Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Egyelőre még működik a net, nem tom meddig.... ki is használom. :lol:

Olyan jól sikerült a talis fotó, olyan kis helyesek vagytok a pocakokkal! remélem, jól éreztétek magatokat!!! Az is jó, hogy a zuhé csak hét körül kezdődött és nem mosta el az összejövetelt...

Nekem szerintem csak a front kavart be, ma semmi bajom, csak egy kis gyomorégés, de az a csípős paprikáskrumplim miatt van :lol:

Nahát Jadey, milyen kreatív vagy :) nagyon jó volt visszaolvasni a friss Anyukák első hozzászólását. Milyen rég volt!

MSE, vörös vádli, leégés... Szegénykém... Panthenol, meg tejföl - külsőleg :lol: Babszem nagyságú lett az anyajegyed? hú... Írd majd le, hogy mit mondott a dokid, jó? Ma reggel szólt a párom, hogy az oldalamon nekem is megnőtt az a két darab, ami már tök régóta ott van - szerintem nem, de megmutatom dokinak.
A fene egye meg, pont láttam az interjú egy részét és gyorsan el is kapcsoltam. Aztán az Animal Planeten egy kiscsikóját elvesztett zebramamát mutattak, ott állt fölötte és gyászolta a picit. Hormonok rögtön elkezdtek működni, most is potyognak a könnyeim. :cry:

Bőrgyógyászat - ez viszont egy kabaré! Jól megijedtem a vírusszemölcsöm miatt (ha bent lenne valahol :? akkor a baba is elkaphatná a hüvelyi szüléskor), elmentem hát a körzeti bőrgyógyihoz: aszonta hogy terhesen semmit ne csináljak vele, mert tortúra lenne a levétel a nyílt seb miatt. Ecsetelés kizárva ilyenkor.
Másik két bőrgyógyász - sebész: ők levennének lézerrel azonnal, de szabadságon vannak aug végéig.
Harmadik bőrgyógyász - kizárólag ecsetelést javasolt, semmi egyéb beavatkozást amíg nincs meg a baba.

Most mi a sz@rt csináljak??? Járjak hetente bőrgyógyászhoz egy újszülöttel??? Meg állítólag ha nem szedik le idejében, továbbterjed. Bocs, h erről pofázok, de talán Nektek is hasznos lehet, bár remélem senkinek sincs ilyenje.

SzKata - jaj, dehogy rúgnak ki :lol: Sőt, vissza is vesznek, csak szólnom kell pár hónappal előtte. Arról van szó, hogy a suli miatt már vagy két hónapja sima vagyok és ilyenkor áttesznek ún passzív állományba - ez azzal jár, hogy bizonyos jogosultságokat (user ID, hozzáférések könyvtárakhoz) elvesznek, így nem tudok belépni a céges hálózatra itthonról, a szimpla net még megy, de nem tom meddig. A gép nálam lesz, de ha nem lesz accountom akkor nem tudom, hogy fogok rá belépni... szóval ennyi van mindössze a háttérben. A cégem amúgy meglepően kismama barát, telefon pld marad végig a gyes alatt, szóval nem lehet rájuk egy rossz szavam sem. :lol:

Ti is ennyire érzékenyek vagytok mostanában??? Szegény zebrák miatt még mindig potyognak a könnyeim, úgy megsajnáltam a zebramamát. :?

puszi,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Klassz, hogy jól sikerült a tali és még az eső, vihar sem szólt nagyon közbe. :D Klassz a fotó, nagyon tetszik, ahogy sorfalat álltok és legalább Sz_Kata leírása alapján betudtalak Benneteket azonosítani. Mondjuk Rolexet már anélkül felismertem :wink:

Sz_Kata!
Remélem az estét is átvészelted, igaz egyedül. Ma jön haza a Párod?
Drukk, hogy aug. közepéig megszépüljetek és Petike addig bírja odabenn :wink:
Azok a görcsök jóslók is lehetnek akár :wink:

Hetti!
Gratula a vonalzóhoz!!! :D Klassz lett!

Jadey!
Sajnálom a rosszulléteidet és a rossz éjszakádat! :( De remélem ma már jobb, hogy hűvösebb van :)
Nagyon kedves gesztus volt Tőled, hogy előkerested a Lányok első hozzászólásait, hihetetlen most ezeket visszaolvasni, mintha tegnap íródtak volna és tessék, mindenhol ott vannak már a tüneményes babócák :D
Bizony, nagyon sokan lemorzsolódtak. Remélem csak időhiány, nethiány vagy egyéb technikai dolog miatt, és a Pocaklakók rendben vannak.
Én emlékszem Banyára, Ő legalább valóban nyári babásként nyári babát hozott a világra :lol:

MSE!
Leégés :( Az elmondottak alapján tényleg szép látvány lehetsz :lol: Bocsi :oops:
Ne hallj ilyen szörnyűségeket, hogy még nagyobb kánikula :twisted: Hová lehet, ezt még fokozni???!!! :shock:
Én tegnap hallottam valami műhibaperről fél füllel. Szörnyű, az biztos!!!

Edit!
Akkor jó, hogy Neked is alakulgat a cumód. Mert emellett én beraktam tányért, evőeszközt stb (mert ugye a magyar eü. ilyeneket azért már miért is biztosítana :twisted: ), meg Beninek rucikat, textilpelust, popsitörlőt, meg annyi szir-szart, hogy csak na. De tegnap a Férjemmel megbeszéltük,hogy Marcinál is vittem végülis ennyi mindent és bizony kellettek.
Én is jót aludtam az éjjel, bár Marci már 7 előtt ébresztett minket.

Nálunk is olyan jó idő van végre!!! Épp hogy süt a nap, fúj a szél, van levegő!!! IMÁDOM!!!!!!!!!!! :D :D :D Remélem most már így marad hosszú-hosszú hetekig!
Emellett egy félórája még olyan szépen fájdogált a hasam, most meg abbahagyta :roll: Az alhasamba mintha kést szúrkáltak volna, nagyon fájt, és általában akkor jött, amikor talpon voltam, na ilyenkor rendesen meg kellett állnom, mert nagyon összerántott. Azóta, mióta leültem, semmi :roll: Este NST, kíváncsi vagyok, ott mi lesz...

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

SzKata - azt akartam írni, hogy sima betegállományban vagyok ...

krisszi

Lányok,
Nagyon jól éreztem magam veletek tegnap. Legszívesebben megismételném ma is.:)
Sz_Kata, filmsztár.:)
Jadey, ha nem ismernélek is bemondanám, h közöd van a médiához!!!! Nagy nagy őstehetség vagy!!!! Ugye nem aludtál vissza?!
rolex

Boróka, nagyon örülök, h megismertelek!!!
Jade, arra gondoltam, h mennyire szenzációs ötlet volt az első hozzászólások kikeresése!!!
rolex

Rolex: De édes vagy! Én is megismételném, úgyhogy szerintem igazán szervezhetnénk valamit hamarosan, az idő rövidsége miatt :lol:

KépKép
Kép
jadey

Nem tudom eldönteni, hogy jó vagy rossz, hogy ma még nics újabb baba.... :) :)

Tegnap megkérték a kezem, és most különlegesnek érzem magam! :D :D

...de azért majd még jövök, a nem baj! :wink: :D :D :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali,

Ez mostr komoly?? Ezer gratula a "leánykéréshez"!!! Aztán esküvőig semmi :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Örülök,hogy jól sikerült a tegnapi találkozó.De én nem látom a képet :( nekem nem jelenik meg,csak a szöveg. :(

Alvás:én sem tudtam.A szomszéd házban házibuli volt.A szülők gondolom elutaztak,az idióta 15 éves leányzójuk meg itt bulizott a barátnékkal kertben.Pancsolás felfújható gumimedencében,ugrálás trampulinon(ami iszonyú idegesítően nyikorog),visítozás,üvöltözés.Vááááá. :evil: Folyt a Bacardi breezer,zsák számra a chips.Tipikua agyatlan tinibuli ami hajnal 3-kor már nagyon idegörlő tud lenni.A kertjük most úgy néz ki mint a csatatér.
Mindenhol üvegek chipses zacskók szétdobálva.Itt-ott egy-két bikini darab...Gondolom most az igazak álmát alusszák a kis dögök. :evil:

Na ennyi a panaszáradatból.

