viszont 32napra. Remélem nálam is beáll. :wink:
Vendég

Sziasztok,

anyum elment tegnap, így újra velem kell beérnie a lányomnak. :) Tegnap bevittük a munkahelyemre. Nagyon édes volt, nem volt abszolút megszeppenve a sok-sok ember láttán. Mondjuk nem az a típus. :)

Annácska,
mi valószínüleg csak egy kis rövid időre ugrunk be a talira. Szerintem 11-12 között érkezünk. Rám ne számíts akkor kaja ügyben, esetleg csak apára. Király, hogy eljutottál fodrászhoz. Nálunk Feri sokszor vigyáz Lidire. Ilyenkor mindig ide szoktam készíteni mindent és ha altatás jönne, akkor elmennek sétálni.
Erpé,
gratula a fiadnak!
Vok,
majd dumáljunk még róla. Örülök, hogy jobban vagy. Szerencsére a fogdoki semmi galibát nem talált csak fogkövet szedett le. És majd lesz egy töméscsere hamarosan. :) Te vitted már Hannát a suliba?
Cory,
jó szórakozást a lagzin! Mi jövő szombaton megyünk.
Évi,
tehetnél mondjuk anyatejet is a spenóthoz. Én banánt biztos nem raknék bele, persze ezt mindenki maga tudja. Le kell forrázni az tuti és én utána csak turmixolnám ( amikor nyers le kell vágni a szárát) hozzá a főtt krumpli és anyatej. A fokhagymának meg esetleg egy picike levét (amikor még nem jön át a hagyma a nyomón). Nekem ezt javasolta a védőnő. De én se vagyok nagy spenótfőző. Nem is kaptam a piacon, pedig kerestem Lidinek.

Na pá. Kellemes 7végét Mindenkinek!!!
angi79

Annácska

Mi is jövünk apástól, kb. 11-re.
Szólj, ha kell segítség!

KépKép
KépKép
scullyx

Sziasztok,

Sajnálom nagyon a talit, jó látni, ahogy szerveződtök. Azért csináljatok sok-sok képet!

A spenótot én is csak simán megfőzném, krumplival, esetleg pici anyatejjel. Nekem furcsa, hogy banánt ír a spenót mellé.
:?: :roll: Valahogy nekem ez a kettő nem illik össze.

Csajok, fokhagymát és hagymát mikortól lehet főzni a főzibe? (úgy gondolom, hogy együtt fő a zöldséggel, de amúgy nem teszem bele a főzibe)

Velünk minden ok, Bence meggyógyult teljesen, és az alvásba sem kavart bele a betegség, újra alszik reggelig.

ÉSSSSSSS: kijött az első fogacskája! Ma reggel láttam meg, illetve először csak hallottam, ahogy kaja közben megkoccant az üvegen, ahogy ivott belőle. Ma beszerzek egy műanyag poharat. :wink:

Era, bátor vagy, hogy ilyen hamar már elkezditek a kistesó gyártást.

A héten voltunk mázsáláson, Bence nőtt is, hízott is (5 hét alatt 30 dkg-ot), szóval mindenki örüt. :)

Pussz, még jövök.
Vendég

Sziasztok,

anyum elment tegnap, így újra velem kell beérnie a lányomnak. :) Tegnap bevittük a munkahelyemre. Nagyon édes volt, nem volt abszolút megszeppenve a sok-sok ember láttán. Mondjuk nem az a típus. :)

Annácska,
mi valószínüleg csak egy kis rövid időre ugrunk be a talira. Szerintem 11-12 között érkezünk. Rám ne számíts akkor kaja ügyben, esetleg csak apára. Király, hogy eljutottál fodrászhoz. Nálunk Feri sokszor vigyáz Lidire. Ilyenkor mindig ide szoktam készíteni mindent és ha altatás jönne, akkor elmennek sétálni.
Erpé,
gratula a fiadnak!
Vok,
majd dumáljunk még róla. Örülök, hogy jobban vagy. Szerencsére a fogdoki semmi galibát nem talált csak fogkövet szedett le. És majd lesz egy töméscsere hamarosan. :) Te vitted már Hannát a suliba?
Cory,
jó szórakozást a lagzin! Mi jövő szombaton megyünk.
Évi,
tehetnél mondjuk anyatejet is a spenóthoz. Én banánt biztos nem raknék bele, persze ezt mindenki maga tudja. Le kell forrázni az tuti és én utána csak turmixolnám ( amikor nyers le kell vágni a szárát) hozzá a főtt krumpli és anyatej. A fokhagymának meg esetleg egy picike levét (amikor még nem jön át a hagyma a nyomón). Nekem ezt javasolta a védőnő. De én se vagyok nagy spenótfőző. Nem is kaptam a piacon, pedig kerestem Lidinek.

