Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Meli: ha meg csak anyatejes, akkor meg a sárgától a barnáig minden beleférhet a normálisba.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Eljutottam az olvasásig és a képnézegetésig, de az írásig nem.

Bettina a múlt éjjel nem is aludt, letettem este 8-kor, majd 11-től fent volt éjfélig, majd fél óránként felsírt és csak cicin nyugodott meg. Ill. ez sem igaz teljesen, mert ha nem ömlött a szájába a tej, akkor kifeszült és ordított.
A tejleadó reflexem meg nem mindig működik, hiába csinálom a c fogást. Mondjuk a jobb cicim rendesen megsínylette, mert mára jól belilult és fáj a bimbi.
nappal aludt egyhuzamban 5 órát, 11-től 4 -ig.
Remélem most éjjel nyugi és nem nyűgi lesz.

Livi: csatlakozom a zombik táborához :lol:

Nancsi: tuti nincs közötök apával egymáshoz?? Te észre sem vetted a hasonlóságot? :P

Cory: Nálad egyértelmű a helyzet, mindegyik tiszta anyja.
Nálunk Bettina lett tiszta apja (legalább őt nem kell bizonygatni :D )

Petra: nem semmi nálatok az anyák helyzete. Egyébként ott inkább dolgoznak vagy inkább háztartásbelik a nők?

Ági: tessék szépen irogatni nekünk!!!!! :) Mi van veletek??????
Talira okt. 1-én tudsz jönni?? Lehet családdal is!!

Edith: szia!! Írj gyakran!!!
És szólj apucinak, hogy ő is írhat a másik topicba!!!

Természetesen ez minden apukára vonatkozik!! :P

Babetta: gratula a fognak!! Nálunk is simán jött az első kettő, de lehet hogy a rossz éjszakánk a köv. fogaktól volt!?!?

Vali, Annácska: nekünk nem sok választási lehetőségünk volt a sulira. Mi a legközelebbibe irattuk. Persze biztos lehetett volna keresgélni, de ált. jókat hallottunk erről és így tud egyedül is majd menni. Egyelőre az 5. nagyon tetszik neki.
Remélem fog tanulni is, mert az elmúlt 4 év alatt nem sokat láttam itthon tanulni (mégis kitűnő). Csináltam szúrópróbaszerű kikérdezéseket, de mindig tudta.

Boscó: annyira cuki Fanni!! :P

Meli: tuti, hogy valami fáj nekik amikor így ébrednek éjjel. Kitartás!!!
Azért a képeken látszik, hogy apa olyan kisfiús, Bogi meg gyönyörű kislány!! :P

Ovi: nálunk sem veszik be Dorinát (mondjuk én nem is akartam). majd jövőre fog kezdeni, 4 évesen, remélem addigra szobatiszta lesz végre :oops:
Akinek van itthon kistesó, azt ebéd után kidobják az oviból. Marha jó, reggel elviszi az ember, hazaér szusszan egyet és mehet vissza érte. Az nem érdekel senkit, hogy a kistesó éppen esetleg aludna...
lehet hogy csak 5 évesen adom be???...

Anita: már alig várom a 21-ét!!!! :)

Anna: én 2003. novemberben szültem Dorinát és 2005 májusban lettem terhes. a 12. héttől papíron visszamentem dolgozni és betegállományba mentem. Így fél évig táppénzt kaptam a maximált gyed helyett. Így mondjuk most a tgyás kicsit kevesebb volt, de most már megint gyeden vagyok és megkapom a max. összeget.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

Ma egész nap ténferegtünk, Vince bicajozott, Aliz meg hol visított a babakocsiban, hol cipeltük a sejhaját. Aludni még véletlenül sem akart benne. :? Imád kézben nézelődni, most apa megint filózik rajta, hogy vegyünk-e kengurut, pedig a múltkor úgy döntöttünk, hogy már felesleges.

Cory: Nekem már többször volt olyan érzésem az elmúlt 3 év során, hogy némelyik óvónőnek kifejezetten fáj, hogy a gyerek oviba jár, és foglalkozni kell vele. Nagycsoportban egy csomó olyan gyereket akartak iskolába iratni, akik messze nem voltak iskolaérettek, csakhogy nehogy ott maradjanak a nyakukon :evil:

Petra: Szerintem is apjára hasonlít :) Érdekes, hogy ennyire különbözően látjuk :shock:

Livi: Napközben sem tudsz kicsit pihenni? Ilyenkor hétvégén bízd rá apára, hogy vigye el sétálni, te meg dőlj le addig!
Mára sokkal jobb éjszakát kívánok!

Eszter: Éljen a sárga kaki :lol:
Ügyi Hanna a forgással, csak vigyázzatok a nagyágyon, nehogy egyszer túlpörögjön :lol:

Évi: Ti már megint frakcióztok? :lol: :lol: :lol:
Nagy talira azért remélem elnéztek :wink:

Meli: Nagyon aranyos Bogi, tényleg hasonlít az apukájára.
Tetszik a fülbevalója :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Még mesélni akartam, hogy délelőtt az Auchanba mentünk, ott betettük Bettinát a babakocsiba. 11-kor elaludt, az első két órában vásárolgattunk, nézelődtünk. Utána már mentünk volna, de ő rendületlenül aludt és ugye az éjszaka után nem akartuk felébreszteni (egyébként sem szoktuk).
Szóval innentől még 3 órán keresztül békésen aludt, mi meg minden polcot, üzletet százszor végignéztünk, tuti hogy a biztonsági őrök már követtek minket, hogy mit akarunk :lol:
Dorina meg húszszor felülhetett a kisautóra, helikopterre... (persze nem dobtunk be pénzt)
Én már élő halott voltam, de a picúr jól kialudta magát :P

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde!
Férjem falujában meg azt az anyukát, aki munkanélkülin van, ott a babát nem veszik be oviba, mert anyuka úgyis ráér. De hogy menjen munkát keresni és hogy menjen vissza dolgozni? Ráadásul legtöbb helyen feketén dolgoztatnak.

Vanillka!
Tudod ez úgy van, hogy én csak panaszkodok ezerrel, de végülis elég ennyi alvás. Meg ma aludtam a Tündivel három órát délután a forma1 alatt. Mostanáig háromszor ébredt fel. Kilenctől fél egyig.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!

