Új privát üzeneted érkezett!

SZijasztok!

Banita! Nem kaptam megKép Nemtom mi lehet, pedig kapok e-mail-okat, meg képeket, de a tied valamiért nem ér ideKép

Ildianyu! Én is elkezdem leszoktatni Hangát, hogy nap közben a babakocsiban tudjon csak elaludni. 20 perce letettem a kiságyába most ebéd után, és már alszik is. Mostmár én sem vállalom, hogy 2 órát sétáljak a 8 fokos hidegbe...és eztán csak rosszabb lesz.
Igazából az éjszakai ivásról való leszoktatás nagyon eccerü: nem kell neki éjjel adniKép
Ehhez hozzájött az Aludj jól gyermekem cimü könyv, és mostmár fel sem ébred, nemhogy inni kérjen.

Ágci! Hanga is arcmasszázsolni szokottKépvagy csak eccerüen a mutatóujjával benyúl a másik baba szemébe és kész. Az unokatesója arcát eccer annyira "megsimogatta", hogy seb maradt utána, meg a kisfiú 10 percig orditott..
Szerintem ez ellen nincs mit tenni, majd leszoknak róla, majd megtanulnak simizni.

Akkor majd ha nálatok lesz a tali, akkor majd kiváncsi leszek egy-két fogásra!
A VasasSZP-ben most pénteken lesz klub megint 10-töl?Jöttök?

Enikö! A máktorta mitöl máktorta? A tésztájában van mák vagy a töltelékben?
Nekünk jövö7 7fö vagy kedd mindkettö oké!

Szegeden van jáccóház, ahova el lehetne vinni már ekkora gyerekeket is?

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Enikõ!
Nekünk (elõreláthatólag) jó lesz ha hétfõn lesz a tali.

Lara!
Nem tudom mi lehet a gond, mert a többiek megkapták a levelet is, és a képet is. Megpróbálom mégegyszer elküldeni, ha megkapod szóljál légyszi. Engem is izgat hogy mi lehet a gond?!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

Eniko,

igazan aranyos vagy, hogy miattam elteszed a talit. Jovo heten nekunk jo mindennap, igy a hetfo is.
Kulonben en imadom a makos dolgokat. Milyen az a maktorta?

Ildianyu,

ugyik vagytok. Jazmin azert szokott sirni. Mondjuk nem mindig. De azt az 5-10 percet ki lehet birni. Ma mar 7-kor aludt. nagyon almos volt.

Lara,

a mult heten volt a tali a vasasban. Minden honap 1. penteke a picike, 2. pentek a kicsike. Volt jatszohaz Szegeden, mi a multkor neztuk, de mar megszunt v. elkoltozott.

Most jut eszembe, hogy hetfon 1-re megyek genetikai uh-ra, igy kb 1 orat tudunk maradni a talin. Igy aki talakozni akar velunk, kerem ne kessen!! Kép Kép

Ma voltam a Micimaciban es ott erdeklodott 1 anyoca, a babi 1 eves ajandeka irant. Tudjatok a Kedves Bababan van a kupon. Nu megkerdeztem, aszt mindtak, hogy a szulinap elott 3-4 honappal be kell kuldeni. Uzsgyi anyuk, holnap feladni.

keszen van jazmin kiskabatja es nagyon jo lett.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok csajok

Akkor én most elbúcsúzom tõletek, mert holnap reggel megyünk! Mindenkit várok soksok szeretettel hétfõn a talira olyan 12 óra körül! Remélem mindenki tudja a cimemet, de ha nem azért elküldöm Kép

A máktortában a piskótában liszt helyett mák van és a krémben is van mák. Szerintem a világon ez a legfinomabb torta Kép Majd eccer csinálok nektek Kép Jó? Csak nagyon macerás!

Puszi
Enikõ

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Naná hogy elírtam!Kép 10 órára gyertek jó? Kép

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Itt az elveszett bárány beszél.
Olvaslak Benneteket majd' minden nap, de néha egyszerûen arra sincs már erõm, hogy összeszedjem a gondolataimat, ne haragudjatok!

Enikõ!
Én is megkaptam a talis képeket, annyira örültem nekik, köszi szépen! Olyan édesek ezek a babák, a mamák pedig gyönyörûek!

Csak félve merem leírni, de ha tényleg jövõ hétfõn lesz a köv. összeröffenés, el tudnánk menni, mert a férjem (ha jól kalkuláltam) nem dolgozik. Olyan nagyon kíváncsi vagyok Rátok!

Marcicsek egyre nagyobb sebességi fokozatba kapcsol, csak kapkodjuk a fejünket, miket mond és mûvel..

Ma egyébkénr egész nap Szegeden pörögtünk, autósülés-ügyben. Mondanom sem kell, a régiben utazott haza Márton. Olyan tanácstalanok vagyunk. Ami igazán jó és szép, az iszonyúan drága, a választék sem túl nagy szerintem. A legtöbb huzat mintája pedig egyenesen katasztrofális.Pedig nagyon hamarosan be kell szereznünk egyet, mert a gyermek már sztrájkol a kis hordozó-ülésben.
No, majd remélem, személyesen kérhetem ki atanácsotokat ez ügyben!

Addig is sziasztok!

Anita
fanita

Sziasztok,

hirtelen megijedtem a 12-es kezdesen, de egy kicsit akkor tudunk hetfon talizni.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Szijasztok!

Banita! Nem érkezett meg, legfeljebb majd hétfön jobban megnézem BálintotKép

Gabomano! Én aszittem, hogy 2hetente van klub, nem gondoltam, hogy egy hónapban csak eccer lehet menni..
Remélem Jázmin az új kabátban jön!
Dejó, hogy irtad a Kedves Babás kupont, én biztos nem küldtem volna be, de most elökerestem és télleg ott a kuponKép

Enikö! Köszi a képeket, már el is mentettem öket!
Majd szólj, ha lesz máktorta!

Fanita! Dejó, hogy jöttök!

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok,

Lara,

en mar tudom mi a baj: Banita nem jo cimre kuldte neked az emilt. Freemailos cimre kuldte. A tied yahoos, nem?
Ok visszuk a kabatot, de mar mosni kell, mert 1. nap mar ismeretlen eredetu foltok lettek rajta.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Csak egy mondatocska: ha valamelyikõtök esetleg gyûjti a Mildibés nyuszi-címkéket, hozzá tudok járulni pár darabbal! Elviszem a talira, ha kell.

Csókok,

Anita
fanita

Sziasztok!

Gabómamó!
Larának a yahoo-s címére küldtem a képet és a szüléstöténetet. Nem tudom mi lehet a gond, mert a "freemail-es" és minden egyéb címekre megérkezett a küldemény, csak Lara yahoo-s,és egy barátnõm hotmail-es címére nem. Ki érti ezt?

Áruljátok már el mi ez a Kedves Babás kupon?

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

en a Nestles vonalkodokat gyujtom. ha valakinek van felesleg, elfogadom.

