Új privát üzeneted érkezett!

Csakegy!

Mi az a DPO?

Túró Rudi
turorudi6

Days past ovulation - tehát ahány nappal a peteérés után van az ember.... (ha esetleg a fertilityn vezeted majd a görbéd, akkor praktikus tudni:)
Vendég

Csakegy!

Köszönöm a választ!
Pont ezért kérdeztem, mert már sokszor láttam ezt a rövidítést, de nem értettem!

Rudi
turorudi6

Csakegy !

Ma hányadik DPO-nál jársz? És mikor mégy majd UH-ra?

Rudi
turorudi6

hát ha minden igaz most tarthatok a 20. DPO-nál...

aztán majd 27-én kiderül... (ki kéne derülnie... 6-án indulunk nyaralni...)
Vendég

Csakegy!

Ha neked is sikerül most és nekem is, akkor épp 20 nap lesz köztünk a különbség!

Én most megyek elkapom apát, és mindent megteszek, hogy utolérjelek! :wink:

Rudi
turorudi6

Jó reggelt mindenkinek! :)
Felteszem a görbém, nem tudom minek, hiányzik hogy feltehessem. Meg aztán annyira de annyira látni akarom már a szurik eredményét!!! Arra is gondoltam hétfőn bemegyek a helyi SZTKba és mondom az orvosnak nézzen egy UH-ot mert stimulálnak és fáj az egyik oldalon, nézze meg nem ciszta-e. (Persze nem fáj semmi) Így megtudnám mekkora a tüsző, nő-e egyáltalán, hány nő stb... De aztán lebeszéltem magam az ötletről, mert ha nem lát semmit a doki biztos napokig bőgnék, pedig a hetedik napon lehet hogy még így, hormonszurikkal se látszik semmi... nem tudom.

Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Áfi!

Most kezdted a szuris stimut, vagy már clostylbegitet is szedtél előtte?
Nem ér izgulni!
Gy nappal jársz előttem - mindjárt én is felteszem a hőmet! Én is csak úgy...

Kép
zölddisznó

Gy=egy

Kép
zölddisznó

Kép

Kép
zölddisznó

Coca,
én Closty-ztam is elötte, igaz nem sokat, 2 hónapot. Az elsőben 5x1-et kellett szednem, és nem történt semmi, a másodikban 5x2-t, de a doki szerint nincs tüszőrepesztő injekció (!) így csak ciszta lett belőle, peteérés nem. Természetesen azonnal orvost váltottam. Ez az első hormonstimus hónapom, izgulok nagyon hogy eltalálták-e a hormonadagot, ha kevés ugrott a pénzem és az időm (a csalódásról nem is beszélve) ha sok akkor is ugrott pénz is, idő is és az még fáj is :?
Vendég

Kép

Bocsi, ez a jó!

Kép
zölddisznó

Milyen "kegyszert" kapsz? Amúgy mi volt a gond a hormonértékeiddel?
Bocs, hogy faggatlak...

Kép
zölddisznó

Coca,
a szer neve Merional. Hormonszurikat pedig nem elsősorban a hormonértékeim miatt kapok, hanem mert a betegségem miatt nincs peteérésem, így esélyem sem a vágyott terhességre :( A hormonokkal provokálják ki a peteérést. Bár a múlt hónapom akár peteéréses is lehetett a hőmérő szerint... nem tudom mert UHot csak a 12. napon csináltak és akkor biztosan nem látszott domináns tüsző. :(
Vendég

Értem.

Nekem most megy a closty, de nekem mindig a 21. napon nézi meg a dokim, hogy volt-e/van-e peteérés. ...meg persze, hogy nincs e túlstimulálás. Azt még a 12. napon úgysem lehetne látni.
Ebben a ciklusodban mikorra hívtak UH-ra?

Az aviva módszert ismered?

Kép
zölddisznó

Coca,
ebben a hónapban a 9. napon megyek először, de utána még többször is biztosan. De ha te a 21. napon mész, hogy repesztik a tüszőt? Gondolom sehogy :( A 12. napon pedig azt már látni kéne (persze 14. nap körüli peteérésnél!) hogy van-e domináns tüsző, hány van, hol van.
Aviva...hmmm ha jól tudom valami torna. Ám én roppant földhözragadt ember lévén nem hiszek semmi olyasmiben ami sok pénzbe kerül, és nem tudományos tényekkel alátámasztott. (természetgyógyászat, különféle kuruzslók, vajákosok, tornák, homeobigyók és minden más amin csupán néhány ember gazdagodni akar) Természetesen ez csak és kizárólag az én véleményem, ha valakinek segít (és van rá felesleges pénze) lelke rajta! A lényeg úgyis a végeredmény. :)
Vendég

Értem.

