Új privát üzeneted érkezett!

Szép jó estét Mindenkinek!

Matiba: Köszi a jókívánságokat, gyógyulj meg te is mihamarabb. :)

Ma Gergő alig bömbizett, egészen vidám volt, minden alváskor sírás nélkül aludt el. :)

Megmutatom a fogacskáimat. :)
Kép
Egészen 5 percig egyedül játszottam. :)
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!
Gergő nagyon fotogén és olyan kifejező szemei vannak! Örülök, hogy jobb a helyzet!

Betegeknek gyógyulást!!!

Puszi
Kép

Hát nem imádnivaló???

Kép

Kép
rayo

Most pár napig nem leszünk, megyünk fel Bp-re, családi ünnepség, no meg a tűzijáték :)

Tündériek a gyerekek és az esküvői fotók is olyan szépek!!! Majd jövő héten én is teszek fel magunkról :)

Puszi, betegeknek jobbulást, Balázsnak pedig nagyon boldog születésnapot kívánok!!!!
ildi_ko

Lányok, amit reggel ígértem, most leírom: azért szeretnénk nagyobb baát, mert nagyon keveset, vagy egyáltalán nem tudnék vele itthon maradni :(

A munkahelyemen most neveztek ki vezetőnek, ami számomra nem egzisztenciálisan, inkább családi szempontból tökéletes munkahelynek számít.

1. közel van. 5 perc autóval, 20 perc busszal. Tahát a gyerekeimmel többet lehetek, mintha órákat utaznék valahová.
2. jó a munkaidő beosztás. 1 műszak, nappal, és kora du. már otthon vagyok a gyerekeimmel.
3. nyugodt, és jó a légkör bent, azaz egy kedves, mosolygós anyát kapnak vissza munka után.
4. többet keresek, mint eddig. Vagyis - miután be kell osztanunk a pénzünket - ez is szempont.
5. imádok itt dolgozni.

Szóval ezek a fő okok. rengeteget dilemmáztunk ezen. Hiszen újszülött babát szerttünk volna igazán, de fel kellett mérnem, ez azt jelentené, hogy elveszthetném a munkahelyem. Legalábbis ezt a jelenlegit. Áthelyeznének GYES után valahová, ahol egyáltalán nem biztos, hogy ilyen feltételek mellett dolgozhatnék. A másik a GYES... Sajnos, most mindkettőnk teljes kerestére szükség van, hiszen hitelt vettünk fel a házunk felújítására.

Így jutottunk erre a döntésre. Magyarul: egy 10-20 hónapos baba, aki már kis tipegő elég nagy ahhoz, hogy azt a napi pár órát még dolgozom, valahogy feldolgozza. Addig itthon lenne az én drága anyucimmal, és a délben oviból haza jövő kislányommal. Uzsonna időre pedig már én is befutok, és onnantól el sem mozdulok mellőlük!
Aztán ha el múlik 2 éves, és szereti a közösséget, lehet, hogy délelőtt 2-3 órát ő is bölcsiben lenne, de ez csak akkor, ha nem viselné meg, majd meglátjuk.

Biztosan látjátok a soraimból, hogy kicsit még magamat is győzködöm, de már döntöttünk. Azért vagyok kicsit nehéz helyzetben, mert én 3 évig itthon voltam Liluval GYES-en, és imádtam azt a 3 évet. És ez okoz némi lelkiismeretfurdalást. De az észérvekkel meggyőztem magam valamelyest.

És még valami. Miután hiszek a sorszsrűségben: ha Gabika egyszer majd azzal hív, hogy van egy baba és nézzük meg, igaz, hogy csak 1-2-3 hónapos... Ugyanolyan sebességgel rohannék hozzá, mint a tervezett nagyobbhoz. Vannak dolgok, amikor az észérvek fellett győz a szív :lol:
Vendég

Véda:) A Tegyesz ehhez mit szól? Mármint hogy dolgozni szeretnél a baba mellett? Vagy ők labdába se rúgnak?
Mert nálunk, hiába bizonygattam, hogy a Kft-t viszi tovább a másik ügyvezető, állandóan visszakérdezett a nő, hogy akkor ki fog aláírni, és ki mit csinál. Én meg mondtam, hogy GYED-re megyek azonnal, de csak kérdezte, hogy és mi lesz a céggel, és így tovább és így tovább... Állandóan az én munkám volt a téma.

A másik, hogy azért gondold át, az elején tudsz-e egy kis időt kiharcolni magadnak, amíg a babóca megszokik nálatok, kicsit magabiztos lesz, biztonságban érzi magát. Azért nem lesz az sétagalopp, ha egy 20 hóst hazaviszel, és aztán újra csak "elhagyod", mégha csak félnapokra is. Nekik ugyanis csecsemőotthontól terhelten teljesen máshogy működik a lelkük, biztonságérzetük, mint a "normál körülmények között felnőtt" gyerekeknek.
Bobinak kb. 1 év kellett, mire látszott rajta, hogy most már teljesen megbízik bennünk. Attól kezdve lett igazi kis ronda csibész, addig visszafogta magát, "rendes" volt.
Ezt az 1 évet mondták mások is.
Ugyanakkor sok gyerek meg megszokta a társaságot, és igényli is, hogy más gyerekekkel legyen együtt, és a csecsemőotthon után bölcsibe "kellett" vinni.

Szóval mindig van min gondolkodni, hogy vajon mit hogyan csinálok jól, de gondolom időtök bőven van még.
És biztosan megszólalnak itt a nagyobb babócát hazavivők is, és elmondják, náluk mi hogy ment.
szuperboszi

Jó reggelt!