Délután sikerült mindenkinek írnom,aztán sírt Angi, és mivel még nem volt kész nem küldtem el. Na erre a nagy baba nyugtatásba én is lenyugodtam, és elaludtam Angival. :lol: :lol: Persze mikor felkeltem fogalmam se volt mit csinálok, csak automatikusan frissítettem, így elszállt minden. Mondanom se kell, hogy mérgembe itt is hagytam a épet. :D Most meg fogalmam sincs mit írtam. :evil: :oops:
Nálunk is megy még a nyügi, ez a bealvós sztori 4 után volt, addig reggel fél 9-től egy percet se aludt Maszatkám. Pedig vagy 10-szer próbáltam lerakni. Nem volt rossz kedve, csak egyszerűen nem akart aludni. :shock:
Reggel meg Andrásnak volt bosszúsága, még szerencse, hogy nem mentünk velük. Elindult Ronikával, hogy beviszi suliba, erre a legnagyobb dugó közepén lerobbant az autópályán. De hogy ezt még fokozza, elfelejtett dolgozni menni, mert azt hitte délutános, mint az esetek 99%-ában.

mese teszt eredmény: tegnap 20 percre, ma viszont csak 10-re kötötte le. Ma sokkal érdekesebb volt a földön játszás. :) De nagyon édes, mikor figyelget, alig bírom megálni, hogy ne őt nézzem, hamen a könyvet! :D :D

Livi: sajnos nem tudom meddig tudok itthon maradni, mert így apa dolga nagyon nehéz, de még kicsit szeretném húzni.

Alapba itt szinte mindenki megy vissza 3 hónap után dolgozni, így szokták meg. Szegény gyerekek meg kapják a tápszereket. Nagyon sajnálom azokat, akik nem tudnak szoptatni, vagy bármi okból elmegy a tejcsijük, de akik direkt elválasztják a gyerekeket 3 hósan azokat nem tudom megérteni....

áááá nem tudom mit akartam még!!! :evil: :evil:
kicsit össze kéne rázni az agyacskámat..:D de most nem erőlködöm, inkább pihizek.

Szép álmokat mindenkinek!

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Petra!
Mit dolgozol odakint? Esetleg nincs arrafelé otthon végezhető munka? Férjecskédet sajnálom. Én is jártam így annak idején, majdnem fegyelmi lett a vége.
Nekünk a neurológus azt mondta, hogy ne olvassak Tündinek, mert nagyon fejleszti az értelmét (és azt nekünk nem szabad, pedig határozottan hízna a májam, ha zseni lenne a gyerekem). De egyébként is csak felpörög, ha hozzá beszélek, szóval el nem altatja az tuti.

Kép
szelivi

Nahát nekem se altatja Angit az biztos! :lol: :lol: Én is zseni babára gyúrok tudat alatt!!! :wink:
Szerencsére Andrásnak nem lett nagy gond belőle, csak a munkatársa fújt nagyon, de nincs harag. Én mire megkaptam a munka vállalási engedélyem, akkor már 3. hónapban voltam Angival, így nem vettek fel már sehova. Az meg nem az én stílusom, hogy ne mondjam meg, és egyszercsak kiderül, hogy miért ölelgetem folyton a wc csészét. Persze itthonra próbálok hébe-hóba melót vállalni, de időm az alig van, Angit meg nem akarom hanyagolni semmi miatt. Álltalában családoknál segítek, mikor mit.

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Jó reggelt!!!!

Minden régi fotó, és bébi gyönyörű :D

Vali, mi éppen ma kapunk egy ergo baby hordozót, ez olyan, hogy elöl-oldalt-háton tudod hordani a gyereket, oylasmi , mint a kendő, de nem kell kötögetni, ilyen:
http://www.happy-baby.hu/index.php?id=ergobaby
sajnos csak megrendelni lehet a neten, boltba még nem lehet itthon kapni, ezért nekem felküldi a csaj, akik forgalmazzák Győrből, aztán belepróbáljuk Natasát(anélkül nem venném meg), aztán ,ha jó, akkor veszünk egyet neki.
Ő is mostanában csak ölben szeret lenni, a földön csak bőg :?
Tök jó lesz majd, ha megyünk a suliba is, nem kell esőbe, hóba babakocsizni, csak magamra dobom, aztán mehetünk 8)

Oviról csak annyit, hogy jövőre Olivért sem fogják felvenni az oviba(akkor lesz 3,5 éves), mert én itthon vagyok.De azért én szeretném, ha sikerülne valahogy.
Van egy kapcsolat, talán vele majd sikerül :roll:
Azért egy 3,5 éves gyereknek már szüksége van a közösségre, társakra,rendszerre....
vannak sajnos oylan dolgok, amiben én itthon már nem leszek neki partner.
Most is látom rajta, hogy menne mindig a nagyobbakkal, persze, mivel ő még kicsi a Leventéékhez, mindig lepasszolják szegényt :roll:
vas

Edit, gratula az első észrevétlenül kibújó foghoz!!!!!!!
Reméljük, a többi is így jön majd :D :D :D
vas

Jó reggelt! :D

Vali!
Kendőben nem gondolkodtok? Sokkal tovább lehet használni, mint a kengurút. Tök sok féle variáció van vele cipelésre. Hanna nagyon szereti és ahhoz képest, hogy 7 kiló feletti tök sokáig tudom benne vinni a csajt. Ő meg vagy nézelődik, vagy olyan jóóóóó nagyon szunyál, hogy az csak na. :D
Évivel meg azért randizunk ilyen sűrűn, mert busszal 15 percre lakik tőlem. :D És olyan jó kimozdulni otthonról. :D

Évi!
Mivel a héten veszett jó időt ígérnek napközbenre, mit szólnál egy sétálós naphoz? Vinném a kocsit és legalább ugyan olyan színűben nyomnánk. :D:D:D:D Nekem bármelyik nap jó eddig. :D Belövünk egy szerdát? :D

Tünde!
:( Szegény ti! Nagyon fájhatott Bettinek! (gondolom az volt) Ti meg semmit se tudtatok pihenni. A mostani éjszaka milyen volt?
Viszont most már tuti tudjátok, hogy mit-hol hol találtok az auchanban. :D

Meli!
:( Mióta tart most már? Napközben tudsz Bogival aludni egy picit? Párod nem fáradt még ki nagyon?

Rólunk:
Tegnap azért jó nagyot sétáltunk... Elvittem Ádit Pécelre Gergő barátomékhoz, hogy segítsen egy kicsit a házépítésben. Tavaly ilyenkor kezdték, és az eredeti terv szerint decemberre költöztek volna. Most remélik,hogy október végére beköltöznrk. Persze mindent maguk csinálnak, mert úgy olcsóbb, Gergő meg szereti maga csinálni a dolgokat, mert úgy biztos olyan lesz, amilyet ő akar. Persze így meg alig haladnak. Segítséget nem igen akarnak már kérni... Na, szóval ott segített Ádi fél 8-ig. Mi este fél6ig anyumnál voltunk, ahol meglátogatott mindekt Nancsi és Alex. :D Alex rendesen elsírta magát Hanna láttán... Jót mosolyogtunk. :D Sétáltunk egy jót, ettünk 1 fagyit és hagytuk, hogy a srácok egymás rágókáit nyálazzák. :D És olyan édesek voltak, mert "összevesztek" egy rágókán. :D Cukimanók. :D (Era, ugye ismerős :D) Úgy indultunk el, hogy előtte megszoptattam Hannát, és már ugye alvásidő kezdetén is túl voltunk, de Hanna nem aludt el. Názelődött. Teszettek neki a fények út közben. Aztán egyszercsak elaludt és mire hazaértünk úgy bealudt, hogy fel se ébredt arra, hogy felhoztam a kocsiból, kiszedtem az ülésből és beraktam az ágyába. :D Ilyet se nagyon szokott csinálni. És rendesen aludt éjfélig. :D Ügyi lány volt! :D

