Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gratula a pozitív tesztelőknek.

Csakegy

szurkolok a fogadhoz, hogy minden rendben legyen.

Dobok egy görbét ....

Kép
kokusz

Sziasztok!

Bocsánat, de csak gyors átgörgetésre futotta :oops:

Bali,
gratula a szexelős-elevites párnak! :)

Bildi,
sajnálom! :(

Anyapoc,
hú de félek! :roll: :lol:

Tegnap este bevettem a 9. kis aranyrögöcskét! :mrgreen:
angel37

Ja, a foghoz akartam írni, hogy annak idején, miután kikalapálták a fogamat, én is Clorhexamedet kaptam rá, és jó volt!
angel37

Fúúú.... mennyi ígéretes görbe... MINDENKIÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hihetetlen :) Mi lesz itt 1-2 héten belül.... :twisted: :lol: :lol: (bocsi, hogy nem egyenként gratulálok de nem találom a tollam, hogy jegyzeteljek :lol: :lol: :lol: )

(Áfonya: neked meg tutira PÉ-d volt!!!!!!!!! a metformin már most segített!!!!!!)

Angel: akkor most élesedik a helyzet?????? szurok :)

Clorhexamed: recept nélkül is kapható?
Vendég

szasztok.hat itt vagyok.

irtam egy hosszut ami persze elszallt,na mar na.

afonya.elolvastam a pco-s topikba hogy mi tortent.sajnalom.ha ugy erzed hogy hormonnal fog osszejonni a baba akkor hajra,en szoritok nekd.

csakegy.jo a gorbed ,sajnalom a fogadat.

bali.gratula az ismeroseidnek.nagyon ugyik voltak.

bildi.sajnalom.tudom mit erzel,mult honapban pont igy jartam mint te.

fringilla.udv itt,nagyomn jo helyre jottel.

angel.hat tudod hogy nagyon csipazlak?na ja.szerintem mi rokonlelkek vagyunk.

macspacs,kokusz.tok jok ezek a gorbek:)

anyapoc.mi a baj hogy ily hirtelen ki akasz klerulni a tablabol.

okr?ildi?

most enyi mert szita az agyam.

ja rolam.asszem pco-s vagyok.minden jel erre utal.ezen kibuktam es pihentettem a dolgot,de mostmar osszekaptam magam es ujra itt vok:)

Kép
monyoka

Köszi! :wink:

Ja, tegnap kezembe került a Figyelő legújabb száma (27.), és van benne egy cikk a PCO-ról és a metforminról!

Nem tudom, a clorhexamed kapható-e vény nélkül... meg kell próbálni! Vagy, a házipatika oldalon nem lehet ezt kideríteni?
angel37

Sziasztok!
csak beköszönni jöttem. Drukkokat kérek du.-ra!
moni

SZia Monyókám! :)

De rég voltál! Jó, hogy benéztél! :D

Édes vagy! :oops: :oops:

Mivel érdemeltem ki? :oops: Kellően hülye vagyok? :lol: :mrgreen:
angel37

A Clorhexamed szájfertőtlenítő kapható recept nélkül is.
kokusz

Monyóka! Köszönöm a megerősítést, és szívemből sajnálom a PCOdat. Az "asszem" azt jelenti hogy orvos még nem mondta ki? Mikor mész hogy kiderítsék? Vagy orvos mondta? Hova jársz vagy fogsz menni? Milyen kezelést szeretnél? Nagyon szűkszavúan írtál magadról!
Csakegy! Hát merek én ellent mondani? :D Ha szerinted PÉ legyen az. Elvégre nekem is az lenne a legjobb. Na de mi lesz a dilemmámmal? Hogy fél7kor 36,4; visszaaludtam másfél órát és 36,8!!! Most akkor melyik adat a helyes? Mert ha az első akkor folytatódik az esés. De ha a második ... akkor nem tom mi van.
Vendég

Monyoka: :cry: Nem emlékszem, hogy bp-i vagy-e de ha igen akkor szívesen megadom a belgyógyászom elérhetőségét. Ő majd jól kivizsgál (a PCO szerintem keményen belgyógyászati és nem nőgyógyászati probléma)... ha meg tényleg PCO akkor van rá gyógyszer ... ) Ha meg nem menne magától, akkor is van megoldás...

csak tényleg érdemes lenne belgyógyászhoz fordulni... (ld. az igazi PCO oka inzulinrezisztencia... a nőgyógyászati problémák már csak annak a következményei)

Szóval fel a fejjel!!!! (a "kötelező" lépések: 1. sokk, 2. tagadás, 3. beletörődés, 4. gyógyulás, 5. babázás :) )
Vendég

Monyóka,

mi alapján mondod a PCO-t? Biztos? :( Doki mondta? UH? Mintha a hormonjaid a múltkor rendben lettek volna...
angel37

Áfonya: a szokásos időben mért a jó - feltéve, hogy az első után mocorgás stb. nélkül visszaaludtál....

