Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Szép vasárnapot mindenkinek! :) Miénk annyira nem indult jól. Szegény kis drágám a komplett reggelit kipakolta sugárba, az ágyunkba. :( Nem tudjuk mi nem volt jó neki, nagyon megrémültem, meg férjecském is. Csak találgatunk, h a nátha ráment volna a gyomrára, vagy az orrcsepp kavart be odalent, vagy csak, h lenyelte a fikákat, és az. Azóta nem volt róka koma.
Holnap megyünk féléves vizitre a dokinénihez, és megmutatom neki megint, h nézze meg alaposan, h mi baja. Egyébként a közérzetével segond, mosolyog, vigyorog, dumál, játszik egész nap. Alszik nagyokat is. A pelusban nincs rendben minden. Kicsit büdi a kakija, meg szerintem, alig pisil. Szerintetek adjak neki vizet (jah, egész nap rajtam lóg, és cicizünk, ha kell, ha nem), vagy kamillateát? Kicsit parázok, h nem pisil eleget. Kaki továbbra is van 3-4. Elvileg nekem is azt mondja a doki, h igyak sokat, ha beteg vagyok… Szal most nem toom. Nem akarom nagyon megtömni vízzel, inkább tejcsikével, de már nem bírok annyi füvet enni, h soksok tejcsi legyen. :)
Hozzátápit halogatjuk, nem akartam még azzal is „stresszelni” szegénykémet.

Nah, ennyi volt a vasárnapi lehúzós panaszkodásom.
Majd holnap megírom, h mik a méretei Alexnek. (Félek, h fogyott is egy kicsit most, bár fogam sincs, h mekkorának kellene lennie. :roll: )

Jók legyetek!

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége!

A miénk kicsit rohanós lett,de Emma egészen jól bírta!Anyósnál indítottunk tegnap ,mentünk ebédelni.Onnan du. le a Balatonra após születésnapját ünnepelni,ma reggel haza.Itthon össznépi családi ebéd (Testvéreim+sógornőm+unokahúgom)Aztán kakaóparty egy ismerősünk újonnan nyílt kávézójában!Meghívták az összes babás barátjukat,úgyhogy ott volt egy csomó gyerek.
Fürcsire értünk haza.

Lekopogom,de úgy néz ki egy kicsit jobb a helyzet alvás fronton!Fogacskának viszont se híre se hamva!

Lenne két kérdésem:
Mennyi idő kb. mire előbújik egy fog?
Mennyi idővel szopi után adjam a szilárd ételt?

Előre is köszi a segítséget,Jó éjszakát mindenkinek!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Sziasztok!

Anna: én közvetlenül szopi után adom.
Fog: Liza 2 hós kora óta nyálzik ezerrel, rág midnent, és még nincs foga.

Liza me a fiúk után eredt, pedig ők már az előszobába menekültek előle:

Kép
Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Anna: én közvetlenül szopi után adom.
Fog: Liza 2 hós kora óta nyálzik ezerrel, rág midnent, és még nincs foga.

Liza me a fiúk után eredt, pedig ők már az előszobába menekültek előle:

Kép
Kép

cory
Budapest

Bocs a duplázásért

cory
Budapest

Sziasztok,

Rövid leszek, mert már nagyon késő van :roll: (Vagy túl korán???? :roll: )
Annnna: Tök jó, hogy kicsit rendeződött az éjszakai alvásotok :) Mi most a nappallal szenvedünk, egyszerűen képtelen vagyok 2X30 percnél hosszabb időre elaltatni a csajt :( De inkább nappal legyen ébren, mint éjjel dorbézoljon.

Nancsika: Alexnek jobbulást! Szerintem is csak a fikusz kavart be a hányásnál. Lehet, hogy éjjel sok rakódott le neki, ami nem tisztult ki. De majd a dokinéni megmondja. Várom a beszámolót :)

Eszter: Anyukád szüléssztoriján tök jót mosolyogtam :) Neked biztos nagyon idegesítő, ne haragudj :)

Cory: Nem úgy néz ki, mintha a fiúk nagyon lelkesednének, hogy Liza segíteni akar nekik az építésben :)

Rólunk: Vince jobban van, szombaton ügyeleten voltunk, mert reggel 38,7 fokos láza volt. Kiderült, hoyg torokgyuszi, antibiót kapott :( Mára már kutya baja, de mivel szedi a gyógyszert, így keddig tuti hiányozni fog a suliból :? Nem örülök neki ...
Alizzal immáron 3. napja próbálgatjuk az almát délutánonként 2 szopi között, nem sok sikerrel :?
Szerintetek holnap (ma) adjak neki szimplán barackot, vagy alma-barack kombinációval kísérletezzek???

Szép álmokat!

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jó reggelt!

