Új privát üzeneted érkezett!

Tirza, légy egy kicsit megértőbb a szüleiddel! :wink:
Nem olyan könnyű feldolgozni nekik sem hogy a sors így alakította a dolgokat. Ők idősebbek és így kevésbé rugalmasabbak is, és azt hiszik kimarad majd az életedből sok dolog az örökbefogadással.
Ha majd meglátják a babátokat és rájönnek mennyi örömet tartogat mindannyiotoknak soha, de soha többé nem mondják ki azokat a szavakat, amiket most a szeretet és a féltés mondat velük.
Hidd el, velem is így történt! :oops:

Zsófi születése után az első utunk anyósomhoz vezetett a kórházból (70 éves), aki amint meglátta sírva fakadt, megszeretgette és azt mondta: Te pontosan olyan vagy, mint a kisbabák a családunkban! Isten hozott!
Hát, kevés meghatóbb pillanat volt életemben, mint amikor Ők egymásra találtak.
Azóta soha, soha nem volt téma ( és remélem nem is lesz), hogy Zsófi örökbefogadott. A legdédelgetettebb, legdicsekednivalóbb unoka az egész családban!! :lol:

Kép
Kép
ggabszi

Gabszi
Könnyes lett a szemem. Nagyon megható. Remélem az én anyósómék is elfogadják majd unokájukat. (anyós 71, após 78)

Kép
tviky

Após 78, nem én raktam oda az emót!

Kép
tviky

Gabszi: Ez csodállatos! :lol:

Tirza: Bár nálunk anyu mondta leghamarabb a családban hogy hagyjuk már abba a lombikot és fogadjunk örökbe egy babát, de a tágabb családban sokszor hallatszott el az a mondat, hogy kipróbáltunk-e már mindent stb. Sőt a hetekben keresztanyut kellett helyreigazítani, mert "sajnált", nem nekem csak megtudtam az unokatesótól, hogy nem lehet vsz-i gyerekünk. Helyreigazítottam, hogy ezért nem kell sajnálni, majd ha éppen haldoklok akkor elkezdheti, de mi boldogok vagyunk végre. Anyósomnak félelmei voltak vele kapcsolatban, most egyre többet hozza elő a témát, hogy kiket ismer akiknek öribabájuk van és milyen boldogok. :wink: Szerintem az idő megold mindent, és a végén az igazi megoldást tényleg a pici hozza majd, mert meghódítja a felnőtteket. Úgy néz ki nálunk is az lesz, hogy a mi babánk lesz egy jó darabig a legkisebb, és mindenki várja már. Főleg a keresztfiam, ő már 16 éves és az unokahugi 19 év, mindig mondják, hogy mikor lesz már itt, annyira vigyáznának rá. 8) :lol:

Tviky: Nekem is anyósom először a homokba dugta a fejét. :roll: De aztán rájött, nem hamar, de még mindig nem későn hogy ez nem az igazi taktika. :wink:

KépKép
ancsúr

Gabszi!
Hát nekem is könnyes lett a szemem. Köszi a biztatást. Remélem tényleg így lesz nálunk is.

Tviky!
Igen, emlékszem, amikor írtad ezt az anyósékról és én akkor nagyon irigykedtem, mert nálunk tényleg abszolút nem lehet velük beszélni. Ha párszor meg akartam velük beszélni, hogy mi a probléma, ők átcsaptak vádaskodásba, sértegetésbe, mert ugye mindenben csak én lehetek a hibás, én vagyok a szívtelen gonosz kis dög, aki agymosást végzett a fiúkkal. Ja és anyós imádkozik a lelki üdvömért, jó, mi? Szóval ha ismernétek, azt mondanátok, hogy ilyen nincs. De mégis van! :evil:
Magamat már többször kianalizáltam (lehet, hogy pályát tévesztettem? :wink: ), és arra rájöttem, hogy az az én legnagyobb bajom, hogy azt szeretem, ha szeretnek körülöttem, nem szeretem, ha haragszanak rám, próbálom ilyenkor a problémát megoldani, de leginkább úgy viselkedek, hogy ne bántsam meg a szereteimet, és nagyon fáj, belebetegszem, ha nem szeretnek. Szóval a diagnózisom: anyós szeretetére fáj a fogam, sajnos nem tudott elfogadni olyannak amilyen vagyok, ha megváltoznék az sem lenne jó neki, és ettől szenvedek mint a fene, és sajnos nem tudom azt csinálni, hogy nem foglalkozom vele, mert nagyon bánt.

Kép
tirza

Tviky, Tirza! Köszönöm, már sokkal jobban vagyok! :wink:
Elkaptam a festőt mert azóta sem jelentkezett, de most csütörtökön jönni fog. Megnézi a babaszobát, megveszi az anyagot és talán jövőhéten meg is csinálja. :D
Csúnya, mérges banya leszek ha nem jön!!!!! :evil: :twisted:

Kedves új tagok! Bocsi, még nem olvastam vissza :oops: , de azért mindenkit üdvözlök! :wink: puszi

Tirza! Csak a telken voltunk, jókat sétáltunk, pihiztünk, semmi extra. Nagyon szeretünk ott lenni, csend van és nyugalom. Jó kikapcsolódás! :D

Megint eltünök pár napra, mindenkit puszilok!!!!
Kép

Kép
vivi1

Sziasztok!

