Új privát üzeneted érkezett!

Csilla, Kriszti!
Lánykáitok még mindig szívesen járnak oviba :?: :?: :?: :D

Kép
Kép
Kép
amica

sziasztok!!

Beus

igen elirtad,én szerencsére nagyon joba vagyok bátyámékkal!!!ott két fiu van,de nem vagyok keresztmami,mert nekünk nem volt templomi házasság,ugy meg nem lehet!!! :(

Vero

nagyon nagy baba az Ivi baba!!Ha nem tudnám mennyi idős akkor azt hinném már 5 honapos körül van!!!!Nagyon szép kiskölyök!!!
A Szonja is nagyon édes csajszi!!!Igazi nagylányként fogja!!!!

Nitta

én a szülésznők elött veszem le a kalapom!!!Nekik ált.10000 -t adnak.(én nem adtam,nem fogadtam meg)
A BErkesnél szültem,de mivel jo ismerősöm nem fogadta ela pénzt.(nagyon ciki helyzet ez is,dugdosod,ő meg vissza!!!)
Az elsővel is nála szültem,de akkor még nem "ismertem" és nem is fogadtam,meg csak hozzá jártam,és mázlimra ő volt az ügyeletes.Ha megint babát várnék csak hozzá mennék.

Itt a lakotelepen még a Rada doktort is sztárolják.(én nem ismerem!)
Vendég

Sziasztok! :)

Kész a mai gyümileves! :)

Eszti,
nekem is tetszenek az orosz nevek, egy ideig bent is volt a kalapban a Tatjana - az orosz, ugye?? :) - de lefújtuk.
Te most akkor Ivánnak a keresztanyuja vagy? Már megkereszteltették Veroék?? Vagy csak elfelejtettem... :oops:

Vero,
persze változott Iván a születése óta, de sztem az orra, a szája az maradt. :) Nekem ott tűnt fel nagyon, azon a képen, amikor Apujával van. :)
Az a sapkás kép istenííí!! :) Meg a hintás is. :) Ez már az új haja, igaz?

Szerintetek én ne vágassam le Dorka haját? Nem lesz azért ritkább, mert nem vágatom le? Szeretném, ha szép dús lenne majd. Jön már neki is az új, mert látni, de ezek a fürtök ott figyelnek a tetején. :)

Nitta,
nekem Berkes volt a dokim, én felkértem, hogy legyen ott. És 30-at adtunk neki. Sok, kevés, elég, nemtom. Ennyit szántunk. :)
Tesóddal durva a sztori, így én sem szeretném, hogy a gyerekem keresztanyja legyen...
Nekem is csak egy doki - Berkes - mondta, hogy lány lesz, az lett. :) Hogy ez függ-e attól, hányan mondják... Passz. SZtem talán nem. Persze vannak tévedések! :) Ugyan bíztam benne, hogy jól látja, de azért magamban azt mondtam: "Majd AKKOR kiderül, az a tuti." :)
A Bikkes-eset... :D Hűűű, ciki... De jóóó!! :) :)

Beus,
ilyen satu a a nő?? Találkoztam velük vmelyik hétvégén meccsen, Endréden. Őt egyáltalán nem ismerem, és sztem tesód sem tudta ki vagyok, nem is mondtam. Sztem a gyereket jöttek megnézni, megmutatták az ő gyereküknek. Nekem ott szimpinek tűnt, de ezek szerint ennyire szemét?? De miért??
Sztem a doki(k)nak nincs bátorságuk belenézni a borítékba, az qrva ciki, nem? Berkes legalábbis nem nézett bele, talán zavarban is volt, vagy csak úgy csinált, mintha zavarban lenne, végülis mindegy. Előtte is vigyorgott mindig rám, és aznap is, miután odaadtam, meg azóta is. Most is leszólított, mikor anyut vittem a kórházba. Odajött pajtizni, de aztán lehet, hogy gőze nem volt ki vagyok. :D Végülis minden nővel nem áll le, annyi talán rémlett neki, hogy az ő betege voltam. Aztán az is lehett, hogy tényleg tudta. Mindegy. A lényeg, hogy sztem nem mernek belenézni ott előtted, legalábbis nekem tök durvának tűnik. Merjen vmi rosszat szólni, megmondanám, ha nem tetszik, lehet szépen visszaadni!

nadine81

Vero,
neked él - vagy volt egyáltalán - olyan címed, hogy veronikabertha@freemail.hu? Tegnap neked is el akartam küldeni egy mailt, de visszapattant. Aztán itt ráklikkeltem az "email" bigyódra, és ott hotmail van. Akkor a freemail-es már nincs? Vagy nem is volt? Nemtom honnan vettem... :shock: :oops: :D

nadine81

Ja, a Radát én csak látásból ismerem, AMÚGY nem volt hozzá szerencsém. :roll: Eddig csakis jókat hallottam róla. Egyik szobatársam annyira jónak tartotta, hogy annak ellenére, hogy a csaj csornai, eljött ide mindig Sopronba vizsgálatokra és szülni is, mert ő csak a Radánál akart. Mert ő is elvileg vhonnan onnan jött ide.

nadine81

Tegnap este Apa és Lánya KépesSport-ot olvasott! :D

Kép
Kép
Kép
Kép

nadine81

Viol!Nagyon édik így apával ketten!!Szerintem amíg nem hullik ki a haja és nem nő ki az új ne vágd le neki.Szerintem!!
Vendég

Jó reggelt!

Eszti:
Hát én is max 15 körül adnék, ha felfogadok. Te voltál bennt Csilla szülésénél?

