Új privát üzeneted érkezett!

Gesztenye!
Küldtem emailt!

Rolex!
Gratulálok a kislányhoz, szép neve van! Remélem, jövő héten én is megtudom már, hogy mi lesz, mert a férjem addig nem akar névről tárgyalni, amíg nem tudjuk a nemét. Amikor kérdeztem, azt mondta: "Ha lány lesz Bori, ha fiú lesz Söri" Még jó, hogy nem pálinka vagy pezsgő :lol: Persze én már egy csomó nevet aláhúztam az utónévkönyvben, de ezt mégis együtt kéne...

Boróka!
Én is a monapelt találtam meg a neten, amikor úgy döntöttem, hogy szimpi, és kipróbálnám, ha valakinek van jó tapasztalata. Tök jó, hogy ismerőseid használták, sőt, ha több gyereknél is, akkor tényleg meggyőző! A többi mosható nadrágpelussal, amit találtam az volt a bajom, hogy nem állítható a méret, és ugye a baba meg gyorsan nő, szóval akár kéthavonta lehetne nagyobbat venni, de a monapel állítható és ez tetszik. Azért veszek majd eldobhatót is, pl. ha vendégségbe megyünk, akkor azért jobb, ha kidobom, mintha a büdi pelust hordozom egész nap, mert ecetes vizes vödröt ugye nem vihetek a vendégségbe. :lol: Remélem, beválik majd.

A hugom Lengyelországban él, tavaly szült ott, és képzeljétek, ott 4 hónapos korig kötelező a textilpelus, a hagyományos, ráadásul kettő egyszerre, így védik ki a csípőficamot. Szegény babák egy óriáscsomaggal a popsijukon! Tök fura, és be is tartják, a védőnő kijön ellenőrizgetni, hogy tényleg úgy van e pelusozva, és jól leszidja az anyukát, ha nem. A tesóm kislánya koraszülött volt, úgyhogy nagyobb volt rajta a pelus, mint maga a kisbaba! Ott voltam két hétig segíteni, mikor hazajöttek a kórházból, annyi pelenkát mostam, vasaltam, hogy hűűűű.

Rozus

KépKép
rozus

Na ez kétszer sikerült... :oops: Remélem, nem többször. Itt vihar van, és akkor a net, behülyül.
Meg én is bénázom...

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok lányok!

Nagyon köszönöm a gratulációkat, de addig nem megyek hozzá, amíg nem vagyok 50 kg és tej folyik a mellemből... :) ...és mivel én már a harmadik gyereket tervezem, szerintem az még sokára lesz... Mindegy, így is nagyon boldog vagyok! :D

Rolex!

Hatalmas gratula! Bár én nem lepődtem meg, a vonalzóvlasztásban benne volt... :D :D :D

Sz_Kata!
Hátha az asztalos meg tudja oldani, még ne add fel!!!!

Pelus
bennem nem merült fel, hogy mosható legyen... Kellene gondolkoznom rajta?
Pénteken megyek ismét uh-ra, eléggé izgulo, hogy mit fog mondani az agykamráról.....

Jön a hideg!!!!! ...vagy nem... :)

Jövök még, csak nem tudtam mindent elolvasni.......

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok Lányok,

Köszönöm a kedves gratulációkat. Nagyon jól esik!!Azt még nem is mondtam, h 1500gr. Ki se néznétek belőlem, ugye?! :)

Krisszi, Pesten a Kálvinon a Calvin cafe és a Református templom között.. Én is rá vagyok indulva...

Rönci,
A férjem megoldotta már a tapétakrízist..Kiválasztott mindent a barátjával..(épp otthon gyengélkedtem) Szép napsárga lett a szín, kb mint Juborka képén. A bordur pedig holdacskás napocskás kék alapon a mennyezettől egy kicsit lejjebb. De van napocskás lámpánk. és az nagyon tuti!!!

Gestenye,
Nekem küldhetnél képeket! :)
Puszi,
Rolex
rolex

Livi,

Te tudtál valamit... :shock:
rolex

Rozus,

Mi szerencsére ebben a 2 névben annyira 1-et értettünk, hogy nem is hittem el hirtelen. Ma újból végigolvastuk a lány neveket az útónévkönyvben és szétröhögtük magunkat..Nekem kb 3 név tetszik összesen, amiről nem asszociálok senkire és még illik is a vezetéknevünkhöz. A férjeméhez. Az enyém velem kihalt.:(
rolex

Sziasztok!

Titi!
Természetes, hogy ha megtudok valamit Macifülke Juditról, azonnal értesítelek Benneteket. Már én is többször gondoltam arra, hogy felhívom, de még én is vacilálok, félek, hogy zavarnám még. De a héten biztos rácsörgök.
Ha Te tudsz meg valamit Róla, akkor Te is írj nekünk! Köszi!