Olvasgattam amiket a szüleitekről írtatok.
Gabszi:tényleg nagyon megható amit leírtál az anyósodékról.
Sajnos az én anyósom nem ilyen megértő,nem éppen felhőtlen a viszonyunk.Lehet hogy bennem van a hiba de képtelen vagyok neki megbocsájtani azt ahogy a párommal viselkedik,semmi nem jó neki amit ő csinál csak az a szép és jó amit a sógornőm.Mintha fia nem is lenne! :(
Ezért én még azt sem mondtam el neki hogy miért voltam kórházban.Igaz nem is érdeklődött miért is lehetek bent egy hétig.

Ami az én anyukámat illeti sajnos vele sem épp a legjobb a helyzet nem tudja elfogadni a mai napig hogy elválltam az előző páromtól pedig ez már 3 éve történt.A mostani páromat életem nagy szerelmét nem hajlandó megismerni :( :(
Talán vele most normalizálódik a viszonyunk mert nagyon megijedt amikor kiderült hogy életveszélyben voltam a műtétem elött és közben is.Azt mondta csak az a lényeg hogy én élek és jól vagyok és más semmi nem számít.Nagyon szeretem csak bánt hogy nem ért meg miért válltam el.
Majd elbeszélgetek vele csak várok míg kicsit megnyugszom mert még nagyon friss a műtétem(és a tény hogy kivették a méhem) és biztos már attól elbőgném magam ha annyit mondanék neki ANYU.

Nekem tényleg ez az egy esélyem hogy engem is nevezzen így valaki :cry:
Bocsi ha túl hosszúra sikerültem!
tvera

Tvera!Szabad megkérdeznem,hogy miért kellett kivenni a méhedet?
Mikor volt a műtéted?
Gyógyulj hamar és készülj az ANYUKA szerepre,mert vár rád majd egy(két)baba akiknek Te leszel az ANYUKÁJUK!!!

Aandika
aandika

aandika!

Nagyon súlyos endometriozisom volt amivel 3 éve küszködök 2 évig gyógyszert szedtem rá ami nem segített és januárban kivették a jobb petefészkemet.Ezután mentünk sürgősen lombikra ahol egy uh kimutatta hogy cisztám van amit meg kell műteni.A nőgyógyászom végig nagyon bizakodó volt mert az uh nem mutatta hogy ekkora gáz van odabent! Még az urulógiáról is hívott konzultánst mert a beleim is össze voltak nőve.Azt mondta a dokim bármikor összeeshettem volna az utcán belső vérzéssel és mire rájöttek volna mi bajom addigra késő lett volna.A műtőasztalon is végig kritikus volt a helyzet mert ki kellett bogozni a beleimet és ott is lehetett volna bármi gond!Akkor kellett a dokiknak dönteni mi legyen de utólag azt mondta a fontossági sorrendben én voltam az első nem pedig az hogy valaha szülhessek!Így kivették a bal petefészkemet és a méhemet is.Mindezt 31 évesen. :(
Másnap a dokim 1órát ült az ágyam szélén és teljesen kétségbe volt esve mert nem erre készült és azt szerette volna ha mehetünk vissza a lombikra!
Amúgy hogy válaszoljak a kérdésedre szept.7-én volt az ujjászületésnapom!
tvera

Tirza: Nem vagy egyedül, sem a kianalizálással, sem a problémával. Az én anyósom sokáig nem fogadott el, mint később kiderült azért mert diplomáztam. Na ez elég baromira hangzik, de igaz, először nagyon jó volt a viszonyunk, de ahogy én fősulira mentem megromlott. A házasságunk első két évét tönkre tette, aztán a férjem elfordult tőle. És én, mert vágytam a szeretetére, ugyanúgy mint te, mindent megtettem hogy a férjem visszairányítsam felé. Ez egy idő után össze is jött, és aztán jött a felismerés, hogy nekünk nem lehet gyermekünk, vagy legalább is eddig nem jött össze. Egy ideig strucc politikát folytatott, aztán rájött, hogy így a fia nem tartja vele a kapcsolatot, mert nincs miről beszélni. És végül a mostani helyzet az hogy várja az unokáját. :wink: Remélem ez így is marad, vagy esetleg jobb lesz ennél. Mostanság kezd megérteni bennünket, és látja, hogy annyira szeretjük egymást, hogy bármit átvészelünk együtt. Meg is mondtam neki, hogy én túl rövidnek tartom az életet, amit együtt tölthetek a fiával, még ha 80 évig vagy többig is élünk majd, boldog akarok vele lenni, és szeretni, ameddig csak lehet. Azt hiszem ekkor változott meg, elgondolkodott egy kicsit. :roll: Ja, és még valami, anno apa mindig hajtogatta, hogy ne foglalkozzak az anyukájával, ő sem teszi. Én viszont rágódtam egyfeszt, hogy mért nem szeret, mikor viszon kiderült az ok, komolyan majdnem hanyatt vágtam magam. De azért most is úgy vagyok, hogy mindent megteszek, hogy az én viselkedésemben ne legyen hiba. De aztán már neki kell eldönteni, apa meggyőzött. És állítólag már szeret. :)

Tvera: Szörnyű dolog ami veled történt, de tényleg az a lényeg, hogy te élsz! És egy boldog gyermek anyukája lehetsz. Remélem hamarosan tisztázni tudod majd a nézeteltérésedet anyukáddal, és sok-sok puszikát küldök neked.