Na pá. Kellemes 7végét Mindenkinek!!!
angi79

Era, Angi, köszi a receptet nektek is! Én is kerestem ma a piacon friss spenótlevelet, de nem volt. Marad a fagyasztott :roll:

Boscó, Anita!

Jobban vagytok?

Éva!

Grat Samunak a felálláshoz! Hihetetlen, hogy milyen kis virgonc ő is :)

Zita!

Grat a szép méretekhez! A sütőzacsis tipp annyira bevált, hogy ihaj. Nagyon lelekes lettem a sikertől, és variálom is a hozzávalókat, és fincsi dolgokat sikerül kreálnom. A tegnapiból másfél üvegnyit nyomott be a pipim :)

Era!

Jobbulást neketek is, jó régóta tart már nálatok ez a fránya betegség.
Pocakosság: nem tudom mennyire tudod kivitelezni az ébredési hő mérését. Ha megoldható, akkor min. 5 óra alvás után közvetlenül ébredés után(mielőtt bármiért kikelnél az ágyból) lehetőleg hüvelyben esetleg szájban nyelv alatt mérd meg a hődet. Ha már több, mint tíz napja 37 fok, vagy az fölött picivel, akkor csinálj tesztet, mert az már babagyanús. A módszer nagy hátránya, hogy pici baba mellett szinte megvalósíthatatlan :(

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi, és miket raksz bele a sütőzacsiba?
Leírnátok, hogyan is kell ezt csinálni?

Köszi
Vendég

Sziasztok!

Era! Hartman Gábor az orvosom. A tied kicsoda?

Zöldségfélék: a védőnőnk azt mondta - és azóta utánaolvastam, úgy tünik, igaza van -, hogy vannak olyan zöldségfélék, amiket már 6 hónapos kortól ajánlanak ugyan, de nagyon hajlamosak sok nitrátot felhalmozni, ami veszélyes az ilyen korú babákra ( a nitrát nitritté alakul, és a vér oxigénszállító képességét jelentősen csökkenti). Ezek a zöldségek a spenót, cékla, sóska, karalábé, sárgarépa (!), salátafélék.
A védőnőnk szerint ezért veszélyesek a piacon vásárolt primörök - mivel nem tudni, hogy hol, milyen körülmények között termesztik őket. Tipikusan a melegházas termesztés okoz nagy nitrátkoncentrációt a műtrágyázás miatt. A 8-10 hónapos babákra már nem jelentenek ezek akkora veszélyt.
Egyébként nálunk most a cékla a nagy kedvenc, meg persze a sárgarépa, de csak az anyuék + após kertjében termesztett zöldségekkel kísérletezek :)
Üdv:

erpé

Sziasztok!

Bocs a zavarásért.
Aggódom a babám fejlődése miatt és a tapasztalataitokat szeretném megkérdezni, nálatok mikor kezdődött a mozgásfejlődés: hason fejemelés-tartás, kézzel kitámasztás, tárgyak után nyúlás, tárgyak megfogása.
A lányom 2 hónapos múlt de még semmi ilyet nem csinál, hason nem szeret lenni mert nem tudja tartani a fejét, tárgyak után nem nyúl, csak háton fekszik és nézelődik.
Van köztetek akinek hasonló korban még itt tartott a babája vagy ezeket már mind tudnia kéne? A dokinéni szerint még ráér. Hát nem tudom...
Köszi mindenkinek aki válaszol.
szica40

Szia Szica,

Bence két hós korában pont ezeket csinálta, háton elnézelődött és utált hason lenni, fél percnél tovább nem tudott ott lenni, és csak alig nyomta ki a fejét.

