Új privát üzeneted érkezett!

Õszintén szólva teljesen megdöbbentem, amikor a csaszi alatt többször is nevetett és mosolygott. Kép Mármint Pálffy dr. Az összestoppolás alatt a férjemmel "távbeszéltem" éppen, õ az ablakon keresztül hurrázott, én meg tátogtam vissza, amikor Pálffy megkérdezte tõlem, hogy kivel beszélek, reméli az urasággal? Mire én, hát persze, ki mással? Mire õ, hát azt nem tudhatja, háttal áll az ablaknak. Kép

Doris, akkor ha õ azt mondja, akkor készülj fel nyugodtan arra, hogy fogtok ti még együtt szülni jó sokat! Kép
bogyeszka

Sziasztok!

Minden megszületett babának és mamájának sok szeretettel gratulálok, rengeteg tejcsit kívánok nekik!

Nekem még van kb. 6-7 hetem, a baba már kb. 2,5kg, nem lesz pici, de mivel programcsászár lesz, szinte mindegy is a súlya. Az átélt izgalmak után legyen egészséges, csak ez a lényeg.

Viki!
NAgyon sajnálom, ami Balázzsal történt, és örülök, hogy ennyire erõs vagy és Levente nem érzi a szomorúságodat. Nem lehetett, és még biztos most sem könnyû. Kívánok nektek a továbbiakban sok-sok tejecskét és jó egészséget!

Doris!

Sajnálom, hogy nem lett pozitív a teszt, de azt gondolom, hogy Pálffy doktornál nagyon jó kezekben vagy. Nekem ugyan nem õ az orvosom, de volt hozzá is szerencsém. Valóban nem egy poéngyáros, kicsit inkább hangulatember, de szuper orvos és ez a LÉNYEG!

Juli!

Van tippem, hogy ki lehetsz, de nem írnál bõvebben, ha esetleg olvasod még ezt a fórumot?

Sziasztok, Rita 32+1
ritasol

Halihó!

Akik régóta olvassák ezt a fórumot, bizonyára emlékeznek még "Lekvárká"-ra, aki kb. 3 hete nem írt, hiszen szülni voltunk, és otthon nincs net, csak a munkahelyén.
Szóval én Lekvárka férje vagyok, és most az Õ nevében, minden érdeklõdõvel közlöm, hogy jól vagyunk.
Néhány babás képen feltettem "www.extra.hu/hazs" oldalra.
Üdv.: Lekvárka férje alias Zsolt
lekvarka

Szia Rita!

Ahogy látom, nem koptatod el a billentyûket, jó rég írtam már azt a hozzászólást.
Egy kis segítség: Zsófi, Zoli
Most már erõteljesen rajtavagyunk a testvérkérdésen, remélem, nem sokat várat magára.
Nálatok mi újság? Kész van már a ház? Kisbaba hova megy elõször haza?
Gergõ megy bölcsibe/oviba?
Én nagyon lelkes voltam bölcsi-ügyben, aztán meggondoltam magam, itthon maradunk még ebben a tanévben.
További jó hasnövesztést!

Juli
Juli

Szia Juli!

Sejtettem, hogy Te vagy, de nem voltam benne biztos. A ház még nincs kész. Balázs baba a mostani lakásba jön haza, Gergõ már leosztotta az alvóhelyeket, remélem, nem fognak Adams Familyt játszani...
Oviba majd februárban-márciusban megy, bölcsibe nem akarom beadni. A hasnövesztés nagyon megy, már 118cm, még van kb 7 hét. Már most nagyobb, mint mikor Gergõvel szülni mentünk.
Ha jól sejtem, Ti most éppen Szarvason vagytok- ideális hely a testvérkérdés megoldásáraKépBiztosan hamar összejön, csak gyakoroljatok szorgalmasan.

Rita

Lekvárka-Zsolt!

Megnéztem az említett lapot, nagyon ari a baba, gratulálok hozzá!

Doris!

Merre vagy? Nem küldesz nekem képet? (nyaralás)

Sziasztok, Rita 32+4
ritasol

Szia Rita!

