Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Szelivi:

Köszi.Komolyan mondon, h már olyan fáradt vagyok, h az elöbb nem vettem észre.
Bocsika

Tünde:

Köszi neked is.
Nagyon elkeserit a dolog.
Vendég

Boscó: remélem helyrehozzák a kis fülecskét!

Szelivi: dehogy baj, hogy nyersen adod!! Csak most adtam én is párolva, mert nagyon savanyú volt amúgy

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok,

Még alszik a csajszi, így gyorsan írok, bár ahogy ismerem, valami különös érzékkel megérzi, hogy leültem fórumozni, és rögtön felébred :roll:

Annácska: a kendőt nem próbáltuk, és én most már nem is akarom elkezdeni, abban bízom, hogy ha már nem csak feküdnie kell a kocsiban, hanem ülhet és tud majd nézelődni, akkor megmarad benne. Remélem.

Bartika: Nem nehéz Pötyit cipelni a kenguruban? Bevallom, hogy most kicsit elbizonytalanodtam, mert sokáig gondolkoztunk rajta, hogy venni kéne, de aztán úgy döntöttünk, hogy már túl nagy hozzá Aliz, és nem fogjuk bírni hurcolni benne. De ha kényelmes, akkor lehet, hoyg mégiscsak beruházunk rá, mert abban azért mégiscak jobb vinni, mint kézben.
A férjed egy kincs :)

Petra: Húúúúúú még így is, nem semmi lehet odakint, én nagyon félnék. Remélem hamar javul a helyzet, és nem kell tovább aggódnotok.

Cory: Szerintem inkább mindenki örül, hoyg újra bármikor elérhető vagy :) Maradjon is így.

Meli: Szegény Bogi, nagyon benne van a sűrűjében :( A dokitokat én sem értem, sok számomra érdekes dolgot művel, esetleg nem tudnád megnézetni egy másik orvossal??? Én szeretem, ha több véleményt is hallok. Jobbulást a lánykádnak.

Anita: Csak nem előbújt végre Boti foga, hogy ilyen ksi angyalka volt a héten? :)

Zóra: Andris nagyon édes, olyan igazi kispasis :)

Mariannka: Aliz is folyton ülni szeretne, de én nem szoktam hagyni, csak egy kicsit. Szerintem akkor lesz elég erős a gerince hozzá, ha majd magától fel tud ülni.

Évi: Dóri ügyi a barackkal. :) Akkor most már folyamatosan adod neki, vagy ez csak egy egyszeri kipróbálás volt?

Petri: Aztaaaa, hogy Timi mekkora :shock: Érdekes, hogy van aki meg annak örül, ha keveset hízik a csemetéje :)
Nagyon édes a csajszi, úgy látom nálatok sem lesz gond a szilárd kajcsikkal :)

Livi: Sajnálom a buszt, de legalább segítettek az emberek.

Boscó: Én azt hittem, hoyg a fúrást nem lehet elcseszni, csak a lövést, mert ott azért csak takar valamit a pisztoly :roll:
Én is nagyon aggódtam előtte, hogy nehogy felemás legyen, de nekünk szerencsénk volt. Egyébként Aliznak sem teljesen egyforma, de nem vészes, amúgy a 2 fül sem teljesen ugyanolyan, és még egyébként is sokat fog változni. A másik lyuk az nyom nélkül el fog tűnni?

Minden hófordulós babának nagy gratula ! :lol:

Végül dobok 2 képet a tegnapi kiruccanásról:

Anya kezében sokkal érdekesebb a séta :)

Kép

Ha apa szórakoztat, akkor a babakocsiban is tudok mosolyogni :)

Kép

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Lenne még 2 kérdésem:

Az egyik, hoyg a Brendonban most akciós ez a Bébé Confort Omega típusú etetőszék:
http://www.brendon.hu/pdf2006/babaetetes/121.pdf

Van valakinek tapasztalata róla?

A másik, hoyg a banán mikortól adható? Corynak ebben a táblázatában nem találom, de lehet, hogy csak simán vaksi vagyok :oops: :roll:
http://otlettar.try.hu/kismama/szilard_etelek.htm

Köszi

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Meli-Csak gyorsan Neked írok(majd este próbálok jönni),hogy a Normaflor,amit múltkor írtam,hogy Lilinek adom a fosi miatt,pontosan ilyen bélflorahelyreállító.Dokinéni mondta,hogy jó pár nap,míg használ.Én Lilinek beadtam egy dobozzal(kb. 8-10 ampulla,napi 1,de akár kettőt is lehetett volna)és helyreállt minden,most már napont megint csak egyszer,kétszer kakil.Zöldkaki is elmúlt.Más gyógyszerről szó sem volt,láz,rossz közérzet,büdös kaka,hasfájás nálunk nem volt.

Pusz,majd jövök.
Vendég

Meli: ha már elkezdted adni, nem hagynám félbe, mert antibionál az rosszabb :( Csak meglepett a dolog.

Vali: állítólag az is allergizál, így azt is az 1. év végén ajánlják általában, de tényleg nincs benne a táblában.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Meli, amikor Benyónak zöld volt a kakija (nem tudni miért), akkor mi is beszedettünk vele egy dobozo Normaflore-t, és rendbe hozta. Ez nem borítja fel a csecsemő bélflóráját, rendezi a rendeznivalókat.
Én elvinném megnézetni egy másik dokihoz is, biztos ami tuti. :)
Vendég

Sziasztok már itthonról :)

Köszi csajok a forgással kapcsolatos nyugtatást, Lili ilyen és kész :) ,de azért most már annyira határozottan oldalra fordúl, hogy szerintem heteken belül megpördűl.

Meli: Nagyon sajnálom a betegséget, meg, hogy a doki ilyeneket mond. Szerintem is konzultálj egy másik orvossal is ha van rá módod. Remélem 1-2 nap és túl lesztek rajta. Minden képpen írj ha van valami.

Vali, Meli, Petri, Barti, Zóra: Nagyon édesek a babák

Vali: A Lili most 6600g körűl van. Tegnap az állatkerben kenguruztam vele kb. 30 percig bírtam majd visszaraktam a babakocsiba. Ha kengurut veszel próbáld fel a babával, mert van olyan ami a nyak résznél nagyon nyom és tök kényelmetlen. Nekem kb. 5 féle kengurum van/volt, de a legkényelmesebb eddig a Brevi volt, bár valószínűleg van ennél is jobb. A lényeg, hogy olyat ne vegyél ami 1 pántos, mert leszakad a vállad tőle.

Kép

Kép
pgyöngyi

Annyira rendesek vagytok!