Boszi! Édes lehetett Bobi, ahogy kitolt pocival járkált! :lol:

Gergőnek nagyon édesek a fogacskái! Mit evett a Maszat Jancsi? :D

Rayo! Igazad van!!! Regina imádnivaló, gyönyörű kislány, huncut szemekkel! :D

Ildikó!
Jó szórakozást és pihenést nektek!

Matiba! Gyógyító sugarakat küldök!

Véda D!
Megértem a döntésedet. Az 5-ös pont miatt irigykedek. :D
Igazad van, mert lehet, amikor a ti babátok érkezik, akkor ő nem nézi, hogy ti nagyobb babát szerettetek volna. :lol:
tirza

Jiny!

A másik fórumon olvastam, hogy mentek, mentetek nyaralni, már meg akartam kérdezni, hogy hová, mert írtad, hogy négyesben mentek. Szóval hová lehet kutyust is magunkkal vinni?
tirza

Sziasztok!

Egy türhető éjszaka után jelentkezem. :) Gergő egészen jól aludt, mindenesetre most nincs üvöltés, csak kis nyekizés. :) Mintha kipihentebb lennék! :D

Boszi: olyan jót nevettem a Bobipocin. :) Milyen édes lehetett. :) Mire legközelebb találkozunk, egészen szószátyár lesz a kisfiad, aki addigra más naaaaaaagy tesó lesz. :)

Véda: de irigyellek a jó munkahelyedért. :) Én nem szeretnék visszamenni oda, ahonnan eljöttem, de a pénz nagy úr. Ennyit, mint ott, nem keresnék sehol.

Rayo: Igazad van, imádnivaló a kislányod. :) Olyan kis boldogságot sugárzó baba. :) És mindig olyan csini. :)

Tirza: Céklát evett Gergő krumplival és hússal. :) És utálja az előkét. :( Addig nem nagyon ezik, amíg ki nem veszem a nyakából.
Észrevettem,hogy az olyan dologk, amik a nyakában szorosabban kötődnek vagy magas nyakú, nagyon zavarják.
Én is ilyen voltam /vagyok. :) Legalább tőlem is örökölt valamit az a gyerek. :D

Tölti: Kis naplódat megmutattam a férjemnek. :) Minden elismerése a Tiéd. :) Azt hiszem, nálunk megint terítékre fog kerülni a tesó téma. :D

Szép napot Mindenkinek!

KépKép
KépKép
kelimoni

Átragasztottátok ránk az éjszakai nemalvást:):):)
Úrfi 3-kor kelt, és énekelgetett.
Apja 1/2 4-ig bírta, akkor vitt fel neki kaját, hátha elalszik, 2 perc alatt beszippantotta, aztán még egy jó ideig randalírozott, aludt egy kicsit, majd 1/2 7-kor újra fent volt.
Most meg olyan hulla, hogy menne aludni magától, de most fárasztáson van legalább 11-ig, 1/2 12-ig.
Mi van itt, megint front lesz?
szuperboszi

Tirza

Írtam privát üzit. Megkaptad?
petyaanya

Petyaanya!

Megnéztem, köszönöm, felírtam a típust.

Kelimoni!
Akkor lehet, hogy Gergő nem lesz nyakkendős üzletember! :lol:
Kistesó?! Lemaradtam valamiről. Eddig nem volt terítéken a kistesó?

Boszi! Biztos jön valami front. Napok óta zokogok örömömben, bánatomban.
Nem tudom, hogy tegnap látta-e valaki a Jó fiú című kutyás filmet, a közepétől végigbőgtem, mikor vége volt, akkor is bőgtem, a férjem megkérdezte, hogy miért sírok, erre én csak azt tudtam neki zokogva mondani, hogy mert szeretem a Rézit (kutyusunk). :lol:
tirza

Sziasztok! :D

Újra itthon vagyok, :D végre! A kórházból ennyi is elég volt!
Visszaolvasni még nem volt időm meg energiám sem, mert este 10-re értem haza. 4 órát vezettem folyamatosam, Pécs kicsit messze van tőlünk.
Velem minden ok., a vérképem szép, a gyógyszerekre jól reagálok, de sajnos az immunrendszerem már mindig selejtes lesz. Nem baj! Erős vagyok, vigyázok magamra, helyesen táplálkozom, a gyógyszeres kezelést betartom és akkor nem lesz baj! A baba meg annyi pozitív energiát fog adni, hogy én leszek a világon a legboldogabb ember! :P

Pótolom a visszaolvasást és majd jövök!
Sok puszi!

Kép
vivi1

Elfelejtettem! :?
A képek édesek, mint mindig!!!!
Én is küldök Nektek, a keresztlányom és én leszek a képen!
Kép

Kép
vivi1

Mi van itt, kihalt a topic???

Kedves Lányok! Balázs megkért, hogy írjam le, köszöni mindenkinek a szülinapi köszöntést!
Fel kellett olvasnom neki az összeset, és mindig megkérdezte, ki küldi? A Szuperboszin jót mulatott. :lol:

Kedves Véda! Ebben a kérdésben teljes mértékben Boszival értek egyet. Szerintem is, minél nagyobb a baba, annál nehezebb a szívébe költözni teljes biztonsággal.Egy 20 hónapos intézeti kisgyerek fokozottan igényli a jelenlétedet, szerintem 200%-os intenzív jelenlétet és minden percben a fokozott törődést kell éreztetned vele, nem csinálhatod meg, hogy minden délelőtt eltünsz, délutánra elővarázsolodsz. Az intézeti rend után teljesen mást kell megszoknia, ez is nehéz, de számos gondozónő után nem tud kötődni ahhoz, aki mindig elmegy, és így sokkal nehezebben alakul ki a Boszi által már említett biztonságérzete is.
Ha engem kérdezel, ez sokkal keményebb dió, mint egy újszülött, "tiszta lappal" induló baba örökbefogadása.
Olyan kemény dió, hogy le a kalappal az előtt, aki belevágott ( gondolok itt szeretett topictársaimra is), én nem tudom, mernék-e vállalkozni rá.
Sok erőt kívánok hozzá neked, ha te is belevágsz...

