Sziasztok!
Myra,
Szuper kis csajszi ez a Lilla, a fotókból ítélve is meg a mozgásigénye is meghaladja a gyerek "szupervomenét" is
Hát ő valszeg tényleg hiperaktív, de amit leírtál, hogy nagyon érdeklődő és az új dolgok lekötik, az arra utálhat, hogy neki is komoly igénye van az agyállományfejlesztő foglalkozásokra. Meglátod, hamarosan megtérül a vele való intenzívebb foglalkozás ! Én nagyon is megértem, hogy vannak házimelók meg egyéb halaszthatatlan tennivalók, de saját tapasztalatból ajánlom, hogy próbáld ilyenkor bevonni a munkádba, úgy végezd a dolgokat, hogy ő is részese lehessen, ne számítson, hogy pl. újabb takarítani valót von maga után a kis segítség
majd utána játszásiból ki is
takaríthat
A szobatisztaság nálunk is nyögve nyelős, Oli is csak este közvetve fürdés előtt meg időnként az udvaron pisil kérésre. Néha szól azért, hogy kaki, de akkor már késő
a bilire fél évvel ezelőtt ült utoljára ismerkedni, azóta haragban van vele, fene tudja miért. Egyik este kérdeztem tőle, hogy vegyek neked esetleg autós bilit? Erre ő, hogy ja-ja (igen). Na, apja röhögött, hogy bármire igennel válaszol, ha nem csak a bilit kérdezzük tőle. Aszongya figyuzzak és megkérdezte a kisfiát:
- Oli, vegyünk neked inkább hagyományos bilit?
Oli: - Neem!!
Jót röhögtem apján, hogy hülének nézi a gyereket ilyen kényes ügyben
Nikcsi,
Hát jó, de én azért csak mosolygok , ha valaki 1 éves korban szobatisztának nevezi a gyerekét, mert egész nap tartja neki a bilit, hogy elkapja a felesleget
Egy orvosi cikkben olvastam régebben, hogy vizelési inger másfél éves kor előtt NEM alakul ki. Legelső ezen a rögös úton a széklet érzékelése és annak tudatos visszatartása, mert az fizikailag is egyszerűbb. Meg a Szobatisztasághoz kell bizonyos "intellektuális fejlettség" is szégyen érzet formájában, ami 1 éves korban ugye nem jellemző
Marci és Hanna is másfél évesen kezdte a bilizést (a "könyv szerinti" kakilással), szobatiszták 2 és fél éves korukra lettek. Az akkori babás ismerőseim gyerkőcei között elsőként, az övéik általában 3 éves korukra szoktak rá a rendszeres bilizésre.
Szóval ehhez az atttrakcióhoz hosszú kitartásra és sok váltás apró fehérneműre lesz szükség
Cas,
Mutizom a nagyokat is kérésedre:
Marci zacskóból és elszáradt borsóhéjból készült virágkompozíciójával:
Hanna "befigyel":
Csaó,
Viki