Beus:
Fájt ami történt, de mi azért tartjuk a kapcsolatot, bármit is műveltünk a múltban mindig a tesóm lesz. A gyerekeit meg ki nam hagynám semmi pénzért. Bolondulok a kislányáért. Én alapban túl büszke szoktam lenni, de a ő miatta félretettem ezt az egészet. Persze felejteni nem felejtek!!!!
De amit te mesélsz az ennél sokkal durvább!!! Nem lehet valamit tenni? Próbáltál beszélni a tesóddal? NE ADD FEL!!! Egy paraszt ne álljon közétek!!

Viol, Rik:
Hát eddig egyedül a Radáról nem hallottam semmit, de most már elmondhatom, hogy róla is van jó vélemény. Tehát kezdek megint ott lenni, hogy ha mindenkiről van jó akkor mindegy kinél szülök. Valószínűleg a pillanatnyi hangulatuktól is függ hogyan bánnak az emberekkel.
És Viol ha mégis fiú lett volna nem lett volna fura, hogy lelkileg rákészítetted magad egy kislányra? Ugyanúgy fogok örülni, de szerintem engem nagyon összezavarna lelkileg, már régóta Zoénak szólítom amikor beszélek hozzá.

Gabó:
Ez olyan szomorú! Sajnálom, hogy elváltak a szüleid, biztos közrejátszik, hogy az idősebb pasikat kedveled! Igaz én is ritkán láttam apumat, reggeltől estig dolgozott, de nálam inkább az a helyzet, hogy elegem lett a 20-on évesek pisis gondolkodásából. Meg hát valljuk be őszíntén az idősebbek tapasztaltabbak a téren mi kell egy nőnek!! :lol: :lol: :oops:

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

Viol tök jók a képek!!! Én imádom a frizuráját, szerintem ne bántsd!! Erősödni álítólag nem attól fog, hogy vágják, hanem a szervezetbe bevitt vitaminoktól függ. A múltkor néztem a spektrumon, hogy mekkora tévhitek vannak evvel kapcsolatban.

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

[quote]n írta:em volt templomi házasság,ugy meg nem lehet!!!

Ezt ki mondta, rik? Csak mert valójában bárki keresztelhet aki maga meg van keresztelve. Még a szöveg is megvan valahol, hogy hogyan kell. Nem kell hozzá sem elsőáldozás, sem bérmálás, sem konfirmálás, sem egyházi esküvő... sőt még pap sem, sőt vizet is szentelhetsz magad elvileg ha tudod a szöveget. :shock: !!!!!!!!!!

Viol,
Ez már vegyes haja, van benne új, de még a régiből is van. Iván orra és szája Bertha-gén, valóban nagyon jellegzetes! :wink:
Édes a kis sport-rajongód! :P :P :P
Vendég

Köszönjük a frizós tanácsokat, igazából n sem vágnám le, csak hát nem vagyok benne bizti! :) De lehet, hogy hagyom. :)
Igen, Apával is jó képeket lehet készíteni, ha hagyja. Mikor megkérdeztem, hogy lefényképezzem-e őket, megkérdezte, hogy néz ki. :) Jó-e a haja, stb. :)

Nitta,
az az igazság, hogy amikor még nem tudtam, hogy lány lesz, vhol legbelül fiút szerettem volna. Nem sokkal jobban, mint lányt, csak egy picivel húzott a fiú felé a szívem és azt sem tudnám megmondani, miért. Csak úgy. Aztán amikor megtudtam, hogy lány, egész hamar megbarátkoztam a gondolattal, hogy az lesz. Hozzáteszem, csalódott nem voltam. Aztán ez átvágott abba, hogy nagyon megjött hozzá a kedvem, tök boldog voltam, hogy kislányom lesz. Szal igen, rákészítettem magam, hogy kislány lesz. Nagy meglepi lett volna azt hallani ott bent, hogy gratulálunk, egészséges FIÚ! :) De biztos vagyok benne, hogy örültem volna neki is, csak az első érzés a meglepődöttség lett volna. Így, hogy nem történt meg, nehéz elképzelni, mit is éreztem volna. csalódottságot talán nem. :) Viszont most meg már marha büszke vagyok, hogy van egy gyönyörű kislányom, aki olyan szééép, mint ÉÉÉN! :lol: :lol: :lol: :lol: Na jó, ez vicc volt. :) Mármint az ÉÉÉN! :) Ő tényleg szép.

Megyek, mert fel is ébredt. Ma fél 7-kor kelt, kaja, peluscsere, visszatettem a kiságyba, ott elbeszélgetett egy darabig, hasra fordult és szépen lassan, egyedül elaludt! és húzta még másfél órát! :) Most, nemrég kelt fel. :)

Sziasztok, valszeg jövök még! :)

nadine81

Vero,
ez komoly???? :shock: Hogy akár én is megkeresztelhetném a gyerekemet??? :shock: Hűűű, ezt még nem hallottam. De inkább a papra hagyom! :) Két hetet még kibírok! :) Sőőőt, már nincs is annyi! :)

A képen tök olyannak tűnik, mintha már csak az új lenne és az is milyen sok! :) De soknak sok, nem?