Rayo! De, ennivaló! :lol: :lol: :lol:

Móni, örülök, hogy sikerül kialudnod magad. Így teljesen más, sokkal szebb a világ :!: Gergő meg lehet, az időváltozást érezte, Zsófi is elég nyűgi volt.

Én is kipihent vagyok, csak 2,30-kor, 5,30-kor keltem fel, és már 10,30-kor le is feküdtem. Reggel teljesen jól ébredtem. Minden jobb, mint óránként felkelni!!!!!

Tölti, jót mulattam, csak sajnos én is írhattam volna, néha nap.
Vagyis nem írhattam volna, mert csak két babapiskótát faltál be????? Én ilyenkor a "másnapos" gyomromra( na, nem azért másnapos, mert minden ébredéskor iszom egy felest, hanem valóban olyan érzés a kialvatlanságtól... ) több szelet csokitortát szavazok meg, és más idegnyugtató boldogsághormont felszabadító finomságot.

Lányok, segítsetek már, légyszí...hozzátápláláshoz ki hogy kezdett hozzá, és mik a tapasztalatok?Minden érdekelne, az összes okosság. Előre is köszi!!!

Kép
Kép
ggabszi

Ja, még azt akartam írni, hogy Gergő tündéri!!!!!!!!( Vagy lehet, nem ez a jó szó egy kisördögre?) Isteni színei vannak....egyszerűen szívtipró. Stipp-stop Zsófinak. :lol: ( Remélem , most egy leendő menyasszony jelöltnek sem töröm össze a szívét.)

Vivi, jó a kép. Nem sokára a lányoddal pancsizol! Vagy a kisfiaddal?
:wink:

Kép
Kép
ggabszi

Gabszi!Reméljük igazad lesz!!!!!

Még nem olvastam vissza, ezért lemaradtam egy szülinapról!
Balázskának nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is!
Kép

Kép
vivi1

Gabszi!
Aki bruttó 35 kg, az ne írjon nekem csokitortáról!!!!! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Ma is nagyon nyügi vagyok. Éjjel 2 és 4 között az alábbit játszottuk:
Cumi szájba berak,
anya el az ágyikójába,
éppen lerakja a nagy fenekét,
amikor cumi kidob a kiságy rácsai között,
anya vissza,
másik cumi,
Gergő úgy csinál, mintha aludna,
anya el,
nagy senék az ágyra,
cumi már koppan is a parkettán,
anya imét megemeli a ...,
harmadik cumi,
anya el,
senék,
cumi koppan,
senék fel,
kiságy elhúz ( mert természetesen oda jobb bedobni a cumikat, ahonnan nem lehet előhalászni
és kezdődik újra

APA EKÖZBEN BÉKÉSEN HORTYOG!!! AMIKOR ÉPPEN ÁTÉPÍTEM A HÁLÓSZOBÁT!!!!!!!

4óra: Nincs több cumi
Gergő méltatlankodik,
nem sír, csak kiabál
rosszul tettem vissza a kiságyat, túl közel a pelenkázóhoz
Gergő az összes pelust leszórja a földre, végül elalszik.

5 óra: apa ébred,
FELÉBRESZTI ANYÁT!!!!!!!-hogy megkérdezze, mi volt éjszaka, hogy a sok pelus a földön. ÉS TÜRELEMRE INT!!! Kicsi még Gergő jelszóval.
Robbanás!!!!!!Anya agya elszállt teljesen, aztán behunyja a szemét, különben megöl valakit.

Tölti Rád gondoltam: Legalább lenne babapiskóta a hálóban!! Vagy csokitorta!!!

Gabszi: Hát, már van egy-két menyasszonyunk, de semmiképpen sem hagynánk ki Zsófit. :)
Na, Jiny mondhatja, hgy éppen kiteszik a lábukat és máris becsajozik a kisfiam. :D

Ma délelőtt usziba megyünk. Apa szerint néha le kellene vezetnem a fölös energiámat, amire ez nagyon jó alkalom. Ha estére özvegy leszek, mert kitekerem a nyakát, annak csakis ő az oka. :D

Vivi: De jó, hogy itt vagy ismét! :) Kereslek majd!

KépKép
KépKép
kelimoni

Bocsi Kelimoni, de folynak a könnyeim a nevetéstől:)

(Teljesen meg tudlak érteni, Dominiknak 5 cumija volt, sorban dobálta ki őket éjjel, valahogy mindig az ágy alá, úgyhogy laposkúszásban be a kiságy alá, 5 cumi ki, gyerek megnyugszik, alszik tovább, majd ugyanez újra című játékot játszottuk egy jó ideig:)

Úgyhogy örülök, hogy a másik kettőnek ott az ujja...

Apát ne bántsd, férfi.... (ez a FELÉBRESZTI ANYÁT onnan ismerős, hogy anno felkeltett éjjel, mennyi időre tegye a mikróba a tápszert, ill. hol a cumisüveg... és hasonló kérdések, mikor ugye ő volt kivételesen az "éjszakás" bébiszitter, és nem tudom, mi mentette meg a nyaktekeréstől....)

Ma beszereztük kiságygyűjteményünk újabb darabját, és most már kókuszmatracunk is van :)
Valamilyen extra bánásmódot igényel? Eddig csak szivacsmatracunk volt.

Ja, és kispasim megkérdezte ma: Szeretsz? (Na, az ilyen pillanatokért élünk, nem?)
szuperboszi

Sziasztok!

