sziasztok!
Csengő,
gartulálok a babához, igazán szép nagyra sikeredett!
Örülök, hogy neked minden rendben ment a kórházban.
Encsy,
mivel az én fiam lusta szopizni, nekem mindig le kell fejnem a tejcsit, és úgy adom neki üvegből. Fejésről tehát vannak tapasztalataim. Én 2 féle fejőgépet próbáltam ki, a Medela elekromosat, és az Aventes kézit. Első ránézésre nekem az Aventes sokkal szimpatikusabb volt, azért vettem, a másikat viszont kölcsönbe kaptam. Már a kórházba behozattam a kézi fejőt, de nem igazán sikerült használnom, pedig az ágyszomszédom nagyon ügyesen és eredményesen használta. Ezért a kórházban a bentit (az is Medela elektromos) próbáltam ki. Itthon aztán újra megpróbálkoztam az Aventtel, és első alkalommal sikerült is valamit fejni, de utána nem ment, ezért aztán áttértem az elektromosra. Hát az fejt rendesen, de rengeteg kényelmetlenség volt vele. A gép hangos, ezért el kellett külön vonulnom, (ami nálunk csak a fürdőszobában volt lehetséges), addig nem láthattam a babámat, nem is hallottam, ráadásul nem épp a legkomfortosabb a fürdőben ülni kb egy órát, mindezt naponta 5x. Aztán újra rápróbáltam az Aventre, és miután rájöttem a trükkjére, már azt használom. A gumi rátétnek köszönhetően sokkal kényelmesebb, nem kínozza meg úgy a cicit, ugyanakkor szerintem hatékonyan szív. Nem elhanyagolható tény, hogy ezzel nem kell elvonulni, lehet tv nézés közben csinálni, vagy a baba mellett, nem zavarja. A trükkje az, hogy türelmesnek kell lenni, mert az elején olyan, mintha nem lenne vákum, de amint beindul a tejleadó reflex, minden megy, mint a karikacsapás. Van olyan, hogy ezt az üres pumpálást hosszú percekig művelni kell. Végül is én ennél maradtam. Főleg, mivel itt egyből fejhetek a cumisüvegbe (mert nálunk az is Aventes), vagy a tejtároló dobozba. A másik topikban sokan mondták, hogy nekik kevés volt a vákum, amit képzett, és ők a gumi rátét nélkül használják.
Összegezve: az elektromos azért jó, mert nem kell kézzel pumpálni, a kézi viszont csendes, bárhol használható, és jobban kíméli a cicit. A döntés végül is rajtad áll. Ha még több kérdésed van, szívesen válaszolok.
Verus,
végre tettem fel képeket Márkról, ha kíváncsi vagy lesd meg őt.