Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Deva: Üdv, érezd itt jól magad és szólj, ha bármi segítségre van szükséged :)

Deva, Móncsi+3:
A mi történetünk szintén hasonló. Gréta is egy ismerősön keresztül került hozzánk. Azt gondoltam, itt mindenki alapítványon keresztül kapott babát és egyedül vagyunk. Mi is nagyon örültünk neki, amikor kaptuk a hírt. :) Egy kicsit váratlanul ért, mert azt gondoltuk még sok idő fog eltelni, mire kaphatunk babát, de nem így történt és nagyon boldogok vagyunk a kis manóval.

Jiny: hogy vagytok?

Mindenkinek szép napot! :D

KépKép
obea

Sziasztok!

Deva, Moncsi3, Obea Dávid baba is ismerős által került hozzánk, igaz, hogy az orvos tanácsára felvettük a kapcsolatot a fészek alapítvánnyal. Jogi tanácsokat kaptunk és a vszanya lelkét "ápolták".

Jinyék jól vannak, Dóri baba már eszik. Szerencsére nem a gyomrával van gond, hanem a hörgővel. Kap gyógyszert, a héten kivizsgálják Dórit, de Jiny a többiről majd beszámol.

Szép napot mindenkinek!

Kép
madri

Kedves Lányok!

Nagyon régóta olvaslak már Benneteket és most nagyon hirtelen és váratlanul történt velem minden!
Már sokadik lombikpróbálkozásomon vagyok túl,már egyre kevésbé éreztem magamban erőt és hitet a további beültetésekhez és igencsak megbarátkoztam az örökbefogadás gondolatával,mint ti itt mindannyian.Megszületett egy gyönyörű fiucska,az anyuka titkolta a terhességet,csak az 5. hónapban döbbent rá,hogy babát vár,mert ha előbb akkor elvetette volna azt mondta,állítólag végig tudta,hogy nem fogja hazavinni,egyébként is már idősnek érzi magát egy újszülött babához(azt hitte klimaxol a terhességnél),szüléskor meg sem nézte a babát,majd később 2x mégiscsak megnézte azt mondta elbúcsúzni szeretett volna,de tudta így még nehezebb lesz majd az elvállás!!! :cry:
A probléma csak az,hogy azt kérné az életetadó anyuka,hogy néha küldjek egy képet a picurról és néha ő érdeklődne felőle.Azt mondta ő nem háborgatná a mi életünket egyébként.
Nem tudom Nálatok akiknél már otthon van a baba történt e hasonló és alapvetően rugalmas vagyok,de nem hiszem,hogy ő kellően átgondolta,hogy ha lemond a gyermekről az mit jelent,arról biztosított,hogy nagyon biztos abban,hogy nem tudja és nem akarja vállalni a babát és megnyugtató számára,hogy láttja jó helyre kerül majd hozzánk.Én elmondtam,hogy ha nevelőszülőkhöz kerülne a pici akkor még látogatthatná is,de ezt nem szeretné.
Nagyon nagy az örömmel vállalnánk a kicsikét,de nagyon félek!!! :roll: Persze tudom neki sem könnyű,én nagyon szeretem úgy általában az embereket,mindenkiről csak jót feltételezek és nagyon sajnálom őt,talán kicsit túl szoros barátság szövődött közöttünk.A szoba készen áll a pici fogadására,a szívünkbe zártuk a babát már nagyon(én bevallom őszintén a szülőanyukát is nagyon megszerettem),de úgy érzem hogy így még sok nehézség fog ránk várrni :( !
Az lenne a kérdésem,ha volt hasonló esetetek vagy bármilyen véleményetek van írjátok meg.Nagyon köszönöm!!!

Aandika
aandika

Aandika!

Üdv itt köztünk :)
A problémád nem egyedülálló, szerintem a legtöbben átestünk ezen. Én is megszerettem az életetadót, és ő is kérte, hogy néha küldjünk róla fényképet. Ugyanúgy idősebb, mint nálatok, van már 2 nagy gyereke. Mióta Gréta nálunk van, még nem jelentkezett.
Az örökbefogadásról tudni kell, hogy az embernek mindig lehetnek félelmei. Az elején is, közben is... Ha mindig erre gondolunk, akkor sajnos nem tudunk lépni. Az, hogy ennyire megszerettétek az anyukát, jó is, meg nem is. Nehéz, hiszen a babának is az a legjobb, ha a szülőanyjánál marad. De ha az anyuka már úgy döntött (szülés után is!!!), hogy nem szeretné megtartani, akkor szerintem elég biztos a döntésében. Hogy néha szeretne róla tudni, az szerintem természetes. Már csak rajtatok múlik, hogy mennyi kapcsolattartást ítéltek jónak. Jó, ha megbeszélitek vele, hogy ti hogy szeretnétek. Ha azt mondta, nem háborgatná a ti életeteket, higgyétek el. A férjem azt szokta mondani, hogy ne foglalkozzak olyan dolgokkal, amik még meg sem történtek. Ilyenek a "mi lesz, ha" kezdetű mondatok. Azokkal ráérsz akkor foglalkozni, amikor megtörténik. Végülis az egész életünk félelemmel lehetne tele (pl. nem merek kimenni ma az utcára, mert félek, hogy elüt az autó), de szerintem az ember igyekezzen a jóra gondolni.
Ne haragudj, lehet, hogy most azt gondolod, könnyen beszélek, de hidd el, ezen mi is túlestünk. Az örökbefogadásnak ez egy nem túl jó velejárója. Nem kell kevésbé szeretned az anyukát, sőt. De azt kell figyelembe venni, hogy ő most mit szeretne, ti mit szeretnétek és mi a legjobb a gyereknek.
Remélem tudtam segíteni, és elnézést kérek, ha sok butaságot írtam.