Na helloka! :)

nadine81

Nitta!Én sem vonzódtam soha a korombéli fiúkhoz mindíg az idősebbek vonzottak!!Én nagyon lányt szerettem volna annyira,hogy a név már jóval előtte megvolt és fiú néven nem is gondolkodtam.Ha valaki megkérdezte és ha fiú lesz mi lesz a neve?Én mondtam nem lesz fiú lány lesz!!erre mentünk a 15-hós uh-ra apával rögtön le is csapott a dokira,hogy lehet-e tudni mi lesz erre a doki hát látok ott valamit?A Balázs szerint olyan elkámpicsorodott képet vágtam,hogy meg kellett volna örökíteni.Engem kicsit letört,mert nagyon lányt szerettem volna,de mire kiértünk a dokitól már örültem neki mondván lényeg mi csak egézséges legyen.Aztán ahogy teltek az órák egyre jobban barátkoztam a gondolattal és már nagyon örültem neki.Most meg már ott tarok,hogy a második is fiúcska legyen persze apa már lányt szeretne.Megkapta az elsőszülött fiát már jöhet a lány!!

Viol!Te is szép vagy!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

vero

azt én is tudom!dehát az egyházi(papi az igazi!)Ti nem vittétek el ugy??Nekem mindkettő meg van keresztelve.Gyula nincs,de állitolag a nagymamája otthon megkeresztelte.De az nem az igazi,azt nem fogadták el,mert nincs bejegyezve.
Az elején amikor a gyerekosztályre kerültem dolizni,akkor még a régi épületbe voltam,és a koraszülött is hozzánk tartozott.Ott ki volt függesztve a szöveg a kereszteléshez,hogy mi is meg tudjuk keresztelni a lalál beállta előtt.Én nem kereszteltem igy,azt meg nem tom hogy a többiek tettek-e igy????!!!!

viol

szerintem se vágasd le.Ha már a nagy höséget kibirta igy akkor meg már minek.Ha levágatod akkor a végét vágják le,nem a tetejét,tehát semmi összefüggés nincs a dus haj és a többszöri vágás közt!!!Édes ez a baba igy is!!!Ezeken a képeken igazi nagylánynak tünik aki már üldögél apa ölében!!!
Vendég

Viol!Már csak két hét és itt van a keresztelő és a szülinapod?Milyen gyorsan mennek a hetek!! :D Lesz nagy családi összeröffenés kaja, pia, nők????!!!
Vendég

Rik,
Elfogadja az egyház ha bemész jelenteni. Persze nem 70 év múlva! :lol: :lol: Nem azt mondom hogy Te kereszteld meg, hanem hogy nem kell hozzá házasnak lenni! Egyébként valóban vészhelyzetben szoktak világiak keresztelni, halál előtt konkrétan, csak nem akartam ezt ideírni. :oops:

Mi még nem kereszteltünk, húsvét körül szeretnénk! :P

Gyerekek mi van Pesten! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Nitta,

[quote]h írta:ogy ha mindenkiről van jó akkor mindegy kinél szülök. Valószínűleg a pillanatnyi hangulatuktól is függ hogyan bánnak az emberekkel.

Azért első babánál nem árt ha van valaki akiben megbízol, szerintem fogadj szülésznőt, én azt mondom keresd meg az Ernit. Hidd el megnyugtató hogy van valaki melletted!!!
Vendég

Na kész vagyok a spenottal,rendetrakok aztán játszotérezünk kicsit!!!

Fiunevünk igazán nekünk se volt,mert a Berkes mindig lányt mondott mindkettöre.Asszem a Petra Vencel lett volna.Nem sokat gondolkoztunk ezen.Majd talán lesz még alaklmam ezen gondolkozni. :oops: :oops:
Vendég

A kereszteléskor a paunk nem tartotta helyesnek hogy mi nem vagyunk "szent" házasságban.Gyözködés kellett ahhoz,hogy kötélnek álljon.Ja és az volt a kikötése,hogy a Réka járjon hittanra.Most jár,de nem akar elsőáldozo lenni.Én nem erőltetem,jár hittanra,de az előkészitő foglalkozásra nem.Nem mondták hogy hülyék vagyunk.Szerintem a gyerek majd eldönti,ha érett lesz rá,hogy akar-e áldozni.Hittanra jár,mert az a müveltséghez is tartozik.
Nektek mi a véleményetetk erről????
Vendég

nem paunk,hanem papunk
Vendég

Szerintem is jó ha jár hittanra, pontosan az általános műveltség miatt. Na, meg ha valaki szinte semmit nem tud a vallásról, mi alapján dönti el felnőttként hogy meg akar keresztelkedni? Nem fog egy tizen-húszonéves fiú/lány elkezdeni Bibliát olvasni, (merthogy hosszú is) ezt garantálom. Ráadásul olyan jó sztorik vannak benne, főleg az Ószövetségben (Bábel tornya, Jónás, Vízözön, Dávid király stb. mesének is elmennek!) A papok viszont néha olyan erőszakosak, nincs joga megtagadni a keresztelőt, mert nem vagytok összeházasodva templomban! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Nitta!Ne sajnáld,hogy anyukámék elváltak,mert életem első legboldogabb napja mikor apu eltünt othonról!!!Csak annyit róla,hogy egy állat volt!!

Mi nem kereszteljük meg a Husit úgy döntöttünk ha majd megszeretne megkeresztelkedhet nem állunk az útjába!Én nem vagyok apa megvan.Talán majd egyszer én is megfogok,de nekem nagyon nem hiányzik!!Persze mindenki másképp gondolkodik erről mi így döntöttünk.
Vendég

Sziasztok!!

