Sziasztok lányok!
Már úgy egy hete olvaslak titeket, de amíg mindent nem rágtam végig addig nem akartam írni- egyben jelentem hogy ELEJÉTŐL VÉGÉIG AZ ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁST ELOLVASTAM!!!
Hú, de furi, mert nekem már tényleg ismerősök vagyytok- valahol tényleg olyan volt mintha regényt olvasnék, szerintem nem brazil szappan, mert ez tényleg valós emberi sorsokról szól, hol úgy nevettem hogy az oldalamat fogtam, hogy bőgtem mint a záporeső ...
Nna, hogy én is kicsit ismerősebb legyek:32 éves vagyok, szóval itt a topicon már vénnek számítok
, szerintem tuti tuti hogy PCO-m van, de ezt eddig nem mondta ki egy doki sem- ismerjük a magyar EÜ szinvonalát, természetesen nagy nagy tisztelet a -létező!!!- kivételeknek.
Sztorim a következő: soha nem menstruáltam pontosan, leszámítva 1-1kivételes alkalmat, a ciklusaim úgy 28 nap és 1 év között szóródtak, mellé a tipikus pattanások, szőrök, versenysportolói múltam ( és akkor még jelenem) ellenére husi a hason, én már tizenévesen sejtettem hogy a hormonjaim nem lehetnek valami rózsásak, de a házidoki elintézett azzal hogy " majd kinövöm, biztos nincs semmi gond", aztán huszonévesen jött a " hát versenysportol, a sportolóknak soha nem szabályos a ciklusa" - szöveg, huszonegypár évesen merészkedtem el először nagy remegve nődokihoz, aki közölte velem a vizsgálat után hogy "a méhszáj gyönyörű, a vérzésrendellenesség meg biztosan azért van mert stresszes", de akkor ezt már nem hagytam annyiban és másik orvoshoz mentem, aki végre addig eljutott hogy csináltatott egy hormonvizsgálatot- ezt úgy fél év mensiszünet után:
FSH: 6,5 IU/L
LH (szenzitív): 23,7 IU/L
Ösztraidol: 0,39 NMOL/L
17-OH Progeszt: 4,7 NMOL/L
Tesztoszteron: 4,6 NMOL/L
Androsztendion "M": 5,20 NG/ML
Prolaktin: 16,8 NG/ML
Diagnózist nem mondott - bár én már akkor is a PCO-ra gyanakodtam- csak annyit , hogy mindennek az oka az LH, nem tudni hogy ezt mi okozza, valamiért az agyalapi mirigy nincs a topon, vagy Dianét szedek, vagy norcolutot ( rendszeresen!!!), vagy ha engem nem zavarnak a tünetek, akkor ha nem akarok még gyereket, akkor az sem baj ha nem csinálunk semmit. Mivel amúgy is szükségem volt fogigátlásra, ő a Dianét javasolta. Ezt szedtem 1 évig, utána szünet, ezalatt fél évig nem jött meg egyáltalán, utána újabb fél év múlva Norcoluttal igen, ekkor 1.5 évig szedtem megint DIANE35-öt, ezután megint abbahagytam, ekkor a következő ciklusban pontosan 28 napra megjött, de utána 1 évig semmi, majd visszaállt a régi jó kis kiszámíthatatlan harminc és negyvenvalahány napos rendszerre, nem is akartam megint fogigátlót szedni, akkor már gondolkoztam egy babán, a dokinőm ezért felírt Norcolutot azzal az instrukcióval, hogy "emellett nyugodtan teherbe eshet, pontosan fog megjönni, aztán ha ez nem elég a babához, akkor majd ír még valami mást is késöbb" Fél évig szedtem a Norcolutot a ciklus 2. felétől, de olyan szinten lettem tőle tele pattanásokkal, hogy az már nekem is sok volt, úgyhogy visszaálltam a "jó kis Dianéra", amit most júniusig szedtem. Mivel mostanra alakultak úgy a dolgok az életemben(sokadik suliban is végzős vagyok, van alkalmas apaállat:D, egzisztencia rendben) hogy jöhetne a babaprojekt, kicsit nekiálltam itt a neten utánaolvasni a dolgoknak, és egyik döbbenetből a másikba estem. Most tudtam meg hogy tk a hormonleleteim mit is jelentenek, hogy számomra a teherbeesés nem annyiból fog állni hogy beszedek ezt-azt amit a nődokim felír és próbálkozunk ( hiába vagyok 32, mégis úgy gondolom hogy a tatár nem hajt, persze jó lenne minél hamarabb babásodni, de inkább minél kíméletesebb módszerekre szavaznék...). Először teljesen euforikus állapotba kerültem mikor megtaláltam ezt a fórumot, tetszett hogy jobbára intelligens emberkék beszélgetnek egymással, Norka és a többiek áldozatos "felvilágosító" munkájától teljesen meghatódtam, nem is beszélve az emberi sorsok hol nevettető, hol tragikus történetéről amelyek kibontakoztak elöttem.
