Szia klmaria!
Büszke vagyok a pocakomra, tényleg nagy. De mondjuk, ha 2 hét múlva dícséri meg valaki, akkor lehet hogy sírva kérem, hogy ne tegye!
Amúgy nincs kint a köldököm, de már nincs lyuk sem. Én kaptam ajándkba Vichy pocikrémet (terhességi csíkok megelőzésére), nagyon jó illata van, este szoktam kenegetni, de hogy fog-e használni késöbb, azt nem tudom. Egyelőre még épségben van a bőröm.
Szia pilla!
Köszi az együttérzést. Hova kell járnod kontrollra pontosan? Diétáznod kell? Hogyan rontották el?
Mi sem vagyunk összeházasodva és van apasági nyilatkozatunk. Én a x. kerületben csináltattam. Azt mondták, hogy anyuka lakhelye szerinti hivatalba kell menni. Ja és az is fontos, hogy a te személyidbe vagy a lakcímkártyán lévő címre lesz a baba bejelentve! Szóval, ha valaki ezt nem iratta át, akkor most tegye meg gyorsan. (én még az anyukámékhoz voltam bejelentve, de cirka 10 éve nem lakom ott) A népességnyilvántartó csoportnál kellett kérnem egy igazolást, hogy hajadon vagyok. Utána kellett mennem a párommal a gyámügyre, ott csinálták meg a nyilatkozatot. Tényleg kell egy igazolás a születés várható idejéről, és vinni kell a kiskönyvet. Nekem a kiskönyvbe volt beírva és ezt elfogadták. Ami furcsa volt, hogy van egy melléklete a nyilatkozatnak, amelybe lejegyzik, hogy a babának milyen vezetéknevet szeretnél. Mi mindkettőnkét szerettük volna, de NEM engedték meg, mert nem vagyunk összeházasodva. teljesen kifeszültem ezen, egyébként előtte mondta a nőci, hogy a nyilatkozat teljesen ugyanolyan jogokat biztosít, mint a házasság, és csak bíróságon lehet megtámadni. Ehhez képest...
Na mindegy, marad apuci neve, már túltettem magam rajta.
Ezt viszont csak hallomásból tudom, szóval ne vegyed kézpénznek, hogy születés előtt jobb megcsináltatni, mert ennek hiányában a baba apukáját ismeretlenként anyakönyvezik.
Remélem tudtam segíteni.
Pusz Mali