Sz_Kata!
Drukkolok, hogy sikerüljön túladni azon a hülye lépcsőn és legalább a pénz egy részét viszontlássátok. Most már ne idegesítsd magadat, hogy nem jót vettetek Anyukáddal. Hidd el, hogy pár hónap múlva ez lesz a legkisebb probléma az életedben, sokkal szebb dolgok fognak Veled/Veletek történni!!! :D

Rolex!
A Kislány nevéről el is feledkeztem - nagyon szép!!! A mi Babócánk is Anna lenne, ha kislány lenne :D

Gabi!
Sajnálom Petid baleseteit :( Marci eddig nagyon jól bírja a meleget, istenien alszik a 30 fokos szobájában is :shock: Ő alapban a kergeségének köszönhetően zakózik nagyokat, ma is majdnem a szemét verte ki :(
Igen-igen!!! Én nagyon bízom a hidegfrontban :wink: Gáborom is láthatóan ideges volt, amikor esetleg nem jött rögtön a szülésznő és én csak szenvedtem, de most már legalább tudja, hogy mire számítson. Drukk, hogy Párod benn tudjon Veled lenni!
Kórházi cucc :lol: Akkor jó! :lol:

Jubi!
Bennfekvős hálóinget is adnak Neked? Ilyet még nem is hallottam. Elméletileg Beninek is adnának rucit, de valahogy Marcit is olyan jó volt látni már a saját ruháiban a kórházban is. Én a helyedben azért rákérdeznék, hogy mit adnak és mit nem. Én épp a tegnapi NST után szaladtam át a csecsősökhöz és érdeklődtem, a Péterfyben 1,5 év alatt nem volt változás: csak popsitörlőt kell vinni, egyébként mindent adnak.

Mamy!
Ne aggódj azon, hogy nincs fájásérzékelő funkció a gépen, mert ez akkor lenne fontos, hogy minden ok nélkül hirtelen leesne vagy felmenne a Babóca szívverése. Ha egyébként mindent rendben találnak, akkor az a legkevesebb. Meg ha olyan erősek lennének a méhösszehúzódásaid, akkor azt Te is jeleznéd!!!
Drukkot köszönöm!!! :D

Iza!
Köszi a receptet!
Ahogy hallottam, Nálatok tényleg jól lehűlt a levegő!!! Hú, de jó Nektek, de lassan mi is fellélegezhetünk!!! :D

Rozus!
Bori-Söri :lol:
Nagyon érdekes, amit a lengyel szokásokról, előírásokról írsz, ilyet én még nem is hallottam. :shock:
Irigy a viharért! Nálunk esett kb. 20 csepp eső!

Bali!
Mi van?! Harmadik babát tervezed? Még a második sem bújt ki! Vagy én értettem valamit félre?
Drukk meg az uh-ra, de nem lesz semmi baj!

Csajok!
Én magamban már olyanokon gondolkodom, hogy annak ellenére, hogy itt Mindenki szurkol, hogy majd az e heti hidegfront beindítja a szülést nálam, a végén megint túlhordom majd Benit, ahogy Marcit is. :roll: Egyik pillanatban bízom az e heti szülésben, másik pillanatban csak kiröhögöm magamat...

Már holnap lesznek viharok és szerdától max. 26 fok!!!!!! Hurrráááá!!!! Régen vártam valamire ennyire!!!! Talán csak Beni a kivétel jelen pillanatban :lol:

Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Kép
Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Rolex:

Akkor titkon ti tényleg lányt vártatok,ha a tapéta is eldőlt.Ahogy leírod ugyebár elég csajos!
Egyébként gratulálok!!
Majdnem egyforma neve van a gyerekeinknek,és te is Reni vagy.
(Nekünk is tetszik az Anna,nagyon szép név,csak a családunkban van Panna,uazzal a vezetéknévvel.)

Bujka:

Majd kiderül mit hoz a hidegfront!A héten dolgozom ám csütörtökön!!Jövő héten pedig nem.

Szkata:

Elég dühítő a lépcső sztori,de majd csak kitaláltok valamit!Azért próbálj meg ne idegeskedni,van még idő.

KépKép
rönci

SziasztoK!

Tényleg jön szerdától vmi lehülés, és egy csomó esőt is jósolnak. Tegnapelőtt Pesten voltunk, hatalmas özönvizen mentünk keresztül, Tatabányát megintcsak elkerülte. Picikét esett csak, a levegő lehűlt, de másnap megint hőség volt. Én sem bánnám ha egész augusztusban kellemes 25 fok lenne...

Rolex! Gratulálok a kislányhoz. Nekünk 4D-s becslés szerint 30+2 héten volt 1700g. A héten megyek kórházba sima UH-ra (32+5) kiváncsi vagyok, mennyit fejlődött és ott mennyire becsülik...

Utolsó hetekben mennyit nőnek a babócák? Kb. heti 200g?
Van vkinek 30-32 hetes UH lelete, mekkorák voltak a babák?

Edit

Kép
Kép
edi78

Rönci,

Igazából kékes a tapcsík.. Nem tom, h fogok rózsaszínű dolgokat becsempészni a szobába..de ez legyen a legnagyobb gondunk..:))
rolex

Elfelejtettem írni,hogy ma megvettük a mennyezeti lámpát.Bár már sokatoknak minden megvan,mégis hátha érdekel valakit.

Fa festett lámpa mindenféle mintával,biztos láttatok már bababoltokban.Mi közvetlen a készítőtől vettük,persze olcsóbb.Ha valakit érdekel,leírom a címet.(mi sünis-gombásat vettünk,de mindegyik olyan szép!!!!)

KépKép
rönci

Edit,
Ez engem is érdekelne, mennyit gyarapodnak kb hetente...Szedsz Elevitet? Hányszor egy héten?
Rolex
rolex

Sziasztok!
Immáron szabad vagyok, mint a madár és nagyon boldog, hogy végre megszabadultam a munkahely kötöttségétől. Szerintem a törpikénk is megérezhette a mai felfokozott hangulatomat, ugyanis délelőtt óta szét akarja rúgni az oldalamat és már olyan mozgásokat produkál, hogy a páromra a frászt hozza (esetleg pocin keresztül akar kijönni).