Most éppen a happy korszakom van, ezért jelentkezem!!! :lol:

Nálunk Battán most van a Summerfeszt, néptánc fesztivál és minden délután ott vagyunk. A gyerekek nagyon élvezik, egész délután tombolhatnak. Van báb műsor, nemzetiségi népi táncolás, stb.. :D
Igazából most azért jöttem, hogy feltegyek egy, pár rég megígért fényképet!

Kép Zsófi karácsonyfa
Kép Zsófi már ülve is lecsúszik
Kép Várva-várt ajándék
Kép szülinapi torta
Kép Kingus megengedte, hogy ráfessék a magyar zászlót (summerfest)

kizsó

Még jön a többi is:

Kép így sétálnak együtt a lánykáim
Kép Kingus beállt játszani (Lettország)
Kép Kingust választották
Kép Kingus egy malayziai lány ölében
Kép
Az utolsó képhez egy kis magyarázat szükséges: Ő egy ciprusi görög srác, és figyelték az ilyen pici gyerekeket, mint Zsófi is. Szerintem azon versenyeztek, ki tud kisebb babát "kézbe kaparintani" ! :D Na ez a srác próbálkozott a Zsófival is, de mint látjátok, nem sikerült neki! :lol: Pedig csak táncolni akart vele.

Ha nem unjátok még, lehet hogy este is rakok majd fel egy párat.

Gabszi! Utólag én is nagyon sok boldog szülinapot kívánok Balázsnak!!! :lol:

kizsó

Kizsó!
Nagyon jók a képek!
Ahogy Kingus a tortát nézi, az csúcs!! :) :lol:

Kelimoni!
Cumi ügyhöz nem tudok szólni, mert Regi nem használ! Lehet, hogy buta kérdés, de nem lehet leszoktatni róla, valami úton módon, fondorlattal...vigaszállatkával...akármivel???

Puszi mindenkinek!

Napsugi hol vagytok???

Kép
rayo

Boszi, szerintem nem igényel semmilyen különleges elbánást a kókuszmatrac, ezt arra alapozom, hogy 2 éve semmi mást nem csinálok vele, mint időnként megszabadítom a frottírlepedő bolyhaitól, és semmi gondom vele.
rkata

Köszi! Magyaráztak valami állított formában átmosást a kádban é törölközőn hat órás állított formában szárítást.
szuperboszi

Lányok :cry:

Ahogy végig olvastam, amit írtatok nekem a mi speciális esetünkhöz kapcsolódóan, azt éreztem, hogy valami nincs rendben. Át kell még gondolnom ezt az egészet, mielőtt elindítanánk a hivatalos lépéseket. Eddig úgy éreztem, helyesen döntöttünk, és rendjén lesznek a dolgok. Most valami fáj.

Két lehetőségünk van: vagy nagyobb gyermeket fogadunk örökbe, akár 4-5 éveset, és a többi dolog, marad az eredeti verzió. A másik lehetőség, hogy újszülött babát fogadunk örökbe, akkor viszont vállalnunk kell a kockázatot a munkahelyemmel kapcsolatban, és ez megint csak a család rovására menne.

Köszönöm az őszinte hozzá szólásaitokat. most visszavonulok, és majd később jelentkezem, ha feldolgoztam mindent, és ráléptem a feltehetően helyes útra.

Mindannyiotoknak őszintén szorítok a mielőbbi gyermekáldás reményében.
Vendég

Kelimoni!
Könnyesre vigyorogtam magam! :lol: Így elmondva annyira jó, na de megélni... :-)
Az én férjem sem talál semmit itthon, néha meg is kérdezem tőle, hogy egyébként hol is lakik??? :-) Most fürdette Marcit és megkérdezte utána: pizsama? 2éve ugyanott...

Boszi!
Én még erről sose hallottam. Nekünk is az van, semmit sem csináltam vele soha. Mondjuk valami csoda folytán Marci soha nem pisilte le, de ahogy hallottam az sem árt neki. :-)

Kizsó!
Hihetetlen édesek ezek a lányok! :-) A tüzijátékos torta látom nálatok is nagy szenzáció.

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok! :lol: :P

Kelimoni: Nagyon jót mosolyogtam a történeten, és tényleg olyan szép szeme van Gergőnek! :lol:

Kizsó: Bizti jó bulik voltak ott. :lol: :P Olyan szépek a gyerekek, már tuti unalmas, hogy áradozok a szép szemek miatt. :roll:

Rayo: :lol: Na de milyen nőcisek vagytok, kérem szépen. :lol: :P

Vivi: az bizti, hogy a gyerkőctől majd mesokszorozódik az energiád! :lol: :P

Véda: Én megértelek, de tényleg lehet hogy kisebb baba, aki nem volt otthonban, sokkal jobban alkalmazkodik, hisz kezdettől veletek van. :wink: Bár az is lehet, hogy a hiszti után én tanulok majd egy-egy új praktikát.

Szuperboszi: Majd én is megfigyelem, hogy tényleg a tanulás után jön-e a hiszti és aztán írunk egy tudományos könyvet. Jó? :P :P

KépKép
ancsúr

Sziasztok Lányok!

