Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Borcsa: Nem volt semmilyen kivizsgálás sem csak ránézett a doki meghalgatta mit mondok és mondta, hogy éhes. Ennyi volt. De majd most akkor inkább megnyaggatom!

Évi: Nem nem jött meg úgyhogy ez sztem kizárva sajnos!

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Mamacka!
A képek csodálatosak, mint mindig! Ugye abban a ruciban van Áron, amit egy néni kötött nektek ajándékba?

Cory!
Tudod, mindig fejétől bűzlik a hal! És a legborzasztóbb az az egészben, (sajnos már voltam egy-két kisebb tüntetésen), hogy a kisrendőr azt se tudja, hogy mi történik közben. Csak "állj ide, ha jönnek ezt csináld" Azt, hogy közben a hátad mögött mi történik, azt nem látod. Pl lehet, hogy az épület másik oldalán agyonverik a kollégádat, te meg állsz és a hőbörgő tömegtől tudod meg, hogy balhé van. Meg a másik, hogy pl a tisztelt Rebisz (a volt készenléti rendőrség) annyira félti az embereit, hogy legtöbbször be se vetik őket, csak ülnek és várnak, hogy "majd ha eldurvul", és az innen-onnan összerendelt népet eszközök nélkül meg meglincseli a tömeg. Az átlag kisrendőr egyébként nincs felkészítve ilyen dolgokra, se fizikailag, se szellemileg. Én akkor csalódtam először a rendőrségben, amikor engem felvettek a rendőriskolába. Engem, aki bukásra álltam testnevelésből! :D

Lingelera!
Nagymamádon én is kiakadtam volna! De túl kell lépni a dolgon!

Most jutott eszembe, hogy pár hete, amikor beiratkozni mentem, a HÉV-en egy néni hót komolyan nekiállt taglalni, hogy minél előbb hagyjam abba a szoptatást, mert akkor hamarabb fog beszélni a gyerek. :D Majd ezt is beleírom a könyvembe. :D

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Csema :)
Örülök, hogy jelentkeztél :) Szófikának jobbulást :)
Írtam privit :)

Ildi :)
Sajnálom, hogy lebetegedtetek :( Jó lett volna talizni :(
Nem semmi, hogy két gyerkőccel bevállaltad a fodrászt :shock: A csini frizurádat muti meg :D

Annnna :)
Üdv a csapatban :) Szép magas lánykád lesz :)
A dokink szerint 7-8 hónapos korára kell kúszni-másznia egy babának :)
Drukkolok, hogy mielőbb el tudjatok költözni, azért a saját lakás nagy dolog :D

Gyöngyi :)
Küldtem, de akkor elküldöm megint :)
Milyen fotoaparátotok van?
Nagyon jók a keresztelős képek :) Azért azt megnéztem volna, hogy az Atya beszéde közben cicire rakod a csajszit :lol: :lol: :lol:

Barti :)
Sajnálom, hogy ti is betegeskedtek :( Mielőbbi jobbulást :)

Tünde :)
Bettina hogy viseli az otthoni nyúzást? :(

Mamacka :)
Szenzációsak a képek :D Gratulálok a csodás keresztelőhöz :)

Eszter :)
Memóriában nem tudok segíteni, de tudok egy-két jó számitógépes boltot :D :D :D

Era :)
Örülök, hogy túl vagytok a betegeskedésen :)
Megértem a felháborodásodat! Ezektől én is nagyon fel tudom szívni magam :twisted:
Vegyél egy nagy levegőt és lép túl rajtuk :)
A Heim Pál-os HIV szűrés csak néhány perc, csak szólni kell, hogy az anyatej leadás miatt jöttél :)
Egyébként az a durva, hogy a terhesség alatt ezt megcsinálják a HIV szűrést, csak senkinek nem szólnak és sehová nem írják be :x
A doki mit mondott az egészségedről? Indulhat a tesó projekt?

A hétvégén nekem is volt egy hasonló szitum :? Számomra vad idegen (Annamari osztálytársának a nagymamája) közölte, hogy miért nem adok teát a gyereknek. Néhány perc múlva mikor kaptunk az ünnepi tortából Peti a kezemben ülve "csapkodott" a tányér felé mire megkaptam, hogy adja nyugodtan csokitortát a gyereknek, hisz kéri :x Persze, mert a gyerek pontosan tudja mi a jó neki :evil: Majd kiselőadást tartott arról, hogy az ő lánya fél évesen székelykáposztát evett és semmi baja nem lett tőle. Kioktatott, hogy tulságosan elfogult vagyok ezzel a szopi dologgal, mert száz éve se ezen nőttek fel "anyáink" :evil:
Azt hittem felrobbanok, de türtőztettem magam és inkább megköszöntük a vendéglátást és leléptünk. A vicc, hogy a lánya most szeretne kistesót és már előre látom a nagy szülői támogatást :(

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Era, Annácska: nem semmi történetek :( Én attól vagyok kész, mikor vadidegenek kínálgatják a gyerekeimet midnenfélével. Lizát pl fagyitölcsérrel, és úgy néznek rám, mintha a Marsról jöttem volna, mikor mondom, hogy nem eszik ilyet.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok :D
Babák mind nagyon édesek!
Mamacka, mint mindíg nagyon jók a fotók :D
Annácska :D
Köszönjük, szépen, olvastam az üzid és válaszoltam is:)))))))))
megyek, mert a lányzó méltatlankodik, de jövök még.