Priviben valaki ajánlotta már a Normafloret és a Protexin restort, de mikor rákerestem a román lapokon 0 találatot dobott ki. Ez vény köteles? Mert ha nem akkor holnap elindulnék patikázni hátha kapok.
Amugy, a kaki barack sárga, nem erős szagú. enyhén nyálkás. De ma is volt 6.

már annyiszor akartam kérdezni, h ti tudjátok mi az a iwiw. Oda ugye meghivó kell? Ha van valakinek nem akar meghívni?

Megyek szunyálni, mert most nyugi van és az éjjel is oránként keltem.

Jóccakát minden mamának és babának!
Vendég

Sziasztok!

csak szokásos képnézésre ugrottam be,
Melinek azért válaszolok:
Normaflore és Protexin RESTORE. előbbi a jobb!!!! A másikban vannak olyan adalékanyagok, amik nem annyira ajánlatosak. NOrmaflore egy olyan baci, ami visszaállítja a károsodott bélflórát. Leírásod alapján egyébként sajnos ezt vagy az antibigyó okozta, vagy ti is elkaptátok ezt a hasmenéses vírust, ami nálunk is megy már hetek óta. Mindkettőre ajánlott Normaflore-t szedni. Illetve a fogzásnak is lehet egy ilyen mellékhatása... Nem vényköteles, de nem olcsó, 20 db 1500 ft körül van, babának napi 2*1-et lérdemes szedni, beletenni vízbe vagy teába, szépen megisszák.

Jobbulást!

csókolat.

indianyo

meli: Írd meg privin az e-mail címedet mert azon keresztűl megy, és meghívlak :) . Az iwiw egy olyan oldal, ahol régi barátokat tudsz keresni. Ha van rá időd, akkor tök bulis a dolog. :wink:

Kép

Kép
pgyöngyi

Meli!

Ezt találtam a neten a normaflore-ról és a Protexin restore-ról:
---------------------
Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd/5 ml
Hatóanyag: többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra 2 milliárd / 5 ml-es ampulla
Segédanyag: tisztított víz
Külalak: színtelen, szagtalan, enyhén opaleszkáló szuszpenzió.
Javallat: A Normaflore belsőleges szuszpenzió a bél normál flórájához tartozó, nem patogén Bacillus clausii spóráit tartalmazó készítmény.
-A bélrendszer baktériumegyensúlyának felborulása és ennek következtében kialakult hasmenés illetve vitaminhiány kezelése és megelőzése.
-A bélrendszerben a baktériumegyensúly helyreállítására antibiotikumokkal vagy kemoterápiás szerekkel való kezelés során kialakuló eltérések (hasi fájdalom, hasmenés, hányinger) esetén.
-Bakteriális vagy vírus eredetű gyomor-bél rendszeri fertőzés miatti hasmenés, illetve mérgezésnek, vagy a bélrendszerben lévő baktériumegyensúly felborulásának, és ennek következtében kialakult vitaminhiánynak tulajdonítható gyermekkori akut és krónikus gyomor-bélrendszeri betegségek.
Ellenjavallat: -ha túlérzékeny a készítmény összetevőjére.
Mellékhatás: A készítmény alkalmazása során fellépő nemkívánt hatásokról ezideig nincsenek adatok.
Figyelmeztetés: -
Kölcsönhatás: Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók nem ismertek.
Terhesség / Szoptatás: A készítmény terhesség és szoptatás időszakában való alkalmazásának nincs ellenjavallata.
Gépjárművezetés: A készítmény a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességeket nem befolyásolja.
Alkohol:
Adagolás / Alkalmazás: Amennyiben a kezelőorvos másképp nem rendeli, szokásos adagja:
Felnőtteknek: 2-3 ampulla naponta.
Gyermekeknek és csecsemőknek: 1-2 ampulla naponta.
Rendszeres időközönként (3-4 óránként) ajánlott alkalmazni, az ampulla tartalmát édesített vízben, tejben, teában vagy narancslében elkeverve.
Az ampullában esetlegesen látható részecskék a Bacillus clausii spórák összecsapzódásai és nem jelentik azt, hogy a készítmény bármilyen változáson ment volna át.
Az ampullát az alkalmazás előtt fel kell rázni.
Antibiotikum kezelés ideje alatt a készítmény bevétele az antibiotikum két adagjának bevétele közötti időszakban történjen.
Ha a belsőleges szuszpenzió alkalmazása során hatását túlzottan erősnek érzi, vagy a készítmény csekély hatásúnak bizonyul, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.
Ha adagját elfelejtette bevenni:
Következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, folytassa az adagolást az előírtaknak megfelelően.
Túladagolás: A készítmény esetleges túladagolása következtében kialakult tünetekről ezideig nincsenek adatok.
Tárolás: Különleges tárolást nem igényel.
A felnyitott ampullát a lehető legrövidebb időn belül fel kell használni az oldat szennyeződésének elkerülése céljából.
A készítmény csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül használható fel.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
Csomagolás: 10 x 5ml vagy 20 x 5ml tartály, kartondobozban.
A forgalombahozatali engedély jogosultja:
Sanofi-Synthelabo Rt., Budapest
OGYI-T-9282/01Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd/5 ml (10 x 5 ml)
OGYI-T-9282/02Normaflore belsőleges szuszpenzió 2 milliárd/5 ml (20 x 5 ml)
Betegtájékoztató OGYI eng.száma: 15 365/41/2004
---------------------------------------
Protexin Restore 2.644,-Ft.
A Protexin Restore egy speciális probiotikus gyermekformula.
A termék dobozában 15 tasak van. Tasakonként 1 milliárdnyi, hét különböző baktériumtörzset tartalmaz granulátum formájában, melyek közös tulajdonsága, hogy valamennyien a tejcukor (laktóz) bontásának képességével rendelkeznek. A Protexin Restore készítményt vízben, gyümölcslében vagy akár anyatejben feloldva javasoljuk bevenni az antibiotikummal történő kezelés megkezdésekor, vagy egyéb más, a bélflóra regenerálását szükségessé tévő esetekben és azt követően a tünetek megszünéséig.
Kedvező hatásuk három fő csoportba sorolhatók:
- A tápanyagforgalomban kifejtett pozitív hatás - A baktériumok részt vesznek a fehérjék, összetett szénhidrátok lebontásában, az epesavak hatásának befolyásolása révén pedig kedvezően módosítják a zsírok felszívódását. A sejtek növekedéséhez, szaporodásához nélkülözhetetlen B vitaminokat és Folsavat termelnek, valamint fokozzák az ásványi anyagok és nyomelemek felszívódását is. Kedvező hatással vannak a bélcsatorna táplálék-továbbító mozgására, így megakadályozzák a székrekedéses, hasmenéses panaszok kialakulását.
- Jelentős profilaktikus, azaz a megelőző hatás - A baktériumok megakadályozzák a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, gombák, protozoonok) elszaporodását. A táplálékok lebontásának javításával elejét veszik a káros bakteriális anyagcsere termékek felszaporodásának. Fokozzák az immunrendszer reakció készségét és csökkentik az antibiotikumok gyomor- bélrendszeri mellékhatásait is.
- Bizonyos kórképek kezelésében betöltött kedvező hatás - Többek között a hasmenéssel járó bélfertőzések esetében, antibiotikumok okozta panaszok esetében bizonyított e baktériumok hatékonysága. Májbetegségek esetén a káros bakteriális anyagcsere termékek termelődésének csökkentése révén fejtik ki kedvező hatásukat.
A praxisomban az elmúlt két hónap alatt 16 csecsemőt kezeltünk a különböző bélfertőzések, illetve más gyulladásos megbetegedések esetén antibiotikum mellett probiotikummal - a Protexin Restore nevû készítménnyel.
Konkrét mérésekkel és tapasztalati úton követtük a betegségek lefolyását, melyek minden esetben sokkal könnyebb lefolyásúak és rövidebb ideig tartóak voltak, mint addig, a probiotikus kiegészítő kezelés nélkül.
Néhány konkrét példát szeretnék említeni az alábbiakban:
Fiatal csecsemő korban nagyon jellemző hasmenéses állapotot tud okozni a Rotavírus fertőzés, mely a gyenge immunrendszerû csecsemőknél súlyos kimenetelû is lehet. Négy csecsemő esetében Protexin Restore adagolása mellett nem alakultak ki súlyos emésztési, felszívódási és dehidráltságot okozó tünetek.
A bélgombás megbetegedések (candidiasis) kezelésének egyik alappillére a probiotikus baktériumok rendszeres mindennapi, megfelelő számban történő bevitele. Hat ilyen beteget kezelünk még folyamatosan, ezért a végeredményről majd a későbbiekben számolunk be, de előzetesen annyit, hogy a heveny emésztési panaszok-puffadás, teltségérzés, étvágytalanság- valamennyiük esetében megszüntek. Tekintettel arra, hogy a különböző cukrozott ételek és italok táplálékul szolgálnak a bélben elszaporodó és betegséget okozó gombák számára, ezért kérjük a Kedves Szülőket, hogy édességek helyett nagy rosttartalmú gyümölcsöket és zöldségféléket adjanak nassolni vágyó gyermekeiknek. A Protexin készítményekkel történő kiegészítő terápia esetén semmilyen túlérzékenységet és mellékhatást nem észleltünk.
Dr.Kerekes László
újszülött- és gyermekgyógyász szakorvos

