Új privát üzeneted érkezett!

Itt megint Cili2, bocs az elozo levél félreütéseiért is. Az AFT pl. AFP akart lenni.
Cili2
Cili2

Helló, lányok, hatalmas hírem van!!! Krommer Adri Finnországból 4 óra 40-kor küldött egy SMS-t, hogy húznak be a kórházba, mert elment a magzatvíz. Szorítsatok ti is neki!!!! Ahogy jelnetkezik, tudósítalak benneteket a fejleményekrol!!!
A nagyon izguló Kata
kata (kata)

Kata varjuk a hireket Adrirol, remelem gyors es konnyu szulese van. Remelem hamarosan kapod a jo hireket.

Ugy tunik nagy a forgalom ma a szuleszeteken. Sok baba szeretne napokban megnezni milyen is a vilag idekint.

Hajnalka
napocska (napocska)

Szia Kata!
Én is várom a híreket! Megkaptad a múltkori e-mailemet?
Judó
Judó

Sziasztok!

Reméljük Adrinál minden oké, írjatok, ha tudtok frisset!
Azt akarom még mondani a zárt méhszájos fájásnélkülieknek, hogy ez semmit nem jelent, Nekem a szülésem reggelén ugyanez volt a helyzet. Hajnalban burokrepedésem volt, mikor 8 felé beértünk a kórházba még semmi: teljesen zárt méhszáj, semmi fájás. Kb. 11-12 -ig tök ugyanez volt a helyzet. Akkor kaptam méhszájérlelõt (zselé, amit odakennek), és utána indult meg a dolog. Du. oxytocin is volt már, de este 8.20-ra megvolt a fiam. Szóval nem jelenti a dolog feltétlen azt, hogy "sose szülünk meg".
Ildi
Pethes Ildikó

SZija lányok!

Juuuj, nagyon izgulok KAdriért! Kata! Azonnal irj, ha megtucc valamit!!
Cili2! Ti már 12 hetesek vagytok? Dejóó! ÉS képed is van...de azzal biztatom magam, hogy 6-7 hét múlva már nekem is lehet! Mert ez azt jelenti, hogy már a 6.hétben vagyok. (pedig még csak 16 napos a babócám :-)))

Nemtudom nálatok hogy volt ez, de szerintetek normális, hogy már most nem jönnek rám a nadrágjaim? Már csak 1 jön rám :-((( A hasam meg akkora, minta 3 hónapos lennék...persze tudom, hogy nem a baba miatt. Tegnap olvastam, hogy a terhesség elején az ételt nehezebben emészti a gyomor, mert a hormonok ellazitanak valamit ott benn és emiatt lustább a gyomor. Ebbõl következik, hogy felfúvódás történhet.
Nálatok hogy volt a legelején? Ti is tapasztaltatok ilyet? Vagy eccerûen csak én eszem sokat és csak ettõl van és kész?

Szijasztok, Lara
Lara

Szia Lara!
Aranyos vagy, nagyot mosolyogtam! Nem lehet, hogy túl sokat vacsiztál? Nekem csak a harmadik hónapban kezdett nőni a pocim (a munkahelyemen se moondtam el addig), és ekkor kezdtem kinőni a szoknyákat, nadrágokat.
Az első UH-on a petezsákban lévő piciny embriót fogod látni, a szivét szokták bejelölni egy + jellel. De biztosan angyon fog majd tetszeni!
Vigyázz Magatokra!
Judó
Judó

Szia Lara!

Én ugyanúgy voltam, mint Te! Már az elsö hetekben "kinöttem" a nadrágaimat. Ha össze is tudtam gombolni, szorosnak éreztem, és zavart! Igaz, az étvágyam is nagyon megnött, és sokat eszegettem étkezések között is, így mindig tele volt a hasam, mert ha egy kicsit éhes lettem, ahhoz rögtön hányinger is társult, és azt az érzést igyekeztem elkerülni. A hízástól nem féltem, és jó volt, hogy nem kellett behúznom a hasam akkor sem, ha egy kicsit jobban bekajáltam, hisz a pocimat már mindenki a babának tulajdonította :-) Esténként föleg mindig nagyobb volt a pocakom mint reggelente! Imádtam nézegetni (most is) és elképzelni, milyen lesz, ahogy egyre inkább nö. Érezd jól magad!! Kép És nyugodtan hordj lazább, kényelmesebb ruhákat, ha abban érzed jobban magad!