Nem mentünk Szarvasra, nem vágytunk arra a szemétdombra meg unalomra, úgyhogy itthon szorgoskodunk.
Szólok, ha eredményre jutottunk.
juli

Szép jó reggelt MindenkinekKép
Mi egy hét szabadságon voltunk a Párommal RöjtökmuzsajonKép Nagyon nagyon jó volt csak rövid....Kép
Lekvárka-ZsoltKép
Szívbõl gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok NektekKépKép Sok sok tejcsit és kitartást a kezdeti nehézségekhezKép
BogyeszkaKép
KösziKép
RitaKép
Köszi a hiányolástKép Szabi miatt nem jelentkeztem, de küldöm a fotókatKép Mennyire a finishben vagytok márKép Drukkolok ámKép

Puszi: Doris
doris

Sziasztok!

Juli
Mi sem voltunk, bár szerettünk volna, de bevállaltuk a szüleim kutyáját és így röghöz voltunk kötve. Azt mondja a tesóm, hogy nagyon jól érezték magukat, sokat fürödtek, majdnem mindenki megfázott a jéghideg víztõl (medence). De nagyon jó színe van.
A lényeg, hogy szorgalmasak vagytok..

Doris
Mailt megkaptam, szuper jó lehetett, nagyon jók a képek. Mi újság munka ügyben?
Ma voltunk dokinál, Balázs baba hatalmas, minden rendben van vele, szinte hihetetlen, de 2 hét múlva már ctg-re kell mennem. Nagyon közeleg az október...

Sziasztok: Rita 33+1
ritasol

RitaKép
A munkahelyemen semmi jó...sajnos. Áthelyezni készülnek egy teljesen más munkakörbe én meg teljesen be vagyok tojva, mert nem tudom mire számíthatok... Majd meglátjuk.
Drukkolok, hogy mielöbb túllegyetek a "Nagy találkozáson"KépKép

doris

Nagy gratula Lekvárkáéknak is Kép))

Viszont, lányok, kérnék egy kis segitséget (eddig azért nem voltam, mert rossz volt a gépem, és netünk se nagyon volt, mostmár, ha minden igaz, újra lesz tvnetünk):
a 6hetes kontrollra kihez/hova/mikor kell menni? Lehet, hogy hülye kérdés, de nekem senki se mondott semmit. Se azt, hogy a babát is kell-e vinni, se semmit... Segitsetek légyszi.

Köszi: zsani
zsani

Amennyiben a nõgyógyászati kontrollról beszélsz, oda egyedül kell menned a baba nélkül az orvosodhoz.
bbea

Ha a nõgyógyászati kontrollról beszélsz, oda nem kell a babát vinni, ez a Te vizsgálatod és a nõgyógyászodhoz kell menni.
Sziasztok
bbea

Boccs, de azért írtam kétszer, mert az elsõt nem láttam megjelenni és azt hittem, hogy elveszett.

Bea
bbea

Köszi a választ Kép Egyébként meg a kérdés arra is vonatkozott, hogy nem tudom, a babának is lesz-e kontroll. Mégpedig azért merült fel bennem a kérdés, mert amig benn voltam, sok babát hoztak vissza hordozóban, és nem értettem, miért. És mivel senki sem mondott semmit, akár még öt is lehetne vinni.

Ja: és a vércukor kontroll hol lesz és mikor? Bogyeszka, segits!!

A többiek elvesztek?

zsani
zsani

Szia Zsani Kép
Mar gratulaltam neked egy masik topicban, de most ujra megteszem!
Tudod, hogy mi ismerjuk egymast? Egyutt eskuvos forumoztunk, sot, en voltam Veled Norbi tornan is a Margitszigeten. KépKép Tudod, mar ki vagyok?

Szia,
itt Gombóc neven (18+5) Kép
Gombóc

Höri Kép))
Szia!!!!!
zsani

Sziasztok!
Harmadik fiamaz várom, és a 12,-dik héttõl járok hozzá.
A 36,-dik hétten leszek holnaptól, úgyhogy megyek ctg-re
is.Van itt valaki aki hasonló cipõben jár? Másik kérdésem csak az, hogy én a korházi rendelésére járok,és nem ciki-e
az aszisztensnõ elött megkérdezni a tarifát? (Emiatt az elsõ alkalom után nem adtam neki pénzt.)Remélem hallok rólatok még:
BaluDaniSzabi-mamája
Névtelen

Szia Zsani!