Vivi: :lol: Kíváncsi vagyok milyen vagy amikor mérges banyává változol. 8)

KépKép
ancsúr

Tvera nagyon eros ember vagy!!!!!Na es ugyi!!
Gabszi igen csak pityereegtem!
Voltunk uszni szombaton, kicsi fiam es a ferjem olyan edesek voltak!!!!!Csabika nem felt a viztol es nem is fazot na meg a sok sok baba olyan edesek.Na a mutkori betonozast befejeztuk es meg a teraszra meg a meklaki lapot is elkezdtuk lerakni.Volt feelfordulas de legalabb mar latom a veget.(vagyis egy kerteshazban soha nincs vege az epitkezesnek)Ja es kaptunk egy tacskobebit a rotink melle!Olyan a szine mint a nagy kutyanknak .Olyan edik egyutt.Megint nem voltam gepkozelben mar jo regen na nekiallok vissza olvasni .Puszilok mindenkit Móncsi+3
móncsi+3

Bocsi meg csak azt hogy mi is megyunk a taliraes ha minden igaz a kerek csalad az az apuci is!Ja nem rendezunk anyoseknak egy talit?Beszeljek ki magukat!
Uj topikosokat meg szeretettel udvozlom!
Jaj de varom mar a talit!
na mara nem farasztalak mar titeket.
móncsi+3

Sziasztok

Ti sem menekültök a fényképeimtől, igaz, hogy ritkán teszek fel, de mint már írtam, nekünk csak videókameránk van és arról próbálok fényképet készíteni. Nézzétek el nekem, hogy nem olyan tiszták a képek.
Nagyon szorítok nektek, hogy minél előbb olyan híreket olvassak, hogy sorban születnek a babák, és ti mind boldog családdá váltok.
Elfogadás kérdése: már írtam erről, remélem nem gond ha ismételek, mi nagyon szerencsések vagyunk, mert mindenki nagyon örült a kisfiunknak, és szinte senkit sem zavart az örökbefogadás, és mióta velünk van még nagyobb a boldogság, a nagyszülők rajongásig szeretik, sőt sokszor nagyon elkényeztetik, ha egy hétig nem látják már szemrehányást tesznek.
Nagyon tud ám hízelegni, mert ha valamit el akar érni, akkor hirtelen már nem nagyinak hívja anyósomat, hanem édesnagyinak, és ennek nem lehet ellenállni, minden kívánsága parancs.
Akkor az ígért képek:
Kép Kép Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok Lányok! :)

Tanulságos a mai téma!
Érdekes belelátni, más családok hogy fogadták az örökbefogadást...

Rayo! :P

Átjöttek a képek! Szuper aranyosak vannak köztük! Nagyon szépen köszönjük!
Majd válogatok akkor egyet-kettőt az itthoniakból, és küldöm őket "átdolgozásra"! :lol:

Jó éjt Mindenkinek! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!

Én is csatlakoznék a "kedvencem az anyósom" csapathoz!!! :lol:
Moncsi, remek ötlet az anyós találkozó... :lol: :lol: :lol:
Az elején nekünk sem alakult túl jól a kapcsolatunk, de ez szerintem az egyke fiúknál nagyon általános probléma. De szerencsére, ma már jól megvagyunk.
Az örökbefogadás gondolatát az egész család nagyon jól fogadta, szerintem egyszerre érett meg mindannyiunkban. (Különösen, hogy az utolsó "szülésemnél" Anyukám volt benn velem. :roll: ) Mindenki velünk együtt izgul, és várják a telefont!!!

Ígértem képet a hugomról, ez az egyik kedvenc képem rólunk:
Kép

Puszi, Réce
réce

No, és most már rohanok alukálni, mert 5-kor kelés :evil: :evil: :evil:
réce

Móncsi+3!
Nekünk maradt ki úszópelusunk, ha kellene nektek, elküldeném, mert sajnálom kidobni, de szerintem jövőre már nem lesz jó Regire!
Puszi!

Kép
kajla

Amneris!
Nincs mit! Várom a képeket és az instukciókat! :D
Mit csinálsz te éjfélkor a gép előtt??????
Én már kidőlnék...
Puszi

Kép
kajla

Réce!
Tök jó kép!Mennyi van köztetek?
A kérdés neked is szól!Mit csináltok ti ilyenkor a gép előtt? :D

Kép
kajla

Tvera!Akkor még nagyon frissek a sebeid,nemcsak a testi,hanem a lelki sebeid is!!! :(
Hogy ha az életedet mentették meg,akkor ez volt a lehető legjobb mgoldás a rosszak közül.
Itt közöttünk meglátod hamar gyógyul a lelkecskéd és az idő is gyorsabban megy amíg a babátok megérkezik hozzátok.
A párodnak sem lehetett könnyű ez az egész megpróbáltatás,de biztosan nagyon szeret téged és végigjárjátok az utat a babáig,majd a babával...

Atan!Nem csoda ha nem tudtok ellenállni ennek a fiúcskának,ha már ilyen szépen tud kérni...