Sok puszi: Katus
Katus

Helló lányok!
Izgatottan várom én is a híreket Adriékról.
Lara, emésztési problémák ügyében együttérzek veled, ugyanis én is küszködök vele. Nekem is főleg az első hetekben voltak ilyen jellegű panaszaim, leginkább, ha kicsit többet ettem a szokásosnál. Olyan érzés mintha szét akarna pukkani az ember hasa, rém kellemetlen. Remélem nem tart sokáig. Ezt leszámítva jól vagy?
Számolás ügyben én is csak azt tudom mondani, hogy hivatalosan mindenki az utolsó menstruáció alapján számol, és ezt tulajdonképpen terhességi kornak mondják, a magzat kora pedig 2 héttel kevesebb. Ez pedig azért van, mert elvileg nem tudható 100%-ig, hogy valójában mikor történt a fogantatás.
Andrea
Andrea

Szija lányok!

Végülis én azóta eszem sokat, amióta szedem az Elevitet...de ami most van, az már durva.
Judó! Én is arra gondoltam elõször, hogy sokat vacsizok, de amikor csak egy falatot eszem, akkor is ilyen :-(((mindig :-(((
Az UH-t már nagyon várom! Jövõ7 utáni héten akarok menni elõször!

Katus! Én is eszegetek étkezések között...sõt nincsenek is étkezések, csak eszegetés az egész napKépDe azért nem durvákat eszek, hanem almát, banánt, mogyorót...nekem is este a csúcspont, de ma nem eszek semmit, megfogadom!!!

Andrea! Asszem jól fogalmaztad meg, tényleg olyan, mintha szét akarnék pukkanni :-((((
Ezek szerint neked is elmúlt? Én már nagyon várom, hogy vége legyen ennek.
Egyébként jól vagyok, panasz a pici kellemetlenségeken (pl cicifájás+ez) kivül semmi.
Néha pont ez miatt el sem hiszem, hogy van ott benn valaki, mert teljesen jól vagyok, mintha misem történt volna.

Szijasztok, Lara
Lara

Sziasztok Lányok!
Adriért én is szorítok, bár szerintem azóta boldog anyuka.
Lara! Én is így voltam az elején. Foként arra fogtam a dolgot, hogy szerencsére a hányinger elkerült, de mivel furi volt a gyomrom mindig ennem kellett valamit. Ettol függetlenül az elso terhestanácsadásig (9. hét), felszedtem 1,5 kg.
Más meg még fogyott is. Ettol függetlenül én büszkén feszítettem a "pocakommal". Egyébként nekem már a 16. hét után kismama-nadrágot kellett vennem, mert semmi másba nem fértem bele. Az UH-k mindig nagy élményt jelentettek. Amíg nem mocorog szinte csak az UH-k után érzékeltem, hogy tényleg van benn valaki. Élvezd nagyon ki, hidd el csodálatos korszak lesz. Bár, hogy oszinte legyek, így a 36. hét környékén azért már nem cserélnék veled. Nekem még kb. 1,5 hetet kell kihúznom, aztán már nem is bánom, ha igyekszik a Pindurim kifelé...
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!
Bocsi, azóta nem voltam gépközelben. Két sms jött Adritól napközben, az egyik gyenge fájásokról szólt és boldog várakozásról, a másikban a beöntést adta hírül és azt, hogy ha reggelig nem történik semmi, jöhet az infúzió. Remélem, éjszaka csipog majd a telefon...
Most megyek, bedolök az ágyba, nagyon hosszú, de szép napom volt. Bogyóka sokat mocorgott. :-))
Sziasztok!
Kata
kata (kata)

Kedves Cili2, Lara!
Engem nagyon érdekelne, a DR.Spock elérhetösége, meg az amerikai babavárós oldalak is, nagyon megköszönném, ha megosztanátok velem az elérhetöségeket.
Nagyon köszönöm elöre is, minden szépet nektek mára is.
Kinga
kinga (kinga)

Sziasztok!
Én új társalgója vagyok a Babanetnek, nagyon élveztem az eddig olvasottakat. Mi most Kismackóval a 26. hétben járunk ( 1. bébi),és leszámítva a visszatéro hát-és derékfájást, igazán nem panaszkodhatok, kivéve a feleslegesen sok aggódást, amelyhez véleményem szerint a túl sok külföldi "szakirodalom" olvasása is hozzájárul. Ezért is inkább itt kérdezném meg a gyakorlott kismamáktól, hogy a fájdalmatlan méhösszehúzódások,"haskeményedések" naponta többször valóban normálisak-e?
Üdv mindenkinek: Juli
juli

Juli, igen, de ha nagyon sok van belőlük szedj, Magne B6-ot, attól megszűnnek.

