Kajla!
Igen, én írtam a Norbiról.
A lényege, hogy meghatározza, hogy melyik ételfajtákat, mikor eheted. pl. szénhidrátokat délig, fehérjéket non-stop. Nagyon tetszett benne, hogy itt többször lehet étkezni egy nap, sőt ajánlott, és nem kell számolni a kalóriákat.
Ha gyors fogyást akarsz, akkor csak update 1-est kell enni. Ha szinten tartást, vagy lassú fogyást, akkor mindent lehet enni, csak az időt kell betartani.
Van zsebkönyve 2005-ös és 2006-os, ebben be vannak kódolva a kaják, még márkák szerint is.
Konkrétan mire vagy kiváncsi?
Ami hozzáadott cukrot (pl glükózt) tartalmaz, azt szigorúan csak délig, de ha fruktóz van hozzáadva, akkor már 3-ig vagy 24-ig ehető, ezt a kajaféleség dönti el.
Különben megdöbbentő, hogy szinte mindenbe tesznek cukrot, pl szalámiba is, amit egészségesnek hírdetnek, az is tele van hozzáadott cukorral, pl gabonapelyhek gyerekeknek, fitness gabonapehely (amit úgy hírdetnek, hogy ettől leszel karcsú), vagy a gyümölcsjoghurtok.
A bababörzén kóstoltunk Jana ízesített vizet, amire az volt ráírva, hogy light, megnéztem az összetevőket, ott volt, hogy cukrot is adtak hozzá.
De lehet, hogy ezt már meséltem.
Egész nap lehet enni, olyan gyümölcsöket, aminek kevés a cukortartalma:pl. eper, meggy, zöldalma, szilva, áfonya, szeder, jonatán, idared, kókusz,kiwi, citrom, szóval lehet válogatni.
Tejföl, túró, natúr joghurt, tojás is ehető bármikor, sovány húsok, virsli, sovány sajtok, pl edami, ementáli, parenyica, mozzarella is, aztán halak, tonhal, paradicsom, paprika.
Lehet bűnözni, de másnap update szerint kell élni.
erre gondoltál?
Tirza