Rolex!
Gratula a jó hírhez és a kislányotokhoz. Szerintem is nagyon szép neveket választottatok. Légyszi írd meg az e-mail címedet, hogy átküldhessem a képeket.
Egyébként szerintem a telefonos listához csatolhatnánk az e-mail címeinket is, mert akkor bármit át tudnánk egymásnak küldeni.

Sz_Kata!
Sajnálom, hogy így alakult a lépcsővel, de próbálj megnyugodni, mert a végén még a baba a vártnál is hamarabb bújik ki, aminek gondolom most nem örülnél. Gondolj arra, hogy valahogy biztos rendeződik a dolog és mindannyian bízunk benne, hogy minnél hamarabb.

Bujka!
Köszi a tippet és a tanácsokat. Egész nap úgysem tudnék pakolászni és takarítani, mert mostanában gyakrabban bekeményedek és mivel egyre nő a lurkónk, már a mozgolódása is fájdalmas néha (a legtöbbször valamelyik oldalnak nekifeszül és ez elég kellemetlen tud lenni, főleg ha még erőteljesen rúgdos is közben).

Gesztenye
gesztenye78

Edit,

Most találtam, h a 30 hetes babák ált.1.36 kg..... :oops:
rolex

rolex

Rönci!
Engem érdekelni a lámpás készítő címe, mert nekem is nagyon tetszenek, ráadásul a legjobban nekem is a sünis jött be. Jó választás volt :lol: .

Gesztenye
gesztenye78

Gesztenye,
az s után alsó vonal van..
rolex

Rolex!

Én tavaly kezdtem szedni az Elevitet szeptemberben, minden nap szedem azóta, végülis vitamin...Nem mondta a doki, hogy térjek át másra, vagy hagyjam abba. De a babák nem biztos, hogy emiatt nagyok manapság mert még nem készült összehasonlítás, hogy elevit nélkül vagy azzal mekkorák lennének a babák.

Most már eltérően fejlődnek, felnőttből sincs 2 egyforma...Én úgy tudom 24 vagy 28.héttől jön ki a genetika (szülők mekkorák és mekkorák voltak születéskor-bár útóbbit nem értem miért számít annyira). Férjem 94kg -erős csontozatú- és 182cm én 162 cm vagyok. Ha kibírom a végéig van esély 3700-4000g-os babára. Hát nem tudom. A csaj a 4D-n azt mondta szépen fejlett baba 1700g, és még hátra van 10hét...Aztán rákérdeztem ha így fejlődik mekkora lesz várhatóan, azt mondta 3000g. Na ennyit a becslésekről...Szóval nekem mindegy csak egészséges legyen.

Többiek véleménye? Elevitet vagy vitamint szedtek?

Edit

Kép
Kép
edi78

Rolex
Gratulálok a kislányhoz!

Bujka
Mi is kaptunk mindent a kórházban...

Piciri
Peti nagyon jó gyerek... csak a pocakja legyen teli... napi 10-12 szopi van egyenlőre... de meg is látszik az eredmény... ma már 2870 g volt a dokinál :lol: :lol: :lol:

Az utolsó hetekben a babák átlag heti 20-25 dkg-t híznak...
Nekem a 35. héten volt 2700 g :lol: :lol: :lol:
Ilyenkor persze már nagy az eltérés egyes babák között....

Tali miatt irigy-irigy.... :oops:
Vendég

Edi78!

Jázmin a 32. heti UH-on 2074 g volt. De szerintem nem sokat kell adni erre. Beni ugyanilyen idősen 1850 g volt, és kereken 4 kg-val született, míg Dani, aki pedig 2400 g volt 32 hetesen 3800 g-al született. Ebben nincs semmi logika :roll: Szerintem teljesen egyéni, hogy mikor, milyen ütemben fejlődnek. Valahol azt olvastam, hogy az utsó hónapban hetenként 250 g-ot gyarapodnak, de ez is csak egy átlagszám.

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

...folyt az előzőhöz: Én kb. félidőig szedtem az elevitet, azóta pedig tömöm magamba a zöldséget és a gyümölcsöt. Amikor a fiúkkal voltam kismama, akkor is hasonlóképpen tettem, és a szoptatás alatt sem szedtem az elevitet. Tudom, hogy azt mondják, hogy akkor kell kezdeni, amikor az ember elkezd próbálkozni a baba-projekttel, és a szoptatás végéig ajánlják, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ez is egy jó üzlet :?

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok,

Rönci: Nekünk is klassz volt Nálatok! Juj, de jó! Sünis lámpa, az gyönyörű!!! Mennyi volt? Hajnal egyig Jack Baueroztunk... Ma pedig folyt. köv.....Mikor talizunk? Már hiányzol!!!

Geszti: Köszi a képeket! Tényleg jók a képek, lassan én is felteszem, csak nekem még kell hozzá a segítség :oops: A többit nekem is átküldenéd? Ha már az email címeket is összegyűjtjúk, szerintem melléírhatnánk a szüli névnapokat is, nem?

Szkata: Elég nagy sucks a lépcsősztorid :twisted: Tényleg nem lehet levásárolni??? Nekem sem volt túl jó napom, egy 16 éves barátságom ment ma tönkre, néhány órája... Utána pedig másfél óráig vártuk az alkesz közös képviselőt... No comment.