Tegnap iszonyú finom görögdinnyét ettünk.Otthon mennyi egy kg dinnye?Itt 75 penny kilója :shock: kb 3000Ft volt a kis 10kg-os dinnyénk.De az íze mindenért kárpótolt.A feléből salátát csináltam.
Amit ajánlok figyelmetekbe mert isteni.

Hideg kockákra vágott dinnye(nagyobbacska kockákra)
Felfockázott feta sajt
Fekete magvazott olivabogyó
petrezselyemzöld(leveleire tépkedve)
Egy nagy tálban óvatosan összekeveritek,hogy ne törjön.
A dinnyét ajánlatos lecsepegtetni,hogy ne legyen túl sok a lé.
Nyami :D

Na pá
Nincs több baba? :)
Iza
piciza

szép napot!
De jo hűvös van!!!
Éjjel nem tudtam 3-ig elaludni a hülye köhögés miatt, ugyhogy 11-kor keltem, a férjem akkor ment dolgozni, ugyhogy ma megint egyedül. :(
Holnap megyek egy kicsit kényeztetni magam, bejelentkeztem fodrászhoz. De még nem tudom mi legyen vele, a hajvágás biztos, persze csak egy minimális, mert a multkor is tiszta lelkibeteg lettem amikor túl sokat vágtak. Festeni meg a dauer ugye kizárt pedig régebben mind2 volt, ugyhogy most már nagyon szarul néz ki a hajam.

Szemölcsök: Nekem is van és pont a köldökömnél. már pár éve ott van, a terhesség előtt inkább bentebb volt, de most hogy killyebb van igy ez is kikerült és sokszor belekapok, meg hasonlók. Remélem birja a macerát.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Lívi!
Gratulálok a leánykéréshez!

Melinda!
Ja persze tányér, evőeszköz, pohár, szalvéta még megy a csomagba. A komódba meg betettem külön oszlopba, amibe a baba kijönne a kórházból, egy másik oszlopba meg azokat a rucikat, ami kellene ha rooming inbe mennék. Pelenka, popsitörlő egyebek a babának az össze-vissza van a férjemnek kellene összeszedni. Szóval, ha mindent összepakolnék akkor teherautó kellene :D
Imádok amúgy csomagolni.

Edit

Kép
Kép
edi78

Jadey!
Én nem tűntem el (a nyaralás jövőre halasztva), általában csak olvasgatom a topikot, de azt hűségesen.
Reggelenként egyébként én sem nagyon tudok aludni, az éjszaka mostanában nem a kedvenc napszakom. Este húzom az időt, úgy 11-ig, mire lefekszem, de így is már 5-6 óra körül fent vagyok. Ilyenkor legalább még hűvös van…

Sz_Kata!
Ma reggel én is ugyanazzal a gondolattal nyitottam meg a topikot: lett-e újabb topik-baba a hidegfront beköszöntével? :D

Bali!
Gratulálok a lánykéréshez! És igent mondtál? :D

Hettie!
Miért tilos a hajfestés? Én is hallottam régebben ilyesmit, de én most is melíroztatom a hajam, és amikor a fiúk laktak a pocakomban, akkor is festettem. Nem lehet, hogy ez a kismamáknak szóló hajfestés-tilalom is csak egy szájhagyomány útján terjedő rémhír? :shock:

Én még ma kerestem elő azt a táskát, amit meg fogok tömni a kórházi cuccaimmal…nem vagyok egy kapkodós fajta. :oops: A babaszobát tegnap festettük ki, szerintem szép lett. A színét sk kevertük ki, olyan narancsos-barackos…
Valaki írta, hogy gyakran görcsöl a vádlija. Én is így voltam ezzel, aztán a dokim ajánlotta a kálciumot, de hiába ittam, nem használt. Viszont néhány hete olvastam valahol, hogy jó ellenszere a vádligörcsnek az, hogy ha jön a görcs, akkor hirtelen elkezdek a lábfejemmel pipázni. Mióta ezt csinálom, nincsenek görcsök. Próbáljátok ki!
Csütörtökön töltöm be a 36. hetet, és pénteken megyek az első NST-re. Nálunk időpontot kell egyeztetni, így nem kell majd a folyosón várakozni órákat, mint anno 8 és 4 évvel ezelőtt amikor a fiúkkal voltam várandós. Azért csak fejlődik valami az egészségügy területén is. :wink: Viszont a szülőszobákat éppen renoválják, addig a gyermekágyas osztályon alakítottak ki ideiglenes szülőszobákat. Várhatóan aug. végére készülnek el a munkákkal, én meg aug.31-re vagyok kiírva. Kíváncsi vagyok, végül hol szülök meg…
:roll:
A méhszájam a múlt héten még 2000-es volt, pedig nem bánnám, ha már elkezdene nyiladozni szépen lassan. A hasam napjában néhányszor keményedik, de görcsölés nélkül. A magneB6-ot már nem szedem, most gondolkozom azon, hogy el kellene kezdeni a málnalevél teát…A Párom azt mondta, hogy van a kertben málnánk, szárítsam meg a levelét, és forrázzam le….hát nem tudom, lehet, hogy inkább a dobozost választom. Rám semmilyen hatással nincs a hidegfront, „csak” annyi, hogy végre JÓL ÉRZEM MAGAM A BŐRÖMBEN!!! :D
Jázmin a 31. hétig fejvégű volt, akkor viszont egy hirtelen elhatározással megfordult (olyan kavarással, hogy egyértelműen észrevehető volt, hogy most valami nagy változás történt odabenn). Most a fenekén csücsül, és én nagyon szeretném, ha mielőbb visszatérne az eredeti felállás. A dokim szerint ha nem éri el a 3600 g-ot, akkor meg lehet szülni farosan is. :shock: Ez nagyon nem akarom. Akkor már inkább a császár, de igazából azt szeretném, ha még egyszer utoljára átélhetném egy „igazi” szülés élményét.

További kellemes hűsölést!!
Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

...szóval ilyen lett a babaszoba falszíne: Kép
a csocsó persze nem a Jázminé :D

Kép
Kép
Kép
juborka

Bali
Gratulálok!
Kép
Vendég

Jubi,

Szép színe van a szobának és a lámpa is nagyon tetszik!!! ÍRemélem hamarosan nekünk is lesz egy saját kis fészkünk két külön gyerekszobával, de így is szuper lesz. Legalább van excuse, hogy miért alszom Bencussal együtt, amit régen mindig is ellenzett a férjecském :lol:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Jadey!