Mindenképpen írj, hogy hogy döntöttetek :)
És nagyon drukkolunk, hogy olyan döntést hozzatok, amiben meg tudtok nyugodni.

Üdv: obea
obea

Kedves Aandika!
Szerintem külső segítség nélkül nagyon nehéz megoldani ezt az érzelmileg nagyon összetett és bonyolult helyzetet.
Ahogy Madri írta, ha egy alapítványhoz, vagy egyesülethez sem adtátok be a lapotokat, kérhetitek esetleg a Fészek Alapítvány segítségét, vagy ha valahol már várakoztok, fordulhattok ahhoz a civilszervezethez is tanácsért és segítségért, ahol sorbanálltok.

Nekünk a Gólyahír Egyesület segített. ( Mi náluk várakoztunk amikor a kislányunk kopogtatott, az életetadó pedig felhívta őket és segítséget kért.)
Így a későbbi esetleges kapcsolattartás is rajtuk keresztül folyik majd!

Kívánom, hogy segítséggel vagy nélküle , de megnyugtató módon tudjátok megoldani a helyzetet!
A háttérből drukkolok.... :wink:

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok Lányok!

Jöttem beköszönni: megjöttünk a nagy nyaralásból, és ma már olvasgattalak is benneteket. :P
Kell még egy kis idő, hogy újra képben legyek, de igyekszem!

Addig is teszek fel képet! Még abból a sorozatból való, amit az amatőr-fényképész barátunk csinált:

Kép Apa vigyáz rád, Kicsim!

KépKép
amneris

Jó reggelt!

Nem tűntem el, itt vagyok a háttérben, csak nagyon megfáztam, és próbálom kúrálni magam kevés sikerrel.

Rvan!
Sikerült beszélni a madarász kórházzal? A férjem is úgy emlékszik, hogy ikreknek a második 1 évig kölcsönjár.

Steiff, Struga, Kavicska!
Valószínű nekünk sem jó most a 24-e, szombaton lagziba megyünk messzire, valószínűleg ott is alszunk, így nem tudom mikor érünk majd haza.

Minden névnaposnak és szülinaposnak utólag is nagyon sok boldogságot kívánok!

Vivi!
Jó házassági évfordulót! :wink: :D

Deva, Aandika!
Üdv a csapatban!

Örülök, hogy Dórika már eszik!

Kép
tirza

Sziasztok

Bocsi, hogy eltüntem, de Robi szabin van a héten, így együtt a CSALÁD :lol:

Úgy bánt, hogy mostanság én csak utólag köszöntöm a szüli és névnaposokat, de kérlek fogadjátok így is szeretettel:
Kép

Jiny
Sokat gondolok Rátok!

Kizsó
Remélem gyorsan meggyógyulsz és velünk lesztek a talin :P
Gondolunk majd Rád. Ha publikus :? mi a baj?

Napsi
Nem tudom megnézni a fotótárat, lehet, hogy a megváltozott mail címem miatt. Azt írja nem vagyok rá jogosult. :cry:

Deva
Üdv közöttünk. Várunk Titeket is szeretettel.
megkaptad valakitől a pontos helyszínt? Ha nem küldj kérlek nekem egy mail-t és megírom :P
rusznyakr@rubicom.hu

KI MIT HOZ??? MÉGEGYSZER :lol:
Szalvéta Rkata
WC papír Rkata
Műanyag pohár (1,5 vagy 2 dl- es)- Tirza
Kockacukor Tviky
Papírtányér Rkata
Anyóskámtól elkérem a presszó-kávéfőzőt. Viszek 3 az 1-ben kávét is.
KÉRETIK MAJD INNI!!!!!
Viszünk mikrót, vízforralót.
Kismotrokat, csigahintát, szobacsúszdát.
Kávé, kávéskanál, tej Süni Reni

Üditő, ásványvíz, süti
mindenki saját pocak-kapacitása és ízlése szerint. Kicsit kevesebbet, mint múltkor.