Nekem most megy a closty, de nekem mindig a 21. napon nézi meg a dokim, hogy volt-e/van-e peteérés. ...meg persze, hogy nincs e túlstimulálás. Azt még a 12. napon úgysem lehetne látni.
Ebben a ciklusodban mikorra hívtak UH-ra?

Az aviva módszert ismered?

Kép
zölddisznó

ezt nem tudom, miért rakta be mégegyszer?!

Kép
zölddisznó

Áfi!

Írtam hosszút priviben, de elszállt.
Most mennem kell, majd legközelebb.

Kép
zölddisznó

Hali, üdv mindenkinek!

Tegnap reggel lementünk Üllőre anyukámékhoz, ezért nem tudtam nektek írni. Hiányoztatok! :oops:

Okr, neked igen szépen alakul a hőmérsékleted, bár az enyém is így feltornázná magát, de nem valószínű sajnos :( !

Bali, neked sincs már túl sok hátra szülésig, kezdődik a visszaszámlálás!

Rudi, szerintem bíztató a hőgrafid, még bármi jó kisülhet belőle, hidd el!

Nagyné Éva, ha még olvasol bennünket, nemlehet, hogy babát vársz? Iszonyú jók a hőid, és ha nem pottyan lefelé, akkor bizony nagy eséllyel tesztelhetsz nemsokára! Lehet, hogy már Jónás sem kell neked :wink: !

Én is próbaidőn vagyok a Jónással, ebben a hóban valszeg nem jött be, hát remélem, majd később megszán a sors Jónással vagy anélkül is!

Áfonya, Mazsi, még nem sokat látni a görbétekből, de kitartás!

Én is felteszem a görbuszt, íme, vesézzétek:

Kép

Hát nem túl bíztató, nemigaz? Mondhatni maga az unalom! Azért már megerőltethetné magát!
Vendég

Athiz!

Ari vagy, hogy mindenkinek írsz:)

Mi a baj a görbéddel? Teljesen jó(nás)!

Kép
zölddisznó

athiz: EZ A GÖRBE SZUPER ÉS BÍZTATÓ!!!!! Ne legyél kishitű, mert tényleg az!!!!!!!!!! Sőőőt... és még az időzítés is szuper volt!!!!!! (jobb, mint nálunk!) Hatalmas kalappal!!!!!

turorudi: remélem kellemesen telt a tegnap estéd :twisted: :lol:

Áfonya + zöldcoca: nektek hatalmas kalappal + kitartást!!!!!!! Aztán igyatok sokat nehogy túlstimulálódjatok :)
Vendég

sziasztok lanyok.

latom a jonasrol csevegtek.En is probalkoztam vele tobb honapon keresztul es persze volt olyan is hogy ajonasos napok pont pe.re estek.eddig nem jott be.
azert ha jobban megnezitek akkor tisztan kiveheto hogy a jonas a 28-30 napos ciklusokra vonatkozik.es igy tenyleg mindig kozepidore jon ki a jonas nap.tehat felidore es ez mindig ismetlodik.

Kép
monyoka

Monyoka, nekem szintén mikus időre esett ebben a ciklusban a Jónásnap és előzménynapjai! Hát mindent bevetettem, de meg kell mondjam, nem volt túl kényelmes így kexezni!

Mazsi és Csakegy, nagyon köszönöm a bíztatást, iszonyúan jól esik! Bár igazatok lenne!

És igyekszem tényleg mindenkinek írni, mert én is mindig úgy várom, hogy írjatok nekem, persze leginkább szépeket és kedveseket!

Pusz
Vendég

Csakegy!

köszi a bíztatást. 3 l víz, és egy fél dinnye naponta, + leves. Jó vagyok?

Monyoka!

Tessék valami pozitívat is írni! :)

Kép
zölddisznó

Athiz,
hát én nem értem mi bajod a görbéddel! :) Remélem nekem is valami hasonló fog sikeredni!
Csakegy,
ma megettem egy 8 kilós dinnye felét :lol: az tuti elég folyadék! :D
Vendég

Áfonya, csak annyi a bajom a görbusszal, hogy nem emelkedik túlzottan, habár ha holnap még egy tizedecskét feljebbpöckölődne, már sokkal boldogabb lennék.