Bocsi, nem akartam senkit megríkatni az idézettel... :roll:

Bujka!

Köszi szépen a forrásokat, utána fogok nézni mindegyiknek! :wink:

Lányok!
Hogyan kell elkészíteni a málnalevél-teát? A gyógynövény boltban a nőci elmondta ugyan, meg is csináltam az első adagot (most kortyolgatom, egész jó). Azt mondta hogy 2 dl forró vízzel kell leforrázni 2 kávéskanálnyi teát, 10 percig lefedve állni hagyni és kész. Végülis a szokásos teakészítési eljárás. Ti is így ismeritek?
Azt is mondta, hogy napi 1 csészével szabad meginni. Hát én most nyomtam le az elsőt.

Jóslófájások:
Nekem még nincsenek... :roll: Már "kéne" hogy legyen? Ez összefügghet a méhszáj állapotával? Mert nekem még teljesen zárt. Bár olyan érzéseim vannak, hogy néha keményedik a méhem, de ez egyáltalán nem fáj, csak olyan pár másodperces szorító érzés, olyankor kicsit gyorsabban ver a szivem, de tényleg csak pár pillanat és enyhül. Nagyon ritkán van olyan, hogy mensigörcs szerű érzéshez hasonlító valami, mintha hirtelen valaki megszorítaná egy csomóban odalent, de ez nem terjed ki az egész hasamra. Aztán ez is pár másodperc alatt múlik.
Ezek már lehetnek az első jelek?...
Persze azért jó lenne ha még minimum 2 hetet bent maradna a kislányka, de aztán felőlem jöhet!... Már alig várom!... :roll: :lol:

Kép
mamy

Jaj de lüke vagyok, még akartam írni a talival kapcsolatban, örülök hogy jól sikerült és az eső nem mosott el benneteket. Mi Párom szüleinél voltunk egész nap, (kertes ház), a nap folyamán többször locsoltuk egymást slagból langyos (aztán hideg) vízzel, isteni volt, de aztán estére jött a zuhé! :lol: Fú, az nagyon jó volt!!! Kint ültünk a teraszon, és úgy elment 2 és fél óra, hogy észre sem vettük. Napközben meg szinte menekültünk a nap elől. De az esőben nagyon jó volt, lehűlt a levegő, nagyon kellemes volt. Gondoltam rátok, de ezek szerint nem volt semmi vész az eső miatt.
A kép is nagyon jó, hát nem semmi, hogy mekkorát nőttek a pocakok (persze az enyémet is beleértve :wink: ). Mióta a Lukács cukiban taliztunk, hatalmas a változás, szó szerint! :lol:

Remélem, hogy ez az idióta időjárás nem fog azért nagyon megviselni minket, és főleg a Babócákat, és nem akarnak jóval előbb jönni, mindegyikük várja csak ki szépen az idejét!...

Kép
mamy

Bali,

Gratulálok!! :lol: :lol:

Bujka,

Köszönöm kérdésed,végül "túléltem" az éjszakát :lol: Nem jött a késes gyilkos, és drakula bácsi is elkerült :wink: :lol:
És már nemsokára itt lesz a férjecském, (aki egyébként iszonyat jól szórakozott :lol: )és fincsi csirkepörivel várom.

jubi,

szép kis csajos szoba :wink: Mármint a csocsó nélkül :wink: :wink:

Piciri,

mmm, fincsinek tűnik a recept. buli: nem irígylem azt, akinek végül takarítania kellett :roll:

Jadey,

privit olvastam :lol: kórházi csomit még csakazértsem állítottam össze, mintegy célzásként Petikének :roll: Remélem ért belőle :wink:

Rolex,

Tök jó volt, hogy összefutottunk :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Íme, egy-két fotó a tegnapi taliról. Ha valaki a jelenlévők közül igényt tart a jobb minőségű verzióra, akkor elküldjük e-mailben.

Gesztenye

Kép Kép Kép [/img]
gesztenye78

Siba!
Remélem azért nem vészes az a fránya leégés. Mindenesetre jobbulást és vigyázz a napocskával. Az aloe egyébként tényleg nagyon jó rá. Én egy aloés first nevű sprayt szoktam használni és már több dologban is bevált.

Bali!
Látom már megelőztek a gratulációval és a kérdéssel, miszerint: igent mondtál? Ha igen, akkor mikorra tervezitek a nagy eseményt?

Juborka!
Jó, hogy újra jelentkeztél és jól vagytok. Szívesen látunk téged gyakrabban is. :lol:

Képeken: csíkos polóban - Sz_kata, középkék ruhában - Boróka, fekete felsőben - Rolex, világoskék felsőben - Jadey és fehér felsőben - Bettus látható.

Gesztenye
gesztenye78

De jók a talis képek! :lol: Jó nektek, hogy tudtok személyesen is találkozni, gondolom majd a babákkal együtt is fogtok. Az én környékemen csak egy kismama van, az egyik barátnőm ikreket vár, most tart a 33. héten, de már kórházban fekszik :( Szóval csak telefonon tartjuk a kapcsolatot.

Jadey!

Az a repcsis lámpa eredetileg nem oda lett kitalálva, csak ott maradt, amíg nem veszünk valami csajosabbat...de egyre jobban tetszik nekem is...lehet, hogy akasztok rá egy plüss macit, és marad...
Nálunk is újdonság a babaszoba, mert amikor Benit szűltem, akkor egy 30nm-es albérletben laktunk, egyetlen szobában, amikor pedig Dani született, akkor másfél szobában. Ez az első alkalom, hogy külön szobával várjuk a babát, amit csak neki rendezünk be, nem kell osztoznia rajta senkivel. Külön lesz, de mégis egy légtérben velünk, mert a mi hálónk és az ő szobája között van egy ajtónyílás, ahová nem tettünk ajtót, és amit majd egy éves kora körül befalazunk, és akkor két teljesen külön szobát kapunk. Szóval most nagyon élvezem, hogy berendezhetek egy igazi kislány szobát, és - a két fiú után - begyűjthettem egy csomó csajos cuccot...Igazán nagy meglepetés lenne, ha ezek után egy kisfiú érkezne, hiszen teljesen lányra vagyunk berendezkedve - még fiú nevünk sincsen :shock: . Igaz, hogy 19 hetesen lánynak látták a babót, és én is lányt érzek a kezdetektől fogva, de mivel azóta a fenekén csücsül, nem tudták újra megnézni. Gondoltam 4D-re is, de ha rajta ül, akkor akárhány D sem elég arra, hogy megmutassa magát :D

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Mamy,

en olyan malnalevel teat vettem, aminek az elkeszitese fel van tuntentve a zacsko hatuljan, ugyanaz amit leirtal. Igazad van, a szokasos eljaras. En valamelyik konyvben olvastam, hogy naponta 2 csesze, szoval en egyet iszok reggel, egyet meg delutan fele. Mindig hagyom teljesen kihulni, igy az ize teljesen semleges.

Viola
fj35

Sziasztok!

Juborka
A hajfestéses dolgot hallottam több embertől, vagyis inkább nekem mindenki ezt mondta. De ha már eddig kibírtam akkor most már mindegy. Majd novemberben befestem megint.

A málnalevél tea mire jó? Most látom hogy néhányan isszátok. És mikortól kell inni?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Sziasztok!