KépKép
csema

Az én gyerekemet a múltkor túrós sütivel kínálták, illetve mit kínálták, tolták a szája felé, miszerint, hogy nézi a sütit (mint minden amúgy), biztos kívánja, hadd egye.
Majd felrobbantam!!! :twisted: :twisted: :shock:
Vendég

Jó reggelt!!!!!

Tényleg nagyon sajnálom, de a mai regelre úgy látom, hogy tényleg nem mehetünk így holnap :(
Olivér szerintem jobban van, nem folyt ma még a nózija, de Natasának már zöld fikije lett.Aztán orrspry, orrcsepp, porszívó a mai programunk azt hiszem, na ő meg egy picit köhög is, ja, infralámpa is lesz.
Kösz mindnenkinek a jobbulás kívánságokat, mi is ezt kívánjuk mindenkinek!!!
Én nem vagyok beteg, csak az allergiás orrfolyásom van(sajnos), de az se egyszerű :?

Era, Anna, tényleg ne is foglakozzataok a sütis, meg csirkecombos beszólásokkal.
Nekünk múltkor a tak.nő mondta a rendelőben, hogy (látta,hogy van 2 foga Natinak)"ugye már a kifkicsücskét megkapta????"
Aha, 3-at egyszerre!!! :evil:

Gyöngyi, Mamacka nagyon szépek a keresztelős képek :D
Era, pucsítós Martin jó fej lehet, cuki, ahogy horgászik :D
Lívi, a tollas kép szenzációs :lol:
Anna, üdvözöllek én is :P

pusz
vas

Eszti,túrós süti is komoly lehetett!!!!
:shock: :shock: :shock: :shock:
vas

Lányok,
sajnos rossz hírem van. :( Le kell, hogy mondjam a holnapi talit. Sajna apa nem érzi túl jól magát és holnap még kúrálná magát, hogy péntekre fitt legyen, mire Páhokra megyünk!
De azért feltétlenűl szeretném ha valamikor bepótolnánk!!!!

Jobbulást kívánok minden betegeskedőnek!

Pussz.
angi79

Kép én
Kép angyalkám
Kép négykézláb
Kép Mátéka

Kép
Kép
zitacicu2

Angi, nagyon sajnálom :(
Apának jobbulást :D :D
Pihenje ki magát péntekig, aztán meg jó nyaralást, pihizést!!!! :D

Zitacicu, nagyon helyesek a gyerkőcök, vagyis mindannyian azok vagytok :D :D
vas

Angi, sajna én is, de jobbulást Ferinek!
Vendég

Angi én is sajnálom!
Apának jobbulást :lol:
Szerintem sem kell foglakozni a mit eszik a gyereked megjegyzésekkel!
Amit anya jónak lát azt eszik, más meg foglalkozzon a saját dolgával.

KépKép
csema

Sziasztok!!

Csak olvasóban vagyok mostanában,így írni mindenkinek nem tudok!!

A képek nagyon szupik,babák,mamák csodaszépek!! :) :)

Anna-Én is üdvözöllek!!Csak összetudnánk közösen hozni egy képefelrakó tanfolyamot! :wink:

Era,Annácska-Nem semmik ezek a történetek :shock: Hál'Istennek az én családomban nincsenek ilyen beszólások,pláne "tettek".Még Dédim(Lili üknagyija),a mamám is hála Istennek-kel nyugtázza,hogy Lili még mindig szopizik! :lol: :lol:

Angi-Sajnálom,hogy elmarad a tali,mert látható nagy izgivel készültek a jányok hozzátok!! :wink: Én meg nézegettem volna megint legalább 100000 fotót rólatok :lol: De fő férjed egészsége és amúgy is egyre több a beteg baba. :? :cry: Jó őszelést péntekre! :lol:

Ildi-Mizus tejcsiparával?Gyógyulást a csöppségeidnek! :)

Kicsilány-Na én erről beszélek folyamatosan,mármint mennyi a felelősségük a dokiknak abban,hogy egy baba meddig szopizik :twisted: :twisted: :twisted: Mi dokink adott volna mérleget,mérjétek mennyit eszik,elég-e,ha pedig nem kevés,akkor nem kell táp. :twisted: :twisted: (Ja és persze mérni sem kell folyamatosan,csak 1-2 napot)Én is javaslom a sűrün cicire tevést+fejést(pláne,ha marad a ciciben tejcsi),így fel fog pörögni a tejcsimennyiség.ÁÁÁ a franc ebbe a rohadt magyar egészségügyben,majdhogynem minden gyerekorvos meg védőnő azt csinál amit akar. :twisted: :twisted: Semmi következetesség nincs bennük.(bocsi,tisztelet a kivételnek)Azt is útálom,hogy megmondják,hogy mit mikor kell a gyereknek csinálni,mikor mennyit kell enniük. :( :( :( Minden gyerek más és úgy is utolérik egymást 14-15 hónapos korukra.Akkor is,ha 6 hónaposan állnak fel,vagy 10 hósan. :( :(

Na megyek,mert most jól felidegelődtem. :evil:

Legyen szép napja mindenkinek. :lol:
Vendég

Helló

Gyors bekukk, mert mindjárt ébred a csajszi.