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sziasztok!!

Eléggé kész vagyok a fáradtságtól,bár nem güriztem ma halálra magam.Biztos a levegőben van vmi.Lilkó tündér-bündér volt ma. :)
Csak néhány dologra reagálok(amire emlékszem) :oops: :oops:

Boscó-Sajnálom fülbevaló elszúrást.Pancser kozmetikus :twisted: :twisted:

Livi-Sajnálom,hogy kifogtad a buszt. :twisted:

Meli-Én tejcsibe tettem a normaflort(patikában azt mondták vmi olyanba tegyem,amit tutti lenyel,na ilyen a tejen kívül semmi nincs :wink: )de így is küzdelem volt beadni.Nekem.Lehet,hogy Bogika nyelné,mint kacsa a nokedlit. :roll:

Évi-Mivel Lilkó hétfőn lesz 6 hós és apumék most hordják le a szőlőnkből a friss őszibarit,mi is kipróbáltuk tegnap.Kb. 2 cseppet le is nyelt,fintorgott,kirázta a hideg,öklendezett.Na mondom szép,hogy fog ez a jány enni? :shock: Ma már kicsit ismerősebb volt neki az íz,így 2 kanál baracklé le is csúszhatott.Gondolom túl gyorsan nem haladunk majd a hozzátápival,de nem is bánom.Bár mostanában a cici sem túl jóbarát már :cry: :cry: Ill dőljön belőle a tej,mint a vízesés,különben nem kell neki.Olyat,hogy szívni,olyat minek,ááá. :( De trükközök és alva igyekszem legtöbbször cicire tenni,úgy nincs ez a gond. :roll:

Ennyire futotta,megyek alunni,mert leesek a székről.Jó éjt!! Kép
Vendég

Szelivi!

6 hónapig kapom a teljes fizetésemet ( meg te is ) utána ha lejár a 6 hónap következne a GYED, ami nekem sokkal kevesebb lenne, annyira hogy csődbe mennénk. Ezért kénytelen vagyok visszamenni dolgozni de szerencsére van sok szabadságom és még 3 hónapot ki tudok venni így 9 hónapos lesz a lányom amikor 2007. márciusában visszagyek dolgozni.Gondolhatod, hogy nem szívesen teszem de sajnos nincs más választásom.

Meg tudná valaki mondani, hogy mit kell csinálni a pampers pelenka vonalkódjával?

Kép

Kép
katus73

Cory: Ez érdekes, mert 6 éve Vincénél a banán az elsők között volt, amit adtam neki a védőnő tanácsára :shock:

Gyöngyi: Üdv újra itthon :) Azért nyaralós képek közretétele nélkül nem úszod meg, ugye tudod? :lol:
Mi az hogy 1 pántos egy kenguru??? (Bocsi, ha hülyét kérdezek.) :oops: :roll:

Meli: Remélem a csajok tudtak segíteni, és be is tudod szerezni a bogyeszt.

Babcika: küldtem mailt!

A ma esti fürdésnél apa kicsit megbúvárkodtata Alizt. Valahogy kifordult a kezéből, és arccal belefordult a vízbe :( Gyorsan kikaptam, sztem csak kicsit nyelt, mert nem sírt, inkább csak meglepődött, meg köhécselt párat. De szegény apa teljesen kivan, hogy ő milyen béna, azóta is 10 percenként jár be ránézni a lányra, hogy lélegzik-e még.
Megyek is, tutujgatom kicsit a lelkét :)
Azért ugye ennyitől tényleg nem lehet semmi komoly baja???

Jó éjt,

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jajj ... Katus kimaradtál :(
Holnap ha jön Babcika, tőle kérdezd meg a Pampers kódokat, mert ő tudom, hogy gyűjti :)

9 hónaposan bölcsibe adod a babát, vagy tud majd valaki rá vigyázni a családból? Biztos nem volt könnyű döntés, hogy ilyen hamar vissza kényszerülsz menni dolgozni, de esetleg táppénzzel nem tudsz variálni valamit?? Arra gondolok, hogy visszamész papíron dolgozni, kiveszel valamennyi szabit, aztán kiíratod magad táppénzre, aztán megint kicsi szabi, megint táppénz, és így húznád az időt, amig lehet. Vagy ez hülyeség?? :oops: :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Jó hajnalt!! :?