Ma a hazbol megkeresett egy no a baratnojevel, hogy volna-e kedvem elmenni 1 akarmire. Szoval olyan anyukakat keresnek, akiknek 8-15 honapos babojuk van es eszik babietelt. Vmi. piackutatasos vmi. Aki elmegy 3ezer Ft erteku ajandekot kap. Hat nem tom, kicsit felek, hogy nem vmi beszervezes-e? Meg lehet, hogy akkor kapok ajandekot, ha vasarolok 10ezerert?? A Novotel szalloban van es babo nelkul kell menni. Egyszerre 6 embert hivnak, de beszerveznek 12-ot, mert mindig van vki, aki nem megy el. A maradek haza mehet es azok 1500 Ft-nyi ajandekot kapnak. Kb. 1-masfel ora. Ugy emlekszem az ajandek az babietel. Ha vkit erdekel, irjon+a telefonszamat, hogy hol erheti el a no. Szombat delelott fog hivni, addig irjatok. En jovo szerdan megyek, akkor majd kiderul mi is ez az egesz.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!
Olvaslak ám benneteket, de babaaltatási projektben vagyunk.
Hogy miért döntöttem mégis így? Tegnapelõtt már 1,5 (!) óránként kelt prüntyõke, és csak szopira vagy hintázásra aludt vissza. Ha betettem az ágyba irdatlan ordítást rendezett, ami éjfélig még csak-csak, de utána!Kép
Szóval reggelre úgy néztünk ki mint mosott k... Õ is. Reggel fél 7-kor megébredt, aztán még 8 sem volt, már dörzsölte a szemét, nagyon fáradt volt szegénykém, persze aludni csak dél körül aludt el.
Tegnap este bealudt a szopiba, elvittem. Ilyenkor 1-1,5 óra múlva szokott kelni, vagy még késõbb, most nem telt el 40 perc, már bümbizett. No, akkor jött a magyarok istene... Úgy gondoltam, hogy vagy most, vagy sokáig fogjuk még ezt játszani. Rászántam magam, és a módszerbõl, amire emlékeztem, kezdtük. 1 perc, 2 perc, 3 perc, 5perc...stb. 3/4 9-tõl 3/4 11-ig sírt. Jól olvastátok: 2 órán keresztül. 1-1 percre hagyta csak abba. Szörnyû volt. A végén már én is sírtam, mikor eljött a bemenõ idõ, felvérteztem magam, és mentem, szegénykémnek hinteni az igét. Fél 11-kor, mikor megláttam, hogy ülve alszik, majdnem az ágya mellett sírtam el magam, annyira sajnáltam.
De kibírtuk, pontosan 2 óra elteltével, mikor lefektettem (állandóan felült), elaludt. Fél 5-kor sírt fel megint, bementem, megszoptattam, reakció ua. Visszamentem a szobánkhoz, becsuktam az ajtót, hogy Krisztián ne ébredjen fel, vettem egy mély levegõt, és bementem Cumikához. 10 perc alatt elaludt, és mikor másodszorra kijöttem, már nem sírt, csendben várta, hogy visszamenjek.
Ma este is bealudt, egyszerûen nem is tudtam utána felkelteni. Kicsit azért a hintaszékben énekeltem neki, csak úgy tettem be az ágyba. fél óra múlva felkelt, de bementem, lefektettem, és aludt tovább, utána egy óra múlva, de akkor nem is sírt, csak hallottam, hogy felébredt. Bementem, ülve aludt a kiságyában. Elfektettem, azóta alszik, immár több mint 1 órája. SZurkoljatok légyszi, hogy áttérjen a pihentetõ, nyugodt alvásra.
Az igazság az, hogy felkelnék én 1-2x megszoptatni, de ez már nem arról szólt. Ha pedig magunk mellé vettem az ágyba, még fáradtabb volt.
Reméelm holnap már jó hírekkel tudok majd jönni, most megyek aludni.
Ágci

Kép
Ágci

Szijasztok!

Fanita!Én gyüjtöm a Mildi nyuszikat!Kép

Banita! A baba születésekor a klinikán kaptunk/kaptál egy csomagot, amiben van egy csomó reklámanyag, meg újságok, stb. Ebben van egy Kedves Baba cimü füzet, ami a baba táplálásáról szól. Ennek a legutolsó oldalán van egy kupon, amit mint Gabomanotól megtudtunk 3-4 hónappal az 1 éves szülinap elött vissza kell küldeni és a BabyService-töl kapsz egy ajándékcsomagot az 1 éves szülinapra.

Gabomano! Tök jópofák, hogy odahivnak 12 embert, aztán a maradék mehet haza, pedig baba nélkül odamenni azért szervezést igényel..
Szerintem valami olyasmiröl lesz szó, amire te is gondolsz...vagy ügynöknek akarnak beszervezni vagy valami drága holmit akarnak eladni.

Ágci! Kitartás, az elsö pár nap ilyen rossz, aztán jól kipihenheted magad! Nálunk 2-3 napig volt sirás, mostmár este 9-töl reggel 9-ig egyfolytában alszik. Szóval az elején muszály következetesnek lenni, meg ki kell birni, hogy ne menj be hozzá, nagyon nehéz, de meglesz az eredménye.
Leirom a perceket:
1.nap: 1perc, 3perc, 5perc, utána 5perc
2.nap: 3perc, 5perc, 7perc, utána 7perc
3.nap: 5perc, 7perc, 9perc, utána 9perc
4.nap: 7perc, 9perc, 11perc, utána 11percenként
és igy tovább...

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Valaki elhozza nekem a hétfõi talira a Kedves Baba címû füzetet? Nem tudom hogy kaptam-e, és esetleg elkavartam valahova, vagy nem is volt a csomagomban. Elképzelhetõ hogy azóta mióta ti szültetek megváltozott az ajándékcsomag tartalma.

Ágci!
Kitartás! Hétfõre a talira olyan kipihent leszel, mint amilyen utoljára kb.10 hónapja lehettél. Arról nem is beszélve, hogy Gabónak is jobb lesz ha megtanul "rendesen" aludni. Azért remélem jelentkezel még a hétvégén, és beszámolsz a fejleményekrõl!

Kép

Kép

Kép
banita

Banita! Ha nem felejtem el, akkor elviszem.
Lara
lara

Sziasztok!
No, hát így alakult az altatás:
tegnap is belealudt a szopiba, hiába próbáltam felkelteni finoman, meg sem mukkant. Beraktam az ágyba, én is lefeküdtem 10 körül. Fél 12-kor szólt, akkor negyed óra alatt megnyugodott, úgy gondolta, elég mára ennyi. Lara köszi, hogy leírtad a perceket!!!KépKépKép Szóval kivártam a 5, 7, 9 percet aztán márcsak be kellett takarni, azért kellett bemenni. Reggel fél 5kor ébredt, bementem, eldöntöttem, betakartam, aludt fél 7-ig. Akkor átvittem szopizott 7-ig, azátn keltünk, mert megszólalt a rádió.
El sem hiszem! Nem is tudtam hirtelen, tegnpa mit csináljak este. Csak "tengtem-lengtem", furcsa volt, hogy nem kell berohangálnom. De nagyon jó érzés!Kép

Bár egy picit azt hiszem megfázott Cumika, volt egy kis hõemelkedése reggel, de este már szvsz nem, lázat nem tudtam mérni, mert annyira fészkelõdött. Tényleg ti popsiba méritek még, 9-10 hónapos mamák? Nem lehetne vmi könnyebb megoldást találni? Adtam neki Panadolt, meg vettem vmi cseppett a köhögésére. Azért nem vészes.
De ha rosszabodna, hétfõn meglátogatjuk a dokinénit, akkor viszont ugrik a tali. Remélem holnap már kutyabaja.
Végülis semmi más egyéb nincs.