Ma voltunk a szemészeten. Azt mondta a gyerekorvos, hogy Alíz lehet hogy kicsit kancsal. Írt beutalót. Ma elvittük, de a doktornő szerint azért csalóka, mert vastag az orrgyöke, így nagyon kevés látszik a szemében a belső fehér részből. Ő mindent rendben talált, de 1-re visszük vissza, műszerrel is bemérik.
Alíz nagyon jól elszórakoztatta az idős néniket a váróban. :lol:
Szerencsére hamar behívtak. :lol:

Beus, látsz még esélyt, hogy a tesóddal rendezd a kapcsolatot?? Nagyon sajnálom, ez nagyon rossz lehet!! :cry:
Neked is Januári babód lesz!!! :lol: Az tök jó :lol: ám!!

Nekünk Győrszentivánon volt a keresztelő, ahol az esküvőnk is. Ott olyan pap volt, hogy azt akarta, a kesztelő előtt menjünk el egy kétszer beszélgetésre. ám mikor mondtuk hogy mi nem itt lakunk, lemondott róla. Azóta szerencsére új pap van.

Nitta, durva az Erdélyis sztori. :twisted:
A Bikkeses viszont vicces. Gondolom magában ő is nevetett. Még a hiúságát is legyezgetted, hogy kis fiatalnak nézted. Mikor én szültem, először ő vizsgált meg, ő volt az ügyeletes. Jött hajnali 4 órakor bedagadt szemekkel, elfeküdt frizuval.... :lol: :lol: :lol:
Szegényt sajnáltam, de hát Alíz jönni akart.... :lol: :lol: :lol:

Gabó, a Jázmin nagyon jó!!!!!
Fiúnévvel mi is hadilábon áltunk. Asszem Balázs lett volna. :lol:

Azt már eltökéltem, ha lesz második gyermekünk, akkor nem fogom megkérdezni a nemét. Lesz ami lesz, izgalmas lesz a szülőszobán megtudni. Az elsőnél én is fiút szerettem volna, aztán a 30.héten kiderült, hogy lány. :shock: Pedig én meg voltam győződve. De aztán megbarátkoztam vele, és már nagyon örülök neki. Olyannyira, hogy ha a második is lány lenne nem bánnám, mert tudom milyen jó is az, ha meg fiú akkor meg azért örülnék, mert olyan még nincs. :lol:
Pont ezért nem fogom megkérdezni. Olyan kevés igazi meglepetés van az életben, legyen ez az. :lol:

Erika

Kép
Kép
nercsi

7 törpe Rómába látogat, és mivel ez egy igen nagy eseménynek számít, hát
> fogadja őket a Pápa is. Morgó vezeti a csapatot, amikor üdvözli öket a
pápa
> és megkérdi:
> - Morgó, kedves fiam, mit tehetek érted?
> - Excellenciás uram, lenne egy kérdésem. Vannak Rómában törpe apácák?
> - Nem, Rómában nincsenek törpe apácák, mondja a Pápa rövid gondolkodás
után.
> Néhányan a törpék közül elkezdenek vihogni, de aztan Morgó pillantására
> mindannyian elcsendesednek.
> - Akkor, kegyelmes uram, Európában azért van néhány törpe apáca?
> - Európában sincsenek, válaszol ismét a Pápa.
> Erre aztán szinte az összes törpe elkezd röhögni, de mivel Morgó mérgesen
> hátrapillant, mindannyian elhallgatnak.
> - Uram, azért a világban valahol csak van néhány törpe apáca!?
> - Nem Morgó, sajnos egyetlen törpe apácánk sincs.
> Ekkor már egyik törpe sem bírta röhögés nélkül, mind a hatan a földön
> fetrengve kacagtak, csorgott a könnyük, csapkodták a ványpadlót, majd
> kórusban kiáltották:
> - Morgó megdugott egy pingvint!
>

nadine81

Nercsi!Á biztos nem kancsal ám az orrgyöke miatt látta úgy a doki.De kiváncsi vagyok mit mérnek majd neki!
Szal és mire tervezitek a kistesót?Meglepit akarsz majd?Biztos izgalmas lesz én tuti nem bírnám ki,hogy ne tudjam mi lesz majd!
Igen úgy van vele az ember,hogy ha van egy kislány akkor azt akar,mert már tudja milyen is egy csajszika ha meg fiú mint én akkor meg fiút!!Vagy nem?!!!Cáfoljatok ám!!!!!

viol!Jujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!!!Ez durva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Gabó,
[quote="Gabó"]V írta:Gabóiol!Te is szép vagy!!!

Köszönöm, jajajajajajjj, ez nagyon jó! :)

ja, leszünk egypáran elsején és már tényleg mindjárt itt van! :) Délelőtt, vagyis keresztelőn és az ebéden 16-an leszünk. Ebben benne van már 3 pici gyerek és Dorka is. Vagyis: mi hárman, szüleim, nagypapám, bátyám feleségével és kisfiával, Gábor szülei és öccse, nővére és férje valamint 2 gyerekük.
Délután pedig jönnek unokatesómék 2 gyerekkel valamint keresztanyámék. Szal leszünk páran. Sütit úgy rendelünk, mert azt nem tudunk szépet és finomat is! :) Se anyu, se én. :) Egy ilyen alkalomra meg fini kell! :)
Szal Gabó, lesz kaja, pia, nők! :) :D :D :D

Rik,
[quote="Rik"]O írta:Riktt ki volt függesztve a szöveg a kereszteléshez,hogy mi is meg tudjuk keresztelni a lalál beállta előtt.