Én is szívbõl gratulálok, és jó egsézséget kívánok nektek!

A hordozóban visszavitt babákat külön, konkrétan hívják vissza valamilyen rendellenesség miatt. Pl. az én kisfiamnak a veséjével volt valami hüm-hüm, ami miatt három hónapos koráig 4 hetente vissza kellett vinni ultrahangra. De ha neked nem mondták, hogy ekkor és ekkor vidd vissza a babácskádat kontrollra, akkor nálatok biztosan minden teljesen rendben van, és nem kell már õt is bevinned. 6 hetes kontrollra neked kell menned ahhoz a dokihoz, akinél szültél, az olyan, mint egy sima nõgyógyászati vizsgálat. Azt ellenõrzik, hogy rendben meggyógyultak-e a szüléskor szerzett sérüléseid. Érdemes ilyenkor megbeszélni esetleg a szoptatás idején alkalmazható fogamzásgátlást is. A vércukor ügy részemrõl (szerencsémre) passz.

BMárti

BMárti
bmárti

Köszi Márti Kép)
A babámmal szerencsére tényleg minden rendben van, stramm gyerek. De ezt azóta tudom, mióta embrió korában kibirta a görcsös köhögörohamaimat (pedig véreztem is töle).
Remélem PiciLaci teljesen meggyógyult már Kép Te most melyik topicban vagy sürübben?

zsani
zsani

Sziasztok!

Zsani!
Amikor én mentem a 6 hetes kontrollra, akkor a terhespatológián vizsgált meg a doki, és ugyanott megitatták velem a cukros löttyöt is. Ez tavaly májusban volt, azóta lehet, hogy más a helyzet. Úgy emlékszem a terhespatológián adtak idõpontot, úgy mint a hétpontos vizsgálatokra.
Még valami. A második babával teljesen jó most a cukrom, átmentem a harmadik rostán is 6,1-el. Bár most jól rám ijesztettek az ultrahangon, és a Sovi azt mondta, ne idegeskedjek, mert újra felmegy a cukrom.
A Sztanyik volt benn a vizsgálaton és visszarendelt két héttel késõbbi idõpontra, mert a baba koponyájában az oldalkamrák mérete a felsõ határértéket eléri, és nem jó ha túl nagy. Úgyhogy most rendesen beijedtünk. Persze órákat lógtam az interneten, hogy valami közelebbit is megtudjak errõl, de szinte semmit sem találtam. A Sóvágó gyakorlatilag semmi konkrétat nem mondott errõl, gondolom nem akart tovább idegesíteni, bár így pont ezt érte el. Végül is felhívtam a Kismama magazin szülészorvosát, és Õ egész jól megnyugtatott. Azért 16-áig még jó sok nap van hátra.

Ha van egy kis idõd írd meg az élményeidet!

Vici
29
vici

Szia Zsani!

Köszi, PiciLaci teljesen jól van már, mostanában a felsõ két foga jön, és az éjszakai cirkuszolásaival "boldogít", dehát ez természetes velejárója a babaéletnek. Kép Iszonyúan anyás, azonnal kitör a botrány, ha egy percre is eltûnök a látóterébõl. Már olyan ügyesen kúszik, mint egy jól képzett kommandós. Kép Bejárja az egész nappalit, senki és semmi nincs biztonságban tõle. Naponta kétszer eszik kanalas kaját (délben fõzeléket és estefelé gyümölcsöt), de minden alkalommal szopizik is. Mostanában a hasonló korú babák anyukáival csacsogok letöbbet a Gyermekek téma alatti "2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek" és a "Hozzátáplálás" topikokban. Már amikor éppen van rá idõm és lehetõségem, ha uram és parancsolóm IV. László Õbabasága is beleegyezik. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Zsani, én úgy csináltam, hogy aznapra, amikor visszamentem a 6 hetes kontrollra, felhivtam a terhespatológiát és kértem tõlük ugyanarra a napra idõpontot a vércukor tesztre is. Igy egy nap alatt lezavartam a kettõt. Illetve a hármat, mert akkorra beszéltük meg a baba vizsgálatát is. Nekünk is vissza kellett ugyanis vinni õt kontrollra, gondolom azért, mert PIC-es volt. Egyébként sima terheléses vércukor vizsgálat, a szokásos lötyit kell meginni a két szuri között.
bogyeszka