Gabómamó, Orsi
a kreatív hobbi boltban annyira jó cuccok érkeztek...!Kép

Most megyek, puszi mindenkinek:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

tegnap kiderult, hogy megint gomba van Jazo szekleteben. Asszem most negyedszerre. Ki tudja miota lehet? Valszeg azert nem gyarapszik mostanaban es azert olyan rossz az etvagya is. fel is irtak a gyogyszert, de beadhatatlan az adag, annyira keseru. Kb 150 ml tapba raktam bele+4 kanal cukor, de borzadaly volt. Total keseru, mint az epe. Amikor szortam az uvegbe, mar akkor apor belement az orromba es majd meg fulladtam tole. Utana cukrot ettem, majd fel ora mulva kb vacsoraztunk es meg utana is mindketten ereztuk a keseru izt. Es mindezt napi 3x kellene beadni 2 heten at. A cukortol ugyan edes volt, de ugyanugy keseru.
Hetfon felhivom a dokit, lehet, hogy tul nagy az adag , lehet, hogy elirtak ? Vagy adjak be ok, ha tudjak!!

Agci,

a jovo heten futunk szaladunk a boltba penzt kolteni.
Hogy a csudaba fazott meg Gabo. Persze mert meg nem varrtad meg neki a kabatot es szegeny fazik.
Csak igy tovabb Gaboval. Remeljuk hamar meggyogyul. Biztos vmi virust szippantyuzott be.

Ildianyu,

kakaozunk mi is reggel.

nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Most jó sokáig nem voltam, hirtelen el kellett utaznunk, csak ma este értünk haza.

Ágci!
Nagyon-nagyon bánom, hogy nem adtam még vissza a könyvet, és pont most nem lehet Nálad, amikor nagy szükséged lenne rá. Holnap elviszem, bár lehet, hogy már késõ. Remélem, nem haragszol nagyon.

Én mostanában nem nagyon mértem Lili lázát, de a nagynéném a kezdetektõl hónaljban mérte a lázat.
Melyik a hobbyboltba érkeztek jó dolgok? A Nagyáruházba?

Banita!
Lehet, hogy már tényleg kivették a Kedves Babát a csomagból, mert amikor én szültem, mondták a védõnõk, hogy ki kellene már venni, mert eléggé korszerûtlenek a táplálási tanácsok benne.

Gabómamó!
Milyen gomba van Jázmin székletében? És ez mitõl van?

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok!

Gabómamó!
Mi volt az uh-on? Mennyit kellett várnod? (Amikor én voltam a 20 hetes uh-on -mindkét alkalommal- majdnem 2 órát ücsörögtem.)
Amikor Jázminnal voltál terhes megnézettetted hogy fiú lesz-e vagy lány? És most megnézeted? (Azt tudom hogy úgy érzed kislány lesz a második baba is.)

Fanita!
Említetted régebben, hogy vettetek valahol vidéken egy házat, vagy lakást (már nem emlékszem pontosan). Ma a talin elfelejtettem tõled megkérdezni, hogy hol van az a "vidék". Úgy rémlik, hogy ti Gyõr környékérõl költöztetek Makóra. Szeretnétek visszaköltözni?

Ágci!
Ha elkezdõdik jövõ hét vasárnap a babaúszás ti fogtok menni? Ha igen, kérdezd már meg légyszi' hogy mennyi idõs kortól lehet vinni a babákat. Kíváncsi vagyok mit fognak mondani. Benivel 3 hónaposan kezdtünk járni, de hallottam (láttam) már olyat is, hogy 6 hetesen elkezdték a babaúszást.

Enikõ!
Remélem Boginak nem lett semmi baja a lázon kívül!

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

Banita,

pont 1-kor estem be az uh-ra, es ott ult meg a fel 1-es, meg a haromnegyed 1-es. Gondoltam, akkor meg szejjel nezek. Penteken szult a frejem kollegajanak felesege, meglatogattam. Mire visszaertem az uh-ra mar mindenki bennt volt. Nem kellett sokat varnom es kepzeljetek csak engem hivtak be. Kb. fel 2-re vegeztem. Jazminnal nekem is sokat kellett mindig varnom, pedig akkor nagyon rosszul ereztem magam.
Na szoval: Sikovanyecz csinalta az uh-t. Nem mondott semmit es en a vegen megkerdeztem, hogy jok-e a meretek? Azt mondta kicsit kisebb, de szerinte tul hamar jottem. Itthon kikerestem Jazmin 20 hetes uh-jat, amit 1 hettel korabban csinaltak mint most es valoban a feje 5 mm-rel nagyobb volt. De a combcsont meg nagyobb. A tablazatbol ott kineztem, hogy kb masfel hettel kisebb a bpd. Most vagy rosszul szamoltak v. nemtom. Ez meg nem olyan rossz szerintem, lehet, hogy legkozelebb nagyobb lesz mar. Vegul is Jazmin se nagy feju babo.
Jazmint nem nezettem meg, de most sem akarom tudni a nemet. A ferjem szerint fiu es en is egyre jobban erzem ugy. Jazmint fiunak ereztem az elejen, de ugy felidotol lanynak saccoltam. Gombocot lanynak ereztem, de most mar lehet, hogy megiscsak kiccsavo lesz.

Delutan a kakit megint szelcsovel kellett kirobbantani. Szegeny Jazmin teljesen leizzadt, meg persze potyogtak a konnyei.

Este be tudtunk adni fel adag gyogyot Jazonak, mezbe+pici tapszer. Ugy hogy en fogtam Jazot, a ferjem pedig adagolta. Mondta is a ferjem, majd biztos szeretni fogja a tonicot. Kép

Ilyen sokan meg 1 talin sem voltunk Kép

Orsiek voltak vegul?

Eniko,

Bogival mi lett? Voltatok az ugyeleten?

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Szijasztok!

Gabomano!Én 7fön tudtam meg, hogy te nem is GabomaNo vagy, hanem GabomaMo...ez azt jelenti, hogy én egészen idáig mano-nak olvastalak...
Arra emléxem, hogy irtad, hogy én mindig manozlak, de én aszittem, hogy arra gondolsz, hogy a manó szót rövid o-val irtam. Hát bocs, jobb késön mint sohaKép
De azért már mégiscsak úgy illik, hogy legalább továbbra is Gabomanonak hivjalak, nem?
A barátnöm kisfiát is végig másfél héttel kisebbnek mondták, aztán idöre született és 3100g-mal.

Banita! A 20 hetes UH-n anno én is 2 órát ültem. Úgy láccik ez általános..

Most eszembe jutott, hogy Orsiék nem most vannak a Kolpigban? Biztos ezért nem jöttek!

Hanga mostmár tutira 6 fogú. Tegnap újra felszereltük neki a hintáját, ami egy hónapja leszakadt, és most ki sem lehet robbantani a hintából. Persze ez nem olyan nagy baj, mert ott legalább elvan, nem pakol, 5percenként odamegyek, meglökömKép

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok!

Bocsi, hogy bekukkantok ide hozzátok, de az alvás terén nálunk is gondok vannak. Hasonlóan mint nálatok, Ágci és Lara.

Lara,
nálatok meddig tartott, amíg Hangusod megtanult aludni? Nagyon nehéz volt? Az én Hangám alvás/nem alvása tegnap tetõpontjához ért (legalábbis úgy érzem), és azt mondtuk, hogy akkor most vagy soha. Tanuljon meg aludni, mert ez így nem lesz jó. Szinte biztos vagyok benne, hogy éjjel nem azért kel fel, mert éhes.
Úgyhogy most elkezdjük mi is megtanítani az alvást. De nagyon tud ám sírni.

Ágci,
Cumkó ülve alszikKép, Nagyon kis édi lehet.Kép

Sziasztok

Szila
szila

Vagyis Lara, nálatok már megy az alvás.Kép

Az esõ ellenére szép napot Nektek!