(délutáni hő: nekem 37,2 körül ugrál.... ha leesik 36,8-ra akkor tudom majd, hogy megjön... télen 36,7 a határ...)
Vendég

Akkor a 36,8 a helyes, és a nem tom mi van verzió :D
Vendég

angel,azert mert nagyon sok dologban egyetertunk.pl,lazabban vesszuk(cigi,pia)es nem szedunk semifele vitamint,vagy valami ilyesmit irtal.ezzel teljesen egyetertek.szerintem folosleges elore vitaminokat szedni,eleg akkor ha mar bekoltozott a babauci.tehat nekd agusztusban mar illene:)

Moni.mennek a gigadrukok.sikerulnie kell!!!!!!!!!!!!!

afonya.a pco-t en magam allapitottam meg magamon.)tul sok tunetem van.tulsuly,szorosodes,rendszertelen menzi,pattanasok,tejcsorgas jo proklatin mellet.ezert gondolom,de remelem nem igy van.
a doki ugy az nalam iszonyu komplikalt.ezzel nem akarom terhelni a topikot.
talan szeptemberben kezdodik a vizsgalodas.addigra mar 16 honapja fogunk probalkozni.
na meg nem akarok kicsuszni az "idobol".25 eves koromig szeretnek szulni.

Kép
monyoka

Monyóka,
dehogy terheled a topicot! Ilyet ne is mondj! :shock:

Ez a PCO akkor öndiagnózis? Na akkor azért az nem biztos! Pajzsmirigyed okés?

Ja, a magzatvédőt valóban így gondolom, vagy tán akkorse... de ha rámparancsolnak, akkor persze más! :wink:

A cigi azért csak nagyon alkalmanként ment :wink: , de most már semennyit, mert beindult a menet, és a párom már nem ad egyet se! :roll: Igaza van! :lol:
angel37

Monyóka!
A tüneteid szóról szóra egyeznek az enyémekkel, még a jó prolaktin melletti tej is stimmel. A dokitémával pedig nem hiszem hogy terhelnéd a topikot, és hátha tudnak a lányok (vagy ha Pécs környéki vagy akkor én) segíteni hogy kihez menj. Csak úgy eszembe jutott: miért szeptember? Miért nem most?
Vendég

skacok: a tejcsorgás nem kóser PCO mellett... nem tipikus tünet!!!!! Az már prolaktinproblémára utal úgyhogy irány a belgyógyász és még jónéhány vizsgálat! Lehet, hogy nálatok az a probléma kulcsa és nem is az IR!!!!!!!!!!!!!!!!!

(nekem soha az életben nem csorgott semmi... és én tipikus PCO-s vagyok!... vagyis voltam :)))))
Vendég

Csakegy!
A prolaktinomat nézték többször, mindig jó volt, soha kicsit se magas, mégis van egy minimális tej a melleimben. És én úgy tudom hogy bár nem tipikus tünet PCOra de többeknél előfordul. Szedem is a Bromokriptint bár ekkora hasmenés mellett kétlem hogy felszívódna :(
Vendég

nem kuldi ezaz irasom:(

Kép
monyoka

Anyapoc:

Jo kiveszlek a tablabol ha ezt akarod de miert? Valami baj van? Megbantottunk? Vagy en bantottalak meg?

Lanyok szeretnem ha valaki atvenne a tablat mert nem tudom csinalni, egyszeruen nincs idom es erom se. :( Ezen a heten nagytakaritas mert vasarnap jonnek a batyjamek aztan 2 hetig itt lesznek raadasul a szamitogepes szobaban ugyhogy nem nagyon tudok majd irni, utana meg megyunk haza ket hetre, szoval jobb lenne ha valaki aki tudja csinalni atvenne a tablat!

KépKép
KépKép
tontica

na jo nem probalkozom tovabb.elmentettem a storyt majd ha engedi elkuldom.