Lestem hogy mikor merül fel értelmes doki neve akihez elmehetnék és felírná nekem a Metformint ( Írtam mail-t Dr. Petrányinak is, nagyon kedvesen válaszolt, az ő véleménye is az volt leleteim-tüneteim alapján hogy engem is rég ezzel kéne kezelni), Ács doki elérhetőségét megkerestem itt a neten és jövő csütörtökre kaptam is tőle időpontot. Kiült a vigyor az arcomra, úgy gondoltam, hogy akkor enyimé a világ, dejó, jöhet az én kislányom vagy kisfiam, végülis lehet hogy nem is vagyok olyan bonyolult eset és a gyógyszert is csak most hagytam abba, Yippppiiiiiiii:) - errefel most olvasom hogy már ő sem írhatja ki
Pedig ha belegondolok valsz azért az IR-re vagy valami hasonló, vércukorral-inzulinnal összefüggő problémára utaló jeleim legalább 10 éve vannak: ugyan nem vagyok igazán túlsúlyos( 160 cm - csatlakozom hozzátok pici csajok:) 57 kg), de ami plusz van rajtam az a rengeteg sport és nagyjából ésszerű kajálás mellett is a hasamon van ( alatta agyonedzett hasizmokkal), amikor fogyóztam, le is ment rólam mindíg néhány kiló, de olyan áron hogy szédültem, a nem kajálástól volt migrénem nagy rókavadászatokkal, és ahogy belegondoltam mikor írtátok, én sem tudom mikor éreztem utoljára azt az éhséget ami gyomorkorgással és nem kóválygással járt együtt. Az éhgyomri vércukrom 3.6-ra sikeredett, úgyhogy a házidoki ( a tapasztalatlan fiatal kategóriából) szóva sem áll velem további vizsgálatok szempontjából, van SOTÉs végzettségű barátom akiben reménykedtem, de júli 1-től ő sem írhat ki gyógyszert ( nem praktizál).
Namármost: kéretik nekem bármilyen jó tanáccsal, használható infoval segíteni légyszilégyszilégyszi!!!!
Konkrétan kit keressek meg, milyen dokit ( tudom: endokrinológust, de per pillanat nincs kéznél egynek az elérhetősége sem
), mit tegyek, még csak 3 hete hagytam abba a Dianét, de már jönnek a pattanások, úgyhogy parázom hogy nálam nem jön be az sem hogy így közvetlenül utána van a legtöbb esélyem, mert a szervezetem nagyon vissza akar csinálni mindent a gyogyi elötti időkre hogy úgy nézzek ki mint egy tinédzser
Ez az egész metformin-ügy is valahol az ellátás és a bürokrácia szégyene, de inkább nem vinnyogok mert azzal nem érek el semmit, inkább próbálok másik úton menni ha az nem járható amit annak gondoltam. ( ja, pl ultrahanggal még soha nem néztek meg...pedig 2 nagyon híres és elvileg szakmailag jó kórházban jártam mint privát paciens, jó kis jattokat hagyva ott rendszeresen- söftmérei és szabolcs u).
Szóval a lényeg az lenne, hogy nagyon hálás lennék ha segítenétek hogy konkrétan kit hol hogyan keressek meg annak érdekében hogy a táblázatotok statisztikáján én is javítani tudjak
Ígérem én nem fogok senkit kiosztogatni meg durcizni ( na jó, majd talán ha lesz egy pocaklakóm és a hormonjaim őrjöngenek, akkor talán
)
Mindegy hogy itten írtok -e nekem vagy privit, vagy a mailemre ( sheilalai kukac freemail.hu) nagyon hálás leszek ,annyira hogy a végén meg sem szabadultok tőlem
És már azért is köszönet, hogy annyi infohoz jutottam eddig itt!