Hát, mostmár én is csak mosolygok( diszkréten ) :D az előző éjszakán, de ha ma is hasonló elébe nézünk...irgum-burgum :D

Boszi, Marcianyu: A férjemen én sem lepődök meg, és valóban így van, bevállalja az éjszakát, aztán minden alkalommal felébreszt, hogy mit adjon Gergőnek, mennyit, mit csináljon. És, hogy mi hol van? :D:D:D
Na, ezt inkább nem részletezem. :D:D:D

Boszi: én a kókuszmatracot havi egyszer átmosom vízzel, lezuhanyizom, hogy a por kijöjjön belőle. Ezt tanácsolták, amikor vettük. Megszárad, huzat vissza rá és kész. :)

Rayo: Cumileszokkal próbálkozunk, nappal már nem kell, de este és éjszaka igen. De küzdünk. :)

Véda: Nehéz döntés lsz, de hidd el, a babák nekünk születnek, ők oldják meg az ilyen dilemmákat. :)

Kizsó: A happyt tessék megőrizni, szeretgetni, hogy el ne menjen!!!!!
Tündériek a csajaid, légy büszke anyuci. :) És milyen jó, hogy ilyen szupi kis programok vannak nálatok!!
Ezen a naaaaaaaagy Budapesten mindenért utazgatni kell, ha az ember valami mást akar, mint a hétköznapok.

Tirza: Tesókérdés állandóan porondon van, nagyon ingatag még, hogy mi is legyen. Hiszek abban, hogy az élet megoldja ezt a problémát is. :)

Ma meglátogatott minket mama ( anyósom), hozta a kis kínai kislányt is, akire vigyáz. :)

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kelimoni!
Neked akartam írni, hogy voltunk ma az érdi piacon, és végre megnéztem a p. oliver badikat. A csajszi szerintem elég jó áron árulta, az internetes oldalhoz képest. 900- és 1300ft között. Úgyhogy "sajnos" kellett vennem a Zsófinak 2 is, hogy legyen télre! :lol: :lol: :lol:
Nagyon jók a képek Gergőről!!!

Amneris!
Már régen szerettem volna írni, hogy köszi a fényképet, tényleg jobb kedvre derített! :lol:

Simineni!
Ezt a képet Szandinak küldöm! Annyit gondolok rá, hogy milyen kis aranyos, hogy megszerette az én kis csöppömet! :lol:

Kép

kizsó

Véda:-)[/b]remélem, még benézel azért...
úgy kell döntened, ami neked és a családodnak a legkevesebb konfliktust okozza. Adhatnak mások jó szívvel tanácsokat, de ez a Te döntésed kell legyen. Az emberek többsége a pici baba mellett voksol, s jó lenne, ha évekig otthon maradnál vele. De járható út az is, amit Te választanál. A mi példánk adhat ehhez erősítést. Ma már egy munkahely, ahol megbecsülnek, egzisztenciád van, nagyon sokat ér, nem kell feladni. Egy 15-20 hónapos gyerkőc (vagy nagyobb) könnyebben talál rád, mint egy újszülött. Kevesebben is akarják őt, sajnos. A szerető család, a gondoskodó nagymami, a bölcsi mellett meg tudod teremteni annak a feltételeit, hogy a kötődés és a harmonikus kapcsolat kialakuljon.
Nekünk - úgy vélem - sikerült. Bár terveztem a gyest, bizonytalan voltam önmagamban. Ha feladom az egzisztenciámat, lehet, hogy itthon vagyok vele, de attól leszek fusztrált, hogy mi lesz másfél év múlva velem...
A gyerek finom antennái vették az adást. Ő az első hazalátogatáskor felfogta a különbséget az intézet és az otthon között, pedig csak 18 hónapos volt. Az első itthon töltött éjszaka után pedig természetesnek vette, hogy ide tartozik, mint ahogy mi is úgy éreztük, mintha mindig is velünk lett volna.
(Én kb. fél évig dolgoztam úgy, vezető beosztásban, a főnököm kérésére, hogy ált. alvásidő alatt bementem 3-4 órára, a többit itthon, este, éjjel. Utána teljes munkarend, bölcsi mellett. Ja, és ő kérte, ne menjek gyesre, oldjuk meg! jelszóval ajánlotta ezt a megoldást, teljes fizetés mellett.)
(Meglátod, nem lesz gond, ha meglesz a gyerek, mindenki meghatódik és segíteni akar majd!)

[b]A többieknek
: olvaslak benneteket, puszilok mindenkit, csodálom a gyerecskéket, na meg a férjeket, egyformák mind! ne legyetek jók:) :) :)
mera

Bocs, nem akartam én harsogni a vastag betűvel, véletlen sikerült az egész annak:(
mera

Kelimoni!
Milyen volt az este? Nálunk volt egy pont úgy hajnalban, amikor azt hittem én is valami hasonlóról fogok beszámolni, de aztán mégsem. :-) Szerencsére! :-)

KépKép
KépKép
marci_anyu

Jó reggelt!

Marcianyu:
Este "véletelnül" a nagyszobában aludtam el, így apa volt éjjel a "Gergőfelelős". Nekem nagyon jó éjszakám volt, kipihentem magam, de Ő mintha kicsit morcosan ébredt volna.
Van pici lelkiismeretfurdim emiatt, de el fog múlni, biztos vagyok benne. :) Ez már a második éjszaka a 9 hónap alatt, amit Gergővel töltött. És nem költött föl egyszer sem, hogy mit csináljon. Így mindenképpen piros pontot érdemel. Meg is dícsérgettem, de nem volt oda. Elég rondán nézett rám. :( :D

De minnyá kiengesztelem: felajánlom neki, hogy menjünk horgászni. Ezt nem fogja visszautasítani, emellett erre sosem fáradt. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Mera, vártam hogy jelentkezz, és elmeséld a ti történeteket is Védának. Mint minden esetben, itt is van ilyen és olyan tapasztalat:)

Kelimoni :):):) Jó horgászást!
szuperboszi

Sziasztok!