Köszi, igy már teljesen oké a dolog, minden a helyére került Kép

Márti: hú, de gyorsan nönek ezek a gyerekek Kép Juli is már 5 hetes, és észre sem vettem... PiciLaci meg már tényleg nagy Kép

Vici: sokat gondolkodtam, hogy megirjam-e az élményeimet, de aztán úgy döntöttem, hogy nem. Ennek az az oka, hogy nem akarok senkit megbántani, nevek nélkül viszont nem vagyok hajlandó irni Kép
Röviden: nagy köszönettel tartozom Lévárdi dokibácsinak, aki végül vákummal kisegitette a babát (nem volt már eröm kinyomni), a csecsemös növéreknek (akik sokat segitettek a kezdeti eloffolás ellenére is), és a védönönek (aki nélkül most nem tudnék szoptatni).

zsani
zsani

Sziasztok!
Rég nem tudtam erre járni és olvasva a hozzászólásokat sajnos nem találtam a kérdésemre választ. Most megszeretném ismételni, talán már valaki tud nekem segíteni:
"Tud valaki a Béres doktorról (friss) információval szolgálni? ...a régebbi üzeneteket már olvasgattam."
köszönöm

Zsani
Ami a védönö Papp Melindát illeti, nagyon sajnálom, hogy elmegy a Margitból. Egy ismerõsöm is ódákat zengett róla (s régi hozzászólásban is találkoztam már a nevével)

Sziaztok Zizi
Névtelen

Zizi: igen, Melindát. Tényleg fantasztikus a hivatástudata, lelkesedése. Én csak szuperlativuszokban tudok róla nyilatkozni.

Béres dokiról semmit sem tudok :I

zsani
zsani

Sziasztok!

A pénzrõl sincs véleményetek?

BaluDaniSzabi- mamája
Névtelen

Tessék? Kicsit világosabban is fogalmazhatnál...
zsani

Zizi, Kép
En Beres dokihoz jarok. Mire vagy kivancsi vele kapcsolatban? Engem a tudasa nyugtat meg mindig, olyan lelkesen magyaraz el mindent, hogy meg szoktam erteni. KépKép

Mondjuk volt egy idoszak, amikor jol ramijesztett, vegulis gondolom, nem akarta, hogy beleeljuk magunkat valamibe, ami a statisztika szerint nem sikerulhet.
De most komolyan, mit szeretnel tudni?

Zsani,
mar ekkora a lanyod? De jo...KépKép

BaluDaniSzabi- mamája Kép
ne haragudj, de en egyik beirasodat se ertem. Kép
Nem irnad be ujra, kicsit vilagosabban es egyertelmubben?

Sziasztok,
Gombóc (aki helyesen 20+1)
gombóc

Szia Gombóc!

Mindenre, ami eszedbe jut. Milyen és mennyire bízol meg benne (emberileg, szakmailag) stb.
Köszi, Zizi
Névtelen

Gombóc!

Engen is a Béres Dr. érdekelne, meg, ha nem túl privát, akkor az is, hogy mivel ilyesztett meg, mert engem is kikészített a jóslata, ami szerencsére nem vált be.
Köszi,Juli
Juli

Zizi es Juli,

Szoval, Gombockaval verezni kezdtem az 5-6. heten, a petezsak alig nott, o azt mondta, ne eljuk bele magunkat a bababa, mert elveteltem. Ill. lat meg valamit a mehemben, lehet, hogy mola terhesseg volt...Kép Es barmikor beindulhat az eros, gorcsos verzes.KépKép
Teljesen magamba zuhantam, vegul a kontrollokon az UH-s dokino azt mondta, szerinte ez a gyerkoc megis el. Mikor B. dr. hazajott a szabijarol es kiderult, hogy Gombockanak mar van keze-laba es integet, akkor azt mondta, hogy o ugy orul ennek a gyereknek. Nekem jolesett ez a kedvessege. KépKép Bar azt nehezen tudom elfeledni, hogy akkor ket hetet vegigbogtem...majd tovabbi jopar hetet vegigrettegtem. Kép