Aztán 4 hósan megfordult a hasára, aztán a hátára, és 5 hósan felült magától, aztán 6 hósan meg felállt.

Szóval ne aggódj még! :)
Vendég

Szia Szica!

Hanna 2 hónaposan kezdte el felemelni a fejét ennyire:
Kép
Ezt kb fél percig bírta. Aztán lerakta a fejét és nem tudta oldalra fordítani. :D
Kézzel kitámasztást az 4,5 hónaposan kezdte el. Addig max alkaron tudott ellenni, ha kitudta húzni a kezét magaalól.
kb 3 hónapos volt,a mikor megfogott valamit. Szóval nyugi! :D
Hanna máig utál hason lenni. :D

Tudom ajánlani a www.babaszoba.hu-t van egy csomó jó infó a gyerek fejlődéséről, be tudod írni az adatait is. :D Vagy nekem nagyon tetszik Kenéz Kira: Az első 12 hónap titkai című könyv. :)

Eszter
Kép
Kép
vok

Szica: szerintem 2 hósan mindannyiunk babája ezt csinálta :) Azok is, akik később villám tempóval fejlődtek :) Szóval no para!!

cory
Budapest

Halihó!!!

Na, most tudtam meg, hogy változás állt be a vasárnapi programunkban:
Leventééknek lesz futóverseny 11 órakor itt az egyetemnél.
Ezt meg sajnos nem hagyhatom ki :wink:

Úgyhogy nagyon sajnálom, de most én se tudok elmenni. :cry: :cry: :cry: :cry:
Annácska, rám ne számíts rakott krumpli ügyben :roll:

De még lehet, hogy 13 óra után azért megjelenek. :wink:
Teljesen azért nem írjatok le :lol:

Puszi
vas

Sziasztok :)
Lányok mi van itt?
Mindenki sétálgat egész nap? :wink:

Sajnálom, hogy alig jó valakinek ez a hétvége :cry:
Arra gondoltam, hogy esetleg áttehetnénk egy másik időpontra is, addigra a betegek is meggyógyulnak.

Nekem változatlanul jó, csak így számolgatva a nagy taliból kicsi tali lesz :(

Este még jövök, addig kérek véleményeket.

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Anna!

Azért raktuk erre a 7végére, mert a Petráék akkor vannak itthon. Azért vagyunk ám egy páran! :D

Scully, Cory, Angi, Gyöngyi, Petra, Ti, Ágiboszi?, NYF?, Babetta, Era, Kicsilány, Borcsa, Bori, Tünde,Livi, Vok. :D Szerintem ez nem kevés!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D
Nem úgy volt, hogy Mariannék is jönnek? Ki hagytam még valakit???

Tényleg!
MARIANN!!! Tessék életjelet adni!!! :D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Engem itthon ne hagyjatok! ;)

Kép

Kép
nancsika

Eszter :)
Akiről biztosan tudunk:
Nancsi Alex-szel, talán apával; Tünde egész családdal; Era Martinnal és apával; Cory Lizával; Angi beugrik családostul; Edit Levivel; Csema Szófival és Anettel; Gyöngyi családostul; Petra családostul; Te Hanna babával és mi :)
Mariannékról, Scullyxról, Liviről, Valiról, Borcsáról és Boriról nem tudok :(
Remélem azért jelentkeznek az eltüntek és jönnek vasárnap :D

annácska

Sziasztok

Hát, jó sokan leszünk az már biztos. Én is csak délután 1-ig érek rá, mert megyek a tesómhoz vendégségbe. Apának meg dolga van Pesten, szóval ő csak hoz és visz minket.

Anita: Hogy vagytok? Lázzal, fütyivel, foggal mi újság?

Na megyek, mert éjjel kb. 168-szor volt fennt a Lili, és szerintem ma is tartogat az éjszaka még meglepestést, így megpróbálok aludni egy kicsit míg fel nem ébreszt. Jajjjjj mikor lesz már ennek vége?? Most olyan tanácsokat kaptam, hogy hadjam éjjel sírni, 2 éjszaka, után majd átalussza. De mi vagyok én szadó-mazó klub tag? Szóval marad az éjszakai kelegetés

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?