Alice, Petrányi doki szerint a metforminnak néha másfél év is kell, de ha most emellé még stimuláció is bejön, akkor annak KELL hogy hatása legyen! Hogy is mondjam... igaz hogy egy gyerek fogantatása több mint biokémia, de azért ha van érett pete és eljut hozzá a sperma, akkor abból elöbb-utóbb baba kell hogy legyen. És nekem sem tűntek rossznak a leletid, én egyenlőre asszem csak álmodom ilyen FSH-LH arányról...
És ha csak inszemmel vagy lombikkal jön össze? Csak az számít hogy LESZ, nem az hogy hogyan! És tudod... a jó dolgok váratnak magukra! Szerintem lehet az ember ebben egy kicsit fatalista: ha neked úgy érzed hogy az a fő hivatásod az életben hogy ANYA légy, ha neked az a dolgod itt lent, akkor az is leszel! Hogy mikor és hogyan? Mindegy!Akkor leszel babás amikor annak itt az ideje! Lehet hogy most valamiért nem ez az az időpont. de LESZ olyan!!!!!!!!!!!!!!!!!! Csak türelem kell, hogy kivárd.
Amúgy metformin+kivizsgálás ügyben: felhívtam Csakegy belgyogyiját a SOTE 1-en: az asszisztensnője azt mondta hogy szabin van ( Csakegy, te protekciós vagy
), de tud időpontot nézni nekem. Mondtam hogy nagyszerű, nézzünk: hát, legközelebb szeptember 26-án tud a prof.úr fogadni!!!!
Azért kértem időpontot, ha megoldódik addig a dolog más úton, akkor sem árt ha egyszer az életben kivizsgálnak alaposan...
Jövő csütörtökön megyek Ács dokihoz, ha ő nem tud felírni, akkor most 2 hónap pauza következik...
Tényleg, akinek eddig ő írta ki, annak sem adhat receptet júli 1-től? Szerintetek hogy van ez most?
És tudtok valamit arról hogy mielött metforminnal kezdett kezelni PCO-t, pontosan miből is állt nála ez a "hormonális ékrezekció"? És milyen hatást ért el vele? Ha nem ír metformint, hanem mondjuk a szokásos clostys kezelést veti fel, van annak egyáltalán értelme? Van akinél ez is elegendő és összejön a baba+meg is tudja tartani? Kicsit ledöbbentem hogy terhesnek nem írt ki azonnal progeszteront ... valahogy nekem ha alaposan nem indokolnak meg egy kezelést és nem támasztják alá hiteles statisztikával, akkor azt hiszem már nem is merném alkalmazni... ugyanígy nem értem hogy ha nem adott progipótlást, akkor MIÉRT NEM???? Mi tudjuk rosszul mindannyian hogy PCO esetén emiatt a legnagyobb a vetélés rizikója, hogy alacsony a progeszteron, és ha valaki lightosan pótlást kap akkor az nem árthat de használhat??? Mert most vagy mi tudjuk rosszul, vagy Ács hanyag... de ilyenkor én kíváncsi vagyok nagyon!!! Lányok, szerintetek???
Én most elmegyek 1 hétre nyaralni, úgyhogy nem azért leszek eltűnve mert leléptem a fórumról, hanem azért, mert a Balcsi partján nem netkávézókban fogok csücsülni...de nem szabadultok meg tőlem, ne reménykedjetek
Jövő kedden este már itt fogok csücsülni megint
Addig legyetek jók, már előre várom hogy a következő 1 hét alatt hogyan íródik tovább a fórumregény!
Megint lesz mit olvasnom!