Réce!valóban nagyon jól sikerült ez a kép rólatok!!! :)

Ancsúr!Nagyon tettszett amit mondtál az anyósodnak,mármint,hogy túl rövid ez az élet ahoz,hogy elég legyen a fiából.Sokszor elgondolkozom és is,hogy olyan hamar szállnak az évek és minden percet meg kell becsülnünk a szeretteinkkel,de ez sajnos nem mindig sikerül így.Anyósod biztosan magába szállt!Pontosan azt a pszichó tesztet töltette ki velem a pszichológus a múltkor amit Te küldtél,de volt még hozzá + 450 kérdés,éjszakás után igen jól tudtam koncentrálni,ráadásul a szóbeli pszihológiai megmérettetésre is éjszakás után került sor :evil: !!!A pszichológus mikor beszélgetni voltunk nála olyan furcsán viselkedett,sejtelmesen mosolygott magában miközben jegyzetelt,talán ez is a része a stratégiának,hogy erre miképp reagálok? :? Egyébként nagyon rövid időn belül lezajlott a beszélgetés,ez talán jó jel,hogy nem talált sorozatgyilkossági hajlamra utaló jeleket a személyiségemben.A férjemre nagyon büszke voltam,mert mikor azt kérdezték,hogy miképp neveljük majd a gyermeket annyira jól és inteligensen beszélt :D !

Lányok!Azt szeretném kérdezni,hogy nálatok akiknél már voltak környezettanulmányon miképp zajlott le mindez?Készítsek egy kis sütit,üdítőt,kávét körbejárjuk a házat és ennyi?Előre is köszi ha megírjátok saját tapasztalataitokat!

Aandika
aandika

Moncsi: Ez szuper ötlet! anyós buli rendezés! :lol: :P :lol:

Réce: Nagyon jó ez a kép rólatok! :lol: Olyan szépek vagytok mind a ketten!

Atan: Igaz kis csibész kisfiad van! Nagyon jó képek! :lol: :P

Andika: Sajnálom, hogy a többit nem volt időm legépelni, de legalább láttátok, hogy miről szól és nem izgultatok annyit neki. :lol: Nálunk is apa magyarázott állandóan a pszichológusnál, ami azért volt érdekes, mert általában az én szám be nem áll, akkor viszont fordítva volt a helyzet, velünk például nem is rajzoltattak, meg semmit nem csináltattak, arra már nem is emlékszem, hogy miket kérdeztek. A környezettanulmány nálunk megelőzte a pszicho tesztet, és csak feljött egy hölgy, beszélgettünk egy kicsit, szét nézett, igazán semmit nem árgus szemekkel, és aztán meg beszélgettünk. Az örökbefogadásról, az idétlen kérdésekről, amit be kellett írni hogy beadjuk a papirokat, ugyanis attól teljesen kiakadtam, hogy megkérdezték a lapon, hogy meg akarjuk-e tartani a gyereket? Ilyen ostoba kérdést, na nem, örökbe fogadjuk, gyermekünkként szeretjük, és aztán majd mi is örökbe adjuk... Szóval mi ezen rágódtunk és a többi ostobaságon. Már Ő tanácsolta nekünk a nyílt örökbefogadást, hogy látta a papíron, hogy kisbabát szeretnénk. És erről is beszélt nekünk. Beszélt nekünk arról, hogy miben fog tudni majd segíteni. Na és mivel a férjem főzött már neki elég sokszor, az étteremről is beszélgettünk. :lol: :P

KépKép
ancsúr

Ancsúr!Most tünt fel a vonalzódon alul:a szívünkben hordunk!!!Ez annyira szép :cry: !!!
Megnyugtattál a környezettanulmánnyal kapcsolatban,mi már ismerjük a hölgyet aki jönni fog,igaz először egy kicsit kaptunk ejnye-bejnyét tőle,mert talán olvastad,hogy az életetadót én a munkahelyemen ismertem meg és még egészen nincs is meg az örökbefogadási alkalmasságunk,ezért egyenlőre csak családba fogadhatjuk a babát,majd ha megvan az alkalmasságunk akkor mondhat le a vsz anya nevünkre hivatalosan.Csak az a szerencsém,hogy nagyon ragaszkodik hozzánk az életetadó.
A kezdeti neheztelést követően már azt mondta az ügyintéző hölgy,hogy hozzuk ki a helyzetből a legjobbat.Közben rájöttünk a férjemmel,hogy csak a mi javunkat és a babát nézte,hogy nem találta helyesnek ha így kerül hozzánk a kicsi.
De most már a nehézségek ellenére kitartunk és megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet!!!

Aandika
aandika

Réce, nemsokára neked is ilyen gyönyörű kislányod lesz, amilyen Te vagy és a húgod!! :!: :!: :!: :!: A kép nagyon megható!

Moncsi, ritkán irsz, de akkor jót!!!Anyóstalálkozó, nem rossz ötlet!!! Csak az enyém nem banya...de nem banyák is mehetnek? :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Gabszi: Bár MOncsi helyett írok, de szerintem a nem banyáknak főleg ott a helyük. :lol: :P :lol: Ez egy banyátlanító tali lenne. :P Ó de bolond vagyok, még jó hogy nem netezik! :lol: :P :lol:

Andika: Elhiszem, hogy jót akart, és tényleg neccesz szituba kerültetek, de az a lényeg, hogy a végén boldogok legyetek mindannyian. :lol: :P A vonalzón azért van, mert még mikor beadtuk a papirokat öribabára- van egy lombikos- barinői fórum és ott lett készítve egy táblázat, hogy ki hol tart, mindig követhessük-, na ekkor én kértem a lányokat, hogy írják át a táblázatot a nevemnél, mert én már több lombikra nem megyek, és elkezdődött a szívbéli kismamiságom. :lol: :P Csak sokkal később készítettem ezt a vonalzót, amin biztos igazítani kell majd, de már azért jó hogy van ilyenem is. :lol: :P

KépKép
ancsúr

ajaj, pöszítek írásba... ez már dislexia??

