Bubb
Thomasanne,
ez tényleg brutálul hangzik. Az enyémet hajdanán 180°-nál jobban ki lehetett nyújtani, most meg már annyira sem
Jövő héten nyaraltok? Akkor Dagály is ugrott
De majd lesz még neked eleged is belőlünk szerintem
Szumós-gengszter-csókos Tomi milyen jól bírja a kalapot
Ugye hagyományos receptek is mehetnek?
Ma épp paprikás krumplit csináltam, ilyen jó kis nyáriasan:
Egy nagy fej hagymát apróra vágva olajon megpirongatsz, belevágsz két zöldpaprikát, meg egy jó érett paradicsomot. Mikor már ők is fonnyadoznak, megszórod két-három kiskanál pirospaprikával, elkevered, és hozzáteszel két kiló kockára (vagy hasábra) vágott krumplit, kb 10 dkg karikára vágott füstölt kolbászt, meg pár szál zeller- és petrezselyemzöldet, sóval, borssal ízesíted, és felöntöd annyi vízzel, amennyi ellepi. Amikor a krumpli megpuhult, belekarikázol 3-5 szál virslit (nagyságtól függően), elkevered, és elzárod a gázt, mert az már magától is megpuhul.
Kovászos ubit, vagy tejfölös uborkasalit egyetek hozzá.
Ubisali: Vékonyra szeletelt ubit lesózva állni hagyod, amíg megcsinálod a levet: 1 dl vízben elkeversz 2 kiskanál cukrot, 3-4 gerezd összezúzott fokhagymát, 2 dl tejfölt, és az uborkára öntöd, amiről leöntötted a sós levet, amit engedett. A tetejére szeletelhetsz paradicsomot, így is nagyon szép
Áhh, most jut eszembe erről a sültpaprika-saláta, ami szintén nagyon finom!
3-4 tv paprikát gázlángon meg kell perzselni (nem baj, ha fekete!), majd forrón hideg vízbe tenni, így ledörzsölhető a héja. Karikákra vágod, szeletelsz bele paradicsomot, meg akár ubit is. Az előbbi lé mehet rá, csak 1 kk sóval, és tejföl nélkül. Na meg kétszer annyi.
Ayse,
gyorspakolás-vudu már most indul!!
And,
üdv itt
Osztom a véleményed, IDE kérjük a recepteket! Én főzök ugyan, de szívesen veszek minden újdonságot
Tünde,
be is izzítom Apát azt hiszem
Pusztok!