Szila
szila

Sziasztok!

Mindenkinek, akit érdekel:
Norcsi, telefonált ma, hogy a férje hozott cipõket Félegyházáról, tudjátok korábban már mesélt róla. Bõrcipõk, vannak bundás bakancsok, meg õszik is. Ha vkit érdekel, hívja fel. Sajnos a méreteket elfelejtettem megkérdezni, de olcsóbbak mint amit a boltban lehet kapni.

Nálunk egész jól ment ma minden. Cumika ma már csak 6-kor kelt fel, kivettem az ágyból átvittem, még egy kicsit alukált, aztán úgy gondolta 7-kor elég volt a lustálkodásból. Éjfélkor ugyan felkelt, de 5 perc sírás után, mikor bementem, már csak el kellett dönteni, és aludt.
Egész fittnek érzem magam, este 11-kor még szabászkodást játszottam.Kép

Gabómamó,
mi volt a dokinál?

BAnita,
igen szeretnénk menni, és megkérdezem, de szvsz csak 3 hónapostól fogja ajánlani, így is van meghirdetve. Én azért legalább az elsõ oltást megvárnám. Tudod, azért ez mégiscsak egy uszoda... Nagyon édi volt Bálint, hát gratulálok még1x hozzá!Kép Persze Beni is, láttam hozta a "csokispofi formáját". Cumi is megkóstolta egy óvatlan pillanatban, mire odanéztem, mehettünk a fürdõszobába mosakodni.Kép

Úgy néz ki szombaton megyünk Bp-re. Ha vkinek kell vmi kreatívos dolog, matricafesték, hungarocell doboz, színes papír, vagy bármi, szívesen meghozom. Olcsóbb mint itt a boltban. Csak akkor írja meg nekem. Legegyszerûbb, ha elmentek a boltba, és körülnéztek, aztán én meg megveszem.
Ezen az oldalon meg is tudjátok nézni, a aktalógus egy darabja fenn van:
[url=http://www.kreativhobby.hu/" TARGET="_top]http://www.kreativhobby.hu/[/url]

Hát most ennyi, mindenkinek jobb idõt:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

Lara,

nyugodtan Manozzal.

Agci,

Jazmin is 1x evett 2-kor, utana 7-ig meg sem szolalt akkor gyorsan be a gyogyszer +a kakao es fel 10 -ig alukalt.
Mit szabaszkodtal mar megint? Jol lehagysz.
Voltam dokinal, szerinte meretre 20 hetes a pocim. Ezt kivulrol latta tapaintassal. Sajna a mehszajam kicsit nyitva van. Ugyhogy egy kicsit visszafogom magam setaugyileg. Azt is mondta a doki, hogy aki 3kiloval vagy 4 kiloval szuletik az is lehet mindketto egeszseges, megis 1 kilo van koztuk. Remelem azert Gomboc lesz kb 3 kilo, de ha kicsi lesz az se baj, csak egeszseges legyen es erett. Ugyis tapasztaltak vagyunk mar eretlen babo ugyileg.
Ja megkerdeztem kit ajanl szulesznonek: Ilia katalin, de nem akar befolyasolni, mert azt mondta mindegyik nagyon jo. Mondtam igen, de az ujszulottes noverek kzott akad 1-2 kritikan aluli. Erre o is mondta, hogy igen errol o is tudna meselni.

Ma mar egesz jo modszerrel adtuk be a gyogyot. Az esti adagot mar anyukam meg a ferjem szepen be tudta adni. Tehat a modszer a kovetkezo: Kis mezbe a gyogyo, +par csepp gyumile, hogy azert follyon es minden falat utan cumisbol tap.
Mostmar tudom honnan jott a Unitednek a keseru mez cimu dala.
En majd korulnezek a boltban es majd megirom mi kell.

Eniko irt, hogy Boginak virusos torokgyuszija van. Szegeny Bogi. Jo magas laza van. 39,5 korul.
En most el is kezdtem Jazonak a C vitamin adast. Szegeny ugyis olyan keves gyogyszert szed.

Szila,

ahogy latom tenyleg itt az ido az alvokara tanitassal.
Nemtom ismered-e az aludj jol gyermekem cimu konyvet? Itt 4 egyidos babo van, de mar mindegyik anyuka elolvasta a konyvet es igen tanulsagos. Lara leirta az idoket mult penteken. Nekik asszem 1 het sem kellett ahhoz, hogy Hanguci megtanuljon aludni.

Azert az megiscsak felhaborito hogy ilyen hirtelen hideg lett. Van egy csomo gatyoja Jazonak, amit fel sem tudtam neki adni. Hatha jon meg a nyaram Kép

Nu csok mindenkinek,
gabomamo (Laranak gabomano)
gabomamo

Sziasztok!

Lara,
azért részletesen le tudnád nekem írni, hogy hogy csináltátok? Gondolok pl. arra, hogy mondjuk 9-kor elaludt, és utána ha felébredt egyáltalán nem etetted/itattad meg, vagy csak akkor folyamodtatok ehhez a módszerhez, ha nem akart elaludni. Mert általában nálunk az van, hogy ha fel is kel, akkor is nagyon hamar visszaalszik cicin, de tegnap....Kép

Köszönöm
Szila
Szila

Sziasztok!

Gabómamó!
Most már nagy rejtély, hogy mikor fog megszületni Gombóc. Lehet, hogy mégis az jó, amit Te számoltál elõször, és a névnapomon fog megszületni? Kép

Enikõ!
Mi lett Bogival?

Banita!
A vasárnapi babaúszásra 3 hónapos kortól lehet vinni a babókat, legalábbis így hirdetik.

Ágci!
Most mit fogsz varrni?

Képzeljétek, Lili ma is 9-kor kelt. Teljesen le vagyok döbbenve. Este 8-tól reggel 9-ig alszik, ilyen még nem nagyon volt. Viszont nappal már csak egyszer hajlandó aludni, de úgy tûnik, az kevés, mert nagyon nyûgös estére. De az istenért sem hajlandó délelõtt aludni.

Ildianyu
ildianyu

Gabómamó!

Azt hiszem, én ennél a szülésznõnél szültem. Legalábbis valamilyen Katalin volt, azt hiszem, Ilia. Olyan 40-50 körüli, alacsony, kicsit molett, és rendes volt velem, pedig nem választottam.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,

szerintem van valami a levegoben, vagy az idojaras miatt van. Ejfelkor evett Kispoca es utana meg sem szolalt. Most 7-kor megcsinaltam neki a keseru mezet es beadtuk neki a ferjemmel, mert ez 2 szemelyes feladat. Egesz jol megette utana a szivgyogyo, majd a kakao es leraktam alszik tovabb.
Tegnap Jazo is 1x aludt, de akkor 1 orat. Es igen asszem nekunk is ez keves. mert este nyugosebb, de fel 8-kor mar alukal.
Agci Gaboja,
peldat vehetnel a tobbi babotol!!

Ildianyu, nemtom hogy o-e? Mert a dokit kerdeztem milyen koru es azt mondta, ha o fiatal akkor Kati nagyon fiatal. A dokim kb. 45 eves. Bar a ferjem is tud 1 katit aki idosebb. Lehet, hogy a dokim mar 70? Azert jobban szeretnek februar elejen szulni, de csak akkor ha tenyleg akkor kell. Bar nem banom a marciust sem. Csak erett baboca legyenn!