Rolex :Szuper hír volt mára :D Nagyon örülök Nektek!!! Végre még egy kiscsajszi,aki levadászható lesz a fiam számára :lol: :lol:

Bujka: Én is úgy érzem mostanában, hogy bárcsak szeptember lenne már.. Főleg éjjel, amikor nem tudok aludni. Pedig jó érzés egyben, csak már úgy puszilgatnám!!!

Rozus: Hihetetlen, nem is tudtam, pedig rendszeresen járunk ki Lengyel o.-ba ismerősökhöz, de még sosem mesélték.
Én úgy vagyok vele, hogy rengeteg mással is lehet környezetet kímélni, a babócáknak pedig tényleg kényelmes az eldobhatós. Ha tudnám, hogy ténylegesen rongálom az egészségét, még szép, hogy rákötném azt a 20 kg textilt....

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Kezdek kicsit megnyugodni....Holnap jön egy asztalos, megnézi, mit lehet teni. A családi kupaktanácsunk is folyamatosan agyal, már mindenféle hajmeresztő ötlet szóbajött :lol: Remélem, megoldjuk, tényleg nagyon nem lenne jó ennyi pénzt elbukni, és hát ha új lépcső készül akkor annak is horror árai lennének. Szóval remélem, lesz megoldás :roll: És hogy ilyen hülyék vagyunk...Ketten együtt anyámmal, egyikünk sem beszámítható, én terhes vagyok, anyám meg kilimaxos :roll:

baba súlya: én azt hallottam, az UH-s súlymérés nagyon megbízhatatlan, sokszor tévednek. Nekem a babám 32 hetesen kereken 2 kg volt, de majd meglátjuk, mi lesz a végén.

Rönci,

Van még időm?! Én azt érzem, már alig van időm
:shock: Két napja úgy érzem, én nemsoká megszülök, bár ennek most nagyon nem örülnék...
nem szívesen mozdulok meg, annyira húz a hasam.
sz_kata

Edit,
Nekem is azt mondta a dokim hogy kitartóan szedjem, minden nap..Ha a genetikát vesszük.....:) Akkor a mi babánk nagyon hosszú lesz.....Mindketten elég magasak vagyunk..
Köszi Giga!!
rolex

Edi!

Nem hiszem, hogy 100%-os az a mérés, de az én első fiam 2000gr volt a 32. héten és 3600 grammal született, ha ez segít...

Itt vannak ilyen infók, de ha máshol nézed, mást írnak! :D

http://72.14.203.104/search?q=cache:5eO ... lr=lang_hu

Jadey!
Tévedés, az én fiam számára levadászható a kiscsaj! :D Látom, neked is feltűnt, hogy itt azért gondok lesznek az arányokkal. A nagyfiamnak mondtam is, hogy egy kis érdeklődést mutathatna az idősebb lányok iránt is... :D
Áááá, nagyon messze van a szeptember......

Rönci!
te mesélted a dinnyés-embert, ugye? Nekem nemrég a hentes mondta, hogy inkább holnap vegyek csirkecombot :shock: 8) Húúú, és meggyőzőtt! :D

Gigaboszi!
Olyan jóóóóóóó, hogy már ölelheted, szoptathatod! :D :D :D de a meleg miatt nem irigyellek. Bent legalább ők nem szenvednek...

Bujka!
öööö.... hááát valóban megfordult a fejemben, hogy Gyedből gyedbe... és egyébként is ármat szeretnék és nem nagyon akarom elhúzni... :) Én híres vagyok arról, hogy kicsit nagyon előre tervezek :shock: :) Beírnád a táblázatba, hogy Nándi vagy Ákos... Olyan névtelenek vagyunk így! :)

gesztenye?
Te most mennyi idős vagy? mindig elveszítelek szem elől... :(

Livi

bali78

Rolex,

nem baj, ha a babaszobába nem jut rózsaszín. Majd veszel neki cuki kis csajos rucikat :wink: :lol:

Krisszi,

A hely ahol a gazpachot ettük, egy spanyol falatozó, és nem csak a leves finom ott. Nagyon jót faltunk ott Rolexszel, és az is jó volt, hogy kis adagok vannak, direkt azért, hogy több mindent meg lehessen kóstolni. Gourmandoknak kötelező :lol:
sz_kata

Jadey,
Azért ugye jól vagy? Szerinted mikor hívhatlak fel?
Sz_Kata,
Tudom, h most bánkódsz, de engem mindig felvidítasz a commentjeiddel..:)
Lányok,
A sima keményedés, ami nem jár fájdalommal, az nem para ugye? Nekem is bekeményedik amikor úgy csinálok mintha dolgoznék.:)
rolex

Sziasztok!

Lívi!
Köszi a honlapot meg is nézem mindjárt. Amúgy ahány irodalom annyi érték. Ismerek egy oldalt, ahol intervallumot adnak meg BPD-re, AC-re, FL-re súlyra... ami a "normális".

Amúgy én nem nagyon foglalkozom a baba súlyával, Rolex felvetette azért írtam. Anyós szokta kérdezni mekkora most a bébi?
Én meg mindig mondom nem tudom, erre meg az a válasz nem igaz milyenek ezek a magyar orvosok mi az, hogy nem tudják, mert hogy a lányának Németországban grammra pontosan megmondták...De kit érdekel könyörgöm, az a lényeg fejlődjön megfelelően nem? Az is elképzelhető, hogy BPD, FL ugyanannyi, de az egyik bébi soványka a másik meg húsosabb máris más a súlyuk.