Nem tudtam már aludni,Lilkó is már most ébredezik.Teli hold van!!! :evil:

Katus-Nem tudom mire jó a pampers vonalkód,én szívességből gyújtöm az egyik télibabás anyukának.De,ha jól emlékszem még itt a tavasziaknál Nicika írta,hogy (egyébként jó drága) ajándékokat(játékokat)lehet kapni értük. :roll:

Vali-Szegény férjed :(
Vendég

Sziasztok!

Édesek a babák nagyon.:)

Vali!
Szerintem ne aggódj a búvárkodás miatt. Tuti nem lett semmi baja.:) Inkább azok tudnának tutit mondani, akik viszik babaúszásra a bébiket, h ilyenkor előjön a búvárreflexük, és kifelé fújják a levegőt. Vagy valami ilyesmi.:)

Pampers vonalkódok pedig arra jók, h lehet értük FP-s játékokat kérni. Bizonyos vonalkódok pontokat érnek, azokat kell gyűjtögetni, és azt tudod beváltani a játékra. www.pampers.hu –n az akcióknál. De sajna nem minden baba jáchat.
„Gyűjtse a midi és maxi Pampers pelenkák vonalkódját, és segítse elõ gyermeke fejlõdését a Pamperstõl ajándékba kapott Fisher Price játékokkal! A programban a 2005. október 1. és 2006. március 31. között született kisbabák vehetnek részt.”
Szal, ha nem kell valakinek, akkor pls, mert én gyűjtöm őket.:)

Kép

Kép
nancsika

Vali: szerintem ha ilyen többfunkciós etetőszéket akarsz, akkor ez megfelelő!! :)

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok

Szelivi
Na mi van a hétfővel? Már harmadszor kérdezem!!!!! :?: :?:

Eszti
Csavargunk semmi extra. :D Én az Ikeába is be akarok ugrani. Jössz?

Mi Liberozunk, de azt én is gyűjtöm ,így nem tudok adni . :D

Képzeljétek hozzám is betörtek a vörösök. :( Sejtettem ,mert Levi két napja furcsán szopizott. Szerencsére sztrájk nem lett belőle. Fájdogál a hasam, de még nem olyan vészes. Remélem, nem kapom vissza a régi hasfájásomat.

Bartika
Te hogy vagy?

Boscó
Fülecskét sajnálom. :(

Vali
Nem lesz semmi baja egy kis víztől. :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Hát nem tudom mi tévő legyel. A ma reggeli kaki egészen sűrű volt. Még tanakodtunk is apával, h eddig magátol nem kakált, most meg ezt h tudta kinyomni. Meg ált a hintában történnek nagy dolgok.
Meg azon is tanakodtunk, h induljon el patikázni v nem. Merthogy a Smecta is hasonló valami, de inkább hasmarsra való.

SMECTA POR SZUSZPENZIÓ KÉSZÍTÉSÉHEZ

Kiszerelés Törzskönyvi szám Fogyasztói ár
10 TASAK OGYI-T.: 4321/01 678 Ft
30 TASAK OGYI-T.: 4321/02 1654 Ft

Gyártó: Beaufor Ipsen International

Betegtájékoztató

Smecta por szuszpenzió készítéséhez
(Beaufour-Ipsen Pharma)

A készítmény heveny és idült hasmenés, továbbá a nyelőcső, gyomor- és bélfájdalmak tüneti kezelésére alkalmas a gyulladásos gyomor-, illetve bélfalra gyakorolt kedvező, nyálkahártya bevonó tulajdonsága alapján.
A hasmenés esetén szükséges folyadékpótlásról a Smecta por alkalmazása mellett is gondoskodni kell.
Szokásos adagja gyermekeknek:
1 éves kor alatt: naponta 1 tasak
1-2 éves kor között: naponta 1-2 tasak
2 éves kor fölött: naponta 2-3 tasak

A tasak tartalmát 50 ml kiforralt és lehűtött vízzel vagy félfolyékony pépes étellel
(pl. húsleves, összetört zöldség, csecsemő tápszer) elkeverve napi 2-3 részre elosztva kell alkalmazni.

Szokásos adagja felnőtteknek: naponta 3-szor 1 tasak 1/2 pohár vízben elkeverve. Heveny hasmenésben a napi adagot meg lehet duplázni a kezelés kezdetén.
A szuszpenziót általában az étkezések közötti időben, nyelőcső gyulladás esetén étkezés után ajánlott bevenni.
A készítmény befolyásolja más gyógyszerek felszívódását, ezért az egyidejűleg rendelt egyéb gyógyszereket több órás különbséggel és kizárólag az orvos utasítása szerint kell alkalmazni.
Mellékhatásként ritkán székrekedés fordulhat elő, ilyenkor az adagot felére kell csökkenteni.
A gyógyszert gyermekek elől gondosan el kell zárni.
A gyógyszert csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

OGYI-T-4321/01-02
Betegtájékoztató OGYI-eng. száma: 378/41/2000.

Ezt az orvos irta felszerdán, de mostanáig nem sokat eredményezet.

Gyöngyi: nem titok az emil cimem, csak valahogy a profilbol kimaradt:
melinda.nyitrai@tvs.ro
Vendég

Szép jó napokat mindenkinek!

Katus!
Hát én eddig kerestem olyan 90 ropit, aztán most a családi pótlékkal 92-t, most meg 102-t kaptam, ki érti ezt... De két évig lehet asszem max kb 85-öt kapni, na én ahelyett kapok kb 64-et. Ezt onnan tudom, hogy a barátosnémmal egyforma státuszban vagyunk és ő most ennyit kap. Persze hallottam ám híreket, hogy a tisztek mennyit keresnek, és ahhoz a 85 tényleg lehet kevés.
Pampers vonalkódhoz nem értek, én most kaptam egy füzetet, amiben gyűjthetném, de nem fogom, én nem szeretetm a pampers pelust.

Vanillka!
Szerintem semmi baja nem lesz. Maximum nagykorában búvár lesz, ha ilyen jól viselte. :D

Babetta!
Hát én meg harmadszor írom, hogy nekem jó. Még azt is írtam, hogy a Tündi naptárába is beírtam. Hánykor?

Kép
szelivi

Sziasztok

Na kezdem előlről, mert elszállt

Vali: Rakok fel Balcsis képeket, csak mivel nem történt semmi extra (pl: fürcsi) elég snasszok (bocsi :) )

Kép
Kép
Kép

Meli: küldöm a meghívót :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Jó reggelt,

Köszi a nyugtatást, Aliz szerencsére sztem már semmire sem emlékszik az egészből, apa viszont éjfélig kesergett a dolgon. Alig bírtam elaludni, folyton duruzsolt a fülembe, hogy hogy lehet ilyen béna, és hogy mától fürdessem én a csajszit. Én meg mondtam neki, hogy csakazértsem, nehogymá' bepánikoljon teljesen.