Cory: Adhatok már almapürés csirkehúst a Lilinek? Tegnap megkostóltattam vele és úgy néz ki, hogy nagyon izlik neki. Tátotta a száját és simán lenyelte minden fintor nélkül, de nem tudom, hogy lehet-e már adni szóval csak picit próbáltam

Annácska: Megkaptam köszi, írtam is vissza

Tüne: köszi, hogy örülsz nekünk, nekem is már nagyon hiányoztataok és így utólag is mégegyszer köszönöm mindenkinek az érdeklődéseket, jól esett

Angi: Gyógyuljatok meg mire mentek Páhokra, mi onnan hazafelé lettünk betegek a Lilivel :roll:

Babci: Miért vagy olvasóba?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

rövid leszek, rohanok. :D

Gyöngyi:
http://www.otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Puszka

Eszter
Kép
Kép
vok

Gyöngyi: igen, mehet, ha már az almát ismeri. Ha bejön neki, akkor hajrá :)

cory
Budapest

Cory, Vok: Köszi akkor mindent bele :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Babci, tejcsipara kicsit alábbhagyott, nincs a közelben mérleg, így fogalmam sincs, hogy mennyit hízik.
De!!!!!!
Holnap lesz 6 hónapos, és kijelenthetem, hogy ezidáig csak tejen élt!!!!!!(igaz, a végén már túlaggódtam magam)
Szerintem nem lehet nagy gáz, hiszem átlagosan mostanában min. 2-szer kakál egy nap(ma is volt egy háta közepéig szaros eset)
Aztán hétvégén neki állunk almázni
Eddig egyszer kóstolta a barackot, nem nagy sikerrel, aztán nem is próbálkoztam vele többet.
Majd kiderül az alma hogy ízlik neki :D

Úgyhogy a drágám 6 hónapja alatt egyszer kapta azt a pár kanál barackot, aztán még: köhögéscsillapítót, meg antibiotikumot(ez volt az eddigi hozzátáplálás :lol: )

Mizu' , hol vagytok többiek?????
vas

Sziasztok!

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a kedves fogadtatást!

Era, Annácska,
Nálunk ezek sajnos mindennapos gondok,mivel együtt lakunk a szüleimmel,akik rendszeresen kínálgatják Emmát pl. rántotthússal és effélékkel.Mindig rájuk szólok,de semmi hatás:Emma még mindig csak szopizik,mert eddig nem volt hajlandó megenni azt amivel kínáltam bármi is volt az!
Anyukám erre azt,mondja,hogy próbáljam meg akkor amikor éhes,ne szopi után.Nem érti meg ,hogy most már nem úgy mennek a dolgok mint amikor mi voltunk gyerekek.

Babcika,
Szívesen veszek mindennemű segítséget képfelrakás ügyben!

Jobbulást minden beteg babának,mamának és papának!

Anna+Emma+Matyi
Kép
Kép
annnna

Sziasztok!

Idegenek, de még ismerösök sem szóltak bele nálam idáig az evésbe meg semmibe, de a történetek nem semmik!
Tegnap voltam gyedet intézni, jöttem haza Pogival, vártuk a busz közben tologattam a kocsit mert már nagyon nyügi és álmos volt. Mire elkezd velem üvöltözni egy nő hogy ne tologassam. Nem figyeltem oda, közelebb jön és ordít ne tologassam mert felnött korában idegbeteg lesz. :shock: Már az egész buszmegálló minket figyelt, de én még mindig semmi. Megáll majdnem mellettem és folytatja, hogy nem hallja magának beszélek ne tologassa a gyereket, mert elveszem. Teljesen le voltam zsibbadva, de nem szóltam vissza, mert abból csak balhé lett volna. Szerintetek normálisak az emberek?

Babcika: Nekünk van mérleg és én mérem is mostanába, de változó mikor mennyit eszik! De nagyjából ugyanannyit, mint eddig!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Ildi: nagyon ügyesek vagytok! Gratulálok!!!!!!

cory
Budapest

Gyöngyi-Nincs semmi különösebb oka,csak mire elolvasok egy adagot,már nincs nagyon időm írni.No meg tudod, 2 topicot viszek a vállamon. :wink:

Anna-Írok majd privit! :wink: Csak most felébredt a lánykám.

Pogi-Hát,ha ugyanannyit eszik és nem folyton kevesebbet,akkor nem lehet olyan nagy gond. :roll: Doki nem kérdezte mennyit eszik egy nap.Nálunk ált-ban összejött 700 ml körül reggeltől estig.Dokinéni azt mondta ez nem kevés,sőt egy ilyen súlyú babának pont jó,tehát nem ettől hízik keveset.Ennyi volt.Most adod neki a pótlást?változott a helyzet vmit?Félre ne érts,én csak az ellen ágálok folyton,hogy nem indokolatlanul kapjana a babák tápit.Ahol nincs más választás,mert valóban nagyobb az igénye a gyrkőcnek,mint amit anyuci ki tudna elégíten a tejcsivel,tényleg be kell avatkozni,hisz egy baba se éhezzen.De ott ahol elhamarkodott "diagnózist" állít fel a doki... :twisted:
Vendég

Sziasztok,

Vagyok ám, de az olvasáson kívül sajna nem maradt időm írni is :( Aliz az elmúlt pár napban extra nyűgös volt, nappal szinte semmit sem aludt, amitől persze tiszta dilinyós volt és folyton bömbizett :( Este meg örültem, ha végre csend lett, én meg vízszintbe kerültem.

