Új privát üzeneted érkezett!

Tviky
gratula a vizsgához! :lol:
renóca

Én sem megyek! :cry:
Nem ímélben, hanem itt a fórumon írtam, hogy sajnos nem jó. Bár lehet, hogy engem nem is számoltál!

Szia:
Judit
struga2

Tviky!

Gratulálok! :D

Kép
tirza

Süni!

El tudom képzelni, hogy ti milyen boldogok voltatok, hogy Miklóska ilyen boldog volt! :D

Karácsonyban azt is szeretem, hogy a kisgyerekeknek jobban ragyog a szemük a boldogságtól, mint maga a karácsonyfa. Olyan jó így látni őket.
Nálunk karácsonykor a kiskutyám szemében szoktam ilyen fényeket látni, de komolyan, nagyon ki tudja mutatni örömét, boldogságát. :D

Kép
tirza

Sziasztok!

Köszi lányok a biztatást. Nagyon arik vagytok. Kicsit kilendítettek a depiből. Jó hétvégét!

Zsu
nagyzsu

Amneris!
Lelki szemeim előtt már látom, amikor Zituska később is apát ujja köré csavarja. :D Hihetetlen és csodálatos az apa-lány kapcsolat.

Zsu!
Lehet, hogy rajtad az is segítene, ha itt kiírnád magadból, ami foglalkoztat, vagy bánt. Nekem sokat segített a fórum, na meg az örökbefogadással való foglalatosságok (ilyen szó van? olyan furcsa így leírva).

20 perc múlva vége a munkaidőmnek! Végre!!! :D
Mehetek haza takarítani. :?

Kép
tirza

Sziasztok!
Új vagyok itt és a segítségeteket szeretném kérni!
31 éves vagyok és 2 hete egy betegség miatt (amivel 3 éve küzdök)kivették a méhemet,és a bal petefészkemet.Januárban pedig szintén a betegségem miatt a jobb oldali petefészkemet.Teljesen magam alatt vagyok de mivel változtatni nem tudok rajta,próbálok előre nézni!

Gondolkozom az örökbefogadáson,persze nem most mert még a lelkemnek gyógyulnia kell de szeretnék tisztában lenni a folyamattal.

A kérdésem a következő lenne:mi kell ahhoz hogy örökbefogadhassunk egy babát?mennyi az az idő míg eljut valaki addig hogy babája lehet?

köszönöm ha válaszoltok nekem:Vera
tvera

Szia Tvera!

Ne ess kétségbe! Itt már mindenki volt kétségbeesett annyra, hogy helyetted is letudtuk ezt! :lol:

Az orokbefogadas.lap.hu oldalon mindenről tájékozódhatsz! Én onnan másoltam ki a Gólyahír alapítvéány tájékoztatását neked:

Információ az örökbe fogadni szándékozóknak

A Gólyahír Egyesületnél örökbefogadásra jelentkezhetnek a
- Magyarországon élő
- magyar állampolgárságú
- legfeljebb 42 éves életkorú
- érvényes alkalmassági határozattal rendelkező
- házaspárok
- legfeljebb egy gyermekkel

Jelentkezni telefonon lehet 06-23-540-311 vagy 06-30-251-7120
(Lehetőleg 18 óra után)

A TEGYESZ hatásköre az alkalmasság vizsgálata

Jelentkezniük az illetékes Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatnál (TEGYESZ) kell az örökbefogadásra való alkalmasság megállapítása miatt.
Készítenek környezettanulmányt, pszichológiai vizsgálatot, bekérnek 1-1 jövedelemigazolást, háziorvostól 1-1 orvosi igazolást.
2003 óta kötelező egy 21 órás - örökbefogadásra felkészítő - tanfolyam elvégzése. A tanfolyamokat az illetékes TEGYESZ - ek szervezik.
Az Ágacska Alapítvány is rendelkezik tanfolyam-szervezési jogosultsággal. http://www.agacska.hu/ Telefon: 06 30 951 79 89

Judit[/url]
struga2

Tvera!

A lényeg, hogy a TEGYESZ-nél kell kezdeni. A babát 2-5 év múlva láthatod meg, megyénként eltérően.
Szóval , ha átgondoltad, akkor nyugodtan jelentkezz, mert attól nem kell tartanod, hogy hipp-hopp itt a gyermek! :cry: :cry:
Jobbulást, gyógyulást kívánok:
Judit
struga2

Akkor a beígért mamival készített"védőburkolat"amit nem vartunk :wink: hanem varrtunk :lol:
Az ágyvégi zsebek a plüssöknek. Kép Kép
És az apa által készített sámli :lol:
Kép
Most sajnos csak ezek feltöltésére volt időm, de igyekszem hétvégén is jönni. Szép hétvégét mindenkinek.

Süni
renóca

Tirza!

Azt az infót kaptam a tegyesznél, hogy második helyen állunk a roma kislányra várók sorában- ami nem hangzik ugyan rosszul,
DE telefonon beszélgettünk Strugával és kiderült, hogy ők is másodikak elvileg ugyanabban a sorban!! Na erre varrjunk gombot.

Friss képek:
Bia bedobozolódott:
Kép

Variációk több tutyira:
Kép Kép
Kép
steiff

Struga2!

Köszi a válaszod!Már nézegettem ilyen oldalakat,igazából jobban szeretném ha vki a saját szavaival elmesélné hogyan zajlik ez az egész.Tudom hogy nagy kérés de ha vki "szájba-rágósan"leírná akkor annak nagyon örülnék.Előre is köszi!
tvera

tvera !