Tünde: Köszi az etetőszékes választ. Már csak azt volna jó tudni, hogy 30 ezer pénz nem sok-e érte :?: Mert hát a Brendon, az ugye Brendon, és lehet, hogy máshol hasonlót olcsóbban is találnánk.

Babetta: Sajnálom, hogy neked is megjött :( Remélem jobban visseled majd most, mint szülés előtt. Azt mondják az okosok, hogy akinek előtte fájt, annak szülés után enyhül. Engem múlt héten tök váratlanul ért, semmi előjele nem volt :(

Meli: Alizra általában a pihenőszékben jön rá az ihlet, van aki meg direkt hordozóba teszi a babát, ha azt akarja, hogy kakiljon. Mivel ezekben nem fekszenek, hanem félig ülnek, így könnyebben tudnak kakilni.

Livi: Hát tényleg nem kerested halálra magad :( De ha elvégzed a sulit, akkor majd átsorolnak, nem?? Nagyobb fizuval persze.

Gyöngyi: Nincs olyan, hogy snassz kép, ne beszélj hülyeségeket :) Egyébként is régen láttunk már benneteket. Lili nagyon jól nyomja a lábujj szopizást :)

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Gyöngyi:
köszi szépen. Mostanság nincs nagyon időm ilyenekre boglárka miatt, de majd valamikor remélen lesz időm tanulmányozni.

Vanilka:
eddig is hintázgatott, de mostanáig nem produkált ilyeneket :roll:

Az este siettem lefeküdni. Hát nem sokáig sikerült. Nyügölődött és a kezét nyujtotta felém, h fogjam meg. Seperc mulva kissé oldalra fordult és nyujtotta a másikat is.Mikor azt is megfogtam a mellkasához huzta mindkettőt, kifujta magát és békésen elaludt. Apával meg csak nagyot néztünk :shock:

Nem sokáig tartott ez a nyugiság, de nagyon aranyos volt. Az éjjel 6x keltünk
Vendég

Gyöngyi!
Szerintem tök jó képek! Nem is snassz!

Vanillka!
Nem hiszem, hogy magasabb lenne a fizum, ugyanis nem a rendőrtisztit végzem. De már azt is mondták, hogy mit képzelek én majdnem négy év kiesés után örüljek, ha a kapun állhatok 12 órát.

Kép
szelivi

Gyöngyi:Tényleg jók a képek!

Vanillka:Szegény férjed!Hogy bepánikolhatott! :lol: De a lényeg hogy nem lett baj!

Babcika:Még mindig várom a címed!

Meli:hát jól kifogtátok !Nagyon nagyon drukk hogy mihamarabb meggyógyuljon Bogika!

Szelivi:Micsoda összegek!Mi ilyenről nem is álmodhatunk!

Fülünkről:ÉN EGY AKKORA EMELETES MARHA VAGYOK!!!!!!!Miért nem lövettem egyből neki?Ma kapott új lyukat,és mostmár szép,egyformának mondható!Észre sem vette hogy lőtték neki!Minden oké volt!Én meg belebetegedtem a tegnapi napba!Hogy hagyhattam szenvedni!Borzasztó!És még el is rontotta az a némber!Na mostmár túl kell lépjek rajta!Tanultam ám belőle!Csak kár hogy a kicsikém bánta!
Vendég

Vali, Livi: köszi :) , én se úgy gondoltam, csak hirtelen ez a "snassz" szó jutott az eszmbe. Azt akartam írni, hogy olyan igazi Balcsis képeink nincsenek, mint strandolás, fürdés. Na így már talán pontosabb a kifejezés :wink:

Meli: Azért a regisztrálást csináld meg, mert ha nem regisztrálsz időben visszadobja nekem a rendszer a meghívót és nem fogsz tudni fellépni

Livi: Nekem a nővérem ápolónő, csak most ő is otthon van gyeden. Most kapta meg a főiskolai diplomáját, de csak a következő évben emelik meg a fizuját, azt is csak akkor, ha minimum 1 napig visszamegy dolgozni. Szerintem ez mindenhol így van, bár azt nem tudom, mivan ha nem szakirányú a végzetséged.

Katus: Nagyon sajnálom, hogy vissza kell menned dolgozni. Nincs lehetőség esetleg a gyed mellett 4 órás műszakot vállalni és akkor nem kéne annyit külön lenned a babától. Azt hiszem a gyed mellett lehet félállásban dolgozni, mintha hoztak volna ilyen rendeletet, de ennek utána kéne kicsit nézni, na meg persze a munkáltató hozzáállásától is függ a dolog.

Kép

Kép
pgyöngyi

A lyányom dél óta nyomja a szunyát, így most annyira ráérek, hogy ebéd után visszaolvastam a múltkori 1 hetes lemaradásomat :shock:
Jókat röhögtem a beceneveken, úgy látszik nem csak mi vagyunk olyan elvetemültek, hogy még csak véletlen sem szólítjuk nevén a gyereket :lol:
Vince sokáig Géza volt, mostanában csak szimplán Maki :lol:
Apával mi nyuszizzuk egymást, de Aliz a Nyuszika mellett már "hallgat" a Gizire, a Lidire, a cicigyilkosra, és újabban a Bogyóra, Bogyeszre :lol:
Ilyen hülye szülők mellett azért remélem nem lesz skizofrén a csajszi :roll: :D

Meli: Hogy van Bogi? Voltatok végül patikában?

Livi: Szörnyű, hogy ilyen a hozzáállásuk :( Oda mész majd vissza dolgozni, vagy keresel a diplomádnak megfelelő melót jobb pénzért?

Boscó: Örülök, hogy végül csak szép lett a fülcsi :) Én írtam korábban, hogy nekem a fülbelövést javasolták, mert az sokkal megbízhatóbb és a szövetek sem roncsolódnak annyira mint a lyukasztásnál, de lehet, hogy azt még nem olvastad :(
Azért dobhatnál egy képet a csini fülcsis kiasszonyról :)

Gyöngyi: Lehet GYED mellett 4 órában dolgozni??? Honnan lehetne ezt pontosan megtudni?? Én csak azt tudtam, hogy a GYES mellett lehet most már 8 órában melózni, és akkor kapod a fizut is meg a GYES-t is.

Na ránézek már a csajra, hogy mi van :roll:

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Boscó-Már kétszer is elküldtem.Nálatok lehet a gond,mert Vali simán megkapta. :( Csinálj vmi új címet!Múltkor írtad,hogy nem tudsz emilt küldeni,ezek szerint fogadni sem.De tudod mit,inkább elküldöm itt babaneten priviben. :)
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek aki válaszolt a Pampers vonalkóddal kapcsolatosan.

Sajnos a rendőrség nem az a hely ahol 4 órába lehet dolgozni.
Azt nem tehetem meg, hogy játszom a táppénz, szabadság, táppénz játékot mert nálunk a rendőrorvos ír ki. (Azért 1-2 anyajegyet levetek majd de az sem lesz több 2 hétnél).
Csalni pedig nem akarok mert az távol áll tőlem.

