Sziasztok!
Bár látom itt már régóta nem járt senki,ez talán annak az oka hogy szerencsére nincsenek olyan nők akik miómával küzdenek
!
Én sajnos decemberben megtudtam hogy van egy 5 centis miómám a méhfalban,ami bedomborítja a méhem üregét.Tavaly június óta szeretnénk babát,akkor kezdtük el a lombikprogramot.Májusban még nagyon pici volt a miómám,még méhtükrözéssel is alig lehetett látni,de a hormoninjekcióktól,amit a lombik során szuriztam sajnos így megnőtt.Decemberben kiderült,hogy ez miatt nem sikerült a beágyazódás.A Klinika ahová járok,ott nagy hasi műtétet javasoltak a mióma eltávolítására,de én ezt nem vállaltam.Rengeteget olvastam interneten hogy milyen más lehetőség van még,arra hogy a miómám eltűnjön.Szerencsére januárban ,egy kedves barátnőm segítségével találtam egy fórumot,ahol a mióma embolizációról írtak olyan nők/asszonyok,akiknek szintén miómájuk volt.Megtudtam hogy Pécsett végzik ezt az eljárást,ami nem műtét.Helyi érzéstelenítés után könyökhajlatban az artérián keresztül levezetik a katétert teljesen a miómáig,és minden egyes eret,ami körülveszi a miómát elzárják.Ennek hatására,hogy a mióma nem kap vérellátást,néhány hónap alatt elpusztul.Egy része felszívódik,egy része pedig a mensessel távozik.Sikerült is időpontot kérnem a Harmat Zoltán Doktor Úrhoz-aki egy roppant kedves ember/orvos-még februárban lementünk hozzá egy előzetes vizsgálatra,és már március 16.-ár kaptam is időpontot a beavatkozásra.Sikeresen elvégezte a Doktor Úr az embolizációt,mondhatni rekord idő alatt.30 percet töltöttem a műtőbe ahol végig ébren voltam,és végig követtem a beavatkozást.Ezután néhány órás erős görcsök jöttek,amik jelezték,hogy sikerült az embolizáció.Következő nap már haza is engedtek,és ma már elmondhatom-másfél héttel a beavatkozás után-hogy teljesen jól vagyok
!!!Legközelebb májusban kell mennem kontroll uh-ra,ahol már jól fogjuk látni,hogy néhány centit fog zsugorodott a miómám!Kb augusztusra pedig meg is fog szűnni teljesen,és indulhatunk újra a várva várt babáinkért!
Ezt az egészet azért írtam le,hogy ha esetleg van valaki aki hasonló cipőben jár,mint én akkor az ne keseredjen el,hanem bátran vágjon bele ebbe az embolizációba.A pécsi radiológiáról csak pozitív dolgokat tudok mondani,és az ott dolgozókról is,és természetesen a Harmat Doktor Úrról is!Ha esetleg van valaki akit részletesebben érdekel ez a téma,írjon privit!Tudom vannak olyanok is akiknek nem okoz problémát-Ők a szerencsésebbek-és jól is teszik ha nem piszkáltatják.De sajnos mi megtudtuk hogy a beágyazódását a babánknak,ez okozza a problémát,így én tudtam hogy kell tennem valamit,hogy eltűnjön a miómám!