Én meg hulla fáradt vagyok. Izomlázam van, mint a fene... :D

Kellemes napot nektek! :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Ildi: én tavaly májusban üvöltöztem egy kört az önkormányzattal, hogy mi az, hogy a 4 évesemet nem akarják felvenni oviba. Akkor mégis mit ad nekem az önkormányzat... Erre jöttek azzal, hogy mindenféle segélyek vannak stb. Mondtam, hogy köszi, de segélyt nem igényeltem semmit, és nem is szeretnék a továbbiakban sem, viszont ovit szeretnék. Majd hivatkoztam az alkotmányos jogaimra, miszerint jogom van olyan nevelést adni a gyereknek, amilyet akarok, ez pedig ebben az esetben az ovi... köpni-nyelni nem tudtak, de végül felvették. De ebben azt hiszem a felülről jött kéz volt az erősebb.

cory
Budapest

Sziasztok!

Nagyon jók ezek a kiskori képek! Lidi apukájára hasonlít, kivéve a szemeit, mert azok kékek. A múltkor egy banya azt mondta ott náluk a faluban, hogy az is a férjem családjáé, mire jól leszóltam, hogy azért ez nem így van!!! Ácsi már, rám nem is hasonlíthat a gyerek?? A nagyim pl. még, amikor terhes voltam kitalálta, hogy Lidi Ferire fog hasonlítani és kész. Feriről nincs csak 1éves koráról kép.

Vok,
de jó hogy ilyen nagyot alszik már Hanna.
Tünde,
ez aztán jó éjszaka lehetett! :( Nálunk is szombat éjjel fél 2-kor Lidi felült az ágyában és alig tudtam lenyomni.
Még mindig megy az éjszakai szopi, pedig már hatalmas. 8100 gramm!!!!! :shock: 71 centi.

Ezek az ovis sztorik szörnyűek. Keresztfiam azért nem járhatott nyáron az oviba, pedig imádja, mert a sógornőm otthon van 2 kicsivel. És egyébként is csak 12-ig mehet. Szerintem az is durva, hogy a 2 évesre nem kap semmi pénzt, mert ott van az 1 éves és utána jár valamicske.

Hétvégén Árkádoztunk, de persze megint volt valami ott. MIndig ez van, ha megyünk. Bizonyos üzletekben áramszünet volt. Apa meg megunta így gyorsan az egészet, mire kinyitottak a boltok már annyira elege volt. Na én így nem tudok nyugodtan nézelődni. Tegnap meg Normafáztunk ismét. :)

Ja és apa nagy örömére Lidinek ízlik a pipihusi. Tegnap kapott először.

Lányok,
Anita írt hogy kb. 12-kor kezdhetjük a partizást. Sokan leszünk, de majd összehúzzuk magunkat. Valami plédeket hozzatok.
angi79

Cory, látod, hát ez a durva :?
Itt is sajnos ez a módi, hogy aki itthon van, az foglalkozzon az oviérett gyerekével is itthon.De ha jövő szeptemberben nem veszik fel, akkor majd 4,5 évesen menjen először :?: :?: :?: :?:
csúnya lenne :roll:
Van itt az egyik szomszéd, aki az egyik suliba ig.helyettes, ő talán tud segíteni, ismeri az össes intézményvezetőt.
Bár , mikor Leventét se vették fel először abba a suliba, ahova aztán végülis jár, akkor se kértem a segítségét, de most szerintem rászorulok majd. :roll:
vas

Angi: az törvénytelen, hogy csak délig mehet a gyerkőc. Nem tehetnek ilyen különbséget a gyerekek közt, bár sok helyen bepróbálkoznak :( Nyáron én sem vittem, de azért nem, mert úgyis összevont csoportok vannak olyankor. Gyes, gyed... meg az anyára jár nem a gyerekre, így hiába van két 3 év alatti (nekem is volt), akkor sem jár dupla. Kivéve az ikreknél, mert náluk dupla gyes jár, a hármasikrekre is dupla.

cory
Budapest

Angi, nálunk is ugyanez a helyzet, az anyósék(meg mindneki ) szerint az összes gyerekem csakis a fiára hasonlít :lol:
Lehet, hogy én csak megszültem őket, aztán semmi közöm sincs hozzájuk :wink:

pipihusi éljen :P :P
Akkor 12-től partizunk, hurrá, hurrá :!: :!: :!: :lol: :lol:

Jól belehúzott Lidike, hogy már 8100 gramm :D , mi ma megyünk magint dokihoz, kíváncsi leszek, hogy a múlt heti 6130 után ma mennyit mutat. Magamhoz nyúlok, ha megint nem hízott semmit.
Szombaton kapott 2 kanál barackot, de szerintem a háta közepére se kívánta. Meg állandóan nyöszög, csak akkor van csöndbe, ha a kezemben van, vagy ha cici van a szájában.(most már van, hoyg nem is két óránként eszik, hanem másfél)(és pisibe se bővelkedünk) :?
Nem tudom meddig húzzuk még ezt így.Most megint bőg, mennem is kell
vas

Sziasztok!

Sajnos Poginak valami baja van a pocijával szombat este óta egész gyakran hasgörcsei vannak. A gripe water most már nem válik be neki, az édesköményteát meg nem issza meg. Van ötletetek mit próbáljak meg nála!

Vok: olvastam,hogy neked kendőd van! mennyire nehéz megtanulni a használatát? Mert idáig én is kenguruba gondolkodtam, de Poginak egyedül a 16e-res volt kényelmes. Annyit viszont nem szeretnék kiadni egy kenguruér!
Anna

Anna
KépKép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Ildi: Liza nagyon-nagyon ritkán bír csak ki 2 órát cici nélkül. Leginkább 1-1,5 óránként kér. Tegnap szopi után kapott egy kis almát, és azután is 1 órával már megint úgy csinált, mint akit éheztetnek. Ha nagyon éhes lenne, kapott volna a barackon ezerrel, ez tuti.

cory
Budapest

Cory, de kb. másfél hónapja simán elég volt neki 3 óránként is, éjjel is kibírta 4-ig, 5-ig, addig nem kelt fel enni.Most meg megint eszünk 1-kor, 4-5 fele, 7 körül...stb.
Pisije meg tényleg szerintem kevés van.Tegnap is két pelussal húztuk ki a napot.Kaki nem is volt tegnap, de ma volt már egy minike.
Az elején ette a barackot(vagyis szopizta a kanalat), , aztán szerintem nagyon megunhatta, mire a 2 kanálnyit elszopogatta, aztán bőgött tovább.
Már az uramnak is feltűnt, hogy a mi kis nyugis csajunk milyen lett :roll:
Szóval passzolok
Basztikuli, már abban gondolkodok, hogy adok neki napi egyszer tápit :shock:
barom vagyok, mi???????
De úgyis tudom, hogy az lesz, ha megyünk ma délben dokihoz, hogy nem fogok kérni, tuti
vas