A kislányomat bölcsibe fogom adni oda ahová Kata lányom is járt ( 10 hónapos kortól). Nagyon meg voltam elégedve a bölcsödével nagyon szerették a lányomat.
Annyira teltház van ott, hogy 4 hónapos terhes voltam Pannával amikor beirattam. (Akkor még azt sem tudtuk, hogy fiú lesz-e vagy lány)
Szelivi!
Nem semmi a főnököd neki biztosan nincs gyereke.Az enyém nagyon megértő soha nem szólt egy szót sem amikor táppénzen voltam KAtával eleinte.Ez úgy nézett ki, hogy fél éven keresztül 2 hét munka utána 2 hét táppénz és ez így ment.

Kép

Kép
katus73

Vali: hát lehet, hogy akkor én nagy hülyeséget írtam az előbb. Bocsi :oops:

Kép

Kép
pgyöngyi

Ezt találtam:

Munka gyerek mellett 1. - GYED
Rovat: nõk és a net | nõk+munka
Description:

A gyermek kétéves koráig a szülõ gyermekgondozási díjban (GYED) részesülhet.

Nem jár a GYED, ha a jogosult:
1. bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát vagy hatósági engedélyhez kötött keresõtevékenységet végez (kivéve a szerzõi díjas tevékenységet),
2. munkavégzés nélkül megkapja teljes keresetét (ha a keresetét részben kapja csap meg, az elmaradt keresete után jár a GYED.
3. ha a jogosult egyéb rendszeres pénzellátásban részesül (pl. munkanélküli járadék),
4. elõzetes letartóztatásban van, szabadságvesztés-vagy elzárásbüntetését tölti,
5. ha a gyermeket napközbeni ellátást nyújtó intézményben helyezték el (pl. bölcsöde) – kivéve a rehabilitációs, habilitációs foglalkoztatást végzõ intézményt.

Az elõzõekbõl kitûnik, hogy GYED mellett semmiféle munkavégzésre nincsen lehetõség. Az egyetlen megoldás, amennyiben mégis dolgozni szeretnénk, hogy az anyuka lemond a GYED-rõl és helyette igényli a GYES-t, mert itt már adottak a lehetõségek a munkavégzésre.

Még egyszer bocsi, ha valakit félrevezettem, szánom-bánom :oops:

Kép

Kép
pgyöngyi

Livi
Így már látom :shock: :lol: :lol:

Anna ,Livi

Én 10-kor ott vagyok az Árkád előtt a villamos megállónál. :D
Jó nektek??

A hasam szerencsére nem fájt, csak reggel egy picit. Remélem így is fog maradni. :)

Gyöngyi
Jók a képek. :shock: :D Csak hogy vigasztaljalak Levi meg még a lábát nem tudja bekapni :wink:

Anita
A végén nem írtad hogy tetszet Botinak a merülés. :D 26-án jöttök talira?

Boscó
Örülök ,hogy sikerült helyre hozni. :D

Vali
Apánál a legújabb becenév: Zsuzsi :lol: :lol:
Még jó hogy lányunk van :lol:

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Gyöngyi!
Nálunk most úgy van, hogy akinek nem szakirányú a végzettsége, az nem lesz tiszt. Persze vannak kedvenc emberek, akiket betolnak a tisztire, elintézik még azt is, hogy elvégezzék. A másik véglet, ha valaki hároméves rajztanári főiskolával rendőrtiszt. Nálunk van ilyen. Persze fantomképet nem rajzol, mert ő "nem grafikus".
A négyórás munkához a mi munkáltatónk szinte semilyen formában nem járul hozzá. A rendőrség most azon az állásponton van, hogy semilyen munka "nem méltó" a rendőri mivolthoz. Ebből volt is régen probléma, mert sokan kidobónak mentek kocsmákba. Na ezt főleg nem szabad. De én ismerek olyan tisztet, akinek saját biztonságiőr-vállalkozása van. Persze, közel van a tűzhöz. Pedig rendőr nem is lehet vállalkozó. Ha kiderül, akkor kirúgják. Ha mást nem találnak, akkor etikai bíróságot csinálnak és megállapítják, hogy nem volt etikus, hogy vállalkozó. Persze az említett emberkét nem. Ha valaki csal a betegácsival és az kiderül, akkor azt előbb utóbb mondhatni kicsinálják és elmegy a cégtől.

Vanillka!
Nem hiszem, hogy a végzettségemnek megfelelő munkát találok. Majd lesz valahogy. Én mindig azt mondom, hogy majd elmegyek a Tevébe (rendőrpalota) kajacsekkszámolónak. :D

Katus!
Csak egy példa az egyik főnökömre: amikor a kolléganőm elment betegállományba a lombik ikreivel, akkor azt mondta: na a Kati is elment elleni.
Gratuli Panna két hónapjához!

Kép
szelivi

Gyöngyi: Kicsit utánanéztem a dolognak, de egyáltalán nem alaposan, és ezt találtam:

GYED:
Kiknek nem jár gyed?
1. A gyermekgondozási díj azonban a fenti feltételek fennállása esetén sem jár azoknak, akik :
bármilyen jogviszonyban díjazás ellenében munkát végeznek (kivéve a szerzői jogi védelem alatt álló alkotásért járó díjazást) vagy hatósági engedélyhez kötött keresőtevékenységet személyesen folytatnak;
...
3. egyéb, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben meghatározott rendszeres pénzellátásban (például táppénzben, rokkantsági nyugdíjban, öregségi nyugdíjban) részesülnek;
...
5. a gyermeküket napközbeni ellátást biztosító intézményben (például bölcsödében, családi napköziben) helyezték el, kivéve a rehabilitációs és a habilitációs foglalkozást nyújtó intézményi elhelyezést;
...

GYES:
Dolgozhat-e a gyesre jogosult szülő?
A gyermekgondozási segélyben részesülő személy - ide nem értve a nagyszülőt - kereső tevékenységet
a gyermek egyéves koráig nem folytathat (2004-ben még a gyermek másfél éves koráig nem dolgozhatott a szülő), kivéve a kiskorú szülő gyermekének gyámját;
a gyermek egyéves kora után 2006-ban már időkorlátozás nélkül folytathat (2005. végéig a napi 4 órát meg nem haladó időtartamban vagy, ha a munkavégzés az otthonában történt, időkorlátozás nélkül folytathatott).
...

De mondom mégegyszer, nem olvastam át rendesen az egész szöveget, csak ezeken megakadt a szemem.

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ug ... =C_Advisor
Itt lehet utánanézni, ha érdekel.