Szóval ténylge hosszú az út a babáig .
Szóval először is felhívod (játok ) a megyeileg illetékes Tegyeszt .
Ott kérsz egy időpontot amikor is személyesen be kell menni . Ott felveszik az adataitokat és megbeszéltek még egyéb időpontokat.
Pszichológiai vizsgálat, környezet tanulmány majd befizettek egy kötelező tanfolyamra.
Szóval ha mindezen keresztül mentetek elvileg 3-4 hónyp (tanfolyamtól függ) onnantól számitott elvileg 30 napon belül kaptok egy határozatot, amivel alkalmassá nyilvánítanak örökbe fogadásra. Aztán addig eldöntitek hogy maradtok-e a titkos (állami ) örökbefogadásnál vagy belefogtok a nyíltba amit alapítványok vagy egyesületek csinálnak . Az állami kb 4-5 év a nyilt öf. 2 év .
Szóval ha a nyílt mellett voksoltok akkor még annyi a teendő hogy jelentkeztek PL a Gólyahír egyesülethez majd megkezdődik a várakozás .
Azt hiszem nagyvonalakban ennyi lenne .
Remélem tudtam segíteni .
És sajnálom ami veled történt , bár itt mindenki nagyon sok mindenen keresztül ment mire meghozta ezt a döntést.
Ha van kérdés szerintem kérdezz nyugodtan :)

Vicki

Köszi kérdésed haladunk lassan de biztosan . :):)
Meg épp ma voltam első nap az iskolában , hát asszem felköthetem gatyót :):):):)
Kéthétre feladtak 4 hétre való házit :(:(

Amneris

Emlékszem persze , jó volt az a tanfolyam dee azért mondott a néni érdekes dolgokat.:)

Naninga
naninga

Jaj tvera

Itt ajálngatom kérdezz csak és nem leszek 2 napig ( megyek esküvőre, nagykanál és miegyebek :):) ) bár szerintem más is válaszolni fog :) szóval kérdezz csak előbb utóbb választ kapsz rá :wink: :wink: :)

Naninga
naninga

Off:
Képzeljétek mi volt ma:

emberi gyarlóság...
Megyek a kocsiért mamimhoz, és egy férfi mankóval támaszkodik a falnál, csomag a kezében. Mindenki elment mellette. Én megálltam és megkérdeztem, hogy segíthetek-e? Először azt mondta nem tudok, de aztán elvettem a táskáját, és mondtam neki, hogy dehogy nem. A buszmegállóhoz szeretett volna eljutni, de sclerosis multipexben szenvedett és nagyon rosszul lett, alig bírt menni, nem érezte a lábait. Végül meggyőztem, hogy támaszkodjon nyugodtan rám és elkísértem a buszállomásra, majd eléfutottam a busznak, amire felszállt volna. Szerencsére kedves soffőr volt és még oda is jött ahova kértem. Én annyira kibuktam, majdnem bőgtem ott, hogy milyen szívtelenek az emberek, hogy nem segítenek rajta. Szegény olyan aranyos volt, elnézést kért hogy letegezett, én meg mondtam neki hogy az apukám lehetne, ne kérjen elnézést. És olyan szeretet áradt a szeméből.

Annyit gondolkoztam a sok vandál emberen, hogy mi lenne, ha egy ablak betörése helyett, mindenki átvezetne egy idős nénit az útkereszteződésen.... :roll:

KépKép
ancsúr

Tviky: Gratulálok!!!!!!!! :lol: :P

Amneris: Gyönyörű! :lol:

Steiff: Nagyszerű és gyönyörű gyermekeid vannak! :lol: És hogy Bia milyen kis helyen is elfér! :lol: :P

KépKép
ancsúr

Steiff!
Akkor mi (hogy fiú is jöhet) az elsők lennénk? Mikor is jelentkeztetek? Mi tavaly júniusban.
Van egy doboz gyereked! :lol:

Tvera!
Üdv a fórumon, nagyon sajnálom, ami történt, remélem hamar túl leszel rajta, bár biztos nagyon nehéz lesz.

Szóval saját szavakkal megpróbálom leírni a mi jelentkezésünket:
Felhívtam a tegyeszt, és mondtam, hogy örökbe szeretnénk fogadni, mi a teendő, erre adtak időpontot a jogászhoz, nála kellett a jelentkezési papírt kitölteni, itt kellett megjelölni, hogy milyen gyereket szeretnénk (neme, kora, egészsége, bőrszíne). Aztán a papírok kitöltése után megismerkedtünk az ügyintézőnkkel, ő elmondta, hogy zajlik, mikor sorrakerülsz, meg mindenfélét mesélt az öf-ról, válaszolt a kérdéseinkre. Aztán a beszélgetés után kivittük a házunkhoz, és ott megcsinálta még aznap a környezettanulmányunkat is. Aztán két hét múlvára bejelentkeztünk a pszichológushoz, ha jól emlékszem egy 400 valahány kérdésből álló tesztet kellett kitölteni, meg rajzolni kellett egy fát, egy házat, és családot. Aztán két hét múlva mentünk ismét hozzá, akkor kiértékelte, elmondta, hogy nem vagyunk elmebetegek :D , és utána még kb két órán keresztül beszélgettünk a mi gyerekkorunkról, hogy milyenek voltak a szüleink, aztán ezt is kielemezte. Nagy igazságot mondott az anyósról, itt lettem biztos benne, hogy azért nem mindig én vagyok a rossz. :wink: :lol:
Aztán már csak a tanfolyam volt hátra, mi az Ágacskánál voltunk, nagyon jó volt, ajánlom őket.
A tanfolyam utolsó napján felhívtam az ügyintézőnket, mondtam neki, hogy akkor megvan a tanfolyam, másnap kijött környezettanulmányra, adott egy listát, hogy mi kell még az alkalmasságihoz, ha jól emlékszem kellett orvosi igazolás a háziorvostól, meg jövedelemigazolás a munkahelytől, ebben most nem vagyok biztos, szóval valamilyen igazolást kellett vinni a munkahelyről. Kellett még születési és házassági anyakönyvi kivonatot frisset kikérni (a kikérésnél rá kellett írni, hogy örökbefogadáshoz kell, így ingyenes volt). Amikor minden papír meglett, odaadtam az ügyintézőnknek, ő átadta a gyámhivatalnak, mikor ők megkapták, kértem időpontot, elmentünk, ott is felvették az adatainkat, ott a helyszínen lemondtunk a fellebbezési jogunkról, a tegyesz is átfaxolta a lemondó nyilatkozatukat, így nem kellett kivárni a fellebbezési időt. Aztán a gyámhivatal ült rajta 1 hónapot, végül megkaptuk a jogerős határozatot postán.
Mikor megkaptuk, utána rögtön jelentkeztünk a Gólyahírhez. :)