KépKép
ancsúr

Sziasztok Lányok!

Tegnap pont amiatt estem kétségbe, hogy minket senki nem támogat a családban. Mi lesz így velünk???-kesergős hangulatom volt. Sőt még azt is gondoltam, hogy feladom az egészet. Hiszen nekem már van egy, mit akarok én még!

Aztán látom, hogy mindenkinél ugyenez a probléma, mármint a családi közöny.
Az anyóstalálkozón nem lehetne, hogy egy-két anyóst hosszabb időre ott is tartsanak?

Anyósom válasza, mikor mondtuk, hogy roma gyermekünk lesz: Nekem elegem volt Kolompárékból!
(Az albérlője cigány és nem megy ki a lakásból. Anyósom meg kifizet helyette mindent és sajnálja önmagát!)
Anyukám reakciója: és, ha előjönnek a genetikai adottságok és majd bánt titeket..... No ehhez nem tudtam mit hozzáfűzni.

(Mindkét nagyi diplomás, 50-es éveiben lévő fitt nőci, pasi nélkül)

Aandika! Hát igen nehéz helyzetbe kerültetek. Én is azt javasolnám, hogy keressétek fel Gólyahíres Gabikát, legyen közvetítő köztetek. Kell egy íratlan szerződés, amit mindenki betart. Kell egy kívülálló. Ez persze csak egy vélemény, lehet, hogy ti fogtok a legkönnyebben boldogulni közülünk!

Képzeljétek, összetalálkoztam a gimis meg azutáni 1 év nagy szerelmével. Júúúj olyan jó nosztalgiázni!

Akkor hol is lesz az anyósgyűjtő hely?????

Sziasztok:
Judit
struga2

Sziasztok Lányok!

Tegnap pont amiatt estem kétségbe, hogy minket senki nem támogat a családban. Mi lesz így velünk???-kesergős hangulatom volt. Sőt még azt is gondoltam, hogy feladom az egészet. Hiszen nekem már van egy, mit akarok én még!

Aztán látom, hogy mindenkinél ugyenez a probléma, mármint a családi közöny.
Az anyóstalálkozón nem lehetne, hogy egy-két anyóst hosszabb időre ott is tartsanak?

Anyósom válasza, mikor mondtuk, hogy roma gyermekünk lesz: Nekem elegem volt Kolompárékból!
(Az albérlője cigány és nem megy ki a lakásból. Anyósom meg kifizet helyette mindent és sajnálja önmagát!)
Anyukám reakciója: és, ha előjönnek a genetikai adottságok és majd bánt titeket..... No ehhez nem tudtam mit hozzáfűzni.

(Mindkét nagyi diplomás, 50-es éveiben lévő fitt nőci, pasi nélkül)

Aandika! Hát igen nehéz helyzetbe kerültetek. Én is azt javasolnám, hogy keressétek fel Gólyahíres Gabikát, legyen közvetítő köztetek. Kell egy íratlan szerződés, amit mindenki betart. Kell egy kívülálló. Ez persze csak egy vélemény, lehet, hogy ti fogtok a legkönnyebben boldogulni közülünk!

Képzeljétek, összetalálkoztam a gimis meg azutáni 1 év nagy szerelmével. Júúúj olyan jó nosztalgiázni!

Akkor hol is lesz az anyósgyűjtő hely?????

Sziasztok:
Judit
struga2

ez sikerült! :lol:
struga2

Szia Nagyzsu

De jól értesült vagy :):)
Én nem tudom pillanatnyilag hol állunk .
De igen 90 % ig készen vagyunk mindennel, babaruhánk nincs egy darab sem (azaz igy nem igaz mert uncsitesótól örökölünk majd )meg ugyen nálunk az egész családom is nagyon várja a babát igy ők vásárolnak ilyen dolgokat ezerrel.
Ja meg még légzésfigyelőt nem vettünk amúgy szerintem nagyjából rendben vagyunk.
Én nagyon remélem karácsony táján már hárman leszünk:):)
Ja és igen az első babánk lesz :):)
Addig is ezerrel tanulok majd mert ez a suli egy agyrém, bár ha addig szorgalmas vagyok kiválthatok jó pár vizsgát évközi jeggyel.
Én is elterelésnek szántam csak ugye most minden összesűrűsödött nekem, nem is tudom mi lesz még lehet hogy halasztanom is kell , de majd csak lesz valahogy :):):)

Szóval reménykedem bár ugye ez nem rajtunk múlik ,ugyanis ha nincs örökbeadható éppen ,akkor ugye csúszik a dolog .

Naninga
naninga

Struga!

Képzeld beszéltem Siminénivel és azt az infót kaptam tőle, hogy a tegyesznél több sor is van nemek szerint: fiús , lányos, mindegy!
Ha ez igaz, akkor lehetünk mindketten másodikak, bár Tirzáék helye még így is kérdéses.
steiff

Sziasztok!

Naninga!