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Babetta!
Nekem jó a 10 óra! Én úgyis két percre lakok. Nekem lényegében mindegy. De azért olyan korán kelni... :D

Pá perce letettem a lányt a szőnyegére, hasrafordult és már alszik is. Mi lesz így a fürdéssel. És az alvással?

Így alszik:

Kép

Kép

Kép
szelivi

Gyöngyi: Látom, majdnem egyszerre írtunk. Semmi baj, így legalább tiszta az ügy :)

Babetta: Mármint Levi a Zsuzsi?? Lehet apa annak idején Zsuzsira gyúrt, csakhát most nem igazán az jött össze :)

Livi: Vagy menj el portársnak. Azok ám az igazi nagy urak :lol:
Nem semmi bunkó főnököd van :(
Mi lett volna, ha nem csak pár percre rakod le??? Akkor bezzeg a csajszi tuti nem kómál be ennyire :wink:
Enyém gyerek is nemrég kelt fel a délutáni szunyából és kajcsizott. Most húzzuk az időt, hoyg legalább 2 óra teljen el 2 szopi között. Meghát szerintem el sem aludna még :?

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Szelivi:Aranyos Tüdnibündi ahogy kinyúlva elaludt! :lol:

Vanillka:Igen emlékszem rá hogy írtad!De én marha nem fogadtam ám meg!Inkább bennem volt az,hogy anyósom meg anyum is mindketten ezt tartották jobbnak!Még jó!Annak idején csak ez volt! :evil: Na hát hamar elfelejtette a bébim,és ez a lényeg.Sokat mosolygott már tegnap is,ma meg aztán majd megettük az apjával annyira aranyos lett!Majd holnap csinálok képeket,és felrakom! :lol:

Babcika:Hát ez érdekes.Mástól szerencsére nap mint nap megkaptam az emailt!Mindegy,a lényeg hogy mostmár tudom a címed!A párom kérdezte merre van az a Siklós.Nem vagyunk valami nagy földrajzosok!(na de ennyire!) :oops:
Vendég

Vanillka!
Hát ez az. Bezzeg, ha azt akarom, hogy aludjon, akkor azért se!
A portás az egy jó szakma. Most azt úgy hívják, hogy humán input-output manager!

Most volt a szopis műsor a viasat-on. Nézte valaki? Én még bőgtem is közben.

Kép
szelivi

Sziasztok Cory, Borcsa!
2006 nyári babásoktól jöttem, ott ajánlottak titeket, hogy talán tudjátok a választ. Egyik nap nagyon elkezdett fájni a bal mellem alul. Hozzáérni is alig bírtam, mint ha be lett volna durranva, de közben előtte fejtem és tök puha volt csomó meg semmi. Aztán másnapra elmúlt minden fájdalom, viszont később 2 napon keresztül olyan nyúlós sárga trutyi jött az egyik csatornából. Pár nap után pedig véres trutyi. Tudjátok, hogy ez mitől lehetett? És vajon fájhat ettől a baba hasa?
Köszi, ha tudjátok a választ és bocs a zavarásért.

Kép

KépKép
nyanya67

Szelivi. én láttam, és nagyon felhúztam magam rajta :x

Nyanya: én passzolom a kérdést :( Remélem, már megoldódott!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Livi: Örülök, hoyg sikerült egy neked is szimpatikus állást találni :) Most már csak tanulj, tanulj szorgalmasan, hogy méltó lehess egy ilyen manageri állás betöltésére :lol: :lol: :lol:
Szopis műsort nem láttam :(

Boscó: Tényleg az a lényeg, hogy Fanni már el is felejtette az egészet, és hogy nem lett semmi komoly baj. :) Képre kíváncsi vagyok nagyon :)

Kriszta: Ez elég csúnyán hangzik :( Sajnos én nem tudom, hoyg ez mi lehet. A lányok biztos okosabbak nálam, és remélem hamar előkerülnek, hoyg megnyugtassanak.

Gyöngyi: Akkor elárulod végre, hogy milyen az egypántos kenguru, amit ne vegyek??? :oops: :roll: :shock: :lol: Mi az, hogy egypántos?? És még hány pántos létezik egyáltalán ??? Légyszi könyörülj meg rajtam tudatlanon, és válaszolj :wink:

Most megyek megnézni a Verdákat, mert apa már ezzel nyüstöl délután óta. Imád velem filmet nézni (pedig jó, ha én egy hónapban egyet megnézek), most is már nagyokat sóhajt, hogy még mindig itt gépezek :roll:

Jó éjt,

Vali

KépKép

KépKép
vanillka

Sziasztok!

Meli-Akkor most nem kaptál normaflort.Pedig az jó lenne akkor is,ha már vége a fosinak,mert helyreállítja a fosás által felborított bélflórákat.

Livi-Nem semmi,ahogy elaludt a csajszi!!Nagyon édes.Lili mostanában 2szer alszik jó nagyot egy nap,(néha 3-at).De mindig úgy jön ki a lépés,hgy 3-5 között szunyál,5-kor alva szopi,fél 6 körül felébred.Na ettől kezdve fenn van.NÁlunk fél 9 körül van fürcsi,eddigre már jó álmos,folyton ő is elaludna,vagy nyügizik,de én nem hagyom ám,gonosz anyu vagyok :oops: :wink:

Boscó-Siklós Branya megyében van,Pécstől kb. 30 km-re. :lol: Kb. 15 ezer fős kisváros.

Vali-Nem tudom tegnap írtam-e,de nagyon édesek a kirándulós képek. :lol:

Gyöngyi-Ti is nagyon aranyosak vagytok!! :) Örülök,hogy jól éreztétek magatokat.

Babetta,Vali-Sajnálom Piroskát,hogy vitte volna el a farkas inkább a fenébe. :(

Csajok egyedül nekem nem jött még meg?Lehet,hogy úgy járok,mint Angi barátnője és úgy kell majd előcsalogatni?Pedig már 3 hónapja nincs éjjel szopi sem. :shock: :roll: Na nem mintha nagyon hiányozna.

Nyanya-Júúj ez nem hangzik vmi jól! :cry:

Lili egyik beceneve(múltkor nem jutott eszembe)Csintalan Palacsinta :wink:

Na lépek is,mert reggel 5 óta nem is aludtam :shock: CSáóóóó!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Láttám én is a szopis műsort... :shock: Eddig az angolokkal semmi bajom nem volt.:(

GYED/GYES téma. Én úgy tudom, h GYED mellett nem lehet más jövedelmed, ergo nem dolgozhatsz. De GYES mellett lehet dolgozni, ha bébi betöltötte az 1 évet, és nincs megszabva, h hány órát dolgozhatsz. Nekem ez az utolsó infóm a céges TB csajomtól.
Viszont mindenhol van egy kiskapu! ;)

Kép

Kép
nancsika

Jah! Jó éjt! :)

Kép

Kép
nancsika

Hi Mindenki :D

Kriszta: Ez nagyon rosszul hangzik :( Remélem, tud vki segíteni!!!
(Én sajnos nem, ilyenről még nem hallottam!)