Vali! Én is jókat röhögnék rajta... náha már azt is teszem. :D anyám már csak ilyen és nincsen sok esélyem arra, hogy ő meg fog változni... Tűrünk. :):)

Én barackoznék símán, ha nem jön be neki az alma. :)

Sikerült képeket szerezni magamról. Szóval: Kép
Kép

Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok

Nálunk is sűrű volt a program hétvégén. A lakásba mintha bombát dobtak volna, és rengeteg a vasalni való is. :?
Tényleg nem kellett sokat olvasni, hogy mi történt hétvégén. :shock: :D

Annna
Nekem Levi sose nyáladzott és úgy jött ki a foga ,hogy észre se vettük. :D
Gyümit 10.30-kor kap, főzeléket meg 5-kor. És ilyenkor nem kap tejet.
Tejet így kap: 8-kor, 13.30-kor,19.30-kor,24.00-kor és 4-kor,és kezdődik előröl.

Vali
Hát azt hittem leugrom a székből. :cry:
Nekem szülés után egyáltalán nem fájt, most meg csillagokat láttam. Még jó, hogy úgy indultam neki ,hogy nem fog fájni, egyébként biztos nem mentem volna el. Soha többet. :x
Remélem hétvégéig meggyógyul mindenki, és jöttök a talira.

Ildi
A szívem szakadt meg Natiért és Oliért. :cry: Remélem, már jól vagytok .

Nancsi
Alex ,hogy van? Méretek? :?:

Annácska
Kis ünneplés volt csak. :D

Kicsilány
Nagyon cuki a csaj .Nálam is a bögrés nyert. :D

Tünde
Hogy neked milyen gondolatok fordulnak meg az agyadba. :wink: Én se szoktam mindenkinek írni, és ez egyre jobban így lesz ,mert egyre jobban úszok el a dolgokkal. Pedig én elmondhatom ,hogy egy áldott jó gyerekem van. :wink:
A járókát lassan lejjebb rakjuk. Bár még nem tud kiesni belőle szerintem ,de jobb a békesség.. :)

Anita
Merre jársz? :roll:

Eszter
Nem semmi anyukád. :lol: Egyébként bent volt a szülésnél?

Cory
Szegény Lizát biztos mindig lefogják rázni a fiúk. :wink:

Évi
Egy cipőben evezünk az otthoni dolgokban. :lol:
Húú jó nagy már Dóri. :shock: :D

Gyöngyi
Nekem is így kezdte Levi. Most meg már nem lehet magára hagyni ,mert egyből ott van ahol nem kéne lennie. Keményen tanuljuk a NEM SZABAD szavakat. :lol: :lol:

Boscó
Ti jöttök a talira? :D

Lányok hol lehet venni olyan hungarocell ételhordót amibe az aventes üveg is belefér? .Láttam egy lánynál nagyobb átmérőjűt .
Az aventest ,meg nagyon drágának találom ,nem adok érte 6000forintot. :evil:

Na megyek megpróbálok rendet rakni. :wink:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Új felhasználóként szeretnék csatlakozni hozzátok. Nagyon örülök ennek a topicnak, ugyanis az ismerőseim között alig-alig vannak 2006-ban született babák (mindenki 2005-ben szült, vagy épp most várandós :)
Kisfiam, Samu március 7-én született a jahnferencben 3500 grammal és 51 cm-rel simán, szépen. Most is szopizik, illetve kiegészítésképp - a nem elégséges gyarapodása miatt - 4 és fél hónapos korától tápszert is kap. Azóta nagyon beindult, jelenleg 8,75 kg és 71 cm (múlt heti adatok:) és már eszik gyümölcsöt és zöldségeket is rendesen
Ő az első gyerköc, és sok új és izgalmas dologgal szembesülök nap mint nap. A legújabb "para" az éjszakai ébredések és annak okai - az eddig igen jól alvó fiam ugyanis másfél hete éjjelente 3-4x felriad, és keservesen sírni kezd.
Nagyon röviden - bemutatkozásként - ennyi, a gyerköc kitartóan hívogatni kezdett.
Üdv:
eva
erpé

Jó reggelt

Éva: üdv itt, mi márc. hatodikaiak vagyunk :) . Valószínű, hogy a fogacska miatt ébred így a babód, reméljük hamar túl lesztek rajta

Babetta: Mi is így kajcsizunk, csak nálunk utána még van egy kis cici

Cory: Hozzátápinál mennyi időközönként kéne kakilni? A Lilinek ez a 3. nap, hogy nincs kaki, kezdek aggódni. Most beletukmáltam fél üveg őszibarackot hátha elindul tőle. Mit lehet még csinálni, hőmérőzni nem akarom

Kép

Kép
pgyöngyi

Szép napot Lányok!

