Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Lányok, Asszonyok, Gyakorló és Leendõ Anyukák!

Kérlek segítsetek! Nagyon kedves barátainknak hétvégén született meg a kislányuk, és a férjemmel szeretnénk meglepni õket. Milyen ajándékot lehet adni ilyenkor, ami a babához kapcsolódik, és mivel elsõ babájuk, ezért még nem feltétlen vették meg?
Bármi eszetekbe jut, aminek Ti örültetek, vagy örülnétek, írjatok! Köszönöm!

Tinka
 
 


Szia Tinka!
Az ajándék szerintem sokmindentõl függ: milyen anyagi helyzetben vannak a barátaid, mennyire terhelte meg pénztárcájukat a születés. azok a barátnõim, akiknek szûkös volt a tárca, azoknak sok pelust vittünk, és drágább tisztítószert a babaruhákhoz. Az anyukának kedves ajándékot, és ha van testvér, akkor annak feltétlen valamilyen játékot. picineknem nem sok mindenre van szüksége, leszámítva a cicit és az anyuci mosolyát. Érdemes a nagymamákat megkérdezni, hogy szerintük mi hiányzik. Én pl. nagyon örültem, amikor az öcsémtõl megkaptam a Braun robotszettet, amiben a habverõ és tésztakavaró mellett botmixer és szeletelõ is van. Ez drága ajándék, tehát a Ti tárcátok is érdekes ebben a tekintetben, de fantasztikus dolog. Szerintem a ruhának nem sok értelem van, mert egy hónapig hordhatja talán. A praktikus mellett a mamának vihettek olyan kenõcsöt, ami segít a bõr összehúzódásában. Amit mi még kaptunk, és érdekes volt: egy féldrágakövekbõl lévõ kis fa, amire rá van írva, hogy szerencsefa. Ez a kisfiam szobájában van azóta is. Esetleg lehetne egy kis aranyfülbevalót venni a kislánynak, ha még nincsen neki. Ez is sokáig emlékezetes. Az ajándékozásnál a köztetek lévõ viszony meghatározó még, tehát a következõ hónapok elég nehezek lesznek ha az elsõ baba, ezért gondolj vissza, hogy az eddigi barátságotok közben mi jelentett sokat a mamának, ami felvidította, és a nehéz órákban segít. Az is jó lenne, ha az elsõ találkozáskor lopva csináltok egy fotót, ami ha jól sikerül, fel lehet nagyítani. ez késõbb készül el, de nálunk is volt "egy lopva ebnézek a barátnõmhöz látogatás", és aztán egy "hivatalos". Kicsit hosszúra sikerült, nekem ezek jutottak most eszembe.
Szia: Timi
 
 


Szia Tinka!
Most semmi okos ötletem nincs, de itt, az Elsõ napok, hetekben találsz néhány jó ötletet.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 

 
 

Helló!

Mivel mi mindent megörököltünk a ruhától a pelenkázóasztalig, néha még rosszul is esett kapni egy újabb ruhácskát. Már bele sem fért a fiókba, és lehet, hogy mire sorrakerülne, már a babó ki is növi.
Bevallom én a babaápolási cikkeket tartom hasznos ajándéknak. Popsitörlõ, babafürdetõ, amit elõbb vagy utóbb majdcsak elhasználnak. Igaz, ez nem személyes, de mi örültünk neki. Még akkor is, ha nem azt a márkát kaptuk, mint amit megszoktunk. Legalább lett egy uticsomagunk. :o)

Egy másik Borcsa! Kép
 
 


Tinka!
Szerintem a leghasznosabb dolog egy anyukának és a babájának egy hordozókendõ. Mi minden babás ismerõsünknek azt vettünk ajándákba. Nekünk a Nandu vált be.
Menta
 
 


Menta!

Mi az a hordozókendõ?