Kép
tirza

Tvera!
Amit Naninga ír, az az út. Elég hosszú, de bármikor ki is lehet szállni.
Az elsőlépés a TEGYESZ! Ez a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat. Telefonon kéred a jogászt, ő fog találkozni először veled és elmondja, hogy mik a mai szabályok. Itt kell kitölteni a papírokat, megadni az adatokat először.
Itt kapsz időpontot, vagy telefonszámot a pszichológushoz, akihez min kétszer el kell menni.
De! kell mondanod neked is egy időt, hogy kimenjenek környezettanulmányra. Itt megnézik a lakásodat, kutyádat, macskádat... :lol: No, ez az eljárás legjobb és legegyszerűbb része.
Ha ez megvan, mármint a pszichológus megállapítja az emberről, hogy nem hülye, meg a lakásodban is lehet lakni, akkkor jön ám a java!!! :lol: :lol: 21 órás tanfolyamra kell beíratkoznotok és ezt a 21 órát végig kell ülni! :cry: :roll: Ha jól kiültétek magatokat, akkor kaptok egy oklevelet, hogy elvégeztétek a tanfolyamot.
Éééés ekkor a TEGYESZ felterjeszti az irataidat (ekkora már jó nagy az akta!) a gyámhatósághoz.
A hatóság behív és megkérdezi, hogy ugyan miért is akarsz örökbe fogadni, és ennyi herce-hurca után nem gondoltad-e meg magad? :lol: Ha továbbra is kitartassz, akkor kimennek környezettanulmányra és újra megnézik a lakást! :?:
Ezután egyszer csak jön a postás és hozza a határozatot, hogy alkalmas vagy az örökbefogadásra! :P Innentől számított két évig él a határozat! 2 év után 1 évvel meghosszabbítható, de ha ez lejár, akkor mindent kezdhetsz előről. :roll:
Hát mi ezt mind kiálltuk! Szerintem ez a próbája annak, hogy rendelkezünk-e elég türelemmel. :P

Ha mindenen túljutottál, akkor már csak várnod kell! No, ez a legnehezebb!!!!!

Triza!
Szerintem két sort állít fel a két ügyintéző. Szerintem van Éva sor, meg Erika sor. Steifnek azt mondták, hogy ő második, de elvileg mi is! :lol: :lol: Aszálak vajon hol futnak össze?
Szerintem még az is lehet, hogy Erikánál ti vagytok az elsők! Mikor jelentkeztetek pontosan? Mi októberben.

Mi újság Dóri babával? Jobban van!

Tviky: Gratulálok! (Én is éppen tanulok, de ez valami nagyon uncsi!) Szeretsz tanulni?

Jó éjt:
Judit
struga2

Triza!
Szerintem, amikor te elküldted a választ én akkor kezdtem gépelni!
Ha ezt tudom, nem írom le!!! :lol: :lol:

Tvera! Mostaztán jó hosszan megkaptad! :lol:

Mégegyszer jóéjt:
Judit
struga2

Süni!
Szuper lett a védőburkolat! Nagyon jó az anyag, hol vetted?
És a szőnyeget? Az is tök jó.

Ancsúr!
Sajnos nagyon kevesen képesek ilyenre, amit te tettél. Sokan biztos azt gondolták róla, hogy részeg, vagy csak egyszerűen közömbösek voltak.
Egyetértek veled a vandálokat illetően. Teljesen megdöbbentem, mire képesek az emberek, a tudósításokat nézve, megdöbbentem hogy milyen sok volt közöttük a gyerek (tizenéves), a szüleik hol voltak? Talán ők is ott rongáltak? Milyen felnőtt lesz az ilyen gyerekből? És milyen szülő lesz?!