Nya, megjöttünk a mázsálásról. 7430 g, és 69 cm. Törpekiccávó. :) Még nem duplázott, fránya 70g. :) De ráfogtuk a betegségre. Szal boldogan jöttünk el. :) Már jobban van, alig szörcsizik az orra. Mondtam a dokinéninek, h tegnap a komplett reggeli kijött. Annyit mondott, h nem baj, mert kijött vele egy csomó fika is. De alapjában jól van, és nem lázasodott be, hála az égnek. Fogának még sehíre, kicsit meg van duzzadva, de semmi.
Köszönjük szépen mindenkinek a gyógymanókat! Hatottak.:)

Cory
Haláliak, ahogy jáccanak a kőcök. A dupla hozzászólásért meg igenis haragszunk! Foglalod a sok helyet! :D:D:D:D:D:D

Vali

Jobbulást Vincének!
Hozzátápival, passzolok. Nem toom mikor fogok hozzá. :) Sokkal eccerübb szoptatni. :)

Babetta

Sajnálom. Biztos tré lehetett. Nekem sem fájt a varrás, de bazi kellemetlen volt, és majdnem be is bőgtem akkor. Szal ha még fájt is most, tök megértem.

Szia Éva!
Üdv itt! Érezd jól magad köztünk! ;)

Csajok! Nem tudjátok hol lehet fini barackot venni? Én amiket eddig vettem, az mind olyan sz@r volt, h iszonyat. Apa hozott 4-et pénteken. Abból egyet megettem, de olyan kemény volt, mintha almát ettem volna, a többi meg megpenészedett tegnap reggelre. Ki vagyok akadva.

Nah lépek rendet gyártmányolni. Jók legyetek!

Kép

Kép
nancsika

Gyöngyi: ha az anyatej a fő táplálék, akkor abba is belefér, hogy ritkán kakil.

Eva: üdv itt :)

cory
Budapest

Nancsi, szerintem már megyünk ki az igazi bari szezonból, mert én sem találok már jó barackot. Vagy kemény (de ahogy mondod, másnapra az is megdöglik), vagy puha, és szép kívülről, de belülről dögledezik.... :roll: :roll:
Vendég

Puszkó!!!

Kicsinyeim jól vannak, kösz mindnekinek az aggódást, Most jöttünk dokitól, már szép a fülük, kicsit még taknyisak, de javulnak :D
Szerdán még látni akarja őket.

Most megyek, ha nem alszok el délután, írok többet is :wink: :D

pusssz
vas

Sziasztok!!

Cory-Nagyon jó ez a kép. :lol: Balu arca mindent elárul (remélem nem Zsoma van a képen :roll: :oops: )!! :D :D

Vok-Jók a képek! :wink: Sztem hasonlít rád Hannababa,legalábbis a mosolya tutti. :lol: Apás kép nagyun szupcsi!! :lol: :lol: :lol:

Vali-Megkaptam a küldeményt!!Kössszzziii!! :wink: Örülök,hogy Vince gyógyulgat.Ez a pár nap azért még nem olyan nagy kiesés a suliból :roll:

Babetta-Ilyen cumisüveg hordozót kérdezel?Asszem az tescoban is kapható. :roll:

Éva-Üdv köztünk Neked és Samunak!! :wink: Szép méretek nem mondom!!! :)

Gyöngyi-Sztem erre sincs törvényszerűség,hogy mennyi időnként kéne kakilni.Ahány baba annyi féleképp végzik dolgukat.Lili pl. egy nap min. 3 szor rottyant.

De jó,hogy ennyi új csatlakozó van mostnaában :lol: :lol: :lol: :shock: :shock:

Nancsika-Örülök,hogy jól van a törpekiccávód!! :lol: Még jó,hogy vannak törpekiccávók a törpekiccajoknak :lol: (Lili sem duplázott még,pedig a 8. hónapban jár :oops: )

Ildi-Húú de jó,hogy már jól vagytok!!Sokat gondoltam ám rátok
:wink:

Képek Liliről(Bocsánat,ha sok leszek :wink: :oops: )
Kép Kép
Most pedig a távirányítóért indított hadművelet képei:
1.Na,indulhatok?
Kép
2.Már repülök is:
Kép
3.Hátha így gyorsabban fog menni,mint repülve :wink:
Kép
4.Győzelem :!: :lol:
Kép
Vendég

Babetta:nem,mi nem megyünk!Túl messze vagytok!Apának meg kivan a t...e a sok kocsikázássaltudod eleget viszi a kutyát.Ránk már nem marad energiája!Nekem meg csak dísznek van meg a jogsim :oops:

Vok:nagyon cuki Hannácska!De azért te is aranyos voltál!(vagy) :lol:

Erpé,Éva:üdvözöllek én is köztünk!Jó hogy gyarapodik a társaság!Képeket tegyél magatokról ha tudsz!

Lányok!A gastroyalnak milyen a kajája?Most tudtam meg hogy felénk is szállítanak,nekem meg mostmár nem sok kedvem van főzni!Köszi a véleményeket!

Mi jól vagyunk,Fannika 1/2 7-ig hagyott ma aludni,de akkorra tejben fürödtem! :lol: :lol: Pedig éjfélkor még fejtem,mert már durrani készültek!