Mamy!
Málnalevélteát én úgy csinálom, hogy 1 teáskanálnyi tealevélre egy pohárnyi víz jut, én is kb. 10 percig hagyom ázni. Én 2X2dl-t iszom. Hasonlóan, mint Viola, megosztva a napszakok között, szobahőmérsékletűen.
Jóslófájások miatt ne aggaszd magad, valakinek van, valakinek nincs. Marcival nekem semennyi nem volt, most viszont már fájdogál a hasam. Amit Te írtál, lehet, hogy az is az, én ahogy írom is, nem rendelkezem velük túl nagy tapasztalattal. Hidd el, jóslófájások nélkül is ki fog jönni Gesztike :wink:
Klassz lehetett a slagos felfrissülés :lol:

Bali!
Gratulálok!!! És mikor lesz a nagy alkalom? :D

Iza!
Buli :twisted: Hú, én nem tudom, bírtam volna-e szó nélkül...
Nem semmi dinnyeárak vannak Nálatok, de végülis ott minden drága a mi árainkhoz/fizunkhoz képest. Itthon 120-150 forint között láttam 1 kiló gdinnyét.

Hettie!
Jobbulást! Szörnyű lehet ez a köhögés :(
Holnapra jó fodrászolást, szépülést! :D
Málnalevél tea lazítja a méh izmait, így az okosok szerint könnyebben tágul az ember lánya. De ez - mint sok minden más - nem szentírás! :wink: Inni nem kell, de az ivása maximum a betöltött 36. héttől engedélyezett.

Edit!
Na, megnyugszom, hogy Neked is nagy cuccod lesz :wink: Egyébként én is imádok pakolászni :lol:

Juborka!
Szép lett a szoba színe :D
Megelőztél, mert én is valami olyat akartam írni, hogy mi van ha mégsem kiscsajszi a pocaklakód :shock: Én is Benizem a pocaklakómat, de azért megfordul a fejemben, hogy mi lenne, ha...
Nem semmi, hogy a Babóca az utolsó pillanatok egyikében fordult vissza popsifekvésbe, de ha ilyen ripsz-ropsz csinálja, hátha a legvégén megint csinál egy fordulatot :wink:

Sz_Kata!
Remélem Párod már otthon van és örültök egymásnak nagyon-nagyon :D Mesélj, hogy milyen is volt az a bizonyos kalandtúra!

Klasszak a talis képek! Tök jó, hogy asztalok is voltak. Ez akkor a Babanet által szervezett tali volt? Mennyien voltatok, mert a képek alapján nem sokan... Azt hittem volna, hogy tömegjelenetek lesznek.

Most este voltunk NST-n, Beni nagyon szépen mozgolódott, meg is dicsérte mind a dokim, mind a szülésznő :D Legközelebb 1 hét múlva megyek. Amikor 3-an beszélgettünk (doki, sznő, én), és letisztáztuk, hogy a dokim szombattól nincs 2 hétig, akkor Ő szépen rám mosolygott, hogy "Á, Melinda úgy is megvár engem!" Gondolom, Marciból indult ki, mivel Ő sem kapkodta el a dolgokat. Azért én a szívem mélyén bizakodom, hogy valami még történhet szombatig. Az a bizonyos remény hal meg utoljára :wink:

Mindenkinek jó éjszakát!
Pusz: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

BAli!
gratula a lánykéréshez!

Gigi!
Kérlek, írj a napjaitokról, hogy megy a dolog, minden rendben van-e, mikor ébred Peti, rendesen szopizik-e, Te hogy bírod?
Olyan kíváncsi vagyok!!! Jó, hogy hazaengedtek ilyen hamar, hány nap után? Mennyivel is jött hamarabb a csöppség?

Talis képeknek örülök, így mostmár legalább titeket ismerlek, kár hogy egyoldalú. Az augusztusi talira és is szívesen elmennék végre.

Korházi csomag: annyira rámijesztettek a csajok, hogy a héten próbálok mindent megvenni, , össze még nem készítem ugyan, de legyen meg itthon minden. Sajnos még fontos dolgok is hiányoznak, úgyhogy remélem pici fiam jól érzi magát még egy ideig odabent.
Egyfolytában varrok és filcanyagból készítek Micimackós képeket a falra, úgy, hogy rajzból és technikából sosem voltam 5-ös.
Közben leszakad a derekam, pláne, ha a varrást megspékelem egy kis barackeltevéssel. Szóval aktívan pihenek, amíg lehet.

Szélnek, esőnek én is nagyon örültem, bár az éjszakai izzadással nem tudok mit kezdeni. Ennél jobban már nem lehet levetkőzni.

Vizesedés elleni csodaszert tudtok ajánlani?

Erika
34+6
piciri

Sziasztok!

Bujka!
Az ősziek közül hatan voltunk a talin és rajtunk kívül még kb. 25-30 babanetes lézengett ott, a legtöbben már kisbabával. A szervező szerint idén voltunk a legkevesebben, mert eddig mindig nagyobb volt az érdeklődés.

Piciri!
Jó bevállalós vagy, hogy még ilyenekre is van energiád. Én a legtöbbször, ha hazamegyek már főzni is alig van energiám ebben a kánikulában és a ventillátor közeléből már el sem mozdulok :? .
Bár rebesgetnek valamit, hogy lehűlés jön a héten, de már ebben sem tudok annyira hinni.
Nekem mázlim van, mert még nem vizesedek, de azt hallottam, hogy az egy napos főtt krumpli kúra (só nélkül!!!) + víz nagyon hatásos lehet, bár én még nem próbáltam.

Kismamik!
Ma vagyok utoljára a munkahelyen és már majd kibújok a bőrömből örömömben, hogy egy időre hátat fordíthatok ennek a zűrzavarnak. A munkatársak azért hiányozni fognak, de inkább csak látogatóban jövök majd be és akkor sokkal jobban élvezem az ittlétet, mint ha be lennék ide zárva egész nap.
Ráadásul otthon sem fogok unatkozni, mert mire felszámolom a káoszt, kitakarítok és mindent megveszünk már hipp-hopp eltelik a két hónap (feltéve, ha hagy ennyi időt nekünk a kis lurkónk :lol: ). Arról nem is beszélve, hogy még van 2-3 könyv, amit szintén szeretnék elolvasni szülés előtt, hogy egy kicsit felkészültebbnek érezzem magam.

Boróka!
Te se hagyd magad és inkább mihamarabb menj táppénzre, mert már éppen rádfér egy kis pihenés.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Tök jók lettek a talis képek, köszi hogy felraktátok.
(Bár én magamat természetesen egy elefántank látom a képen.)

Gesztenye:
Ma tudja meg a főnököm, hogy jövő héttől nem óhajtok dolgozni - kicsit izgulok mi lesz!!!

Bali:
Gratulálok a lánykéréshez - tessék írni a részletekről!

Melinda:
Kórházi csomagba mi kellhet az alap dolgokon kívül, ami a listán szerepelt - nekem az nem tűnik olyan soknak.

Ja, és milyen pelenkát ajánlasz? Melyik márka jött be Nektek Marci érzékeny bőrére???

Egész szombaton mostam, este meg vasaltam, és sajnos rájöttem, hogy amiket kaptunk kis rugik annyira csúnyák, hogy nem hiszem használni fogom őket. Mind teljesen agyonmosott, halványpasztellszínű csoda - én meg élénk színűeket szeretnék, úgyhogy mehetek beszerezni újakat.
Lehet, hogy hülye vagyok, de valami szépet (és nem túl drágát) szeretnék.