Még Műanyag kávés-pohárra várok jelentkezőt :D

Üdv süni

Ha valaki szeretne csatlakozni írjon. :lol:

Holnap megyünk a Tropicariumba. :P
renóca

Képzeljétek :P
Délutánonként nagyágyban alszik Miklóska. Most is
Úgy volt, hogy a Jézuskának írunk, de Apa megelőzte Őt :lol:
Este már nem is megy szivesen a kiságyba a nagyfiú, így egy pár nap múlva már kikerül a kiságy a szobából.
Alig látszom ebben a nagy ágyban :lol: Kép
Jó puha és végre nincsenek rácsok :P Kép

Akinek nagyobb a babó :) Ti mikor cseréltétek le a kiságyat?

Süni
renóca

Renóca

Van otthon kb 20 db kávéspohár, azt bedobom, ha elfogy iszunk 2 decisből.

Nagyon kihalt a topik, gondolom mindenki teszi a dolgát. Én pl. tanulok, pénteken vizsga, szombaton Léghajós tanfolyam.

Puszi mindenkinek! :lol:

Tviky

Kép
tviky

Sziasztok Lányok!

Remélem sikerül egy kicsit felpezsdíteni az oldalt!

Ma találkoztunk Lilikém Életet adójával!!! És a lány szuperhelyes, szuperszimpatikus, szuperaranyos, szuperértelmes, szuperminden!! :D Kicsit zavarban is vagyok, mert úgy érzem ebben a felfokozott lelkiállapotban nem találom a megfelelő szavakat a boldogságomra! :oops:
Jaj, és úgy néz ki, hogy még - ha összejön - szülni is együtt fogunk! Ja, és láttam Lilit ultrahangon és hallottam a szivecskéjét is!! :D

Na, most megpróbálok lehiggadni... hogy kell?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Rengeteg műanyag kávéspoharam van, viszem a talira.

Süni!
Írtam neked, köszi előre is az infót.
Vendég

Marci&Lili anyu! :lol: :lol: :lol:

Gratulálok!!!! Szerintem se akarj lenyugodni, "repkedj" csak nyugodtan!!! Izgalom is, öröm is, boldogság is, aggódás is kevereg gondolom most benned... Nagyon drukkolok, hogy mielőbb ott szuszogjon Marci mellett a kicsi lánykátok is!

Műanyag kávés pohárra le akartam csapni, de Tviky és Deva már megelőzött... :(

Mindenkinek mielőbbi Kép babásodást kívánok!!! :lol: :lol: :lol:
réce

Sziasztok lányok!

Én még új vagyok itt, és a segítségeteket szeretném kérni. Amikor az ember lánya meg fia eldönti, hogy örökbe szeretne fogadni 1-2 babát, és jelentkezik a TEGYESZ-hez, mit néznek az alkalmasságin? Gondolom a körülményeket, ahogyan élünk. A hivatalos jövedelem is számít? Nagyon fontos lenne tudnom, és előre is köszönöm, ha válaszoltok.
Egyébként minden elismerésem a tiétek, és nagyon-nagyon gyönyörűek a gyerekeitek!!!!
A babára (telefonra) váróknak drukkolok nagyon.

Noanko
a.noanko

Szia Noanko, szerintem összességében nézik az életkörülményeiteket, és elsősorban a lelki adottságokat vizsgálják, nem az anyagiakat. Persze tagadhatatlanul valamennyi anyagi biztonság is szükséges egy gyermek felneveléséhez. De bárkivel előfordulhat, hogy éppen megszűnik a munkahelye, stb..., és mivel maga az örökbefogadási procedúra is több év, azalatt is bármi történhet. Sok ember többet keres valójában, mint papiron, ezzel ők is tisztában vannak. De ettől függetlenül a gyámhivatal bekéri a hivatalos jövedelemigazolást. Remélem tudtam segíteni.
Most gondolkoztok a jelentkezésen? Vagy már túl vagytok rajta?
réce

Szia Réce!

Még nem jelentkeztünk. Még csak ízlelgetjük a kérdést. Igazaság szerint két sikertelen lombikon vagyunk túl, de még nem adtam fel. Újra fogunk próbálkozni lombikkal is, csak nem akarok sem lelkileg, sem aanyagilag tönkremenni bele.
Az életkörülményeink és a lelki adottságaink szerintem teljesen megfelelőek :roll: , de hát papíron persze csak minimálbér van mindkettőnknek.
Neked van már babád (ne haragudj, hogy nem emlékszem, csak egyszerre több fórumot is olvasgatok (hú, remélem, ezt a főnököm nem tudja)? :wink:

Köszönöm, hogy válaszoltál

Noanko
a.noanko

Sziasztok!

Noanko!
Jó kérdés! Nem tudnék válaszolni, de a foglalkozásodat megkérdezik, ha jól emlékszem :oops: :roll: Pedig nem volt ez olyan régen! És okt.3.-án újra megyünk a Tegyeszhez, akkor majd olyan toppon leszek ezügyben, hogy csak na! :wink:

Most az jutott eszembe, hogy anno azt mondták, hogy ha lesz baba, előtte kijönnek megnézni a szekrényt, hogy vannak-e benne ruhák, meg ilyesmi! Erre nem volt szükség, mert a Gólyahír hozta a babánkat :D

Marci_anyu!
Micsoda nagy hír! Hajrá!!! Nehogy lenyugodj! Ez olyan szuper érzés! És együtt szülni? Úgy szorítok nektek!

