Sziasztok,
Juj de nagyon merges vagyok, grrrrr, az elobb mar tobb mint a felenel tartottam a hsz-omnak amikor torolte a babanet!
Es ugye olyan keves idom van mindig irni, most is csak gyorsan jovok amig Tini alszik.
Na hat akkor diohejban amit az elobb szepen leirtam:
Vera, sajnos nem ismerek nyelviskolakat Catford-ban - tudod regebben irtam hogy nem igazan ismerem a kornyeket, kiveve a Lidl-t es hogy athajtunk rajta mikor delre kifele megyunk a varosbol. En a CEL-nel (Community Education Lewisham) dolgozok, es tudtommal van Grove Park-nal valahol kozpontunk (talan en is ott kotok ki szeptembertol). Itt csatolom a linket a jovo evi porspektusunkhoz:
http://www.lewisham.gov.uk/NR/rdonlyres ... emoved.pdf
Teged szerintem az EFL (English as a Foreign Language) erdekelne. Keresd mar meg az arrol szolo oldalt es hivd fel a kurzusvezetot (Filomena Raftery) hogy szervezzenek egy intejut neked. Ha barmi kerdesed van ezzel kapcs, nyugodtan irj privit.
Mi jol vagyunk. Tini jol viselte az eddigi melegeket, talan o a legjobban harmonk kozul. Jon az elso fogacskaja - hat igen, mi ilyen keson ero tipusok vagyunk
.
A hetvegen voltunk egyik kedves indiai baratnom eskuvojen. Tipikus hindu szertartas volt minimum vagy 300 vendeggel. Rettentoen elveztuk
Kriszti, de izgi, lassan nalatok is megerkezik a picur! Pihenj is sokat, igy az utolso honapban mar amugy is nagyon megerdemli az ember lanya
. Emlekszem en is a listamra, de sajnos nem lesz idom visszakeresni. Azt tudom hogy Szilvinek irtam, meg mielott Bene megszuletett volna. De a lenyeg talan annyi, hogy vigyel mindent ami neked es a babanak kell majd, mert a korhazban nem igazan adnak semmit.
Szia png,
En osszehasonlitast nem fogok tudni tenni a ket orszag kozott, mert Mao-rol mindossze kb masfel het tapasztalatom van csak a babatemaban (egy rovid nyaralas erejeig), de azt tudom hogy nalunk mit lehet kapni, ha ez segit.
A libero az egy magyar termek, ugye?! En meg nem lattam itt sehol, de van minden mas ismert pelenka marka.
Uveges babaetelek kozul nem emlekszem hogy lattam volna Nestle-t. Bar mi nem igazan eszunk uvegeseket, csak ha eppen kint vagyunk etetes idoben, ugyhogy nem vagyok a legtapasztaltabb ilyen teren. En HIPP Organic (ez a bio magyarul) veszem es a Boots uzlet - ez olyan mint regen volt (vagy meg talan mindig van?) az Azur uzlet Mao-on - sajat organic termekeit. Ezen kivul viszont van sok mas marka (Cow & Gate, Heinz, stb), a legtobb fokent organic, mert itt a tobbseg szereti ha a baba nem visz be a szervezetebe rossz dolgokat mar ilyen fiatal korban.
Az en lanyom nagyon szereti a hasat es nalunk nem okoz problemat ha mondjuk a HIPP Organic helyett mas markaju etelt kap, talan a te babadnal se lesz ez problema, hiszen ilyenkor minel valtozatosabban etkeznek, annal jobb. Ez talan azert megsem ugyanaz mintha egy bizonyos fajta tapszerhez van hozzaszokva egy gyerek es hirtelen valtani kell...
A zoldseg-gyumolcs valasztek sokkal nagyobb mint Mao-on. Es, ami jo, hogy egyaltalan nincs szezonhoz kotve hogy mit lehet kapni. En peldaul ebbol is csak organic-ot veszek Antonianak, es nagyon meg vagyok elegedve, akar csak a helyi Tesco valasztekaval is. De akarmelyik nagy supermarket-ben lesz minden ami organic, es nemcsak zoldseg-gyumolcs, hanem szinte minden mas is. Persze ha nem vagy ilyen organic- manias mint en
, akkor nem feltetlenul a supermarket-et ajanlom a zoldseg-gyumolcs vasarlasra, hanem inkabb az arab, azsiai, torok, gorog uzleteket....mert ott sokszor finomabb az aru.
Babakocsit "szerezni"...marmint ugy erted hogy kolcson?! Ilyenben nem vagyok jartas. De miert ne lehetne a gepre feltenni a tieteket? En ugy tudtam hogy a babakocsi nem tartozik bele az osszsulyba.
Az idojaras kellemes kellene hogy legyen amikor ti jottok. Emlekeimbol itelve, talan olyasmi mint Mao-on ekkortajt. En tavaly oktober 2-an, Antonia szuletese utan egy szal poloban jottem haza a korhazbol olyan szep ido volt. En azt mondanam hogy pulcsikat, vekony kabatkat hozzatok szeptemberre biztos ami biztos.
De at is adom a terepet masoknak. Biztos van mas velemeny/tapasztalat is a fentiekrol. Barmi mas kerdesed van, irj nyugodtan ide.
Udv mindenkinek, b