A jó hírem még gyorsan,azt hiszem még nem írtam,hogy a napi 6 deci tejcsimet egy hármasikres anyuka hordja el minden nap!És tudjátok hogy találtunk egymásra?A párom leszólította a csajt a gyógyszertárban aki épp tápszert válogatott.Elkérte a telcsiszámom,és már másnap hívott is!(ennyit a védőnőkről)a csajszi a debreceni anyatejgyűjtőből hordta 2 naponta a tejet,ami 72 km-t jelentett neki 2 naponta!Ígyy meg 2 perc alatt nálunk van kocsival,és minden este friss tejcsit kap!És még látásból ismerjük is egymást!Nagyon örülök!És ő is!Gondoljátok csak el,3 picibaba,2 kislány,meg 1 fiúcska!Édesek!3 hónaposak!És nagyon bírom a csajszit,tök laza!Mit neki 3 gyerek,legalább egyszerre letudta,úgyis 3-at terveztek! :lol: :lol: :lol: Terhesnek meg nem szeretett lenni! :roll: Na jó megyek dolgomra!Használjuk ki a jó időt!Sziasztok!
Vendég

Babcika:nagyon édes Lilike!Tök jó ez a sorozat!Tetszik a kis antenna haja!(bocsi)de nagyon cuki! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Boscó, ez nagyon klassz dolog!!! :)

Babci, Lili annak ellenére, hogy nem duplázott, majd kicsattan! Nagyon kis helyes, és egyáltalán nem látszik, hogy nem lenne jó súlyban! :)
Vendég

Boscó: szeirntem nem rossz, csak ki kell tapasztalni, mit csinálnak úgy, ahogy az ember szereti.

cory
Budapest

Sziasztok!

Itt aztán van forgalom :)
Igazán édes babáitok vannak. Samu elaludt a "játszóterén", ezért most van egy kis időm mutatni néhány képet róla.
Üdv:
Éva
Kép Kép
erpé

Sziasztok!

Éva,
Üdvözöllek közötünk,bár még én is egészen új vagyok itt!Samu nagyon aranyos főleg ebben a sapkában tetszik!
Nálunk is a nemalvás a divat mostanában.Dokinéni azt mondta,hogy a foga!Emmát vagy nem lehet elaltatni,vagy milliószor ébred éjszaka vagy mindkettő.Úgyhogy együttérzek veled!

Vali,
Nálunk mindig alszik Emma min. 1x két órát nappal,de szívesen elcserélném egy kis éjszakai alvásra!

Babcika,
Lili baba NAGYONNAGYON tetszik!Eszméletlen aranyos ezzel a hajjal!

Babetta,
Akkor mi még sehogy sem állunk a hozzátápival.Emma szinte semmit nem hajlandó megenni,pedig ő már hét hónapos!Mostanság két óránlént szopizik+éjszaka is!

Vok,
Szerintem is hasonlítotok Hannával!

Ildi,
Örülök,hogy jobban vannak a lurkók!

Esztipeszti,
A képből ítélve,(ami fent van rólad)lehetséges,hogy szoktalak látni titeket a Szent István parkban sétálni?(Bocsánat ha indiszkrét a kérés!!!)

Mi ma megyünk méreckedni!Kiváncsi vagyok mennyit nőtt a csjszi!Itthon is van mérleg,de azon sajnos már elég nehézkes megmérni.Mindenhol lelóg róla és állandóan mocorog,úgyhogy marad a rendelő!

Adott már valaki sinlac pépet a babájának?Ha igen ,hogy ízlett neki?

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

talán lesz egy kis időm :wink:

Éva, üdv. itt, aranyos Samu :D , a fűben mászós sapis képen meg tök nagynak néz ki :D

Anna, bocs, hogy belekotyogok, szerintem Esztit láthattad a Szt.István parkban :lol:

Boscó, de jó hírek!!!!
Gondolom, nagyon örülsz, hogy végre sikerült a tejci adás!!!! :D

Vali, én eddig csak almát adtam Natasának, szerette(a kis üveges hippet-125g-os adtam)Tegnap bevágta felét :D
Biztos ízlett neki.
Ma még nem kapott.Délelőtt dokinál voltunk, délben szopi volt, most meg alszik.Majd ha felébred :wink:
Lev is szeret még suliba járni(eddig), bár én kicsit szoktam gyakoroltatni, ő se rajzolja túl szépen a vonalakat :roll: , de majd belejön.-
Hordozóval múlt hétvégén volt egy hosszabb utam, bementem vele busszal Pestre, apa meg várt minket a Szerencs utcánál.Kb. egy órát volt benne, el is aludt benne a buszon, tök édi volt.
Aztán bementünk a kikába, ott is elaludt.
Tegnap voltunk kirándulni Jászberéynbe, az állatkertbe, ott Olivért raktam a hátamra, hú, de nehéz volt.Ordított is, hogy "leesek"!!! :lol:

szerencsére jól vannak a lurkók, az egész napunk abból állt, hogy orrspray, orrcsepp, orrszívás, fülmelegítés(vettem olyan sapit, aminek van egy zseb a fülénél, ott van egy zacsis zselé, amit fel kell melegíteni forró vízbe), azzal melegítettük, aztán antibigyó, köhögéscsillapító.
Mindez duplán(ugye két gyerekre)
Néha mire rendbe raktam őket, kezdhettem előről. A sapi háromszor kellett, így ki tudtunk azért mozdulni egy kicsit tegnap.