Persze en nem tudok mar aludni a hatam miatt. De lagalabb ejszaka tudok.

Edelweiss, Andi teljesen elvesztetek!!!! Mi van veletek? Miert nem tudositotok magatokrol?

nu csok midenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Ma reggel Cumika negyed 7-kor kelt, aztán átvittem, szopi éS még fél 8-ig aludt velünk. Szép lassan majd csak kitolódik a reggeli kelés, csak nekünk kicsit lassabban megy, de Cumi amúgy is igen korán kelõ volt. Meg õ 2x alszik napközben. De én olyan boldog vagyok!Kép Napról-napra késõbb kel fel, ez tök jó!

Szila,
nálunk is így volt, aztán akkor lett elég, mikor elaludt ugyan (1,5-2 óránként kelt), de ha visszatettem az ágyba addig sírt, amíg ki nem vettem. És így szórakoztunk az éjszaka kellõs közepén. A módszer lényege különben, hogy lehetõleg lefektetéskor legyen fenn a gyerkõc, nálunk ez nem nagyon mûködik, mert belealszik a mai napig a szopiba, de uazt kell alkalmazni az éjszakai felriadásoknál is. SZóval: leteszed, néhány keresetlen szót mondasz neki, hogy szereted, de most megtanítod aludni, mert erre szükség van, hogy anya meg apa is tudjon aludni, akkor mindannyian kipihenitek magatokat, és majd reggel jót tudtok így játszani. Vagy vmi ilyesmi. Én megsimogattam ilyenkor a buksiját, esetleg adtam egy puszit, mondtam neki, hogy most kimegyek, és egy kicsit késõbb bejövök, és ha sír ha nem, kimegyek. Az idõket leírta Lara. HA visszamész, uazt a szöveget nyomod (max. fél perc legyen), nálunk mindig felült, akkor megpróbáltam lefektetni, cumit adni a szájába, no ez általában nem sikerült. Egyébként közben amíg beszélsz, ne érj hozzá. Ennyi!
Az elején nagyon nehéz lesz, erre készülj fel, esetleg vattával dugd be a füled, mert nagyon tudnak sírni, még az én nyugodt kisfiam is 2 órán keresztül bümbizett, de ezt fenn le is írtam. Ha ma neki láttok, hétvégén már aludni fogtok, mindannyian!Kép Van egy topic Gyermekek/ 1,2, 5 perc majd visszamegyünk, errõl szól. Vannak érvek és ellenérvek, de a lényeg, hogy meg lehet tanítani õket aludni. Ja, még annyit, ne lepõdj meg azon sem, ha alszik éjszaka, jobban fog aludni napközben is.
Minden jót:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

voltunk ma tanacsadason es Jazmin 6300 g es 66 cm. 3 het alatt hizott 250 g-ot. Ahhoz kepest, hogy az elmult 3 honap alatt hizott 500 g-ot, nagyon jo. Pedig meg gombaja is van. Kulonben latszik a pofijan, eleg rofis most.

Agci, a vegen mar nem tudsz aludni olyan sokaig, mint Gabo.
Nem irtad, mit varrsz megint???

Ma megint kakiszorulasunk volt. A doki azt mondta probaljuk ki a kakao helyett a Maci potkavet. 2 uj tapot is irt fel.
gabomamo

Sziasztok!

Gabómamó,
nadrágot varrtam, itthoni játszósat.
Lassan csak belejön Jázóka a gyarapodásba, aztán majd gyõzzétek futni a ház körül a köröket a kilók ellen.KépKépKép

Ti már tanácsadást is nyithatnátok táp ügyben!Kép

Este meg kiveszem annak a csíkos polónka a szabásmintáját.

No, megyek lassan fürdetünk.
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok,

AGci,

a doki is azt mondta, hogy lassan fogyokuraznia kell Jazminnak. HI-hi Kép Kép
Most volt itt anoverem,es azzal ijeszgettem Jazmint, o is ilyen pici lesz, ha nem eszik rendesen. Itt volt pont, amikor vacsizottJazmin. Furdes utan meg gyorsan megevett 150 tapot. Biztos nagyon megijedt. Kép A noverem kulonben 153 cm es anyukam szerint rosszabb evo volt, mint Jazmin. Akkor Jazo lehet, hogy lesz vagy 156cm.
Kepzeljetek el, a popsikenocsot es a Vigantolt is kozgyogyora irta a doki. Az egyik uj tapot mar kiprobaltuk. Evett belole 60-70-et utana evett a regibol. Bar epp azon gondolkoztam, hogy ha most hizott ennyit, lehet, hogy nem kellene bantani a tapszert.

Agci,

milyen anyagbol varrrtal gatyuszt?

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Képzeljétek, tönkrement a winchesterünk. Vagyis még nem tudom, hogy totál kár-e, vagy "csak" a tartalom veszett el róla. Kép Az a szerencsém, hogy itt van egy egyetemi laptop, amirõl tudok internetezni, de a bejelentkezõ jelszót nem tudom, csak a gépen volt, így aztán másik szolgáltatóval kell interneteznem, ami drágább. Nem baj, lényeg, hogy tudok. Kép Remélem, az egész meglévõ szakdolgozatomat lementettem már.

Gabómamó!
Mézet lehet már adni Jázminnak? Én úgy tudtam, nem lehet 1 vagy 2 éves korig. De lehet, hogy hülyeséget írok.
Azért nem semmi JÁzmin! 250 gramm? Nagyon ügyi.

Ágci!
Csak megy ez. Nemsokára már Gabó is ügyin fog aludni.
Te villanyfénynél szopiztatod ese Cumit? Azért kérdezem, mert Lili eddig mindig belealudt a szopiba, amikor sötétben szopizott, most viszont annak érdekében, hogy ébren feküdjön le, világosban szopizik, így nem alszik el. De lehet, hogy ez Cuminál nem jönne be.
Egyébként ma rosszalkodtam, mert a nappali alvásoknál Lili végig a kezemben aludt, nagyon nyûgös volt. Féltem az esti alvástól, de csendben elaludt. Szegény nagyon szenved az 5-6. fogaitól. Az egyik már majdnem akkora, mint a felsõ kettõ, de az íny még mindig rajta van.

Na, megyek tornázok egy kicsit. Mostanában Lili nem hagy. Eleinte újdonság volt neki, csak nézett, hogy mit csinál ez itt, de most már állandóan belémcsimpaszkodik, így aztán estére marad az ugrabugra.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok,

Ildianyu,

nem ajanljak a mezet igazandibol en is ugy tudom, de most nem volt mas valasztasunk. Szegeny Jazmint igy is ugy sajnalom emiatt, legyen vmi edes is neki. Azert jo a mez, mert ha gyumilebe raknam a gyogyot,azt azonnal kifolyatna. igy azert bennt marad vmi. Remelem nem lesz baj a meztol. Legalabb hizik vmit.
Varrsz mar? Vettem 1 jo szabasmintat. Van benne gatyo, kisruha es olyan gatyo aminek olyan kotenyruhas a felsoresze. Tudod, nem kerteszgatyo, hanem mintha ujjatlan polo lenne a felsoresze. 68-98-as meretig van meg.
Most el kezdtem varrni 1 sarga termo satyit, a pirosrol, de elfogyott a cernam.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Szijasztok!