Kép
monyoka

Anyapoc,
miattam??? :shock: :oops:
Akkor megígérem, hogy sose mondom/írom többet a tudod mit... :oops:

A táblát nem merném bevállalni, mert összevissza jövök, és béna is lennék hozzá :roll:

Monyó,
egyszer csak átjön!
angel37

csajok, tudja vki hogy hogy számolják ki a gyest?
Az elsőző 12 hó átlagbérének veszik a 75%-át?
Vagy a szülést megelőző évet nézik januártól-dec-ig?
a bruttó vagy nettó fizu százalékát nézik? Adót vonnak le belőle?
macspacs

Újabb hülye kérdés merült fel bennem:
Tök furi hogy 2 nap múlva kellene megjönnie, de ahasam egyáltalán nem fáj, csak a mellem érzékeny.
Terhességre pici az esély az alacsony hő miatt (most36,8 múlt hó ilyenkor 37,1 37,2). Sztetek nomális hogy nincs hasfájásom?
+ Miért gondoljátok hogy a mellfeszülés az jó jel meszi előtt? Pé-re utal?
Tontica,
Milyen táblázat?
macspacs

nekem meg sok nap múlva kéne megjönnie és folyamatosan fáj már vagy 3 napja...

az előzőben nem volt se érzékeny mell (most van) se fájó has... az azelőtti teljesen esélytelenben meg pont ugyanaz volt, mint most..

Szóval szerintem tök mindegy... :) (én már nem hagyom ilyenek miatt megvezetni magam)
csakegysokadnick

Ez a cicifeszülés már többször téma volt... :wink:

Ciklus második felében jó jel, mert a progeszteron okozza, ami ugye jó kis pé-ből jön. :) No most láttunk itt olyan cikket is, ami szerint az ösztrogén okozza, de az is jó jel, mert normál luth. fázisban magasabb, mint ciklus első felében.

GYES-sel kapcsolatban nem tudok segíteni.
angel37

Macs,
a gyesről:
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... atas/#info
a gyedről:
http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-g ... atas/#info
Nekem a lányomnál elképesztően érzékeny volt a cicim a kimaradó mensi előtt (amúgy nem szokott), de nem tudom, mi a tudományos magyarázata...

Csakegy,
a többiek már leírták a Clorhexamedet. :)

Moni,
én nem tudom, mihez kell drukkolni, de drukkolok! :)

Monyóka,
köszi az üdvözlést! :) Azért először menj el dokihoz, mielőtt elkeseredsz, hátha mégsem pco!

F
fringilla

Fringillla, Angel, csakegysok.. :) köszi az infókat!
További szép du-t mindenkinek.
Én húzok a szemészetre mert sajna reggelre csupa piros lett a szemem és fáj is rendesen.
pussz
macspacs

Fringilla,
biztos a jó magas progit érezted! :wink:

Móni,
jesszus, hogy eddig nem mondtam: óriási DRUKK!!!
angel37

Tontica! Én átvenném a táblát hamár senki nem csapott le rá... de milyen tábla? És milyen program kell a szerkesztéshez? És ki segít ha nem megy? Tehát ha van tapasztalt táblázatkezelő boldogan átadom neki a jelentkezés jogát! Csak ha nincs... nekem időm szokott lenni...
Vendég

A férjemnek a tüdőszűrőn találtak valamit, most vissza kell mennie!!! :cry: :cry: :cry: Egy 27 éves sosem dohányzott ember biztos nem tüdőrákos ugye? TBC? Jézusom!
Vendég

Áfonya: lehet egy sima tüdőgyuszi is... mondjuk egy lábon kihordott... Minden rendben lesz!
csakegysokadnick

Tontica

Én is szívesen átveszem a táblát ... időm van rá bőven :) Persze ha Áfonya nagyon ragaszkodik hozzá akkor csinálja :)

Áfonya

nyugi a tüdőszűrő lelet nem sok mindent mutat meg. Ahogy Csakegy mondja lehet egy lábon kihordott tüdőgyurka is. Az én férjemre is ráhozták tavaly a frászt hogy TBC-s .... szegény már írni akarta a végrendeletet. Aztán kiderült hogy bronchitise volt. Szóval ne izgulj :)

Na csajok, én meg vasárnapra nem várom a mikut. Se cicifájás se hasfájás semmi. A múltkor ilyenkor már rohadtul fájt a pocim.
kokusz