Dia
Dia

Kinga

Internetto.hu torzsasztalan csinalsz magadnak azonositot

[url=http://forum.internetto.hu/topic.php?forumid=1" TARGET="_top]http://forum.internetto.hu/topic.php?forumid=1[/url]

utana az alabbi link a Mr Spock topickjaba visz.
[url=http://forum.internetto.hu/hozzaszolas.php?topicid=237&ldate=2000-06-29%2B02%3A51%3A26&hol=0" TARGET="_top]http://forum.internetto.hu/hozzaszolas.php?topicid=237&ldate=2000-06-29+02%3A51%3A26&hol=0[/url]

minden jot neked
Hajnalka
napocska (napocska)

Örömmel értesítek mindenkit, aki drukkolt Kadrinak, hogy 3 óra 48 perckor kisfiuk szuletett. A nevet meg nem tudom, de gyonyoru, 3550 g és 51 cm. Adri gondolom jol van, mert az SMS-t o kuldte nehany perccel ezelott. :-))
Majd jovok a tovabbi hirekkel, ha lesznek!!!
Kata
kata (kata)

Gratulalok neki es nagyon jo egeszseget nekik

Hajnalka
napocska (napocska)

Sziasztok, Lányok!

Kata, köszönjük az örömhírt! Szívbõl gratulálok KAdrinak, és rengeteg boldogságot kívánok neki!

Kata, mától 9-15h-ig tart a munkaidõm, úgyhogy jövõ héten találkozhatnánk valamelyik nap délután! Majd egyeztessünk, jó?

Szép napot kívánunk mindenkinek!

Krisztina és Dominik (aki itt integet nektek a pocakomból)
krisztina (krisztina)

Sziasztok!

Először is nagyon gratulálok Adriéknak, kívánom, hogy legyenek nagyon boldogok immár hármasban!!!

Lara, nekem már kezd múlni ez a puffadásos kellemetlenség. Próbáld ki a natur joghurtot, az általában helyreteszi a bélműködést!

Kinga, nekem az angol nyelvű babavárós oldalak közül a babysoon.com a kedvencem. Nézd meg! Ha valakit esetleg francia nyelvű babavárós oldalak érdekelnének, szívesen ajánlok néhányat.

Képzeljétek, ma bejelentettem a főnökömnek, hogy babát várok. Tök aranyos volt, adott két puszit. Aztán meg megkérdezte, hogy 4 vagy 6 hónapot akarok-e majd itthon maradni (francia cégnél dolgozok, és náluk általában ez a max.). Miután mondtam neki, hogy min. 1 évet otthon leszek, kicsit megdöbbent, de nem ellenkezett. Szóval viszonylag jól sült el a dolog.

Szép napot és jó hétvégét kívánok Mindenkinek!
Andrea
Andrea

Sziasztok!

Lara ne aggodj a terhessegszamitas miatt! Nekem a dokinom szamitja 2 hettel fiatalabbnak, en meg az utolsa verzes elso napjatol. Igy nekem az AFP-m a 18. hetre esik. Ma telefonalt a vedonom, es nagyon meglepodott, hogy csak a 18. heten kell mennem AFP-re... Tehat meg az orvosok sem annyira pontosak...
Sokat pihenj, es en a 11. hettol itthon vagyok tappenzen, most vagyok a 17. elejen. A verzes miatt veszelyeztett vagyok. Szerintema veteles miatt teged is kiirnak hamar. Persze ha akarod. Szerintem akard! Nagyon jo itthon, nyugi van, igy csak neha a Martin idegesit, de az meg elviselheto....Kép

Udvozlok minden frissensult kismmamat itt!

Krisztina! Nagyon varom mar leveled! Elhiszem, hogy ezer mas dolgod van, de azert bizom benne hogy lesz majd egy kis idod ram.

Moni
Moni

Sziasztok !