Ciao,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Ja, el is felejtettem leírni a kalandos hazatérést a találkozó után.

Olyan viharba kerültem az erdei úton, hogy jégeső volt, és a fákról ágakat törderlt le a szél, majdnem az autóra - 10 percig kissé megrettenve vezettem - de nem rám esett szerencsére.

Jadey+Sz_kata:
A késes gyilkost és a drakulát le kell karatézni!!! :lol:

Krisszi:
Ha mész Katához, mindenképpen faggasd ki, hogy hogyan zajlott ez a váratlna szülés.
Miért nem csinálsz valamiléyen freestatos hozzáférést a gére, és akkor netezhetnél, vagy nem?

Üdv,

Dorka

boróka1973

Boróka!
Szurkolok, hogy ne legyen ellenvetése főnöködnek!
Szerintem egyáltalán nem vagy hülye, amiért szép kis rucikban szeretnéd látni a gyermekedet. Ez számomra is teljesen természetes, úgyhogy vásárlásra fel! A többiek biztos tudnak tippeket adni, hogy hol lehet olcsón, de jó minőséget kapni.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok,

Na, tegnap este már nem voltam egyedül :lol: Hazajött a férjem, én meg mondom neki, hogy akkor a program: vacsi, fürcsi, szex. Erre ő néz rám meggyötört arccal: édesem, annnyira fáradt vagyok! (majd egy kis hatásszünet) Nem lehetne kihagyni a fürdést?
:lol: :lol:

Krisszi,
a freestartos megoldás tényleg jó lehet. Meg vannak olyan szolgáltatók, akiknél az első hónap ingyenes, csak arra kell figyelni, hogy ne felejtsd el az első hónap után lemondani, aztán jöhet másik :wink: Mi amerikában folyton ezt csináltuk :lol:

Dorka,
abszolúta megértelek, ruhaügyben :lol: Én már be sem merek nézni ilyen boltokba, mert tuti nem bírom ki, hogy ne vegyek valamit.

Bujka,

a férjem imádta ezt a raftingot, úgy tűnik tök jó ajándék volt :lol: Kétszer voltak a folyón evezni, ami kristálytiszta és jó sebes folyású. Annyira tiszta ott a víz, hogy inni is lehetett belóle. A férjem mesélte, hogy 20m-es vízesésekbe meg csbogókba ugráltak, tök félelmetes volt, de úgy vettem észre, tetszett nagyon neki. Szóval, az áhított kalandot megkapta :wink:
Mondta, hogy jövőre már együtt megyünk!
sz_kata

Bali!
Gratulálok! Lakodalom is lesz nemsokára, vagy azt most kezditek szervezgetni?

Piciri!
Jógán azt tanultam, hogy vizesedés ellen tornáztatni kell a kéz és lábujjakat, összeszorítani és ellazítani, a lábat magasabbra kell tenni, mint a csípő. Bár gondolom ez csak végtagvizesedésre jó. Nekem a lábam dagadt meg egyszer, mert sokat ültem, akkor használt. Próbáld ki, hátha...

Gesztenye!
Tök jók a talis képek, legközelebb én is szeretnék majd menni!

MSE!
Mi volt a bőrgyógyásznál? Remélem, nem gonosz az az anyajegy!

Boróka!
Szörnyű lehetett a jégeső! Ilyenkor én mindig félek, hogy betörik az ablak! Bendegúz ébren volt közben? Gondolom a dörgésre, viharra mozgolódott, vagy átaludta?

Lányok, a mosható nadrágpelenkáról mi a véleményetek? Jókat olvastam róla, és állítólag olcsóbb használni, mint az eldobhatót, és sajnos nekünk ez nem mindegy. Használta valamelyiktek előző babánál?

A hűvös tök jó! Persze jött vele egy csomó szúnyog is, úgyhogy egész hétvégén szúnyoghálózás volt a programunk :) Mire kész lett az összes ablak, addigra úgy néztem ki, mint aki bárányhimlős, most vakaródzom :oops:

Rozus

KépKép
rozus

Juborka:

Nagyon szép lett a babaszoba.Mi is épp még filózunk milyen is legyen,nem könnyű.

Jadey:

Örülök,hogy tegnap megint taliztunk.Na meddig néztétek a dvd-ket?Felhívtam azt a falámpás nőcit,és nála is tudunk venni,ráadásul olcsóbb.Lehet ma megyünk is.És bejelentkeztem 4d-re!

Bali:

Gratula az eljegyzéshez!

Rozus:

Sajnos én nemigen hallottam a mosható nadrágpelusról.De a mosás,mosópor?nem jön ki kb ugyanannyira?Viszont a barátnőmék dm-es,és rossmannos pelust használnak,olcsóbb,de állítólag tök jó.

Rolex:

Sikerült tapétát nézni?Milyet szeretnétek?Mi eléggé körülnéztünk.Van egy tapétacentrum nevű bolt,eléggé nagy a választék,és katalógusból is lehet választani.2-3 hét a rendelési idő.Bordűr 2600ft/5 méter,tapéta 5nm-re elég 10 méteres 2700ft.Uez máshol drágább.De a helyszínen is sokféle bordűr van.(Szilágyi u 1,Blaha és Keleti közt van)Mi sajnos még nem tudunk választani.

Jók lettek a talis képek!!Ha lesz még akkor megpróbálok én is elmenni.

KépKép
rönci

Rozus!
Holnaptól már elvileg szabad ember leszek és remélhetőleg hamarosan jógázni is tudok menni. Jó lenne egyeztetni az elérhetőségeket, hogy könnyebben tudjunk időpontot egyeztetni. Légyszi küldd el az e-mail címemre a telcsiszámodat és én is elküldöm az enyémet: szehunkukacfreemail.hu (kukac=@).

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Tök jó ajándékötlet (mármint a rokonoktól nekünk a szülés örömére) - PELENKATORTA
Itt lehet megtekinteni:
http://www.koszonetajandek.hu/php/kinalat.php?id=13

Rozus:
Végre valaki - én mosható pelenkát szeretnék használni. Bár még nem volt gyerekem, de több lánnyal is beszéltem, akik hámat/kettőt így csináltak végig.
Két nagy lehetőség közül lehet választani:
1. Hagyományos textilpelenkát használsz belülre, kívülre pedig valamilyen előre megvarrt típust, ami tartósabb, mint az a nylon külső. E megoldás előnye - ez a legolcsóbb. Kell kb. 40 db textilpelenka ami kb. 190-250 Ft/db, a külső meg gyártótól függ, de a monapel jónak tűnik az 1790 Ft/ db, de ebből elég 3 darab.

2. Sok cég gyárt ilyen mosható pelenkarendszereket pl. Monapel, Kushies, Bambino Mio, stb.
Ezek közül nekem még a Monapel a legszimpibb és legolcsóbb (relatíve), ami azt jelenti, hogy egy gyerekre kel 15-20 db belső, meg 4 méretből méretenként 3-4 külső, ami öszesen kb. 50,000 ft egyszeri beruházás - de ez a teljes pelenkás korszakra elég.