Kókusz!
Nem ragaszkodom. A tied lehet a megtisztelő feladat. :) Én úgyis csak bénáztam volna vele :)
Ez a mai a rosszhírek napja: olvastam valahol hogy 4 kritérium van ami hajlamosít PCOra, abból kapásból 2 illik a lányomra. Nagy súllyal született (4kg) és az anyukája (én) kövér, és a terhességem alatt is az voltam. Ha ezt a poklot neki is végig kell majd járnia... :cry: de remélem addigra nagyon nagyon sokat fejlődik ebben a témában az orvostudomány. Egyébként tegnap tűnt fel: az apám 56 éves, és pattanásos a háta!!! :shock: Megvan a PCOm forrása.
Vendég

Áfonya

na akkor majd Tontica eldönti kié legyen a megtisztelő feladat :lol:

Hát ez a PCO dolog érdekes. De szerintem igazad van abban hogy mire a lányod oda kerül addigra már lesz jó therápiája ennek a betegségnek is. Na meg az sem utolsó szempont hogy tudod majd figyelmeztetni hogy figyeljen magára és még időben elkezdje kezeltetni magát ha tényleg baj lesz. De azért ne légy pesszimista :)
kokusz

Na én most megyek fodrászhzoz ... legalább szép legyek :roll:
kokusz

Sziasztok!!

Bocsi de megint nem tudok rendessen visszaolvasni :( ,talán a hétvégén több idöm lesz!!
Az a helyzet ,hogy ma reggel barnázás nélkül megjött,ennek örülök ,talán kezdek kitisztulni?! :roll:

Bali,
gratula a barátaidnak!
:) :)

Bildi!!
:( szerintem a teszteléssel érdemes várni ,ha már 1 hetet késik!Csak tiszta ideg leszel töle (te is),ezt tapasztalatbol mondom sajna !Én már rengeteget csalodtam ,és már ha a menyus megjön nem akadok ki rajt,ez van!!!Na de nem akarok okoskodni!!Bocsi :oops: :oops:

Csakegy,
Megnéztem én is a görbédet, tényleg elég ígéretes. WinkMegy a drukk+++!!

Anyapoc !!

Hova mész??Csak nem nyaralni????
Biztos hogy visszajösz még,minket nem hagysz el soha:D !Hisz 1 éve te nyugatatál meg ,bizti emlékszel rá!! :wink:

Szia Monyo!
Azért először menj el dokihoz, mielőtt elkeseredsz, hátha mégsem pco!

Tontika!!
De azért néha benézel ugye :?:
Kokusz!!
Igéretes görbéd van!!
:wink: Drukkolok!!

Sziasztok!!
Bocsi ha valakit kihagytam!!
Vendég

Kókusz!
Tényleg nyugodtan a tied lehet a tábla! Bár csak azzal a feltétellel ha beleteszel :D Remélem nagyon csini leszel a hajaddal :) Nekem erre is csak félévente van gondom, a hosszú haj ebből a szempontból áldás. (Igaz nekem 2 naponta mosni kell, akkor nem áldom annyira :x )
Editke!
Örülök hogy örülsz :)
Csakegy!
Mit hallok? Elutazol??? :shock: Hát nagyon elárvult leszek nélküled.
Vendég

Áfonya: jaja... egész évben a nyaralás éltet:) úgyhogy aug-ban ha semmi nem jön közbe (ajánlom neki, hogy ne jöjjön) ha esik, ha fúj nekiindulunk Európának a kocsival... visszük a sátrat, matracot, hálózsákot na meg a GPS-t és hajrá:)
Vendég

Afonya:
Szerintem se aggodjatok meg a tudoszuro miatt. Az is elofordulhat, hogy rosszul vettek le a leletet vagy elcsereltek. Az egyik baratnomnek peldaul elcsereltek a leletet. Szoval millio dolog van ami lehet a hatterben.
Hat ha PCOS is lenne a kislanyod akkor nala mar sosem fog annyira kifejlodni mert te mar most sokkal okosabb vagy annal es ezen a betegsegen eletmoddal sokat lehet javitani.

Monyoka:
En miota tudom, hogy PCOS vagyok hajlamos vagyok mindenkibe belelatni a PCO-t :oops: Szerintem teljesen igaza van a lanyoknak. Amig doki nem allapitja meg rolad, addig azert ne kepzeld magad betegnek! Ha meg kiderul, akkor sincsen itt a vilag vege, gyorsan elkezded kezelni es utana babas leszel... Ennel a betegsegnel fontos a felismeres, mert csak azutan kaphat az ember rendes kezelest.