Nancsi, örülök, hogy Alex is jobbna van.Súlyduplázás meg majdnem megvolt, nem????(kiccávó :lol: :lol: )
Babci, nekem is kiccajom van ,ő is alig több, még mindig szerintem 6 kilónál :D

Boscó, gastroyal-tól még nem rendeltem,. ma viszont a totalfood-tól rendeltem először.
Elég jó volt, a héten tesztelek tovább :roll:

Edit, drága, fáj még mindig a n...id???? :wink:
Szegény, nem irigyellek!!!
nekem tefal termoszom volt Olivérrel, ez se óccsó(6-7 ezer körül,) de ezt fel lehet melegíteni az autóban is szivargyújtóról :)
Én tök szerettem.
Takaróba begubozós Levi nagyon király!!!! :lol: :lol:

Lili is nagyon küzd azért a távirányítóért :wink:
A vigyora még mindig nagyon komoly!!!! :D

Eszter, szerintem is hasonlít rád Hanna, főleg a kis mosolya :D

Cory, szegény kis fiacskáid, Liza kiszáműzte őket az előszobába? :D

Vali, jobbulást Vincének is!!!

Kortok, mert még adós vagyok egy írással máshova is, pusz
vas

Annnna, simán, mert itt lakunk, és elég sokszor megfordulok ott.
És én téged hogyan tudlak beazonosítani???
Vendég

Eszti,
Az előző oldalon van egy pár kép rólunk maximum onnan,mert ha leírást adnék magunkról az valószínűleg elég sok emberre illene!
Mi a Szent István krt.-on lakunk,úgyhogy nekünk is elég közel van és sokat szoktunk oda járni!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Anna, és mikor szoktatok menni?
Én még Bettivel szoktam ott találkozni, régebben ő is írt ide, és ők is a közelben laknak. :)
Vendég

Anna, most már tudom, ki vagy, rémlik valami, de majd ha megyünk a parkba, sasolok! :)
Vendég

Sziasztok :)
Gratula a hó fordulós babáknak :)
Kép

Vok :)
Nem baj, ha anyud átkölti a szüléstörit, mi úgy is tudjuk mi az igazság :lol:
Nagyon jó az apás kép :D

Cory :)
Klasszak a srácok :D
Liza tüneményes :D

Vail :)
Jobbulást Vininek :) Hétvégére gyógyuljatok meg :D

Edit :)
Ha vígasztal én kimenekültem ma a nappaliból, akkora kupiba van :lol:

Éva :)
Üdv a csapatban :)
Nagyon édes Samu :) Szép súlya van :D

Nancsi :)
Gratula a szép súlyhoz :)
Szerintem szép és fini barackot már nem-igen lehet kapni :?

Ildi :)
Örülök, hogy jobban vannak már a kicsik :D

Babcika :)
Nagyon husi Lili :D Édesen kavar a távirányitóért :D

Boscó :)
Gratula, hogy találtál az anyatejnek jó helyet :D

Vali, Ildi :)
Annamari borzasztóan írta az írásjeleket, de most már szépne ír :D Nyugi majd belejönnek :)

Bocsi, hogy a hétvégén nem voltam, de szombaton szüreteltünk, vasárnap meg a többi gyümolcsot takarítottuk be a telken :)
Tegnap délután még kicsit kirándultunk is a közeli hegyen. Annamarinak szedtünk csipkebogyót-, galagonya- meg tölgyágat a környezet órára :) Remélem nem ez volt az utolsó ilyen napos hétvége :)
Most mennem kell a kisasszonyért a suliba :D

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Anna: Milyen ez a sinlac pép? Ez olyasmi mint a tápszer?

Kép

Kép
pgyöngyi

Gyöngyi, a Synlacot a tápszerek családjában tartják nyilván, de mivel nem tejalapú, és a többi összetevője is természetes anyagokat tartalmaz (szentjánoskenyér és rizsőrlemény), ezért sokan szeretik és nyugodtan lehet pépként adni a babáknak, illetve ha hígabbra csinálod, akkor tápiként is funkcionálhat. Ezt amúgy nagyon tejérzékeny babáknak szokták tápszer helyett adni. :)
Vendég

A mai napunk képekben :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Gyöngyi
Eszti már írta,én meg képet teszek róla

Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sinlac: mi hétvégén vendégségben voltunk és ott volt ilyen és megkóstoltattam Bettinával, simán ette! Mondjuk ő mindent megeszik, de én is megkóstoltam és olyan enyhén édeskés pép.

Ildi, Nancsi, Vali: örülök hogy jobban vannak a gyerekek!!!

