Sziasztok!
Zseppy sajnálom, hogy nem javult még sokat a helyzet, de azért jó, hogy legalább nincs rossz kedve Enci babának!
Otyka Aisa köszöni a dícséretet!
Igen, az a száján tényleg tejföl. Most kapott előszőr, de csak azért mert töltött zsömlét csináltam, kentem rá a tejfölt és addig-addig hisztizett, míg kapott néhány kanállal.
Nagyon bejött neki. Szereti a kefírt és a natúr joghurtot is. Minden reggelire azt kap néhány falat sonka és kifli után! Ilyen savanyított tejtermékeket már 8 hónapos kortól lehet nekik adni.
Tejpép: én úgy tudom, hogy minden nap lehet adni, ezt amit én adok neki (Humana HA – ízetlen, nem cukros stb.) általában elválasztáshoz szokták adni a tápis babáknak. Receptre is lehet kapni (ha felírja neked a dokinéni), úgy 700 Ft egy nagy doboz, amúgy meg 1400 Ft. Nem mindegyik baba szereti mert nem sok íze van, de Aisának bejön. Ha veszel és nem eszi meg Panna, akkor szívesen átveszem a maradékot!
Megnéztem a dobozát is, és rajta van, hogy napi egyszer lehet adni nekik!
Együttalvás: alapból én sem szoktam, csak amikor hajnalban nagyon nyűgös és tudom, hogy úgyis felébredne amikor visszateszem a kiságyba, ilyenkor otthagyom kettőnk között. Addig nincs veszély, amíg apa is ágyban van, mert akkor nem tud leesni. Utána meg oda kell figyelnem nagyon. Látod, nekem is becsúszott már egy leesés.
Kaja: szerintem nyugodtan adhatsz neki ilyen pépet (ha megeszi), én azt is csináltam, hogy vettem neki ízesítetett és fele-fele arányban kevertem ezzel. Úgy lett valami íze, de mégsem volt tök édes. Én kekszet szoktam adni neki, akár kézbe, akár gyümit dúsítani vele. Még néhány hét és te is adhatod neki a tejtermékeket.
Paradicsom: én egy ideig kiszedtem a magját, de már kb. Két hónapja már nem teszem meg.
Szilpa úgy tűnik, hogy elmúlt ez a gyulladás. Már épp ideje, mert nagyon gáz volt.
Aisa neked is köszöni a dícséretet, mostanában egyre többen mondják, hogy rám hasonlít.
Na, a fenti részt még pénteken írtam, de nem tudtam már elküldeni. Bocsi, ha van benne egy-két aktualitását vesztett hozzáfűzés is!
Sancsi vannak új képek rövid hajú Enéhről??
Szilpa, gratula Kendének a felálláshoz és a mászáshoz!
Nagyon ügyes fiú! Napról napra ügyesebb lesz majd, és egyszer csak azt veszed észre, hogy kapaszkodva járkál a bútorok között! Édes, ahogy alszik a földön!
Csak nem alakul apával a helyzet??? Majd írj, ha van valami biztos hír! Szurkolok nektek!
Ilyen éjszakákban, amit leírtál nekem is kijutott mostanság.
Pl. péntek éjjel: fél 9-kor szokás szerint ment aludni Aisa. Fél 11-kor sírva ébredt: cici, altatás, vissza kiságyba. Fél perc múlva ordítás.
Ugyanezt végigcsináltam, de nem tettem vissza az ágyba, hanem közénk, hátha ott jobban alszik. Ez sem tetszett neki, felült és úgy gondolta, hogy ő most inkább játszana egy kicsit.
Odaadtam neki a telefonomat (ez eddig mindig bejött
), játszott vele egy kicsit, majd megunta, és reklamált. Betettem kiságyba, játszon egyedül.
Éktelen ordítás, de hagytuk, ne csináljon már teljesen bolondot belőlünk. Amikor már nagyon torz hangon ordított, kivettem, cici, altatás, vissza kiságyba. Öt perc múlva ébredés, ordítás stb.
Megelégeltem, kijöttem vele a nappaliba, és játszottunk.
Kapott kis tejpépet is, jött-ment, én is jöttem-mentem utána, mert ilyenkor persze, hogy minden olyan dolgot megtalál, amit nem kéne. 3-kor már kezdett nyűgös lenni, odaadtam apának, volt kis tea főzve, altassa el. Nagy nehezen sikerült neki, de csak úgy maradt, hogy köztünk a nagyágyban.
Tehát kb. Negyed 4-kor sikerült elaludnunk, és 5.20-kor keltem, és mentem dolgozni.
Hát mondanom sem kell, hogy kivolt a bundám rendesen.
Mondtam is apának, hogy nem kell nekem kistesó(mármint Aisának)!
TALI???????