Anid !
NAgyon ismerős, amit írtál, léci léci, ne parázz ezen, hogy van e elég tejem...........Petivel ezt csináltam, vége hossza nem volt az etetéseknek, és 7 hónapos koráig szopott csak. Panninál még pocakosan azt mondtam, nem és nem,. nem kap tápot. Hát látod, túl jól sikerült, 2,5 éves, és még mindig szopik !!!
Büszke vagyok rá, hogy vagy 3-4 kismamát itt az egészséges rendelésen sikerült önbizalommal eltöltem, akik vegyesen tápláltak voltak, mindegyik baba 1-1,5 éves koráig csal szopizott !!!
Én se tele önbizalommal szoptattam ám Annát se, minden egyes szopinak úgy álltam neki, hogy:"jajj, vajon ma is lesz elég?" aztán pipáltam a napokat, meg kitűztem magam elé célokat: csak hat hetes koráig, majd amikor sikerült: csak 3 hónapos koráig, majd 4 hónapos (akkor már táp helyett ha muszáj kaphat szilárdat - legalábbis akkor), majd 6 hónapos (akkor már tuti kaphat), majd még mindig nem kért mást, aztán magától 8 hónaposan kezdett el eszegetni, addig csak szopott. Pedig 6 hósan már kínáltam rendületlenül.
Volt úgy, hogy nyűgösebb volt, és este 7-től 11-ig szopott. Akkor elküldem a férjemet tápért, többször is, de mindig túllendültünk. Aztán egy idő után észrevettem, hogy sszinte napra pontosan havi rendszerességgel van kevesebb tejem, noha nem jött meg. Azt biztosan tudod, hogy a menszesz alatt kevesebb a tej, és nem igazán ízlik a babának. Na eleinte, aznap, amikor megjött bepánikoltam, hogy na, ma biztosan nem eszik, mert megjött...aztán felhomályosítottak, hogy mielőtt megjönne, már 2-3 nappal rosszabb ízű a tej, és kevesebb. Tehát amire tényleg megjön, már megszokta.
Szóval, ha nyűgösebb, csak kapjon cicit, ne méregesd folyton, mert téves eredményeket is adhat. Hetente egyszer, ugyanabban az időben, (este fürdetéskor), meztelenül, és ami fontos !!!!!! mindig etesd, vagy ne etesd meg előtte, írd is fel, nem volt -e egy nagy kaka a mérés előtt egyik alkalommal, a másikkor meg nem....mert még infartust kapsz, ha a gyerek fogyott, mert pl: egyik héten megevett 100 ml-t mondjuk mérés előtt, és nem kakilt (150 gr). A következő alkalommal keveset eszik, és kakil mondjuk mérés előtt egy órával. A különbözet máris egy jól evő átlagos gyerek heti növekedése, neked a mérleg mégis azt mutatja, hogy fogyott pár dekát.
Én erre Panninál jöttem rá, meg arra is (noha nagyon szeretem a dokinkat), hogy Ő pelusban méri a kicsiket. kedden és csütörtökön van rendelés. kedden 8-kor, csütörtökön 10-kor. Logikus, ha egyszer így, egyszer úgy mész (de csak ha akár egyik alkalommal 8-ra, másik alkalommal 1/2 10-re, már beesik egy etetés. Plusz a pelus frissessége se mindegy. Mert ha a rendelőben kakil, ugye kicseréled, máris -15 dkg. Aztán elég sűrűn kitalálta a kismamáknak, hogy rögtön tápszer. Na itt jöttem én, mondtam az anyukának, ezt, hogy figyeljen ezekre, vagy etesse meg ott, ha előzőleg is evett, vagy ne cseréljen reggel óta pelenkát......érdekes módon, mindegyik baba gyönyörűen fejlődött, és nem kapott tápszert.
Hidd el (tudom hallottad eleget, de igaz) a szervezeted tudja, hogy mennyi tejre van szüksége a babódnak. Ha hirtelen fejlődési ugrás van, akkor majd tényleg éhesebb lesz, és sokat bőg (6 hetes, 2,3, hónapos - innen havonta) és úgy érzed kevés a tejed, ne a táppal pótold, hanem adj neki megint és megint cicit. Ilyenkor volt, hogy le sa raktam egész nap, de 2-3 nap, és behozta magát a tejci, és volt bőven:) Nem egyszerű, nagyon fárasztó, de megéri, mert pár hónap alatt rutinos leszel, és tudod milyen jó, amikor bárhol bármikor megetetheted, ha éhes, nem kell görcsölni, hogy megromlik, stb......4 hónapos volt, amikor nyaralni mentünk, és semmi gond nem volt, addigra már belejöttünk rendesen, még vizet sem ivott a nagy melegben még a következő évben se nagyon. - Na ettől teljesen kész voltam, hogy kiszárad. De bármit kínáltam: nagyon finom, limonádét, teát, vizet, bármit - később kakaót, olvasztott milkacsokis tejet, banánturmixot......semmi nem kellett. Most 2,5 évesen a kubu amit lelekesebbben megiszik ,de amúgy még mindig cicizne.
OFF: Valaki segítsen, hogy a fenébe szoktassam le, mert ez már túlzás:(
Tegnap megkérdeztem tőle, hogy ha leszokna, bármit kérhetne a játékboltból, ha a gatyánk is rámegy, megvesszük. Mit mondott, mit vegyünk neki??? Cicit !!! Na ez már beteges:(
Megyek, mert a másik fő kedvencet nem tudja egyedül enni: a tejfölös tésztát.... reggelire.....ááááááááááááhhhhhhhhh