Kelimoni! Nagyot nevettem a cumis sztorin :D Nálunk nem a cumi a gond hanem van Nikikének egy un Buksi kutyusa. Egy plüss állatka ami már igencsak viharvert. A lényeg a lényeg ha az nincs meg akkor nix alvás csak üvöltés. Ha éjszaka nem találja üvölt. Akkor bemegyek odaadom neki, megöleli és már alszik is tovább :)

Ádikánál a textilpelus a lényeg. Gyűröget. Ugy alszik csak el ha a pelus a kezében ...

Férfiak! Az én férjem nagyon belejött a gyermeknevelés gyakorlatába. Amikor Nikikét hazavittük akkor a férjem kicsit aggódott ha ráhagytam akár pár percre is.Mai napig emlegetjük,hogy kb 10 percenként odaállt a lépcső tetejére és kiabáltnekem,hogy " T.. a gyerek bekakált!" Tölti felszalad, megnézi,.. kaki semmi.. vsszamegy a konyhába 10 perc mulva Apa ordít Apa " T.. a gyerek szerintem bekakált" :-) és ez így ment tovább..
Ma már akár levegőben megpördülve :roll: is képes átcserélni a gyerekek pelusát pillanatok alatt egy szó nélkül.

Éjszaka ált én kelek. Ő hajnalban kel és dolgozni megy. Ki kell pihennie magát ugyhogy kizárólag én kelek fel e gyerkőcökhöz. Bevallom őszintén mostanában nem nagyon van erre szükség. Ádámka is kezd beállni arra,hogy nem eszik vagy max 1X éjszaka. A férjem akkor kel ha egyszerre sír a két csemete .. akkor nincs más lehetőség..

ggabszi! Épp tombolt nálam a diéta.. azért volt lelkiismeretfurdalásom. A két piskóta a gyümölcsnapon valahogy nem illeszkedik bele az étrendbe:-) Ha egy csokitorta ott lett volna akkor ismerem a lányom ő is beszállt volna a nasizásba:-)

Képzeljétek a hétvégén hazamentünk a szüleimhez. Péntek reggel indultunk, délutánra az én arcom bedagat mint egy nagy cipó. Egy több napja fájó már egyszer kiidegelt fog gyulladt be. Otthon egy rendes, gyermekkorom fogorvosbácsija fogadott sikerült 2 szurival 2 darabban kiküzdeni a fogamat...

Kép

Kép
töltike

Igen, Szuperboszi, de lehet, hogy elkéstem?!
mera

Sziasztok lányok :!:

Végre hazaérkeztünk 6 hét után, holnaptól újra bölcsi, de csak egy rövid ideig, mert szeptembertől ovisok leszünk.

Először is Ggabszi Balázsnak így utólag is nagyon boldog szülinapot kívánok.
Kép

A munkahelyemről nem igazán tudok írni, de most megpróbálok újra visszazökkeni a történésekhez.

Véda d, Merához hasonlóan mi is 18 hónaposan hoztuk haza a kisfiunkat. Én fél évig voltam itthon vele, aztán a következő félévet úgy oldottuk, meg, hogy én négy órában dolgoztam, ( a hónap első felében dolgoztam, aztán két hétig itthon voltam) addig a férjem volt itthon vele. Egy év után kezdődött a bölcsi. Mi szerencsések voltunk, hogy meg tudtuk oldani a félmunkaidőt, ha ez nem sikerült volna, akkor kb. 8 hónapot tudtam volna itthon tölteni.

Kép
Kép
atan

Mera, nem hiszem hogy elkéstél volna, ha az ember életre szóló döntéseket hoz, akkor megfelelően tájékozódik, meghallgat pro és kontra véleményeket, tapasztalatokat gyűjt és folyamatosan mérlegel, hiszen ezt tesszük/tettük itt mindnyájan nem? Topikozunk bőszen, talira járunk, hallgatjuk a történeteket. Aztán kitapasztaljuk, hogy a mi gyerekünkkel hogyan lehet megoldani a helyzeteket, hiszen mindegyikük más, más alapokkal, körülmények között indul, és máshogy kell vele bánni.
Ismerek olyan kiskölkecskét, akit rögtön bölcsibe "kellett" adni, mert annyira igényelte a társaságot, hogy csak gyerekek között evett. És van olyan is, akinek az anyukája 5 napra kórházba került egy térdműtét miatt, és kb. 1 év kellett neki, mire az "egyetlen apaisten" imádata mellett hajlandó volt anyjára is teljes értékű személyként ránézni. Szóval gyereke válogatja.
Sőt a mi kettőnk esete is kíváló példája annak, ugyanarról a helyről hogy érkezhet két gyerek ennyire teljesen eltérően haza.
szuperboszi

Sziasztok!

A tegnapi vihar előtt gondoltam azokra, akik nem láthatták ( szerencsére talán ) a tegnapi naaaaaaaaaaaagy tüzijátékot és megpróbáltam megörökíteni vmit, pici sikerrel. Ezt láttuk az erkélyről. :)
Kép

Akkora vihart élhettünk meg (extra "élvezet" a X. emeleten. ), hogy azt hittük, elviszi a házat a szél. Az ablakokat úgy rángatta a huzat, hogy féltünk, az üvegek kiesnek a keretből.

De legalább nyugodt éjszakánk volt, Gergő hagyott minket aludni. :)

KépKép
KépKép
kelimoni

Szép, viharmentes hetet kívánok!

A hétvégén nálunk voltak a sógoromék a keresztgyerekeinkkel pihenni. Mi is elindultunk tűzijátékot nézni. Szerencsére mi úgy döntöttünk, hogy a Budafoki úton leparkolunk az OMW kúton, és kb. 500-600 méter visszasétáltunk a Duna parton. Aztán 9.05-kor jött a vihar, az 500-600 méter vissza a kútig izgalmas volt, még az életben soha nem áztunk így el. Érdekes látvány lehettünk, amint befutunk hatan a kútra, bugyi, melltartó, kisgatyára vetkőzünk, besszállunk a kocsiba és elhajtunk.
Remélem, hogy sem kedves topik társaim, sem hozzátartozóik nem szenvedtek balesetet a tegnapi viharban.