Kép

Pestiek!
Hogy élitek meg ezt a vandalizmust? Hihetetlen, hogy ez megtörténhet! Én fegyházba zárnám valamennyit, kicsit gondolkodhatnának ott :evil:

Süni!
Nagyon meghatódtam, mikor megláttam Miklóskát abban a gyönyörű szobába, biztonságban, szeretetben! Eszembe jutott anyukám, aki egyszer azt mondta, mikor Regi odabújt hozzám:"Milyen rossz is annak a kicsinek, akinek nics senkije, akihez odabújhat.." Édesanyámnak meghalt az anyukája, mikor ő 6éves volt, aztán mostohája volt, szó szerint! ( Talán ezt már írtam!)

Remélem, mindenki jól van! Vigyázzatok magatokra és a picikre!
Puszi

Kép

Kép
kajla

Kajla, meghatottál....

Kép
Kép
ggabszi

Hát Te tényleg felforrósítottad a hangulatot MarciLilianyu!
Gratula!!!!! :lol: :lol: :lol:
(Bevallom, azért irigykedek is! :wink: )

Renóca,
én azt hiszem, hogy 1-1,5 éves kora körül már nagylány ágyba :lol: fektettem Rebét, (2 évesen lett sajátszobája. :lol: )

Triza! Jobbulást. Szerintem a megyei tali elmarad, mert sem Steif, sem Kavicska nem jeleztek.
Minden oké lányok?? :lol: attól, hogy ez elmarad, még lehet szervezkedni! Én október végén szakvizsgázom, addig próbálok tanulni, meg dolgozni, meg gyerekezni egyszerre. Összesen 8 nap szabim lesz rá. :roll: :roll: :roll:
És nem is nagyon tudok tanulni, mert folyton ez az örökbefogadás jár az eszemben!

Budapestiek vigyázzatok magatokra! :cry:

Jó éjszakát:
Judit
struga2

Noanko!

Üdvözöllek.

bekérik a hivatalos jövedelemigazolást a Tegyesz-nél. Igazolni kell, hogy rendelkezel olyan jövedelemmel, ami megfelelő anyagi hátteret biztosít a gyermekneveléshez.
A minimálbér nem tudom, hogy elég-e?
Nyugodtan hívd fel az illetékes TEGYESZ-t! Válaszolni fognak. (Reméljük!)

Ha sikerül kiderítened, hogy mi az elegendő jövedelem, akkor kérlek, hogyírd meg, mert kíváncsivá tettél.

Köszi:
Judit
struga2

Nálunk bemondásra ment a "jövedelemigazolás", a környezettanulmány során megkérdezte a Tegyeszes ügyintéző, hogy kettőnknek összesen kb. mennyi a havi nettó jövedelmünk és a havi átlagos kiadásunk és milyen vagyonnal rendelkezünk (ingatlan, gépkocsi).
Sokan vannak Noankohoz hasonló (kényszer)helyzetben, ezt mindenütt tudják szerintem. Ki vállalna ma tényleges (nem csak papír szerinti) minimálbérre gyereket...?
rkata

Sziasztok

Olvaslak ám szorgalmasan benneteket, csak ritkán tudok írni.

Noanko, nálunk csak a férjem van minimálbéren, és ez nem jelentett akadályt. Hivatalosan az sehol nincs leírva, hogy mennyi jövedelem kell, de szerintem ha megmondjátok, hogy mennyi a havi bevételetek biztos elég lesz. Ahogy a többiek is javasolták, a TEGYESZ biztos választ ad a kérdésetekre.

Én Kossuth tér közelében dolgozom. Az utóbbi napokban elég óvatosan közlekedem. Elég csúnya alakok járnak mostanság arra. Eddig még nem történt semmi különös(már mint arra gondolok, hogy napközben ugyanúgy folyik az élet.), remélem nem is fog. Az emberek nagy része fel sem figyel rájuk, ugyanúgy jár dolgozni mint azelőtt. Felháborító amit művelnek, ez nem tüntetés hanem vandalizmus és remélem, hogy hosszú időre hűvösre kerülnek.

Hűha, már nagyon késő van (vagy korán?)
Megyek aludni.
Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Köszönöm, hogy szorítotok és gondoltok ránk! Elfér! :-) Remélem, hamarosan újabb hírekkel szolgálhatok! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok
Köszönöm a válaszokat :P

Képzeljétek este Miklóska majdnem sírva fakadt mikor meglátta, hogy a rácsos kiságyba ágyazok. Így éjjel nagyágyban aludt. Nagyon jól, csak anya nem igazán :wink: . Kipárnáztuk körbe, minden óvintézkedés megvolt, de azért őriztem csöpségém álmát :lol:

Szép napot mindenkinek: Süni
renóca

Jó reggelt!