Ildikó:
Pontosan nem olvastam utána,hogy mi is a baj nálatok, de ahogy olvasom ugyanabban a cipőben jársz mint én!
Először a doki tanácsára tápot adtam neki estére, mert azt hittem hogy kevés lett a tejcsim, aztán még kevesebbet evett egy szopi alkalmával és még gyakrabban akart szopizni!
Aztán beszéltem egy szoptatási tanácsadóval és ő azt mondta, hogy minden babánál van mikor megugrik a fejlődése, több tejcsi kell neki és ilyenkor napokig is gyakrabban kell neki enni adni!
A pisis pelusok csökkenésére meg auzt mondta,hogy addig nem nagy gond amíg nincs nagy változás a babó kedélyállapotában.
anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Cory!!!!!

Köszi, hogy beszéltünk :D :D :D
Aranyos vagy nagyon, megnyugtattál :D :D :D :D :D

Anna, köszi neked is :D

Lizának meg mégegyszer boldog 6 hót :!: :!: :!:
Kép
vas

Vas!
Kitartást!!!! Most már nem kell annak a lányak tápi! Olyan ügyik voltatok eddig is! :D

Anna!
Könnyű megkötni, meg magadra rakni. Én nagyon szeretem. Ha jössz az elsejei talira, tuti,hogy lesz ott kendő és megmutatjuk/ják, hogy hogy kell használni. Én nagyon szeretem!!!! Kényelmes, könnyen tisztítható és Borcsa+Cory elmondások alapján naaaagyon sokáig használható még. :D

Évi!
Mennem kell ma DM-be., Van kedved talitni az europarknál? 14 óra körül indul az elsó piros 94-es, ami oda visz és azzal benennénk. Na??? :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok,

Cory: Lizának Boldog féléves szülinapot kívánok :)
Ezek szerint tegnap elkezdtétek a hozzátápit? Hogy ízlett a csajszinak az alma?

Ildi: Nagyon jól néz ki ez a hordozó, kíváncsi leszek hogy fog neked tetszeni ha belepróbálod Natikát.
Egy dolog van, ami nem tetszik benne, hogy nem lehet úgy magam elé tenni benne a gyereket, hogy előre nézzen :?

Ne parázz, tarts ki, már csak 10 nap van, hogy féléves legyen a csajszi, szerintem sem írnának már fel tápit.
Aliz sem hízik szinte semmit már egy hónapja, sőt kakilni is már csak kb 3 naponta kakil, és a 3-4 óránkénti kajálást mi is felváltottuk másfél-2 órásiakra :( Totál bepánikoltam én is, hogy tuti kevés a tejcsi, de inkább küzdök vele, és ezt a bő hetet - ha a fene fenét eszik is - valahogy kihúzzuk cicizéssel.
Ráadásul Nati sokáig beteg is volt, nem csoda, hogy nyűgösebb, és többet vágyik cickóra meg anya közelségére :)

Remélem a dokitok is megnyugtat majd délben :)

Tünde: A mai estétek jobban telt?

Petra: Tegnap nektek is jól öszejött :( Nyugisabb napot mára :)

Livi: Irígyellek, hogy ilyen kevés alvással beéred. :shock: Ha hagynának, én nem is tudom mennyit tudnék egyhuzamban szunyálni :roll:

Eszter: A kendő valahogy nagyon távol áll tőlem. Nem tudom miért, lehet, hogy mert nem ismerem :roll: Az Ildi féle kenguru szimpibb, és abban is sokáig lehet hurcolni a gyerkőcöt, csak abba meg nem lehet menetiránnyal szemben vinni :?
Ahhh ... tök határozatlan vagyok :oops: :oops:

Angi: Akkor mégsem olyan nagy a lakás? Jól megszállunk titeket :wink: :lol:

Anna: Mit ettél, ami így bezavart Poginál??
Amit még picikorukban ajánlottak pocifájásra: Espumisan, Infacol. Kinek mi jön be.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Vali: igen, tegnap elkezdtük. Egyelőre nem igazán érti, ha nagy nehezen bekapta a kanalat, minek akarom elvenni :D De ma is megkínálom, meglátjuk, mi lesz.
Liza 3-4 naponta kakil csak. Igaz tegnap akkorát sikerült 4 nap szünet után, hogy csorgott az apja lábán :D

cory
Budapest

Sziasztok!!

Ne haragudjatok,de most csak bemásolom,amit a másik topicba írtam,mert mindjárt riadót fúj a kiscsajom :wink: :oops: :oops:

Na megvagyunk ám mi is.Nagyon jó volt a lagzi,jól sikerült minden.Lilkó angyalka volt (szokás szerint :wink: ),fél 9 körül hoztuk haza,szopi után letettem aludni,férjnek volt egy fuvarja,aztán hazahozta öcsémet(ő vigyázta a kisasszony álmát),mi visszamentünk,buli 2-ig,aztán én haza aludni,apa vissza bulizni.De 6-ra ő is itthon volt.El kell hogy dicsekedjek,hogy az eskövőn mindenki Lilit figyelte és ájuldoztak,hogy milyen gyönyörű.Nem is az ifjú párral foglalkoztak. :oops: :oops: :wink: :lol: :lol: Persze dagadt a mejjünk apával :wink: Tényleg szép volt a kiscsaj,keresztelős szerkót adtam rá,aztán mikor hűvösebb volt,melegebb csiniruciban volt.Sajnos képek nem készültek,mert volt videós és nem is figyeltünk oda,hogy fényképezni kellene.a kocsiban hagytuk a gépet :evil: Na mindegy!

Még egy nagy hír:Lilinek kibújt a második fogacskája,alul,az első szomszédságában.Hál'Istennek ez is gond nélkül jött,most még fosás sem volt.

Mindent elolvastam,de reagálni nem tudok mindenkinek,de igyekszem újra képbekerülni.

Egyelőre puszi,mert lassan ébred a kicsilány és cicit fog követelni. :wink:
Vendég

Sziasztok Csajszikák!!!

Kicsit el vagyok tűnve, mert annyi minden történik most körülöttünk. Hétvégén itt voltak a nagyszülők, unokázás folyt...