A náthám javulgat, de még nem vagyok teljesen jól, de szerencsére senki nem kapta el tőlem a családban :) Kopp-kopp.

Sajnálom, hogy elmarad a holnapi tali, mondjuk nem biztos, hogy így kissé taknyosan bevállaltam volna.

Angi: A férjednek gyors jobbulást, hogy mire mentek, rendbejöjjön!

Jó lenne, ha jövő hétig lemenne mindenkinél ez a náthás kórság, és a nagytalin mindenki ott tudna lenni, aki szeretne.
Én már nagyon várom :)
Lehet, hogy írtátok, és én elsiklottam felette, de akkor el lett döntve, hogy szombat vagy vasárnap???? :?: :?: :?:

Rólunk még annyit, hogy a csajszikám ma féléves, de amennyire vártam, hogy eljöjjön ez az idő, és kitartson a tejcsi, most annyira nincs kedvem elkezdeni a hozzátápit.
Gyorsan le is beszéltem magam az almareszelésről, úgyhogy a mai menü is csak ciciből áll :roll:
Meg bőgtem is ma egy sort, mert eszembe jutott mikor 2 naposan este toltam be a manót a csecsemősökhöz, és a többi baba már aludt, Aliz meg csak nézett rám, alig tudtam otthagyni, pedig nem is sírt. Olyan kis minimanó volt. :) Most meg, hogy már nem csak cicifüggő lesz, egyre kevésbé fog csak tőlem függeni, pedig olyan jó, hogy most ennyire anyás :) Lehet, hogy kicsit önző vagyok??
Na jó, nem lelkizek itt tovább, amúgy is csak össze-vissza írok, nem is tudom rendesen megfogalmazni, amit mondani akarok :roll:

Jah ... voltunk mérlegelni, 6490 g most a lány, tökre örültem, mert 2 hét alatt 170 g-ot hízott. Az jó, nem? Végre kicsit nekilódult. :)

Próbálok most már jönni rendesen, és írni mindenkinek.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Babcika:
Nem a doki semmi ilyet nem kérdett. Mi is kb 600-700 g-t eszünk naponta. Ált olyan 90-100 g-t szopizik egy alkalommal, de volt már 50 és 150g is! Nem adtam még neki pótlást talán csak 1*, de akkor sem tápot hanem tejpépet. A szopistanácsadó azt mondta, inkább szoptassam meg minden nyikkra, mert ő is úgy gondolja nem a tejcsi a kevés!

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Vali: Aliznak boldog félévet! :lol:

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Kicsilány-Ez nem kevés!!Lili is így szopizott 2 óránként,sőt még sok más kisbaba is így szopik itt a topicban is :shock: :roll: Szerintem ne adj neki tápit,inkább tedd sűrűn cicire. :wink: Meg lesz az eredmény!! :lol: Én mán csak tudom :wink: :lol: :lol:
Vendég

Esztipeszti!
Tudod azt mondják, hogy egy gyereket onnantól lehet hozzátáplálni, amikor megvan a készsége hozzá. Az, hogy a babád nézi a sütit, az azt jelenti, hogy készsége van hozzá, hogy rendes kaját egyen, de azt az anyuka döntse már el, hogy mit egyen.

Zitacicu!
Szépek vagytok a képeken!

Kicsilány!
Nem semmi a Te történeted se! Tényleg nem minden ember normális!

Vanillka!
Boldog fél évet!

Elfelejtettem mondani, hogy tegnap voltunk babamasszázson. Tök jó volt. Volt két háromhónapos baba, meg egy 7,5 hónapos meg mi. Ami elszomorított, hogy a torna végén minden anyuka előkapta a cumisüveget és itatta a babát. Tőlem meg megkérdezték, hogy: nem hoztam? Mondtam, hogy mi még csak szopizunk és nincs is cumisüvegünk. Úgy néztek rám, mint egy ufóra. Ja és közben panaszkodtak, hogy nem akar szopizni, meg csak a cumisüveges anyatejet szereti.
Ma meg tornázni voltunk. Határozottan haladunk, mert kb a kétharmadát bőgte csak át a tornának, a többin meg nevetett.
Az ekcémás nyakára kapott ma a Tündi prednizolonos kenceficét. Valaki tud róla bővebben valamit?

Kép
szelivi

Sziasztok,

Nagyon régen nem írtam nektek de azért néha olvastam.Jól megnőttek a babók és nagyon szépek!
Megint a véleményeteket szeretném kérni hozzátápi ügyben.
Az én babóm 5 és fél hónapos és mostanában nem hízik annyit mint korábban (ezen a héten 80-at hízott..)Tudom hogy itt mindenki nagyon tápszer ellenes,de bevallom hogy én alkalmanként amikor este úgy éreztem hogy kevés a tejem és Panka csak 60-at szopizott és bömbölt adtam neki egy kis tápszert amitől jól be is aludt.Tudom hogy nem a legjobb módszer de nem bírom elviselni a gondolatot hogy éhes a gyerekem.
Azt nem tudom hogy mikor indokolt elkezdeni a hozzátáplálást ha a baba eléri a 6 hós kort vagy ha nem hízik rendesen a szopitól?
A védőnő javasolta a Sinlacot.Mi a véleményetek erről?
Előre is köszönöm a választ és elnézést a betolakodásért.