Hat koszi lanyok, de ez a mensi ez mensi. :( Viszont a jo hirem a mai napra, hogy az endokrinologus dokinom is ugy iteli meg volt peteeresem az elozo ket ciklusban, de ha az utolsoban nem is, azelott tuti fix, hogy volt. Ez nekem nagyon fontos. Most mar csak a mehnyalkahartyat kell beerositeni es akkor biztosan tesztelhetek ket csikot anelkul, hogy megjonne 9 honapig :wink:
Amugy en ezeket a teszteket nem ertem, de ma irtam a gyartonak, kivancsi leszek mit ir vissza nekem, ha visszair egyaltalan???
baratodildi

Ja meg elfelejtettem a magzatvedo temahoz.
Ha nem is szedtek magzatvedo vitamin komplexet, akkor kerlek legalabb folsavat szedjetek! Nagyon nagyon fontos! Ved a nyitott gerinc es egy csomo mas rendellenessegben elegge nagy biztonsaggal. Nem kivanom senkinek, amin en atmentem, pedig en szedtem is folsavat es megis... valoszinu nem volt eleg, van ra valami oroklott hajlamom es rosszak voltak epp a kornyezeti tenyezok... senki nem tudja... Szoval kerlek legalabb szedjetek napi 1 vagy 2 szem folsavat, legjobb lenne 3 honappal, de legalabb 1 honappal a baba elott. A verben mar elegnek kell lenni ahhoz, hogy amikor megtudod a terhesseget ne legyen mar baj. A gerinccsigolyak kezdemenyei a 15 napban kezdenek kifejlodni, amikor legtobbszor nem is tudjuk, hogy terhesek vagyunk. Komolyan nem mondanam, ha nem jartam volna mar meg. :cry: Aki meg itt PCOS, annak javaslom konzultaljon a dokijaval, mert a metformint neheziti a folsav felszivodasat, tehat meg tobbet erdemes szedni, hogy ugyanazt a hatast erjuk el!
baratodildi

jaja.. én napi 6 milit szedek... (az elevitben 0,4 van tehát metformin mellett semmit sem ér!)
Vendég

Áfonya

Rendben, akkor ha más nem pályázik a táblára akkor bevállalom és ígérem beleraklak :)

Ja egyébként nekem is hosszú hajam van, illetve olyan félhosszú. Mostanában eléggé töredezett és ezért jobbnak láttam ha picit levágatom. Hátha így rendbe jön. Szóval csak fazonigazítás volt :) de klassz lett.

Magzatvédő: én is sokat dillemáztam a múkltkor ezen a folsav témán. Az Elevitben alig van. Ezt mondjuk nem értem .... A cégünknek van egy vas+folsav+B12+C vitamin kombinációja abban 5 mg folsav van.
kokusz

Sziasztok Lanyok,

A terhessegi tunetek (mellfeszules stb.) csak baagyazodas utan vagy egybol kellene hogy jelentkezzenek?

Tontica,
tudom, hogy mar ezerszer leirtad de milyen a mehszaj terhesseg eseten, (ujjal nehezen elerheto?- fent van es kemeny?) es a huvelyvaladek?

Szep napot mndenkinek!!!!!!!

Bali, gratulacio a barataidnak :) :)

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Melcsi!
A terhességi tünetek szerintem egyénenként annyira eltérőek hogy nehéz jósolni. Nekem pl a lányommal egyszer sem volt hányingerem, nem feszült a mellem sem. Igazából míg meg nem mozdult semmilyen tünetem nem volt. Biztos van aki egyből érzi, van ki a beágyazódás után, van ki egyáltalán nem. (Sokat segítettem ugye? :D )
Vendég

Sziasztok! :)
Nem nagyon tudtam jönni pár napig, így nem tudom, kivel mi történt azóta és most is rohanok.. Bocs!
De pótorlom!

Feltenném a görbémet. Nekem ilyenkorra már 37,37.1 szokott a hőm lenni és ez a görbe most olyan béna.
Szerintetek?
Kép
zsazsóka73

Felteszem én is a görbém. Én annyit kérdeznék milyen vonal a coverline, és mire jó?
Zsazsóka! Asszem a peteérésed még várat magára. De hány napos ciklusaid szoktak lenni? És szokott lenni minden ciklusban PÉd?
Kép
Vendég

(Persze arra okosan rájöttem hogy a görbébe berajzolt vízszintes tengely :D csak azt nem értem mi a funkciója, mi múlik rajta)
Vendég

Én olyat röhögtem!!! :D
Akit nem érdekel a lótetűk párzása, az vagy nem biológus, vagy nem lótetű.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?