Vok: Hanna tiszta Te a kiskori kép alapján! :)
Az én anyukám is pont ilyen! Amikor pl. gazol egy kicsit a kertben és jövünk haza, akkor nagy sóhajok közepette mondja, hogy hajnal óta kint van és több mázsa gazt szedett össze (persze csak egy kis zacskónyi van). Aztán az évek alatt kiderült, hogy egyre tovább szoptatott engem. Még a Patrícia idejében azzal dicsekedett, hogy legalább 3 hónapig, most már években beszél róla. Apám erre nem emlékszik :D Persze vannak/voltak nálunk durvább dolgok is. Pl. amikor Patrícia kicsi volt sokat vigyázott rá, erre sokaknak azt mondta, hogy ő nevelte 7 éves koráig a gyereket. Itt betelt a pohár és pár évig nem voltunk túl jóban.

Annácska: nekünk is kell mindig valamit szedni, de Patrícia volt, hogy este 9-kor szólt, hogy minél többféle levelet kell gyűjteni ( a szentem kicsit feledékeny), erre kivonultunk a környékre és tépkedtük mindenhonnan a leveleket a sötétben :P

Babetta: nagyon feltalálja magát Levi, tök cuki! :D

Boscó: akkor jó helyre kerül végre a tejcsid!! :)

Cory: nálunk Patrícia szokott néha menekülin Dorina elől, de ő már hamar utóléri :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Kis eredény hízás ügyben. Hozzátápi nélkül is sikerült Poginak 30 dkg-t híznia egy hét alatt az óránkénti szopival! Most már kezdek hízásügyileg megnyugodni!
Viszont tegnap sajna lebetegedtünk, Pogi lázas és elég kedvtelen. Majd szerdán derül ki mi a baj. Állítolag lehet, hogy valami 3 napos lázunk van. Ti hallotatok már róla? Mit jelent ez pontosan?

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Éva: üdvözöllek!!! édes a babád! :)

Gyöngyi: Bettusnak minden nap van kaki, de amikor krumplit adtam neki akkor nem volt és nagyon fájt a hasa is, úgyhogy most azt hanyagoljuk. Nálunk a sütőtök is beindítja.

Annna: remélem rendeződik az éjszaka, nálunk most teljesen kiszámíthatatlan mert van hogy egyszer ébred úgy 3 körül, de van (pl. tegnap is9) hogy nagyon sokszor felsírt. Ilyenkor várok kicsit, mert a felsírás után néha visszaalszik (vagy fel sem ébred), de ha mocorogni kezd és vinnyogni kezd, akkor cicizünk.

Nancsi: jó barackot szerintem már nem lehet kapni, én is csak bébiételben adok.

Babetta: nekem az első két szülésnél nagyon fájt a gátvarrás, semmit nem hatott az érzéstelenítő, átérzem a fájdalmad, remélem hamar jobban leszel vele.

Vali: hogy adtad az almát? azért kérdezem, mert Bettus csak akkor eszi meg a kaját, ha teljesen simára van pépesítve (így viszont mindent),ha egy pici darab van benne öklendezik és rázkódik

Babcika: tündéri Lilike!! Nálunk is menő a távirányító és a mobil, persze csak nézheti. Dorina kb. másfél éves volt, mikor egy óvatlan pillanatban belefolyatta a nyálát Peti mobiljába és úgy tönkrement, hogy semmilyen szervíz nem tudta megcsinálni, minden tel.szám elveszett

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=196

Háromnapos láz
Vírus okozta fertőző, kiütéssel járó betegség, mely három napos lázas szakot követően a láz megszűnésekor jelenik meg. A betegség cseppfertőzéssel terjed, a fogékonyság nem nagy. Hat hónapostól a 3 éves korig gyakori gyermekbetegség. 1-2 éves kor közt a leggyakoribb. A betegség lezajlását tartós immunitás követi.
Szövődmény: A magas láz alatt néha lázas görcs jelentkezik.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

http://www.fitt.info/cikk2.ivy?artid=d4 ... 1b5b0f7994

A három napos láz jó állapotú kisdedek betegsége, egy herpeszvírus okozza, és úgy lehet felismerni, hogy 3 nap után a láz megszűnik, viszont 1-2 napig halvány bőrkiütések jelennek meg testszerte.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Annácska: akkor ugye vasárnap lesz a tali? Az óvodát nem használják a választáshoz? (mert Sződön pl. oda kell menni)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

El sem hiszem, hogy végre gépközelbe kerültem, egész nap mentem, mint a bolygó hollandi. Vincével is kellett kicsit gyakorolni itthon, ne maradjon le nagyon, plusz egy matek versenyre is megcsináltuk a feladatokat. Egész jól ment neki, csak egyszer zsibbasztott le az értetlenkedésével, de akkor nagyon :shock:
Aztán volt még egy kis mosás, délután másfél órás vasalás, sőt fodrásznál is voltam, szal ma igazán nem unatkoztam :roll:

Eszter: Hanna kiköpött te vagy :) Apával a kép tök szuper, nagyon ügyesen ül a csajszi :)

Babetta: Sajnálom, hogy ennyire fájt :( Most már elárulom, hogy nekem valami kib....ott életlen ollóval akarta a doki kiszedni a varratott, én meg ott jajjgattam meg majdnem leugrottam a székről (vagy minek nevezik). Aztán mikor a 4. kísérletre sem sikerült elvágni azt a sz@rt, akkor végre ollót cserélt.