Véda D. Attól, hogy gondolkozni szeretnél, ne vonulj vissza. Látod Mera is nagyobb korában vitte haza élete értelmét. Steiff 2 gyermekét is nagyobbacska korában találta meg. Ne szomorkodj. Biztosan meg fog oldódni a probléma, és nagyon boldog család lesztek.

Kizsó. Milyen jó hangulatban teltek napjaitok, nagyon helyesek a lányok. Hogy vagy? Várom jelentkezésed. Valamelyik nap a múlt héten hívtalak, de nem értelek el.

Kelimóni. Nyaki gerinced hogy bírja a strapát?

Üdv. mindenkinek!
Viki

Kép
tviky

Kelimoni, azért itt-ott olvasgatva igazi jó kis vihar lehetett felétek. Nálunk kb. 1 órával előtte volt, de csak szél és bődületes eső szerencsére.
(Viszont pacsirtánk is csak hatkor kelt a mostanában szokásos 4-1/2 5 helyett.
Igaz a módszer drasztikus, a nappali kétszeri alvást lecsökkentettük 1-re, így most jobb az éjszaka, na de nappal látni, ahogy esik, kel, sőt ágyba akar menni aludni.
Na de majd megszokja:)
szuperboszi

Sziasztok!

Hazaértünk szerencsésen! Kalandos volt a tűzijáték nézésünk, mi ugyanis kint voltunk... Még szerencse, hogy csak Vivient vittük magunkkal, de szegénykém végigordította a hazafelé utat, mert nagyon fázott (ronggyá áztunk) és rettentően félt - hozzá kell tennem, hogy nem csodálom, mert nagyon durva volt a vihar!

Most még ki kell pakolnom, el kell rendeznem a dolgainkat, de este megpróbálok jönni, képekkel, részletes beszámolóval.

Puszi!
ildi_ko

Matiba!

Kismotorokat merre vettétek? Beváltak?
(Úrficska Praktikerben rákattant a motorokra, szülinapja lesz szeptemberben, vennénk neki, csak kérdés, hol-mit).
szuperboszi

Sziasztok!
Boldogan tudatom mindannyiatokkal, hogy 2 év várakozás után megérkezett a kisbabánk, Noel Ákos !!!!!!!!!!!!!!!
Holnap lesz az első találkozás, már rettentően várjuk és a világ legboldogabb emberei vagyunk, repkedünk a boldogságtól!
Majd jövök a részletekkel!
Pirinyocska

ui.:TEGYESZ-es baba
pirinyocska

Itt vagyok!

Bálint már a kiságyban, issza a tápszerét, most méltóztatott elfogadni... Kb. 3 hete kínlódunk az alvással, sem napközben, sem este nem akar aludni, nagyon hisztizik. Néha könnyebb leszerelni, néha nehezebb. Azért sajnálom nagyon, mert annyira látszik, hogy álmos és szüksége van az alvásra, és minden erejével tiltakozik, minden porcikájával küzd, hogy még véletlenül se aludjon el :(

Veronika csendes nézelődésben van, nemsokára kapja az esti kajcsiját, aztán alvás! Vivien pedig még egy kicsit nézi a mesét, és ha Bálint elaludt, jön ő is az ágyikójába.

Kalandos hétvégénk volt! Péntek hajnalban keltünk, Bálintnak 39,7 fokos láza volt (popsiban). Nagy gondterhelten elkezdtünk filózni, hogy most mit csináljunk, menjünk-e Bp-re, vagy inkább maradjunk itthon... Aztán mérlegeltünk és döntöttünk: mivel Vivien már annyira rákészült mind a vonatozásra (ő a nagyival vonattal utazott, mi meg autóval), mind pedig a tűzijátékra, és úgy gondoltuk, hogy orvoshoz Pesten is el tudjuk vinni Bálintot, ha szükséges, így hát fölpakoltunk egy halom gyógyszert és lázcsillapítót és elindultunk. A fővárosban jól megszívtuk (bocsánat a kifejezésért), mert mentünk a Lánchídra, és mielőtt ráhajthattunk volna, láttuk, hogy le van zárva... Nos, péntek délben tudjátok milyen a belvárosban közlekedni... Szegény gyerekek addigra már teljesen kifáradtak az autózásban, Bálint újra belázasodott, leállni nem igazán tudtunk, szerettünk volna mihamarabb megérkezni, végülis meg is érkeztünk szegény kismanókkal...

Hála Istennek Bálint hamar rendbejött, péntek délután már játszott vígan, azért estig még kellett lázat csillapítani, de másnapra már teljesen elmúlt a láz, jött helyette hasmenés... ami még most is tart, de már látszik a javulás. Orvoshoz végül nem vittük el, nem ítéltük olyan súlyosnak a helyzetet, meg tényleg látszik rajta, hogy már gyógyul :)

A szombat szép nyugisan telt, vasárnap délelőtt elmentünk Bálinttal a plakátkiállításra, Vivien addig játszótérre ment anyukámmal, Veronika meg ott maradt nagymamámékkal. Úgy terveztük, hogy ha ebéd után egy jót alszik Bálint, akkor este őt is elvisszük tűzijátékot nézni, de mivel még fél 3-kor is szórakozott, feladtuk az altatási szándékunkat és inkább a tűzijáték előtt lefektettük.