Örülök, hogy írtál. Azért jegyeztelek meg, mert én is akkor kérdeztem meg a fórumon amikor te, és közel hasonlóak voltak a sorszámok. Én is nagyon szeretném, ha idén már betelne a babaszoba hangokkal, és igazi család lehetnénk. Már vettem pár babacuccot, tipegő, kardigán, sapi. Ha rossz hangulatom van és el vagyok keseredve, akkor elmegyek bababoltokba nézelődni. A légzésfigyelő még nálunk is hiányzik. Azért bízok benne, hogy azt lehet majd kölcsönözni is. Kitartást a tanuláshoz. Meglátod a tanulás mellett sokkal gyorsabban fog telni az idő.

Réce!
Nagyon aranyos a kép a húgodról és a piciről. Jó nézni olyan megható.

Anyós találkozóról hasonló a véleményem. Támogatom az ötletet.

Zsu
nagyzsu

Sziasztok!

Anyóstalálkozó nagyon jó ötlet! A seprűknek lesz őrzött parkolója? :lol: Hú, nagyon gonosz vagyok! :oops:

Réce!
Mennyi a korkülönbség köztetek? Fantasztikus ez a kép! :)

Struga!
Látod, abszolút hasonló problémáink vannak sajnos itt nagyon sokaknak! Remélem ma már nem vagy a feladom állapotban! Kitartás!
Pont én beszélek! :oops: Tegnap kifakadtam a barátnőmnek, hogy nekem nem való gyerek, mert még én is gyerek vagyok, meg nagyon önző vagyok, és nem leszek képes magamat és minden egyebet a gyerek mögé helyezni, és nem akarok lemondani arról, hogy azt csinálom, amit akarok és akkor amikor kedvem van. Anyukám ha hallotta volna ezt a hisztit, akkor biztos azt mondta, hogy két nagy pofon érdemelnék, mindig meg szokta kérdezni, amikor hisztizek, hogy megpofozzalak Babám?! :lol:
Csak megjegyzem, hogy sohasem kaptam tőle pofont.

Nagyon jó az ilyen régi szerelemmel való találkozások!
Amikor a haleszban találkoztunk, én utána mentem orvoshoz, és én ott futottam össze egy régi szerelmemmel, aki feleségül akart venni. A kisfia vele volt, bemutatott neki, hogy a néni ( :twisted: ) az osztálytársam volt! :twisted: Értitek, még azt sem mondta, hogy egy barátom, vagy ilyesmi. Hát ez van! :roll: Már kihevertem! :lol:

Kép
tirza

Rvan!

Mi újság? Hogy vagytok?

Kép
tirza

Tirza, nyugi, kénytelen leszel nem önző lenni!!!!! :lol: :lol: :lol:
Addig meg amíg vársz a babára, legyél csak önző és gondolj magadra! Utána úgysem megy egy darabig!!! :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Lányok, Marcianyu magyarhangja jelentkezem:

Most indulnak a kórházba, valószínűleg nemsokára megszületik Lili!
Nagyon, nagyon izgult, drukkoljunk neki, hogy minden rendben legyen!

Kép
Kép
ggabszi

Struga: :lol: :P :lol: Szobafogságra gondoltál? :lol: Én minden nap találkozom a "gimis" szerelmemmel. :lol: :P Azóta együtt vagyunk-igaz szakközepes voltam. :lol: De az osztálytalin ami nemsoká lesz, ott látni fogom az általános iskolás szerelmemet, néha látom, de nagyon csúf lett- úgy elcsúfította magát.. :roll:

Naniga: Hanyadikak is vagytok? Megsúgod? :wink: Remélem a karácsonyfa mellett már lesz egy kis bébi is. :wink:

Nagyzsu: Látod milyen nagy itt az egyetértés! :P :lol:

Tirza: majd rendezünk egy Kvidics mérkőzést! :P :lol: És dehogy nem való gyerek. Szerintem egy kicsit muszáj gyereknek maradni, hogy megértsük őket. :wink: Anyu is így szokta mondani, bár én kaptam egyszer fülest. Még általános iskolás voltam, amikor elmentem nagymotorral motorozni engedély nélkül és a szomszéd csaj beárult. :x Totál igaza volt anyucinak, szétidegeskedte magát, hogy vajon élve megyek-e haza... :roll: Nos remélem az én kis drágámnak hasonló szépségek nem jutnak majd az eszébe. :P

KépKép
ancsúr

Marci-anyu: nagyon drukkolunk, hogy rendben legyen minden Lilikével! Épp most írtam amott, hogy bizti megérezted őt is. :P :lol: Juj de szuper!

KépKép
ancsúr

Sziasztok!

Egy órát kínlódtam míg sikerült feltennem egy képet magamról! :D
Nem vagyok egy számítógép guru csodálkozom is hogy sikerült,igaz kértem hozzá telefonos segítséget.
A párom dolgozik de biztos büszke lesz rám hogy megoldottam :D !

Minden nap olvaslak titeket és olyan jó hogy vagytok.Tele vagytok jókedvvel és várakozással,és ez sokat segít nekem is.

Nagyon helyesek a képek amiket feltesztek,némelyiken jókat mosolygok!
tvera

Sziasztok!