Levi nagyon cuki, tök jó neked, hogy ő így elszórakozik egyedül is :)

Erpé: Üdv közöttünk :)
Nagyon szép súlyban van a fiad, ez tényleg a satyis képen látszik a legjobban, ott olyan hatalmasnak tűnik :shock:

Nancsika: Örülök, hogy Alex is jobban van már :) Szerintem jó súlya van a kiccávódnak :)
Barackot én sem tudok már normálisat venni, tegnap is 4-et dobtam ki, mert két nap alatt megpenészedett :evil: Lehet, hogy azt a hippes barackkajcsit kéne kipróbálni, amit Ildi ad Natinak.

Babcika: Lili vigyora még mindig a gyengém :) Ollllllyan cuki :)
Az a hajzavar tényleg nem semmi :lol:

Boscó: Hát ez nagyon jó, hogy sikerült végre egy állandó megoldást találnod a tejcsire :) Akik a múltkor elvitték, azoknak nem kellett már több?
A párod nem semmi, nem sok pasi szólítana le anyukákat, hogy anyatejre invitálja őket :lol: :lol: :lol:
Kár, hogy nem jöttök a talira :(

Annnna: Na mennyivel mérlegeltetek ma??
Azért néha én meg egy nappali hosszabb alvást felcserélnek egy éjszakai kelésre :D

Ildi: Húúúú de jó, hogy viszonylag gyorsan rendbejöttek a gyerkőcök :)
Remélem szerdán már gyógyultnak nyilvánítja őket a dokitok :)
Hétvégi talira jöttök ugye ti is?? Levit is hozod? Vincének ma mondtam, hoyg megint megyünk babatalira, nagyon lelkes volt, azt hitte most is hozzátok megyünk majd :lol:
A hordozót se felejtsd otthon :wink: :lol:

Annácska: Jó kis házi feladatot kaptál a hétvégére :lol:
Most, hogy kicsit külön is gyakoroltam Vinivel, kezdenek tűrhetően kinézni azok az írásjelek. De nagyon nem akarom erőltetni, nehogy teljesen elmenjen a kedve tőle. Tényleg majd belejön, ezután írhat eleget :)

Tünde: A te anyukád se semmi, nem csodálom, hogy egy időre besokaltál tőle :shock:
Félek tőle, hoyg Vince is hasonlóan fog kicseszni velünk, ha lesznek ilyen feladatok a suliban. :shock: :?

Anna: Gratula Poginak a szép hízáshoz. Nem csoda, hogy a heti 30 dekától megnyugodtál :)
A betegséget sajnálom :( Én még ilyenről nem hallottam :roll:

Uhh ... remélem nem maradt ki senki :oops:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Tünde: köszönöm!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Tünde: Az almát üvegreszelőn reszeltem le, tök szép pépes lett, nem hiszem, hoyg ez a baja vele. Eszik is belőle pár kanállal, de aztán megunja. Szerintem még egy negyed almát sem evett meg eddig :roll:

Gátvarrás: Ezek szerint nem én reagáltam túl most másodszorra a gátvarrás fájdalmát, hanem más is érezte már úgy, hogy az érzéstelenítő semmit sem használt :( A doki nekem azt mondta, hogy azért fájhatott rohadtul, mert ugyanott vágott, ahol az előző volt, és mivel az egy seb, meg volt kicsit keményedve ott a szövet, ezért nehezebb volt varrni :(

Aliz apa laptopját nyomta tele nyállal, ki is halt a "k" betű benne egy időre :lol: Mikor újraindította a gépet, úgy sípolt mint a nyavaja, apát meg a frász kerülgette, hogy az összes melója elúszott a nyállal együtt :lol: :lol: :lol:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Barackhoz: Itt van egy tutter zöccséges. Nadddon fincsi barit vettem. Igaz csak 1 db volt, de holnap korábban megyünk, h legyen, és feltankolok. :)

majd holnap jövök, és olvasok.

Joccaka!

Kép

Kép
nancsika

Vali: szerintem nem is kell először túl sokat ennie, hiszen eddig csak szopizott. Majd később belejön, Bettina mondjuk már kétszer kap teljes adagot, de kb. ugyanannyi szopi van mint azelőtt.
A férfiak el sem tudják képzelni milyen sz*r a gátvarrás.

Szelivi: merre vagy????

Meli: jobban vagytok??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: Azért így 4 nap próbálkozás után azt hittem kicsit többet fog enni belőle mint 4-5 kiskanálnyi, de nem baj.
Viszont apa banánt evett délután és megnyalatta vele, azután bezzeg úgy kapkodott, hogy majd elrepült :lol: De azt meg nem akarok még neki adni.

Én meg Bartit hiányolom, lehet, hogy írta, hogy nem lesz, csak én nem figyeltem rendesen :oops: , de tudtok róluk valamit????