Nagy-nagy gratula Adri! Gyönyöru szép nagy fiad lehet! Remélem könnyu szülésed volt.
Tudja valaki, hogy milyen érzés az, ha a baba beilleszkedik? 36. hetes vagyok és néha úgy feszít alul, eddig ezt nem éreztem. Lehet, hogy készülodik a baba ? Kezdek izgulni az elottem álló dolgok miatt.
Évi
Évi (Évi)

Kadrinak és a picúrkának sok-sok boldogságot kívánok én is! :-)

Ujka
ujka

Szijasztok!

Évi!Én is nagyon várom az UH-t. Jövõ 7en lehet, hogy el kéne már menni, de félek, akkor még nem fog láccani semmi. Jövõ héten leszek (az én számitásom alapján) a 6. héten...
Neked pedig kitartás! Késõbb úgyis majd visszavágysz terhesnek...bár gondolom most ez nem vigasztal :-))

KAdrinak nagyon nagyon gratulálok! Végre a saját szemével is láthatja Döncikét :-)))Sok-sok boldogságot nekik!
Biztos ha lesz ereje majd elmeséli nekünk milyen volt a szülés.

Andrea! Úgyis ma megyünk bevásárolni a jövõ hétre, asszem telepakolom a kosarat joghurttal, hátha bejön :-)
A fõnököd férfi vagy nõ? Én nagyon félek a bejelentéstõl, hogy mit fog szólni (férfi)...

Moni! Én annak idején kérdeztem a dokimtól, hogy a vetélés miatt esetleg ki leszek-e irva, mondta, hogy nincs köze a köv. terhességhez a vetélésnek, úgyhogy ha nincs problma nem kell kiiratni magam(persze ha akarom kiir) de ez miatt nem ír ki, mert volt egy vetélés (ami a dokik szemében mégcsak nem is számitott terhességnek, mert egy terhesség onnantól terhesség, hogy az UH-gal kimutatható). De persze nem akarok én majd végig dolgozni...

Lányok! Asszem kicsit értetlenül írhattam le a terhességi kor-problémámat. Szóval nekem nem az a bajom, hogy a terhességet úgy számolják, hogy a megtermékenyitéstõl a terhesség kora + 2 hét. Ez igy rendjén is van, mert nem tudni, mikor volt az ovuláció. Tehát igy az utolsó menstr. elsõ napjától számitják a terhességet.
DE! Ez a móccer azt feltételezi, hogy a 14.napon volt az ovuláció. Tehát a hónap végén 2 hetes az embrió(+2 hét =4 hetes)
Nálam viszont a 23.napon volt az ovuláció, tehát a hónap végén 1 hetes az embrió(+2hét =3hetes)
DE! Mégis azt mondják rá, hogy 4 hetes, mert az utolsó menstr. elsõ napjától számitják a kort.
Szóval az orvosi számitás csal az ÉN esetemben 1 hetet pozitiv irányba...
Na mind1, már túltettem ezen magam. Mindig az egyel kevesebb hetet olvasom a könyvekben, amelyekben le van irva, hogy mi történik az adott héten.
De ez legyen a legnagyobb problémám KépKépKép

Szijasztok, Lara
Lara

Sziasztok!
Csatlakozom a gratulálókhoz. Adriéknak én is sok-sok boldogságot és jó egészéget kívánok. Olyan jó neki, már túl van rajta... Biztos gyönyöru kisfiú.
Most már nálam is vannak bizonyos jelek. Pl. újra érzem a méhösszehúzódásokat, de most sokkal kellemetlenebbek, menstruációs derékfájással fuszerezve. Van hogy egy óra alatt többször is érzem, aztán órákig semmi. A nyákdugó pedig ma reggel több részletben eltávozott. Többedik terhességnél ez akár jelentheti azt is, hogy pár óra múlva szülés!! Persze ez is teljesen egyéni, lehet már csak pár óra, vagy akár több nap is.
Hivatalosan már csak 5 nap!!
Legalább már vannak jelek a befejezést illetően.

Mse, Pankamama, Geri Ti hogy vagytok?
Mindenkinek boldog babavárást.
Sziasztok: Kati
Csőre Katalin (cskati)

SZiasztok lányok!

