Sziasztok
Hú, most sok mindennel kapcsolatban lehet ám írni!
Jó, hogy így felélénkült a topik!
Katica
Pihenj akkor sokat, használd ki!
Én annyira gyorsnak érzem, ahogy megy az idő! Még nem sikerült összeraknom a csomagomat, de már készítgetem a cuccokat a szekrényben, csak valahogy soha nem sikerül, mikor akarnám.
De a babaruhák már a szekrényben a helyükön, szóval már itt is minden kész a picurka fogadására.
Megann
Epidurállal kapcsolatban azt olvastam még annó itt, hogy nem lehet állandóan kérni itt kistarcsán, azt hiszem az altatóorvos miatt? De ez ügyben mindenképp érdeklődj, ha a másodikat is így szeretnéd megszülni.
A kívánságodat pedig tudod nem köszönöm meg, de remélem úgy lesz!
Az első is óriási élmény volt, szerencsére csak a gátseb volt rossz emlék, amúgy minden olyan volt, ahogy szerettem volna!
Mali
Első szülésnél azt mondják kicsi az esélye, hogy ne kelljen vágni.
De ez is nagyban függ a baba méreteitől és az anyuka alkatától. Szerintem érdemes erről is a dokit megkérdezni. Viszon a repedés tényleg nem jó, és nálunk is úgy van megbeszélve, hogy ha a helyzet úgy hozza és muszáj vágni, akkor inkább vágjon a doki!
A fájdalmasságát majd meglátom és beszámolok, annyiban biztos más, mint a "vágott kijáratnál", hogy gátvédelemnél nem lehet olyan erővel nyomni, lassabban kell kibújnia a babának. De a fájdalom szerintem nem ettől van. Én hallottam olyat, hogy a kitolás hihetetlen fájdalmas volt, pedig nem gátvédelemmel szült az illető. Tehát semmire nem lehet készülni, mert ez is Tőled és a babától függ! Még én sem tervezek, hisz minden szülés más, biztos nem lesz ugyanolyan, mint az első volt.
A legeslegfontosabb, hogy lelkileg legyél rá nagyon nyitott, add át magad teljesen az élménynek és akkor hidd el nem fogsz csalódni! Nálam bejött!
Naccempilla
Hidd el, az a 2 hónap olyan gyorsan el fog repülni, hogy csak kapkodod a fejed!
Murphyke
Szerintem könnyen fogsz tudni dönteni, ha saját magadban átgondolod, hogy mit is szeretnél. Ezt főleg az epidurálisra értem, mert ugye a gátmetszés-gátvédelem akárhogy alakulhat, azt nem lehet biztosra tervezni. De az epidurálisnál mindenképpen tudnod kell, hogy mennyire bírod a fájdalmat. Én semmi pénzért nem hagytam volna ki azt az eufórikus élményt, amit akkor éreztem, amikor jó pár óra fájdalom után megszületett a kisfiam és az egészet, mintha elvágták volna! Olvastam róla persze sokat előtte, de ezt elképzelni nem lehet, ezt át kell élni! És így megyek neki a második szülésemnek is, alig várom, hogy újra átéljem ezt a csodálatos érzést! Persze fáj, azt sem tudja elképzelni az ember előre, mert nagyon fáj, de tényleg nagyon jó, amit már sokan írtak, hogy fordulj befelé, figyelj nagyon magadra és akkor sokkal könnyebb. Ha az ember nem ellenkezik, hanem átadja magát és a testét ennek a folyamatnak, akkor az egész, minden szenvedésével olyan csodálatos élmény lesz, hogy ahogy írok róla, megint elsírom magam! Mert a világon nincs fantasztikusabb érzés, mint életet adni és anyává válni! És ha tehetném, biztos 10 gyereket szülnék, hogy még többször átéljem!
Na, bocsi, elég volt már belőlem!
Puszi mindenkinek
Orsi
37+4