Szila! Nálunk 3 nap alatt megtanult Hanga aludni. Már mi is nagyon untuk, hogy éjjel óránként kellett itatgatni. Mi is az Aludj jól gyermekem cimü könyvet alkalmaztuk. Ismered?
Akkor leirom. 1.nap igy történt: Szóval vacsi, füri, utána betettük az ágyba 20:30-kor, a szobában ekkor már sötét volt, csak az elöszobából szürödött be a fény. Oda kell tenni mellé egy kis játékot(pl.plüs kutya) és mellé tettem 3 cumit, hogyha éjjel felébred, akkor biztos találjon legalább egy cumit. Elköszöntem töle, és kijöttem a szobából. Behajtottam a szobája ajtaját. Ekkor ahogy illik, sirni kezdett.Kép Vártam 1 percet, utána bementem, megnyugtattam (szavakkal), kb. 10mp-ig beszéltem hozzá, és újra kijöttem. Megint sirás...vártam 3 percig, utána megint bementem, jött a nyugtatás, utána kijöttem...sirás...utána már 5 perc múlva mentem be...miután kijöttem már nem sirt, hanem elaludt. (Ha továbbra is sirt volna, akkor 5 percenként kellett volna bemennem hozzá). Ha éjjel felébred, ugyanigy kell eljárni. Szóval sir..utána 1 perc múlva bemenni, és nem kell itatni, etetni, cumit a szájába tenni, hanem csak beszélni hozzá nagyon nyugodtan. Asszem az elsö éjjel 2-szer ébredt fel, és nem itattam meg, csak beszéltem hozzá, és visszaaludt.
Második nap este ugyanez az eljárás, csak a várakozási idök másak. Miután lefekteted és sir, elöször 3 perc múlva menj be, utána 5 perc múlva aztán 7 perc múlva. Ha még mindig nem alszik, akkor 7 percenként járj be.
Ha éjjel felkel, szintén ugyanezt az idötartamokat tartsd!
Harmadik este...lefektetés után ha sir, akkor elöször 5 perc múlva menj be, aztán 7, majd 9 perc múlva...utána 9 percenként.
Ha 3 nap múlva sem alszik, akkor az idötartamok:
4.nap:11,13,15perc..15perc
5.nap:17,19,21perc..21perc
...stb...
Remélem érthetöen irtam le, szóval a lényeg, hogy rá fog jönni elöbb utóbb a kislányod, hogy magától, egyedül kell elaludnia, hiszen hiába sir, te nem fogod megitatni, nem fogod megetetni, nem fogod ringatni, nem fogod szoptatni, max. megnyugtatod.
Mert most az elalváshoz a kislányodnak rád van szüksége, arra, hogy szoptasd, itasd, cumit adj a szájába, stb.Erre szokott rá, mert erre szoktattad rá. Most arra kell rászoktatnod, hogy ezek nélkül tanuljon meg elaludni!
Hanga 3 nap után rájött, azóta 21:00-kor letesszük és reggel 9-fél10-ig alszik...folyamatosan. Ha netántán felébred éjjel, akkor pár másodperc múlva visszaalszik egyedül, fel sem kell kelnünk.
Azóta mindannyian kipihentek vagyunk.
Ja és ugyanez vonatkozik, a nappali altatásra is. Mindig igy kell eljárni.
Ha valamit nem értessz, akkor leirom szivesen!
De akkor lesz leginkább érthetö, ha elolvasod a könyvet.

Gabomano! Neked ki a nödokid?

Hát akkor csatlakozunk Enikö Bogijához, mivel Hangának is virusos torokgyulladása lett. Viszont láza még nem volt. Csak köhög, ami után sir, láccik, hogy fáj a torka. És folyik az orra, szegénynek szivogatni kell, amit utál és üvölt. Egyékbént meg olyan siiros és nyügös amióta beteg. Antibiotikumot kell szednieKép

Ja és rádobtam a mérlegre a dokinál és Hanga egy hónap alatt 180g-ot FOGYOTT!!! Képzeljétek el! Én meg már aszittem, hogy veri a 9kg-ot...kicsit durva, nem? De a doki nem is szólt egy szót sem, hanem mondta, hogy nem számit hogy nem gyarapodott, hiszen már sokat mozog...Szóval láttam, hogy a doki nem izgatta magát ezen, igy én sem idegesitettem magam. Egyébként meg nagyon sokat eszik Hanga, szinte egész nap kajál, nagyon jó az étvágya, reggelire bevágja a szelet kenyereket, stb. és mégis fogy...Nemtok micsinálni vele, hiszen ennél több kaját már nem tud megenni egy gyerek, mint amennyit Hanga eszik...

Ja meg, leszidott, hogy miért nem kap Hanga babatejet. Mondtam, hogy én magamtól nem fogom kitalálni, hogy ezt kell kapnia. Na mindegy, vettünk Milumil-t, és mitadisten, Hanga nem hajlandó meginni...most micsináljak???Pedig nincs rossz ize...

Már 7 foga van Hanginak. Mostmár minden nap találok egy új fogat a szájábanKép

Ildianyu! Hanga is csak eccer alszik nap közben. Általában ebéd után, de ilyenkor másfél órát.

Na megyek, uzsonnáztatom Hangát, mert már rángatja a ruhámat, hogy éhes.

Szijasztok, Lara
lara

Sziasztok lányok!

Itt a Marschalek család jelentkezik a Kolping hotelbõl!
Hétfõ óta itt vagyunk, sajnos vasárnap már mennünk kell, pedig nagyon szuper! A környezet és az épületek gyönyörûek, a szobák kényelmesek, hordozható babaággyal, pelenkázóval, kiskáddal, bilivel felszereltek. A kaja rengeteg, úgyhogy ha hazamegyünk állhatunk neki a fogyókúrának. A mai menü pl.:
- Rózsakert leves
- Zöldborsókrémleves
- Pörgetett zöldségek pulykacsíkokkal
- Csikóstokány spagettikörettel
- Ananászos csirkefalatok hasábburgonyával
- Eszterházy rostélyos pirított burgonyával
- Párolt karotta
- Rakott brokkoli
- Diós metélt
- Ribizlis kocka
és ez csak a vacsi, a reggeli hasonlóan bõséges.
A baba-oviban még nem voltunk, de ma bekukkantunk oda is, viszont az uszodának rendszeres látogatói vagyunk. A kicsi még ugye nem fürdik, de Jázmin nagyon élvezi. Eddig elég ronda idõ volt, de ma végre kisütött a nap, úgyhogy délutánra egy kirándulást is beiktatunk. A felnõtteknek is van számos program, masszás, fényterápia, vizitorna stb. , errõl mi két baba mellett sajna lemaradunk. Elhoztuk a laptopot is, úgyhogy ma még benézek hozzátok!
Mindenkinek hasonlóan szép napokat kívánunk!
Pussz!

Orsi
jazmin_tomi

Sziasztok!

Lili is betegKép Kép Kép Láz, hasmenés, orrfolyás, teljes levertség! Én nem vittem el ma dokihoz, de holnap megteszem, mert nem szeretnék így belemenni a hétvégébe. Ezek szerint nekünk is virusos torokgyuszink vanKép A legszebb az egészben, hogy egyedül vagyunk itthon, mert apinak el kellett mennie a világ végére és csak holnap jön haza! Ráadásul Lili most elõször beteg mióta megszületettKép Olyan kis gyámoltalan ilyenkor és nekem meg a szívem szakad meg, hogy nem tudok segíteni rajta!

Volna egy kérdésem: nincs valakinek meg a Détár Enikõs kismamatornás videókazettája? Vagy jó lenne akármilyen is, mert iszonyatosan hiányzik a torna, de amiket szerveznek itt és én is tudok róla, az pont olyan idõpontban van, hogy nem tudok eljárni Lili miatt.