Anyós tud jókat kérdezni meg mondani. 2x hallotta, hogy ég a gyomrom, a válasz az volt, haja lesz a babának. Nekem is meg a 2 lányának azt mondta, amilyen a hasunk alakja, az alapján fiunk lesz...és a miénk a 4.leányunoka. Meg, hogy bal oldalon rugdos akkor biztos fiunk lesz....Ti anyósotok is ilyen???

Edit

Kép
Kép
edi78

Pelenka: azt hiszem mi maradunk az eldobhatósnál, kicsit lusta vagyok, főleg akkor szerintem lesz dolgom bőven.

Bébi súlya: hát ez tényleg változó, mert nekem a 24. héten 1400g-ra tippelték. és tényleg elég nagy is a hasam, néha meg is kérdezik, hogy ikrek lesznek? :shock:

Rozus
Látom majdnem napra egyidősek vagyunk! Neked mekkora a baba?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok Lányok!

Rég voltam itt ,de mindig olvasgatok.
Tegnapi égésemet elmesélem Nektek,mert vörös volt ám a fejem ,de nagyon.
Bementem a SOTEra párommal,mert dokibá,szept 4ig elmegy szabira és megkellett kérdezni kit keressünk,ha baba úgy gondolja nem várja meg ,az anyagiakra is rákérdeztünk,meg ami ilyenkor szokás.
Arra viszont nem számítottam,hogy CTGre be is hívnak,így a párom legszakadtabb alsóboxer gatyájába mentem be Peste Dunakesziről,mert ugye ruha alatt a kutya se látja mi van rajtam.
Majdnem elsüllyedtem ,mikor felkelett húzni a ruhámat......
és ráadásul kétszer is ücsörögtem 20-20 percet,mert baba aludt az elsőnél,aztán rohangálnom kellett a lépcsőn meg inni kolát.Tényleg csodákra képes egy kis cola,utána meg kirúgta az oldalamat.
Pénteken is kell mennem ctgre,de utána nem tudom mi lesz,ha doki nincs,azt mondták nem kell menni.
Megyek sebészetre is ,meg kell a sérvet mutatni,lehet e rendes szülés vagy császár,mert egyre jobban dudorodik ki....
úgyhogy ezek történtek Velem....
Gyerekszobával mi rettenetesen állunk,de nem is írok róla semmit...

Viola!
Hogy vagy?
Pénteken megyek 12 körül sotéra ctg miatt.

Piciri!Tegnap azt írtad 34+4 naposak vagytok
Mi nem egyidősek vagyunk akkor?Mert én tegnap 34+1 napos voltam..... :oops:
sue
suezika

Sue!
Ezek a történetek azok, amik akkor, amikor megtörténnek szörnyen kínosak, de később évekig lehet röhögni rajta :D :D Egyébként most éppen én is a Párom alsónadrágjában vagyok :P :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Jó reggelt Lányok,

Ma reggel iszonyatos vádligörcsre ébredtem :evil: Igaz, tegnap este nem vettem be az mg-t, de azért ezt nem érdemeltem meg :shock:

Rolex: Kicsit jobban vagyok, bár ezerrel zakatol az agyam, hogy mennyit ér egy barátság... Bármikor hívhatsz, de ha az itthonin szeretnél, akkor csak 14h körül érünk haza, Jadi ugyanis ma "nagylányosra" akarja vágatni a haját. Én könyörögtem Neki, hogy neeeeee, mert imádom így és régóta növeszti, de hát eljött az az idő, amikor anyuci szava már elég keveset ér :lol: Nehéz megszoknom, hogy a kisbabámból lassan tényleg nagylánylesz :wink: Nemrég született a kis bestia.

Rönci :El is felejtettem írni, hogy tegnap jót mosolyogtam, ugyanis én is tegnap jelentkeztem be uh-ra :P Ti mikorra kaptatok időpontot??? Mi jövő hét kedden este megyünk a Kleopátrába.

Szkata, Rolex: Most egy kicsit féltékeny lettem, hogy kihagytatok a közös kajálásból :roll: Szép dolog :lol:

KépKép
Kép
jadey

Hettie: A nagyim mondogatta szegénykém, amíg élt, hogy mindig szép bugyi és zokni legyen rajtam, mert ha baleset érne, az az első, ami kivillan :lol: Jófej volt a nagyi, de szerintem egy ilyen esetben ez lenne az ember legkisebb gongja. Ráadásul tovább fejlesztettem: Ha ez bekövetkezne, azt mondanám, hogy a baleset közbenszakadt ki :lol:

KépKép
Kép
jadey

Bocsi, Sue-nak szólt az üzim és gondját akartam írni.... Tiszta süsü vagyok.

KépKép
Kép
jadey

Szasztok!
Bevallom, nem is tudom visszaolvasni, annyit irtok.

Bocs ha mostanaban volt. Igaz, hogy a 36. hettol nem jo magneziumot szedni???

Sajnos mennem kell, mert a nagyfiunak magas lazzal jaro szajgyulladasa van. Raadasul osszehanyt mindent...Most szarad a konyha meg a gyerek is. A tisztitogepek meg mennek ezerrel. Most annak drukkolok, hogy ne szulessen meg a kisteso, mert nehogy o is elkapja....