Én vettem 2 belsőt próbaként, de nagyon óriásinak tűnik - ezért eleinte szerintem a hagyományos pelust fogom használni, ezt esetleg éjszakára, vagy ha nagyobb lesz a baba.
Monapelről infot itt találhatsz: www.monapel.hu
De a többire is keress rá, vagy holnap beírom a neveket, most nincs itt nálam sajnos.

Amúgy számomra nem csak jóval olcsóbb ez a mosás, de körynezetvédelmi és allergia szempontból nagyon gáz szerintem az eldobható. Végülis a kakis pelenka belekerül a háztartási szemétbe, és utána a szeméttelepekre - fertőző, nem bomlik le a nylon sem. És vannak olyan eldobhatók is, amikből a pisi hatására mindenféle borzalom anyag oldódik ki és szívódik fel a baba bőrébe. Allergiát is okozhat.

Ja, a mosáshoz amúgy ecet meg mosószóda kell - már ki is próbáltam, azzal mostam a babaruhákat.

Tesóm szerint vissza a középkorba - szerintem meg sok dologban jobb a hagyományos.

Amúgy nem tudom, hogy a gyerek mit csinált a jégeső alatt, mert halálfélelemben az utat fifyeltem 1000-rel, nem őt.

Üdv,

Dorka

boróka1973

LÁNYOK!

KISLÁNYUNK LESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!ANNA ZSÓFIA
Olyan boldog vagyok, h egyfolytában csak pityergek. Hazefelé a kocsiban megbeszéltük Petivel, h nagyon sportos lesz. Fog úszni, lovagolni cserébe, hogy nem fog beállni a kapuba védeni...
Nemsokára visszaolvasok.
Puszi Mindenkinek!!!
Rolex
rolex

Dorka,

És kb mennyivel több ezzel a meló? Úgy értem, ezeket az újfajta mosható pelusokat is (mármint pl a monapelt) előbb áztatni, majd kifőzni, majd mosni kell? Mert akkor brrrrr. De ami a környezetvédelmet illeti, meg az allergiát, abban tök igazad van. Csak valahogy ódzkodom a sok mosástól, súrolástól :roll:

Borzalmas napom van egyébként, pedig azt hittem, milyen jó lesz: a gipszkartonosok végeztek, már csak a lépcsőt kell rögzíteni, és használatba vehetjük a tetőteret, a fenti elválasztó falat végleg elkészíhetjük. Erre a drága brico lépcsőről kiderül, hogy szar. Hiába mértük le, nem néztük a dőlésszöget, és most gyakorlatilag nem tudjuk fent rögzíteni. Födémet is kell még bontanunk, a lépcsőt megnézetjük asztalossal, hátha át tudja alakítani, de nincs rá sok remény. Kidobtunk 150 000 Ft-ot az ablakon, ráadásul nincs lépcsőnk, meg sem tudjuk közelíteni a tetőteret, max létráról. Ha most hívunk egy asztalost, és csináltatunk új lépcsőt, az legalább hat hét. Plussz, ugye csúszik a festés, parkettázás...
Ez azt jelenti, hogy káoszban fogok szülni, és a munkások még akkor is ki-be fognak járkálni nálunk, amikor én már otthon leszek a pici babánkkal :cry: :cry: :evil: Annyira kivagyok :cry: A hasam meg folyton görcsöl, totál gáz az egész..

Bocsi a sírásért, de így most egy picit jobb

Kata
sz_kata

Szia Rolex,

ugye mondtam :wink: mégiscsak dolgozik a tudatalatti...

Gratulálok!! :lol:
sz_kata

Kata,
Higgadj le. Van még 1 hónap Peti születéséig. Simán be lehet fejezni. Kell nekik egy kis szigor. Lécci ne görcsölj!!
Vegyél be egy kis Mg-t! Olyan finom volt a Gazpacho, h megyünk vissza...:))
Puszi,R
rolex

Rolex,
hiba vagyok szigorú, vannak dolgok, amiket nem lehet megsürgetni. Ha találunk valakit, aki át tudja szabni ezt a k lépcsőt, akkor tudunk haladni. Ha nem, akkor nincs mese, újat kell csináltatni és az idő. Amiből nekem már olyan kevés van :roll: Szóval, megpróbálom úgy transzformálni az agyam, hogy nyugisan viseljem a káoszt.
A magnéziumot meg nyomom ezerrel :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Erika!
Barackeltevés?! :shock: Ebben a hőségben? Le a kalappal előtted, én tuti nem csinálnám már. Megjegyzem egyébként sem :oops:
Vizesedésre én csak a sok-sok folyadékot és pihentetést tudom javasolni. És tényleg Rozus által ajánlott "tornáztatás" (ujjak ki-be nyitogatása kézen-lábon) is bejött nekem. A hétvégén mintha az én lábfejem is dagadt volna, elsősorban a papucson vettem észre, hogy már nem fért bele úgy a lábam. Remélem nem durvul el a végére nagyon.
Neked melyik nap lenne jó a héten? Ma voltak a már említett látogatóim, úgyhogy nekem a hét további része rendben lenne! :wink:

Gesztenye!
Éreztem én, hogy nagy volt pangás...
Hurrá, Te is befejezed a melót! Hidd el, hogy otthon, ha takarítasz, pakolászol is, az már élmény lesz, mert tudod, hogy a Pocaklakónak csinálod. Én legalábbis Marcinál (most Beninél ugye szinte minden meg van) nagyon-nagyon élveztem. Oszd be szépen a napodat, hogy jusson bele pakolászás, pihenés, olvasás, alvás egyaránt és így nagyon hatékonynak érzed majd magad. Én legalábbis így voltam vele.

Dorka!
Jó, hogy Te is abbahagyod a munkát! Neked is kell ám a pihenés! Majd írj, hogy mit szólt a főnök.
A kórházi listán szereplő cuccok tényleg nem tűnnek soknak (én is csak azokat pakoltam be) és szükségesek is, de ha én ezt mind bepakoltam, akkor bizony horror nagy csomagom lett. Bár én már most az elején beviszem az összes hálóingemet, törcsimet, Beni rucikat és a piszkosakat küldöm csak haza a férjemmel, azt nem akarom, hogy Neki kelljen mindig a frisset hoznia. De ma megnyugtatott az egyik barátnőm, aki meglátogatott, hogy Neki még az enyémnél is nagyobb cucca lett és bizony kellettek a benne levő dolgok.
Mi szinte kizárólag Libero pelenkát használtunk, használunk, most néha-néha veszünk Pamperst, ha akciós, de nekünk a Libero jobban bejött. Egyébként lehet, ha mást kérdezel, akkor épp a Pamperst fogja ajánlani, valahogy ez is babafüggő. Ja és az az érdekes, hogy Marci bármennyire is érzékeny bőrű, a popsijával soha semmi probléma nem volt! Hála az égnek! :D Popsitörlőt például a DM féle Babylove-t használjuk: nincs agyonillatosítva és árban is viszonylag jó.
Érhető, hogy ha nem tetszenek a kapott cuccok, akkor szeretnél újat, szépet venni a Kisfiadnak. Tarcsiba a kapottak is jók lesznek...
Viharos út hazafelé :shock:

Sz_Kata!
A lényeg, hogy Párodnak nagyon bejött az ajándék rafting! Ennyit megért az egyedülléted, nem?! :wink: Remélem jól kiörömködtétek magatokat a hazatérés örömére :lol:
Jaj, ez szörnyen hangzik :cry: Nem tudjátok visszavinni a lépcsőt? És levásárolnátok az árát, mert 150eFt az nagyon sok csak úgy kidobni. Hátha meg tudnátok dumálni velük, Te meg közben domborítanád a pocakod... Mindenesetre szorítok, hogy valami jó megoldást találjatok és nyugodtan teljenek a hátralevő hetek. Ne idegeskedj, mert biztos azért is görcsöl a pocakod.