Marcianyu!
Teljesen megértem, hogy ilyen az állapotod, nagyon örülök a jó hírnek!
Amióta felhívott Rvan, meg ugye lassan érkezik a kis unokahúgom (ma mennek dokihoz) én is ilyesmi állapotban vagyok, föld felett lebegek.
Nagyon izgulok értetek!

Renóca!
Hiába, Miklóska igazi nagyfiú már! Nagyon aranyos abban a hatalmas ágyban. :)
100 db üdítős poharat vettem, az elég lesz? Ha nem felejtem el, akkor viszek alkoholos filcet, és akkor mindenki meg tudja jelölni a poharát.

A megyei taliban továbbra is benne vagyunk, elvileg a hétvégék jók.

Kajla!
Csak nem tesó ügyben mentek a tegyeszhez? :lol:

Mindenkinek szép napot!

Tirza

Kép
tirza

Sziasztok!

Diti Mátéjának Nagyon SOK BOLDOG NÉVNAPOT! :lol:
Kép

KépKép
napsugaracska

Di_ti és Matiba Mátéjának boldog névnapot!!!!
ildi_ko

Sziasztok lányok!

Nagyon szépen köszönöm a beszámolókat és az ötlteteket a jövedelemigazolással kapcsolatban. Azért ez így elég bíztatónak hangzik, majd fel is hívom őket. Mindenképpen beszámolok az eredményről, hátha még valakinek segít.
Furcsa azért, hogy ez a megítélés nem egyformán történik (pl. Katáéknál csak úgy bemondásra) :?:
Na mindegy. lassan összekapom magam lelkileg, és talán elindulunk az úton :oops:

Noanko
a.noanko

Kedves Lányok!

Máté nevében is köszönjük a névnapi jókívánságokat!

Drága Matiba! A Te nagy Matidnak is boldog névnapot kívánok!

Sok puszi,
di_ti
di_ti

Sziasztok!

Először is szeretném mindenkinek megköszönni, hogy így szurkoltok nekünk itt is, és nagyon sok bátorító e-mailt kaptam, ami tényleg nagyon jól esett. Nálunk sok változás nincs, várakozunk. Amikor megismertük az életet adót, megnyugodtam mert szimpatikus volt, de ez a nyugalom nem maradt sokáig. Úgy be vagyunk sózva, hogy nem tudunk mit kezdeni magunkkal. A munkahelyen is írom pl. a szerződést, de nem is tudom miről szól a mondat, mert az én picikéimre gondolok, hogy jól vannak-e. A kollégáim mondják is, hogy a föld felett járok két méterrel. Persze tudom, hogy még semmi sem biztos, de nagyon bízom benne hogy ők a mi babáink és negatív dolgokra nem is akarok gondolni. A kismamánk jól van, otthon van, picurkák még jól érzik magukat bent. Minden nap sokat számít, amíg a pocakban lehetnek, tudnak erősödni még egy kicsit. Ha a szülésre időben odaérünk, akkor én is bent lehetek (feltéve, ha nem császár lesz). Október 18. már nincs olyan messze, de szerintem nekünk ez lesz a leghosszabb hónap az életünkben. Már szinte minden szükséges iratot beszereztünk, kedden szeretnénk menni a Madarász utcai kórházba a légzésfigyelőt megvenni és a tanfolyamra.

Marci anyu!
Nagyon örülök, hogy a ti álmotok is már közeli és ilyen szuper” Lilike életetadója! Most együtt babásodhatunk! Biztosan nagy az izgalom nálatok, szorítok nektek!!! :D

Renóca!
Látom nagyon készülődtök már a talira. Ha valami csoda folytán akkor még nem születnek meg a babáink, akkor mi is mennénk, de remélem, hogy nem fogunk tudni menni!!!! :P

Tviky!
A pénteki vizsgádhoz sok sikert kívánok!

Gilice!
Nem tudtalak este is felhívni, mert szinte mindig jön valaki hozzánk – bátyámék, anyósomék - , be van zsongva az egész család, állandóan csörög a telefonunk, mindenki érdeklődik, hogy mi a helyzet?!
Remélem szegény páciensnek maradt még érzéstelenítő a fogában, mire végeztünk a telefonnal?! :wink:

Mindenkinek szép napot!
rvan

Sziasztok!

Kedves Máték!!!
Nagyon sok boldog névanpot kívánunk mi is nektek!
Kép

Tirza!
Egyelőre csak a határozatot szeretnénk megcsináltatni, még várunk a tesóval, hogy mit hoz a jövő! Jó lenne kertes ház, de nem merünk még belevágni, mert labilis a gazdasági helyzet! De felkészülünk arra, hogy esetleg... :D :roll:

Puszi

Kép
kajla

Rvan!
Igen, ez lesz a legnehezebb: VÁRNI! De mostmár fél lábon is kibírjátok a hátralevő egy hónapot! Ha van lehetőséged, nézdd meg a Spektrumon az "Ikrek..."című sorozatot, délelőtt 9körül kezdődik! Annyira cukik, az embernek "megjön a kedve" tőle!
Gondolom, Gilice tudna mesélni... :wink:

Puszi

Legyen ez egy babacsalogató gólya minden kedves várakozónak:

Kép

Kép
kajla

Kedves Rvan!