Ja nem irtam, de a 36. heti kenetben volt streptococcus agalactiae fertozesem. Most azon parazok meg nehogy baj legyen....Tudom az eszemmel hogy a nok 70%-a hordozo, de amikor nem maradt meg a babam, akkor is ez volt. Anyamek szerint ilyen nagy babanal mar nem baj....

Csutortokon uh. MAr ugy varom. Bali, drukkolok penteken, ha nem irnek akkor is! De biztos vagyok benne, hogy nyoma nem lesz semminek.

csengo
Vendég

Csengo, drága!

Valóban nem szerencsés tovább szedni a magnéziumot, mert a "jó" görcsöket is elűzi...
Szegény manócska! Írd le, milyen, hátha tudok segíteni, mi most fejeztük be a betegséget... Először tűszős mandula, láz, aztán volt ocsmány szájfertőzés, millió hólyagszerű valamivel, de találtunk rá csodakenőcsöt! Már sem enni, inni, beszélni nem tudott....... Nálatok is ez van?

A babócával semmi baj nem lesz, tényleg nagyon nagy már! :)

Livi

bali78

Sziasztok!

küldtem SMS-t ÁKatának, nem tudom, mi van vele, majd holnap próbálok esetleg talizni vele a kórházban. Bár lehet, hogy addigra már otthon lesznek, nem nagyon merem zavarni... gondolom, szülés után nem nagyon illik nyüzsögni és csesztetni a anyukákat. Szerintetek???

Gazpacho.... jajjj nekem. Iza, kipróbálom a receptedet, nagyon köszi! Rolex, SzKata - az éttermet is kipróbálom!!!!!!!!!!! mmmmm

Mosható pelus - minden tiszteletem azoké, akinek erre is van energiája! tényleg sokat lehet olvasni a le nem bomló pelenkahegyekről... most kicsit szégyenlem magam, lehet h megpróbálom a moshatót. Talán az első időben nem, de később... A Babyfun diszkontban lehet kapni monapelt.

UH súlybecslés: tényleg megbízhatatlannak mondják, ha egy mm-rel arrébb mér a szonográfus, rögtön borul az egész. Ricsi 27 hetesen volt 1340 gramm, két héttel becsülték nagyobbra, mint a tényleges kora. De engem nem érdekelnek a számok, azt szoktam kérdezni, hogy megfelel-e a normál értéknek és kész. (Fitnesz Norbiné Réka gyerekét is 3500 grammosra becsülték állítólag, aztán kibújt valami 2600 grammos gyerek. ezért pletykálták azt, hogy 7-8 hónapra kért programozott császárt, a hasa (sz)épsége miatt. Kár, hogy a feje attól még olyan maradt, amilyen :lol: ) Na jó, ez elég off-topic komment volt. :lol:

Elevit - a fogamzás előtt pár hónappal és a 12. hétig kell szedni, később inkább akkor, ha téli időszakban, kevés vitaminhoz jut az ember. Én hetente egy-egy szemet szedek belőle, de csak ezért hogy ne kelljen kidobnom a dobozt - azért szerintem ez nem puszta üzlet, a magyar lakosság megdöbbentően kevés folsavat eszik - ez pedig a nyitott gerinc és egyéb rendellenességek előfordulását okozhatja.

na, dobok valami reggeli-félét, rohadtul ég a gyomrom!
puszi
krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Csengő,

Sajnálom a "nagyfiút". Remélem, találtok rá valami jó kis krémet. Magnéziumot szerintem se szedd már :wink:

Krisszi,

nagyon kivi vagoyk én is, mi van Ákatával és az ikrekkel. Valószínűleg nem jó, ha az újdonsült anyukát "csesztetik", de hát rokonokat úgysem ússza meg az ember. Ha Kata válaszol, majd írj hogy mi a helyzet!
Elevit: én heti hármat dobok be, de lehet hogy az is sok. Elvégre annyi gyümit falok....Azoknál meg nincs jobb vitaminbomba.

Fitnesz Nrbiné: :lol: A hajam égnek áll attól a nőtől. És nekem tök hihetőnek tűnik ez a császár-pletyka. A fejével meg tényleg nem lehet semmit se csinálni, lehet hogy innen jön ez a testszépítő komplexus :P

monapel: nekünk azt ajánlották, öt db ilyen pelust kell venni a kezdőcsomaghoz. Lehet kipróbáljuk.

spanyol étterem: asszem pata negra a neve a helynek és isteni spanyol tapasok vannak. Na, majd kérek tőlük lóvét a reklámért :lol:

Lányok, már csak röhögök, hogy anyámmal felváltva tartjuk a létrát (ami az elfuserált lépcsőnek van nekitámasztva) a melósoknak :?

Puszi
Kata
sz_kata

Sziasztok!

Rozus:
Kicsit félreértettél - én azt akartam írn i, hogy akikkel beszéltem ők Monapel külsővel használták a hagyományos textilt, nagyobb babánál kettőt is. A Monapel tényleg állítható, de a többi fajta szintén, viszont ha belülre is a Monapel belsőt rakod akkor:
1. szerintem újszülöttre nem jó, mert a legkisebbre állítva is hatalmas
2. a száradási ideje lényegesen hosszabb, mint a hagyomásnyos textilpelenkának.

Szóval én tutira vegyesen fogom használni a hagyományos textilt és a Monapel belsőt (abból eddig két darabot vettem és tényleg óriásiak).

De a babanatura oldalon lesz ilyen pelenka bemutató aug. 28-án a Bambino Mio és a popolini termékekkel - szerintem én elmegyek.