Az anyóstalálkozót én is támogatom. :lol:
Tirza: Gabszinak igaza van. Amikor majd kezedben tartod a gyermekedet és látod, hogy milyen kis tehetetlen szegényke, nélküled semmire sem tud jutni, eszedbe sem fog jutni, hogy magadra gondolj. Egyébként most sem lehetsz annyira önző, hiszen férjnél vagy. Ez csak úgy jöhetett össze, hogyha a férjedet sokszor magad elé helyezted. Legalábbis szerintem. Ha az Ágacskán jellemeznem kellett volna téged, biztos, hogy az jutott volna legutoljára eszembe, hogy önző vagy. :) És amiket eddig írtál, hogy te mindenkit megpróbálsz szeretni, mindegy hova tartozik, minek vallja magát, nos, ez sem önzőségre utal. Szóval nyugi, biztos vagyok benne, hogy a gyermeketek az egyik legönzetlenebb család tagja lesz, reméljük, minél hamarabb. :D
Egyébként Grétának tényleg nagyon bújik már a fogacskája.

Kérdés: Hogy kell érteni azt, hogy a TEGYESz-nél több sor is van? Akinek mindegy hogy mit kap, akkor az előny, vagy hártány, nem értem.(bocs, egy kicsit lehet, hogy korlátolt vagyok :roll: )

Tvera!
Mi is örülünk neki, hogy itt vagy :)
Lehet, hogy figyelmetlen vagyok, de honnan írsz, ha szabad tudni?
A képpel kapcs.-ban nagyon ügyi vagy, én is valahogy így szoktam csinálni, ahogy te. Mire lekicsinyítek egy képet... :lol:

Mennem kell Gréta babának főzni valami fincsit.

sziasztok

KépKép
obea

Struga, Tirza, Obea meg akit még érdekel!

Na szóval ma beszéltem egy tegyeszes ismerőssel és az úgy van , hogy van egy rakás sor! Lányos, fiús, mindegy, nagyobb gyerekes stb. Aki mindegy sorban van az előbb kap, és aki nagyobbat (4-5 éves körül) választ, annak nem is kell várni, csak ilyen öf szülő meg nem nagyon van. Azt mondta, hogy nagyon komoly kimutatások vannak a sorokról- csak azt nem értem, hogy akkor hogy lehet, hogy eddig sose tudták megmondani, hanyadikak vagyunk. :evil:
De azt mondta, hogy nagyon hamar előre kerültünk a sorban. Hát ennyi.
steiff

Ja és még azt kérdeztem tőle, hogy ha pl. születik egy lány akkor a lányos, vagy a mindegy sorból választanak? Azt mondta, hogy amelyik sorban előbb jeletkezett az első azé a gyerek.
steiff

Obea!

Még ha csak lekicsinyíteni kellett volna!Nekem egy képből kellett kivágnom és valahányszor azt hittem már tuti jó, kiírta hogy nem lehet több 6kbyt-nál és csak 80×80 pixel lehet.Lehet hogy most is hülyeséget írtam :D nem értek hozzá!

Budapesten lakom.Majd rendesen kitöltöm a profilom :) !

Nagyon kis édes a kislányod!

Üdv:Vera
tvera

Sziasztok!

Tvera!
Akkor te már szuperprofi vagy hozzám képest képügyben :lol: Kivágni?!? Én ilyet még nem csináltam, az az igazság, hogy hozzá se tudnék kezdeni. Nagyon jó, hogy itt vagy köztünk és biztos lehetsz benne, hogy lesz, aki azt mondja neked:ANYA. :) Nagyon drukkolok nektek! Egyébként már beadtátok valahova a jelentkezéseteket? Vagy még csak gondolkodtok rajta? Bocs, ha már írtad, nem mindig van időm visszaolvasni :oops: Azt olvastam, hogy min vagy túl és teljesen együttérzek veled. Hidd el, a te életed egy csoda és még várnak rád csodák :)

Steiff!
Köszi, most már értem a dolgot :)

Megyek "családozni", ugyanis a férjem ma jött haza, tegnap este nem volt itthon, dolgozott.

Sziasztok!
KépKép
obea

Kajla!
12,5 év van köztünk. Azóta is ugyanígy imádjuk egymást!!!
Hétfőn volt a 15 éves érettségi találkozónk, azért is voltam fenn olyan későn. Azóta sem tudtam kialudni magam... :roll:

Aandika!
Köszi :lol: :lol:
Nálunk a környezettanulmányon a hölgy körbejárt, megnézte a lakást, majd leültünk a nappaliban, és beszélgettünk az örökbefogadásról. Én meglepődtem, mert nem erre számítottam, azt hittem, csak szigorúan a "környezetet" fogja vizsgálni, nem pedig a mi lelkünket. De azért jól sikerült. :D :D (Másnap mentünk egyébként a pszichológushoz.) Mi megkínáltuk egy kis aprósüteménnyel és üditővel, mint ahogy bármely vendéget.
Ami nekem furcsa volt, hogy a végén tényleg készített leírást a lakásról is, és felsorolta: nappaliban szekrénysor, könyvesszekrények, kanapé, tv, dvd player, videó, stb... Ezen utána sokat gondolkoztam, hogy az miért volt fontos, hogy van-e videónk, vagy nincs? Előny, vagy hátrány? :?: :?:

Ancsúr!
Köszi :lol: :lol:
Én ilyen kérdésre, hogy meg akarjuk-e tartani a gyereket, nem is emlékszem. Nevetséges. Hogy lehet ilyet kérdezni? :x :x
Már én is néztem a vonalzódon a szöveget, és tényleg nagyon szép.