Tinka
 
 


Szia Tinka!
A hordozókendõ egy babahordásra való textil alkalmatosság. Két féle van: karikás és sima. Ez utóbbi gyakorlatilag egy "sál" amivel a mama magára kötheti a babáját.
Itt találsz róla bõvebb infót.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom: én is hordozókendõt vettem a barátnõmnek, mikor megszületett a kisfia. Én a simát használom, és tényleg szuper (ajándéknak is)!
A babának még tényleg nincs értelme játékot venni és a ruha sem az igazi. Amelyik ajándéknak én nagyon örültem a kisfiam születésekor, az egy jó puha, gyönyörû takaró volt, amit a babakocsiban használtunk (persze, a picim téli baba Kép ), de azért még lehet jó ajándék talán ilyenkor is.
Nem tudom, mennyit pénzt szántok rá, mert van drágább ötletem is: fülhõmérõ vagy most már árulnak homlok-hõmérõt (ezt nem tudom, hogy mondják rendesen). Ez elég drága, de amikor elõször kellett mérnem a fiam lázát a higanyossal a popsijában, minden tagom remegett, Õ meg csak vergõdött a pelenkázón... szóval egy ilyen hõmérõ egy aggódó anyának nagyon jó találmány. Fõleg, hogy akkor is lehet mérni a baba lázát, amikor alszik. (nekünk fülhõmérõnk van, és azzal is)
Remélem, tudtam segíteni:
Barbi
Névtelen
 


Kedves Tinka!
Szerintem a babanapló is jó ötlet-külön van kislányoknak és kisfiúknak. Én nagyon örültem neki és a mai napig töltöm ki a rovatokat. Kb. egyéves koráig lehet benne feljegyezni a fejlõdésével kapcsolatos eseményeket. Moncsúr
moncsur
 


Szia Tinka!

Ha BAbanaplót veszel, vigyázz, mert én pl 4-et is kaptam, mikor a fiam született.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Tinka!
Sajnos ez minden ajándéknál elõfordulhat.

Cory!
Ha neked van négy, nem ajánlod fel az egyiket? Biztosan örömöt szereznél vele!
moncsur
 


Tinka!

Én popsitörlõt, pelenkát vinnék. Abból sosem elég.

Ékszert én nem vennék, az maradjon meg a családnak. Szerintem.

Az a forgó-zenlõ izé is jó ötlet a kiságy fölé, de ha tudod, akkor mindenképpen hallgasd meg, milyen a zenéje. Nehogy valami indulószerû legyen. Inkább valami kedves, lágy dallam.

Babatörölközõ is szóba jöhet, abból sem árt a tartalék, de inkáb a nagyobb típusút válaszd, mert az tovább jó, és jól bele lehet bugyolálni a babcit.

Egyenlõre ennyi jut az eszembe.

Üdv
Szila
Szila
 


Szia Tinka!

Én szeretek olyan ajándékot kapni, ami egyedi, nem szeretem, ha ugyanaz jön velem szembe az utcán. Ezért én azt javaslom, hogy játszószõnyeget vigyél ajándékba. (ezzel ritkán lehet összefutni az utcánKép))
Ezt akár Te is megvarrhatod, maradék anyagokból, de lehet készen is kapni, bár úgy szerintem borzasztóan drága. Ebbõl van többféle változat is, ami sima takarószerû, van amit táskának lehet összehajtani, van amelyikre tükör, rágóka van varrva.
Szerintem nincs az a kisgyermekes család, amelyinél nem jön jól a pelenka, popsitörlõkendõ, baba-tisztálkodószerek.
A fülhõmérõrõl én nem sok jót hallottam, azt inkább nem javaslom.

Hát ennyi jutott eszembeKép
Üdv!

Mégvalami. Mi kaptunk ajándékba egy bio gyermek-ágynemûgarnitúrát, azt amelyiket nem kell mosni, huzatot sem kell rá tenni. Igaz nagyon drága, de nagyon jóóóó!
 