Edit: Semmi különös nem volt Botinál a merülés :D Azt mondták, a császáros babáknak kell kb. 4-5 merülés,hogy ne sírjanak. Boti, éppen,hogy felsírt (kb. úgy, ahogy születésekor :wink:). Már kettőn túl vagyunk, remélem, egyre jobban fogja élvezni.
Talira készülünk... :wink:
Miku: :(

Meli: Ha szükséged van Normaflore-ra, dobj egy privit a címeddel, és nagyon szívesen segítek, küldök egyet! (Elővigyázatosságból van itthon egy!)

Boscó: Sajnálom a fülcsikét, de jó,hogy ma már rendbehozták a dolgokat. Képet!!! :D

Vali: Szegény apa :( Igazad van, nem szabad pánikolni, tessék csak továbbra is fürdetni! :wink: Semmi baj nem lesz, Boti már nyelt a medencében is a babaúszáson :roll:
Angyal Botinak érzem a recéket, tök fehér alul az ínye, még duzzadt is, viszont sehol sem szúr, és most megint nem fáj neki (egész héten :shock:), talán ezért is egy angyalka??? Meg igazság szerint, úgy látom, neki sokat tesz a pár kanál plussz gyümi :shock:

Livi: Ha apát megint meg akarnák büntetni Pesten (majd kb. 3 év múlva), akkor jó tudni,hol találunk protkót :wink:

Gyöngyi: Klassz képek :D

Eszti: Nem is gratuláltam még Benyóka legújabb tudományához! Kéész :D Megpróbálhatnád lencsevégre kapni, hogy imbolyog a drága a két kis lábán :D Boti is folyton állni akar, bár még felülni nem tud. Viszont, ha segítünk neki, már tök sokáig megül (na persze nem percekig :lol:) :D

Babci: Nincs semmi abban,hogy még nincs miku, örülj neki! Fog majd jelentkezni, aztán visszasírod ezeket a hónapokat :wink:
Hogy vagytok kajaügyileg???

Ha nem vagyok túl szemtelen, még én is pályáznék vonalkódokra. Minden érdekelne :oops: :wink:, mert mi Huggies-ozunk :D

Köszönjük a köszöntéseket!
Kép Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: ezt mind megette??? :lol: vagy ez egy ürügy Nektek a nasizásra?? :P
Bettinának is izlik a gyümi, ráadásul mióta eszik nagyon sok tejem van. Tuti, hogy ez pszichés, mert most már nem izgulok a tej miatt.
Én még csak egyszer adok neki, délelőtt.
A köv. hozzátápi majd 7 hónapos kor után lesz, akkor valamelyik délutáni szopi után a zölsdégpüré.
Te napi hányszor adsz Botinak?

Mi volt a szopis műsorban??

Szelivi: portás :D :D

Babcika: örülj neki, hogy nincs piros betűs nap még!!! Nekem előtte két napig alig volt tejem.

Vali: nézz körül a neten etetőszék ügyben, ez a brendonos eredetileg 40ezer fölött van. Nálunk nagyon bevált, hogy a magasságot egész lentre is lehet állítani, mert Dorina most már egyedül be tud ülni (persze a tálcát segítek neki levenni).

most csak ennyi telt tőlem, mindenkinek jó éjt!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok :)
Tegnap nem volt erőm írni hajnalban, akkor jutottam géphez :(

Először is gratula a fél éves babáknak :D
Kép

Meli :)
Bogi babának nagyon sok gyógymanót :)
Kép

Vali :)
Szerintem se aggódj a búvárkodás miatt, Alíznak nem lesz semmi baja. Max egy kicsit megijedt, de erre már most nem emlékszik :)
Apát nyugtasd meg és tényleg ne enged, hogy emiatt lemondjon a pancsiról :)
Babakocsi: Petit is meg szoktam egy kicsit dönteni, hogy jobban lásson, nagyon élvezi. Szerintem Alízt is megdöntheted egy kicsit :)

Tünde :)
Azért gondolj bele milyen jó lesz 20 év múlva aon kacarászni, hogy Dorina miket dumált :D Jó, hogy irogatod nekik a naplót :D

Gyöngyi :)
Jók a képek, még ha nem is pancsizósok :wink: Mekkorát kacag apa ölében Lili baba :D

Edit :)
Sajnálom, hogy betörtek a vörösök :( Ahogy Vali is mondta az elmélet szerint nem fáj annyira annak aki már szült. Nálam is így volt Annamari után :)
10-kor??? :shock: Akkor még alszunk :D Na jó nem, de ha Peti úgy durmol mint ma (reggel 9-ig aludt!), akkor nem tudom, hogy érünk oda. Na majd megoldom :D

Boscó :)
Sajnálom Fannika fülét :( Ne okold magad! Nem te fúrtad neki. A lényeg, hogy nem sokára beforr az elrontott lyuk és nagyon csini lesz a lányka :)

Katus :)
Sajnálom, hogy vissza kell menned dolgozni :( Nem lehet könnyű.
Azért az jó, hogy legalább megbízható bölcsit tudtál neki találni :)

Livi :)
"humán input-output manager" Ez nagyon komoly, már tudom mi akarok lenni :lol: :lol: :lol: Ilyen titulusom még úgy sem volt :lol:
Azért a főnököd tényleg elég gáz :(

Kriszta :)
Ez nagyon rosszul hangzik :( Sajnos segíteni nem tudok, de szerintem mindképp mutasd meg egy dokinak, hátha ő okosabb :roll:

Babcika :)
Ne aggód a piroska miatt, még nekem sem jött meg :lol: Annó Annamarinál fél év után jött meg először :) Én élvezem ezeket a gondtalan hónapokat :lol:

Anita :)
Klassz a fél éves torta :) Mi is készülünk a megünneplésére :D

Rólunk:
Kicsi fiam ma nagyon felborította a redszert. Reggel 9-kor kelt először :shock: , pedig este fél 10-kor szopizott utoljára :D De így legalább jó nagyokat tankolt egész nap :D

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok

Annácska: irigykedem a 9 órás kellés miatt :wink: , mi mostanában fél 7-ig húzzuk a lóbőrt, igaz este fél 8-kor már óriási hiszti van a fáradságtól

Vali: kifényképeztem a Brandon katalógusból a kengurut. Nekem előszőr ilyen volt, de majd leszakadt a vállam tőle, ezért becseréltettem. Ez is Brevi márkájú, jóval többe kerűl mint a másik fajta és szerintem sokkal kényelmetlenebb is, de az is lehet, hogy én vagyok béna :wink: Kép

Ahogy a képen is látszik, az egész baba súllya a bal vállon van.

Kép

Kép
pgyöngyi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?