Na most már húzok én is aludni, asszem bepótoltam a mai távollétemet :oops: :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Velem is tele az oldal, úgyhogy jó éjt Mindenkinek!!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!

Csak gyors bekukk!

Évának és Samunak üdvözlet.

Martin már 2. hete taknyos. Múlthét szerdán, már egész jól volt, erre pénteken újra kitört rajta. :twisted: Ma már ismét jobb a helyzet......

Mivel csütörtökön elmaradt a minitali, átugrotunk a barátnőmékhez. A 14 hónapos kisfia, állandóan puszilgatni akarta Martint. Azt hittem megzabálom:
Kép

Kép

Kép

Pontosan mikor is kezdődik a találka vasárnap?

Martin szombaton betöltötte a hat hónapot. M
Méretek 78 cm és 10260 g.
És a szombati fotó, kicsikémen látszik, hogy nagyon taknyos...
Kép

Jó éjt és jobbulást a betegeknek!!!!!!!!

Kép

Era

KépKép

KépKép
lingelera

Sziasztok!

Sajnálom, hogy ilyen sok babácska beteg, mielőbbi gyógyulást nekik!

Éva, üdv itt, nagyon édes Samu baba!

Na, jól megrőltettem magam a mai írással, de igyekszem még jönni! Csak hogy el ne felejtsetek :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!
Köszönöm a sok üdvöt és a "súlyos" elismerést. Azért látom, hogy nem Samu az egyetlen versenyző a "minélelőbbnőjünknagyra-hogyanyahátaleszakadjonhamegemel" kategóriában. Martin is szépen alakul súlyügyileg. Ő mennyivel született?
A legdurvább éjszakánként kiemelni Samut a kiságyból szopihoz. Ez a súly egyébként azért is nagy előrehaladás, mert július közepén (bő 2 hónapja) még "csak" 6050 gramm volt, és akkor egy hónap alatt összesen 250 grammot hízott + rengeteget sírt, mivel valószínűleg éhes volt :( - akkor kezdtük el a tápszert pluszban. Azóta hetente 25-30 dkg-t feldob magára. És azóta alig sír. Azt sajnálom, hogy nem kezdtem el akkor előbb a tápszert, azt hittük a hasa fáj szegénykének. Szerencsére a tejcsi nem ment el a tápszer mellett/miatt...

Anna: 3napos láz - egy barátnőm kisfia 1 éves kora körül kapta el - nagyon magas lázzal küzdött tényleg 3 napon át (nagyon megijedtek, mert nem tudták az okát) és utána jelentek meg a kiütések rajta. A lényeget Tünde leírta.

A kora őszi náthát nálunk is elkapta az egész család 2 hete (szerencsére már vége) - most először próbáltuk Samunál az orrszívóporszívót. Hát utálta... Nem tudtok valami kevésbé drasztikusat?

Éva

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

Jóreggelt!

Köszönjük a dícséreteket. Megpróbálok még az apjáról is valami értelmes képet szerezni. :D:D

Végre megint volt egy kis élet. Remélem mindenki a vasárnapi talira tartogatja magát és azért írnak ilyen keveset. :D:D:D

Már úúúgy várom! :D Olyan jó lesz újra talizni veletek! :D

(megint viszek majd kaját magammal, kéretik nem kinevetni ezért :lol: )

Megyek, mert ma naaaagyon sok dolgom lesz/van. :D

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Era: jók a képek!
gyógymanók Martinnak!!

Vok: szerinted csak Te viszel kaját?? :lol:

Éva: már többször írtam másoknak is, hogy mi pl. szájjal szívjuk az orrszívót. Nem megy át a másik oldalra a trutyi, párom a vákumot már tökélyre fejlesztette. Nem hangos (főleg ez éjjel fontos), és simán el tudtunk menni így is otthonról, útközben is tudtuk használni és egy mosdóban kimostuk.
Egyébként innen jött az ötlet is, mert mi sokszor úton vagyunk és egy kis nátha nem tarthat vissza, de a porszívót csak nem cipelhetjük magunkkal és hova dugjuk be?? :D

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Editkém, köszi a hiányolást. Megjöttünk, kafi volt minden, Botond szuperül elvolt, jó volt hárman lenni, csak én most dögrováson vagyok. Szerencsére valószínűleg nem kapja el Botond, mert a szokásos arcüreggyuszi, megspékelve homlokkal is :roll: :?. Kivagyok, meg Boti is kell éjszaka... Meg amúgy sincs igazán idő gépezni, mert Boti napról napra ügyesebb, feláll mindenhol (de olyan helyeket néz ki,hogy radiátor, Tv-állvány vitrines részre... :shock:, ő is kezd borongatni, pakolászni. Mikor meg végre alszik, igyekszem kicsit utolérni magam a házimunkában.
Hétvégére meglátom, hogy leszek... :roll:

Barti tegnap írt mail-t, mert ugyanoda mennek pihenni, ahol mi voltunk. Most készülök válaszolni neki.

Puszi.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?