Zsuzsi vagyok és először vagyok itt köztetek.
Én most 33 hetes terhes vagyok.Szívesen beszélgetnék én is az eddig eltelt idők tapasztalatairól.
Lenne egy kérdésem: Hallottatok már a hasatokból kijönni valamiféle pattanó hangot? Hasonlót, mint pl. amikor lehajláskor pattanik a térded.
Névtelen

Igen, én hallottam mindig, és álandóan attól féltem, hogy a magzatvíz folyik. No, végül el is folyt, de már idõben. Én mindig azon röhögtem, hogy biztos a körmét ciccegteti. Olyan hangja volt, mint a nylon szatyor.
Vickie
Névtelen

Kadri, szivböl gratulalok!

Kinga, a következö cimeken lehet feliratkozni az amerikai heti baba jelentesekre:

mybabythisweek@rsvp.babycenter.com
Ha ez nem jön be, menj siman a www.babycenter.com-ra es ott iratkozz fel a "my baby this week"-re.

A masik a
[url=http://my.women.com/pregnancy/egrams/stork/storkgram.pl" TARGET="_top]http://my.women.com/pregnancy/egrams/stork/storkgram.pl[/url]
Ha igy nem megy, akkor siman a www.women.com -on, es itt keresd ertelemszerüen asszem pregnancy vagy ilyesmi temanal a feliratkozast a Weekly StorkGram-ra vagy BabyGramra. Mindket helyen sok mas temabavago dolog is van meg.

Kepzeljetek, tegnapelött, a 13. het vegen megereztem babyke elsö mozdulasat. Tudom, hihetetlenül hangzik, de olvastam is, hogy vekony nöknel mar a 13. hettöl elöfordulhat. (En most a 14. het elejen 50.5 kg vagyok, 2 kg-val több, mint a terh. elejen). Elalvas elött olyan erzesem volt, mintha valaki egy V betüt rajzolt volna gyengeden az ujjaval a börömre, csakhogy belülröl. Aztan reggel valami enyhen pukkant a hasamban (de nem gaz, vagy ilyesmi volt, abban biztos vagyok). Aztan tegnap voltam Raffainal interjun es pont kerdezte, ereztem-e mar barmit, es elmondtam neki, es azt mondta, igen ez egesz biztos az volt. Ugyhogy boldog vagyok. Meg az idö is olyan szep, hogy el is mentem ujra 1-1 orara futni es olyan jol esett, mar nagyon hianyzott, csak eddig a hideg miatt nem mentem.
Szasztok,
Cili2
cili2

Sziasztok lányok!
Örömmel értesítelek benneteket, hogy kismamából anyukává váltam, ugyanis február 3-án éjszaka 1 óra 55 perckor (a 37. héten)6 és fél órányi vajúdás után megszületett a kislányom, Jázmin, 2920 grammal és 49 centivel!
Orsi
Orsi

Kedves "új" Anyukák!

Orsi és KAdri, nagyon sok boldogságot kívánok a picihez, nyugodt boldog babázást kívánok Nektek!

Enikõ
Enikõ

Kedves Cili2,
nagyon köszönöm a címeket, igyekszem megtalálni mindent!
Mióta jársz Raffaihoz, és milyennek találod a foglalkozásokat?
Gratulálok a korai mozgolódásfelismeréshez, biztos része van benne a "Raffais " programoknak is,mármint, hogy ilyen jó korán megérezted.
Hogy tudsz szaladni terhesen, nem "reng" a hasad közben?
Szép hétvégét mindenkinek,
Kinga
kinga (kinga)

Orsi

Gratulalok kicsi lanyodhoz. Jo egeszseget nektek es sok boldogsagot.

Hajnalka
napocska (napocska)

Sziasztok!
Kadri kicist elcsöndesült az elmúlt két napban, még pénteken annyit írt, hogy nem gyozi csodálni a kisfiát, meg hogy nagyon jól vannak, és azt is megírta, hogy Leevi lett a bab neve, azóta semmi. Kicsit aggódom, de remélem, csak lemerült a telcsije vagy csak nem ér rá, annyit eszik Leevike. :-))

Cili2, én is várom a raffais benyomásaidat, légyszi, oda, abba a topicba írd le, ha van kedved!!!

Orsi gratulálok Jázminhoz, nagyon szép neve van!!!

Én nagyon jól vagyok, elkezdtük kicsit átrendezni a lakást, Bogyók a hatalmas fordulatszámra kapcsolt, tegnap szinte egész nap mozgott és most már a mozgások érzetének ereje is egész "kézzel fogható"...