Húúú, a hideg kirázott... Bár fontos akkor is és ott is...
Amit a hittanra járásról kérdeztél... Teljesen egyetértek Vero-val, szal most nem írom le ugyanazt, idézgetni sem akarok.
Fontos, hogy tudja mi az, fontos a műveltség szempontjából is. Hogy később mi lesz, azt meg az olvasottakból/hallottakból el tudja dönteni. :)

Erika,
jajj, kíváncsi vagyok mit mondanak majd a műszeres vizsgálaton. Biztosan nem kancsal, csak olyan nagy szemekkel néééz!!! :) :) Az öreg néniket is biztosan ezzel vett le a lábukról! :) :)

nadine81

Ha lenne második baba, én asszem akkor is megkérdezném... Én iszonyat kíváncsi természet vagyok!! :)
Dorkánál addig, amíg nem tudtam meg, azt mondtam ugyanannyira vagyok kíváncsi a nemére, mint amennyire szeretnék meglepődni, amikor kibújik. De a kiíváncsiságom győzött! :shock: :D

nadine81

Ja, meg keresztelő előtti nap, szombaton meghívtunk egy baráti házaspárt vacsira, utána pedig kinézünk a "bálba". Vacsira meg ezt gondoltam:
(Vagyis most kerestem... :))
(Kukorica nélkül lesz, legalábbis nem cső kukorica...)

Mexikói csirkecombok

Hozzávalók:
4 csirkecomb, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 50 dkg paradicsom, 2 cső zsenge kukorica, 1 piros húsú paprika, 1 hegyes, csípős paprika, fél dl száraz fehérbor, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék, 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék, néhány bazsalikomlevél, kis csokor petrezselyem

Elkészítés:
A csirkecombot előző este bepácoljuk. A húst folyó víz alatt leöblítjük, felitatjuk róla a nedvességet, és bedörzsöljük a szárnyasfűszerrel, zárható edénybe tesszük, tetejét meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, lefedjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Amikor hozzálátunk a főzéshez, negyedórára langyos vízbe áztatjuk az újkrumplit. A megtisztított vöröshagymát, és a 4 gerezd fokhagymát vékony csíkokra vágjuk. A megmosott paradicsomot feldaraboljuk. A kukoricát kifejtjük a héjából, bajuszát eltávolítjuk, megmossuk a csöveket, és 2 ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A megmosott, kicsumázott paprikákat felkarikázzuk. A beáztatott krumplit alaposan megmossuk, és héjastól negyedekbe vágjuk, és egy magasabb peremű, mély tepsibe terítjük. Megsózzuk, tetejére szórjuk a vöröshagymát, fokhagymát, a karikákra vágott kukoricát, a paprikákat, és a tetejét meglocsoljuk 2 evőkanál olajjal, és rácsurgatjuk a csirkecombok páclevét. Az egészet átforgatjuk, a tetejükre helyezzük a csirkecombokat, közérakjuk a paradicsomdarabokat, megszórjuk provence-i fűszerkeverékkel, meglocsoljuk borral, és a tepsit betakarjuk alufóliával. 180 C-ra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütjük, majd az alufóliát levéve, a tetejét pirosra sütjük. A zöldségeket nagy tálba rendezzük, tetejükre rakjuk a pirosra sült csirkecombokat.

442 kcal/adag, 1856 kJ

A Meglepetés tippje
Az elkészült étel tetejére apróra vágott petrezselymet, kis darabokra tépett bazsalikomlevelet is tehetünk.

Elkészítési idő: 60 perc + pácolási idő

Na, ki éhes?? :lol:

nadine81

Nadine!Tényleg lesztek páran!!De ez így is van rendjén.Biztos csodaszép lesz Dorka a ruhácskájába!! :lol: :lol: :lol:
És lesz második baba?
Nyami máris éhes lettem!!Asszem majd belopózom hozzátok észrevétlen hamizni!!!
Vendég

Erika

szerintem sincs baj a kicsi lánnyal!!!A képeken nem ugy látszik!!!Ki vette ezt észre,vagy miért vittétek??
Irj,mit mondtak!!!

nitta

tényleg durva ez az Erdélyis sztori!!!Mit meg nem engednek maguknak!!!!
Bár velem is hasonlo történt a Réka terhességénél:19 éves voltam,jegyesek voltunk az urammal,de már nem védekeztünk,mert esküvö is ki volt irva.Na!Nem jött meg 4 hétig.Akkor gondoltam már elmegyk,ki tudja hátha terhes vagyok.(anyámnak nem mertem mondani,sutyiba mentem el).Szilveszter volt.Felfeküdtem.Azt mondja nekem:"huzzd feljebb a seggedet".Na csak néztem,nagyon hülyének éreztem magam!Megvizsgál.(akkor még nem volt uh ott,csak lent a röntgenbe.nyomkod.Megszolal:kicsi csillagom,mivel védekeztél?Mondom neki semmivel.(én hülye nem mondtam neki,hogy babát szeretnénk!)na amit kaptam ott a fejemre a felelőtlen tinikről.....HUUUUUU!!!!!!!!!!!!sirva jöttem ki!!

Na ezt csak azért iromle mert én oké,hogy csitrin néztem (zek)ki,de azért nem kell igy beszélni az emberrel!!!Képzeljétek el aki bemegy fiatal kérni olyan esemény utáni gyors segitséget amit reklámoznak!!Huha!Azt hogy lecseszhetik!!!