Gabómamó! Milyen árban vannak a Burdás szabásminták? Még sose vettem, de egyre jobban izgatja a fantáziámKép

Most megyek, mert Lili megint felsírtKép
Üdv Éva
vevike

Sziasztok,

Lara,

nekem Molnar G. Bela a nodokim. Miert kerdezed?
Ne aggodj Hangu sulya miatt. Gondolom sosincs nyugta. Lassan futni fog. Annak nagyon orulhetsz, hogy jol eszik. A babatejet azt nem a dokinak kell felirni? remelem hamar meggyogyul hangi.
ha 1 hetig nem nezek hangi szajaba, lehet, hogy tele lesz foggal. Nem nyugos a fogak miatt?

Orsi, erezzetek jol magatokat. Itt nem volt vmi szep az ido ma. Eleg hideg volt.

Eva, ha jol emlekszem, a szabasmintak 500 valamennyitol 700 valamennyiig vannak. Nem olcsok, mert ugyi az ujsag kerul ennyibe, de par jot szerintem erdemes venni. 98-asig jok, ami 3 evesnek felel meg. De gondolom 4 eves koraig jok. En odaadom majd ha kell, majd cserelgetunk. Csak nehogy vegyunk egyformat. A passazsos meteraruba lehet kapni. Az enyemnek a szama:3421. Ilyet nehogy vegyen vki.
Jobbulast Lilinek.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Sziasztok!

Enikõ, Lara, Éva!

Jobbulást a kis betegeknek! Állítólag itt Makón is jó kis járvány van, ma voltunk tanácsadáson felíratni vmit, és iszonyat sokan vártak a dokinénire. Úgy elhúztuk a csíkot, csak úgy füstölt...
Az én torkom be-beindul pár napja, de mindig gyorsan bekapok egy fertõtlenítõ tablettát és akkor aznapra abbamarad... Csak Marci nehogy elkapja.
Enikõ!
Még egyszer köszi a vendéglátást, annyira jól éreztem magam veletek. A "Yummie-yummie"-t már kerestem, de igazad van, eddig én sem találtam meg teljes egészében. Versikés-mondókásat is keresgélek majd.

Anita!
Én azt hiszem, lányos zavaromban személyesen nem is gratuláltam Bálinthoz, ne haragudj! Tényleg nagyon nyugodt kis fickó, bár Beni is roppant fegyelmezetten viselkedett, talán a genetika ördöge?...
Jól emlékszel, én Gyõr-Moson-Sopron megyébõl kerültem ide kereken öt évvel ezelõtt. Még mindig nem igazán találom a helyem, bár Marci születése azért segít a meggyökerezésben. No mindegy, azért úgy döntöttünk, hogy megpróbálkozunk a túlsó csücsökkel is, és vettünk a szülõvárosomban, Csornán egy házat. Jövõ héten költözik ki belõle az ex-tulaj, tehát most lesz a tldképpeni átadás. De költözni még legalább egy évig nem fogunk.

Orsi!
Nagyon hiányoltalak/tunk a talin! Úgy számítottam rá, hogy ott lesztek! De most már én is összeszedem magam, és igyekszünk gyakrabban megjelenni az összeröfiken, és egyre nõ majd az esély az összefutásra! A Kolpingért rettentõen irigyellek, érezzétek nagyon jól magatokat!

Lara!
Gyûjtök még Neked Mildibé nyuszit, jó? Egyébként elképzeltem Hangát, amint rángatja a ruhádat, hogy éhes! De édes lehet!

Gabómamó!
A mézet nem csak azért nem ajánlják, mert bár nagyon ritkán, de elõfordulhat benne egy bizonyos baci? Vmi olyasmit olvastam, hogy ha lápos területrõl gyûjtögették a méhecskék, akkor rizikós. De szerintem ha jó kis bóti bio-mézet veszel, nem lehet baj.

Ágci!
Szóval csak megjavul az alvókája Cumkónak! Képzeld, hogy kipihenten mennyit fog pörögni!...

Képzeljétek, Marci mondatokat alkot! Pl:MA PEPE! (ma=enni, inni, pepe= tejpép).Meg: PU KKKHH = Apu alszik! Aztán: NÉNÉ FFF (Egy boltban egy nénitõl kapott egy lufit) Na jó, tudom, hogy ez az én anyai szívem bízta csak el magát...
De annyira aranyos!

Hûha, micsoda szómenés!...

Sziasztok!

Anita
fanita

Sziasztok!

Gyorsan jelentkezem, mert Bálint bármelyik pillanatban felkelhet, ugyanis 8 óra óta alszik.
Szerdán voltunk tanácsadáson, Bálint 4700 gramm és 56 cm.(2900 grammal és 51 cm.rel adták ki a klinikáról.) Én elõször nem is vettem észre hogy mit írt be a védõnõ a kiskönyvbe, csak azt láttam, hogy 4 kg körül áll a mérleg, és mindenki roppant elégedett (dokinéni stb.)Már eljöttünk, mikor megnéztem a kiskönyvet. Hát mondom ezt tuti elírták! Biztos 4070 g-ot akartak írni. Ma elmentünk a körzeti védõnõmhöz (a védõnõi hálózat és a választott háziorvos külön mûködik) Újszegedre, hogy leellenõrizzük a baba súlyát.Attól féltem hogy elírták, és legközelebb ha megyünk majd mindenki csodálkozik, hogy hova fogy ez a gyerek! A digitális mérleg szerint is 4700 g!

Bocsi, de most be kell fejeznem, mert hallom hogy Bálint már ébredezik.

Ja, és jobbulást minden babónak (és anyukának) aki beteg!

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok,

Banita,

ugy latszik a 2. babak mar csak ilyenek. Te is mondtad, hogy Beni epp, hogy elerte a minimum sulyokat. remelem nalunk is igy lesz. Jazmin kb. 5 honaposan volt 4700 g. Ha igy halad Balint, 1-2 honap mulva legyozi Jazmint. Kép
Ejfelig fent tudsz maradni?

Tegnap volt itt a ferjem munkatarsa a merlegert, akinek a felesege penteken szult csaszarral. Ma jon haza baboval. Aggodik anyuka, hogy keves a tej. Masfel orankent szopizik a baBA, 110 grammokat !!!!! Es utana meg tud fejni. Azert ez nem semmi szerintem. 3090 g-mal szuletett es mar 3300 g. Anyukak, ez szokasos, hogy ennyit szopizikpar nap mulva 1 babo? Friss anyukak olyan aggodoak tudnak lenni, nem?

Agci,

Jazmin nagyon jol el van a halozsakban. Most is abban jatszik es en ugy latom nem akadalyozza semmiben. Maszni is nagyon jol tud benne.

Ti hogy oltoztetitek baboitokat?
En Jazminra tegnap mar teli dzsekit adtam, meg termovelur satyit. Csak tudnam telen mit adok ra? Tobb babat is lattam mar overallban.

Fanita,

jol felizgattal ezzel a bacival. De 1 bacit sokkal konyebb kiirtani, mint 1 gombat.

Nu csok mindenkinek,
gabomamo
gabomamo

Gabómamó,
itt egy link:
[url=http://www.polarhead.com/te00007.htm" TARGET="_top]http://www.polarhead.com/te00007.htm[/url]
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok, kedves szegedi kismamik!