Krisztina, képzeld, én is érzem a méhösszehúzádásocskákat!!! Hívj fel randiügyben!!!

Kata
kata (kata)

Sziasztok,

Orsi, gratulalok az örömhirhez! Könnyü szüles volt? A 6 ora nekem legalabb is nem tünik szörnyen hosszunak az alapjan amit masoktol olvastam -16 - 24 orak- (bar vegigelni termeszetesen mas).

Kinga, Kata, meg csak az elsö analizisen voltam Raffainal, köv. szombaton lesz az elsö igazi ora, ugyhogy meg nem szamitok tapasztalt kommunikalonak, mindenesetre az igaz, hogy a fogantatas ota igen intenziven "figyelek befele". Igen, majd irok tapasztalataimrol a Pszichoanalizises Babakban.

Futaskor (meg) nem "reng" a hasam, mert meg nem olyan nagy. De olvastam olyanokrol, akik terhessegük alatt vegig futottak. Gondolom, ha hozza van szokva az ember, OK. De persze csak addig csinalom majd, amig jol esik.

Sziasztok, tovabbi jo hetveget es tovabbi folytatodo "babaesöt"! Ugy latszik ebben a kellemes tavaszi idöben sok baba dönt ugy, itt az ido megnezni a csaladot, a vilagot. Ugy örülök ezeknek a hireknek.

Cili2
Cili2

Ja bocs, elirtam, meg nem az elsö analizisen voltam Raffainal, hanem az elsö interjun, ami csak felterkepezes, megbeszeles.
Cili2
Cili2

Szia, Lányok!
Soma megengedte, hogy közöljem veletek is a nagy hírt: pénteken volt uh-on és Kissoma megmutatta magát: Emma lesz, vagyis kislány!!! Soma ezt már elég régóta érzete, de most, hgy bizonyosság lett, nagyon örül. Majd o is jön, csak nem tudja, mikor lesz gépközelben!
Üdv.: Kata, a hírhozó
kata (kata)

Sziasztok!

Gratula Soma kislanyahoz! En marc elejen megyek majd UH-ra, remelem megmutatja magat a mi manocskank is!

Orsi, Kadri! Itt is gratulalok a babakhoz! Vigyazzatok nagyon rajuk!

Puszi: Moni
Moni

Sziasztok!

Gratulálok Adri, Orsi! Talán lassan CsKatinak is lehet! Sok tejcsit és jó egészséget kívánok!
Ildi
Pethes Ildikó

Kedves Orsi!

Szívbõl gratulálok a babócádhoz!!!!

Kedves Móni!

Írtam neked emilt. Bocs, hogy ily soká tartott!

Kedves Kata!

Akkor majd hívlak! Most már csak 3-ig dolgozom minden nap.

Üdv: Krisztina
krisztina (krisztina)

Orsi, Kadri!

GRATULÁLOK NEKTEK!!!! És irigykedek mindenkire, aki pocakosan, vagy babával írhat ide.

CsKati, Soma!

Nektek is nagy kalapemelések, nagyon örülök a jo híreknek, remélem, lassan a karjaitokba vehetitek a kicsiket, ez lesz a legcsodálatosabb érzés a világon!

Pusz:

Niki
Niki

Sziasztok mindannyian! Nem tudom, ki emlékszik még rám, már hetek óta nem voltam itt.
Március 2-ára vagyok kiírva. Nagyjából zavartalan terhesség áll mögöttem. Csak a hízással volt némi gondom, de az utóbbi 2 hónapban csak fogytam, ezért minden visszaállt. Nagyon irigyelek mindenkit, aki mostanában már szült. Persze nem igaziból vagyok irigy, csak már nagyon nagy a hasamés kicsit kellemetlen már minden.
Ki van még közületek márc. elejére kiírva?
Ja! Orsi Jázminnal továbbra is jól van, csak rossz a számítógépük, ezért nem jön.
Mindenkinek minden jót, amit csak szeretne.

Friderika
friderika

Sziasztok !
Napok óta csak olvasok, most rászántam magam a hozzászólásra.