Azért köszke
Vendég

Áfonya, Te nyertél, az enyém csak 7 kilós volt. :)
Neked mondta a doki ezt a sokativósdit?

Kép
zölddisznó

Jajj, majd elfeledtem, csináltatok valami érdekfeszítőt a hétvégén? Én sokat pancsoltam anyuék törpemedencéjében, és hintáztam az új hintaágyukban. Állati volt! Azért ki nem pihentem magam!
Vendég

Athiz!

Az nem baj, ha nem emelkedik, csak ne essen vissza.

...szerintem

Kép
zölddisznó

Én bicajoztam nagyokat, meg punnyadtam. Holnap Balaton! Juhéjjjj!

Kép
zölddisznó

Coca,
nem mondta. A lombikos lányok mondták, meg Csakegy, meg azt is hogy egyek sok húst a stimu ideje alatt. Azon nem múlik, amúgyis húst eszek hússal :D
Athiz,
ez egy gyönyörű 2fázisú görbe, ha megy még feljebb ha nem, nem az a lényeg mennyire megy magasra! :)
Vendég

Malackám, bringáztál? És milyen nyeregben :lol: :twisted: :?:

Már bocs, csak hülyülök, nehogy komolyan vedd!

Holnap hosszabb időre mentek Balcsira? És hova? Balcsi mire?
Lehet, hogy mi is oda megyünk majd nyaralni, bár lehet, hogy inkább már őszölés lesz! Ha tudsz valami jó helyet, meg olcsót, akkor írd meg, akár priviben is! Köszi
Vendég

Áfi, most olvasom, te olyan vagy akkor, mint a pasik! Ők is rendszerint húst esznek hússal :lol: . A görbében úgy reménykednék, hogy jó lesz a végeredménye, de minél jobban szeretném, annál nagyobbat csalódok, ha mégsem sikerál, pedig abból már rohadtul elegem van! Persze ezzel más is lehet így ugyebár, vagyunk itt is egy páran!
Vendég

Sziasztok4

Ma vagyok a 26. cn-on. A hőm 36.7
Majd meglátjuk :?: :?: :?:
Később jövök még!!!
Addig kellemes lehülést mindenkinek.
gizmixxx

Sziasztok!

Sajnos nem volt időm mostanában felnézni, de most végigolvastam azt amiről eddig lemaradtam. Csakegy gratulálok a zebracsíkos teszthez és vigyázzál magatokra!

Felteszem én is görbémet bár én nem sok jót látok rajta :( , de hátha ti valami bíztatót találtok benne :).
Bár lenne egy kérdésem a programmal kapcsolatban: Mikor jelöli be azt hogy mikor volt peteérés illetve a többi dolgokat?

Köszi előre is

Kriszti Kép
cuncocska

Szia Cuncocska!

Sajna csak utólagosan rakja be a peteérést, hát nem tudom, neked volt-e, az is lehet, hogy most, a 21. napon volt! Én csak erre tudok tippelni! Amúgy elég jó magas a hőd, meglátjuk holnap, csak írj többször, és rakd fel szorgalmasan a görbéidet!

Gizmixxx, én is így vagyok a hőmmel, majd meglátjuk, mi lesz velünk! Minden lehetséges, még az ellenkezője is :lol: .

Csövi
Vendég

Macikedvencemármintamálnaután!

Én szinte alig eszem husit. Biztos a fehérje a fontos, lehet az növényi is.

Athiz!

Az hagyján, hogy nyregben, de nyeregcsövön!?
B.füred. De csak félig pihi. Gyerekeket viszek táborozni. De imádom.

Milyen komfortfokozat, mennyi a max lóvé /fő/éj?

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

CUNCOCSKA!

Éreztél valamikor peteérést? Ha igen melyik napon?
Ez az első ciklus amit figyelsz?

ZÖLDD!

Megkérdezhetem mit tanítasz és hány éves vagy?!? Kérd ki magadnak nyugodtan, ha pofátlan vagyok!!!

ATHIZ!

A te görbéd SZUPER!! Ne szólj egy szót sem! Mióta próbálkoztok?