Drodo és Panka
Kép
drodo

Szia Drodo,

ha nem baj válaszolok, ahogy én gondolom, bár korántsem én vagyok itt a tapasztalt, sem szopiban, sem hozzátáplálásban.
Szerintem itt senki sem tápiellenes, inkább szopipárti (és ez a kettő merőben más), és bizony nagyon sokan kaptak sok-sok-sok jó tanácsot szoptatásban (köztük én is).

Megduplázta már Panka a súlyát? Mert akkor nagyon lelassul a hízás, heti 80 hízás bőven jó. Bence pont ennyi idős korában lassult le hízásban, volt 3 hét, hogy alig hízott, nemhogy heti 80-at. :)
Ha téged megnyugtat, elkezdheted a hozzátápit, bár kétlem, hogy pár kanál almától elkezdene hízni, az anyatejnél jobban semmi nem táplál. :)
A synlacot nagyon sokat ajánlják, lehet pépként is, meg tápszerként is, de a nagykönyvben a tápszerek közt tartják számon. Ha adsz neki valamit, ez jó, mert nem tejalapú. :)

Szóval csak hajrá, csináld ahogy gondolod, bár szerintem ezen a két héten már semmi nem múlik, ha kap almát, ha nem, de hízást a hozzátápitól ne várj. :)

Sok sikert! :)
Vendég

Szia Drodo :D
Nekünk is felírta a dokibácsink a Sinlacot, mert a főzelék és gyümölcs mellett is sokat szopizott Szófi ( 2-3 óránként, éjjel is)
Nekem azt mondta, hogy a főzelékt amit főzök neki azzal sűrítsem, és adjak mostmár neki husit is

KépKép
csema

Sziasztok!

Livi: Liza 4 hós kora óta nyammogott és nyeldekelt, ha mi ettünk. Ehhez képest tojik a hozzátáplálásra.

Drodo: 6 hót javasolják. Pár kanál almától tuti nem fog hízni, sőt, sokkal alacsonyabb kalóriatartalmú dolog tölti ki a gyomrát tej helyett.

Mindjárt rakok fel Lizáról mai evős képet

cory
Budapest

Liza és az alma: (jelzem reszelve nem izgatta eddig)
Kép
Kép
Kép

cory
Budapest

Sziasztok!

Na, talán most leszidőm írni is. Ma valahogy elszaladt a nap. :D
Voltunk Auchenban és totál elkeseredtem. Se olyan öblítő nem volt, amit szerettem volna és a pelusnak se annyi volt az ára, mint hírdették... Szóval kicsit csalódottan és kevés cuccal jöttünk el. De egy jó dolog volt: 199ért 2literes kóla light. :D:D

Aztán sétáltunk egy jóóóó nagyot, csak mi lányok. :D Hanna, Bigyó, én. :D Olyan jó idő volt. :D Hanna aludt is utána 2,5 órát. :D majd meglátom, hogy mennyire befályásolja ez az éjszakai alvásmennyiséget. :D:D

Livi!
Nem vitatkozni szeretnék, de az, hogy meg van a hozzátápihoz készsége, az nem a nézésben jelentkezik, hanem a nyelés fejlettségi szintjénél. A nézés az egy képesség,ami adott. És teljesen természetes, hogy követi a tárgyakat a szemével, mert így fejlődik a térlátása. :)
A nagy népi hit szerint,ha már van foga, kaphat szilárdat. Nekem 1 éves koromig nem volt fogam... :D:D Anyám mégis etetett mindennel. :D:D

Drodo!
Csatlakozom Esztihez. Nem tápszer ellenesek vagyunk, sőt! Ha te úgy érezted, hogy kell a babódnak, akkor azzal teszel jót, mert így megnyugtatod magad és egy babának leginkább egy kiegyensúlyozott anyukára van szüksége. :D:D
Hozzátápi: Az indikolt egy elég érdekes kérdés. Elméletlieg 1 éves korlukig elég lenne nekik a tejcsi, szóval indok nincs, de 6 hónapos kortól tudnak úgy nyelni a kicsik, hogy a szilárd kaja is könnyen lemegy. :D Ezért van a 6 hó. :D De ahogy érzed. Szerintem hízni tuti nem attól fog. Ez a szomszéd lánynál is bebizonyosodott. Szegénykém nem hízott "megfelelően", a tápi nem ízlett neki és így az anyukája már naaaagyon korán 4-5 hetesen elkezdte a hozzátápit, mert attól "biztos hízni fog". Hát, a Zsófi ma se egy duci kislány, sőt. :D Vékonyka és pici is. Ő ilyen. A szülei rommá izgulták magukat, hogy tuti beteg a gyerek, pedig semmi baja. :D Csak iyen.
Hanna a múltkor 2 hét alatt fogyott 20gr-ot, tehát egy dekát se hízott és még nem pánikolok. :D Stagnál a súlya és kész. Pedig nemrég hasmenése volt.
Ha van elég pisis-kakis pelus, és jókedélyű a csaj, én tuti nem izgulnék, hogy "csak" 80at hízott egy hét alatt. Azért az nem kevés ám!!!! :D Vannak itt olyan mamik, akik nagyon örülnének, ha annyit hízna a törpéjük 1 hét alatt! :D:D
A hozzátápi táblázatot épp ma szúrtam be. Gyöngyinek címeztem. Nézd meg, ha úgy gondolod. :D A synlac-hoz nem értek. :D
Remélem sikerült valamennyit segíteni.