Friderika ! Én elvileg márc. 17-re vagyok kiírva, de az orvosom szerint lehet, hogy sokkal hamarabb lesz baba. Irigyellek a fogyásod miatt, én nem tudom miért, de az utolsó másfél hónap 7 kg pluszt hozott, és kezd aggasztóvá válni a dolog. Te sem tudod, hogy milyen érzés, ha beilleszkedik a baba ? Már feltettem ezt a kérdést, de még senki nem tudott rá válaszolni.
A babásokat én is irigylem egy kicsit...Az én hasam is nagy és igazi fiús hegyes pocak. A mosogatóhoz már alig férek, zuhanyzásról, lábkörömvágásról meg nem is beszélek...
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Csak most jutottam hozzá a géphez, ezúton szeretnék én is gratulálni Orsinak és KAdrinak a babáikhoz! Nyugodt napokat és sok tejecskét mindkettőtöknek.

Orsi!
Az én kisfiam csak 1 nappal előzött meg benneteket. (Febr. 2. 0 óra 15 perc)

Üdv

Ancsa
Anyanyanya

Sziasztok Lányok!

Én is meleg szívvel gratulálok Adrinak, jó neki, hogy már túl van rajta...

CSKati!
Köszönjük az érdeklődéseteket nagyon jól vagyunk ma kezdtük a 39. hetet. Már egyre nehezebben viselem a hasam méreteit alvásnál, de ezen kívűl nagyobb gondom nincs. A Babócám nagyon sokat mozog és nagyon erősen, néha szabályosan fáj a hasfalam belül, de ha egy kicsit nem mocorog már hiányzik. És ti hogy viselitek az utolsó napokat? Vagy lehet, hogy már meg is szültél?

Tapasztalt Anyukák!

Szeretném megkérdezni, hogy kinek milyen élményei voltak a szülés előtt, mire emlékeztek a szülés előtti napokból, amik arra engedtek következtetni, hogy hamarosan kibújik a baba? A könyvek annyi mindent írnak, de engem a személyes élmények jobban érdekelnek. Ugye írtok nekem?

Előre is köszönöm.

Sziasztok:

Geri
geri (geri)

Sziasztok kismamák és anyukák!

Szívből gratulálok mindenkinek aki már túl van a gyermek körüli teendők legnehezebb, de állítólag egyben legkönnyebb és legboldogabb szakaszán!!

Be kell valljam kicsit irigykedem is nekünk a kiírás szerint még hat nap van hátra de még semmi jel, ma voltunk CTG-n, s a babóca még igencsak jól érzi magát odabent. Pedig már nagyon kiváncsian várjuk idekint is.
Vajon honnan tudja a baba, hogy itt az idő, s honnan fogom azt én is tudni?? Persze tudom az orvosi válszokat, elméletben fel vagyok készülve, de mégis olyan furcsa elképzelni.

sziasztok
Mse
Mse

Szia Friderika!

Én március 6-ra vagyok kiírva, utánad 4 nappal. Merre fogsz szülni? A nagy has kényelmetlenségeit szerintem az kárpótolja, amikor a kicsi mocorog és látni lehet kívülről. Mi a neme a picidnek? Nálunk meglepi, és igazán nem is érzem, hogy most fiú lesz-e vagy lány.

Kitartás.

Szia:

Geri
geri (geri)

Kedves szülés előtti napokban lévő Anyukák!