Én azt javasolnám, hogy inkább vegyetek "használtan" 2db Baby Sense, vagy Angelcare légzésfigyelőt, ezeket ajánlják a Madarászban is (15-20 ezer köröl már hírdetnek ilyeneket az expresszen) és a spórolt pénzből inkább menjetek el a léghajós tanfolyamra, mert ott nem csak elmondják és megmutatják az újraélesztési technikát, ha nem 2 különböző "korú" anatómiai babán addig csináltatják a résztvevőkkel (kellő sterilizálás mellett) amíg nem megy tökéletesen! És még így is olcsóbban jöttök majd ki, mert ezek a készülékek újonnan 37-40 ezer körül vannak, a tanfolyam meg 10 pénz fejenként és nagyon so minden másról is esik ott szó!
És ne aggasszon, hogy nem új a készülék, mert ezeken nincs mi elromoljon! Mi egy közel 9 éves Baby Sense I-est kaptunk kölcsönbe (azóta már forgalomban van II-es is) és annyira jól működik, hogy hiába mászik el Máté éjjel az ágy legvégébe, akkor sem riaszt be tévesen!
Nagyon drukkolok, hogy minden simán menjen ! Hűű, de lassan telik ilyenkor az idő!

Sok puszi,
di_ti
di_ti

Di_ti!

Köszi a tanácsokat! A Léghajós tanfolyamon mi is gondolkodunk, csak nem tudjuk még, hogy lesz-e lehetőségünk, szabad szombatunk. A kórházat pedig felhívtam Tirza javaslatára és azt mondták, hogy ikrek esetén nem kell két készüléket venni, csak egyet, mert a másikat a főorvos úr ingyen odaadja használatra, még kölcsönzési díjat sem kell fizetni. Jó, hogy írtad, hogy Máténál sincs téves riasztás, mert azt nem találtam sehol, hogy a Baby Sense is az egész kiságyat figyeli, vagy csak az érzékelő lapok feletti részt, de ezek szerint az egész kiságyat.

Kajla!

Majd megpróbáljuk felvenni a műsort, kíváncsi vagyok, biztosan sok jó dolog van benne, még nem láttam egy részt sem.
rvan

Sziasztok Lányok!

Bekukucskáltam innen és mit látok! Köszöntéseket Matinak! Nagyon aranyosak vagytok, nagyon szépen köszönöm, köszönjük! Este az összeset fel fogom neki olvasni! :)

Diti! Mátékának mi is boldog névnapot kívánunk szeretettel!

Most mennem kell, mert egyedül vagyok az egész csoportból (többiek értekezleten), igyekszem még jönni.

Marcianyu és Rvan! Nagyon sokat gondolok rátok és szorítok!
Vendég

Sziasztok!

Süni!
Szerintem akkor érdemes nagy ágyba helyezni a picit, amikor ő (mint nálatok is) már jelzi ennek az igényét. Az én unokahúgom például már 4,5 éves, de esze ágában sincs még nagyágyban aludni. Imádja a kiságyat. Csak kiszedtek egy rácsot belőle a szülők, és így a lyukon ki tud bújni éjszaka, ha pisilnie kell.
Lehet, hogy ez már nem túl jó megoldás, nem tudom. Nekem még nincs babám, úgyhogy okoskodnom sem kéne itt, ugye :D
Rvan!
Annyira klassz, ami veletek történik. És hosszú idő várakozás után ez a max. 1 hónap már semmi. De jóóóóóóóóóóóóó!
Marcianyu!
Neked is nagyon drukkolok! Nálatok Marci is öribaba?
Ja, és természetesen én sem szeretnék kimaradni: minden név- és szülinaposnak nagyon sok boldogságot kívánok.

Más kérdés: esetleg nincs valamelyiketeknek ötlete, hogy lelkiproblémákkal (lombik utáni megviselt lelki állapot) kihez forduljak? Kineziológus, pszichológus, természetgyógyász?
Nincs valami tapasztalatotok ilyen téren? Nálam azt hiszem eljött az ideje, hogy külső segítséget kérjek.

köszönöm

Noanko
a.noanko

Rvan! Ez nagyon rendes dolog a korháztól, le a kalappal előttük! Akkor így tényleg nem is érdemes hezitálni a dolgon!
Az a készülék amit mi használunk 2lapos, de mi úgy tettük a matrac alá hogy van köztük 4-5cm távolság, de persze így sem fedik be a teljes területet, de valahogy olyan jó az érzékelője, hogy a legtávolabbi sarokban is szuszoghat Mágé, akkor is érzékeli! :lol:

Puszi,
di_ti
di_ti

Noanko:
Köszönöm a drukkot! :-) Igen, Marcit is örökre a szívünkbe fogadtuk!
Én jártam annak idején mindháromnál, de igazán Marci érkezése segített. Ettől függetlenül azt gondolom, érdemes elmenni, de nem ismerjük egymást, ezért nem tudom, hozzád melyik passzolna. A természetgyógyász eléggé bejött, mert fogytam is és az nagyon sokat számított a lelkivilágomnak... :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Réce nagyon jól estek a soraid, köszönöm!!!!! :lol:

Marci_anyu micsoda szuper hírek!!!!!!! :P
Lebegj csak nyugodtan, olyan régen vártok már a Lilikére!!! :D
Milyen jó lenne ha benntlennél a szülésnél, nagyon szorítok nektek!!! :lol:

Naninga régen írtál, nálatok mi a helyzet??? :)

A Mátéknak nagyon boldog névnapot kívánok!!! :P
Szokás szerint kicsit megkésve, de annál nagyobb szeretettel!!! :oops: :)

Rvan nem csoda ha az egész család "be van sózva"!!! :lol:
Juj de izgi, október nincs már messze és az ikrek úgy tudom általában előbb jönnek. Drukkolunk nektek is!!! :D

Várakozók hogy vagytok??? Mindjárt itt van az októberi tali!!! :P

Sok puszi mindenkinek!!!!

Vicki
vicki

Sziasztok!

Én csak olvasó üzemmódban szoktam jelen lenni. De veletek vagyok mindig lélekben. Nagyon drukkolok nektek Rvan és Marcianyu. Remélem minden rendben zajlik és gyorsan. Nekünk még csak 68-as a sorszámunk, de remélem gyorsan halad előre a sor és sok babóca születik majd. Én is nagyon várom az októberi talit. Sajnos tavasszal nem tudtunk elmenni, de a tavalyi nagyon szép volt. Teljesen feltöltődtem energiával, és visszakaptam a reményt. Remélem gyorsan telik az idő és mi is hamarosan boldog család lehetünk.
Minden jót!

Zsu
nagyzsu

Sziasztok!

Minden szüli- és névnaposnak utólag is hatalmas gratula!

Kicsit eltűntem, aminek némi technikai akadály volt az oka. De már rendeztem a sorokat és hát volt mit visszaolvasnom.

Fejér megyeiek: nekünk jó a mostani hétvége is meg tulképpen bármelyik, ha gondoljátok. Kavicska?

Struga!
Ugye jól emlékszem, hogy ti vagytok az elsők a megyében? Kislányt, vagy fiút szeretnétek (azt hiszem erről még nem beszéltünk)? Érdeklődtem a tegyesznél!

Rvan, Marci anyu! Szorítunk ezerrel!! :P :P Olyan klassz, hogy két gólya is repdes a közelben ( vagyis három, vagy nem is tudom)!!!!!

Süni!
Van még valami , amit vihetünk? Kicsit lemaradtam. Azt lehet tudni, hogy kik jönnek?
steiff

anoako: Nálunk is bemondásra ment a jövedelem, a férjem minimálbérre van jelentve, és én akkor éppen munkanélküli voltam, elfogadták. :lol: A körülményeket vizsgáltak, az meg jó. :lol: Most már hál Istennek van jó állásom megint, de sokáig vergődtem. :? Ja, és én jártam természetgyógyászhoz egész télen, mikor lestrapált volt a lelkem-testem feltöltött.

Marci anyu: Juppiiijjjééé! Ennek szívből örülök, röpdös csak nyugodtan! Azt hiszem én is szeretnék ott lenni a születésénél a babánknak, ha az Isten is úgy akarja, így is lesz. :lol:

Rvan: Még mindig szorítok! :wink: Mire lesz a tali, éppen meglesznek a babócák, ha végig várják a sorukat, és én szorítok ezért.

Vicki: Jaj, nagyon várom már a talit. :lol: :P Képzeld az általános iskolai osztályom találkozót szervezett, és pont akkorra, én meg mondtam, hogy bár 15 éve nem taliztunk és nagyon kíváncsi vagyok mindenkire, de ekkor semmiképpen nem leszek ott, és elmondtam, hogy nekem ez olyan időpont, ami minden évben foglalt. :lol: Végül azt is miért, és nagyon örült neki. :lol: Végül is miattam el is halasztották, mert állítólag "vezető egyéniség" voltam. :P :lol: Ezen jókat nevettem, igaz akkoriban simán megvertem a fiúkat, de hogy vezettem volna valakit is.. ilyen szerintem sose volt. :lol:

:lol:

Kajla: Vettem a gólyát! :P Köszi! :lol:

Süni: Nagyon tetszik az ágyikó!

Jiny: Ha majd visszaolvasol, sokat gondolok rátok, és sok erőt kívánok. Nagy ölelelés! :wink:

Tirza: Na nekem is fáj a torkom... :roll:

Amneris: Olyan megható ez a kép. :roll: :wink:

Andika: Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni, még nincs babónk. :?