Nagyon jók a kire hasonlít a gyerek képek!!! Áruljátok már el, mindenkinek van otthon scanner, vagy hogy csináljátok???? :shock:

Cory!!! Éljen a nagylányod!!! :)

ILDI! Kitartás, meséltem, hogy két hétig nálunk is ez ment? Éjjel 3-4x keltünk és engem mindig az vigasztalt, hogy írták a lányok, van akinek rosszabb, na meg az jutott eszembe, hogy még 1-2 hónap és csak nosztalgiázni fogok tudni a szopizások terén. :)

Mi pénteken voltunk mérezkedni. Pötyi 6500 gramm és 65 cm. Szerencsére a leánykám is "megjavult", éjjel megint már csak egyszer kel és nappal is visszaszokott a délelőtt és délután is másfél óra pihire... :D 8)
IMÁDOM!!!!

Angi!!! Akkor szeptember 21., dél???? Vinni: pléd, nasi. Még valami??? Hányan leszünk???

Livi!!! Én ezt a túl okos a gyereket nem tudom elhinni... :( Te is észreveszel valamit, vagy csak az okosok mondták???

Ez az ovi dolog nagyon durva!!!!!!!!!!!! Szerintetek vidéken is ez van? És azért van, mert sok a gyerek és kevés a hely, vagy mi a franc???? :twisted:

Bocsika, hogy nem tudok név szerint válaszolni!!! Mennem kell, felébredt a csajszikám.

Puszi, még igyekszem jönni!!

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Babcika: Grat Lili 2. fogához!

Vali: Semmi mást nem ettem mint amit szoktam! Itthon hambit csináltunk én a lilahagymára gyanakszom más nem lehet. Remélem hamar elmúlik neki!
Sajna az infacol kiskorában sem vált be. Megpróbálom az espumizant! Köszi!

Cory: Lizának boldog 6. hónapot!

Anna

Anna
KépKép

kicsilany
Budapest XVIII. kerület

Barti: azért van az ovi dolog, mert eszetlenek, és csak a mával foglalkoznak az illetékesek. Mikor kevés gyerek volt, akkor bezártak egy csomó ovit, de most, hoyg az a korosztály szül, akik sokan voltak anno, persze kevés az ovi, de nem nyitnak újakat. Szerintem azokon a helyeken van gáz, ahova pl nagyvárosból költöznek ki az emberek. Ott tuti nincs hely :(

cory
Budapest

Bartika,
amit én leírtam, az vidéki ovis történet.
Igen, 21-én 12 óra.
Vali,
aki nem fér bent el, azt kicsukjuk az erkélyre. :wink:
angi79

Üdv Anyucik és Babucik!

Oviról: egyik ismerősömnek azért vették fel bölcsibe a kisfiát még hároméves kora előtt, mert vitt igazolást, hogy Gödöllőre jár egyetemre. Ez szerintem ovinál is jár ugyanígy.

Cory!
Sok Boldog Fél Évet Lizának!

Ildi!
Nyugi! Lehet, hogy csak túl jó pelusotok van! :D De most már szerintem semmi baja nem lehet. Egy majdnem féléves baba már tudja követelni a kaját, ha éhes. Lehet, hogy most ért el a féléves ugrásához. Majd megugrik a tejcsi is. Ez tudomásom szerint pár nap.
Egyébként én is gondolkodtam már, hogy kevés lehet a tejcsi, mert a cicim állandóan puha. De amikor szopizza, akkor ugyanúgy ömlik, a másik meg szabályosan fáj.

Vanillka!
Ha hagynának én is tudnék kb 16 órát aludni egyszerre! Ha hagynának...

Bartika!
Mi karácsonyra veszünk scannert. Eredetileg lapos monitort akartunk, de úgy döntöttünk a scanner olcsóbb. Szép szabályos a súlya Pötyinek. 100g/1cm :D
Szerintem azért mondják, hogy túl okos, mert olyan hatalmas szemei vannak és azzal olyan értelmesen tud nézni.

Ma éjszaka kb óránként keltünk fél kettőig. Aztán fél ötkor, aztán fél nyolckor, aztán fél tízkor. Most meg üvöltés van a kajáért, úgyhogy megyek.

Kép
szelivi

Sziasztok :)
Boldog hófordulót a csemetéknek :)
Bettusnak, Lidinek, Botinak 7 hónapot, Lizának félévet :D
Kép

Edit :)
Gratulálok Levi gond nélküli fogijához :D
Milyen volt a lagzi?

Boscó :)
Fannika nagyon édes : :lol:

Vali :)
Ti legalább beszéltek angolul, hogy tudjatok segíteni Vininek? Annamari ugyan angol tagozatos, de se én se apja nem beszélünk angoul :roll:
Ha vígasztal én sem tudom eldönteni milyen hordozó eszköz lenne jó nekem és Petinek. Majd jól leszűröm a tapasztalatokat :lol:

Petra :)
Azért ez nem semmi, hogy 3 hónap jár csak a szülés után. Nem tudnám elképzelni, hogy Petit kiengedjem a kezem közül ilyen kicsin :shock:
Nagyon jók a ti képeitek is :)

Eszter :)
Örülök, hogy Hanna újra jól van :D

Meli :)
Bogi tényleg tiszata apja :D

Tünde :)
Sajnálom, hogy ilyen éjjeletek volt, de legalább napközben kipihente magát a csajszi :D Csak te nem :(

Angi :)
Gratulálok Lidi súlyához :D Jól belehúzott :D Kérjük a receptet :wink:

Ildi :)
Nagyon klassz ez a kengurú :D Majd mesélj hogy vált be Natinál :)
Ne idegeld magad a súlya miatt, Peti se hízott egy grammot sem egy hét alatt :roll:

Babcika :)
Gratula a 2. fogacskához, csak így tovább :)
Kár, hogy nem hoztál fotókat a csodaszép lánykádról :(

Ovi:
Megkérdeztem egy szakavatottat, anyukám óvodavezető :wink:
Azt mondta, hogy az a fő probléma, hogy minden gyerek után jár egy bizonyos összeg (fejkóta), amit az önkormányzat egészít ki. Ezt az állami fejkótát igencsak lecsökkentették, így az önkormányzatnak nem célja, hogy minél több gyerkőc legyen ovis. A törvényi szabályozás szerint csak 5 éves kortól, tehát abban az esztendőben tanköteles a gyerek, amelyikben betölti az 5. életévét. Addig az óvoda nem köteles felvenni létszám többletre hivatkozva. Tény, sok ovit is bezártak és ez is baj :( A másik a negatív tapasztalat, hogy sajnos sok olyan szülő van, aki gyesen van otthon és a nagyobb gyerek az apucival elsőként érkezik és utolsóként távozik az intézményből. Ez sokaknak nem tetszik...
Mindenesetre ő még soha nem utasított vissza gyereket gyesen lévő anyucival. (bár ezért megütheti a bokáját :? ) Szerinte is szüksége van egy 3-3,5 évesnek rendszerhez szoknia, közösségben lenni, stb.