Ildi!
Nagy gratu nektek! :D Ügyik voltatok Natival! :D:D Örülök, hogy sikerült! :D És nem is pánikoltál sokat a rajta. :D:D
Jobbulást a törpöknek!! :D

Angi!
:( Sajnálom, hogy Feri beteg! Jobbulást neki is! Remélem rendbe jön még nyaralás előtt!!!!

Era,Annácska, Anna, Eszti!
Jó nagyon káromkodtam mind a 4 sztorira! Nem is tudom, melyik durvább. De valahogy mindegyik idegbajt vált ki belőlem!!!
Sült csirkecomb? Persze, jó sós és fűszeres, az tut kell a gyereknek!!!A torta, meg a túrós is tuti fő étele egy babának! :( Az üvöltözős nőről meg had ne mondjak semmit. Én tuti, hogy mindegyiket (talán a nagyit finomabban), de úgy elküldtem volna a p-csába, hogy csak úgy csattant volna!!!

Meli!
Hogy vagytok?

Eszter
Kép
Kép
vok

Cory :D
Édes Liza nagyon!!!!
Szófi sem szereti az almát úgy fogadja csak el, ha valamivel összereszelem, pl őszibarack.
Különben szívesen eszik akár gyümit akár főzeléket, de utána mindig megy a szopi is, plusz innivalót bármi mást nem fogad el, pedig azt is mondták, hogy most hogy főzelékezik, nem ártana.

KépKép
csema

Eszter: azért van indok a 6 hóra. A vas miatt szokták mondani, és ezért a húst kvázi hamar javasolják is. De persze, ha nem fogadja el, akkor sem kell erőltetni az evést. Tudják a gyerkők, szükségük van-e rá vagy sem.

cory
Budapest

Csema: de hát Szofi iszik a főzelékhez. Mégpedig anyatejet :) Folyadék az is :)

cory
Budapest

Igen ezt én is Így gondolom, de a doktorbácsi szerint nem ártana ha kapna plusz folyadékot, de a lányomnak nem kell. :)))))))))))))

KépKép
csema

Nálunk pl. kétség sincs affelől, hogy Bence érett-e és fogékony-e a hozzátápihoz (bár nincs egy foga sem :)), mert imád enni, mellette imád szopizni is, és ez a kettő neki tökéletesen jól megfelel. De erőltetni sosem szerettem volna, egyszerűen csak megette az almát, aztán a barackot, aztán a sütőtököt, és így tovább. Én viszonylag nagy léptékben haladtam előre, mert úgy láttam, hogy Bence nagyon érdeklődik a kaja iránt, és eddig még semmi nem volt, amit ne szeretett volna. És én ennek nagyon örülök! :) :) Főként annak, hogy szereti a főztömet is. :)
Persze ez nem azt jelenti, hogy sült csirkével kínálnám, hanem csakis úgy főzök, hogy az neki jó legyen, és olyan alapanyagokból.

Livi, tényleg még akartam volna mondani, hogy Bence már elég régóta velünk ül kajáláskor (annó még az autósülésben), és már 4-5 hósan is szinte csorgatta a nyálát a mi kajánkra, de azért mégsem adtam neki, mert nem hiszem, hogy azért csinálta, mert ellenállhatatlan vágyat érzett a kaja iránt. :wink:

Cory, ugye azért azt nem akarod beadni, hogy Liza ette meg a fél almát??? :wink: :lol:
Vendég

Eszti: nem, Zsomáét nyúlta le :D

cory
Budapest

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat lányok!:)

Drodo és Panka
Kép
drodo

Tali :cry: :cry: :(

Pedig nagyon készültünk rá, persze megértem!
Jobbulást Minden betegeskedőnek!!!!

Hozzátápi/tápszer
Szerintem 6 hó előtt nem érdemes elkezdeni a hozzátápit, de ha előtte bármi oknál fogva éhezne a baba, akkor kell a tápi. Persze a tejet kell először növelni sűrűbb szopival, de ha így is kevés, akkor enni kell adni a babának.
Aztán a többi hamit meg utána eheti egész életében.

Ildi: büszke vagyok rád, hogy sikerült!!!! :D :D Annyira izgultál a terhesség alatt is, hogy lesz-e tejed.
Nekem azóta több tejem van, hogy eszik mást is, tuti hogy lelki dolog is közrejátszik, hogy már nem izgulok a tej miatt, mert látom hogy szívesen eszik mást, így már nem hal éhen.

Eszti: Nálunk is ez a helyzet, hogy úgy gondoltam először, hogy Bettus majd hónapokig csak egy-két kanál ételt eszik majd. Aztán úgy láttam, hogy mindent nagyon szeret és vidáman eszik.
Így most ott tartunk, hogy kb. ugyanannyi szopi van, mint előtte, de napi kétszer eszik egy-egy teljes adag gyümit és zöldségpürét (most már husival).
Szopizni is ugyanúgy akar.

Csema: mikor jössz felénk????

Vok: én is ezt tapasztalom, hogy a meghírdetett cuccok nincsenek vagy más áron, mint hírdették. multik...
Én nem merek kólát inni (mondjuk már le is szoktam ilyesmiről) a koffein miatt.