Mással nem történt ilyen megalázo dolog???
Vendég

Nercsi!
Nekem is azt mondták, hogy kancsal leszek, aztán semmi nyoma!!! Ne foglalkozz vele! Alíz úgy tökéletes ahogy van, biztos a dokit is megigézte a szemeivel mint az öreglányokat, erre a dokinak elkezdett jojózni a szeme, és nem látott tisztán! :lol:

Nadine!
Ha dorka csak annyira lesz szép mint az anyukája, már nyert ügye van a legjobb pasiknál! Nekem csak a 22.héten tudta megmondani a doki, hogy valószínűleg lány lesz, de aznap már úgy mentem el a vizsgálatra, ha most se tudok meg semmit akkor megpusztulok. Úgy voltam vele teljesen mindegy mi, de tudnom kell. Amikor kimondta , hogy csajszi, akkor döbbentem rá, hogy tudat alatt azt szerettem volna. Nem tudom miért de rámtört a megkönnyebbülés, pedig előtte annyit gondolkodtam mit is szeretnék. De végül is mindegy, most már ott vagyok megint. De azért nemsokára megyek vizsgálatra, tutira megkérdezem!!! :lol: :lol: :lol:
A törpés nagyon tetszett!! :lol:

Rik!
Veroval egyetértek! Annyit fűznék hozzá, hogy az evangélikusoknál nem kell a templomi esküvő, de a katolikusok többsége követeli én úgy tudom. Meg hát a katolikusoknál ott van az egyházadó is. Arról nem is beszélve, hogy az általános iskolás hittan a katolikusoknál kemény tanulás, doga meg minden, míg az evangélikusoknál ugyan az a "tananyag", csak mesélve és játszva.
Nekünk sem volt templomi esküvőnk, a férjem katolikus én meg evangélikus. A férjem családja nagyon vallásos, de elfogadták, hogy a pici evangélikus lesz, azt mondták mindegy csak meg legyen keresztelve. Attól még bemehet egy katolikus templomba!!!
Én még gyóntam is!! A kiváncsiságom oda vitt, megkérdeztem a pap bácsit szabad e nekem is, nálunk nincs ilyen és kiváncsi vagyok mi is az. Elmondta helyettem a szöveget amit szoktak azok akik gyónnak, mert hát gőzőm se volt mit kéne dumálni. Meggyóntam és kétszer el kellett mondanom a miatyánkot, megelégedett avval, mert mást nem ismertem :lol: Mikor kimentem utánam kukucskált ki vagyok és mosolygott eggyet! :lol:

Gabó!
Igazad van, hogy jobb ha a gyerek választ, de sajna ez nálunk lehetetlen, abból családi háború lenne! :lol:

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

gabo

rajtavagytok ezerrel ti is a témán????

viol

fincsi hami lesz!!!Ezt te fogod főzni???
Vendég

Jaj nem is meséltem!Képzeljétek!!
Tegnap este felhívott az otthoni barátnőm(a leges legjobb),hogy nem lett jó az AFP-je.Sírdogált is kicsit én is majdnem vele!!Votl Győrben azt mondták neki 1%,hogy dankóros(biztos rosszul írtam) lesz a pici.szegény annyira el volt keseredve és ráadásul a doki is bunkó volt vele azt mondta neki,hogy az az 1%sok.Szegénykém alig tudtam megvígasztalni,de asszem sikerlüt megnyugtatnom.Azt a hason keresztüli vizsgálatot viszont nem engedi,mert van kockázat helyeseltem is neki én sem engedném.Pénteken megy maszekba a Szilveszterhez,hogy csináltasson uh-t ott megméri neki a babát.Annyira sajnálom szegényt úgy várják ezt a kis pockot(meg én is),hogy el is hiszem,hogy elkenődött.De mondtam neki,hogy ott van az 99% és ezzel kell foglakozni nem azzal a szaros 1%-al.Próbáltam nyugtatni,mert egész nap görcsölt a hasa az idegeskedéstől!!Asszem pénteken hazamegyek ,hogy eltudjak vele menni a dokihoz.
Vendég

nitta

én is megkérdeztem a mi papunkat tavaly a keresztelőn,hogy gyonhatok-e.Mit válaszolt???Nem,mert az egyház szerint törvénytelen házasságban élünk!!Ennyit erről.Most ki vagyok tagadva. :cry: :cry:
Vendég

Kösz mindenkinek az együttérzést!de ugy gondolom hogy mostanában nem fog javulni ahelyzet.én probáltam vele beszélni-tesommal de két szot nem szol mintha nem is lennénk testvérek.nem mer mondani semmit.kérdeztem töle hogy Gergö mászik már vagy miket csinál?annyi volt a válasz h. nem!mondom szeretnénk látni mikor mehetünk el?azt mondja nincs idejük mert sokat dolgozik.mondom jolvan akkor most erre mit mondjak?
A csaj kivülállonak lehet szimpi,csak ait a családunkkal már megtett az nagyonsok volt.és a tesom még az anyuékkal sem beszél emiatt a barom ö miatt.A Vivinek ök a keresztszülei.a lassan 2év alatt 3szor ha voltak itt akkor sokat mondok.pedig csak 10km-re vagyunk-és most meg azt sem kérdezi meg hogy él-e?!hát tudjátok nagyon szar.az a nő mikor anyuék mentek köszönteni a nöt szabájszerüen azt mondta anyuéknak hogy nem fogadja el.menjenek innen!akkor Apu kiborult és elküldte-nagyon beolvasott neki,a tesom meg egy hülye papucs-aogy Gabo mondta!
én probáltam kezdeményezni de nem engedi!fél attol a nötöl de nem tudom miert.egyszer ugyis megtépem!utálom!!!!!!!!mindne nap eszembe jut hogy milyen joban voltunk......most meg..