En maximalisan megbizom benne, mindig, minden kerdesemre valaszol (alaposan), es o az elso olyan nogyogyaszom, akinel nem a kormomet ragva ulok a varoban. Valahogy a kozvetlensege miatt nem elem meg olyan "katasztrofa-helyzetkent", ha nogyogyohoz kell mennem. Kép

Az is jo, hogy mobilon is fel lehet Ot hivni, ha barmi tortenik, bar neha megijedek, mert olyan almos vagy faradt a hangja, hogy lelkiismeretfurdalasom lesz attol, hogy felhivtam (pedig mindig napkozben hivtam, es de. 11 ora utan). De ezt mas lany is elmondta, Ok azt mondtak, ne aggodjak emiatt, mindig ilyen a hangja telefonban...Kép

Meg mire vagytok kivancsiak?
Gombóc
20+2
gombóc

Mi az emailcimed, kedves Gombóc?

zsani
zsani

Szia Zsani, Kép
Hat, most a csirketojas@index.hu-t hasznalom.
Irsz?
Gombóc
gombóc

Szia Zizi, Juli!

Én is Béres dr-hoz járok (kb. 5 éve). Dr. B-vel maximálisan meg vagyok elégedve. Figyelmes, kedves, szakmailag (amennyire egy laikus meg tudja ítélni, habár szerintem az orvos esetében a paciens az egyik legnagyobb megméretettés) megbízható.
Bocs Gombóc idézek tõled, mert nagyon jól megfogalmaztad "o az elso olyan nogyogyaszom, akinel nem a kormomet ragva ulok a varoban" még kiegészíteném annyival, hogy a vizsgálat sem szörnyû, mint más nõgyógyásznál. Továbbra is Gombócot tudom erõsíteni: bármikor fel lehet hívni telefonon és szívesen segít. Szabadságon volt amikor szültem, de rögtön ott termett (igaz elõre megbeszéltük), amikor felhívtam, hogy "vmi történik" Kép ! (a kórházban voltak ugyan gondjaim, de errõl õ nem tehetet). Ja és minden nap meglátogatott pedig még mindig szabadságon volt!
2001. dec-ben már írtam róla, ha van kedvetek keressétek meg az archívban.

Ja még vmi eszembe jutott. Egy alkalommal, amikor a citológiai eredményem miatt nem hívtam idõben, Õ vette a fáradságot és rám telefonált.

Amikor vizsgálatra idõpontért felhívom, ill. amikor megjelenek a rendelésen rögtön tudja kirõl is van szó, tehát felismer. Vmelyik topicban olvastam egy orvos véleményét, hogy nem az a fontos, hogy a dr-od felismerjen, hanem, ha a kartonodat elõveszi, tudja rögtön mirõl is van szó az esetedben. Lehet, hogy igaza van, de valjuk be öszintén, hogy egy ilyen gesztus erõsíti a bizalmat és mindannyiunknak jól esik.

Ha van még kérdésetek én is szívesen válaszolok.

Sziasztok, Phaedra
Phaedra

Köszi Gombóc ,Phaedra!

Pillanatnyilag csak egy kérdésem van, biztos tudatlan vagyok: mi az a 20+2 ?

Juli
Juli

A terhessége kora Kép 20 hét és 2 nap ;)
zsani

köszi

Juli
juli

Zsani Kép
Koszi, hogy leirtad, mi az a 20+ most mar 3 KépKép

Juli Kép,
ha olvasgatod a BAbanetet, lepten-nyomon talalkozhatsz ezzel a jelolessel, igy azonositjuk be a kismamak pocijanak a korat. Igy barki barmilyen problemaval kuszkodik, konnyebb tanacsot adni. Pl. ha valaki azt irja, hogy hanyingere van es 12 het alatti kismama, egesz mas lesz a tanacs, mintha azt irna, hogy 20 hetes. KépKépKép

Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Egy barátnõm mostanság fog szülni a Margit kórházban. Dr. Sztanyik László az orvosa. Tölem kérdezte, hogy szerintem mennyit szokott kérni az orvos a szülésért. Ha esetleg valakinek van tapasztalata, akkor szívesen várom a válaszokat!

elõre is köszi

myssnia 17+5
myssnia
Budapest XI. kerület

Kérni??!! Mondjuk volt ott egy öreg ösz, aki 50-et kért az egyik mamától. Én 30-t adok, de csak(!) azért, mert lehet, hogy a babám életét köszönhetem neki. Egyébként nem adnék 20-nál többet. A magánrendelöben úgyis otthagytam a 9 hónap alatt 32E-t. Azért ennyi már csak elég, nem?

zsani
zsani

Sziasztok!