Ágci felszólitásánakKép engedelmeskedve, beköszönök! Tisztára meghatódtam, hogy érdeklõdtök felõlem Kép
Szóval nálunk most az a szitu, hogy a párom 9 injekcióból álló kúrája (szegénynek nem lett jó az andrológiai lelete) ma jár le, ma kapja az utolsót. Kedden kellene kezdeni a következõt, de az ára elég húzós, majdnem 35.000,- Ft volt. Nekem viszont holnap NEM kéne megjönnie a mensimnek, egyelõre semmi jele. Remélem, ez igy is marad. Most várunk, hogy mi lesz, és lehet, hogy a jövõ keddi injekciót is kihagyjuk, hátha már babó van, és akkor semmi szükség a szurira. Nagy várakozásban vagyunk tehát.
Amúgy mindig olvasgatlak benneteket, az alvásra szoktatást nagyon megjegyeztem, mert erre (remélem!) elõbb-utóbb szükségem lesz.

ÁGCIKép
Cumkó alszik már rendesen?

A betegek babóknak és mamóknak jobbulást kivánok! Egyelõre ennyit belõlem.

Cupp,

KnéRita
knérita

Szijasztok!

Ágci! Köszi a táblázatot, eléggé egyben vanKép
Viszont Hanga még mindig nem hajlandó meginni a MilumiltKép

Ildianyu, Gabomano! Ti milyen tápszert/babatejet adtok Lilinek ill. Jázminnak? Mert arra gondoltam (Ágci javasolta), hogyha nem Milumilt, akkor a köv. talira tudnátok hozni egy kanállal a tietekböl?, ahhoz öntenénk 30ml vizet és megkóstoltatnám Hangával, hátha azt megissza!

Orsi! Dejónektek! *Lara irigykedik*

Évi! Újabb csatlakozók...egyszer Lilinek is el kell kezdenieKép Mondjuk azért Hangának nincs hasmenése, láza sem, a többi stimmel, szóval még az is lehet, hogy nem torokgyulladás. Köhög? Mert Hanga nagyon csúnyán köhög, és utána siir is, láccik, hogy fáj neki.
Nekem Kállai Ildikós kismama torna kazim van. Ha gondolod odaadom, de nem fox töle megizzadni, az biztosKép Kivéve a 9.hónapban, akkor már nehezebbKép

Gabomano! Csak kiváncsi voltam ki volt a dokid, aszittem neked is az a doktornö a dokid, aki Orsinak is volt.
A babatejet szerintem is a dokinak kellett volna felirnia, de ö azt mondta, hogy nem irja fel, hanem váltsam ki vény nélkül. Bezzeg a sógornömnek a doki irta fel... Szóval nemtom mi a szokás, lehet, hogy orvosa válogatja, hogy felirja-e vagy sem? Lehet, hogy a mi orvosunk úgy hiszi, hogy sok pénzünk van, és igy fizessük csak ki a 100%-os árat. Nektek a doki irta fel?
Hát én már nemtom, hogy most a betegsége miatt nyügös vagy a foga miatt, de szerintem nem a fog az oka.
Szegény ismerösöd, biztos kevés a tejeKép, ha másfél óránként 110g-ot eszik a baba, akkor minek méri? Nehogy túl sokat szopizzon? Ha belegondolok, hogy fél éven keresztül én is mértem Hangát...tiszta hülye voltam. A köv.gyerek csak a tanácsadáson fog mérlegre feküdni azt biztos!

Fanita! jól tettétek, hogy nem mentetek be a rendelöbe a beteg gyerekek közé, mert állitólag ez levegöben terjedKép Akkor ti egy év múlva Csornára költöztök? Az merre van? Hogy jössz akkor talizni majd? A nyuszik még jöhetnek, hátha mi is eljutunk a Kolpigba!

Banita! Úúúúr isten, mit acc Bálintnak???Biztos valami testépitö port! Hát ez nemsemmi!

KnéRita! Majd tudósits minket, hogy mi a helyzet, nagyon szoritok!!

Szijasztok, Lara
lara

Szijasztok!

Ágci! Köszi a táblázatot, eléggé egyben vanKép
Viszont Hanga még mindig nem hajlandó meginni a MilumiltKép

Ildianyu, Gabomano! Ti milyen tápszert/babatejet adtok Lilinek ill. Jázminnak? Mert arra gondoltam (Ágci javasolta), hogyha nem Milumilt, akkor a köv. talira tudnátok hozni egy kanállal a tietekböl?, ahhoz öntenénk 30ml vizet és megkóstoltatnám Hangával, hátha azt megissza!

Orsi! Dejónektek! *Lara irigykedik*

Évi! Újabb csatlakozók...egyszer Lilinek is el kell kezdenieKép Mondjuk azért Hangának nincs hasmenése, láza sem, a többi stimmel, szóval még az is lehet, hogy nem torokgyulladás. Köhög? Mert Hanga nagyon csúnyán köhög, és utána siir is, láccik, hogy fáj neki.
Nekem Kállai Ildikós kismama torna kazim van. Ha gondolod odaadom, de nem fox töle megizzadni, az biztosKép Kivéve a 9.hónapban, akkor már nehezebbKép

Gabomano! Csak kiváncsi voltam ki volt a dokid, aszittem neked is az a doktornö a dokid, aki Orsinak is volt.
A babatejet szerintem is a dokinak kellett volna felirnia, de ö azt mondta, hogy nem irja fel, hanem váltsam ki vény nélkül. Bezzeg a sógornömnek a doki irta fel... Szóval nemtom mi a szokás, lehet, hogy orvosa válogatja, hogy felirja-e vagy sem? Lehet, hogy a mi orvosunk úgy hiszi, hogy sok pénzünk van, és igy fizessük csak ki a 100%-os árat. Nektek a doki irta fel?
Hát én már nemtom, hogy most a betegsége miatt nyügös vagy a foga miatt, de szerintem nem a fog az oka.
Szegény ismerösöd, biztos kevés a tejeKép, ha másfél óránként 110g-ot eszik a baba, akkor minek méri? Nehogy túl sokat szopizzon? Ha belegondolok, hogy fél éven keresztül én is mértem Hangát...tiszta hülye voltam. A köv.gyerek csak a tanácsadáson fog mérlegre feküdni azt biztos!

Fanita! jól tettétek, hogy nem mentetek be a rendelöbe a beteg gyerekek közé, mert állitólag ez levegöben terjedKép Akkor ti egy év múlva Csornára költöztök? Az merre van? Hogy jössz akkor talizni majd? A nyuszik még jöhetnek, hátha mi is eljutunk a Kolpigba!

Banita! Úúúúr isten, mit acc Bálintnak???Biztos valami testépitö port! Hát ez nemsemmi!

KnéRita! Majd tudósits minket, hogy mi a helyzet, nagyon szoritok!!

Szijasztok, Lara
lara

Lara,
doki váltás??? (Egyébként, ha felírja sokkal olcsóbb.)

Rita,
de jóóóó lenne!

Ezt cumi küldi nektek:
h u t7 t mtk n&#8364;,ÿ9 <<gf,mmmmmmmmmmmmmmmmmmmh 78888ff[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[nc

Puszi:
Ágci
Ágci

Gabómamó,
sos: az Avent varázsitatója, ugyanolyan mint amit mi használunk "cumis"üveget? Tudod a zöld csõrrel. Szerinted?
Ágci

Kép
Ágci

Agci,

igen ugyanaz. Nekem van is, arrol tettem at a csort a cumisra, mert aztt olyan bucinak tartottam . De kesobb majd hasznalom, amikor Jazmin is ducibb lesz!!! Kép Kép

g.
gabomamo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?