Amúgy ismeritek a
www.kanditv.hu -t? sokáig kerestem a szülőszoba sorozatot, hát itt le lehet az egészet töletni... de szerintem csak erős idegzetűeknek... én ezt nézve kicsit elbizonytalanodtam hogy akarom-e én ezt... aztán megvígasztaltam magamat hogy én úgyis az Istvánban akarok szülni ha odakerülök és nem muszáj valami probléma miatt máshol, mert ott tényleg nem szadiznak feleslegesen sem engem sem a babát...és a fájdalomtól valahogy egyáltalán nem félek, inkább a felesleges maceráktól ,pl. a gyerek légutainak leszívása...nézzétek meg, elég rossz volt látni hogy milyen mélyre ledugnak szegényeknek egy csövet... pedig sokszor nem is kéne ( ha szükséges az mindíg más tészta), vagy az, hogy mindenkit kifektetnek hanyatt, azt hadd szóljon... miért nem volt olyan szülés ahol más helyzetben fejezi be anyuka a lebabázást??? Nem hiszem hogy mindenkinek úgy esett jól... én a gátmetszésre is azt mondom hogy nem vagyok fanatikusan ellene, van hogy szükség van rá. De nem mindíg!!!! Még első szülésnél se! Akkor miért csinálják sokszor érzéstelenítés nélkül, rutinszerűen a legtöbb kórházban??? Van egy szülésznő barátnőm, aki nem különösebben híve az alternatív megoldásoknak, de ő is azt mondta hogy az ember nem tud préselni hanyatt fekve, és szülni sem igazán... és mondta hogy a hanyattfekvésnek egyetlen oka van: a dokinak és a szülésznek úgy a kényelmesebb!!!!! És a gátvédelemmel is az a helyzet, hogy csak akkor alkalmazható ha a nő olyan pózban szül ahogy ő úgy érzi hogy az a legjobb neki, mert akkor jön csak egyenletesen a baba... a vízben szülésről is mesélte hogy ugyi vajúdni szabad vízben,elvileg szülni nem - de akkor már tökmindegy, hiszen a fertőzésveszély a nyitott méhszáj miatt van és a burokrepedés miatt - de az a vajúdás alatt is már úgy van...
tudom hogy ez is kicsit off, de elgondolkozom rajta mindíg, hogy valahol ez is az a kategória hogy az orvosok megszoktak egy bizonyos rendszert, egy szülési - vagy kezelési-protokollt, és attól nem térhetnek el még akkor sem ha ők maguk látják, tudják hogy nem az a legideálisabb ha a főorvos nem engedélyezi ( vagy a gyógyszer nincs törzskönyvezve arra a bizonyos problémára).
Szerintem ez ugyanaz a problémakör! Pl a Szabolcs utcán úgy áll hozzá a fődoki a szüléshez, hogy azért nincsenek alternatív vajúdócuccok, mert náluk van EDA. És nem is érti hogy miért lenne jó ha nem csak így lehetne elviselhetőbbé tenni a szülést. Szerintem a PCO-hoz is van aki így áll hozzá: ott a régi hormonkezeléses módszer,minek kéne is új?
Gondoljatok bele: minden 10. nő PCOS!!! Vagyis egy nődokinak is valsz minden 10. paciense!!! Nem tudom hogy kb mennyien járhatnak egy dokihoz, de gondolom hogy egy befutott nődokinak nem 20 paciense van... akkor számoljatok hogy hány PCO-s nővel találkozhatnak az évek alatt. És mégsem olvasnak utána annak ( tisztelet a kivételnek) hogy milyen újabb kezelési módszerek vannak, mert nekik elég az is amit az egyetemen megtanultak. Tudjátok hogy még most is a petefészek ékrezekciója a hivatalos gyógymódunk a SOTE jelenlegi oktatásában???? Gondoljatok bele!!!! Lehet hogy a doki summa cum laude végzett, de ha nem képezte magát tovább, akkor a legjobb lelkiismerettel teszi tönkre esetleg a nőket a műtéttel... miért nem korszerűsítik a tananyagot??? Ez olyan mintha egy töritanárt az ELTÉn a 89 elötti könyvekből tanítanának a XX. sz történelmére és ő ezt tanítaná utána a gyerekeknek... csak itt emberéletek múlnak rajta!!
Na be is fejezem, mert felhúzom magam és nem fexem le időben aludni és fáradt leszek a nyaralásra.
Bocsika hogy ilyen dühike voltam
Valahogy most belelovalltam magamat a morgásba.