Rozus!
Mosható nadrágpelenkáról nincs tapasztalatom. De babás fórumok valamelyikén biztos tudsz infokat szerezni.

Rolex!
Gratulálok a Kislánykához!!! :D

Ma délelőtt ismét görcsölgetett a hasam!!! :D Annyira kíváncsi leszek, hogy nyíltam-e már valamennyit a görcsök hatására, csütörtökön kiderül...

Mindenkinek szép napot és várjuk a lehülést, mert 2 nap és itt van! Legalábbis nagyon, de nagyon remélem!!!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok lányok!

Igen ritkán jövök közétek, de gyakran olvaslak ám benneteket.

Bujka, a kérdést hozzád irányítanám. Macifülke közeli barátunk, de egyszerűen nem merem felhívni a szülése óta. Szegénykét rögtön felhívtam, mikor küldte az sms-t, de annyira fáradt volt, hogy nem is beszéltünk. Most meg nem merem felhívni, nem tudom, mi lehet vele, nem akarom zavarni. Nem tudsz valami újabbat róla? Annyira aggódom értük, azt sem tudom, végül hol szült?!

Ha lesz esetleg hamarabb infód, mint nekem... de nem! Úgyis jövök és olvaslak benneteket, majd látni fogom, ha írsz róla.

KépKép
titi_27

Bujka,

köszi az együttérzést. A lépcsőt már nem tudjuk visszavinni, mert a férjem napokig pácolta, ráadásul sok furat hiányzott róla és azt mi belefúrtuk. A legrosszabb az, hogy anyámmal együtt annyira hülyék vagyunk, hogy csak a hosszúságot mértük le, maj dmegnyugodtunk hogy az elég, de a plfon és a tetőtér padlózata közötti részt nem számoltuk bele. És a dőlésszöget sem néztük, csak marhára örültünk, hogy a lépcsőt olcsón megússzuk. A két hülye tyúk. Most itt szomorkodunk. Meg agyalunk, hogyan tudnánk menteni a helyzetet. Egyébként már ilyen reménykdő alapon feldobtam lépcsőt a teszveszre, meg a startapróra, persze jóval olcsóbban mint ahogyan vettük.

Kata
sz_kata

Sziasztok!

Ez a meleg mostmán télleg nokomment....

Bali - Gratula a lánykéréshez!!! Ugye igent mondtál? :lol: Mikor lesz a nagy nap?

Rolex - kiscsajhoz gratula!!! Nagyon szép neveket választottatok ám!
(mmmm gazpacho - most a kajáról vagy egy étteremről van szó? :lol: hol lehet jó gazpachot enni Pesten? Ölni tudnék érte :lol:

Hettie - a hetvenes-nyolcvanas években nem ajánlották a hajfestést a terhesség alatt, ezekkel az új festékekkel állítólag nyugodtan lehet. De melírozni simán melíroztathatsz (mert nem ér közvetlenül a fejbőrhöz festék) még jó messze van a november :lol: Én a szülés előtt még minimum egyszer elmegyek egy melír-generálra, annyira utálom, ha gázos a hajam.

Jubi, én is azt hallottam, hogy a 2., 3. gyereket engedik farosan normál úton szülni, ha nincs téraránytalanság. De szerintem ha egy szemernyi kétely vagy rizikó van, ezerszer inkább a császár, nem?

SzKata, szedd össze magad, sz@rd le a rohadt lépcsőt meg a felújítást és koncentrálj a babára. Nem ér annyit az egész, hogy itt görcsölgess meg idegeskedj.

Net - Köszi az ötleteket, de nálunk az összes számítógép olyan szinten le van korlátozva, hogy a felhasználók még a háttérképet sem tudják átállíttani. Ergo nem lehet rá semmit telepíteni, futtatni, variálni (a digi fényképezőt sem tudom pld rácsatlakoztatni), ergo olyan a notebookom, mint egy darab vas, nem tudok vele semmit sem kezdeni. De majd megoldom. (Meg internet hozzáférésem is van tök ingyen: PCMCIA kártya, 3Gvel, sőt, neteztem már szimplán a telefonomon keresztül is - tehát nem ez a gond.)
Kiváncsi vagyok, holnap még működik-e? ...

jók legyetek,
Krisszi

krisszi

Helloka!

Sz_kata:
Ne keseregj!!!

Nem lehet máshol venni kész lépcsőt, aminek minden paramétere megfelelő??? Biztos van valamilyen cég aki tart készen is.

Ezt meg talán tényleg el tudjátok majd adni valahogyan...

Pelenka:
Nem kell kifőzni, csak gyűjteni egy vödörbe, utána meg bedobod a gépbe és kész.
A nagy dolog ellen meg legtutibb beletenni egy papírbetétet (tekrcsben árulják), amit ki lehet dobni közvetlenül a WC-be, így a pelenka sem lesz annyira koszos.

Szóval én mindenképpem megpróbálom ezt a mosás dolgot.

Bujka:
Köszi a tippet Libero ügyileg, a törlőt én is most láttam a DM-ben - tök olcsó, meg van babylove-os körömvirág krém is, az is szimpi, mert illat és adalékanyag mentes.
Vettem tena bugyit is - tök praktikus, mert mosható, és nem is drága - két darab 310 Ft.

Rolex:
Szuper, hogy kiderült kislány - és annyira aranyos vagy, hogy így sirdogálsz a híren!!!

üdv,

Dorka

boróka1973

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:55-kor.
Vendég

Szia Rozus!

Még egy hasznos oldalt találtam:
www.babanatura.hu

Nézd meg érdemes!

Dorka

boróka1973

Piciri!
Nekem a lábaim kezdtek vizesedni egy héttel ezelőtt. Nálam bevált, hogy napjában többször is megállok a pörgésben, leülök vagy lefekszem és felrakom a lábaimat. Ezt legalább 10x ismételem naponta, azóta szinte alig vizesedik…helyette viszont a kezeim puffadtak fel…Ja és normál só helyett csak tengeri sót használok, állítólag ez is segít abban, hogy ne kössön meg annyi vizet a szervezet.

Rozus!
Én mindkét fiúnál az eldobható pellust használtam. Már csak azért is, mert a kezdetekben naponta 10 is elfogy, és amikor a baba körül kell ugrálni, plussz ellátni a családot, mosni, főzni, takarítani és még a babaruhákat is külön kezelni (most valószínűleg nem fogom külön kezelni őket), szoptatni, fejni és néha még aludni és pihenni is kellene, akkor – lehet, hogy nagyon önző vagyok, és nem figyelek eléggé a környezetre :oops: -, de én már a hátam közepére sem kívánnám a pelenkák mosását, vasalását stb.

Rolex!
Gratulálok a kislányhoz!! Olyan jó, hogy ennyire örültök neki! :D Amikor kiderűlt hogy lányunk lesz – a két fiú után – aznap én is el-elsírtam magam.