Bocsánat, ha valaki politizál, akkor ezt a részt most ne olvassa:
Gyűlölöm a politikát, és nem értem az embereket. Nem értem hogy jutottunk idáig a gyűlölködésben. Szétszakadt az ország, de jobban aggódom az emberi kapcsolatok szétszakadása miatt. Már a jugoszláv háborúnál sem értettem, hogy ölhetem meg a szeretteimet, csak mert horvát, vagy szerb. Sajnos hasonló indulatok lettek nálunk is. Megdöbbentő, hogy már a gyerekeket is ezzel az indulatokkal oltogatják, miért nem lehet a gyereknek egy gondtalan, boldog gyerekkort biztosítani, a gyűlölködés beleplántálása helyett? A felnőttek nem érzik ennek a súlyát. A rendszerváltáskor gimis elsős voltam, a tanáriban ebben az időszakban mindig politizáltak, nagy viták voltak. Mi a tanári előtt hallgatóztunk, hogy vajon miért vitatkoznak a tanárok, de az órákra a politikát sohasem hozták be, osztályfőnökin megbeszéltük a politikai történéseket, de senki nem foglalt állást senki mellett. Szomorúan hallottam, hogy a heti események miatt az órák helyett politizálás volt, igencsak gyűlölködve (tisztelet a kivételnek!) Hol van itt a pedagógus felelőssége?! Talán az egyik legkommunistább általános iskolába jártam, de abban az időben sem érzékeltünk semmit a politikából, tényleg felhőtlen gyerekkorom volt, még a hittan miatt sem voltam megbélyegezve.
A másik problémám és aggódásom meg az egyházak állásfoglalása. Jézus azt tanítja, hogy minden ember egyenlő, szeresd felebarátodat, ne politizálj ( kell-e adót fizetni a császárnak című fejezet), és nem értem, hogy a papok elfelejtették talán Jézus tanítását??? Ilyenkor nem poltizálni, gyűlölködni kellene, hanem megpróbálni ezt a szétszakadást összekovácsolni.
Nem értem továbbá ezt a nagy magyarkodást sem. Mitől különb a magyar a többi népnél? Én vallásos nevelést kaptam, szeretetben nőttem fel, felebarátaimat szeretem, nekem minden ember egyenlő, mindegy, hogy szerb, horvát, román, magyar, roma, német stb.
Bocsánat, hogy így kifakadtam, de teljesen értetlenül nézek a világba.

Jó éjszakát.

Tirza

Kép
tirza

Kedves Tirza!

Megértelek. És tudod mit, akinek segítettem, pont azt mondta, hogy mindenki lenézi, részegnek nézni, és nem is tudja, hogyan állhattam meg neki, és mi lett volna, ha én nem jövök erre. Erre én azt feleltem, hogy a jó Isten küldött ide, mert egyébként gyalog sose megyek és főleg ezen az úton. Hozzá teszem, nem vagyok megkeresztelve, nem járok templomba, a hitem a szívemben hordom és ápolom. Amit itt leírtál, az akadályozott meg abban, hogy megkeresztelkedjek. Minap itt énekelt előttünk egy "tanító" természetgyógyász, Istenről, Jézusról , a szeretetről...stb. A végén, senki sem vette észre a nagy szeretetben, hogy egy néni alig tud hazamenni, itt lakik a házba, senki nem vette el a táskáját és nem karoltak belé... Akkor nagyon mérges voltam, hogy a szeretetről a figyelemről beszél olyan ember, aki maga nem figyel oda... Én fentről láttam és legszívesebben leszaladtam volna, de mire cipőt húztam, odaért a kapuhoz, onnan meg már lift hozza fel. :roll: A gyerekeknek meg semmi köze a politikához, nem értenek hozzá, még sajnos mi se... :roll: :oops:

Tvera: Jó sok infót kaptál! :lol: :P na látod, itt nem mennek el melletted szótlanul!

Igaz lányok?? :wink:

KépKép
ancsúr

Triza!

Igazad van!
Hozzá teszem, hogy a közalkalmazotti törvény tiltja a politizálást! A köztisztviselői szintén!
Tilos a politikát a közintézmények falai közé bevinni!
És ez így is lenne rendjén!

Végre egyedül vagyok itthon! A többiek bementek bábszínházba!

A képen Biankaés Rebeka a megyei találkozón Steiféknél:

Kép
struga2

Tirza!

Mi tavaly októberben jelentkeztünk és ugyanakkora babát szeretnénk ,mint ti - így igen ELVILEG előttünk álltok. Tehát ELVILEG ti vagytok az elsők- DE Struga ( ugye ELVILEG ők is másodikak, mint mi) ismeri azt a családot aki előttük áll és akik így ELVILEG az elsők. Tehát: vagy humbug az egész (és akkor a bánat tudja, hogy valójában hányadikak vagyunk a sorban), vagy tényleg két sor van (ügyintézőnként egy!!), ami azért enyhén szólva is elég necces.
Ezek után az lenne az izgi, ha ti is azt az infót kapnátok, hogy másodikak vagytok. :twisted: :twisted: Tényleg nem kérdezed meg? (Csak a hecc kedvéért!)

Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy ma találkoztam egy házaspárral , akik velünk együtt végezték el az öf. tanfolyamot még 2003-ban és még mindig nem kaptak babát!! Tehát már több mint 3 éve sorban állnak és nem csecsemőre, hanem 2 év körüli kislányra várnak! Ja és fent vannak az országos listán is!
steiff

Az is lehet, hogy mindenki második! :lol: :lol: :lol: :lol:

És a legultolsó másodikból lesz az első! :P :P

Én októberben megkérdezem Évát még egyszer, hogy hogyan halad a második helyünk.??? Triza, esetleg kérdezz rá Te is! Mostmár kíváncsi vagyok!
Ez a megosztott ezüstérmesek klubbja!

Sziasztok:
Judit
struga2

Ja és azt az infót kapta a házaspár akiről fentebb írtam, hogy azért nem kaptak még gyereket, mert ez az életkor (2 év körül) a legkeresettebb :!: :?:
steiff

Sziasztok!

Elveszett jelentkezik!

Bocsánat ,hogy mostanában nem jelentkeztem,de amióta külön háztartásban élünk az internettől....nem jutok a közelébe.Most éjszakás vagyok,és van pár percem.
Valószínű ezentúl még ritkábban jövök majd egy darabig.
Bocs,hogy az általam kért találkáról sem írtam.

Sajnos így az eseményeket sem tudom követni.
Ha végre átvisszük a netet biztos visszaállok az aktívak közé, de addig csak néha bekukkolok!