Róllunk: Petikének a kukacát a múlt héten kicsit erősebben húzta hátra a dokinéni :x és most jól bepirosodott neki. Nagyon sírt, tuti hogy fájt neki. Nem is tudott a hasán aludni, csak felhúzott térddel :( Tegnap éjjel már nem bírta szegény, pedig minden pisilés után alapos takarítás és pelus csere volt. Magamhoz kellett vennem és félig ülve nyugodott meg. Mára úgy néz ki rendbe jött, már nem is piros :) Remélem nem lett semmi baja, de mindenesete mostantól nagyon oda figyelünk rá :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

megjöttünk :D

itt szopik az ölemben a kistyúk :lol:
persze, grammra ugyanannyi, mint 1 hete volt:6130 :?
de a dokinő szerint jó ez, nincs semmi gáz.
kezdhetem hozzátáplálni

irrattam fel sinlac pépet, persze még nem váltom ki, csak legyen itthon, mivel okt.30-án kell legközelebb mennünk, és tudjak mihez nyúlni, ha esteleg kell, nem tudom ismeritek-e?
oli ette, amikor tejfehérjeallergia gyanús volt szentjánoskenyérmagból, meg asszem szójából van
lehet gyümikhez meg zöldségekhez keverni.
teljesen allergiamnetes
nyugi, nem akarok ám még adni neki, de legyen itthon :wink:

vali, tényleg az nem jó ebben a hordiban, hogy kiefele nem tudom belerakni, de oldalra meg tudom, és én inkább úgy szeretném

az oviba ide is beveszik úgy, ha viszek igazolást, hogy dolgozom
ja :shock:

barti, nekem nincs scannerem :wink:
múltkor kérdezted, hogy az urticát milyen gyakran lehet szedni
passz
én eddig kétszer szedtem, de nem tudom, hogy egyáltalán meddig volt hatásos.
amikor szedtem, akkor jó volt, hogy utána???????
azt nem tudom :?

anna, lehet, hogy a lilahagyma volt a bűnös :wink: , simán lehet tőle

bocs a kisbetűkért :wink:
vas

Szegény Petike!!
De miért húzkodja neki?
Biztos tök fájt szegénynek :cry:

Hordit majd mondom, hogy milyen.Ha minden igaz, holnap már nálam is lesz egy kipróbálni.Ha tecc, akkor meg megveszem(jó húzós az ára igaz,) de ebbe háton még Olit is beletudjuk tenni esteleg, ha kidőlne.

Ovi meg tényleg úgy van, ahogy írod.
Levente is, amikor járt, mondta az óvodavezető, hogy az egyik gyerek miatt ott kellett tovább maradni,(már zárt volna be az ovi, este 6 után) mert apuka éppen golfozott valahol :shock:
vas

Annácska!
Sajnálom Petike kukiját. Szegénykének biztosan fájt. Remélem nem emlékszik rá majd nagykorában.
Azért mert a kisebbik babával gyesen van anyuka miért kell a nagyobb gyereket hibáztatni? Lehet ezer olyan ok, amiért az apukának kell vinni az ovist.
Egyébként közel hozzánk van ovi meg bölcsi. Az oviba még júliusban láttam a kapura kitéve listát, hogy kiket vettek fel. És volt még három vagy négy név, ők "várólistán" voltak. A többiektől elnézést kértek, de nem vették fel őket. Ja és az volt írva, hogy "az anyukákkal történő egyeztetés után és szakmai szempontok figyelembevételével" történik a felvétel. Ebbe meg minden belefér.
Egyébként emlékszem, hogy amikor én voltam ovis (anyukám mondta) engem korábban adtak oviba, mert különben el kellett volna küldeni óvónénit. Ha jól tudom kétszer jártam alsó csoportot. De nálunk nincs bölcsi.

Ildi!
Azt hiszem lehet olyat, hogy egy évvel korábbra kéred a gyest, és akkor tudsz mellette papíron négy- vagy nyolcórás munkát vállalni. Kérdés, hogy megéri-e. Szerintem nem nagyon.

Tündim itt kiabált az előbb mellettem, de ugye reggeliznem is kell így dél felé már. Most meg elaludt.

Kép
szelivi

Lívi, nem szeretnék dolgozni :wink: :lol: :lol:

Főleg nem azért, hogy bevegyék őket az oviba, de elvileg elég nekik egy papír is, hogy van melóhelyedm és felveszik, de én jobban szeretem az egyenes utat :wink:

És a húszezres gyest se szeretném :roll: :roll:
vas

Livi: a bölcsi és az ovi tök más. A bölcsi eü intézmény az ovi meg nevelési intézmény. A bölcsibe pl ha dolgozol, vagy nappali tagozatra jársz, fel kell vegyék, az oviba nem, bár tény, hogy elsőbbséget jelent általában, de nem is kérnek semmilyen igazolást, míg bölcsibe elvileg gyeses anyuka gyerekét nem is vehetik fel.

cory
Budapest

Annácska: már hátrarántották a kukiját :( Jobbulást!

cory
Budapest

Annácska! Szegény Peti baba!!! :( És ezt muszáj volt ennyire hátrahúzni, vagy durvább volt a kelleténél??

Szép kilátások ovi ügyileg. :( Mondjuk én sem szeretnék visszamenni dolgozni egy jó ideig, reméljük összejön a 2 kistesó is!!! :)

Livi!!! Szerinted miért kel fel ilyen sűrűn Tündi baba éjjel??? Eddig is ez volt? A hét vége felé meghivathatjuk magunkat egy újabb babatalira hozzátok? Hátha ragad valami Tündi sok intelligenciájából Pötyire is!!! :D

Ildi!!! Nekünk is felírta pénteken a doki néni a Sinlacot, pedig én nem is kértem. Nagy a gyanúm, hogy tényleg kevés volt már neki az esti tejem kalóriatartalma, mert most kap 100ml lefejt tejcsiből Sinlacot 7-kor kiskanállal. IMÁDJA!!! Majd fürdés, hancur apával, stb... és 8-kor benyom még 160 ml cicis tejcsit is. :shock:
Csak este eszik ennyit és csak azóta, amióta 2 napja kapja a Sinlacot is. És azóta újra rendesen alszik. Persze még egyszer felkel enni, de akkor is őrülten bezabál és ez is tutti kell még neki. De nappal is jobban alszik azóta. Szóval én nem bánom. :D
Szerintem ezért kelt fel éjjel 3-4 alkalommal is, noha azelőtt már csak 1x evett... :D
MOst szüneteltetem én is az Ultricat, kiokoskodtam, hogy ha apadni kezd akkor veszek be belőle újra. Most imádom, hogy így dől a tejcsi!!!!! 8)
Na megyek, vasalnom kell. Pötyi délutáni szundizik!! 8)

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Ildi :)
A pépet nem ismerem, de az jó, ha allergiamentes :)

Ildi, Livi, Cory :)
A doki néni havonta meg szokta nézni mennyire engedi hátra a bőr, mert Petinek egy gombostűnyi lyuk van csak :shock: Nem is tépte hátra, csak szerintem egy kicsit jobban meghúzta, mint ahogy azt kellett volna :( A lényeg, hogy most úgy tünik nincs vele gond, de azért elviszem egy urológushoz :roll:

Na most lépek is, mert ma megyünk vissza a neurológushoz és még Annamarit is fel kell vennem a suliban :wink:
Este jövök még :)

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Gratula a hófordulós apróságoknak, isten éltesse őket!
Én álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen az ovihelyzet Pesten...