Bocsi a panaszkodást nem akartam ilyen hosszura de jol esett!
viol:Te ismered Tesom?

Ki az a Bikkes????

Mikor mi intéztük a keresztelöt 2005 januárban akkor ugye még csak a polgári volt meg nekünk és megkérdeztük papot h. megkereszteli e igy is vivit.azt mondta persze semmi akadálya.kérdezte hogy szeretnénk e templomit?azt mondtuk igen-és akkor ott meg is egyeztünk a templomi idöpontjában :D nagyon rendes ez a pap le a kalappal.fiatalos jopofa!teljesen megvoltam lepödve!Keresztelö alatt Vivivel beszélgetett :D :shock:

Nercsi:biztos nem kancsal Aliz.mikor Vivi 4hos volt ö is ugy nézett ki hogy az aztan mondták hogy agyerköcök 9hos korukig csinálják ezt a kancsalságot-aki csinálja!

tiszta ideg voltam egész nap a házassági anyakönyvi kivonatunkat kerestem mert annyira ellett rekva hogy majd megtaláljuk egyböl ha kell és basszsu 3 orán keresztül kerestem!!!!!! :evil: :twisted:
de meglett! :D

Vivi ma mondta elöször tisztán érthetöen hogy :szeretlek Apa!!!!olyan édes volt!!!
mindjárt rakok fel egy képet.teljesen számitogép mániás lett mindig ott akar ülni és kapcsolgatja ki-be a gépet.meg simán nyomkodja az egeeret van hogy bejön neki vmi honlap akkor örül :D :D

Pénteken megyünk Györbe genetikai uh-ra!ugy parázok,bár tudom hogy nem lesz baj-legalábbis remélem! :?

KépKép
KépKép
vizmatibeus

gabo

jaj szegény csaj!!!Megértem az elkeseredését!!!Nem lehet hogy elmenjen arra a 4d-s uh-ra???Ott biztos 100%-ra mondanák meg neki az igazságot!!!Mennyi idős a csaj??Mennyi idős terhes???
Én is eljönnék a helyedbe hozzá vigasztalni!!!Merre lekik a csajszi??
Vendég

Rik!

Most olvastam, hát nem semmi. Rohadt sz@r lehetett!!! A Szilveszterről annyit, hogy ő volt a steril szakrendelőm, ő vizsgálgatott annyit,hogy miért nem tudok teherbe esni. Sokszor lekezelő volt velem, már unta a képem. Amikor elmentem a pozitív háziteszt után most áprilisban, vigyorgott rám, azt mondta mekkora öröm, hogy nem lehetek elvileg csak úgy terhes és mégis sikerült. Megsimogatta a hátam és azt mondta nála a terhesgondozóban. Hát mosolyogtam eggyet, elköszöntem de nem voltam messze attól, hogy bemutassak neki és hozzá vágjam, hogy a nagy sz@rt!! :evil:

Érdekes mert az egyik barátnőmék védekeztek és mégis teherbe esett, de sajna anyagi okok miatt nem merték még megtartani. Semmit nem kommentált, csak elment befeküdni, elvetette a babát. Ennek ellenére azt állítja semmi rossz tapasztalata nincs a dokikkal, senki nem nézett rá csúnyán! Pedig ő is fiatalka kinézetre.

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

rik!Hát nem semmi milyen sztoriaitok vannak.Nekem még nem volt semmi ilyen.De azért ugyan már mi köze annak a dokinak ahoz,hogy miért lettél terhes.Véletlen v. akarattal!Pofátlanok.Hát én biztos nem áltam volna meg szó nélkül.Igen rajt vagyunk ezerrel!

Nitta!az az igazság,hogy mikor picik voltunk a bátyámmal anyukám szerette volna ha megkeresztelnek minket,de apu (a mai napig nem értem miért)azt mondta anyunak ha megmer minket keresztelni agyonüti.Gondolhatod,hogy bevolt szarva anyu persze,hogy nem merte.Aztán ahogy nőttünk se nekem se a bátyámnak nem volt fontos:Ez lehet,hogy baj lehet,hogy nem.Mi így éreztük.
Na hát ha meg el kéne mennem gyónni................
Ott ülhetnénk két napig is!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

helyakkor jo Probálom az aláhuzást,ha már a kiemelés nem megy
Vendég

9Gabo:micsoda bunko az a doki!egy százalék az sok?ez durva!nem értem!szegény piztosan nagyon kivan készülve!valahogy nyugtasd meg olyan rossz hogy ez van és akkor még az orvos sem tud normális lenni! :evil: :evil: :evil: de azt miböl állapitotta meg neki a doki?genetikain?az egyik ismerösömnek is rossz lett az afp-je ment györbe azt mondták neki beteg a baba!elvégzték a magzatvizlevételt megjött az eredmény és egészséges a baba nincs semmi baja!vszinüleg összekeverték a leleteket vagy vmi papirt!
nekem is azert kell mennem györbe mert a fasz növérek vagy orvosok össze vissz elirtak mindent a 29 et hogy lehet elnézni 21nek azt nem tudom.ök eltudták.
szar köcsög bunkok a dokik !!!!!!!!!!!! :evil: :evil:
na ezt csak nyugtatásképpen irtam le!valahogy nem lehet kideriteni 100%ra hogy mi van?

KépKép
KépKép
vizmatibeus

na sikerült az aláhuzás,ügyi vagyok!!!