Mindenkinek sok sikert! Nekem holnap UH. Megnézik, hogy mi lett a pénteki petesejtből. Szerintetek, ha a petevezető el van záródva, akkor a megrepedt tüsző maradékának nem kellene látszani? Mivel, hogy nem tud lemenni, föl kell szívódnia! Az meg eltart szerintem egy napig legalább! Hisz kb 2 cm-es volt!

Szakvélemény?

Túró Rudi
turorudi6

Na de Rudolf!

...sajnos anyád lehetnék. 38, de pszt!

Biológia-földrajz.

A tüsződ miatt ne aggódj! A petefészek nincs közvetlenül összeköttetésben a petevezetővel, úgyhogy normál esetben sem arrafelé ürül a szétpukkadt tüsző.

Kép
zölddisznó

...aztán meg ha ugye volt pe., és a tüsző meg is repedt, akkor sárgatest keletkezikm a helyén, az meg UH-n kiválóan látsziK!

Kép
zölddisznó

A megrepedt tüsző maradékát hívják sárgatestnek, nem megy az sehova ha van elzáródás ha nincs. Terhesség esetén az termeli az első időben a progeszteront. Ha nem jön létre terhesség akkor felszívódik. Ennek semmi köze az elzáródáshoz.
Vendég

Hú de gyorsak vagytok lányok!

Amit leírtatok azt tudtam, csak abban reménykedtem, hátha valahogy UH-gal meg lehetne állapítaniaz elzáródás tényét, és nem kellene átjfújni. Mert ez lesz most a következő lépés nekünk, ha most nem vagyunk ügyesek.

Igazatok van a petesejt akkor már nem 2 cm. Nem lehet látni hol van. Buta! :oops:

ZÖLDD!

Sajnos nem lehetnél az anyukám! Én 35 vagyok! Max a tessóm!

Túró Rudi
turorudi6

Húha, gyerekek, össze ne vesszetek már! Ejnye! Mindenki írja meg, amit úgy gondol, hogy jól tudja, aztán hogy kinek hiszünk, az már ugyi a mi dolgunk! Meg a tapasztalaté. Nem is mondom, kinek lehet igaza, mert megbántani senkit nem szeretnék. Ugye megértitek. De ha valaki más még majd hozzáfűz valamit ehhez a témához, akkor okosabbak leszünk!

Rudi, már 2 éve próbáljuk összehozni a csemetét, hogy legyen Szilinek kistesója. Már egyszer volt +tesztem, de aztán mégsem lett baba belőle. Úgyhogy gyúrjuk a babagyártó ipart, de még semmi eredménye!

Pusszancs
Vendég

A sárgatest hány óráig látszik az UH-on?

Rudi
turorudi6

Rudi!

Ha nem lett eredményes az action, akkor a sárgatest nem termel hormont "potyára". Ha fogamzás híján nem kap jelzést a méhnyálkahártya felől, hogy szükség van rá, vagyis nem termelődik HCG, akkor visszafejlődik. (Miután pedig a méhnyálkahártya nem kap "sárgatest-hormont-biztatást", jobbnak látja távozni, és jön a nem várt mensi.
Szóval a ciklus végére felszívódik, de nekünk nem fog, mert jön a HCG, oszt majd elintézi! :)

Kép
zölddisznó

Athiz,
te valamit csúnyán félreértettél, én nem vettem észre hogy bárki veszekedne, Rudi tévedett, Cocával kijavítottuk, ő meg megköszönte. Hinni meg főleg a biológiának kell :)
Hogy a sárgatest hány órát látszik UHon sajna nem tudom pontosan, pár napra tippelnék.
Vendég

ZÖLDD!

Tehát akkor holnap az UH-on mindenképp látszania kell valaminek a petefészkemben!?!?!
Ha volt tüszőrepedés akkor a sárgatestnek, ha nem volt akkor a pénteken 18 mm-es petesejt maradványának.

A múlt hónapban azt mondták nincs ott semmi. Most néztem meg a papírt is, azon sincs semmi. Majd rákérdezek.

Rudi
turorudi6

Szerintem is csak eszmét cseréltünk

Kép
zölddisznó

Rudi!

Valaminek látszódnia kell, de sajnos itt a semmi is valami. Vagyis ha nem látszik semmi, akkor nem működött a tüsző, és nem érlelt petesejtet. Szerintem egy 20 mm-es tüszű fog látszami, vagy a sárgatest! :)

Kép
zölddisznó

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?