Szijasztok!
Szila! Nálunk 3 nap alatt megtanult Hanga aludni. Már mi is nagyon untuk, hogy éjjel óránként kellett itatgatni. Mi is az Aludj jól gyermekem cimü könyvet alkalmaztuk. Ismered?
Akkor leirom. 1.nap igy történt: Szóval vacsi, füri, utána betettük az ágyba 20:30-kor, a szobában ekkor már sötét volt, csak az elöszobából szürödött be a fény. Oda kell tenni mellé egy kis játékot(pl.plüs kutya) és mellé tettem 3 cumit, hogyha éjjel felébred, akkor biztos találjon legalább egy cumit. Elköszöntem töle, és kijöttem a szobából. Behajtottam a szobája ajtaját. Ekkor ahogy illik, sirni kezdett.
Vártam 1 percet, utána bementem, megnyugtattam (szavakkal), kb. 10mp-ig beszéltem hozzá, és újra kijöttem. Megint sirás...vártam 3 percig, utána megint bementem, jött a nyugtatás, utána kijöttem...sirás...utána már 5 perc múlva mentem be...miután kijöttem már nem sirt, hanem elaludt. (Ha továbbra is sirt volna, akkor 5 percenként kellett volna bemennem hozzá). Ha éjjel felébred, ugyanigy kell eljárni. Szóval sir..utána 1 perc múlva bemenni, és nem kell itatni, etetni, cumit a szájába tenni, hanem csak beszélni hozzá nagyon nyugodtan. Asszem az elsö éjjel 2-szer ébredt fel, és nem itattam meg, csak beszéltem hozzá, és visszaaludt.
Második nap este ugyanez az eljárás, csak a várakozási idök másak. Miután lefekteted és sir, elöször 3 perc múlva menj be, utána 5 perc múlva aztán 7 perc múlva. Ha még mindig nem alszik, akkor 7 percenként járj be.
Ha éjjel felkel, szintén ugyanezt az idötartamokat tartsd!
Harmadik este...lefektetés után ha sir, akkor elöször 5 perc múlva menj be, aztán 7, majd 9 perc múlva...utána 9 percenként.
Ha 3 nap múlva sem alszik, akkor az idötartamok:
4.nap:11,13,15perc..15perc
5.nap:17,19,21perc..21perc
...stb...
Remélem érthetöen irtam le, szóval a lényeg, hogy rá fog jönni elöbb utóbb a kislányod, hogy magától, egyedül kell elaludnia, hiszen hiába sir, te nem fogod megitatni, nem fogod megetetni, nem fogod ringatni, nem fogod szoptatni, max. megnyugtatod.
Mert most az elalváshoz a kislányodnak rád van szüksége, arra, hogy szoptasd, itasd, cumit adj a szájába, stb.Erre szokott rá, mert erre szoktattad rá. Most arra kell rászoktatnod, hogy ezek nélkül tanuljon meg elaludni!
Hanga 3 nap után rájött, azóta 21:00-kor letesszük és reggel 9-fél10-ig alszik...folyamatosan. Ha netántán felébred éjjel, akkor pár másodperc múlva visszaalszik egyedül, fel sem kell kelnünk.
Azóta mindannyian kipihentek vagyunk.
Ja és ugyanez vonatkozik, a nappali altatásra is. Mindig igy kell eljárni.
Ha valamit nem értessz, akkor leirom szivesen!
De akkor lesz leginkább érthetö, ha elolvasod a könyvet.
Gabomano! Neked ki a nödokid?
Hát akkor csatlakozunk Enikö Bogijához, mivel Hangának is virusos torokgyulladása lett. Viszont láza még nem volt. Csak köhög, ami után sir, láccik, hogy fáj a torka. És folyik az orra, szegénynek szivogatni kell, amit utál és üvölt. Egyékbént meg olyan siiros és nyügös amióta beteg. Antibiotikumot kell szednie
Ja és rádobtam a mérlegre a dokinál és Hanga egy hónap alatt 180g-ot FOGYOTT!!! Képzeljétek el! Én meg már aszittem, hogy veri a 9kg-ot...kicsit durva, nem? De a doki nem is szólt egy szót sem, hanem mondta, hogy nem számit hogy nem gyarapodott, hiszen már sokat mozog...Szóval láttam, hogy a doki nem izgatta magát ezen, igy én sem idegesitettem magam. Egyébként meg nagyon sokat eszik Hanga, szinte egész nap kajál, nagyon jó az étvágya, reggelire bevágja a szelet kenyereket, stb. és mégis fogy...Nemtok micsinálni vele, hiszen ennél több kaját már nem tud megenni egy gyerek, mint amennyit Hanga eszik...
Ja meg, leszidott, hogy miért nem kap Hanga babatejet. Mondtam, hogy én magamtól nem fogom kitalálni, hogy ezt kell kapnia. Na mindegy, vettünk Milumil-t, és mitadisten, Hanga nem hajlandó meginni...most micsináljak???Pedig nincs rossz ize...
Már 7 foga van Hanginak. Mostmár minden nap találok egy új fogat a szájában
Ildianyu! Hanga is csak eccer alszik nap közben. Általában ebéd után, de ilyenkor másfél órát.
Na megyek, uzsonnáztatom Hangát, mert már rángatja a ruhámat, hogy éhes.
Szijasztok, Lara