 


Nem kell mosni az ágynemût? Pedig huzat sincs rajta? Nem koszolódik, nem lesz poros? Nem böfizi le a gyerek?
Névtelen
 


Valószínû gyapjúból van. Azt meg nem kell mosni, mert öntisztuló. Ki lehet mosni, de akkor hamarabb lekopik róla a gyapjúzsír (lanolin) ami elõsegíti az öntísztulást.
Névtelen
 


Hát lehet egy szaga!
Névtelen
 


nem az a demko-feder? Mi kaptunk nészajándékba, de nagyon kemény, és nagyon szúúr!!

kata
kata
 


Szaga?
Miért kedves névtelen pl. te a toll párnád életedben már hányszor mostad ki? Szagold azt meg!

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Gyapjú ágynemû garnitúrák
[url=http://www.netcall36.hu/consum/agynem.htm" TARGET="_top]http://www.netcall36.hu/consum/agynem.htm[/url]

[url=http://www.gyapju.hu/index_w_menu.htm" TARGET="_top]http://www.gyapju.hu/index_w_menu.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


A tollpárnámon van huzat. Mellesleg én a legritkább esetben hányom le és pisilek bele. Szemben mondjuk egy kisgyerekkel...
Névtelen
 


Megtaláltam Piglet honlapját, amit egy másik topicban is ajánlottatok. Jó sok minden fel van sorolva, ami kell az elsõ idõszakokban. Most azt nézegetem, lehet, hogy ki is nyomtatom majd magamnak.
 
 


Beírnád ide is a linket, mármint Pigletét. Kép
Névtelen
 


Most nem találom a címet, úgyhogy kis türelem.
 
 


[url=http://krea.bke.hu/~piglet/nyito.html" TARGET="_top]http://krea.bke.hu/~piglet/nyito.html[/url]
Névtelen
 



szio
 
 


Kép Névre szóló takaró [/img]

Szerintem a legjobb ajándék a névre szóló takaró. Puha polár anyagból, csodaszép színekből készítjük a baba nevével és egy kedves figurával . Csecsemőknek 75*100 cm 2990.- (egy rugi ára) 100*130 cm (2 éves kortól) 3990.- 130*170cm (felnőtt) 4990.-. Kérésre szívesen küldök további képeket. Érdeklődni és rendelni a kadar.laszlo@vivamail.hu címen lehet.
 
 


ajándék az tuti :D
Vendég
 


szavazzatok légyszi a kislányomra a babavilag.com oldalon
hosztafi maja az elején szürke kép rozsaszin cumival
előre is köszi :D
Vendég
 


sziasztok!
szerintem remek ajándék!

Ha valaki szeretne ajándékba pelenkatortát vásárolni, keressen engem.

http://www.gemsonic.hu/index.php?id=pelenkatorta


Kép


jó egészséget mindenkinek!
 
 


Baba születésre tökéletes ajándék lehet egy
Kiddy babaruha.
Mókás - akár egyedi - mintával.

szép napot
 
 


Mi ilyen pólyát kaptunk és ez volt a kedvenc babacuccom.

http://www.trendipolya.blog.hu

Kép [/img]
wiki06
Vecsés
 
 


Sziasztok!

Aki ezen a héten kommentel a Babanet valamelyik cikkéhez, az egy cuki Figurka álommanót nyerhet!

Kép

Úgyhogy mondjatok véleményt bátran: mi az, amit feleslegesnek tartotok megvenni a babának? Mit szóltok az új, otthonszülést szabályozó rendelethez? Vagy pl. szerintetek milyen praktikákkal lehet ránevelni egy gyereket az olvasásra?

Kedden sorsolunk!

Üdv:

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Mi itt vettünk ajándékot! Szerintem, nagyon cuki dolgok vannak. Nagy sikerünk is volt vele! :) https://facebook.com/bubblepanda.hu
szaboeva75
Győr
 
 


Babaváró puha angyalkák ,anya-lánya  játékbabák ezek nagyon édesek
http://bauli9.wixsite.com/vintageroses


 


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Anyaságról

Jegyzetfüzet: