Sziasztok!
Íme a két recept, szerintem érdemes eltenni, mert finomak is és mutatósak is ezek a sütik. Egyébként a NLC egyik fórumáról valók.
*3 BIT* SZELET
Tészta:
6 tojásfehérje, 20 dkg cukor, fél sütőpor, 15 dkg darált dió, 2 dkg zsemlyemorzsa, 3 dkg liszt. Úgy
sütjük, mint a piskótát.
Krém:
6 tojássárgája, 20 dkg cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej.
Ezekből krémet főzünk. Ha kihűlt 25 dkg margarint keverünk bele. Kétfelé vesszük, felébe kakaót keverünk.
Elkészítés: A diós lapra kenjük a sárga krémet, erre vaníliás tejbe áztatott kekszet, arra a kakaós krémet, majd újból kekszet. A tetejét csokimázzal vonjuk be.
Én így készítem a csokimázt: 16 dkg margarin, 16 dkg porcukor, 2 kanál víz, 2 kanál kakaó, kicsit
összefőzöm.
ZEBRATORTA *MACISAJT*
5 db tojás
25 dkg porcukor
1 cs. van. cukor
125 ml langyos víz
250 ml étolaj
37,5 dkg liszt
1 cs. sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól ikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom.
A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belekavarom, végül a keményre felvert fehérjét /én még ebbe is tettem 5 dkg cukrot/ óvatosan beleforgatom.
Megfelezem a tésztát, az egyik felébe szűrőn keresztül beleszitálom a kakaót.
Sötőpapirral kibélelek egy 26 cm-es tortaformát. aminek az aljába középre teszek a fehér tésztából először 2 kanál tésztát.
Nem kell elkenni! A világosra jön 2 kanál kakaós tészta. Nem mellé, rá!
Ezt a kanalazást addig kell folytatni, amíg a tésztából van, mindig középre, a tetejére.
Ha így csinálod, a tészta szabályos csíkosra teríti szét magát.
Úgy kell sütni, mint a piskótát, de nem tudom, hogy meddig, mert kisebb tortaformába tettem, és nagyon magas lett, így egy óra hosszáig kellett sütnöm, a végén a tetejét letakartam, hogy meg ne
égjen. Tűpróbával kell megnézni a közepét, ha ott jó, akkor meg van sülve.
A kihűlt tésztára lehet tenni egy cukormázat is, én nem tettem.
15 dkg cukor
3 evők. citromlé
3-4 evők víz.
Kuglófnak is jó abban a kuglófformában. , aminek a közepén nincs lyuk.
Amit még én tennék hozzá:
A 3bithez kevesebb cukor is elég lenne, mert egy kicsit édes. De van, aki így szereti
Kekszből nekem elfogyott egy 25 dekás és még kb. 8-10 db, nagy tepsinél.
A zebrát én 26 centis formában sütöttem, kb. 200 fokon, majdnem 50 percig, így sült át rendesen, viszont az alja gyönyörű egyenletesen fekete lett.
Viszont így könnyen le lehetett vágni. Ez a süti még 3 nap múlva is nagyon fini, puha, ha fóliával letakarjátok.
Nagyon sok receptet töltöttem le erről a fórumról, ha valakit érdekel...
Gyöngyöske, Sopron! Ó! Az is szép város. Mi ott vettük a karikagyűrűnket, egy nyaralás alatt... A bolond várat ki ne hagyjátok!
Mi Szilvásváradra megyünk, egy hosszú hétvégére. Közel is van, szép is, van viszonylag olcsó szállás és látnivaló is.
Puszi