Mindenkinek mielőbbi babásodást kívánok!!!!!
Puszi mindenkinek!
kavicska

Sziasztok!

A házassági évfordulónk ünneplése törölve! :(
Betegek vagyunk, lázasan, taknyosan nyomjuk az ágyat. :roll:

Elolvasom a termést és majd jövök!
Puszi

Kép
vivi1

vivi1: Sajnálom :( Jobbulást Nektek!

A másik topicon tettem fel képeket, ha van kedvetek, nézzétek meg! :)
ildi_ko

Ildikó köszi! Puszi!

Kép
vivi1

Most látom Vivi, hogy írtál! És mostmár tudom, hogy miért nem írtál!
Jobbulást!

A kalapkúra hatásos! :lol:

Az évfordulót majd pótoljátok!

Staiff! A2 év körüli a legkeresetebb???? Ez valami vicc???
Szerintem fogalmuk nincs róla, hogy ezt azért senki nem hiszi el! Remélem, azért nekem ilyen kábítást nem akarnak előadni!

Lányok!
Gólyhírnél sincsen újabb baba???

Én már nagyon unom a várakozást! :twisted: :evil:

Judit
struga2

Struga!
Maradok a gyógyteánál! :D
A várakozást én is nagyon unom és szörnyen türelmetlen vagyok! :evil: :evil: :evil:

Steiff már akartan kérdezni, hogy azt a rengeteg macit hol tartod?!
Külön szoba kell nekik? :lol:

Kép
vivi1

Sziasztok!

Köszi Tirza. Igazad lehet, bizti jobb, ha kiírom magamból. Akkor egy kicsit megkönnyebbülök. Nekem most az a legnagyobb problémám, hogy a távoli ismerősök, szomszédok, távolabbi munkatársak állandóan cseszegetnek a baba miatt. Próbálom lerázni őket, de mindig olyanokat vágnak a fejemhez. Hogy itt van már az ideje. Meg ezek a mai fiatalok mindent elhúznak. Meg nagyon benne vagyok az időbe, és minél később szülök annál nagyobb az esélye, hogy beteg lesz a gyerek. A közeli ismerősöknek elmondtam az örökbefogadást, de nem igazán szeretném mindenki orrára kötni. Csak ha itt az ideje. Egy-egy ilyen beszélgetés nagyon megvisel. Nincs valami ötletetek, hogy lehet lerázni őket. Vagy mit lehetne mondani, ami további kiváncsisákodásuknak elejét venné, és nem is túl sértő. Köszi előre is.

Naninga!
Ha jól tudom közel azonos helyen állunk sorszámilag egymáshoz. Megkérdezhetlek, hogy állsz babailag. Mindent megvettetek már? Nektek az első picitek lesz? Lehet buta kérdés. Szerinted idén lesz belőle valami, vagy csak jővőre? A sulihoz kitartást kívánok. Én anno elterelő hadműveletként kezdtem el a fősulit. Idén lett vége. Nem semmi munka mellett, háztartást mellett tanulni.

Tvera!
Sajnálom, hogy ennyi sok mindenen át kellett, hogy essél. Sajnos mire eljut az ember az örökbefogadás gondolatáig, nagyon megtörik a sok lelki és testi fájdalomtól. Az örökbefogadás visszaadja a reményt. A tanfolyam amire majd el kell menni nagyon jó. Legalábbis nekünk jól sikerült. Hasonló párokkal találkozni, barátkozni. Megismerni hasonló embereket. Az örökbefogadás viszont vissza adja a reményt, hogy egyszer igazi család lehessünk.

Zsu
nagyzsu

Süni!
Nagyon jó lett a kiságy! És a plüssöknek szánt zsebek igazán praktikusak!

Amneris!
Apa szakállal vagy anélkül, de daliás apuci! :lol:
Jól vagytok?
Imádom nézni a képeiteket! Küldhetem mailban, amit itt készítettem?

Betegeknek jobbulást!
Újaknak üdvözlet!
Holnap jövök bővebben, mert hétvégén Tiszaújvárosban voltunk és most elég nyúzott vagyok!
Jók legyetek!
Puszi

Kép

Kép
kajla

Steiff!
Annyira cukik a gyerekek! Jót nevettem a bedobozolódós képen!

Struga!
Édesek a csajok! Gondolom, nem sokáig ültek ilyen távol egymástól! :wink: Rebinél csak nem egy mackó van????

Vivi!
Gyógyuljatok!!!

Kép

Kép
kajla

Kajla köszi! A képen jót nevettem, azért mi nem vagyunk ennyire betegek! :lol: :lol: :lol: Csak a fejünket kell bekötni :lol: :lol:

Kép
Mindenkinek szép álmokat!
Puszi

Kép
vivi1

Sziasztok Lányok!

Drága Rayom! :P

Küldheted a képeket, naná! :wink:
Sőt: a vipmailes postafiókok (amilyen az enyém is) most ingyenes fiókként 100 Mb-os tárhelyet nyújtanak! Szóval akármit fogadhatok, csak küldjed! :lol:

Ezt egyébként mindenkinek szeretettel ajánlom!

VIPMAIL, ingyenesen, és a 100 Mb-on fölül óriásleveles szolgáltatás!
Vagyis ha még ennél is nagyobb anyag érkezik azt központilag tárolják neked, aztán egy hétig őrzik - addig bármikor letöltheted. A postafiókot meg nem akasztotta ki a hatalmas küldemény...

Kezelni is nagyon könnyű, a képeket szépen letölti, aztán kicsinyíti, hogy elférjen a képernyőn - szerintem szuper kényelmes és praktikus. :)
(Tévedés ne essék! Nincs a cégnél részesedésem... :oops: Csak szeretem, ezért ajánlom!)

Tényleg Rayo! Majd küldhetnék egy-két itthon készült képet is, hogy olyan szép képeslapot csinálj belőle, mint a múltkoriak?
Persze nem akarlak terhelni - ha majd lesz időd!
Majd szólsz, ha szabad? :oops:

Most megyek! Puszi Mindenkinek!

Kép Pusziiiii :-))

KépKép
amneris

Struga!
Ugye-ugye idáig azt hittük, hogy szinte mindenki pici babára vár, most meg kiderül, hogy nem is. Lehet, hogy ti is azért nem kaptatok idáig, mert nagyobbacska babát is elfogadnátok , na és ugye mindenki azt akar (ezek szerint). Azt meg már ne is firtassuk, hogy rajta vannak az országos listán is és azt meg ugye senki sem hiszi el, hogy az elmúlt 3 és félévben ott nem volt 2 éves gyerek.

Vivi!
Az a helyzet, hogy nincs külön szoba, hanem az egész lakás tele van a macikkal.Tudod elég nagy szoba kellene 1100 darab tárolására. A lakásunk tulképpen egy nagy nappali nyitott konyhával és két szobával. Na és a falaknál polcok, a polcokon macik. Mindenhol. Olyan mintha egy nagy játékboltban laknánk.
Itt van pár kép illusztrációként amiket egyszer már felraktam, de talán nem haragszotok meg az ismétlésért:

Kép
Kép
Kép
Kép
steiff

Steiff!Ez igen!!!! :shock: :lol: :lol:
A keresztlányom lassan 2 éves, ő mindent leszed a polcról. A gyerekek nem nyulnak a macikhoz, vagy egésznap a macikat kell rendezned? :lol: :lol: :lol:

Kép
vivi1

Vivi!

Az a helyzet, hogy egyáltalán nem érdeklik őket semmilyen formában , talán mert olyan sok van. Bia mikor kissebb volt párszor lerámolt egy két polcot és ennyi. Egyszer fordult elő, hogy a sarokból talán 2-3 hoszú polcról lerámolta a macikat ( na ez kb 200 db volt :twisted: ) bár mondtam neki, hogy nem bánom , de neki kell majd visszapakolni. Kb. két órán keresztül rakosgatta őket vissza, addig nem engedtem neki csinálni semmi mást, na gondolhatod ez volt az utolsó ilyen eset.
steiff

Sziasztok!
Nem voltunk itthon hétvégén és csak most jutottam ide a géphez.Köszönöm a részletes forgatókönyvet hálás vagyok mindenkinek a szájbarágós stílusért! :D
Azt már látom nem egyszerű az út egy babáig!
Elég sok lánnyal tartom a kapcsolatot akinek ugyanez a betegsége(endometriozis)és lombikra jár.Van köztük olyan aki a 3.sikertelenen van túl és annyira megviselte lelkileg hogy most szüneteltetik.Valahol nem is bánom hogy nem kell ezeken keresztül mennem mert minden sikertelenségbe bele haltam volna. :cry:
Mi a bmc-be jártunk lombikra és ott volt egy nagyon találó írás:egy ember két dologért képes bármire hogy ne legyen és hogy legyen gyermeke!
Ez nagyon igaz!

Van egy olyan érzésem hogy az örökbefogadás is egy terhesség csak nem 9 hónapig tart. :)

Nagyon szépek a gyerekekről készített fotóitok!Bocsi még nem tudom a neveiteket de megtanulom! :D

Ha nem tartotok pofátlannak lenne még kérdésem :oops: szerintetek melyik örökbefogadás a jobb a nyílt vagy a zárt?
Mi ha eljutunk odáig(biztos el fogunk)csecsemőt szeretnénk örökbefogadni.
Van rá esély hogy ilyen pici babát fogadjunk örökbe?
Olvastam a hozzászólásaitokat és meglepődve láttam hogy a két éves korú gyerekek a legkeresetebbek.Ez tényleg így van?

Ne haragudjatok hogy megint kérdezek szokjatok hozzá,még biztos fogok :lol: :D

Mindenkinek szép napot:Vera
tvera

Amneris!Nagyon aranyos a lánykád!

Steiff!Szép nagy gyüjteményed van macikból.Az olvasottakból kiderül,hogy a nevelésben következetes vagy,én midig tartok magamtól,mert a keresztfiaimat már nagyon "elkapattam",mi lesz a sajáttal,ha nem bírok vele?

Vera!Úgy tudom leginkább már a nyílt örökbefogadás a járható út,vagyis így talán hamarabb nálatok lehet majd a baba,de ezt alaposan át kell gondolni.

Kedves Lányok!