Este fél 9-kor indultunk, van egy megszokott helyünk a Hegyalja út menti sportpályánál, évtizedek óta onnan nézzük a tűzijátékot. Nem a legjobb a kilátás, de nekünk jó :) Nincs ott akkora tömeg, a hangulata mégis megvan az ünnepnek. Viviennek csak úgy csillogott a szeme az örömtől, főleg, amikor elkezdődött! De vagy 10 perc múlva egyszercsak feltámadt a szél és elkezdett zuhogni az eső. De úgy, hogy alig láttunk valamit is. Az utca túloldalán egy nagy kőfal volt és anyukám mondta, hogy menjünk át oda, ott talán nem fúj annyira a szél. Valahogy átevickéltünk és ahogy átértünk, kb. 1 perc múlva a szél letört egy nagy faágat, ami pont oda esett, ahol az előbb mi álltunk... Hát gondolhatjátok, mit éreztünk :shock: Elindulni nem mertünk, mert kb. 1 méteren belül volt a vihar miatt a látótávolság, mellesleg úgy fújt a szél, hogy én nem tudtam volna lépni egyet sem. A bugyinkig csurom vizesek voltunk, szegény Vivien már nagyon fázott (mi is). Amikor egy icipicit lejjebb csitult a szél, elindultunk, bokáig érő, hömpölygő vízben mentünk, a lányunk ordított végi a félelemtől és attól, hogy fázott, mi meg azon izgultunk, hogy épségben hazaérjünk és hála Istennek, haza is értünk. Otthon gyorsan meleg vízbe dugtuk Vivient, aki még a fürdőkádban is ilyeneket kérdezett, hogy "meghalhattunk volna?".... Azt hiszem, még vissza fog térni a témára.

De hogy egy kicsit vidámabb témákra is tereljem a szót: Veronika olyan szépen fejlődik, hatalmasakat mosolyog ránk, "beszélget" velünk, egész jó kis napirendje alakult ki és továbbra is hagy aludni minket éjszaka :) Mindjárt kicsinyítek le képeket és teszek fel Nektek!
ildi_ko

Sziasztok!

Ildikó: Még olvasni is rossz, amit írtál. Kirázott a hideg, ráadásul én nagyon vizuális vagyok. Gondoltam Rátok tegnap. Annyira sajnálom, hogy az éppen kinyíló Viviennek ilyeneket kellett megélnie.
Remélem, hamar feldolgozza az eseményeket.

Tviky: Köszi, jól vagyok, foglak keresni, mert a fájdalom maradt, mostmár vannak óvatos mozdulatok, amiket megszoktam. Így működnek a mindennapok.

Kizsó: Most rendeltem 3 bodyt, nekem 800 Ft/ db. Aztán rájöttem, miért. Ha nagyobb a méret, gondolom, drágább. Ám a személyes vásárlás sokkal jobb, mert ott lehet válogatni. A gyáli piacon is mindig van, apát fűzöm, hogy menjünk ki, bár már 12 db hosszú újjú bodyt vettem őszre. Csak elég lesz. :)

Boszi: Horgászás nem volt, hanem Apa, az Ő saját nővérkéjével és Gergővel elment egy tóhoz, ahol megnézték a tesója lányát, aki a pasijával horgászott. Így volt 3 szabad órám, amikor porszívóztam, mosogattam, szétválogattam a vasalnivalót, stb.

Pirinyócska: Látod, megtörtént a csoda. :) Várom a részleteket. :)

Képzeljétek, nem lesz nálunk ajtó-ablak festés. A festő lemondta a dologt, ilyen időben nem nagyon mer belevágni ekkora munkába. Meg kellett értenem. Hisz hetekig nem lehetünk többlaki életűek Gergővel. Tavaszra halasztottuk.

KépKép
KépKép
kelimoni

Pirinyocska: Jaj de jó!!!! Nagyon drukkolok a holnap miatt és nagyon várlak, hogy gyere és mesélj majd!!!!!!!!!!! Mennyi idős a kisfiú?

Kép Vivien várja a tűzijátékot

Kép Bálint autózik

Kép Ugrááááás!

Kép Bálint a plakátkiállításon

Kép Már ilyen nagy vagyok!

Kép Egy mosoly :)

Kép Veronika anyával
ildi_ko

Pirinyocska! Nagy-nagy gratula a babóhoz!!

Véda d! Olyan rossz, hogy így eltűntél, írtam neked privit, de nem tudom olvastad-e egyáltalán. Nem voltam net közelben, mikor utoljára írtál, így nem tudtam reagálni a hsz-odra. Jó lenne, ha jelentkeznél, szeretnék segíteni!!!
(Az én babóim 2 és 3 évesen kerültek hozzánk, biztos tudnék néhány tippet adni.)
steiff

Pirinyócska, hatalmas gratula a babához, nagyon várom a beszámolódat.

Ildikó, hű de nem irigyellek a történtekért.
Mi is ki akartunk menni, de a párom mondta, hogy ne menjünk, mert vihar lesz. Nagyon örülök neki, hogy itthon maradtunk.
A gyerkőcök szépek mint mindig, és Veronika is sokat nőtt.

Olyan jó hogy sok képet raktok fel, ezek a babák mind olyan bájosak és huncutok. Nagyon imádom nézegetni őket.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

pirinyócska! Hatalmas gratula!!!!!

Ildiko! A hideg kirázott ahogyan olvastam mi történt veletek.
A csemeték csodaszépek:-) Nagyon sokat nőtt Veronika.

Lányok! Nektek nem voltak feszültebbek tegnap a gyerekek? A szomszédasszonyom is azt mondta,hogy ő sem bírt a 20 hónapos kisfiával. Konkrétan mindenért üvöltött akárcsak az én gyerkőceim.

Kép

Kép
töltike

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?