Nitta

én is hozzá jártam 5 évig sterilre.Velem is lekezelő volt.amikor meglátott az uh ülni odajött,kérdezt mi ujság velem,miért ülök itt.Mondom neki uh várok.Erreő:csak nem terhes???Hogy sikerült??mondom neki,hogy gyogyszerek nélkül.Na engem is megsimogatott,én meg büszkén odébb áltam.Aztán 8 hetes terhesen bekerültem azzal hogy nagyon köhögtem,meg egyfolytába lázas voltam.Breki nyaralt,Szilveszter meg elvitt uh-ni egy hét bentfekvés után.Ott megkérdezte,hogy mikor megyek a gondozoba??Mondtam neki már voltam.Elkerekedtek a szemei,mikor nem is emlékszik rám.Mondom neki,szerdán.(akkor rendel a Breki)na csöndbe is volt többet!!!
Vendég

Gabó!
Nővéremnek is azt mondták, hogy beteg a baba, de nem százalékoltak. A Nagy Bálint a 12. heti vizsgálatot lezavarta és még a méreteket is rosszul írták az uh-s papírra. Rosszul álapította meg a terhesség idejét. Az afp-je rossz lett, jól ráhozták a frászt, majd pesten kiderült, hogy makk egészséges a pici csak több mint 2 héttel fiatalabb mint ami a papírjain szerepel. Ne aggódjon a barátnéd, szerintem nála is hasonló lesz a dolog kulcsa. Azóta nővérem is átment a Karazmához.

Rik!
Beszélj szerintem más pappal!!! Tutira van olyan katolikus pap aki elvállalja!!! Ne add fel! Sopronban az Orsolya sulinak van egy nagyon laza fiatal papja, a miséin tömve vannak a fiatalok, imádják őt. Jár velük túrázni, meg a beszédstílusa is elég humoros.

Beus!
Olyan szomorú ezeket olvasni, hogy léteznek ilyen emberek. Minden esetre én hiszem, hogy bármilyen témáról is legyen szó, egyszer minden rendbe fog jönni!!! Minden emberrel annyi minden történik, az egész életünk olyan mint egy mese, és hát a mese vége mindig az, hogy győz a jó és mindenki boldog!!!
:P
A tesód is rá fog döbbenni az igazi értékek mit is jelentenek!!

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

Beus!Én is mondtam neki,hogy lehet,hogy elszámolták a heteket,mert attól is lehet rossz eredmény.Elment semmit nemcsináltak vele még egy kurva uh-t sem csak ezt mondta a doki neki meg,hogy írja alá a papírt a vizsgálatról.Ő meg mondta,hogy ebben nem dönthet egyedül felhívta a férjét(hú,de furi ezt mondani) és egyetértettek,hogy nem vállalják a szúrást!!De mikor visszahívtam másodjára már nyugott volt a hangja.Annyit mondjuk megtehettek volna,hogy uh-n megmérik a baba méreteit és akkor kiugrott volna ha valami eltérés!
Ez az 1% csak úgy jött!!
Vendég

gabo

mi ezerrel azért nem vagyunk rajt,mert uram összevissza dolizik(fáradt),de azért reménykedem!!Majd utánad én is terhes leszek!!
Vendég

Egyébként van más módja a szúráson kívül,hogy megallapítság,hogy tényleg egézséges-e a baba?
Vendég

Gabó!
Én is csak azért úsztam meg két miatyánkkal, mert 12 éves lehettem kb. Azóta én is tudnék regélni :lol: :lol:

Rik!
Ez tetszett!! Most jó, hogy beszéltünk a Szilveszterről, mert rádöbbentettél arra mire is való az orvos megfogadása szülés előtt. Elkerülni Szilvesztert!! :lol: :P

Nitta & Zoé

KépKép
nitta22

Rik!Hú akkor arra várhatsz. Ki tudja mire fogan meg a bébi!Levi sem volt egyszerű!
Noszogatni kell az uradat!!Nincs pihi!!!!!!!!HIHI!! :lol: :lol: :lol:
Vendég

Köszi Nitta!
remélem igazad lesz!ugy szeretném!

Gabo:szerintem vmi ilyesmi lesz a dologban!tuti hogy össze visza irnak meg számolnak ezek a dokik!csak nem tudom mi a fa....ért kell beparáztatni ennyire az embert!ha velük csinálná ezt vki világháboru lene!

KépKép
KépKép
vizmatibeus

Ilyen rosszak a tapasztalatok a szilveszterről?A barátnőm hozzá jár ( a Bálintot cserélte,mert bunkó volt össze-vissza írt neki mindent le sem szarta),de neki eddig pozitív volt a tapasztalata!
Vendég

Beus

szomoru ezt olvasni!!Egy vér vagytok aztán meg mégse.Jaj,ez olyan döbbenet!!Szerintem valamivel sakkban tartj a bátyádat ez a nő,azért nem beszél,ill.talizik veletek!!Gondolom ez meg nagyon szerelmes!!
Remélem megoldodik ez a helyzet!!Miota tart amugy??
Vendég

Nekem tudjátok mikor lett jó a kapcsolatoma bátyámmal?Mikor bevonult katonának.Teljesen megváltozott előnyére.Mióta meg ideköltöztem Kanizsára felhőtlen..De előtte............Agyba főbe vert,utáltuk egymást,gyűlöltem álandóan részegen járt haza stb.!!De olyan jó,hogy jóra fordult vele minden.

Beus!Nálatok is csak idő kérdése.Azt a riherongyot kéne ám csak eltávolítani melőle azt hepy lenne minden!
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?