Ggabszi!
Bárcsak igazad lenne... :lol: :lol: :lol: Zsófi jól van már, ugye? Sikerült kialudnia azokat a fránya bacikat/vírusokat? Balázs szereti a sulit? Nem unatkozik olvasás órán :lol: :lol: :lol: ???

Nagyzsu!
A képen a pici a hugom, a nagy pedig én vagyok... :lol: :lol: :lol:
Hihetetlen, de 21 éve készült a fotó. :oops: :oops: :oops: (Én még csak várakozó vagyok, sajnos.)

Tirza!
:lol: :lol: :lol: Nagyon is jó Anyuci leszel!!! Sőt, a Te picurkádnak Te leszel a legeslegjobb Anyuci a világon!!!

Puszi mindenkinek! Réce
réce

Lányok!

Oké, akkor három sor van, tegyük fel!
De az a befutó, aki régebb óta vár! Oké, tegyük fel!

Akkorez azt jelenti, hogy minden gyereket felajánlanak a sorban következőpárnak. Illetve bocs : a soron következő gyereket felkínálják a soron következő párnak és addig csinálják, amíg valaki elvállalja!

Akkkor minek a három sor???? :twisted: :twisted:

Ez kész agyrém!!

Hallottátok, hogy LILIke megszületett?

Itt is üzenem neki: Isten hozott LIli!

Sziasztok:
Juit
struga2

Triza!
Én még most is szoktam azt hinni, hogy nem vagyok elég jó anya.
De olyat is ismerek, aki azt hiszi magáról, hogy ő a világ legjobb mamija, de én semmi pénzért nem lennék a gyereke! :lol:

Szia:
Judit
struga2

Tvera!
Nagyon jó a kép!Most már arc is van a névhez, ezek a jó dolgok! :wink:

Réce!
A férjemnek van egy öccse, köztük 13év van és nagyon szeretik egymást, ő is mindig így dédelgette Öcsit!
15éve tali? Lassan én is arra megyek... :cry:

Igen! Tudjuk, hogy Marcianyunak milyen mozgalmas napja volt!
Isten hozott Lilike!

Puszi lányok!
Kép

Kép
kajla

Sziasztok!

Réce
Bocsi, hogy félreértelmeztem a képet, szóval a húgod és te. Nagyon ari. Keresztlányomat juttatja eszembe. Annak idején szinte mindig vele voltam, illetve vele akartam lenni, babusgattam amikor csak lehetett. Immár 16 éves nagylány lett. Olyan gyorsan eltelt az idő. Szerencsére az összetartozás megmaradt és nemcsak rokoni, de szinte olyan a kapcsolatunk, mint a barátnőknek. Mindent meg tudunk beszélni, ami nagyon jó. Ő volt nekem anno a szülinapi ajándék, pont akkor érkezett. A legszebb napom volt, amit szívesen idézek fel. Most nagyon várom már azt a napot, ami megváltoztatja az életünket. Remélem hamar bekövetkezik.

Ancsúr
Tényleg nagyon jó ez a fórum. Mindig várom az újabb és újabb írásokat, jó híreket.

Marcianyu
Drukkolunk, hogy minden rendbe legyen, és minél előbb otthon legyen a pici. Gratulálunk.

Aandika!
A környezettanulmány érdekes volt nálunk is. Mi is készültünk sütivel, üditővel semmit nem fogadott el. De nem is ez a lényeg. Mindent felírtak. Kiszobába új szekrénysor, Előszobába cserélve a beépített. Stb...Na ennek aztán mi köze a gyermekvállaláshoz, hogy milyen a szekrénysor. Azt tényleg nem tudom. Remélem azért jó pontnak számított.

Zsu
nagyzsu

Sziasztok!

Marci_anyu!

Gratulálok a kis Lilihez és nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Rólunk:
Mi még várakozunk, úgy látszik, hogy a fiúk jól érzik magukat odabent. Persze az nagyon jó, hogy már csak három hét van szülésig, és ők még mindig pociban vannak, de lelkileg elég nehéz tétlenül, a bizonytalanságban várakozni. Legszívesebben vásárolnánk ezerrel, de csak a lista készül, hogy mit kell még megvennünk, ugyanis eddig csak egy babára vásároltunk.
Tehát marad az összerezzenés minden telefoncsörgésre, hátha kell mennünk szülni. Szó szerint a WC-re is hordom magammal a készüléket. :oops:
Nagyon izgulok, hogy a szülésnél minden rendben legyen, és időben odaérjünk. Biztosan nyugodtabb lennék egy kicsit, ha kórházba lenne az életetadó és nem otthon, de reméljük időben észleli az eseményeket és nem lesz semmi probléma.

Remélem hamarosan én is a gyermekeink születéséről tájékoztathatlak titeket!

Rvan
rvan

Obea:
Mi még nem adtuk be a jelentkezésünket még nagyon friss a műtétem élménye még csak 21 nap telt el azóta!Még várunk egy kicsit hogy gyógyuljon a lelkem.

Kajla:
Köszi,nagyon megkínlódtam a képpel de annál nagyobb volt a sikerélményem :D !Rólad miért nincs kép? :)

Rvan:
ikreket fogadtok öribe?Mekkora mázlista vagy!Ne izgulj biztos minden rendben lesz!

Marcianyu:
Szívből gratulálok nektek!Üdv a nagyvilágban Lilike!
tvera

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?