Mivel a múltkor kértétek,hogy írjak a velünk történtekről,ezért most megteszem.Ott hagytam abba,hogy az életetadó kérte,hogy küldjek majd képeket a babáról és ő néha megfogja lesni...
Ő egy nagyon elkeseredett asszony akit nagyon megviselt az élet,szerintem igazándiból elvinné a babát haza,de a körülményei nem engedik , mondta nekem telefonon,hogy szülés utáni depresszió gyötri és mikor bement a babához mégiscsak többször a kórházba úgy érezte nem tud mást tenni,mert belehal ha legalább egyszer nem látthatja,majd persze elment másodszor és harmadszor is.Ekkor borultam ki én és kértem jól gondolja meg mit tesz,mert ha örökbefogadjuk a babát,akkor ezt nem teheti és talán jobb ha nevelőszülőkhöz adja így,ekkor azt mondta többet nem megy,de alig bírja ki!!!
Az egészet súlyosbítja,hogy öt percre lakunk egymástól aútóval.
És ami a csattanója a dolognak és szégyenlem bevallani nektek,hogy nekünk még a hivatalos alkalmasságunk sem készült el teljesen az örökbefogadáshoz,az anyukát a munkahelyemen ismertem meg és ott barátkoztunk annyira össze,hogy ő azt mondta,hogy ő a mi javunkra mond le,de egyenlőre csak családba fogadhatnánk a babát,és az is még egy hónap mire hazahozhatnánk,mert a papírokat nem tudtuk intézni,mert az életetadónak le volt járva a személyije.Egyébként 4-én született a baba már.
Rájöttem a hivatalban az ügyintézők nem ellenségeink,hanem sok év tapasztalata mondatja néha velük,hogy ilyen estben nem javasolják az örökbefogadást,nálunk még jó pár hónapig meggondolhatná magát az életetadó.
100 évet öregedtem ez alatt a pár hét alatt és voltak még egyéb momentumok is bőven...
Este ha hazajön a férjecském egy nagy beszélgetés vár majd ránk...
Tehát Lányok mindig csak a hivatalos utat járjátok!

Aandika
aandika

Amneris!
Küldheted a képeket, majd "meggyártom őket"!

Kép

Alig tudok képeket feltenni, majd este újra próbálkozom!
Puszi

Kép
kajla

Aandika!

Hát én inkább úgy mondanám, hogy próbálok következetes lenni a gyerekekkel , de azért ez ilyen tömegben nem mindig sikerül. Majd meglátod, hogy a saját babáddal másképp fogsz viselkedni, mint egy rokon gyerekkel. Én azért is örülök neki , hogy ilyen sok gyerekem van, mert nem tudok kivételezni egyikkel sem- a többiek nem engednék . :twisted:
Szomorúan olvastam a helyzeteteket és hát ez biza nehéz ügy! Bár a nyílt öf-ban nincs tapasztalatom ( mi a tegyesztől kaptuk a nagyokat-és hát nyílt öf-sal már biztos nem lesz babám :cry: ), de az biztos, hogy a ti és a baba jövőjének sem biztos, hogy jót tesz, ha ilyen közel laktok és ha az életetadó ilyen "bizonytalan". Én azt tudnám javasolni, hogy hívd fel Gabikát, ő biztos tud neked tanácsot adni a jó döntés meghozatalában. Én világéletemben azt gondoltam, hogy nem tudnék nemet mondani egy babára, de sajna már nekem is át kellett ezt élni és fájó szívvel meghozni ezt a döntést a család érdekében ( ott sem a babával volt a gond, hanem az életetadóval).
steiff

Steiff!Nagyon köszönöm,hogy máris válaszoltál nekem!
Rettenetesen kétségbe vagyok esve,mert annak ellenére,hogy nagyon megszerettem a babát(már több hete mindennap látogatom) és elő van már készítve minden a fogadására,bár a szívem szakad meg érte,de be kell láttnom,nem fog menni...Majd egy másodperc múlva azt mondom,hogy,de hiszen az életetadó azt mondta ,hogy csak és kizárólag nekünk adja örökbe és nagyon megbízik bennünk,mert tudja nagy szeretetben nevelnénk a kicsikét.De könyörgöm nem osztozhatunk a fiúcskán!
Attól is félek,ha visszalépek az egyébként is szülés utáni depresszióban szenvedő szülőanyával mi lesz,mert így legalább tudta,hogy jó kezekben lesz a baba és lehet,hogy a közelség ellenére is jól alakulna minden.
Annyira fáj az a szenvedés amit a Vérszerinti anya átél(telefonon beszélünk többször),hogy legszivesebben odaadnám az összes gyönyörű babaholmit,babaágyat ,babakocsit amit előkészítettünk a kicsinek,hogy ő maga tudja vállalni a gyermeket,nagyon megszerettem őt.Persze még mindez is kevésnek bizonyulna sajnos,hogy ő tudja vállalni a babát!!!
Bocsánat a sok panaszkodásért!

Aandika
aandika

Nagyzsú, Tvera
Üdv közöttünk.

Tirza
Tegnap voltam a Léghajón. Rögtön mondta a doktór, hogy én is a babanetről értesültem? Emlegetett benneteket.
Nekem hasznos volt, tetszett. Én dilemmáztam a légzésfigyelővel, de ő megerősített abban, hogy vegyek.

Vivi
Jobbulást :oops:

Steif
Hány év alatt gyült össze ennyi mackó? Hogyan lehet őket tisztántartani.

Renóca
Nagyon tuti az ágyvédő. Én is nagyon kreatív vagyok, minden meg fogok varrni a babucomnak.

Csak a szóbafestéssel lennénk már kész. A férjem olyan lelkes volt, nem akartam lebeszélni. Két ügyelet között csinálja, elég macerásm mert glettelni is kellett. A hétvégéig azt igérte meg lesz. Lassan a bútor is meg kell, hogy érkezzen.
Elővettem a babakelengye listámat, és olyan sok mindent ki tudtam pipálni rajta. Tök jó. Már nagyon várom a kicsikénket.

Akik jönnek a sződi talira:

Jiny, Marci-anyu, Kelimoni, Rkata, Gilice, Réce, Steiff, Töltike, Madri, Atan, Latimi, Matiba, Napsi, Kizsó, Amneris, Tirza, Simineni, Deva, Süni, Tviky és családjaik

Változás van a névsorban? Jelezzétek.
Tviky

Kép
tviky

Sziasztok!

Újból itt vagyok, szuper jó volt a lagzi hétvégén.

Kavicska!
Utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok!

Struga!
Mi tavaly június óta várakozunk a tegyesznél.