Nekünk ma válogatott szar napunk van. Szerintem megint a foga bántja szegény törpit, mert nagyon kivan. Ma még 5 percet nem volt csöndben, egyfolytában sír. Ha rázom a fenekét, vagy babakocsizunk, akkor jobb a helyzet egy darabig. Ilyen rossz napunk még sose volt :cry: Szegény pipi. Most végre alszik. Máskor ilyenkor már a második nagy alvását kezdi, ma meg eddig csak egy fél órát aludt, azt is nyugtalanul. Remélem ebből a szunyából jókedvűbben ébred.

Annácska!

Szegény Peti szegény kukija. Remélem gyorsan jobban lesz!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Jönnénk mi a talira, ha nem baj. Segítenétek, hogy hol és mikor lesz?

KépKép
KépKép
scullyx

Cory!
Ezt nem tudtam! Azt hittem mindkettő egyforma intézmény, csak az egyik kisebb gyerekekre.

Bartika!
Gyertek nyugodtan! Pénteken délután viszont megyünk vidékre!
Azt mondanám, hogy volt egy pár hét, amikor kevesebbszer kelt, de ez nála általános. Mondjuk általában hajnal egy-kettőig kibírta eddig egy keléssel, az elalvás után fél órával. Talán a foga jön, mert mindig keservesen sír. Mondjuk én minden éjszakai kelést a fogára kenek kéthónapos kora óta, aztán fog meg még sehol. :D

Annácska!
Sok sikert a neurológushoz!

Évi!
Sajnálom a mai nyűglődéses napot! Hátha a délután és az éjszaka jobb lesz!

Kép
szelivi

Bartika:én kisebb nagyobb sikerrel újrafényképeztem a digitálissal a régi fotókat.(csak még időm nem volt feltenni. :oops: )Nálunk vidéken nincs ilyen gond az ovikban,tavaly a kiscsoportban ahol gyakszin voltam,már a 2,5 éveseket is felvették.Itt meg megy a harc a gyerkőcökért,mert kevesen vannak. :roll: Ezért folyamatosan csak összevonják az ovikat!Úgyhogy állásom az tuti nem lesz!

Cory:a fél éves nagylányodnak boldog féléves szülinapot kívánok!!!!!! :lol: :lol:

Vas:tetszik a hordozó!Nekem bevált a Chicco Go Marscupió kenguru.Hát a golfos apuka nem semmi! :evil:

Annácska:szegény Petike!Hogy fájhatott szegénynek!Gyógypuszika neki!Viszont az ovivezető anyucid miatt nagyon irigyellek!Nekem jól jönne most a segítsége! :lol:

Évi:sajnálom hogy a törpikéd nem jól viselte a mai napot!A holnapi jobb lesz!Bízz benne! :lol:

Szelivi:nem semmi hogy az értelmes tekintetű gyermekre miket rá nem fognak a szakemberek :lol: :lol: :lol: A neurológushoz magatoktól mentetek?Mert felénk soha nem hallottam még hogy ide meg oda viszik a gyermeket.Úgy fejlődik szegény ahogy tud.Szóval ez érdekelne hogy felétek mi a szokás!
Vendég

Hű Lányok!
Azt hittem nem fogok tudni visszaolvasni annyit írtok és erre... :lol:

Évi :)
Sajnálom, hogy ilyen rossz napotok volt :( De egy-egy ilyen nap azért belefér :)
Lehet, hogy tényleg a foga bántja és valamelyik reggel ott fog rád mosolyogni egy fogis Dórika :D

Scullyx :)
Küldtem privit a talival kapcsolatban :)

Boscó :)
Mire kell neked egy ovivezető, már most ovodáztatni akarod Fannikát :lol: Egyébként anyu meg folyton küzd az óvonő hiánnyal :roll:
Peti már jól van, de nem akarom elkiabálni :)
Neurológushoz mi már akkor bejelentkeztünk amikor Peti még a pocimban volt :D Annamarival rendszeresen járunk a doki nénihez és így a biztos, ami biztos alapon el akartunk vinni. De ha nem is lett volna előzmény, akkor a szülés miatt úgyis mentünk volna. Így most egy kis tornát kell csinálnunk és semmi gond sem lesz :D

annácska

Szépeket!

Sajnálom az át nem szunyált éjszakákat, és a sűrűn keléseket. Kitartás lányok!

Ez az ovi téma. Itt nemtoom mi lesz, azt sem tudom, h hol van az ovi.:) De a Védőnő már kecsegtetett, h jobb, ha már most rágyúrok, h ide tuti nem fog Alex oviba járni, mert nincs hely. De én akkor is ki fogom harcolni azt a fránya ovit, ha eljön az ideje… Nekem viszont vissza kell mennem melózni ha 2 éves lesz Alex. :(

Gratula, a hó fordulókhoz, és a fogacskákhoz!

Rólunk: Alexem ma megint kattant volt. :( Áhh, inkább :) Semmit nem alukált napközben. Ha sikerült is letennem, akkor nem hazudok, de 10-15 perc múlva ébredt. Kajált játszott. Ha ott mertem hagyni, akkor egyből sakál módjára ordított. Ha ölben volt, akkor az bejött neki, Rámosolyogtam, erre kiröhögött. Letettem, és ordított. Frankón még a WC-re is vittem a hordozóba, mert már attól féltem, h megszól valaki, h mennyit ordít ez a legény. Szal tök jó volt a mai napunk. Jah, és a csúcs. Alvásból valami eszeveszett üvöltéssel kelt fel. Hát szegénykém akkorát reccsintett a pelusba, h komplet ágynemű, és miegyéb csere volt. Aztán a másik móka, amikor apa bealtatta, és persze megint sikerült 10 percet aludnia. Apa felveszi, játszik vele, leteszi, ordítanak, felveszi, én meg addig főzök a konyhában, és magyarázok, h most mit csináljon, hátha. A dobálózás bejött Alexnek. Nagyokat nevettek Apával. Aztán fürdés. Hát csajok azt a tekintélyes kaki mennyiséget, ami volt a pelusba, és a rugijába. Mindezt úőgy, h apa nem vette észre. :) Lehet, ettem tegnap valamit, csak nem toom mit, de ma megint 6x kailt. Lehet a pizza nem kellett, volna? Nah, majd legközelebb nem eszek meg annyit. :)

Annácska! Sajnálom a kukit.:( De ne aggódj, nem lesz semmi baj! Nem adott a doki ilyen vazelines krémet, h kenegesd vele? Vagy fel sem tűnt neki, h jobban felhúzta?

Nah, megyek uzsit csomagolni Apácskámnak! Jó éjt!