Edi/Edit:
Meg tudnad adni annak a honlapnak a cimet, ahol ezek a fejlodesi ertekek szerepelnek? Tokre erdekelne.

Amugy a suly nem mervado - nekunk a 33. heten mondtak 1800 grammot. De ez csak egy becslés.

Sz_kata:
Fini kajálásból ne hagyjatok ki engem se - jövő héttől már nem dolgozom, vagy esetleg VK után pénteken???
Van még valaki aki menne? Kata te?

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Szia Dorka,

Vk után ok, kajcsizhatunk egy jót. Bár én a vk után már szinte tradícióként, jó zsíros B. King hamburgert falok :lol:
Még programot szervezel aug 28-ra? :lol: Én valahogy nem hiszek benne, hogy akkor még ráérek :shock:

Kicsit parázok már ettől a szüléstől. Szeretnék sokáig otthon vajúdni, de ha nem leszünk készen a tetőtérrel, akkor ez a melósok között nehezen fog menni :?

Ti kérdeztétek már a dokitokat, hogy mikorra hajlandó bejönni a szülésre? Mármint hogy meddig vár otthon, és meddig vagyunk az ügyeletesre utalva.

upsz, mennem kell, tartani a létrát :x
sz_kata

Sue,

sajnos megint el fogjuk kerulni egymast, mert en csutortokon megyek reggel 8:30-ra UH-ra, utana meg CTG.
Lehet, hogy valamit felreertettel, mert az hogy a Te orvosod szabadsagra megy, nem jelenti azt, hogy nem kell CTG-re menni. Tudod, en is jarok most mar hetenete 2x (38. hettol kell hetente 2x), es mivel az en orvosom szabin van ezert egy masik nezi meg, hogy rendben van-e a vizelet, vernyomas, CTG, illetve meg tudod vele beszelni, hogyha valami panaszod, problemad van. Szoval szerintem kerdezz ra megegyszer majd penteken, mert pont itt most a vege fele a fontos a rendszeres ellenorzes....
Velem egyebkent minden rendben, pont tegnap voltam a Sote-n es csutortokon megyek megint. Kivancsi vagyok, hogy az utolso UH valtoztat-e valamit meg a szules kiirt idopontjan...

Bujka,

tobb honapos hosszu gondolkodas utan ugy dontottunk a parommal, hogy Adam legyen a kisfiu neve (Nagy Adam). Ha majd a kozeljovoben modositasz a tablazaton, akkor legyszi ird be, nagyon koszonom elore is.

Lanyok,

mar annyira a vege fele jarok, es meg mindig nem erzek semmit.... Fajasokat akarok!!!! (Persze ugyanakkor a jovo hetfot mindenkeppen meg akarom varni, mert akkor jon vissza a dokim szabirol...)

Viola (39+2)
fj35

Sziasztok!

Bujka!
Köszi a nyugtatást az alsó csík miatt... :wink: Igazából nem idegeskedem, mert legbelül úgy érzem, hogy minden teljesen rendben van, nincsenek fájásaim, vagy fájdalmas összehúzódásaim, csak hát tudjátok hogy van ez, ilyenkor az ember MINDENT szeretne tudni és látni. És az kicsit meglepett, amikor közölték hogy nem működik ez a funkció a gépen, hát könyörgöm, mi az hogy nem működik??? Akkor javítsák meg, vagy cseréljék ki, urambocsá vegyék elő a használati utasítást... :oops: :wink: Hát nem?... Na mindegy. Még 10-én kell mennem, akkor más asszisztens lesz, tőle is meg fogom kérdezni. Aztán 15-én már bent lesz a dokim, és persze tőle is megkérdezem.

Edit!
A babák súlya tényleg nagyon egyéni dolog, persze van egy átlagos tól-ig érték, de szerintem ne izgulj ezen. A lényeg, hogy szépen fejlődik.
Én is előkerestem a leleteimet, Gesztikém a 30. héten 1428 gr volt, utána a 34. héten már 2291 gr.
De hogy mennyire igaz, hogy pár milliméter is számít, bizonyítja, hogy rá van írva a leletekre, hogy +/- 10% tehát akár nagyobb, akár kisebb is lehet.
Persze nekem is fúrja az oldalamat, hogy most mekkora lehet?... Szerény becslésem szerint közelíti már a 3 kg-t, valahogy úgy érzem, a hasam napról napra nagyobb és nehezebb. Ami nyilván így is van... :wink:
Elevit: én a kezdetektől fogva szedem, napi 1-et. A dokim szerint tiszta vitamin, ami ártani nem árthat, és egyáltalán nincs összefüggés a babák születési mérete/súlya és az Elevit szedés között. Most már nem is akarom abbahagyni, mert a szervezetem, meg Gesztikémé is biztos "hiányolná", annak ellenére hogy eszem a gyümölcsöket is a vitaminok miatt. Sőt, 1 hete még Ferro Folgammát is szedek, a dokim felírta, mondván hogy biztos ami biztos, a szüléshez fontos lehet a megfelelő vérkép.
Anyós: nem semmi... :? Hálistennek az enyém nem ilyen... ő egy tündér, de jó értelemben, akármilyen hihetetlen is. Felajánlotta hogy az első 2 hétben jön minden nap segíteni, és én ennek kimondhatatlanul örülök, hiszen senki mástól nem kaphatok segítséget, anyukám sajnos már nem él...