Sz_Kata!
Ne idegesítsd magad, nem éri meg!! Tudom, könnyű ezt mondani….én is felhúztam ma magam a szomszédok miatt, és amikor a Párom mondta, hogy „nyugi, nehogy már ettől az idegeskedéstől hamarabb jöjjön a baba”, akkor csak még idegesebb lettem. :x Jó lenne, ha lenne rajtunk egy „nyugi gomb”. De hát nincs…

Bujka!
Jó görcsölgetést! :D
Az én kórházi csomagom talán azért kisebb, mert ahol szülök ott adnak hálóinget és a babákat is benti ruhába öltöztetik. Legalábbis négy éve még így volt, lehet, hogy jobb lenne rákérdeznem? :roll:

Hettie!
Én hathetente melíroztatom a hajam, direkt úgy számoltam ki, hogy a következő kb. egy héttel a szülés előttre essen, hogy ha kibújik Jázmin, ne a lenőtt hajú változatommal találkozzon először :wink:

Krisszi!
A szemernyi kételynél még több is van bennem a faros szüléssel kapcsolatban, szóval legközelebb beszélek a dokimmal, hogy én a császárt szeretném…pedig annyira nem szeretnéééééééém…vajúdni akarok és nyomni – a kis mazochista :mrgreen:

Simigabi!
Alapból az én férjem sem bírja a vért – amikor a kutyánk elvágta a talpát és vérzett, még annak a látványától is elszédült. A szülésekre viszont bejött velem, tudta, hogy mennyire fontos nekem, hogy ott legyen. A második gyereknél már nem is a fejemnél állt, hanem a kitolási szakaszban velem szemben állva bíztatott, és nézte, ahogy bújik ki Dani feje. Teljesen beleélte magát. :D Lehet, hogy most ő fogja levezetni a szülést? :wink:

A kórházi csomagomhoz még odatettem a ventillátort is, mert a szülőszobán állítólag se légkondi, se ventilátor nincsen...

Jubi

Kép
Kép
Kép
juborka

Sziasztok lányok!

Köszi a tippeket málnalevéltea-készítés ügyben, időközben felfedeztem hogy vak vagyok, ugyanis a zacsi hátulján rajta van... :oops: No comment. Nagyon szétszórt vagyok, nem mondom hogy mostanában, mert folyamatosan... :oops:
Viszont megfogadva a tanácsokat, napi 2 csészével fogok inni, délelőtt és estefelé. Az íze nem is olyan rossz, szeretem a gyógynövény teákat.
Most jövök a második CTG-ről, hát nem volt egyszerű megtalálni Geszti szívhangját, ugyanis olyan mocorgást vágott le, hogy csak na! Mit mocorgás??? Fetrengés!!! A készülék meg majdnem begerjedt. Amúgy kiderült, azért nincs alsó csík a papíromon, mert az a funkciója nem működik a gépnek... :? :roll: fura... :roll:
Legközelebb jövő csütörtökön kell mennem, aztán utána 15-én kedden rendes vizsgálatra + CTG-re, aztán meg már elvileg minden lehetséges!... :roll: hűűűű, de szalad az idő! Hihetetlen!!!

Rolex!
Üdvözöllek a lányos mamik táborában!!! :wink: :lol: Gyönyörű szép neve lesz a babócának!

Livi!
Mikor lesz az esküvő?... :wink:

Örülök, hogy mindenki jól van (a körülményekhez képest) és kívánom hogy most már egyelőre ne jöjjön több baba korábban, mint kéne... Persze Viola, Bujka, nektek megy a drukk ezerrel, a közelgő nagy naphoz! :lol:

Kép
mamy

Sziasztok!

Csak egy gyors recept erejéig ugrok be.

Gazpacho:
1 kis szelet fehér kenyér
6db paradicsom
6 cm kígyóubi darab
2ek fehérborecet
2-3 ek olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk cukor
2 tk só
1 ek sűrített paradicsom
friss bazsalikom v koriander
víz,paradicsomlé hígításhoz

A kenyeret vízbe áztatjuk,kinyomkodjuk,villával összetörjük.
A parikat forrásban levő vízbe rakjuk 1 percig benne hagyjuk aztán hideg vízbe tesszük.Meghámozzuk a magokat eltávolítjuk,feldaraboljuk.
Ubit szintén feldaraboljuk :arrow: egy tálba összeborítjuk a kenyérkét, parit, ubit :arrow: hozzáadjuk az olivaolajat, ecetet ,összetört fokhagymát,sót,cukrot,paripürét :arrow: kézi mixerrel összedolgozzuk :arrow:hígítjuk tetszés szerint parilével,vízzel.
Apróra vágott friss bazsalikomot vagy koriandert szórunk még bele.
Tálalásnál kockára vágott paprikát, hagymát ,avokádót teszünk a tányérokba és arra öntjük a levest.( kb 3 adag)

Nálunk ez a standard leves nyáron.Mindig van a hűtőben.A férjem pohárból issza gyümilé helyett :D

Remélem mindenki jól van.Nekem is megjelentek a talis képek végre.Tegnap nem tudom miért nem.Jól néztek ki nagyon.Sokat nőttek a pincúrok odabent.Csak így tovább.

Rolex!Gratulálok Zsófi-Annához! :D

Livinek meg a leánykéréshez.Mikor lesz a nagy nap?

Puszi Iza

Itt ma végre kellemes volt az idő :D
piciza

Gesztenye!
Küldtem emailt!

Rolex!
Gratulálok a kislányhoz, szép neve van! Remélem, jövő héten én is megtudom már, hogy mi lesz, mert a férjem addig nem akar névről tárgyalni, amíg nem tudjuk a nemét. Amikor kérdeztem, azt mondta: "Ha lány lesz Bori, ha fiú lesz Söri" Még jó, hogy nem pálinka vagy pezsgő :lol: Persze én már egy csomó nevet aláhúztam az utónévkönyvben, de ezt mégis együtt kéne...

Boróka!
Én is a monapelt találtam meg a neten, amikor úgy döntöttem, hogy szimpi, és kipróbálnám, ha valakinek van jó tapasztalata. Tök jó, hogy ismerőseid használták, sőt, ha több gyereknél is, akkor tényleg meggyőző! A többi mosható nadrágpelussal, amit találtam az volt a bajom, hogy nem állítható a méret, és ugye a baba meg gyorsan nő, szóval akár kéthavonta lehetne nagyobbat venni, de a monapel állítható és ez tetszik. Azért veszek majd eldobhatót is, pl. ha vendégségbe megyünk, akkor azért jobb, ha kidobom, mintha a büdi pelust hordozom egész nap, mert ecetes vizes vödröt ugye nem vihetek a vendégségbe. :lol: Remélem, beválik majd.

A hugom Lengyelországban él, tavaly szült ott, és képzeljétek, ott 4 hónapos korig kötelező a textilpelus, a hagyományos, ráadásul kettő egyszerre, így védik ki a csípőficamot. Szegény babák egy óriáscsomaggal a popsijukon! Tök fura, és be is tartják, a védőnő kijön ellenőrizgetni, hogy tényleg úgy van e pelusozva, és jól leszidja az anyukát, ha nem. A tesóm kislánya koraszülött volt, úgyhogy nagyobb volt rajta a pelus, mint maga a kisbaba! Ott voltam két hétig segíteni, mikor hazajöttek a kórházból, annyi pelenkát mostam, vasaltam, hogy hűűűű.

Rozus

KépKép
rozus

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?