Én szívesen megosztom tapasztalataimat az eddigi két szülésemmel kapcsolatban:
Az első kislányom egész pontosan 1 héttel előbb jött a kiírt időpontnál. Őszintén szólva semmi előjelét nem éreztem a szülés közeledtének, se a nyákdugó távozását nem tapasztaltam, és a magzatvizem sem folyt el. Persze mérhetetlenül fáradt voltam és mozdulni sem volt kedvem az utolsó napokban. De olyannyira nem számítottam még a szülésre, hogy este megettem két tányér bablevest (!!!) és vagy egy fél görögdinnyét. Éjszaka persze nem bírtam elaludni, de ezt a kiadós vacsorának tudtam be. Majd 11 óra körül felébresztettem a férjemet, mert rendszeressé váltak a fájásaim. Éjfélre beértünk (nem siettünk), de az "igazi" fájások csak a burokrepesztés után indultak be. Bernadett könnyen született, reggel 7órakor.
A második kislányom 3 nappal a kiírt dátum után érkezett. Akkor már nagyon türelmetlen voltam, mindennap vártam a jeleket, de ugyanúgy semmi előjelet nem tapasztaltam, mint először. A szülésem előtti délelőtt az orvosom még néhány napot jósolt az eseményig, ettől függetlenül én este már viszonylag rendszeresen éreztem a fájásokat. Még kényelmesen lezuhanyoztam otthon, és olyan 10 óra (este) felé indultunk a korházba. Az ügyeletes orvos azt mondta, hogy korán jöttem, ezek csak "jósló" fájások, a férjemet hazaküldte, engem meg befektetett az osztályra. Én persze kitartottam a magam véleménye mellett, hogy márpedig én szülni fogok. Nem is tudtam elaludni, és visszamentem a szülészetre, ahol ezúttal a szülésznő megállapította, hogy már kétújjnyira nyitott vagyok és hamarosan szülni fogok. Ez a szülésem sokkal intenzívebb volt, a fájásaim sokkal erősebbek voltak, de most is igazán csak a burokrepesztés után. A vajúdás alatt végig sétálgattunk a férjemmel, sokkal jobb volt, mint feküdni. Viszont a tolófájások olyan hirtelen jöttek, hogy alig bírtam elvonszolni magam a szülőágyig. Adrienn még gyorsabban kibújt, mint a tesója, három nyomásra kint is volt hajnali 5 órakor. (Szegény dokimat mind a kétszer éjszaka kellett riasztani.)
Az én tapasztalatom az volt, hogy a szülés legnehezebb szakasza az az 1-2 óra, ami megelőzi a kitolást. Számomra a kitolási szakasz volt a legcsodálatosabb, egyrészt, mert ott aktívan részt vesz az ember a folyamatban, másrészt mert látod már a végét az egésznek.
Ha elfogadtok tőlem egy tanácsot, én azt mondanám mindenkinek, hogy ne féljen a szüléstől, hanem próbáljatok arra gondolni, hogy ez a folyamat a világ egyik legtermészetesebb és egyben legcsodálatosabb dolga, ami csak létezik.
Mindannyiotoknak könnyű és szép szülést kívánok, és higgyétek el, hogy tudni fogjátok, hogy mikor jött el az idő!
Elnézést, ha egy kicsit hosszú voltam, de ezt nem lehet rövidebben elmondani.
Puszi mindenkinek: Andrea
Andrea

Sziasztok !

Köszi Andrea a leírt élményeket, tapasztalataidat!
Friderika, Geri! Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én ahogy közeledik az idopont, úgy jönnek rám különféle félelmek. Milyen lesz a szülés, ugye egészséges a baba, tudok-e szoptatni, mit és hogy kell a kicsivel csinálni, meg ilyenek. Eddig remekül viseltem mindent, végig élvezetem az eddig eltelt több, mint 8 hónapot. Gondolom azért nem én vagyok az egyetlen akit ilyen gondolatok "gyötörnek".
Várom a pénteket, mert akkor megyek ellenorzésre, és kíváncsi vagyok, mit mond majd a jó doktorbácsi...
Évi
Évi (Évi)

Sziasztok lányok!
Köszönöm szépen a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok!
Cili2!
A 6 és fél óra vajúdás szerintem sem volt sok, főleg úgy hogy otthon folyt el a magzatvíz és egyáltalán nem volt semmi fájásom, úgyhogy nagyon vidáman mentem a klinikára, ahol kiderült, hogy hiába nincsenek méhösszehúzódások, a méhszáj már 5 centire kinyílt. Az oxitocin infúzió azonban megtette a hatását, először 3 percenként jöttek a fájások, majd az utolsó két órában szünet nélkül. Egyszóval a 6 órából is csak az utolsó kettő volt a nehéz, de az nagyon (nem kértem semmilyen fájdalomcsillapítást). Mindenesetre megérte, mert egy gyönyörű kis pöttömmel lettem gazdagabb…
Boldog babavárást és szülést kívánok mindegyikőtöknek!
Orsi
Orsi

Sziasztok, végre sok nap után Kadri küldött egy sms-t, azt írja, hogy volt egy kis gond, de talán holnap majd hazamehetnek és akkor majd ír levelet. Nem tudom, mi lehetett a baj, de abból,. hogy holnap hazamennek, arra gondolok, nem volt súlyos a helyzet.
Minden szülé elott állónak nagyon szorítok és addig is kitartást kívánok!
Kata
kata (kata)

Vissza: Szülés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?