Vali: mi van whisky apuval??? a fiúk megunták az irogatást? :roll:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Cory, Vok és Esztipeszti!
Én ezt pszichológiailag értettem. Azt hiszem az egyik babaszakácskönyvben olvastam. És az, hogy nyeldekel, meg csorgatja a nyálát, az nem azt jelenti (az én olvasatomban), hogy kell is neki adni enni, csak agyilag rájön a baba, hogy a szülők máshogy esznek, mint ő. Valószínűleg a nyeldekeléssel csak gyakorol a későbbiekre. Pl az én lánykám kb 3 hónapos kora óta tátott szájjal csodálja, ahogy az ásványvizes üvegből iszok. Mégse kapott még se ásványvizet, se üveget.

Egyébként a Tündi ma a tankönyvemet ette. Hiába, ő bemagolta a tananyagot a szombati vizsgára, én még nem:

Kép

Kép
szelivi

Annácska:
Bettussal azt kell csinálnom, hogy a térdenállva a sarkára kell ültetnem, a hasát alátámasztani és vigyázni, hogy a támaszkodás során a kis kezeit ne fordítsa ki. Ezt napi 3szor.
Meg kell tanulnia, mert csak így tud majd magától négykézlábra állni, addig csak hasalni tud.

Livi: Bettus most nagyon sírt a tornán, mert elszokott tőle meg tök álmos is volt.

Cory: az almából ítélve akkor Liza majd egész sült csirkecombbal kezdi a húsevést :lol:

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok!
Angi: jobbulást a párodnak!

Cory: tündér Lizi az almával :) Gergő is jobban kedveli egészben :)
Bár ma nagy felfedezést tettem: ha mondom a reszelt almához, hogy nyisd ki a szád, hamm, akkor lényegesen magasabb találati arányt érhetek el :)
De az első nyelet bármire mindig igen tanulságos képet vág a kölök :lol:

Sztorik :(

Még Luca volt a baba, olyan 3-4 hónapos, néztük a piacon a dinnyéket (magunknak :wink: ) és mivel nyűglődött a babakocsiban, kivettem, és mutogattam neki is a dinnyéket. Mozgásából ítélve kocsmából hazafelé igyekvő pasi meg beszól: felestej való neki, nem dinnye...

Borcsa
KépKépKép
borsts

Köszönjük a köszöntéseket :)

Livi: Engem is néztek már csodabogárnak, hogy nincs cumisüvege a gyereknek. Olyan csodálkozva kérdezték mindig, hogy de hát akkor mit iszik, hogy alig mertem bevallani, hogy csak cicizik és tejcsin él a mihaszna :roll: :oops:

Az ekcémás kenőcsöt én nem ismerem :( Nem találtál róla semmit a neten?

Drodo: Én spec. nagyon örülnék, ha heti 80-akat hízna Aliz. Ehelyett 1 hónap alatt hízott valamivel többet ennél. Rohantam is vele a dokinkhoz, de azt mondta, hogy nincs vele semmi gáz, tök jól néz ki, a súlyát már megduplázta, szal nyugodjak meg.
Egyébként valahol azt olvastam, hoyg általában 4 hós koruk körül rendesen visszafogják a hízást.
Szerintem te is várd ki nyugodtan a 6 hót a hozzátápival, ha meg az esti tápszer téged megnyugtat, akkor egészségére a manódnak :)

Cory: Liza nagyon édes az almával :) Olyan elmélyülten vizslatja, hogy haláli :lol: Csak nehogy a sütőtököt is egyben kelljen adni majd neki :lol:

Eszter: Az Auchanban már én is nem egyszer csalódtam. Ha valami akciós cuccért mentünk, akkor azt tuti nem kaptam :evil:
Hannának nagyon jó kis alvókája van, esténként is beállt már a nagy szunyákra? :)

Eszti: Nálatok az, hogy Bence nagyléptékben haladt a hozzátápival, mit jelent? Pár nap alatt már rendes mennyiségeket kajált, és egész gyorsan tudtatok egyre több kaját bevezetni?

Tünde: Épp ma mondtam whisky apunak, hogy kezd kihalni a papás topik, mert nem ír senki oda. Azt mondta majd benéz, meg ír is, csak szegény totál el van havazva a melóival :?

Borcsa: Ezen a dinnyés sztorin akkorát röhögtem :)

Évi: Merre vagytok?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok :)
Ildi :)
Sajnálom, hogy még mindig pocsékul vannak a gyerkőcök :(
Levi nem kapta még el? Hogy tetszik neki a suli?
Nekem is küld át kérlek a muffin receptet :D
Jó, hogy már nem görcsölsz a tejcsin :) Nagyon büszke lehetsz rá, hogy sikerült csak anyatejjel etetned Natit :D Emlékszem még mennyit aggódtál miatt, hogy nem fog menni :)

Angi :)
Sajnálom apát :( Jobbulást neki :)

Zita :)
Nagyon helyesek vagytok :)

Annnna :)
Addig míg otthon laktam én is kaptam egy csomó jó tanácsot a gyereknevelésről :(

Kicsilány :)
Hát ezen a buszos sztorin rendesen kikerekedett a szemem
Ennyi erővel ne vegyük fel a gyereket, mert akkor nem tanulja meg használni a lábait és nem fog járni :twisted: :twisted: :twisted:

Vali :)
Örülök, hogy jobban vagy és hogy a család megúszta :)
Gratula a hízásotokhoz :)

Cory :)
Liza nagyon édes ezzel az almával :D

Livi :)Tündi legközelebb egy lexikont fog megrágcsálni? :D

Tünde :)
Szegény Bettus :) Próbáljátok elterelni a figyelmét a "feladatról". Nekünk ez mindig bevált :)

Drodo :)
Nálunk sem nagy szám a hízás. Apránként szedjük fel a "kilókat" :D Már nem parázom rajta, mert a fiam vidám és van pisi-kaki rendesen :)
Egy-két hét a hozzá tápiban már nem oszt nem szoroz :) Ha megnyugtat nyugodtan kezd el, bár az igaz, hogy a gyümik nem hizlalnak :)

Ha mindenkinek jobb a vasárnapi tali, akkor legyen vasárnap:D
Remélem addigra minden beteg babó és szülő meggyógyul :)
Tali:Október 1 vasárnap

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Bocsi, hopgy nem jelentkeztem, de bele kell még szokni ebbe a 'hirtelen nagycsaládosok lettünk'-be. Nincs vége a napnak, annyi melóm van. Ráadásul már szortírozom a cuccokat, miket viszünk Angival haza, így teljes a káosz.

Minden babó gyönyörű, a képek szuper édik, de sajna nem tudok mindenkinek írni.

Vali : téged nem tudlak kihagyni, mert pont ugyanez játszódott ma le bennem is. Ma volt Angi fél éves, (mellesleg én is ma születtem de ezt csak a hangulatom elképzelése miatt írom, mert depi ezerrel..:( ).. szóval.. eddig én is alig vártam, hogy mit fog szólni a hozzátápihoz a babóm. Tegnap meg is vettem neki a gyönyörű, fincsi almákat, és erre ma képtelen voltam odaadni neki. először húztam, hogy majd a következő etetés után, aztán meg hogy késő van, és már inkább nem. :D :D Szóval ma is ciciztünk ezerrel! :lol:

Tali: akkor vasárnap 10 óra? Ha mégis valami változna, légyszi hívjatok fel majd, szombattól már él az otthoni telcsim! Számom: 06/30-557-1565

Még próbálok utazás elött jönni, de nem igérek, az a biztos! :D

Mindenkinek jobbulást,és nyugodt éjszakát!

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok!

Angi!
Találka :( :( :(
Párodnak jobbulást és kellemes pihenést!

Anna!
Nem semmi lehetett a nő..., biztos vm.idegbeteg p@csa volt.

Cory, Annácska, Eszti!
Fagyitölcsér, csokitorta, túros süti??? És a főétkezés hol marad? :shock: Mindig csak az édesség, ezek a mai gyerekek... :wink: :wink: :wink:

Annácska!
A nőgyógyászatilag is minden rendben van! és beindítottuk a kistesó projectet. Jön, amikor jönni akar.. :D :D :D
Nagytali időpont ok!

Cory!
Bár, mi még csak jövő héttől kezdjük a hozzátáplálást próbálgatni, de az alma Martinnak is izlik igy egészben vagyis kis darabban :D :D :
Kép

Szép napot mindenkinek:
Era

KépKép

KépKép
lingelera

Jó reggelt!

Vali, hát igen, így, ahogy mondod. Szinte napról napra többet és többet evett, először ugye az almából. Aztán 3 nap után már 100 milit is megevett - volna, de akkor még nem mertem neki ilyen sokat adni. Aztán jött a barack, azzal is ugyanígy ment, de akkor már adtam neki, amennyit szeretett volna, és igen hamar megevett egy üveggel (kb. 180-200 ml). Ugyanígy voltunk a zöldségekkel is. És Bence ma már háromszor eszik, van, hogy négyszer, szopik között, ami még mindig 3-4 óránként van, ritkán húzódik 5 órára szopi nélkül. Éjszaka viszont most már egy hónapja nincs szopi, mert nem ébred fel.
Valószínűleg azért is igényel ennyi kaját, mert iszonyú mozgást csinál, ráadásul hamar is kezdődött nála a mozgásfejlődés (már két hónapja csak ül és egy hónapja már feláll), ehhez pedig energia kell (bár nem tudom, hogy ezt ösztönösen tudják-e).
A nyeléssel nincs gondja, legtöbbször azzal van a baj, hogy a kanállal én nem tudom olyan gyorsan adni a kaját (főleg a gyümivel van így), ahogy ő szeretné nyelni (biztos a szopiból ered, mert ugye az úgy jön, ahogy ő szívja), ilyenkor szoktam szó szerint itatni a gyümölcspürével - Ildinél látták a többiek. Ezt nagyon szereti, mert úgy nyelhet, ahogy ő akar. :)

Egyébként ma még hihetetlen nekem, hogy Bence eddig sohasem ivott cumiból, és most már valószínű, hogy nem is fog. Végre találtam olyan csőröst, amiből tud inni (bár most még nem szomjas, mert ugye a szopi elég innivaló neki), de szerintem mire majd már víz kell neki, addigra simán menni fog pohárból, ha megy neki a gyümiivás is. :wink: :wink:

Na jó hosszúra sikerültem.

Szép napot!

Livi, ok! :)
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?