Suezika!
Aranyos az alsónacis sztori. :lol: De túlélted, és később csak nevetni fogsz rajta... :lol:

Kép
mamy

Ismét szólok:

Ma reggel vettem észre 3 apró kis csíkocskát a pocim alján a tükörben - kirepedt a bőr!!!!!! :wink:

Kenhetem én bármivel (Chiccot hazsnáltam), de tudtam hogy ez lesz. Egyszerűen annyira hegyes, előrefelé növő a pocakom, hogy várható volt. De nem baj, mert ez már mindég Bendegúzra fog emlékeztetni és az olyan klassz. :lol: (Csak ne legyen még 1500 darab randa csík).

Van még akinek megindult a repedezés????
Pedig 8 kilót híztam eddig. És a legtöbb testrészemmel (lábam, fenekem) sosem voltam elégedett, de a hasam/mellem az szép volt.
Hát eddig...

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Bőrrepedezés: vmikor a középidő táján a jobb mellemen jött egy csúnya vörös hegszerű, aztán semmi...28.héttől a fenekemen jönnek a csíkok, azért kenegetem olajjal, terhességi krémmel testápolóval, dehát anyukámnak, mamámnak is volt. Sőt nekem nyolcadikos koromban már a combomon jöttek ki, azóta is teli van a fenekem, combom, mellemen is van rendesen, persze elhalványodtak. Sajnos ez nálam genetikailag kódolva van.
Eddig 10kg-ot pakoltam magamra és a 8.kg-tól kezdődött a csíkozódás...A hasamon eddig semmi.

Körkérdés: Nektem milyen fekvésű a babátok és hol érzitek a mozgolódását (csuklás, rúgás...)

Én most nem tudom hogyan fekszik, mert 2 napja kicsit máshogyan érzem a mozgását... lehet, hogy medencevégűre visszafordult, pedig megbeszéltem vele, hogy jó ez a fejvégű fekvés :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Dorka,

Lekopogom, a hasam egyenlőre makulátlan. DE a fenekemen vannak repedések, amik ráadásul pirosak, úgy nézek ki, mintha valaki összekarmolászta volna a seggem :shock: Nagyon furi. Remélem, nem maradok így. Vagy mégis? Úgy látszik, a szülés mindenkin hagy valamilyen nyomot. Bár vannak olyan nők, akik a sokadik gyerek után is nagyon csinosak. Én is ismerek egy "lányt", aki húszonötnek néz ki, és egyébként már van öt! gyereke. Szóval, lehet mázlija is az embernek, és sikerülhet a "visszaalakulás". Na jó, lezárom ezt az eszmefuttatrást, mert kezdek idétlen mondatokat írni :roll:
sz_kata

Dorka,

Annyi baj legyen!!! Azért kitartóan kenegesd.szerintem..Ártani nem árt.

Mamy,
Osztom a véleményed. Ha nem ennék elevitet, olyan lelkiismeretfurdalásom lenne, hogy csak na.. Én is eszem zöldséget, gyümit, de azért végtelenül megnyugtat a tudat, h ha éppen nincs étvágyam, a kislányom (jaj de jó leírni!!!) akkor sem szenved hiányt az anyja hülye táplálkozási szokásai miatt.:)

Sz_Kata,

Óvatosan mindennel ami borul.:)

Jadey,

Vasárnap 1-re mentetek apukádhoz...Mindenre emlékszem ám!!! Ezért nem hívtalak..Pedig tudod, h rajongok érted!!!!:))Kiderült, h se Kata se én még nem ettünk du 3-kor és akkor elszégyeltük magunkat és gyorsan beültünk a spanyolokhoz..
Holnap vásárlás???????????????????Kiváncsi vagyok Jade nőcis frizujára!
rolex

Lányok,
Szerintem vizsgáljátok meg a mamátokat. Ha rajtuk vannak striák, akkor nagy a valószínűsége.....le se írom..:)

Nálunk nem volt a családban, majd fogta magát a nővérem 16 éves fia és úgy el kezdett nőni, h csak szakadozott jobbra balra a bőre.
rolex

Rolex,

A létráról csak a melósok borulhatnak :lol: :lol: Ha nem fogom rendesen. Egyébként meg most stabilan ülök egy stabil székben :wink: :lol:

Csak hogy a többiek is értsék: a babanetes talin sikerült bemutatnom egy 10 pontos hátrabukfencet :lol: Jellemző módon.....
sz_kata

Sziasztok lányok!
Most egy pár napig nem írogattam ,mert a pici lánykám nagyon lázas volt péntek óta/39.6/ állítólag valami vírusos nyavaja van és sikerült összeszednie. Gondolhatjátok kúp, meg hűtőfürdő volt minden .Ma már egyáltalán nincs még csak hőemelkedése sem. Hála istennek, mert eléggé kiborító volt, hogy nem akart lemenni az a fránya láz.
A csíkokhoz annyit, hogy nekem már az egész combom, fenekem tele van velük és eléggé elkeserítő ahogy ránézek. Hiába kenegettem meg azért még most is kenem, de úgy veszem észre nem sok mindent ér. Szerintem ez adottság kérdése is. Bár nem emlékszem, hogy anyukámnak lett volna, most meg már sajnos nincs közöttünk így nemtudom megnézni.
Az időjárásról még annyit, hogy remélem tényleg jön a lehülés mert egyre inkább kikészít ez a meleg. :oops:
baboka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?