Steiff, Struga!
Érdeklődni fogok én is a tegyesznél, csak meg akarom várni, hogy a munkahelyemen a zűrös dolgok (külső audit) elmúljanak, meg már nagyon várjuk minden napra az unokahúgi érkezését. Szóval ha egy kis időm lesz, érdeklődni fogok, csak tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan hívják az új ügyintézőnket?

Vivi!
Gyógyuljatok meg, tudod a közös izzadás is jót tesz! :wink: :lol:
Sajnálom, hogy így elmaradt az ünneplésetek. Ilyenkor (évforduló idején) mindig el szoktatok menni valahová?
Mi jövő héten megyünk egy hosszú hétvégére a petneházy club hotelbe. Már nagyon várom.

Amneris!
Zituska édes ezen a képen (is), ahogy csücsöríti a száját. :D

Kajla!
Meglestem a többi képet is a másik fórumon. Olyan szép nagylány már Regina, hihetetlen. A szemeiben meg a mosolyában mindig huncutság van. :D

Nagyzsu!
Sajnos nincs semmi ötletem, nekem is nehéz leszerelni az ilyeneket.

Mi már teljesen lezártuk a vérszerinti gyerek témát, jelenleg olyan az állapotom, hogy ha a saját terhesség vagy próbálkozás szóba kerül (más hozza szóba), akkor tiszta ideges leszek, hogy mások miért nem értik meg, hogy én már ezen túlléptem, nem akarok ezzel foglalkozni, most már mi csak az örökbefogadással akarunk foglalkozni. Jó szándékkal vezérelve még most hétvégén is jöttek hozzám, hogy ilyen meg olyan csodaszerről hallottak, és hátha segítene nekem, teherbeesni. (azt meg kell jegyeznem, hogy ugye nem velem van a baj, és ezt mindenki tudja, de mégis én szedjek be mindenféle csodabogyókat :twisted: ) Szóval ilyenkor síkitani tudnék, hogy fejezzék be már végre, én már nem akarok teherbe esni, nekem sajnos annyi negatív émény kapcsolódik a saját terhességemhez, hogy a szó elhangzásától is rosszul leszek. Másnak nagyon örülök, ha teherbe esik, és boldogan várom velük együtt a babákat.
Szóval nem tudom leszerelni őket, az örökbefogadásról szívesen beszélek, de az meg nem érdekli őket.
A legborzasztóbb az egészben, hogy múltkor anyukám elszólta magát, azt mondta, hogy sorscsapásként éli meg, hogy nekem nem lehet gyerekem. Erre mondtam, hogy ne ezt érezze, hisz én sem érzem ezt sorscsapásnak, nekem nemsokára meg fog születni a babám, így nem sokára lesz gyerekem, és akkor mi a probléma. Én nem értem, hogy miért így fogja fel, de ezek szerint ő sem ért engem. Úgy érzem még lesznek gondok a saját családommal is, de abban reménykedek, hogy majd amikor kezébe foghatja a babámat, unokáját, akkor minden ilyen negatív gondolatot el fog felejteni.

Kép
tirza

Tviky!
örülök, hogy tetszett a tanfolyam, és főleg hogy hasznos volt neked. Remélem nem azért emlegettek minket, mert túl sokat kérdeztem. :D

A szobafestésben nem irigyellek, mi május óta festünk, már csak a mi hálószobánk van hátra, de még nem kezdte el a férjem, kb. két hónapja állunk a festéssel.
Kitartás, lassan elkészültök, majd elmesélhetitek ti is a babátoknak, hogy apa mennyit dolgozott a szobán, és hogy várta a baba érkezését.
Mi hiányzik még a kelengyéből?

Kép
tirza

Tirza!
Velem is szinte ugyanez történik,mármint,hogy az ismerősök sajnálkozva hallgatják mikor mi az örökbefogadást említjük megoldásként.És persze erőltetnék,hogy,de azért még próbálkozzunk,hiszem voltam már 20 hetes ikerterhes a 3. lombiknál.Amikor meg a lombikban voltam benne akkor meg én éltem meg sértésként ,ha az örökbefogadást fel merték hozni.De idővel az emberben átértékelődnek a dolgok és bizony lehet az ember lánya nagyon boldog örökbefogadott gyermekkel is,ezt támasztják alá fórumtársaink képei,beszámolói is.
Nagyon inteligens a hozzáállásod szerintem az örökbefogadáshoz és meglátod anyukád is nagyon fogja szeretni a picurkátokat!!!
Erre egy példa itt a közelemben egy fiatalasszony 5 lombik után,végre örökbefogadott,először az apukája(nagypapa)hallani sem akart a gyerekről,ma már persze úgy megszerette,hogy nem cserélné el senkiért!!! :lol:

Aandika
aandika

Tirza!

Erikát keresheted , mert még dolgozik pár hónapot. Én is vele beszéltem.
steiff

Tirza

Én is "küzdöttem" anyósékkal. Vagyis nem vólt kivel küzdenem, mert ők azt a taktikát választották, hogy ha valamiről nem beszélünk, az nem is létezik. Ha emlékszel nem olyan régen írtam, hogy meglátogattuk őket, és megtörték a jég, és amikor legutóbb a férjem beszélt az édesanyjával, azt mondta, hogy már úgy várják a kis jövevényt. A saját anyámmal nem voltak gondjaim, sőt Ő már régóta bíztatott, hogy hadjuk abba a lombikozást.
Úgy gondolom, hogy mire mindenki kitárja a szívét, hogy befogadhassa a kis jövevényt, (no meg mire elkészül a szoba) Ő meg is fog érkezni.

Tviky

Kép
tviky

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?