Moncsi: Raksz majd fel képet a kutyuskátokról? De elküldheted mailbe is, felcsigáztál. :lol:

KépKép
ancsúr

Nagyzsu: Hűha, akkor már nagyon ott vagytok a topp listán! :lol:

KépKép
ancsúr

Kép

Édes kis névnapos babáink! Nagyon boldog névnapot kívánok nektek! :lol: :P

KépKép
ancsúr

Sziasztok Lányok!

Rvan, Marcianyu! Annyit gondolok rátok! :P

Ancsúr!

Apáról és a Lánykájáról szinte csak megható képek sikerülnek... Annyira egymásra hangolódtak, annyira egymásnak teremtette őket a sors!

Pedig emlékszem, mikor a tanfolyamon kioktattak minket, hogy "Az idősebb emberekben már túl kevés a tolerancia az ilyesmihez... Nem tudnak kellő rugamassággal alkalmazkodni a megváltozott életstílushoz." - Emlékszel, Naninga?
Na: akkor kért szót szegény férjem, hogy azér'álljon már meg a menet! :oops:

Itt egy másik kép is - úgy vannak ők "mint a borsó, meg a héja...":

Kép Ugyan arra gondolunk...? :-))

KépKép
amneris

Amneris: Méghogy... Látszik rajtuk, hogy imádják egymást. :P És támogatom a kikérést. :) Olyan jó nézni, minden babát és családot, úgy várom már hogy én is készítsem apával és gyermekével a képet. Azért írtam a gyermekével szót, mert nem tudjuk hogy fiú-vagy lány lesz. 8) :P

KépKép
ancsúr

Jó reggelt!

Mátéknak utólag is nagyon sok boldogságot kívánok!

Nagyzsu!
A 68-at már féllábon is ki lehet bírni! :wink: :) Kitartás, mindjárt nálatok lesz a gólya!

Steiff!
Megkérdezhetem, hogy mit sikerült megtudni a tegyesznél?
Nekünk nem jó a mostani hétvége. :(

Amneris!
Olyan békét árasztó szerelem van közöttük szerintem, még mindig csodaszép Zituska. :D
Apa mióta szakálas?

Moncsi!
A kutyuskára én is kiváncsi vagyok, mit szólt Csabika hozzá?

Tviky!
Kéz- és lábtörést a mai vizsgádhoz! :D

Kép
tirza

Tirza!

Az az igazság, hogy Apunk mindíg is szakállas volt, de amikor Zitus érkezett, levágta. Nem akarta szúrni a kis cseppet... :P
Mostanra viszont úgy gondolta, már nem olyan törékeny az ő kis Tündérkéje, hogy csak babapopsi arccal merje megpuszilni . Viszont most meg hosszabra hagyja a szakállát, mint szokta, mert így egész selymes - apró kezecskék remkül tudják markolászni. :D

Teszek fel régebbi képet is a szerelmeimről, jó?
Tényleg olyan finom, gyöngéd a kapcsolatuk, amilyenek Ők maguk! :D Mit tudhat erről egy pszichológus- ráadásul előre...?!

Kép Ugye milyen szép Babám van?

Kép Sapkás Kismanó és sapkátlan Nagymanó... :-))

KépKép
amneris

Heló Lányok!

Nem vesztem el, csak tanultam. Jelentem, pénzügy vizsgám ötös lett.

Azon gondolkodtam, hogy nem kellene elkezdenünk felmérést folytatni, hogy ki jön a Sződi talira?

Ha leírjátok és szívesen összeszámolom.

Puszi.
Tviky

Kép
tviky

Tviky
Köszi, hogy vezeted a névsort :P
Én Gyezsu-ról, Csöppkéről, Szuperbosziról, Kajláról és Ildikóról tudom biztosan, hogy nem jönnek.SAJNOS :cry: Ha kihagytam valakit, bocsánat. A többiek között van, aki a Gólyák :lol: állásától tették függővé :lol:, ill. egyéb októl hogy jönnek-e vagy, hogy hányan. :P
Akik majdnem biztosra jelezte, hogy jön:
Tviky, Jiny, Marci-anyu, Kelimoni, Rkata, Gilice, Réce, Steiff, Töltike, Madri, Atan, Latimi, Matiba, Napsi, Kizsó, Amneris, Tirza, Simineni, Deva, Süni és családjaik
HA VALAKIT KIHAGYTAM NE HARAGUDJON :) SZÓLJON :P !!!!

A Tropicariumot nagyon élvezte tegnap a nagylegény. Folyamatosan sikongatott, utánozta a halakat és tátott szájjal bámulta a cápákat. Mi pedig Őt figyeltük :lol: A teknősnek integetett, puszit küldött, de megsimogatni nem merte. Nagyon jól éreztük magunkat. :lol: Sajnos elég rosszak lettek a képek, de azért mutatok egyet a csodálkozó arcocskákból:
Kép

Lassan ébredezik miklóska, megyek.
sziasztok: Süni

Ma a mamival "védőburkolatot" :lol: vartunk az ágyra, este hozok képeket.
renóca

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?