Sziasztok!
Rejo!
Én most jól, de sajnos estére mindig rosszul, mert ez a dög Semicillin teljesen kinyírta a bélflórámat, és bármit is eszek iszonyatosan felfújódok tőle és csikar a hasam, Mütyűrke viszont nem enged a territóriumából, a hasam kapacitása meg véges!
Úgyhogy este megint akkora pogózás volt odabenn, h. majd meg pusztultam.
Ráadásul ahhoz, h. a gázok távozzanak sétálgatnom kell, úgyhogy kb. olyan mintha már lenne egy hasfájós gyerekünk, akit 18-22 óráig ringatva kéne sétáltatni a lakásban, csak éppen én vagyok az!!!!!
De elhatároztam, h. veszek Normaflore-t, hátha az segít!
Tegnap voltunk szülőszoba látogatáson. Én a létező legrosszabbra készültem, úgyhogy a valóság annál már csak jobb lehetett!
A párom viszont kissé ledöbbent!
Szóval:
2006 Pécs PTE oktatóklinikája, Szülészet:
1 db kb. 30 négyzetméteres terem, üvegparavánokkal 4 v. 5 boxra leválasztva, boxok elején függöny. Egy box kb. akkora, h. középen a szülőágy, jobb oldalán a magzatmonitor, bal oldalon a hozzátartozónak egy szék elfér. A szülőágy nem kengyeles rendszerű, hanem egy ágy, aminek a derekad alatti részét meg tudják kissé emelni, de a lábadat te tartod behajlítva (mondjuk nem is vagy leszíjjazva!!!) A lábad közt viszont nincs hely a szülésznek v. a szülésznőnek, hanem ott folytatódik az ágy!!!Így nem csak neked kényelmetlen, hanem szerintem a személyzetnek is!!!!
Viszont a baba garantáltan nem tud leesni a földre!
Asszem a háttámla dőlésszöge talán változtatható (remélem!!!).
1-nél több hozzátartozó nem jöhet be, mert egyszerüen nem fér el!
A szemközti falon van a baba ellátására csap, szívó és egy ún. nyitott inkubátor (20cm magas plexifalakkal körülvett ágyikó, fölötte egy infrás melegítővel), meg a számítógép a papírmunkához.
Intimitás a nullával egyenlő!
Vajúdásra ott a folyosó, járkálhatsz amíg bírsz, ill. amíg az EDA-t be nem kötik! A folyosón szék, amire leülhetnél nincs
, úgyhogy viszem a labdánkat!!!!
Amikor benn voltunk, csak egy nő vajúdott, de nem volt semmi ideges kapkodás, minden nagyon nyugodtan történt. Remélem amikor én odajutok, akkor sem lesz nagyüzem!
Mindenesetre tiszta volt minden, meg a szülésznőm is nagyon segítőkész, azt megbeszéltük, h. ha akarok akár 8-szor is lezuhanyozhatok vajúdás alatt, ha jólesik( Ja, zuhanyzó a folyosó végén!!!). Meg h. ha tudja visszaszerzi a gyereket a neonatológiáról, miután megkapja az antibiotikumát ( a Strepto miatt muszáj!), h. legalább addig velem lehessen, amíg 2 órán keresztül a szülőszobán kell tartózkodnom!
Utána már nem tud segíteni, mert onnantól a csecsemősnővérek az urak!!!!!!
Azt mondta, h. nyugodtan szóljak a dokimnak, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretném, majd ő szétcsap közöttük!!!!
Sajnos a Strepto miatt mindenképpen min. 6 napot benn kell maradnom a kórházban, akár császár lesz, akár nem!