Kép

Kép
nancsika

Nancsi: némi bíztatás oviügyben, hogy ha sikerül helyi bölcsibe benyomni, akkor jobbak az esélyei ovi ügyben.

cory
Budapest

Boscó!
A neurológust a gyógytornász javasolta, merthogy az neki egy szakmai kontroll, és a neurológusnak orvosi diplomája van a gyógytornásznak meg "csak" főiskolája. Azt hogy túl értelmes azt két dologból szűrte le. Először gumikalapáccsal elkezdte ütögetni a lábszárát és a Tündi nem egyet rúgott vissza, hanem hármat. A másik, hogy rázogatott neki egy piros zörgős autót és nem az autót nézte, hanem a dokinőt. Meg most az is volt, hogy "úgy ijed meg a felnőttektől, ahogy egy ilyen korú babának még nem kéne".

Annácska!
Én is úgy tervezem, hogy ha lesz még babánk, akkor automatice bejelentkezünk vele a gyógytornászhoz és a neurológushoz is, biztos ami ziher alapon.

Bartika!
Szerdán délre kell mennünk tornázni. Nektek jó a szerda vagy csütörtök délután (vagy akár az egész csütörtök)? Mert holnap délután az egyik osztálytársamat látogatom meg füzetfénymásolás ügyben.

Tündikét ma mértük. Sajnos a gépcserével eltűnt a súlytáblázatának egy része, ugyanis elég régi mentésből dolgoztam vissza. De azért emlékszem a múltkori súlyra. Szóval fogyott 5 dekát. :( :( :(

Kép
szelivi

Szép jó estét,

Én sem gebedtem bele a mai termés visszaolvasásába, mi ez a pangás ??? :lol:

Alizzal szeretnénk csatlakozni, a "nem alszok napközben egy szemhunyást sem, viszont ellenben ordítok, ha nem vagyok kézben" mozgalomhoz, úgy látom most többeknél ez a nyerő :? :roll:

Babcika: Te sem pörögsz úgy mint régen, mi a szösz van? :lol: Mától már nincs felmentésed :lol: :lol:
Gratula Lilkó fogához :)

Ildi: Akkor te már most elkezded hozzátápizni Natit, nem várod ki a míg betölti a 6 hót?
Kengururól tűkön ülve várom az élménybeszámolót. Megmutiztam apának, nagyon tetszett neki :) Rajtad áll vagy bukik a business :lol: :lol: :lol:

Bartika: Gratula Pötyi szép méreteihez, a nagy zabbantásokhoz és a jó alváshoz :) Ügyi a lány :)

Annácska: Az, hogy beszélünk angolul, erős túlzás. Nekem van egy ezer éves nyelvvizsgám, de a melóhelyen is inkább csak írásban használtam a nyelvet. Most még tudok neki majd segíteni, később meg remélem ő korrepetál engem :lol:
Petike kukacát sajnálom, de biztos hamar rendbejön :(

Évi: Sajnálom a ti sz@r napotokat is :( Legalább éjszaka alszik rendesen a csajszi?

Nancsika: Küldhetnél át egy kis kakit, mert lassan már azt sem tudom milyen az, Aliz napok óta nem produkál semmit :shock:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Livi: Nem csoda, hogy Tündi úgy megijedt a nőtől, tuti emlékezett rá, hogy az a banya ütlegelte egy piros gumikalapáccsal :shock:

Nehogy már te is súlyparás legyél, mint itt vagyunk páran. 5 deka az nem fogyás, az bármitől lehet. Pisi-kaki rendesen közrejátszhat.
Ezen ne szomorkodj! :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Halihó,

tényleg,nem volt nagy pörgés...

Köszöntéseket köszönjük, hihetetlen,hogy már 7 hónap eltelt :shock:

Mi is sok boldogságot kívánunk a velünk egy napon született manócskáknak, illetve Lidinek, Bettusnak, Bea Annababájának a 7 hóhoz.
Liza boldog féléves szülinapot! :D Hogy ízlett az alma?

Petike : :(

Évi, Dórikát sajnálom.

Nekünk is nehéz napjaink, éjszakáink vannak. Botinak áttört a lenti másik fogacska is, de tényleg még rosszabb utána, mint előtte :shock:

Tünde, köszi. Jól esett,hogy írtad, várod a talit! ÉN is naaaagyon! (Már azt hittem,mikor Angi írta,hogy esetleg tali náluk, hogy senki nem kíváncsi ránk :roll: :oops: :lol:) Bár, hátha a "nagytalira" is tudunk menni, és akkor a többiekkel is találkozhatunk!

Ildi, Babci: Boti is szokott kapni Sinlacot. Tej-, szója-, gluténmentes. Ha nincs kedve szopizni (:() lefejt tejcsibe kapja este. Sajnos megint a fogzás, vagy nem tudom, mi miatt, sokszor én erőltetem ezt a szopit. Hajnalban, reggel, és este, mikor koki, nincs gond... de amúgy ... :roll:
Ildi: Átérzem a helyzeted. Mi is azért kezdtük picit hamarabb a hozzátápit, mert nem hízott Boti, nem volt kaki, pisi nagyon kevéske, tiszta nyűg volt. Drukkolok!

Meli, kitartást!

Látom, Alex bébinek sem volt túl jó napja! Nancsi, nektek is szebbeket estére, illetve holnapra!

Babci: Nálatok mizu a szopival?

Nem semmik ezek az ovis sztorik, én nem tudom pontosan, hogy működik erre, bár már hallottam listákról! :?

Edit, mit szóltál Schumi bejelentéséhez?

Angi, nem semmi Lidi súlya :shock: Gratula!!! :wink: Lidi kék szemei letagadhatatlanok, kitől is örökölte! :wink:

Eszti, mizújs Veletek? Benyó kipakolta már a pecót? :wink: :D

Vali, remélem, mai napot megúszta fiad bunyó nélkül! :wink:

Botus egyébként nagyon tündér (még a nehézségek ellenére is)! Most kezdem megint egyre jobban imádni (na, nem mintha eddig nem lettem volna kellőképpen a bűvöletében)! Annyit lehet már vele játszani, kacagni!
Így, hogy lejjebb került az ágya, nem megy a felkapaszkodás ott, csak keresi a fogásokat. Viszont, ha fekszünk, ülünk mellette, egy pillanat alatt feláll! Ari nagyon! Csak,ha nem sikerül neki, felhúzza magát.... Ami miatt nem örülök neki,hogy nem játszik egyedül olyan nagyokat, mint mostanában tette, mert eszébe jut,hogy fel kellene állni, aztán vagy esik, vagy szól,hogy tartsam ki a kezem, segítsek, ha nem találja a fogást :roll:

Most már megyek, így is hosszú voltam, de így is kihagytam némelyikőtöket :oops:. Rámfér a pihi, meg a tejcsire! (Eszti, de igazad van, nagyon kell egész nap koncentrálni ezekre a lurkókra :wink:!)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?