Szia Zsani!

Köszi a választ. A barátnõm eddig még nem adott neki semmit.

Azt mondja, hogy magánorvosként fogadta fel. Én azt hittem, hogy már

valamit adott neki az eddigiek alatt. Tegnap láttam én is a dokiját, és

nagyon aranyos-szimpatikusnak tünt. Nem pénzéhes, az biztos.

És sok jót is olvastam róla a Babaneten.

pusz

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Szervusztok!

Hasonló cipõben járok mint Myssina. Véletlenül kerültem hozzá a korházi rendelésére és csak nemrégen tudtam meg, hogy van magánrendelése is van. A kórházi rendelésén elöször adtam neki pénzt, de a asszisztensnõ olyan furán nézett rám (meg beszélt), hogy elbizonytalanodtam. Ezért kérdeztem meg tõletek. Köszi a segítséget!

BaluDani Szabi-mamája
Névtelen

Bocs, de elfelejtettem átolvasni!
Zsu (BaluDaniSzabi- mamája)36+6
Névtelen

Jaj, mielött félreértenétek, én nem Sztanyikhoz jártam Kép
De egyébként szerintem a terhesgondozóban pénzt adni balgaság. A magánrendelésen ott a tarifatáblázat (legalábbis Lévárdi Drnál kinn van a falon, hogy mi mennyibe kerül), annak alapján kell fizetni. Ott ök bérelik a lakást, ök fizetik a rezsit, úgyhogy ott annyiba kerül amennyibe. De az SZTKban semmiért nem fizet, ott ö fizetést kap azért, hogy rendel. Persze lehet hogy én látom rosszul...

zsani
zsani

Zsani!

Pont azért hívják hálapénznek, mert nem jár, csak úgy adják.
Az elõzõ dokimnak (Kútvölgyi kórház) én is adtam, szemrebbenés nélkül elfogadta a nõvér elõtt, ezzel együtt a legalapvetõbb hibákat követte el, persze nagyon kedvesen.
Szóval én úgy láttam, hogy nem hozta meg a hatást, pedig nyilván sokan azért adunk, hogy rendesen odafigyeljenek ránk.
Valószínû, hogy aki normális, az boríték nélül is az, a tudást, hozzáállást nem lehet megvenni.
Juli

Sziasztok!

Juli
Mi a helyzet? Hányan vagy? Remélem, ügyeskedtek!!!

Mi teljesen jól vagyunk, vasárnap kezdjük a 36.hetet. Szinte hihetetlen.

Néhány napja figyeltem meg, hogy Balázs néha úgy mozog, mintha szuszogna. Egész apró, pici mozgás, de gyors. Hülyén hangzik, de kicsit beijedtem, hogy ez vajon mi lehet? Levegõt még nem nagyon vesz ugyebár. De akkor mi ez? Van/volt valaki aki érez/érzett hasonlót?

Sziasztok, Ritasol 34+4
ritasol

SziasztokKép
RitasolKép
Nem lehet, hogy csuklik a babuka???Kép Mondjuk abszolúlt tudatlanul és tapasztalatlanul kérdezem...

doris

RitasolKép

Hali itt is. Dorisnak igaza van. Csuklik a babóKép Nekem is szokott néha. Rendszeres idõközönként kicsi moccanás.Kép

puszi
sasha
37

Kép
sasha

Szia SashaKép
Minden rendben? Olvastam, hogy fájdogáltál.... Nagyon drukkolok NektekKép

doris

Doris!

Igen minden rendben. "Csak" jóslófájások voltak, már túl vagyok rajtaKép Most már az igazi fájásokat váromKép Köszi a drukkot, már én is hajrázok, pedig nem áll szándékomban beelõzni senkitKép

sasha

Kép
sasha

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?